Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Szerinted te vagy az egyetlen aki ezt csinálja, Timi? Akkor minden második nőcit utálhatnak a patikában. Különben is: a kockázatok...kérdezze gyógyszerészét. :D

ukati74

Vendég

Kati
én annyi mindent olvasok aztán jönnek akérdéseim,ha látnád sokszor hogy néznek rám mint valami ufora :-) van pl. fogtisztítókendő itten azt se tudják mi az :-)
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

hű ez ilyen drága? azt mondták utána kérdeznek.Maja újabban ökölődik a fogkefétől,ezért gondoltam rá,de nem tudtam hogy ilyen drága. :shock:
Vendég

Timi: nekem a lactina nem volt sokkal jobb, mint a gépi avent. Én reggel fejek maradékot + este az utsó szopi után kb 1 órával, így összejön kb 200 ml, azt kapja vissza, szóval magától nekem sem megy! Hasmenésre én sárgarépát adtam a védőnő tanácsára, (főtt/turmixolt) és használt. És ugyanilyen cucc jött Vilkóból is! Jaa, meg banán is fog. Aventest is nyalhatják a babák meg a DM-eset is.
Móni: sajnálom a Szlovákiát, remélem húsvét után összejön!!! Éjszaka is kell szívni Janka orrát? Ő hogy viseli a "dzsungelvírust"?

Most meg Újpesten nézünk lakást. Találtam is egy tök jót a Béke téren. Holnap felhívom! Noldi most vmi koncerten van, én meg mindjárt megnézem a Michael Claytont. Keresztapát végül befejeztük :lol: Sokáig tartott, nem úgy, mint régen! Örülök h tetszik az új avatar :lol: Kértem kölcsön tükörreflexes digitális gépet, és annyira jó képeket csináltunk! Kár, h olyan drága a cucc :evil:

Kiri: jól van, ne stréberkedj itt nekem a korán keléssel :lol:

Jóccakát!

KépKép
1macsek

Hát Marci ma jobban üvöltött a nagykádban a 34 fokos vízben, mint tegnap. Igaz amúgy is nyűgös volt, de nem tudom mi lesz velünk így babauszin. Természetesen egyedül fogom vinni, mert apa dolgozik, a szüleim masszívan ellenzik, mondván, hogy víz megy a fülébe, és az nagyon káros. :roll:
Hétfőn lenne az első alkalom, nem tudom addig hozzászokik e a langyibb vízhez. Lehet, jó nagy égés lesz, de le van szva egy próbát megér.
Kriszti, köszi amit írtál a Ringatóról. Közben megnéztem, a Havannán is van. Nem tudom, Marci nagyon szereti ha éneklek neki, talán azt is megnézzük. De csak csoportosan kell énekleni, igaz? Mert másképp nem vállalom. :oops:

Asszem megyek, bedőlök az ágyikóba.
Jó éccakát.

ukati74

[quote="1macsek"][ írta:1macsekb]Timi: nekem a lactina nem volt sokkal jobb, mint a gépi avent. Én reggel fejek maradékot + este az utsó szopi után kb 1 órával, így összejön kb 200 ml, azt kapja vissza, szóval magától nekem sem megy! Hasmenésre én sárgarépát adtam a védőnő tanácsára, (főtt/turmixolt) és használt. És ugyanilyen cucc jött Vilkóból is! Jaa, meg banán is fog. Aventest is nyalhatják a babák meg a DM-eset is.

Jóccakát!

mindegy hagyjuk

holnap répát kap,ma almát evett meg tököt az is fog

nem az a lényeg hogyy lenyalhatja az arcára kell

na pá úgyis sok volt mára belőlem :arrow:
Vendég

Ilyen fogtisztító kendőt én is akartam venni, most hogy Marcinak már 1 db foga van! :D
Asszem eltolom még ezt a vásárlást, amíg kijön hozzá egy pár. :D

ukati74

Hű, ezek szerint már csak én fejek itt napi ötször??? :shock:
Hát, nem egy leányálom, de a másfél hónappal ezelőtti állapothoz képest 20%-kal több tejem van, úgy, hogy Miss Esztella egyáltalán nem szopizik már, csak cumisüvegből hajlandó elfogadni a tejcsit. Mondjuk kizárt, hogy 1 éves koráig kihúzzuk így, de 6 hónapos koráig mindenképp, és utána még 2 hónapig szeretnék legalább naponta 3x fejni. Nyáron már úgyis macerás lenne tárolni a tejet, főleg utazás közben.

Timi, ne keseredj el, 5 hónapig kapott anyatejet Bibus, ez is szép eredmény úgy, hogy sosem volt igazából jó a helyzet a tejtermelés terén! Szerencsére lassan véget ér a tél, az influenza-szezon is lecsengett. Én azt mondtam magamnak anno, hogy csak márciusig tartsunk ki! Nagyon szépek a lányok a képeken.

Zsu, köszi az infót a fogkeféről.

Ami az alvást illeti, enyim gyerek délelőtt alszik 2-2,5 órát, kora délután kb. 2 órát, majd késő délután még kb. fél órát, ezt séta közben. Este 8-fél 9 között alszik el, és általában fél7 - 7 között ébred.

Hozzátápi: ma konkrétan kirázta a hideg az almalétől. :shock:

Képzeljétek, ma felhívtak a munkahelyemről, hogy nem tudnék-e vállalni egy überfontos fordítást! Hát, mondom, sajna halódik a gépem, a Word-öt nem nagyon viszi... Erre már estére itt volt egy laptop a lakásunkon, hozzáféréssel a céges hálózathoz... :shock: Úgyhogy holnaptól dolgozó nő leszek ismét! :D

Macsek, milyen lakást kerestek? Vilkóka nagyon kis jóképű!

Kriszti, hát egyelőre még csak apa hordozza Esztit a hátán, itthon! :D Én nagyon szeretem a babakocsinkat a sétához. Bár ma jobb lett volna a kendő, mert így bőrig áztam, de elaludt a babóka, nem volt szívem visszafordulni vele, hát meneteltem az esőben kitartóan... Ha meg a hátamon lett volna, tudtam volna fogni az esernyőt. (Ott is szívesen elalszik.)

Kép
waterlilly

Hahó! Vagyok ám én is, csak nagyon sűrű napjaink vannak.

Jolka, boldog szülinapot!!!!

Anett, Te egy hősnő vagy ezzel az 5 fejéssel! Hátonhordozós fotód nincs véletlenül? Kíváncsi vagyok nagyon! Már ilyen miniket is lehet háton hordozni? És egyedül is kivitelezhető a felvétel? Vagy előre már megkötöd és csak belebújsza a kendőbe? De akkor hogy rakod bele a csajszit? Na, lenne még ezer kérdésem, mert én is szeretem a kendőt, de elöl cipelve már nekem nehéz Á-baba.

Macsek, hová lett az aláírásod? De ugye nem azért vetted le, mert a múltkor megdícsértem? :wink:
Vilkó új vonalzós képe nagyon édi! Ez a fürdőnaci meg döglesztő!

Zsu, mi - azaz Ábel - kétszer alszik napközben. Reggel 8 körül kel föl, aztán délelőtt fél 11 körül alszik 45 perc-1,5 órát (ha kint a kocsiban, akkor keveset, he bent, akkor többet). Délután meg 3 körül alszik el és 1,5-2 órát szokott aludni. De 5, negyed 6 után már fölkeltem, mert akkor az este tolódik, azt meg már mégse!
Ez a Panka annyira tündérke a fotókon (a farmerszerkós nagyon tuti!)
Mesehősök :lol: Így gondoltad?
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Béres Benedek Soma nevű legényke. Mivel anyukája nem engedte, hogy reggeli, ebéd és vacsora előtt/helyett csokiskekszet egyen, ezért fogta a tarisznyáját, telerakta hamubasült pogácsával...és csokis keksszel és világgá ment. Ahogy ment mendegélt, egy sűrű erdőben találta magát, de a kiutat nem lelte. Ekkor hallotta ám, hogy valaki leröpült a feje fölött. Tán csak nem a hisztimanók? Á, ők is félnek a sötétében. Ekkor megpillantott egy kis tündért a fa ágán. "Hogy hívnak tündérke?" "Piller Panka vagyok az erdő tündére. Látom, hogy eltévedtél és segíteni szeretnék." Nagyon megörült Benedek Piller Pankának és rögtön visszatért a bátorsága. Megfogta Panka kezét :oops: és elsétáltak... a csokiskeksz meg hamarosan mind elfogyott...

Timi, sajnálom, hogy elfogyott a tejcsi :cry:
Majci milyen szépség! Fene gondolná, hogy ő is a Hisztimanó hatása alatt áll néha. Bibus meg azzal a nagy cumival irtó cuki!

Apropó hiszti. Hisztimentes hetet tervezek, mert B jövő héten megy a nagyszülőkhöz egy hétre, húú mennyi mindent szeretnék csinálni.

Bea, a férjedhez gratula! Ezzel eszembe jutattad, hogy a karácsonyi hópelyhek még mindig az ablakon vannak és tegnap nekiálltam ablakot pucolni. Persze két gyerekkel, egyedül ez merész vállalkozás volt, két db kétszárnyú ablakot tudtam megpucolni. De ma jött anyukám erősítésnek, hurrá!

Na, benyomtam egy rántotthusit így éjfélkörül...csak a tejcsi miatt :wink:

Andi005, Ábel szeme körül is van némi lilás elszíneződés. Anyukám pont ma kérdezte, hogy ez mikor fog eltűnni. A szülést ő is kicsit megszenvedte, és mivel rohamtempóban érkezett, így ez elkerülhetetlen volt - a doki szt. Hát, kapartam is a falat rendesen... A szeme fehérje majd egy hónapig be volt vérezve, olyan kis nyuszis volt.

Andi007 :lol: , ügyesek ezek az ikrek és Te is! Meg Gyula is...csakhogy senkit ne hagyjak ki a családból :lol: :lol: :lol:

Mogyó, Ágika nagyon édes Apával a képen.
És csak lesek, hogy miket eszik ez a lány :shock: . majd felolvasok már Ábelnek, hogy vegyen példát.

Úgy tűnik nálunk ma volt a mennyiségi áttörés. Ábel tízóraira megevett kb egy sült almát turmixolva vegyítve negyed üveg őszibarackkal (mélyhűtőben találtam még egy anyukám-féle garantáltan bio, ámde majd másfél éves bébiételes üvegben lefagyasztott isteni ízű őb-t), és negyed üveg kecskeméti sütőtökkel. És ezt mind megette! Délután dettó! Úgy látszik mindegy neki, hogy mit adok, de minimum 60%-a sült alma kell, h legyen.
Mást nem eszik meg csak úgy, próbáltam már krumplit, sütőtököt magában, répát, de semmi. De lagalább két hét alatt már ide eljutottunk.

Holnap sem nagyon leszek, mert maratoni programot sikerült szerveznem. Reggel B és én fodrászhoz megyünk, ebéd után jön a gyógytornász, aztán fél 4-től meg nyílt nap lesz az oviban, ahová szánom B-t, így oda is megyünk.

Már megint halódik a netünk, ááá :twisted:

KépKép
KépKép
prücsi

Mi ma megint 5-kor keltünk, igy 1/4 9-től már a délelőtti alvását kezdte meg Panka! Jól szét fog csúszni a nap, na sebaj!

Kriszti, te szoktál még hajnali 3-kor vasalni?

Kati, gondolod Marci lenne a világtörténelem első babája, aki esetleg sir uszi közben? Hát nem hiszem! Vidd csak el, aztán meglátod! Cikinek meg egyáltalán nem ciki, ha sir, hiszen még kisbaba. Legfeljebb, ha nagyon sir, akkor eljöttök és megpróbáljátok legközelebb!
Az alsó 2 fog nem együtt jön ki? Eddig azt hittem :roll:

Anett, hidegrázás nálunk is volt nyers reszelt alma és almalé terén is. Tökre el voltam keseredve, hogy hogy fogom elkezdeni a hozzátápit,mert mindenki az almát javasolja. Aztán adtam neki főtt almát, meg banánt, szépen megette, és az összes gyümölcsös bébikaját is megeszi. Szóval az alma szerintem nem a legjobb választás sok gyereknél, mert nagyon savanyú nekik. Legalábbis nekem ez a véleményem!
Eszti is jó sokat alszik! Látom csak az én gyerekemnem van ilyen kevés alvásigénye :?
Vigyázz aztán a munkával, nehogy nagyon kihasználjanak!

Prücsi, ez a mese :lol: :lol: :lol: Nem gondolkodtál még mesekönyv iráson? :wink:
És semmi gáz nincs azzal, ha mindent turmixolsz almával, ha Ábel igy szereti, akkor egye igy, egészségére! :lol: Valszeg azért ezzel a módszerrel hozzá fog szokni más izekhez is, amit csak mellesleg becsempészel neki az alma mellé, és nemsokára már azt is meg fogja magában is enni.
Amikor fodrászhoz/szülőire mész, akkor Ábelt is viszed magaddal? Vagy vigyáz rá valaki?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ahoj!
Prücsi! A mese címe lehet az, hogy: A gonosz csokiskeksz. 8)
És mindenki takarít? Hát én majd valamikor! Semmi kedvem, energiám! (De lehet, h a hópelyheket leszedem én is!)
A név szerintem amúgy egy nagyon kényes ügy! Van aki nagyon utálja, van aki nagyon szereti a nevét. Nemtom Janka hogy lesz ezzel. Az öreg filmrendező barátném szerint Mikszáth-hős neve van a kislányunknak, "mint egy felvidéki úrikisasszony". Hát, az bizti, h van benne cz, y. De ha megtartja a férjem családja az eredeti kisnemesi nevet akkor még eö is lenne benne és egy sor lenne! :? (Na én nem vettem fel a nevét a férjemnek, szép, de sok a hibalehetőség benne... És nem is írom ide ki, mert elég ritka. Volt idő, h a google-ba ha beírtam a férjem nevét 0 találat jött ki. Váncsa szerint ilyenre szinte nincs is esély! Hát jelentem volt idő! :lol: )
Tényleg köszi, h gondoltok ránk. Már nagyon unom ezt a nyavalykórságot, de még mindig van! Homeós kúra, vitaminkúra ide-oda márcsak az ördögűzés segítene!
Macsek! Tükörreflexes gép... Tudod Te, h mi mennyit vártunk rá, h legalább a nekünk lélektani pénzhatáron belül kerüljön egy félprofi gép összeállítása. Váz+objektív+tele+statív+memóriakártya? De megvan. (Nekünk addig nem is volt digitális gépünk! :oops: ) És persze imádjuk!
Na megyek, mert ultra fáradt vagyok... egész éjjel zenéket raktam föl az új telefonomra. Jó nagy marha vagyok, mi? Pl. mikor fogom én ezt hallgatni? És még kísérletezem az 5 megapixeles kamerájával, és még a gps is homály. (A kocsiban egy jó kis mio van, azt már kenem-vágom! Na jó, nagyjából! 8) )
Hű, akartam még valamit?
Ja, cipőt kéne vennem (a szaladgálós már megvan), olyan szoknyás-fajtát! De ebben a mocsok időben nincs kedvem semmihez, csak olvasni, meg punnyadni- márha épp nem Jankázom!
Kati! Ugyan mi most nem voltunk uszizni, de a múltkor egy nagyobbacska kisfiú (1 év körül), rendszeres uszis is végig sírta a foglalkozást! Ezzel ne törődj! Mások se fognak, mert van ilyen! :wink:
Ma már kakukk! :arrow:

Kép
ermoni

Zsu, nem próbálod 5-kor Pankát visszaaltatni? (Nem tudom, cumikázik-e.) Vagy nem próbálod meg "álometetni"? (Nem veszed ki az ágyból se, csak cumisüvegből adsz neki kajcsit, semmi dumcsi, semmi játék, aztán vissza aludni.)
Nálunk is vannak hajnali ébredések, de cumival visszaalszik. Ha mégse, és ordít, akkor tudom, hogy fejlődési ugrásunk van, gyorsan kajcsi előállít, babóc megetet a fentiek szerint, és alszunk tovább.

A Piller Panna név tüneményes.

Ma sült alma pürével próbálkozom egyetlenemnél.

Munka: nem sok, én szabhattam meg a határidőt, és megfizetik. :-) Később, ha már nem alszik ennyit Eszti, már nem nagyon fogok tudni vállalni melót, főleg, hogy szeptembertől tanulni is fogok.

Móni, remélem ördögűzés nélkül is rendbejöttök hamarosan.

Ebben a vacak időben nekem sincs kedvem kimozdulni. Jó lenne, ha legalább az esőt megúsznánk délután.

Prücsi, újszülöttkortól lehet hordozni háton is (ilyenkor a baba fejét is be kell kötni, később már csak a kis nyakát, aztán a vállát, 4 hónapos kor felett már elég a karja alatt megkötni). Sajna képet még nem csináltam, talán ma este!

Jó kis evőkéje lett Ábelnek! Mikor kezdted nála a hozzátápit?

Kati, szerintem sem Marci lesz az első és egyetlen pityergő az usziban, bár nagyjából tudom, mitől tartasz, nem is az, hogy égő, hanem miért erőltessem, ha nem tetszik neki??? Én legalábbis teljesen elvesztem a realitásérzékemet, ha Eszti sír, mert tényleg olyan jó babó, sose sír ok nélkül. Én nem tudnám nézni, hogy vacog a kis (nem létező) foga, és ha sírna, tutira nem tudnám erőltetni nála.

Amilyen "vaskezű" anti-anya voltam az elején, most annál inkább egy szentimentális őrző-védő kft-be mentem át, pedig nem kéne!!! Rá fog erre jönni ez a gyerek hamarosan, aztán majd lesz itt is hitti, majd leshetek! :shock:

Kép
waterlilly

sziasztok

Hajni
tényleg jó ez a krém amit ajánlott a védőnő,most kentem be és már szebb

Lilla most hogy eszik?

Prücsi
jó kis mese :-)
egy hét?istenem te mázlista

Maja most újabban tart mindenkitől mg anyáméktól is,pedig azok aztán nyalják a valagát ezerrel

Zsu

nagyon cuki a neve Pankának

Anett
épp akartalak hiányolni :-)

köszi :-)

na ma két kakink volt egy kajás és egy kis zöldike,kap normaflort,a dokinőnk se tudja igen hova tenni a dolgot szerintem nem hasmenés csak sok a kaja meg átkell állnia,meg ne madjam fel a szoptatást,hurrá,de most honna n szedjek homeósbogyót,érdemes még azt megpróbálnom szerintetek????
Vendég

Móni
tűnjön már el a kórság tőletek

jó kis telód lehet :-) a párom is mindig cserélgeti ezerrel ,neki is gps meg 5mpixel enyim meg egy nagy kaki
Vendég

sziasztok
én is vagyogatok, de tök fáradtan, mert filmet néztünk este, meg mindenféle családi bajok vannak, meg Gyula itthon, így egymást 'kerülgetjük', meg ez a hozzátápi, meg a meló, meg takarítgatok (én szeretek :oops: , de csak sávosan csinálom: egyik nap prontoval, másik nap clinnel megyek végig, harmadnap porszívó, negyedik felmosás, csak apránként). szóval még elolvasni benneteket is alig van időm.

Macsek, a béke tér nem újpest, hanem angyalföld. sztem, de én nagykátai vagyok. ;)

Timi, én a lactináról nem sokat tudok, inkább Zsunak köszönd meg a linket. én már nem fejek az tuti. csak örülök, h a délelőtti kajához még nem kell pótlás. én nemtom, h a helyedben erőltetném-e a szoptatást. talán úgy igen, h minden kajára megkínálom cicivel Bibit először, áés csakis utána jöhet a kaja. h azért ne apadjon el gyorsan.

Prücsi, öregem, ennyi energia. mesét begépelni, tyű :shock: 8)

na, asszem ma sem nagyon leszek, mert nálunk kínlódás van ezerrel kb. Petrának a foga nő (mindkettő), Hubának meg ???? ki tudja.

Móni, jobbulást! cipővásárlás? hű, de utálok. még jó, h nem kell.
inkább a bicajom kellene elvinni generáloztatni, mert jövő héttől tekerek melóba. már alig várom. nyami

na, el, mert Huba... jajjjj (sóhajtós szmájli)
mindenkinek szép esős napot!
:arrow:

Kép
an°°di

Anett, ma pont azt próbáltam, hogy kivettem és rögtön befektettem magam mellé szopizni, hát pici bekummantással igy 45 percesre sikeredett a szopi. Szerencsére nem gyakori már ez a korai kelés, kb 1 héten 1x.
cumi nálunk nem nagyon jön be, sétánál szereti, nemtom miért, meg benti alváskor is néha, de az ilyen hajnali altatásoknál csak felhúzza magát rajta.
Majd számolj be a sült almapüré sikeréről!

Timi, én gyógyszertárban vettem homeós bogyót, urtica urens 5ch. Vagy másfajtát akarsz? Őszintén szólva én nem vettem észre semmi változást, nekem egyedül a lactoherb segitett. Azt iszod még?

Séta ma ugrott, itt is esik, csaj már durmol a teraszon :)

És köszi mindenkinek a név dicséreteket :wink: Bárhová megyünk (orvos, hivatal, stb), mindenki elmondja 5x a nevét, mert milyen jó ezt mondani és milyen szép :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ja, Béke tér sztem is XIII. ker, de lehet, hogy Újpesten is van egy? :roll:

Mivel én ma 6-kor reggeliztem, már jár nekem az ebéd, korog a gyomrom!
Jó étvágyat mindenkinek!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hajni, tényleg, hogy eszik Lilla most?
Képzeld, a dokinéni tegnap kiakadt, hogy Panka csak 100 ml tápszert eszik egy nap, meg hogy Sinlac-kal nem lehet jóllakni. Hogy belé kell tuszkolni a tápszert. OK, de hogy, ha egyszer nem issza meg? Tegyek bele gyümit. Már próbáltam, úgy se kellett. Akkor nem tudja, de az kell, hogy legyen a fő táplálék az anyatej mellett. OK, köszi! Na mindegy, meglátjuk.
És mi 888 Ft-ért kaptunk 3 doboz Sinlac-ot. Te valami jóval húzósabb árat irtál. Lehet, hogy mi az allergia miatt extra támogatással kapjuk? 8000 Ft támogatás van a 3 dobozon. Asszem mi visszük csődbe a magyar EÜ-t. :D

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Köszi csajok van bogyóm,de nem akarok belebolondulni ,inkább nem is írok róla semmit,csak örlődök magamba

na pátok :arrow:
Vendég

Timi, mivaaaan???? ezt nem értem!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na meg is volt a déli 'nagy' alvás, kerek 45 perc :)
Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hali!
Prücsi, le vagyok nyűgözve. 0 óra 40-kor ilyen szupi kis mesét összehozni! :D Akkor hajrá sültalma, most már annyit dicsértétek, hogy én is kipróbálom, úgyis ott figyel 3 szem bioalma a hűtőben már vagy 1 hónapja.
Furi, hogy neked jövő héten 1 gyerek lesz a háváj, mi meg sokan ebben élünk. Akkor nekünk most kva jó dolgunk van. :D

Zsu, Móni, Anett köszi a bíztatást az uszira. Tudom én, hogy nem egyedi eset, de ez egy összetett probléma. Először is nem igazán csípem a feltűnést, de látom már, hogy kénytelen leszek hozzászokni. Már ha az áruházi hisztirohamra gondolok, ami ugyan még nem aktuális, de nem árt szokni a gondolatot. :) Aztán itt van a másik fele, amit Anett is mondott. Jó e a gyerkőcnek, ha olyat erőltetek rá, ami most nem tetszik neki. Mert lehet, hogy harmadik alkalomra megszokja, de az is lehet, hogy egy életre elveszem a kedvét. Hiába na, már nem egy kis ágyon fekvő csomag, aki sír-eszik-alszik-meg telecsinálja a pelust. Akarta van, egyre erősebb. Hát ezt is tanulni kell.

Timi, ha nincs nálatok urtica, azt is szívesen teszek a csomagba, nem drága 600-700 között. Mindenki másképp reagál rá, van akinek csodaszer, van aki meg se érzi. Én Marci születése után kezdtem szedni és azóta sem mertem abbahagyni. :oops:

Zsu, Sinlac nagyon olcsó volt, tuti nem ilyen olcsó az alapára, nálunk is annyiért adják, mint amit Hajni írt.

ukati74

Jaj, de szép, talpig rózsaszínben. És ez a "na anyja hagyjál már, te folyton fotózol engem" arckifejezés. :D

Timi, ne örlődj már, bármennyi ideig is szoptat valaki, megsiratja, amikor vége. Ha van bogyód szedd be, igyál teát, tedd mellre, aztán ha semmi, akkor mindent megtettél és nyugodj meg.

ukati74

Sziasztok,

megint meló, így csak gyorsan..

Lilla hol eszik, hol nem... átlag napi 700 ml van meg.

Zsu:
http://www.pirulapatika.hu/230049947/adatlap
mi általános támogatással kapjuk, Ti meg gondolom eü térköttel...
Nálunk ugye nincs allergia, csak hajlam..
Lilla napi 400-450 ml tápit iszik meg, a többi pép.
azt van, h 300 ml tápi, 180 tejpép a többi sinlac.
dokink szerint ez így ok, napi 500 ml tej/tápszer/tejpépnek kell meglennie.
Amugy most nálunk is a pép megy a tápi nem kell, 1 hete meg a pép nem kellett.... :?

Timi:
ne izélj ezen, az 5 hónap is szép teljesítmény

na meló van, majd jövök...

Kép
Kép
h@jni

Zsu
ugyanilyen sapija van Bibunak :-)

az van,hogy kettőség,fáj hogy nem megy tovább,mert tudom,érzem,hogy akár fejre is állhatok akkor se lesz több elég meg pláne nem,pár csepp van,nekem hamar elmegy sajnos,Majával is ez volt.Hajnalba szopizott ,délelött nem bírta meg várni még kijött az a kb 5 ml,szóval ilyenkor látom,hogy nincs értelme.már belenyugodnék és akkor jön a ne adjam fel meg ez a kurva hasmenés vagy mi. :-(

Kati
köszi de kivételesen volt a patikába,csoda
beszedem iszom a teát aztán ez van

Hajni
köszi
Vendég

Marek! ugye keresel másik dokit!? :evil: :twisted: Tök jó a vonalzó, hogy szalad az idő :lol:

képzeljétek, ma még ki se mentem a házból! :shock: tök jó, apa vitte oviba a nagyokat, anya megy értük! konfortszopi, lángossütés, pakolászás, national geographic mint a régi szép idókben, mikor Bettike kicsi volt. du megyünk oprtopádiéra

mi mindent 1-es avent cumival eszünk.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ciripke
Ez nem az én dokim volt, hanem aki a védőnőnél adja a beutalót. Nálunk ilyen hülye rendszer van, hogy csak ő adhat beutalót.... :cry:

marek

Kati, tökre megértelek ebben a feltűnés dologban, én is kerülöm. Az elején Panka a sétáknál üvöltött, főleg az elején, mig el nem aludt. Hát mondanom se kell, engem is néztek az emberek. Már ha éppen járt arra valaki, mert van, hogy 2 órás séta közben egy lélekkel se találkozunk a környéken :shock:
Az uszit meg majd meglátod, ne stresszelj már előre, mert Marci megérzi rajtad! Ha úgy látod, hogy nagyon utálja, legfeljebb kicsit pihenteted a témát és viszed később.

Hajni, és hizik most Lilla?
Nálunk 500 ml tej/tápi nincs meg, kb 450 van. 350 tej + 100 tápi. akkor ma megpróbálom a maradék 50-et belenyomni :D

Timi, ezzel az érzéssel sztem mindnyájan igy vagyunk. Volt időszak, hogy én tökre görcsöltem, hogy legyen tej, Pankán meg úgy láttam, hogy nem érdekli, inkább ette a tápit (bárcsak most enné!). Már én is kezdtem feladni, hogy ok, akkor nem szoptatok tovább, aztán jött a másik érzés, hogy hé, ez jó neki és szüksége van rá, aztán gőzerővel elkezdtem fejni. Néha eszembe jut, hogy egyszer vége lesz ennek az időszaknak, és mindig sirva fakadok. Pedig nem is akartam szoptatni :oops:
Azt mondom, kitartás, igyál-egyél sokat, ha tudsz, legalább reggel-este fejjél, idd a teát, szedd a bogyót és meglátod, visszajön valamennyi!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ciripke, ezért is szuper lehet a 3 gyerkőc, kis dolgoknak ( egy nap semmi különös csak úgy házon belül ) is úgy tud örülni az ember. :D
Zsu, tök igazad van, köszi.
Jó kis nyugodt környék lehet a tiétek. :) Bár ember itt sem sok van, viszont kutya annál inkább. Már úgy értem a kerítésen belül. Szerencsére az Marcit nem zavarja. Ő régen kisangyal volt, mostanában már gyakrabban rázendít, ezért feltettem félülő helyzetbe, ezt most már jobban szereti.

ukati74

Zsu:
hát most stagnál épp, de ugye havonta kell mérni. :twisted: :twisted: :twisted: 1 hónap alatt 500 g-ot hízott,most annyi, mint 1 hete..
Nem próbáltad félálomban a tápit?? én most ezt csinálom...
reggel eszik Lilla hajnalban 100-150 ml-t, aztán fél10körül megpróbálom, 0-10 ml, gyerek kitesz aludni, 5 perc, cumisüveg be és úgy eszik még 100 ml körül, majd délben sinlac, 4körül tejpép, fél8sinlac és fél10 körül álmában 100 tápi kb.
ha fél8-kor nem adok neki pépet, csak tápit, akkor sem eszik, csak álmában... ez kb 1 hete megy. :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Na, úgy látom nekem könnyebb dolgom van az uszival, mert nekünk muszáj. Vagyis tuti, h azzal is jót teszek, mert nálunk kell az izómtónuseloszlásizavar-eloszlatás :lol:
Kati: én nem szoktattam a hidegebb vízhez. Elvittem az usziba, és nem élvezte, de meg sem nyikkant. Pedig hidegebb volt. És egy csomót volt hason. Egy kisfiú is végig vacogott, meg sírt. De nem volt vészes.
Sz@r idő van :evil: És nem Béke tér... Hanem a Szilaspatak mellett volt, de már elkelt.
Prücsi: olyan önimádónak tűnt az a buta aláírás! :oops:
Ja és kaja: nekem gőzöm sincs, mennyit eszik Vilkó. Csak remélhetem, h eleget! De azért hetente megmérem. DE a szopikat nem merem :?
Móni: nekem is analóg gépem van még (Minolta), és Bécsig mentem érte :lol:

Napsütéses napot kívánok magunknak!!!

KépKép
1macsek

Önimádó? És akkor én mit szóljak? :D
Regi, lécci rakd vissza! :evil:

Uszit köszi, szerintem az üvöltős vacogós kategória lesz, de én pozitív leszek, elhatároztam. 8)

Na, el, további SZÉP napot!

ukati74

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a szülinapos köszöntéseket, és a képeket! Nagyon kedvesek vagytok, komolyan. A szűk családon és a fórumozó anyukákon kívül nem jutottam senkinek sem az eszébe. :( A barátok még egy sm-t sem küldtek. Remélem nem akarnak bulizni pár hét múlva nálunk, mikor nekik lesz valmi alakalom, mert ide nem jönnek.

Tegnap itt voltak Mutiék és a Fiúk ,együtt bulizgatunk. Egy félpohár pezsgő rendesen fejbe vágott, utána már csak Ákos miatt is , gyerek pezsgő jöhetett.

Család nagyon ki tett magáért. Én meg nagoyn készültem a nagy napra, ez most nagyon fontos volt.

Mutiéktól 3 szál Ekvádori rózsát kaptam, egy gyünyörű arany láncot, és a tortát.
A fiúktól egy csodás csokrot, bocis tortát, manó rendelte nekem, lufikat, és egy közös welness hétvégét a Balcsira (húsvétra esik) :) Minden lesz ami ilyenkor kell. Tojás vadászat a gyerkőcöknek. Kaja, ital, welness program, én még ilyen helyen nem voltam. TEhát minden újdonság lesz. Apa megigérte vigyázz a fiúkra míg engem kényeztetnek. :)

Rakok pár képet, előre is bocsi. :)

Na haragudjatok, de a visszaolvasás, nagyon szelektív.

Andi!
Nagyon ügyes Petra a kajálással. Gyula talált már munkát?

Zsu!
Mindig olyan csodás képeket teszel fel. Az alvás meglásd kialakul majd. NAgyon jó az unokatesós képek is. NAgyon jó dolga lesz, mikor már együtt tudnak majd játszani.

Egyelőre én sem vagyok kibékülve a Ákoséval. Most szétcsúsztak a fiúk alvási szokása.
Manó 12-15-ig aludt. Ákos déltől egy kicst, majd fél 3-tól megint alszik. Nem lenne ognd, ha cska egyedül lenne, de így nem ok, mert nem haladok. Ugyan Manó most még pihizik a tv előtt.

Marek!
Húú, de bunkó ez az orvos, látszik, hog csak testileg volt ott, mert az agya valahol máshol járt. Emlékszem, hogy neked állandóan beutalóért kellett járnod. Ha Ők nem tudnak segíteni, és tanácsot adni, akkor ki? Háziorvos? Azért kérj mindenhova beutalót, amit érdemesnek tartasz.

Timi!
:) Jók a képek!
De jó dolgotok volt. Én most nem viszem Manót túl messzire. Mert a hiszti most már elviselhetetlen. Hirtelen jön, a semmiből, és olyan bőgést, űvöltést levág a semmiért...:( Egyelőre az a legjobb megoldás, ha nem veszek róla tudomást. Amúgy tök aranyos gyerkőc, kedves, segítőkész, barátságos. Csak ezen a hiszti korszakon lennénk már túl. Ma is azért kezdett el bőgni, ez a legjobb szó rá, de tutit tudot mire gondolok, hogy elkértem a motort míg átvittem a zebrán.

Ági!
Rögtönzött divatbemutató.!!!! :) Tetszik. Ágika nagyon ügyesen ül!

Nadin!
A zsiráf vadász. :) Szuper! Milyen rend van nálatok gyerek magasságban. Fent is, csak lent nálunk térdik ér a kosz. :( Azért nem szó szerint, de a szőnyeg eredeti színét rég láttam. :)

Vilkóék nagyon csinik anyucival. Én ilyet még nem merek vállalni.

Petra!
Pedig kis huncutka. Tök jó helye van a kocsiban. :)

Móni!
Milyen telót kaptál? Én nem rakta még fel zenét, de gps szerencsére játszik mp3-at, na majd arra teszek gyerek zenét. :) Apa most vette, nekünk szerintem felesleges, eddig is boldogultunk nélküle. Városban kipróbáltuk, hát...mindig egy irányba akart vinni. A legegyszerűbb és leggyorsabba. Gondolom ez a cél. MÁs városokban hasznos lesz. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Kép
Kép
Kép
Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Vázban látható képet magamnak vettem, féltem, hogy nem kapok.... :oops:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka, örülök, hogy a család kitett magáért! Meglátod, milyen jó lesz a welness-hétvége! Aztán hagyd csak rá apára a gyerkőcüket, hagy izzadjon kicsit a szaunán kívül is! Barátok meg... :evil: A bocis torta csúcs!!!

Ma a lyányom sült alma pürét evett. Csak 4 kanálkával mertem neki adni, csak úgy tátogott még utána kismadaram! :D

Viszont megint falat fúrtak valahol... :evil: A délelőtti alvásból ez ébresztette, és a délutáni alvás közben is felébresztették... :cry: Ilyenkor ki tudnék szaladni a világból. És még ez a rohadt eső is zuhogott, ki se tudtunk menni!

Kép
waterlilly

Na mi voltunk dokinéninél, kapott egy szurit, meg szerinte kezdjük az almát, mert szerinte már kell gyümölcslé, mert így is mire eljutunk a főzikhez az legalább 1 hónap. Hát nem tudom, még meglátom. Most jól eszik, és jól hízik, ezért vacillálok. 7700 gr és 70 cm.

Zsu, mi most hajnalban is fent voltunk 1-től f3-ig. Nem sírt, csak dumálgatott, meg puszizkodtunk, kicsit ringattam, jól elvoltunk. Nem hoztam ki a sötét szobából, most próbáltam "kemény" lenni :-) Persze magára nem hagytam, mert nem akartam, hogy Csabit felkeltse. Gondolom ha ennyit sem szórakoztatnám, akkor hamarabb visszaaludna, de úgy éreztem, igényli, hogy segítsek neki kicsit.

Kati, szerintem se úgy indulj neki, hogy tuti sírni fog Marci! Egyrészt az uszi reggel van, nem este, már ez is sokat számít. És bírják a hidegebb vizet, Nadiról sem gondoltam volna, hogy nem zavarja. Ha mégis sír, akkor meg eldöntheted, hogy meg sem próbáljátok többet, vagy kicsit próbálkoztok még esetleg. Az oktató úgyis azt fogja mondani, hogy vissza kell jönni, újból megpróbálni :lol:

Macsek, Te csinálod jól, hogy nem méred Vilkó kajáit. Ügyes vagy!

Anett, én is ötször fejek még, csak ebből egyszer csak maradék tejet. Most is mindjárt kezdem :lol: Már megszoktam, és bele is jöttem, és Nadi is élvezi, lent csinálom mellette a földön ha ébren van, és ilyenkor az az életcélja, hogy megszerezze a dugattyút :lol: De hajnalban már nem fejek.

Timi, urticára tudok egy másik módszert:
1. nap 5x5
2. nap 4x5
3. nap 3x5
4. nap 2x5
és innentől 2x5 tovább.
Lehet kombináltan szedni a Ricinus Communis-szal. Na nem mintha nekem ez volna a tuti ugye, de én is kipróbáltam így még az elején, és jónak tűnt.

Teszek két képet. Az elsőn a kajámat bámulja, a másodikon meg le tudtam fotózni ahogy térdre húzza magát, és már egy-két percig meg is tartja. Persze az ujjai nincsenek kinyújtva, de hát ez van.

Kép

Kép

KépKép
kertikiri

nahát, akkorát aludtunk a gyerekekkel. h majdnem felfrissültem... csak ez az idő :evil:

Jolka, már láttam a wiwen a képeket. tökjók! az üzenőfalra bosszúból írtad ki, h köszönöd a köszöntéseket? :P :twisted: hehe

Kép
an°°di

Jolka : tök jól nézel ki!
És a gyerekek Ákos nem olyan mint egy majdnem 6 hós baba!

Nadin meg egyszerüen nagyon ügyes és kész!

Timi: azért ne idegeld magad ha nem akkor nem!
Bocsi csajok!

Anett: szerintem adhattál volna neki még almát!
Te tudod! :oops:

Mese nagyon jó tetszett!
Panna sem semmi!Piller Panna tényleg mint egy tündér!

Móni: remélem hamar elmúlik már!

Andi: hajrá alvás!

Anyósék voltak kapott a lány egy olyan szép babát!
Olyan mint egy madve csak babaarca van és pillangó van a lábán csal a csápjait levágta a mama ,hogy ne szúrja meg a csajt!

Kép

Kép
mogyoland

Jolka! Isten éltessen sokáig! Nagyon csini vagy!

Marek! Ja, ez nálunk is igy van, de ott a doki nincs is ott csak aláir elüre beutalókat a védőnők meg kitöltik. Aztán ha valakinek a doki is "kell" az megvárja, mert késöbb jön.

Zsu! Olyan büszke vagyok rád, hogy ilyen nagy szopis lettél, ugye nyáron még elképzelni sem tudtad!

Megjöttünk az ortopédiáról, nem kell a terpeszpelus csak annyi, hogy öszönözzük őt, hogy a másik oldalára is fordulgasson. Szóval kutya baja. Jövő hét neurológia...

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Cirip, gratula Marcinak!
Zsu, miért nem akartál szoptatni?
Mogyó, majd tegyél fotót a babáról. Tetszik Ágikának?
Jolka, jók a képek! És jó az ajándék, a férjed kitett magáért!

KépKép
kertikiri

még 9 sincs és csönd van. ezt pár hete el sem tudtam képzelni. :D szuper! megyek is zuhanyozni, órára készülni meg filmet nézni vagy mittudomén.
mindenkinek átalvós éjszakát! már csak Nadin kel éjjel? vagy Eszti is? Vilko?
napá
:arrow:

Kép
an°°di

Krir
nagyon ügyes Nadin :-)

lehete bből ennyit beszedni?a könyvembe az van hogy csak kis dózisba napi 5 golyót lehet

Móni
mizu hogy vagytok?írj 8)

Jolka

jó dolgunk volt?először nem tudtam mire érted,aztán gondoltam a plázára,marha jó volt,bemnetem a dmbe babakekszet venni Maja kapott két százast szabad felhasználásra nyomott egy kört a tekerős pingvinen meg pörgetett egy mobildíszt aztán jöttünk haza :-)

nagyon szépek vagytok,úgynézem Manó tiszta apja Ákos meg tiszta te :-)

nálatok is tarolnak a hisztimanók?nálunk ma volt kis dili,de elég hamar lecsengett :-)

Mogyó
elég nagy a fantáziám,de ezt a babát nem tudom elképzelni :-)

Tisztára lefáradtam agyilag ez a tej meg minden,de ma "csak" ötször kakilt,mondjuk mindig csak keveset,nagyon úgy néz ki hogy amikor eszik alul megkinyomja a felesleget :-) mint újszülöttkorában :-) de visszaraktam az egyes cumit és kb annyit eszik amennyit szopizott,íy nem zabálja tele magát.napi kétszer próbálok neki adni pürét (tök-alma volt tegnap ma) és utána próbálom szoptatni vag ytea.délután jött minimális tej utána sírt kapott teát,rá egy órára sírt kapott tápit.este is próbáltam szoptatni üvöltött.hajnalra azért remélem lesz

na meg amin eldurrant az agyam,a cégemnél 3 hetet volt a gyedes papírom ,ma megkaptam egy egész pecséttel és a nevemmel,tb számommal,hogy töltsem ki én,áh alig voltam ideges,mire lesz ebből nekem pénzem???kitöltöttem ahogy tudtam,de egy helyn hibajavítóztam,remélem elfogadják :evil: na megyek mosogatni,fürcsizni
Vendég

Andi
szuper az avatarod :-)

Bibus 5-6 felé kel megszokásból vagy szopira nem tom
Vendég

Hajni, nekem is leginkább félálomban eszik tápit, mert ugye csak este hajlandó, azon meg be is alszik. Most este megivott 140 ml-t.

Jolka, minden jó, ha vége jó! Örülök,hogy jól sikerült a buli, de a barátoknak ezt :evil: Sokan azt hiszik, hogy ha gyereke van az embernek, akkor már 'normál emberi' dolgokat nem igényel.
Manónak meg üzeni Panka, hogy ha ilyen hisztis, akkor nem lesz a felesége :lol: :lol: :lol:
Hihetetlen hogy mekkora Ákos :shock: Olyan édik Manóval kettesben :lol:
Neked meg hogy megnőtt a hajad! És sötétebb is, mint amikor szültél, nem?

Ejnye, Kriszti, elkényezteted ezt a lányt :wink: :lol: Azt fogja hinni, hogy neked van szükséged az éjjeli játékra, és a kedvedért fog felkelni :lol: :lol:
Nadin milyen ügyes kislány!!!!

Andi, tök jó az új avatar!

Mogyo, olyan, mint egy medve, de babaarca van??? :shock: Bocs, ezt nem tudom elképzelni :lol: Lefotózod?

Ciripke, de jó hir!!!
És köszi! :wink:

Kriszti, azért nem akartam szoptatni, mert el se tudtam képzelni, hogy egy kisbaba szivja a mellemet :oops: Idegen volt tőlem a gondolat, de aztán hamar megbarátkoztam vele élesben :D

Timi, lehet 5x5-öt, a védőnőnk is ezt az adagolást javasolta.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ma olyan nyűgös volt Panka, de aludni alig akart annak ellenére, hogy reggel 5-kor kelt ugye. Vagy a foga, vagy az idő, nem tudom.
Úgyhogy hulla vagyok, megyek elteszem magam holnapra.
Jó éjt mindenkinek! :arrow:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Timi, szerintem sohasem késő. Próbálkozz, nincs vesztenivalód! Én a Ricinus Communist 5Ch-t szedem (3x5), valahogy nekem ez jobban hatott, mint az Urtica. Meg a Lactoherb tea jött be, de néha Fitolac-ot is iszom, hogy meg ne unjam (ááá, 6,5 hó alatt nem untam ám meg :lol: , de nem merem abbahagyni :? )
Viszont az is igaz, hogy mindez szopin nélkül kevés. Még a komfortszopi is jobb,mint a semmi. Vagy a fejés, ha a babóka nem hajlandó cumizgatni. Ki is írta ezt a 7-7-5-5-3-3 perces tejszaporító fejést?
Amúgy meg ne hallgass rám, mert én egy mindenre képes, "elvetemült" szoptató vagyok (szerintem klinikai eset). De értem a kínlódásodat...nagyon is. Fel a fejjel!

Jolka, azért látod, a család topon volt! És nagyon jól nézel ki! Manó meg Ákos nagyon cuki a közös fotón. Ez az Ákos nem semmi nagy gyermek!

Zsu, most itt van Anyukám, így ő vigyáz Ábelre. De pl a fogszabályozós fogorvosomhoz szoktunk hármasban is menni a fiúkkal.Ott körülrajongják őket rendesen. Csak ezt az átkozott hordozót ne kéne cipelni a kocsitól az épületig...pedig még csak 7,5 kg körül van a kis "beltartalom".

Anett, hajrá sült alma! Adhatsz többet is szerintem, ha ízlik a leányzónak.
A hozzátápit meg már lassan 4 hete kezdtem, most hogy így jobban utána számolok. Ehhez képest csak most jött, hogy már tátog a kajára, meg mennyiségeket eszik.

Örülök, hogy tetszett a mese...megihletett ez a szép név, no meg a csokiskekszért hisztiző nagykópém :lol: :lol: :lol:

Éjfélt ütött már az óra, térjetek már nyugovóra...
Jó éjt! Megyek én is mert húú, de húzós napunk volt!

KépKép
KépKép
prücsi

Andi: nagyon jó ez a képed!

Holnap kaptok fotot!
Ma egyedül !

Kép

Kép
mogyoland

Kelés: fél 6...asszem nincs mit tenni, koránkelő lányom van :D vagy inkább :?

Prücsi, hordozó cipelés ismerős téma. Én 2 napja a kocsitól a gyógyszertárig (kb 30 méter) alig birtam elcipelni Pankát, pedig ő is csak 7 kg. De a hordozó is dögnehéz és olyan hülye fogása van. Kifelé még a kezemben volt 3 doboz Sinlac meg 2 doboz vitamin, szóval úgy néztem ki, mint egy málhás szamár. Az egyik parkoló autóból ki is ugrott egy nő, hogy hagy segitsen! Azért meglepődtem és jól esett, na!

Császárosok! Nektek nem volt még olyan, hogy a varratban begyulladt egy szőrtüsző? Nekem már másodszor a fél év alatt! Gondolom a varrás során valahogy belülre került az, ami eddig kint volt, és most próbál utat törni valahogy magának. Szar dolog!

És nektek milyen poziban alszanak mostanában a lurkók? Nekem Panka elkezdett megint az oldalán aludni. Odafordul a kiságyban a rácshoz, beakasztja a rácsba a kis tappancsait és szunya :D

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hát nállunk most éjszaka arra keltem ,hogy hason az én lányom! :D
De egyébként mikor hogy van mikor a hátán meg van mikor hozzámbújik és akkor oldalt mikor milyen kedve van!

Én is azt várom már ,hogy üljön és akkor jöhet a sportkocsi ami ugye könnyebb is mint a babahordózó!

Nállunk is éncipelem néha apa és azt mondja mindig ,hogy milyen nehéz a lány!

Kép

Kép
mogyoland

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?