Isten éltesse kicsi (?
) Bálintot!!! 10 hónapos nagyfiú!
Mi is voltunk tegnap tanácsadáson. Blanka súlya: 9180 g, hossza: 72 cm. Kis husi!
Doo,
a babakocsin a kukkeroló ablaknak én is örültem, ám eddig még nem vettem hasznát. Félig ülő pozícióban utazunk, és így én semmit nem látok a gyerekből az ablakon keresztül. Lehet, majd ha jobb idő lesz és nem lesz rajta annyi sapka, kapucni, egyebek.... Meg persze, ha aludna és lefektetném, akkor biztosan látnám az arcát, de már elég rég volt rá példa, hogy aludjon séta közben.
És, hogy még egy hátrányát említsem, kicsit hiányolom a lábtartót. Blanka még csak 10 napja ül, úgyhogy még korainak gondolom, hogy teljesen ülve sétáljunk akár 1-1,5 órát. Így viszont félig ülő pózban, lábtartó híján, a gyereket a lába közötti szíj tartja, ami nem biztos, hogy nagyon kényelmes
, bár ő még nem panaszkodott. Gondolom, ha már rendesen ülve sétálunk majd, akkor majd tartja ő magát annyira, hogy ez ne legyen gond.
Mi még tápszert eszünk reggelire és vacsorára is. (Tejem már nincs.)
Tízóraira gyümölcsturmixot, mostanában már dúsítva valamivel: kölegolyó leforrázva és hozzákeverve a gyümihez, vagy kölespehely vagy kukoricadara megfőzve.
Ebéd valamilyen husis-zöldséges főzelék. A lényeg, hogy legyen benne egy kevés párolt alma is, akkor szinte bármilyen kombináció lecsúszik.
Uzsonnára ismét a tízóraihoz hasonló dolgot szoktam adni vagy valami húsmentes főzit.
Az étkezések között nálunk se nasi, se ivászat nincs, nincs rá igénye Blankának.
Az ivás terén visszafelé fejlődünk. Már egész jól iszogatott pohárból, de mostanában csak játszik vele. Amint a szájához teszem, elkezd nevetni és nevetés közben fújja kifelé a teát. Nem iszik egy kortyot sem. Kanálból detto.
Úgyhogy újra próbálkozni kezdtem a csőrös pohárral, mostmár több sikerrel, abból azért iszik is valamennyit.
Ti milyen teát adtok a gyereknek?
Én eddig csak a Mecsek Baby-t és citromfüvet próbáltam. (Mindkettőt ízesítés nélkül.)