szszkinga: lánykád tündéri, de én is idegbajt kaptam volna a krémes esetben…
szilcsi: otthon dolgozol??? Nem lehet könnyű… Apukám mondta, hogy értékes munkaerő vagy!
Alváshelyzet: Mi lenne, ha elhagynád a laktoherbet? Csak egy ötlet… Dóri is csak babakocsiban alszik napközben.
Utazás: mindkét csaj 3 hónapos volt, amikor először utaztunk (őszi hosszú hétvége) és 5 hónapos, amikor egy hétre mentünk külföldre telelni. Nagyon jól bírták, az utat is, és ahogy Bea írta, addig egyszerű, amíg csak szopi van és sok alvás. Marcsi egyéves volt, amikor nyaralni mentünk, a kaja akkor sem volt bonyolult, mert akkor még minden ripszropsz megevett, belelapátoltuk 5 perc alatt az adagját és kész. Az úttal se volt gond, szeret menni. Az alvás viszont gázos volt, ahogy Karmen írta, mert még 2x aludt Marcsi, és igazodni kellett ehhez valamennyire, sőt, ez még akkor is nehézkes volt, amikor tavaly április végén voltunk, akkor már csak 1x aludt, de rendszeresen elfáradt 11-re vagy délután 5-6 felé, amikor még mentünk erre-arra. Dóris tapasztalataim még nincsenek a nyárra. És lehet menni bébiételek nélkül, csak olyan helyre kell menni, ahol van konyha. Én is csak vésztartaléknak vittem, ugyanúgy kotyvasztottam, mint itthon. Ja, most januárban, amikor mentünk Ausztriába, az autópálya melletti új pihenőkben fűthető
pelenkázó van a WC-ben, a férfirészlegben is
Esélyegyenlőség biztosítása minden területen az EU-ban!
dancsi: miért jöttetek haza a 3. napon?
szandra: igen, mi is voltunk a Gedóiban szombaton. Vivinek jobbulást!
zituska: Marcsi is iszonyat lassan eszik, ha egyáltalán eszik magától, van hogy nem, pakolni kell a szájába a kaját, pedig sokat megeszik így végül, de maga nem. Kanállal is egyre ügyesebb, és egyre többször kéri, hogy önállóan ehessen, de általában etetni kell. Marcsit is küldözgették ide-oda a csípőszűréskor, de aztán normálisnak nyilvánították, talán eggyel több kontrollon voltunk. Biztos rendben lesz minden!
Niki: a körömvágás nálunk is hisztis, pedig egy időben már hang nélkül ment. Marcsiról van szó, Dóri könnyebb eset.
Hajmosással ugyanez a helyzet.
Exdeus: nagyon vagány Peti! Rugi: Marcsi még mindig abban alszik, én is szeretem (azért, amiért Kinga), de lassan átállunk a pizsire, nem lehet már akkorákat kapni, ami rá jó. Mondjuk ő nem járkál benne, akkor tényleg alkalmatlan lenne.
jégvirág: vasalófelszerelés szuper!
Amiket írtok a nemalvással és egyéb nehézségekkel… Megnyugtató, illetve inkább higgasztó, hogy nem extrémek a gyerekeim, nekem kellene türelmesebbnek lenni. Enikőhöz kéne valami gyorstalpalóra járnom.
Na meg gyakran én is úgy érzem magam, mintha mindent megtiltanék, annyi a nemszabad. Ezért nem szeretem azokat a játékokat, amikre vigyázni, kell, mert az csak plusz ígynecsináld.
Többen írtátok, hogy
szeretnétek venni/rendelni Anna és Peti-könyveket. Én fogok rendelni egy hét múlva az Alexandrától a neten, csak megvárom, hogy a legújabb kötet megjelenjen (márc. közepére ígérik), ha valaki csatlakozna, írjon e-mailt!