Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

CSak gyorsan annyit,hogy Angika én már holnapatól dolgozom.Esetleg bevihetem az okmányirodába ha valaki be tud esetleg érte jönni.Vagy ha esetleg jártok dózsakertbe,de csak délután. Vagy csörögj rám és egyeztetünk.Mindenesetre holnap azért beviszem magammal a melóba.A számo 06202693099.

Na mentem is mert kezdődik az esti műsor Timinek.
Üdv mindenkinek LÍvia

Kép
slivia

Sziasztok!

Mégegyszer köszi minden dícséretet!

Erika! Marha jók a képek! :P

Képzeljétek el, 2 héttel ezelött fájt a füle CSabinak, orvoshoz vittem, most megint fájt, visszavittem. Azt mondja a füldoki, ki kell venni az orrmandulákat, és egyúttel a torokmandulákat is. Melesleg megkérdi, volt-e baj a torokmanduláival , mondtam nem, soha. Nem baj, azért azt is ki lehet venni! MIÉRT???????????????????
Ezt magyarázza el nekem valaki értelmesen!
Állítólag az orrmandulák duzzadtak, és nem engedik ürülni a járatokon a váladékot! De kérdem én, miért csak az egyik fülén? ÉS mellesleg nem égbekiálltóan fáj a füle! ÉS kérdés még stámomra az is, hogy miért kell 2 hét diagnózis és gyerekmegfigyelés után rögtön műtétet javasolni! Nem kéne mondjuk azt kezelni, (bánom is én, antibigyóval ha kell), hogy a gyerek orrából valamiért olyan váladék folyik, hogy az szörnyű! Ha nem lenne, váladék (SZERINTE), lehet a mandula sem lenne túráztatva, és nem lenne mindek pangania és nem elfolynia!
Szóljatok rám, ha én ragozom túl, és hülyeségeket beszélek és túlokoskodom a dolgokat!
De nem fogom fel, miért kell mindjárt kiműteni egy mandulát, + még a torokmandulát mellé, ha már ott járnak úgyis!

Nem akarom elaltattatni a fiamat, és megműttetni!
Felelőtlen vagyok?
Nagyon tépelődöm!
De rossz döntést sem szeretnék hozni, és azt sem szeretném, ha az én fiamon hoznának rossz döntéseket!
Megyek, mert felébredtek a nagy horkolásból!

Puszi: Rozika!

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok!

Rozi most csak neked van időm írni.

Én mindenképp azt mondom hog ymutasd meg más akár több dokinak is.Szerintem eléggé feleőtlen a doki,hogy már egyből műteni akar,és ráadásul 2-t is....
Nekem annó nagyon sok bajom volt a fülemmel+az arcüregemmel,csak 14* szúrták fel :) ,mire rájöttek hog yvan egy cista is az arcüregemben ,na azt megműtötték,és hála az égnek azóta nem volt bajom.Ja nekem is kivették az orrmanduláat is.Ja és egyszer egy tatai dokinőaszem Garán...vaalminek hívták már nyugdíjas ha jól tom,na ő egyszer kérdezi hog yjók hallok,vagy egyátalán hallok e???Met hogy ő úg ylátja már a fülem hog yteljesen nem hallok,hozzáteszem hogy olyan 12 éves lehettem,tehát már kiderült volna ha baj lenne a hallásommal....Ja és hallókészüléket akart beműtetni a fülembe,na anyu nem hagyta elvitt másik dokihoz is ,voltam hallásvizsgálaton i s,és kiderült hogy tökéletesen hallok...jééééé :lol:
Egyedül annyi bibi van hogy ha megfázok akkor nekem egyből a fülemre meg az arcüregemre húzódik rá....
Tehá én a heyledben mindenképp elvinném másik dokihoz is,sztem ahány doki annyi vélemény,azt megtalálod az arany közép utat :)

Na mentem Dorkázni
Ági

Kép

Kép
ági01

Rozi!

Sz.tem se műtessd meg még! A legtöbb gyerekdoki alapból vár akár több évet is, hisz a mandulának fontos védőszerepe van!!!!!!! (Na jó, ezt persze Te is biztos tudod.)
Az orrmandulát szokták kivenni ilyen kiskorban, de a torokmandulát NEM!
Nekem 15 évesen vették ki a torokmandulámat, ott voltak kicsigyerekek (3 év fölött kábé), de előtte én egész kis koromtól minden évben többször voltam beteg, többféle antibogyóval kezeltek, a vége mindig napi 1-2 szuri lett, csak attól ment le a tüsző. Volt, hogy a saját nyálamat se tudtam lenyelni (bocs :oops: ). De akkor is évekig vártak, nem kapták ki rögtön!

Sz.tem is mindenképp más dokival is nézesdd meg! Azt tudom, hogy itt Tb-n a Rákóczinak van magánrendelése, mást nem tudok, de majd jönnek a többiek biztos ajánlanak még mást is! Kérjél időpontot!

ja és ugye az orrmandula sok esetben visszanő, gondolom minél kisebb korban, annál nagyobb eséllyel!
Vannak itt a neten is gyermekorvosok, azoknak is lehet írni, próbáldd meg!

Na most én is lépek, mert Soma ilyenkor végignézné a Discoveryn a "Hogyan készült" összes részét..... :shock:

lola77

Sziasztok!

csak gyors bekukk:
Rozi,
mi is "szenvedünk" az orrmandulával. Már elhangzott a műtét, de nem konkrétan. Most keresem az alternatívákat hogy ne kelljen.
Utánaérdeklődtem elég sok helyen és a helyzet nagyjából - laikus szemszögéből: bacik ugye rámennek a gyerekek orramndulájára, ilyenkor megduzzad és visszahúzódik, de nem teljesen. Amennyiben marad akkor van gáz ugyanis okozhat középfülgyulladást, ill. folyamatos visszafertőzést -mi most valószínűleg itt tartunk a Matyikámmal. Egy ponton túl biztosan célszerűbb kivenni, mint a gyereket állandóan gyógyszerrel tömni. A gáz az hogy kb. 7 évesen elsorvad, de addig ha kiveszik akár 2x is visszanőhet. 3 éves kor alatt állítólag nem is javasolják. Érdekes a doki, hogy így előhozta..Szóval szerintem menjetek be a tb kórházba a fül-orr gégészetre és ott nézesd meg. Nem kell beutaló és aranyosak.
Homeosban ha hiszel akkor ezt kell állítólag kipróbálni:
Lymphomyosot cseppeket hat-nyolc hétig

Mi itthon vagyunk még mindig, Matyek nincs jól :(
na mentem puszi
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok lányok!

Nagyon köszönöm a tanácsokat, megnyugtat, hogy nem csak én tartom hülyeségnek az azonnali műtétet, főleg két hét betegség után! :cry:
Azt nem tom írtam-e, hogy a füldoki után elvittem gyerekorvosunkhoz, torokketet vett, és ma voltunk vérvételen is, (Megjegyzem meg se nyikkant, olyan ügyes volt! :D :D :P :P ), és a ygerekorvos adott még totokspray-t (bioparox), most míg várjuk az eredményeket, ezzel kezelünk! + Mellette minden este gőzölés, arc és fülmelegítés cseresznyepárnával, és gyakori orrszívás! Már olyan profi vagyok ez utóbbiban, hogy tom hogy kell tartani ahhoz, hogy szívjon az arcüregből is, így szegény fuldoklik, és hányingere van, de muszáj, mert olyan cucc van neki odabennt.. (Bocsi)!

A homeósat köszi Zsani, megvárom mit mondanak az eredmények, és asszem elkezdem azt is, nekünk bevállt egy -két homeós szer! Hátha ez is ! Köszi! :P

Lola én is úgy hallottam, hogy visszanőhet, sőt többször is, úgyhogy szerintem méginkább nincs értelme! Talán inkább tényleg a mandulát piszkáló bacikat kéne kezelni nem? :?

Ági! Elképzelem, ahogy egy jól hallónak (neked) betesznek egy hallókészüléket! Tiszta röhej! Mire kapják ezek a dilomájukat? :?:

Zsanka Matiydnak is sok-sok gyógypuszi és javuljon ő is!
Én most elhatároztam, ha az ég szakad le, akkor sem teszem szike alá most rögtön! Tessék gondolkodni azoknak a nyavajás orvosoknak, és kezelni a beteget, ne mindjárt műteni! HA ilyen rövid kórkép után csak a szikében látják a lehetőséget, akkor nyugodt szívvela késük alá sem tenném a fiamat! tessék küzdeni, gyógyítani!

Tényleg köszönök mindent, nagyon aranyosak vagytok!
Elkél a jó szó, nagyon aggódós vagyok!

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok!

Én is a mandulához akarok szolni!
A Sógornőmék kisfiával történt meg!
Sajnos olyan 1,5-2 évesen megfázott, és onnantól elkezdve egyfolytában folyt az orra. 1 év után ajánlották Nekik a műtétet, mondván a hallása is veszélyben volt! Komáromba vitték, megműtőtték, de sajnos a műtét nem sikerült, továbbra is folyt az orra. Allergiája szerencsére nincs ( nem mutátták ki). Felvitték Pestre maszekhoz, aki adott vmi szert potom ezrekért, de semmit se hatott! Elegük lett és végre sikerült rábeszélnem őket a Heim Pálra! Elmentek a drnénihez aki megviszgálta, CT-re elpjegyezte őket! Ott megállapitották, hogy nem vették ki az egészet ( ez a műtét után 1 évre történt) És sajnos a füle, hallása veszélyben van! Ha nem veszik ki akkor honapokon belül akár a hallása is veszélybe került volna! Sokszor észrevettük, hogy szoltunk de semmit se reagált rá! A műtét sikerült, sokkal jobban viselte mint komáromit! Azóta semmi baja kopp-kopp! Egészséges, jol halló gyerek.
Ja és komáromba azt mondta nekik a doki, hogy nem baj ha nem teljesen egészséges, akkor is meg kell műteni!

Sziasztok!
( nagyon rossz idő van kint, ráadásul a szembeszomszédunk fürőszobáját veri szét reggel fél 10 ota!)

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok,

Jó sokat olvastam vissza, ugyanis mi is betegek voltunk, nem tudtam jönni.
Látom mások is betegeskednek....... :(

Március elsején hétvégén (mikor a nagyszülőkénél voltak, és mi itthon édeskettesben végre) Roli lett lázas, hétfőn levittem a dokinőhöz (még jó hogy soron kívül fogad, mert a 22. sorszámot húzták mikor odaértünk), kapott antibiot. Keddre én is tök szarul voltam már, de szerencsére sok vitaminnal csütire jól lettem és Roli is jól volt már.
Ekkor éjjel Réka ébredt lázasan, remegett és fél citrom nagyságú duzzanat volt a bal fültöve alatt. Még éjjel felhívtam a dokinőnket, aki mondott éjjelre láz és fájdalomcsillapítókat, (ill. ha baj van hívjuk) aztán délelőtt (reggel sokáig aludt) levittem hozzá mert csak rendelés után tudott volna kijönni. Égettt a fejem de megint bementem kb. 20 anyuka és gyerek előtt, majd fél óráig vizsgálgatta Rékát, mert tök mumpsznak nézett ki a betegsége, de az ellen ugye kötelezően be vannak oltava, nem lehetne...
Végül gyorsan el kellett rohanni vérvételre, 3 fiola vért vettek, amiből egyet el kellett vinni az ANTSZ-hez, vizsgálatra Győrbe küldik majd, hogy a mumpszot kizárják.
A sima labort sürgősségre kérte így 3 óra múlva megvolt az erdemény (ezért újra mentem a kórházba majd dokinőhöz), ebből kiderült, hogy bakteriális fertőzése van (mumpsz vírus így elméletileg kizárva) ami a fültőmirigy gyulladást okozta. Kapott már délután antibiot, szombat estére már tök jól volt.
Sajnos 2 hét múlva újra mehetünk vérvételre mert
ANTSZ szerint ez a protokoll... :roll:

A héten elkezdtem az itthoni nagytakarításokat (ablak pucolás, kárpit tiszítás, stb.) csak legyen jó idő mert már a kertet is kellene kezdeni... (fű szellőztétés, műtrágyázás, bokrok-rózsák metszése, festések: hinta, homokozó)

Rozi,
Rékának már kivették 2 évesen az orrmanduláját, de ő éjjelente alig kapott levegőt olyan nagy volt... hát nem volt könnyű a felgyógyulás. Bp-en vette ki egy szakmailag elismert gégész (jelenleg a János kórházba került). Ki kell majd venni a gége mandulát is, pedig ezzel még ő is várna, de ha nem lesz javulás, ez is szinte összeér ha nincs is begyulladva...
De fülproblémákra szerintem simán más gyógymódokkal is lehetne próbálkozni előbb...
Győrben ajánlottak nekünk erre szakosodott gégészt aki makacs arcürgeproblémákat is kezel, de szerintem húzósak az árai, igaz sokakat megmentett vmi spec. folyadék felnyomásásval az orrba, majd arcmelegítéssel majd leporszívózással (mindezt megtanítja otthoni használatra és csak hetente kell kontroll ami 4000 ft/alk)

Mennem kell, remélem még tudok jönni...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Cirmike!

Ti már megint jól kifogtátok... azért a dokinőtök él a protekcióval, bár tudom Te meg rendszeresen fizetsz Neki.... ilyenkor nincs gáz, ha éjjel hívod, mi? Mondjuk elég ilyesztő lehetett az a duzzanat...

Tegyél már fel képeket a lurkókról, olyan rég láttuk őket!

Zsani!
Jobbulást Máténak. Hogy Te meddig fennt tudsz maradni, mindig megrökönyödök, hogy 23.00 után írsz.... :!:

lola77

Sziasztok!

Gyorsan beugrottam pár mondat erejéig....

Szeretném megosztani Veletek azt a örömteljes hírt, ha minden jól megy akkor augusztusban kis családunk bűvülni fog :)
16 hetes kismama vagyok. :lol: :wink: Vonalzót még nem kreáltam.
Lolával szinte napra egyidősek vagyunk, én is aug. végére vagyok kiírva. Maradt a Pazár a dokim.

Lola!
Te mikor mész AFP-re (én hétfőn). Mennyit híztál, nagy a pocid?

Egyébként tegnap voltunk a 18 hós oltáson, aznap nem volt semmi gond. Este mondjuk kapott Kata Nurofent mert meleg volt, meg nem tudott mászni, fogta a lábát, jajgatott, meg mondogatta, hogy fá..fá..
Viszont reggel 5-kor arra keltünk, hogy fent van Kata, nyögött, meg fura hangokat adott. Cumit nem is kért, forró volt, kapott Nurofent. Remegett, nyögött meg mint aki félrebeszél beszélt. Aludt egy fél órát, felkeltünk és már ment is az asztalához rajzolni. :) Egész nap rajzol. A széket, asztallal interspárba vettünk 1800Ft-ért. Nagyon tetszik neki.
Aztán visszaaludtunk 8-11-ig :lol: jólesett. Kata nyűgös kicsikét és meleg. :(

Próbálok még jönni. Szeretném visszaolvasni ezt az oldalt normálisan.

Betegeknek mihamarabbi jobbulást!!!!!

Kata az új székkel, asztallal:
Kép

Kép

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Nahátnahát micsoda jó hírek!!!!! :lol: :lol: :lol:
Gratulálok Edi.
Hányinger ilyesmi elkerült?Doki nem látja még hogy kisfiu vagy kislány?Dorka is tök szeret rajzolni,meg gyúrmázni naponta többször is leül azt játszik.

Angika!
Voltunk a zeneböliben ,sztem tök jó volt,bár most Dorka nehezebben oldódott fel,mint műlt héten...Jött velünk egy volt osztálytárs nőm is ,kiderült hogy tök közel laknak :) Most kedden nem tudunk menni,mert tesómék jönnek haza és megyünk eléjük ki a reptérre.Már tök várom őket,biztos nagyot nőtt már kis B :D .Ti merre csavarogtatok?Nem volt túl jó időtök :cry:

Erika!
Viki hogy van?Köhög még?Láza már bizit nincs,ugye?Mi is gondolkozunk hogy fel kéne menni Pestre,de majd ha kicsit jobb idő lesz akkor.Ricsi bohócnak mindig integet a tv-n keresztül :lol:

Livi!
Timi jár már bölibe?Remélem már jobban figyelnek rá,mint eddig....

Cirmike!
ilyesztő lehetett Rékának az a dúzzanat...Jól meg futattak titeket,vérvétel,,,Sztem se neheztelj hogy soron kívül mész be,annó még mi is oda jártunk a tesómmal,és mi is álltalában bementünk soron kívül,és még sokan mások is.Bár mi nem mindig mertünk mert az anyukák tök morogtak,és félősek voltunk akkor még :oops:

Zsani!
Máté jobban van már?mikor mehet bölibe?Mandulájávak kapcs-ban van valami újdonság?

Gangi!
Nagy édi Krisztián amit láttam belőle :lol: .Lackó meg kis eleven mint mindig,de az így van jól!!!Jaaaa meg mellesleg nagyon BOLDOG NÉVNAPOT KRISZTIÁNAK!!!!Tök jó volt látni hogy simán elbírsz két gyerekkel is...félek hogy nekem nem megy majd....

Rozi!
Csabi füle javulgat?Sikerült valamit intézni a mandulákkal ??

Kideritettem végre mikor lesznek a nyílt napok az ovikban.
Segitetek nekem hogy ilyenkor mit kell kérdezni?
persze nagyjából tudom,de biztos ti tudtok még pár jó dolgot mait meg kéne kérdezni...

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztoooooooooooook!

Edi, gratulaaaaaaaaaaaaa!!!! Hogy-hogy nem szóltál eddig, hogy bírtad ki eddig???? :shock:
Tényleg napra egyformák vagyunk..... én holnap megyek AFP-re... én is 16 hetes vagyok, de már tök összezavarodom ezekkel a hetekkel, mert ugye van a kezdete és a BETÖLTÖTT...
Ráadásul egy másik topikon olvasom egy csaj írását, hogy aug. 28-ra van kiírva, de már 1 héttel előbbre jár a vonalzójával......... na a lényeg, hogy nekem az utolsó menstr: 2007. 11.22 volt. Neked???????
De jó, hogy van még egy kismama, tök örülök.
Drukkolok az AFP-dhez!
A 18. gen. uh-ra a 03.31-i héten megyek a Pazárhoz (a 12. hetit is ő nézte....)Remélem ott látszik hogy van-e kukac, vagy nincs! Engem majd csak ezutáni UH után ír ki pontosan napra a Varju, azt mondta...

Ti mit szeretnétek? Hogy vagy?
Pocim nemigen nő, még be is tudom húzni (na alapból se kicsi mondjuk...)

Ági!
Különprogramokról érdemes kérdezni, (mikortól viszik bábszínházba, sportokra mikortól járhat...) szokásokról, napirendről... kaját honnan kapják, folyadék teán,tejen kívül is kapnak-e v.mit (kakaó, tejeskávé) melyik cégtől, télen HÁNYSZOR viszik ki őket? Ha lesz kistesó, attól még ha úgy adódik, nem kötelező-e hazavinni ebéd után (főleg amíg egész pici, meg amíg terhesként orvoshoz rohangálsz...), mesélnek-e nekik ebéd utáni alvásnál... hirtelen ennyi jutott eszembe.

lola77

Edi!
Látod, a vonalzóm szerint holnap kezdem csak a 16. hetet, pedig úgy tudom 16. betöltött hétnek kell lenni.... az meg 16+3, vagy 16+4 körüli, nem??? Pedig amikor hétfőn nézte UH-n a Varju, azt mondta, akár kedden mehetnék vérvételre... aztán módosította péntekre................

lola77

Pici Krisztiánnak!
Életed első névnapján köszöntelek, könyörögd ám ki a sok ajándékot! :)

Gangi!
Bocsi, de a héten nem jutok el a szopis párnáért, majd jövő héten, de hívlak előtte, ok?

lola77

Lola!
Másik topikban is kérdezték hogy bírtam ki, simán. Nem volt időpont mikor mondom el, így alakult :)
Nekem utolsó mensi 11.22 volt !!!!, mint neked :D :D :D
ezek szerint ma van betöltött 16. Tehát AFP-nél leszek 16+4 napos. Katánál is vhogy így volt és határon volt. Lehet pár nappal később kellene menni, de tegnap a dokinál megint rákérdeztem és együtt kiszámoltuk.
UH: hogyhogy tudod már, hogy a Pazár néz meg? Anno én bejelentkeztem és aki ott volt, az nézett meg. Én 03.31-én vagy április elején megyek UH, amikorra kapok időpontot.
Jól vagyok köszi, semmi bajom nem volt, mint Katánál sem volt. Mindegy, hogy milyen nemű, csak nem legyen semmi gond.
A vonalzód jó. Holnap kezded a 17.!! hetet, ahogy én is.
Mekkora volt a bébi hétfői UH szerint?
Edit

Kép
Kép
edi78

Azta, akkor tényleg egyformák vagyunk...
A hétfői UH-méretek nem mondta a Varju, mondjuk nem is kérdeztem. De csak Ő látta a babát, mert amin a beteg láthatná monitor azt ellopták a rendelőjéből... :evil:

De ha ma vagyok 15+6, holnap 16+0, az nálam BETÖLTÖTT 15 hét, az én szerény matematikai tudásommal.... sz.tem a betöltött 16. hét, az jövő héten lesz, amikor 16+6 után 17+0 leszek... de már tök mindegy, a doki úgyis tudja. Sz.tem meg én úgyis 2-3 héttel előbb szülők, Soma is 2,5 héttel előbb jött.

A Pazárt azt onnan tudom, hogy úgy kérek majd időpontot a terhesgondozóba, hogy arra a napra mehessek, mikor Ő lesz!

Akkor Te is szerencsés vagy, hogy rókakoma és egyéb negatívumok elkerültek.
Kata édes, ahogy rajzol... Nem írtad, a múltkor kérdeztem ezt a zebrát, ez olyan zenélő-mozgó interaktív valami, vagy "inaktív"?

lola77

Azta, akkor tényleg egyformák vagyunk...
A hétfői UH-méretek nem mondta a Varju, mondjuk nem is kérdeztem. De csak Ő látta a babát, mert amin a beteg láthatná monitor azt ellopták a rendelőjéből... :evil:

De ha ma vagyok 15+6, holnap 16+0, az nálam BETÖLTÖTT 15 hét, az én szerény matematikai tudásommal.... sz.tem a betöltött 16. hét, az jövő héten lesz, amikor 16+6 után 17+0 leszek... de már tök mindegy, a doki úgyis tudja. Sz.tem meg én úgyis 2-3 héttel előbb szülők, Soma is 2,5 héttel előbb jött.

A Pazárt azt onnan tudom, hogy úgy kérek majd időpontot a terhesgondozóba, hogy arra a napra mehessek, mikor Ő lesz!

Akkor Te is szerencsés vagy, hogy rókakoma és egyéb negatívumok elkerültek.
Kata édes, ahogy rajzol... Nem írtad, a múltkor kérdeztem ezt a zebrát, ez olyan zenélő-mozgó interaktív valami, vagy "inaktív"?

lola77

Sziasztok!

Szeretném kérdezni, hogy éredekelne e valakit angol kicsiknek? Ma voltunk a Mátéval megnézni és nekem tetszik. A Sz. Borbálán van és 1300/óra. Ha lenne még valaki a Máté mellé, akkor lehetne délelötti foglalkozás is.
Érdekel valakit?
Vendég

Lola!
Igen olvastam zebra, de nem jutottam a valaszig.
Előre hátra nem mozog, viszont rugózik le föl és körbe lehet forogni. Zenél is. Szerintem tök jó. Katának tetszik, naponta többször felül :)

Milyen volt a laborban? Hamarabb kikérted beutalót? Én ma kikérem és hétfőn megyek vérvételre. Múltkor megszívtam negyed 11re értem haza, majdnem elájultam étlen szomjan, anyukám vigyázott Katára, szegény későn ért be a melóba...Több, mint 2 órát vártam a tanácsadó előtt, hogy behívjanak...

Időpontot UHra nem a betegfelvételin kell kérni? Azt írtad a terhestanácsadóban kértél. Vagy ott előtte megkérdezted mikor lesz a P., hogyhogy hozzá akartál kerülni?

E.

Kép
Kép
edi78

Csak egy gyors beugrás!

Köszönjük szépen a köszöntést igazából rágókákat kapott az ünnepelt meg 1 micimacis szerkót a C&A-ból nagyon édes.
Elég húzós hetünk volt tiszta dilidongó a Krisztián, szegény Lackóra alig van időm :( kedden megkaptuk az oltást elvileg nem kéne baja lenni, de nem jól aludt sírva ébredt, napközben nagyon nehezen alszik el biztos a szél meg ez az összevissza időjárás nem tesz jót neki.
Hálistennek éjjel jó gyerkőc olyan 8-9 között elalszik és hajnalban 3-4 között ébred és utána vissza 6ig szóval arra nincs panasz.
Lackó is ügyeskedik, már minden nap bicóval megyünk a játszóra és egyedül tekeri, csak az emelkedőn kell segíteni neki egy kicsit.

Edi!
Gratulálok, látom lesz utánpótlás :)

Ági!
Köszönöm a dicséretet úgy érzem jól boldogulok, habár itthon jutott eszembe hogy kérdezzek tőled is meg a Zsanettól is, de mára már azt is elfelejtettem :lol: szóval sok mindent elfelejtek :(

Megyek is pihizek amíg lehet!

Puszi
Angi

Kép
Kép
gangi

Sziasztok

Na van egy pici időm végre írni.
Előszőr is boldog névnapot Krisztiánnak.
És gratula Edinek.

Na annyian írtok mostanában,ami persze nem baj,hogy nem tudok semmihez hozzászólni. :(
Kicsit zizi vagyok mióta dolgozom.Nagy úr a megszokás szokták volt mondani és teljesen igaz.Igencsak elkényelmesedtem itthon ez alatt a 2 év alatt.Eléggé fárasztó volt a hetem,és sajnálom, hogy Timivel nagyon keveset tudok foglalkozni.Mikor hazaérünk az ölemben akar lenni végig.Ne menjek sehova,ne csináljak semmit.Csak sajna a főzés meg a házimunka is délutánra redukálódott. Úgyhogy nagyon rossz a lelkemnek,de majd csak beállunk erre az új kerékvágásba is.
Timiről annyit 1 hét böli után mára már ismét köhög és folyik az orra ezerrel.REmélem nem lesz lázas mert akkor jövőhéten megint nem mehet bölibe. A 2 hét alatt míg itthon voltam vele betegállományban elkezdett igencsak beszélni.Annyi új szót mond és próbálgatja összerakni hogy csak lesünk.Le is fáradunk rendesen mert be nem áll a szája és állandóan kérdez mindent .De persze tök örülünk neki meg tök aranyos,csak furi hogy így szinta az egyik pilanatról a másikra elkezdett beszélni.

Na mentem mert ma előbb megyek érte a bölibe
Ü
dv mindenkinek Jó hétvégét Lívia

Kép
slivia

Sziasztok!

Edi! NAgyon -nagyon gratulálok, és azívből örülök az új picidnek! :D

lívia! Ne keseríts el! téged hallgatva nem tom hogy fog mennia munkábaállás szeptemberben! Én 5 évig volta/vagyok itthon, lehet a belem is lógni fog a sűrűjébe érek! De kitartás! :wink: :D Majd csak beáll minden! :wink:

Húúúú lányok, szülés elött izgulhatunk majd mint a "Való világban". Lola vagy Edit...Lola vagy Edit :D

Ági! Csabus a fülét nem fájlalja, de olyan-de olyan jön az orrából....! Nem részletezem! A műtétet nem engedem, a gyerekdokink vért vetetett, megvan az eredmény, gyulladásavan neki a szervezetébe, gondolom a mandulák, így antibigyót kap mától! Jövő csütörtökön megy újra dokihoz, oszt meglátjuk! Remélem ütni fog az az antibigyó!
Hogy hívják azt a szert, amit a bélflóra támogatására adnak, és recept nélküli, nem tudja valaki?

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok!

Végre ide tudtam kicsit ülni!
Vikinek hétfőn a dokink hörgőgyulladást állapított meg,kapott hörgőtágító szirupot/spiropent/,majd kedden olyan sokat és sokáig köhögött,hogy szerdán visszamentünk.
Szerda délben 39 C volt a láza :cry:
Kiderült,kezdődő tüdőgyulladása van,sajnos a bölcsibe elég sok gyereknek dokinőnk szerint :cry:
Kapott antibiotikumot is/Cedax Baby szirupot/,amit nagyon ügyesen bevesz,habár minden alkalommal emlékeztetni kell rá,hogy ha így nem akkor injekció formájában kapja meg.
De azért szegénykémet tömöm gyógyszerekkel,mellette még Stodal szirupot is kap,meg Oscilloconicumot is náthára.
Lényeg,hogy a leghamarabb meggyógyúljon teljesen!!!!!!!!!!
Ma kellett volna visszavinnem dokihoz,10-12-ig volt rendelés,mi 11.55-re értünk le,de a dokink már elment,jó,mi??? :roll:
Majd hétfőn megyünk megint.
Ezek a legelső éjjelek borzasztóak voltak,vele aludtam,sokat fulladt,hányt 3 napig hurutot,sokat aludt,láz-hőemelkedés váltakozott nála :evil:
Amúgy eddig ha Viki beteg is volt,férjem és a mamám voltak vele,de hétfőn jelezte,hogy ő bizony most nagyon beteg,mert nem volt el egyikükkel sem :cry:
Így keddtől itthon vagyok vele szabin,jövő héten apjával lesz.
Azért egy beteg gyerek sokkal jobban tud gyógyúlni,ha anyjával van otthon!
Ennyit rólunk......

Edi
gratulálunk a pocaklakóhoz!!!!!!!!!!
Ez olyan jó,hogy Lolával egyidős kismamik vagytok :lol:
Édes Kata az asztalánál :lol:

Cirmike
szegények!!!!!nektek mindig van valami betegségetek :cry:
Jobbulást!!!!!!!!!
Jó munkát a nagytakarításhoz,én holnap fogok nekiállni :?
Képeket tényleg rakhatnál ha ráérsz!!!! :lol:

Zsanka
jobbulást Máténak!!!!!!
Te vagy vele otthon vagy nagyszülő?
Máté tényleg kicsit hangosabban vette már kicsinek is a levegőt....
Megvan már a Zeneovin legújabb cd-je,de Vikinek nem igazán jön be :roll: ,Máténak tetszik?

Lola
mennyi minden jutott eszedbe,mint gyakorló ovis anyuka,én tavaly a nyílt napon meg sem kérdeztem ezeket :roll: ,idén meg nem jutok el,mert dolgozom,Viki meg ugye beteg :?

Mnzsani
köszi, de minket nem érdekel az angol,így is nagyon be kell osztanunk a délutánokat :oops:
Remélem sikerül összehozni még egy lelkes kis diákot Máté mellé :D
Aranyos Máté a képen!!!!!!!

Gangi
Krisztiánnak nagyon sok boldog névnapot kívánunk utólag!!!!! :oops:
KItartást a lurkókhoz!
Kép van a Micimacis szerkóban Róla?
Újabb képek az oldalatokon? :wink:

Lívia
hát igen,ezek a dolgos hétköznapok eléggé gázok :cry: ,még mi sem állunk jobban ez ügyben.
Mire meló után hazaérünk 16 óra,aztán van 2 óránk,hogy hasznosan eltöltsük.......a házimunka meg sokszor elmarad,dehát Viki az első!!!!!!!!!!
Vagy a hétközben lévő szabadnapomon szoktam délelött gyors mindent bepótolni vagy este mikor Viki már alszik akkor főzök,mosogatok,felmosok.
DE volt már olyan is,hogy ugráltam konyha és gyerekszoba között :roll:
Ez van,sajnos :evil:

Rozika
normaflore amit kell antibiotikum adása mellé szedni a betegnek már az első naptól,mert ezáltal megvéditek a bélflórát.
Recept nélkül kapható,majd 900 ft a 10 ampulla,én is ma vettem :P
Jobbulást nektek is!

Megyek,így is szófosásom volt :lol:
Mindenkinek szép hétvégét,betegeknek gyógyúlást!!!!!!!!

Sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Bélflóra: nekünk legutóbb azt mondta a doki, hogy a normaflore nem igazán sokat ér (én is azt adtam addig), bonolactot javasolt. A junior változat 15 zacskós 3500 forint, de azt mondta, hogy nyugodtan adjam neki a kapszulást (oldjam fel vízben szétnyitva), az 60 darab 4000 forint. Most ezt adom mindkettőnek két hónapig, naponta... ez teszi őket állítólag jól helyre és immunerősítő is.

Sziasztok, Szilvia

UI: ovi ügyileg ha van kérdése valakinek, én is tudok segíteni, Emese most nagycsoportos.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Edi!
Mégsem a Pazár csinálja nekem sem, mert: neki "B"-s UH-vizsgája van (nem tudom mit jelent...), ezzel nem lehet, Hetényi,Varga,Pődör csinálja a 18. UH-t, én 04.01-jén megyek, akkor állítólag a Varga lesz.... remélem látni fogja, illetve NEM a kukit majd....
Be vannak általában osztva, ki van hétfőn,kedden... stb.
A terh. gondozóban adták ki reggel 7.30-kor a beutalót, nem kértem ki előbb, ma reggel. Utána 7.40-re értem át a"B" épületbe és fél óra alatt végeztem (32 voltak előttem), 8.30-ra melóba értem...
Nem kívánsz kajákat? Én eddig egyáltalán nem, de a napokban igen: tökmag, fagyi, tejbegríz.... Ami viszont pozitív: du. 16-17 körül már éhes vagyok, "vacsizok" és utána már este NEM kívánok kaját! :)

Erika!
A hörgőgyulladás :twisted: Főleg a múltkori gégegyull. után! Jobbulást, reméljük nem lesz gond a tüdőgyusziból, az mindig olyan ijesztően hangzik....
Nem túl hosszú a rendelési ideje a dokitoknak... :?

Lívi-Rozi!
Én mindig azt mondom (aztán nem mindig tudom betartani), hogy a házimunka ráér. A gyerek 10 év múlva arra fog emlékezni, hogy közös játékok, játszóterezések voltak a szülővel, de arra nem, hogy esetleg nem volt mindig patyolat a padló, vagy szőnyeg, vagy élére vasalt a póló...
Igazából a főzés az, amit nemigen lehet ugye csak úgy a tűzhelyen hagyni........ de a mosás,felmosást, rendrakást el lehet "hanyagolni". Én inkább több ruhát veszek, hogy hétköznap ne mindig kelljen mindig mosni (talán 1-szer), az elöl hagyott dolgokat és a nem mindennapi felmosást pedig talán meg lehet szokni idővel.... Na azért nem eszik meg minket a kosz, sőt sz.tem néha túlzásba viszem........... utána meg lelkiism. furdim van Soma miatt, bár mostmár elég jól tűri, ha takarítok, kisebbnek nehezebb volt...

Mnzsani!
Milyen formában tanítják angolra itt a kicsiket? Hányan vagytok? Nálunk most még tart az úszás, félek utána meg Soma inkább du-onként a játszót fogja választani............

lola77

Bocs, most csak Lolának!
Én is 04.01-jén megyek Uh-ra :D
Hányra kaptál időpontot? Én 8,45-re. Remélem a Varga lesz, nekem ő a legszimpibb.
E.

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat! :) :) :)
Megjártuk ma a beutaló kérést, 1,5 órámba telt. :( :( 12-kor indultunk Katával és ennyi idő volt, míg bevették a kiskönyvet, kinyomtatták a szükséges papírokat, doki aláírta és be kellett menni nekem aláírni.

Lola!
Baromi nagy szerencséd volt, hogy hamar végeztél, hogy csináltad?
12 hetesnél én 2 órát vártam, 10,15-re értem haza :(
Gondoltam akkor jobban járok ha hamarabb kikérem papírokat és hétfőn reggel megyek vérvételre.
Nem kívánok kajákat. Kínait azt kell ennem úgy kéthetente, amúgy nem. Régebben a paradicsomleves, paradicsomos káposzta ugrott be. Annyira vagyok "zabás", mint voltam. :lol:
És igen a tejbegrízt csak terhesség alatt eszem, megfigyeltem Kata születése után nem ettem, mostanság igen, elég nagy adagokat...még ha Kata be is segít. :D
Mennyit híztál? Én 2kg-nál tartok kb.

Ági!
Nem volt hányinger semmi tünet, ahogy Katánál sem. Nem tudni milyen a neme, de nem is érdekel egyelőre :wink: 18 hetesnél rákérdezek, de majd megyünk 4D-re és ott remélem már kiderül :)
Hol van a zenebölcsi ahova jártok?

Lívia!
Jobbulást Timinek! Majd csak visszarázódsz a melóba, én rágondolni sem akarok hogy és mint lesz. Főleg új helyet kell keresnem, ha régire mennék vissza nem paráznék.

Erika!

Jobbulást Vikinek! Szegényke.
Zeneovi legújabb cd-jén az 5. zene a körtéfa?
Durva h. elment a dokinő 11,55-kor, azt hittem mindig több a beteg vagy csúszás van és tovább ott van, mint 12. :(

Edit

Kép
Kép
edi78

Lola
Igazából még csak egyszer voltunk megnézni, akkor 4-en voltak a kicsik, de úgy tudom, hgoy max. 6-an lehetnek. Mondokázás, éneklés, szineztek állatokat, amiknek mondták a nevüket, játékosan megy az egész. A Máté nem ülte végig az egy órát, de nem volt belőle gond, mert nem az a cél. Legyen játék, de angolt halljon alatta. Itthon éneklem neki a dalokat, amiket ott hallott és ügyin mondja utánam. Én már elötte is tanítgattam kicsit, a szineket tudja, meg néhány gyümit és pár szót. Érdekli a dolog, sokszor ő kérdezi, hogy ezt hogy mondják....mint pl a fekete rigót...hmmm.... Látja, hogy mi is tanulunk itthon a férjemmel és talán azért is.
Megértem Somát, hogy a játszót választja majd, én is azért szeretném délelött vinni a Mátét, az úgy is rövidebb. A délutánt nem akarom ezzel elszabdalni. Hova jár úszni a Soma? Most a Gőzről hallottam, hogy jó.
Vendég

Körkérdés

Én is rendelek az Alexandrából valaki szeretne csatlakozni???

Angi

Kép
Kép
gangi

Sziasztok anyukák!
Ha tehetitek, kérlek a későbbi időpontra gyertek Süni zenebölcsire a Puskinba,mert az első foglalkozáson nagyon sokan vannak. 10.10-kor kezdődik a második csoport. :)
Itt találtok cikket rólunk ( a keddi 24h - ban jelent meg):

http://www.24ora.hu/index.php?apps=cikk&d=2008-03-11&r= 1083&c=664336

Üdv. Norka
www.sunizene.hu
norkini

Erik!

Köszi a normaflort, mindíg elfelejtem a nevét! Bár ahogy Szilivia dokija szerint nem túl jó, így mostmár nem tom mejik legyen. Majd megkérdem a dokinkat a másikról, mindíg olyan okosakat tud ondani! :wink: :lol:
Egyébként tényleg durva, hogy lelécelt a dokitok! Az ember azt hinné, hogy tele a váró gyerekkel, sőt nálunk Tatán be is zárják a végefelé az ajtót, hogy ne jöjjenek már többen, mert az életbe nem megy haza a doki, (de ettől függtlenül mindenkit fogad és végül is beenged az asszisztens :wink: )! Mondjuk mikor a Csabi leletével mentem vissza a dokihoz és is meglepődtem, hogy nincs senki a váróban! Úgy látszik most ilyen pangás van a dokid meg nem akart várni! REménykedjünk abban, hogy nemes cél érdekében (egy kisbeteg)miatt hagyta el a fedélzetet idejekorán! :? :lol:
Amúgy gyógyuljon meg Viki, sok sok gyógypuszi neki! ( az Oscillo nagyon jó, azt ad neki!)
:wink:

Mnzsani!
Sajnos minket sem érdekel az angol, de köszi! :cry:

Lola!
Tök igazad van a munka-házimunka-gyerek kérdésben, csak én néha nem tom megvalósítani még így munk nélkül se, hogy ne a takarításra, főzésre koncentráljak! Hosszú mideig fontos volt számomra, hogy minden délelött kimenjek az udvarra aZ Ákossal, kupacban állt a vasalni való, a hajtogatni való, a mosás, és a mosogatni való/ Felmosni csak akkor, ha alszik Mákos! Aztán jött egy ominózus nap, amikor anyósnál voltunk, erre a nagyfiam beszól nekem, hogy itt a mamánál mindíg olyan szép rend és tisztaság van, otthon meg nem!
NE kiborult a lelkem! Az 5 éves magától nem mondd ilyet, tuti anyós mondogatta mindíg, amit ő frankón meg is jegyzett. Nagyon fájt! Azót úgy vagyok vele, ha anyós jön, én már elötte takarítók, pakolok, szellőztetk, illatosítózok, rámolok, és mosogatok, és ha lehet, finomat főzök! (Nem mintha megkóstólná!) :x
Ne értsetek félre, szeretem az anyósom, de bizony vannak ilyen dolgai!
Szóval lényeg, hogy nem vagyok egy pedáns fajta, de nem jár koszosan senki sem a családból, meleg van, és meleg ételt esznek, és azért lehet járni a lakásban, nincs minden szétszórva mindenfelé! :oops: :lol:

MAjd ha sikerül, teszek fel képeket a kertünkről, bár még közel sem kész, de nekem nagyon tetszik!
Most menek szakdogázni! Ma nincsenek fiúk 4-ig! Muszály valami alkotni!

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok.Én még új vagyok itt.Áprilisban fogunk Tatabányára költözni.Van egy 2.5 éves lányom ,Rebeka.Szeretném majd beíratni az oviba.Nem tudnátok tippeket adni hogy melyik milyen ovi?Sajnos nem ismerek T.bányán senkit.Köszi.
szekusanne

Szia Új lány! (nem tudom, hogy szólítsalak)

Üdv körünkben.

Mi a Kodály óvodába járunk Újvárosba, a Kodály térre (nagycsopis a lányom). Ez nagyon jó óvoda, meg vagyok vele teljesen elégedve. Elég nehéz is bejutni. Sok jó program van és nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományokra (ünnepek, Mihály napi vásár, gyereknap - jó buli szokott lenni stb). Nagycsoportban van úszás,furulya, aki akar, középsőtől van néptánc, görkori. Kislányom mindent kipróbált. De sok fiú is jár valamennyire. Az ovinkban nincs vegyes csoport, csak simák. "Évfolyamonként" kettő, tehát 6 csoport van az oviban. Szép belülről is, van tornaterme, és jó az udvara. Biztonságos szerintem.

A körzetünkben van a Sárberki óvoda, ide viszont én nem vinném, nem sok jót hallottam róla. Itt a legtöbb vegyes csoport (van, aki azt szereti) és van fejlesztő óvoda része is (külön óvoda). Itt kevesebb a program a gyerekeknek, mint a mi ovinkban. Voltam itt is nyíltnapon, de egyáltalán nem nyert meg. Valaki biztos erre esküszik, de én a második gyerkőcömet (aki még csak csecsemő) se vinném ide soha. Főleg, mióta az intézményekben van egy kis tapasztalatom már!

Jókat hallottam az alsógallai óvodáról is (szerintem ez német nemzetiségi, de nem tudom biztosan). Vegyes csoportos úgy tudom.

A másik a Dózsakertben található Turul óvoda, amiről szintén jókat hallottam (illetve férjem fia idejárt, sok rendezvényen voltunk és jókat láttunk). Itt is vannak vegyescsoportok és jól néz ki belülről az óvoda.

Hát kb. én ennyit tudok. A kodály oviról tudok inkább bővebben mondani, ahova járunk.

De mikor tölti Rebeka a három évet? Nem gondolkodtál inkább még bölcsin? Eléggé kitolódtak ezek a határok. És szerintem nagyon jót tesz a gyerekeknek, ha később kerülnek oviba. Nekem Emese decemberi, az utáni szeptemberben ment oviba, majdnem 4 évesen és nagyon sok hasonló korú van, mint ő.

A második gyerkőcöm júliusi, de őt is biztos 4 évesen fogom csak vinni oviba.

De ahogy gondolod, ez is egy lehetőség, gondold át..

Szia, Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

A sárberki ovinál a fejlesztő ovinál azt akartam írni, hogy külön épületben van, de egy óvodavezetéshez tartozik.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Edi!
Gratulálok a picibabához!
Nem félsz, hogy ilyen kicsi lesz a korkülönbség! Bár ha van segitséged akkor biztos jol fogod birni! Nekem sajna senki sem segit a férjemen kivül, és most, hogy nő a Zsófi és már van akarata kicsit kezd fárasztobb lenni a nap! De szerencsére jol elvannak, sokat játszanak együtt, Dóri sok mindent mutogat , Zsófi meg tágra nyilt szemmel nézi!

Sajnos Mi is elkaptunk vmi virust! A hét elején Dóri volt lázas 2-3 napig, utána Én, csüt. pedig a Zsóci! Most már csak köhögünk meg orrot fujunk! Remélem hétvégére meggyogyulunk!

Pénteken márc. 21-én a Turul oviba nyilt nap lesz!!!!
Ide mindenképp akarok menni!

Rozika!
Nekünk is a Normafloret ajánlották, de nem igázán oldotta meg a székrekedésta Zsófinak a vesemedgyull után! Drnéni viszont az activia jighurtot mondta! Mindennap tizoraira azt eszik a Zsófi és 2 hét után teljesen rendbe jött minden! 2-3 kaki és végre nem kemény! ( antibio előtt 3-4 kaki volt és az olyan átöltöztetős )

na megyek mert nagyon fáradt vagyok!És holnap megint hétfő!!!
Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok,
eléggé rossz ma a babanet, nem? alig tudtam jönni :)

Edi,
hatalams GRATULA a pocaklakóhoz!! Milyen jó hogy egyszerre vagytok pocakosok a Lolával! :) :) lehet 1 napon születnek a babócák! :) Megkérdezhetem, tevezett baba?
A hízássa vigyázni! Pedig én nem vagyok terhes mégis hízok mint a kismalac! :) :)de hova? :cry:

Szilvi,
ne hozz semmit a Máténak, örülök hogy segíthettem..
azt mondod jó a puputeve ovi? :) Én oda jártam :) nekünk az a második kiszemelt.. mikor lesz ott nyílt nap?

Erika,
jobbulást! A Máténak is ugyanez volt a baja, a héten már 3. hete lesz itthon.. :( de sokkal jobban van, az első idő az ilyesztő volt..
Nagyon aggódtam miatta. Ugyanezeket a gyógyszereket kaptuk..
ki a dokitok?
a zeneovit talán ma hallgattuk először.. :) így még nem tudok véleményt mondani :)

Lívi,
majd küldöm az Évikével a CD-t.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, a házimunka az utolsó mostanság. Ha hazajövünk csak a Máté, nem főzök, nem takarítok nem mosok stb. Nem érdekel hogy mi van, hiszen naponta CSAK 3-4 ÓRÁt tudunk együtt lenni, és ez olyan borzasztó kevés hogy nem vagyok hajlandó ilyenekre fordítani! Inkább este főzök (múltkor 11-kor :) ) felmosok stb. miután elaludt. Mondjuk a főtt kaja 1 héten 2x-3x van hétközben, a lakás szalad de ez van... ráadásul a Zoli nincs itthon esténként hetente 3x minimum szóval kivitelezhetetlen, és nem is akarom megpróbálni sem megcsinálni :)
A Mátéval töltött idő fontosabb minthogy megesz bennünket a kosz :) :) :) :)

felnyomok 1-2 képet aztán húzok vasalni :)
az előző hétvégén étteremben voltunk a régi Mákvirág helyén mindenkinek ajánlom nagyon szuper! A Máté imádta,, :)
Kép
Mi van mutter ? :)
Kép

Szombaton 20 perc alatt megtanult egyedül biciklizni a Matyekmanó, és ma délelőtt a kreszparkban nyomta teljesen egyedül! Nem kell tolni, semmit..Nagyon ügyes volt, igaz 2x borult :) :) de felült aztán tovább.. :)
Kép

Mondtam neki, mosolyogj kisfiam! :) :)
Kép

na tényleg megyek
puszi
Zsani

nem talizunk? :)

Kép

Kép
zsanka

jaj még 1 dolog, ha valakit tud eladó házikót Bánhidán, Paradicsom/Kossuth kertben, esetleg Vértesszőllősön szóljon! köszike Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Reni
Benedeknek nagyon sok boldogságot kívánunk születésnapja alkalmából!!!!!!!!!!!!!!

Egy pár kép rólunk :lol:
Viki rajzol
Kép
kicsit kreatívkodtam :wink:
Kép
segítek teregetni :P
Kép
jó kislány :lol:
Kép
Vikinek varrtam húsvétra :wink:
Kép
cicázok
Kép
végre itt a tavasz!
Kép
csini Viki :P
Kép

Most megyek,mindjárt reggel :cry:
Sziasztok:ERika

cseriviola

Szia emesedora.Köszi hogy ilyen hamar válaszoltál.Egyébként Bettinek hívnak.Rebeka Július 1-én lessz 3 éves.Valószínűleg a Béla király és Mártírok útja közelébe költözünk.Még albérlet keresés van.Elég messziről Mezőhegyesről költözünk oda.A férjem Bicskén dolgozik és innen fog bejárni.Azért akarom Rebit feladni valahová mert szeretnék dolgozni.Elég szimpi amit leírtál az oviról.Angolt nem tanítanak valahol nagyobb ovisoknak?Nem fontos csak érdeklődök.Mennyibe kerül az óvoda?Vagy csak az ebédért kell fizetni?Köszi ,szia.
szekusanne

Sziasztok!

Moncsi!
Igazából még nem gondolkoztam azon, mi lesz ha kettő kicsi lesz :wink: Majd ráérek szerintem akkor ha eljön az ideje, ami még baromi messze van :(
Majdnem 2 év lenne a gyerekek között, nem sokkal kevesebb, mint nálatok :wink: Elhiszem nehéz/nehezebb, ha nincs segítség. Remélem nekem lesz.
Mkinek más az ideális korkülönbség, én szerintem 2-3 év jó lesz (azt meglátjuk :lol: )
Kata még sokat fog ugye változni, de néha ha nem kap meg vmit vagy nem az van amit szeretne, akkor kezdenek a hiszti jelei mutatkozni, és ugye még csak 1,5 éves, ez csak rosszabbodni fog… Majd próbálom a helyes középutat megtalálni.
Jobbulást Nektek!
Én is kipróbálom activiát, mert Kata kétnaponta kakil jó esetben mostanában :( Gyümölcslevet bele tudok diktálni, de max. egy fél joghurtot és nem iszik amennyit kellene, gyümölcs sem mindig csúszik, most visszatértem az üvegesre, ami hajtósabb.

Zsani!
Igen terveztük a másodikat. :D
Ti is szeretnétek Máténak kistesót?
Máté most a képek alapján nekem tök sokat változott, nagyfiús lett. :D
És mit ettetek az étteremben? :) Cigiznek?

Erika
Mindig irigykedem, mennyi szép kreatív dolgot tudsz kitalálni és megvalósítani. Viki mamuszai volt a csúcs nekem :D Meg ez a Kipp-Kopp se semmi.
Nagyon helyes Viki az asztalon. Mi az a szőrös lábú zöld amin ül?
Hol szoktad venni a marcipánt a tortákra? Leírsz egy publikus alap tortareceptet? Én béna vagyok csak muffint tudok, de ha tudnék tortát, elvágom háromba, megtöltöm vmi krémmel és kész. Máris jobb lenne.
Én ezt a takarót varrtam Katának, nagyon hamar megvolt, csak 2hét után tegnapelőtt jutottam megint gép elé, akkor varrtam fel a virágokat. A sötét szín az bordó, csak a kép nem adja vissza.
Íme:
Kép Kép

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok,

Először is Edi: Szeretnék gratulálni a pocaklakóhoz! (én biztos kifecsegtem volna amikor Lola is tette, igaz anno én a pozitív tesztről is rögtön beszámoltam...)

Sok a beteg: Jobbulást mindenkinek!!! +++++++++++++++++++++++++
Szerencsére mi már jól vagyunk, igaz megyünk csüti körül a 2. vérvételre...

Szép idő volt hétvégén, remélem mindenki kihasználta.
Mi is szeretnénk Rolit végre megtanítani bicózni, hisz már 5 éves lesz, de sose akar ráülni, eddig nem is erőltettem, de már muszáj lesz!

Képeket sajnos nem tudok feltenni, mert már nagyon régen készültek róluk, hétvégén mikor elvittük a gépet magunkkal, le volt merülve... :roll:
Azért majd ha lesz teszek fel.

Lívi,
Utána tudnál légyszi nézni az Okmányirodában: már 2 hete készül Réka mozgáskorlátozott igazolványa. Itt Szőlősön igényeltük, de Tbányán készítik el az okmányirodában és címre postázzák, annó a lakcímkártya 1 hét alatt megjött, azonos módon.
Köszi előre is, (lehet már postán is van azóta)

Muszáj volt megigényelnem, még mindig cipelem Rékát és a Gőznél meg a Rehabnál olyan jó lenne közelebb megállni, mint ahogy sokszor sikerül. Sajnos harántsüllyedést kaptam a sok cipekedéstől...

Sziasztok,
Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Alexandrába a rendelést szerdán adom fel ha valaki szeretne addig írjon. Erika tiédet megkaptam :)

Rozika!
Tudod jól mi sokkal rosszabbul állunk anyósügyileg szóval örülj neki hogy csak ennyi a bajod, habár nekem sincs okom nagyon panaszra főleg mióta ide járok és látom, hogy vannak 100x rosszabbak is (Ági, Lola)

Múlthéten pénteken kicsit elhatalmasodott rajtam a depi, nem szeretem ezt az időjárást (nem tudtunk lemenni :( ) szóval pénteken mikor apa hazjött én felöltöztem és neki vágtam a világnak depiűzőként, szombaton reggel meg a barátnőm befestette a hajam. Most pénteken meg a csajokkal beülünk a Byronba az új plázába. Próbálok úrrá lenni a depin :) szerintem jól megy :)

Nah megyek is mert bőgés van!
Puszi
Angi

Kép
Kép
gangi

Edi!
Az nem semmi mennyit várakoztál (nekem volt protekcióm.... :wink: ), én 8.30-ra megyek 01-jén UH-ra, akkor talizunk majd élőben is....
Jó színei vannak a takaródnak, lassan nekiállhatsz a következőnek is, csak arra még a nevet ki kell találnotok.... :lol:

Cirmike!
Ez a harántsüllyedés elég szarul hangzik, miért nem igényelted előbb?

Erika!
Ez a kipp-kopp nagyon tuti! Géppel varrtad? Nagyon ügyi vagy-én sem győzöm hangsúlyozni. Ennyire sláger a kipp-kopp Vikinél.
Tényleg csini Viki!

Gangi!
Jól teszed a depi elleni programokat! És két szopi közöttre szervezed ezeket? Férjed elvan a 2-vel, vagy olyankor Lackó Mamázik?

Anne!
Mi is a Kodály-ovit tudjuk dícsérni, akár Emesedora! Tavalyelőtt mi megnéztük a sárberkit, Szivárványt, a Szivárvány mellett döntöttem volna, ha ide nem vesznek fel, Somának az is tetszett. ott vannak vegyes és sima csoportok, ez a Mártírok úthoz közel van egyébként. Én jobban szerettem volna a simába és az itt nem lett volna biztos, de van egy nagy uszómedencés külön helyiségük, oda mennek hetente 1-2-szer a csoportok. Jó programokra mennek itt is állítólag. Az udvara szebb mint a sárberkié (kevesebb beton), bár elég szegényes a Kodályhoz képest! Sok anyukát ismerek, a környéken akik szeretik! Én anno 25 éve oda jártam! Itt van még a Gyerekkert is (szintén Mártírok úton), csak ez közvetlenül főút mellett, viszont ennek barátibb az udvara! Itt vegyes csop-k vannak, erről is sok jót hallottam!
A dózsakertiekről majd a többiek írnak Neked!

Zsani!
Tavaly kapott Soma is ugyenakkora bicajt és Ő még most sem hajtja kitartóan (Cirmike, én nem csodálkozom tehát hogy Roli sem), Máté nagyon ügyi, irigykedek is!
Remélem őszre belejön, ha a babakocsit is tolom, az ő hátát már nehezen fogom, hogy könnyebben haladjon....
Nekem is úgy tűnik, milyen nagyfiús lett Máté, meg ahaja is sötétedett, nem? Vagy csak a fotón?

lola77

Sziasztok!

Újra én, a Bookline-nál az Egmontos dolgokra 19-én 30-60%os engedmények lesznek, ha minden igaz onnan is rendelek :) Az egmont kiadós könyveket nagyon szeretem meg elég sok foglalkoztatójuk is van. Nálunk most Bob a mester a minden azt szeretném olcsóbban megúszni :)

Zsanka!
Máté nagyon ügyes, én még nem mertem bevállalni a 2 kerekű bicajt majd csak jövőre a kicsivel együtt nehéz lett volna a 3 kerekűt meg már úgy hajtja hogy engem is lehagy :) mindig utána kell kiabálni hogy héééééé várj meg :) csak az emelkedő megy nehezebben :)

Edi!
Jó lett a takaró ügyi vagy. Nálunk is van olyan időszak amikor alig megy valami gyümi.

Erika!
A kipp kopp nagyon tetszik jó nagy ügyi vagy! Írtam mélt.

Cirmike!
Nem csodálkozom, hogy bele"rokkantál" mekkora már Réka? Kiváncsi vagyok az eredményre (vér)

NAh megyek vasalni!
Puszi mindenkinek!
Angi

Kép
Kép
gangi

Sziasztok!

Anne: biztos van olyan óvoda, ahol van angol. Nálunk is lehetett menni nagycsoportban fakultatív, délutáni angolra, az elég drága volt. (vagy relatív). 30 alkalom azt hiszem 23 ezer forint. Mi (nemcsak emiatt), nem vállaltuk. Tatabányán a legtöbb óvoda állami, nem kell fizetni érte, csak az ebédért, ami kb. ha teljes hónapot jár olyan 6000-6500 forint (kevesebb persze, ha hiányzik napokat). Egyedül úgy tudom a kertvárosi magánóvoda fizetős (ide busszal hozzák-viszik a gyerekeket), régen nagyon népszerű volt, de most nem hallok róla. Illetve a logopédiai óvoda fizetős, beszédhibás gyerekeknek.

Nálunk az ebédért kell fizetni, illetve amit mindenhol: kirándulásokért, színházért, szakkörökért.

Zsani: azért valamit majd kitalálok Máténak, tudom, hogy szívesen adtad, de én is... :)
Szerintem a Kodály ovi nagyon jó, én mindenképp idehoznám Mátét a helyedben. A közelben én nem nagyon tudok jobbat.
Utána kérdezek a nyílt napnak és megírom majd, jó?

Na sziasztok, Dóra alszik, Emese még játszani akar.

Jó éjszakát !

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Újra jelentkezem örömhírrel!
Én is babát várok!!!

És gratulálok Lolának és Edinek is!

Most lehetek 6 hetes:D. Valamikor be kell jelentkeznem a Varjúhoz.
Nem számítottam rá, mert elég nehezen jött össze a Bendi anno.

De nagyon örülök :D .

Ígérem, hogy jelentkezem még, de nagyon sok kavarás volt az életemben.
És most már rendeződik, végre.

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Eagleszem! Húúúú gratulálok neked is a picihez! De jó, mennyi kismama van most köztünk!!!!!!!! Tényleg való világos szurkolás lesz itt nekünk a végén! Arról nem is beszélve, hogy tök megirigyeltem tőletek, és most hirtelen én is úúúúgy szeretnék mégegyet ! :D :D :D :D Azért az a sok kavarásos dolog nem hangzi túl jól! :?

Cirmike!
Csabám, aki köztudottan 5 éves is elmúlt decemberben, a mai napig nem tud biciklizni, sőt felülni sem hajlandó, csak az öccse lábbal hajtós kismotorjára! De azt is csak azóta nyúzza, mióta Áki is ! Tiszta röhej! :oops: Már én is annyit nyaggatom a bicó miatt! Olyan jó lenne tekerni! :cry: Viszont erőltetni sem akarom! Az mindenesetre megnyugtató, hogynem csak mi álunk még így bicóügyileg! :? :P :D :lol:

Erika, Edi!
tök jók amit alkottatok! Nagyon ügyesek vagytok! :D

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok!

Eagleszem! Húúúú gratulálok neked is a picihez! De jó, mennyi kismama van most köztünk!!!!!!!! Tényleg való világos szurkolás lesz itt nekünk a végén! Arról nem is beszélve, hogy tök megirigyeltem tőletek, és most hirtelen én is úúúúgy szeretnék mégegyet ! :D :D :D :D Azért az a sok kavarásos dolog nem hangzi túl jól! :?

Cirmike!
Csabám, aki köztudottan 5 éves is elmúlt decemberben, a mai napig nem tud biciklizni, sőt felülni sem hajlandó, csak az öccse lábbal hajtós kismotorjára! De azt is csak azóta nyúzza, mióta Áki is ! Tiszta röhej! :oops: Már én is annyit nyaggatom a bicó miatt! Olyan jó lenne tekerni! :cry: Viszont erőltetni sem akarom! Az mindenesetre megnyugtató, hogynem csak mi álunk még így bicóügyileg! :? :P :D :lol:

Erika, Edi!
tök jók amit alkottatok! Nagyon ügyesek vagytok! :D

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok!

Örömmel olvasom,hogy hétről-hétre egyre több kismamánk van!!!!!!!!!!!!!!!!!

Minden pocaklakóhoz gratulálok!!!!!!!!!!!

Edi
nagyon szép a takaró ami varrtál!!!!!!!!!!!!!!!
Kézzel vagy géppel dolgoztad rá a mintákat?

A gesztenye figurámhoz csak egy megjegyzés,ő kislány,tehát Kippkopp :lol: a kisvirág a fején nem igazán látszik :oops:
ha Vikinek elnyeri a tetszését,még az is lehet,hogy megalkotom Kippkoppot is gyereknapra :P

Most megyek aludni,sziasztok:ERika
lehetne már péntek.........

cseriviola

még pár gondolat......

az a szőrös lábú zöld amin a Tipptopp le van fényképezve az egy kisszék,rajta egy plüss rózsaszín virág

Kézzel varrtam Tipptoppot meg,mivel nekem nincs varrógépem :oops: és azzal nem is lehetett volna.....

Ma Viki 3 éves státusz vizsgálatát megcsinálták:
95 cm magas,13 kg,vérnyomása 80/40.

KÖRKÉRDÉS:
MI A JOBB,HA A BÁRÁNYHIMLŐN ÁTESIK EGY GYEREK VAGY HA KAP ELLENE OLTÁST A MAI VILÁGBAN???????????

Sziasztok:ERika

cseriviola

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?