Új privát üzeneted érkezett!

Helló Gabi!
Küldtem privit!!

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok

Nálunk elég gáz a helyzet! :(
Nagymamámat műtötték a szemével tegnapelőtt.
Tegnap este telefonált anyunak és össze-vissza beszélt!
Anyu felhívta az öccsét,h. mi van,Őnem tudta.
Mindez ugye vidéken van,tehát nem úgy van,h hopp szaladok! :(
Na ma de.kiderült,h. mama tegnap elesett,és beütötte a fejét! :evil:
azért van ez a félrebeszélés!
Csakhogy ezt elfelejtették a nővérek közölni.(közben kiderült,h. a csuklója is eltört.)

Ma beszélt anyu a főorvossal miután a keresztapám előkerítette.
Azt mondja a doki,h.hát,maradjon most bent,nem küldi haza(még jó! :evil: ),most leviszik a sürgősségire begipszelni a kezét aztán majd csinálnak egy CT-t.

Mondom anyunak:Anya,most azonnal hívd vissza,mond meg neki,h. a csuklója most pont nem érdekel senkit (az már eltört,így mindegy,h.most v. du. gipszelik)A fejében keressék a bajt és most azonnal vigyék CT-re!
Ha nem akkor azonnal indulsz,ügyvéd,meg minden,mert ez az ő hibájuk és még el is titkolják! :evil:

Komolyn mondom szétvet az ideg! :evil: :evil:
Vendég
 


Nem semmi ez a történet Alziza!!! :evil:
Nem csodálom a dühödet. Remélem semmi komoly nem történt a nagyiddal.


nancsa
 
 

 
 

Sziasztok!

Phil: nagyon drukkolunk, hogy minden rendben legyen!

Gabella: Kornél is előszeretettel csinálja ugyanezt. Megpróbál ebből a helyzetből elrugaszkodni. Aztán mindig az oldalán köt ki, de nagyon tetszik neki. Főleg fürdés után jön rá a bukfencezés.

Reni: Kornél köszöni kérdésedet. Valóban nem írtam róla. Nagyon jól van, ezen a télen még beteg nem volt. Még náthás sem. (Remélem így is marad). Egyre ügyesebb a mozgása, de a beszéddel nagyon várat magára. Szinte semmit nem mond, csak a memmét. Még ezzel várunk :lol:
Imád újságot olvasni, s mindig a sampont, deot, porszívót keresi bennük! :D
Kiváncsi vagyok, hogy a takarítási mániája meddig fog tartani. 13 évesen biztos nem fog olyan lelkesen porszívózni, mint most! :wink:

larka: örülök, hogy jelentkeztél. Problémamentes utolsó 4 hetet kívánunk!

Juca: Ti jól vagytok? Nagyon csini vagy már! Én még egyelőre fogyok, pocak sincs, de majd ez is alakul!

Mindenkinek kellemes hétvégét!

Zoránnak pedig így utólag is nagyon boldog névnapot!


Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Lehet már adni egy ekkora gyereknek mézet szerintetek? Tegnap adtam Milánnak, és azóta úgy kell dugni előle az üveget, mert csak azt enné. Illetve nem csak azt, mindent, visszajött az étvágya szerencsére. Remélem lassan megint pocakot ereszt! :lol:

Milán rengeteget beszél, napról napra többet. Beszűrődött a napfény az ablakon, erre Milán. "oty a szüt a nap"
És állandóan azt kérdezgeti: "mit cináj Apa? " vagy "ez mi ez" :lol:
Kis tündér. lassan kezd teljesen meggyógyulni, kopp, kopp. Hétfőn bölcsi.

Gabi, nagyon ügyes vagy. :)

Mindenkinek kellemes hétvégét!
Vendég
 


Sziasztok!

Alziza! Jaj, szegény nagymamád! Reméljük, minden rendben lesz, és érthető, hogy felháborodtatok!

Amit írtál babatali helynek nem rossz, csak ha sokan leszünk, az is szűkös hely lesz... Össze kellene megint gyűjteni, hogy kinek melyik hétvége lenne jó, és hány gyerek, hány felnőtt jönne.

Bevállaljam az adminisztrálást?

Klarka, Wawel: Meske is néha lök magán egyet, néha azt hiszem, kitöri a nyakát, de bukfencre csak akkor merészkedik, ha én lendítem át...

Era! Horgolt ruci ügyben ahogy érzed, bár én komolyabbra gondoltam, mint amit mutattál, ezt valóban egyszerűbb kész anyagból megvarratni.

Kimike! Mézet már adhatsz szerintem. Karácsonykor mi már adtunk Mesinek, akkor mézeskalács sütögetés miatt volt szem előtt, és kipróbáltuk. Amúgy nem is tudom, 1, másfél vagy 2 éves kor felett ajánlják.

Benianya! Te tudsz méz ügyben valami okosat?

Asszem, beteg vagyok. Leragad a szemem, vacogok, fáj a torkom, és még tök ügyetlen is vagyok. Nem is lettem kész a Noi ruha övével... Hétfőn feladom, bocs Era!!!!!!!!!!!!

Nancsa! Zolónak előre is nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Wavel!

Nagyon örülök Nektek :-) Már jól vagyok. Bár pont tegnapelőtt megint kidobtam a kaját, de ez csak olyan felnsomyta a gyerek a gyomrom dolog volt, a szám íze már nem borzalom. A baba kersztbe kasul fekszik, a lepény elől tapad, ezért nagy áll. a pocakom.

Kimike!

Én rendszeresen adok mézet Kingának, és hiszem, hogy jó neki, mert nem köhécsel, és megússza a náthákat is. Csak úgy cuppogja be a mézes kenyeret. A botulizmus miatt nem ajánlják, de mutass egy gyereket, aki megkapta. Ami viszont fontosabb, ha virágporra allergiás, akkor nem ehet mézet sem!

Gab!

Nagyon édi Mesi ebben a cuccban. Már várom az őszi cuccost, teljesen Rád bízom, biztosan nagyon szép lesz. :wink:

Alziza!

Ha előbb írtál volna, hogy műteni fogják, mondtam volna, hogy figyelni rá, mellette lenni, lekenni a nővért, mert sajnos ez nagyon gyakori. :evil: Ha a fél szemén rajta van a védőkötés, és már idős, akkor nagy az esélye, hogy elesik, és a kedves nővérek ilyenkor nagyon leterheltek sajnos, és hát az ágytálat is macerás kivinni, kísérgetni a budira meg pláne nem, majd az ágyszomszéd. Felháborító, de a mi rokonaink közt is volt hasonló eset. Mondjuk ott kék-zöld folton kívül más nem volt.

tjuca
 
 


Sziasztok,

Gab: tényleg nagyon ügyi vagy, az a nyári kis ruci nagyon édes :) !!!

Alziza: hihetetlen komolyan mondom, hogy milyen állapotok vannak a kórházakban. Először, amikor csak felületesen olvastam azt hittem, hogy az altató hatása miatt beszélt félre a nagymamád. Nálunk a papám rendszeresen félrebeszél több napig, ha műtik. Sajna elég gyakran, mert esik-kel és állandóan eltöri vmilyét olyan szinten, hogy műteni kell. Nemsokára otthonba kerül, már nem lehet őket egyedül hagyni.

Kimike: ilyenkor már adhatsz mézet Milánnak. Én is adok Marcinak kenyérre kenve, nagyon szereti. Mi nemrég szoktunk rá a vajas lekvásos vagy mézes piritós kenyérre, de azóta szinte csak ezt akarja enni :) .

Végre megtaláltam a számunkra megfelelő apartmant. Nagyon örülök neki, már le is foglaltuk. Végül is júl. 5 - 12 között megyünk, mert a nővéremnek ez az időpont jó.
Az alsó szinten lesznek anyáék, a felső szinten leszünk mi a nővéremékkel.

http://www.harmoniaapartman.hu/magyar/index.html

Virera: várjuk a fotókat a lakásról :) !!!

Reni: mikor vizsgázol??? Elfelejtettem :roll: !

Ex: hogy sikerült a vizsga??? Hogy érzed???

Juca: nagyon helyes kismama vagy és csini a rucid. Jól látom, hogy szoknya van rajtad? Nagyon csini, lassan nekem is be kell szereznem néhány kismamis cuccot, mert a nadrágjaim ugyan feljönnek rám, de már nem az igazi.

Tegnap megvettük a húsvéti ajándékot Marcinak és Máténak a keresztfiamnak. Van olyan, amit már most odaadtunk Marcinak pl. műanyag kis asztal és 2 kisszék, nagyon örült neki. Élvezi. Kapott egy távirányítós kukásautót, hát az is nagy szerelem.
Vettem neki egy fiúbabát, mert még nincs babája és azt akartam, hogy azért 1 legyen neki. Kap kismotort és egy markoló autót vagy mit :roll: .
A nyuszi majd anyáéknál a kertben jön meg, mert nálunk nem az igazi és ráadásul 1 nappal elöbb, mert mi húsvétkor általában nem vagyunk itthon, mindig kirándulunk vmerre. Idén Bécs és Fertőd a cél :) !

Most mennem kell (nagyon fontos dolgom van :oops: ) nézem a vacsora csatát :roll: . Nézi vki rajtam kívül??? Nekem tetszik, érdekes, hogy a híresebb emberek milyen környezetben élnek. Tanulságos...

Eni
marcy
 
 


Most látom, hogy a link nem az igazi, mert felhozza a többi apartmant is. Szóval az Aloe Apartman a miénk :) !
Na most már tényleg megyek, mert kezdődik...

Eni
marcy
 
 


Klarka! Gratu!!!!!Te is tegyél pocakos fotót!!!!
Viera! Vasaló para áááááá, ügyi voltál, hogy megoldottad!
Gab, sajnálom a kardigánt, de megértelek, nagyon uncsi lehet ennyit kötni.Nagyon csini aruci, ügyi vagy!!!!!

Juca de jó, hogy jó a 18 hetes és a kép is szupi. Mennyire elöl tapad a lepényed?

ÓÓÓ, Alziza, de gáz ez! Nem volt vele senki otthon, hogy elesett? Ilyenkor lehet kérni olyan házigondozót nem?

Kimike!!!Ez bámulatos!!!Mondatokat mond! Őrület!!!!!!De jóóóó!!!!!

Hivatalosan 2 éves korig nem lehet mézet adni, da szerintem ha a mézestől nem lett bajuk(bár azt ugyi sütötük), akkor szerintem már meg lehet próbálni. De mire foigyeljünk? Mik a tünetek ha allergiás? Én is szivesen adnék neki.
Rászokás: nálunk most az 500 as C-vitamin rágótablettáért hisztizik, mefenné az egész dobozzal!Adtam neki felet, mert szüttyög és köhög, de aztán 750 mg lett belőle. Hááát sebaj, legalább gyógyul. Viszont a feneke megint vörös- bioboltos körömvirágbalzsammal kenem vastagon.

Marcy! Húú de jóóóó. Én semmit sem veszek nyuszira! Az gáz????
Csajok ti vesztek?
A vacsora csata jó nagyon, kár, hogy sosem látom, mert lemaradok. Van a neten is?


Pil! jól vagytok???

Gyorsan ugorjatok be egy menüre! mit főztök?

benianya
ákosbenianya
 
 


Andi!

Mennyire elől? Fogszim nincs, de nagyon fenn van ehhez nem szoktam hozzá Kingával.

Marcy!

Köszi, igen szoknya. Vettem, mert a kingás cuccaimat már akkor utáltam. Azóta beszereztem a neten egy nyári ruhát is, kemény 700 FT-ért. :lol: Én már régen pocakos cuccokat hordok, mert már a tesztkor volt mire. Ez nagyképűen hangozhat, de bazi nagy volt a hasam, most már kezd a többi 18 -19 hetes kismamiéra hasonlítani (legalábbis az ikresekre :twisted: ). Sajna a gyedes móka miatt most nagyon szűk a büdzsé, úgyhogy lezserben fogom kihúzni a nyarat, értsd Kofa pólóiban, meg lenge vászon csípőnaciban stb. :roll:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Marcy!
Tök szép az apartman. Kár, hogy nekünk a Balaton ilyen messzi van. Még nem merném bevállani Petivel. Anno, én rengeteget üdültem ott!
Kedden vizsgáztam. Nagyon csőbe húzós volt és eredmény az ígéretek ellenére még nincs meg, pedig tegnapelőttre igérték, már hót ideg vagyok, mert ha nincs meg az írásbeli, akkor nem lehet szóbelizni! Szorítsatok!!!!!!!!

Benianyu!
Popsi pirosság fogzástól lenne? Petinek is jönnek a fogai, a hányós fosós vírus alatt bújt ki a bal felső rágó, most bújik az alsó rágó és már látom az egyik szemfogat. Ja, és Peti kezd köhögni.
Hihetetlen, hogy ilyenkor mennyivel gyengébb az immunrendszer!

Juca!
Igazán csini kismama vagy!

Viera!
Egyszer az én kezemben is leégett a vasaló! :evil:

Gabi!
Szép vidám színű fonalak!!! Én is tudok kötni, de sajnos arra sincs időm. Ha befejezem ezt a két sulit, 1-2 év pihi jön(mármint tanulás szempontjából) és én is-én is kézimunkázni fogok!!!!!!!!!!

Alziza!
Kórházos sztori nagyon brutál! Van valami fejlemény? nagyid hogy van?

Húsvét: én nem tervezek Petinek semmit venni elvileg! De vasárnap megyünk nagybevásárolni anyummal és ha látok valami szükséges és szép dolgot, akkor megveszem!

Friss képek:
Kép Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok

Benianya
Nem otthon volt a kórházban!

Marcy
A helyzet,h. még csak nem is altatásban csinálták! :shock:

Juca
Ez úgy volt,h. bemegy-műtét-másnap haza!
De másnap valamiért nem engedték haza,ő meg fájdalomcsillapítóért ment volna ki!
Elesett valahogy!

A helyzet most:
A CT-n nem találtak semmit!
Ez jó vagy nem mert így nem tudni miért van ez,h. egyik pillanatban rendesen beszél,utána össze-vissza!
De most para van a kórházban!
Másik szobába vitték,a nővérszoba mellé!Anyuék már du. elmentek Ajkára!A főorvos meghagyta,ha leérnek hívja őt fel a nővér otthon,h. beszéljen anyuval!
Valami olyasmit hablatyol,h ez azért van mert felment a vérnyomása aztán meg vissza! :shock:
Nemtom!Nem hallottam még erről!

Viszont mástól hallottuk,h. állítólag kiszáradástól is lehet ilyen!Infúziót kellen,h. kapjon!(ezt egy anesztes asszisztens mondta)Ezt sem hallottam még,viszont arra emlékszem,h. amikor Alexel császároztak és nem tértem magamhoz (túlaltattak),és utána is zavaros volt minden akkor belém nyomták 1000-el az infúziót 2 napig!

Hát most ennyi derült ki!
Túlképp semmi! :evil:

Jó éjt!
Vendég
 


Ja
Juca
Csini vagy! :lol:

Pilékkel mi van?Senki nem tud semmit???
Vendég
 


Boldog nőnapot kívánok Minden Anyukának és Kisleánynak! Milán


http://www.youtube.com/watch?v=PaLfDnShEn0
Vendég
 


Sziasztok

Most sem tudok olvasni, írni, pedig itt a hugim. Most is kiszaladt hozzám Vencu és "zaklat". :)

Tegnap mint mindig, szaladt és elesett. Láttam, nem volt nagy esés, de hallottam hogy valami koccant a csempén. Aztán keserves sírás. Letört a bal első fogából egy darab. Bele vagyok betegedve. Olyan szép fogai vannak-vltak. :(

Az ekcémája sem javul, csak a kenyérben lehet valami, kell venni kenyérsütőt és kenyeret sütnöm, pedig nincs kedvem még ezt is házilag készíteni.

Na ennyi,

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok,

nem nagyon van időm jönni, most is csak felületesen olvastam vissza.

Pil,
remélem minden rendben lesz veletek!!!

Alziza,
sajnos a kiszáradás is okozhat ilyen össze vissza beszélést, de az is lehet, hogy egy enyhe stroke-ja volt.
Az én nagyimnak is volt hasonló, amiután meghalt a nagypapám: 7 évvel ezelött. Akkor kórházba került, infúzió és jól lett. Vagyis sokáig jól volt, de pont a múlt héten kertészkedett kint és valószínűleg a megerőltetéstől kapott egy erősebb stroke-ot és úgy tűnik ettől elvesztette a látását:(((
Nagyon szar, mert eddig ő még a régi házukban lakott, el tudta látni magát, most pedig egy otthonba kellett vinni, mert 24 órás felügyeletre van szüksége. Szgeénykém még csak két napja van ott, de mondja, hogy haza akar menni, de sajnos ezt nem lehet most már kivitelezni.
Annyira szar, mert pont mielptt ez történt beszéltük anyummal, hogy most már jobb idő van, így majd Pancsival mi is ki tudunk hozzá menni BKV-val (Kispesten lakik) innen nekem 2 átszállással 50 perces út.
Olyan szar, mert mi van, ha rosszabbul lesz...
Á, nem is terhellek benneteket ezzel.

Minden kismamának a legjobbakat.

meteor
 
 


Meteor!
Sajnálom! az a rossz ebben, hogy sehogy sem tudunk segiteni a szeretteinknek a nap 24 órájában, vagy a baba, vagy a meló miatt. Sokan nagyon szreetnek otthonban lenni, de sokan úgy érzik elhanyagolja őket a család, bedugják őket oda, pedig gondolom egyszerűen kivitelezhetetlen, hogy vigyázzanak rá és ápolják a családtagok, hisz mindenki dolgozik.
El sem tudom képzelni mi zajlik ilyenkor egy idős emberben. Az én anyum nagyon vagány nő, nagyon társasági ember, elméleti alapon ha szóba kerülnek ilyen esetek mindig azt mondja ott tök jó lehet, bármikor van nővéri, orvosi segitség, van énekkar, kötőszakkör, társaság, saját lakrész, humor estek, kártyapartik stb.
Egy családban meg legjobb esetben is 7-14 ig egyedül lenne, max a gyerek ér haza 2-re, anya, apa meg 5-6 ra. Elméleti alapon bezsélgetés sor
án anyós az, aki sir, hogy őt majd ki ápolja, melyik gyreeke fogadja be öregen-betegen-mikor ő az egész életét feláldozta értük. Szóval érzelmileg rendben lenne ez a családban ápolás, de sajna a mai dolgozós világban egyrész megoldhatatlan, másrészt ki meri bevállalni, hogy a beteg nagyszülő, vagy dédi napközben egyedül van-tiszta para lenne nem?
Szóval nagyon nehéz ez. De atya ég, hogy megerőltetéstől elmegy a látása??!!!!De rossz!!!!!

ÚÚÚ.Mári! Nagyon sajnálom azt a fogat!!!!Elhiszem, hogy bele vagy betegedve!!!!Én is ettől rettegek!!!!!!Beni a sarokkőbe harapott bele és egy icipici letört a felős elsőből, de csak közelről látom én, mégis én is belebetegedtem. Mekkora tört le? fotózd le. Nem kell kezelni ,ecsetelni?Szegényke!!!!!!!

Figyi! A kenyérsütőtől ne parázz, annyira jó és annyira egyszerű. 1,5 perc alatt bedobálom a hozzávalót és mig suli-balett járaton vagyunk megcsinálja, friss kenyérullatra jövünk haza, a kalácsot is azzal csinálom mazsolásat, nagyon finom, és tuti nincs benne tartósitószer, meg állagnövelő. szóval hidd el nagyon jó! Ha itthon vagy amikor süt zavarhat, hogy jókavar, de pl. programozni is lehet, igy éjjel megy, reggelre friss a kenyér!!!Csak hidegetnem szabad ráengedni, mert összeesik a kenyér!!!!!mi most oregánót meg bazsalikomot tezsünk bele, fincsi. De van, hogy házi kenyér fűszerkeveréket-az olyan falusias izharmónia! Szóval meg fogod szeretni, mert nem jelent terhet, egyszerű és gyors.

Kimike! De ari Milán!Köszönjük! De jó ötlet!!!
Beni is sok puszit küld minden puncisnak!!!!!

Alziza!!!Hűűű, a kórházban!!!Hát akkor az nagyon az ő felelősségük ám!!!!És nem véletlen lapátol a főorvos anyudnak! Ez az infúzió logikusan hangzik, meg a stroke is, de hát azért doki a doki ,hogy ezt tudja nem?????


Ma az egésszégnapon elvittem apát vért adni, meg prosztataszűrésre, ujjbegyből vett vérből tesztcsikkal meg tudják nézni már, nem kell nyúlkálni, és igy hajlandó volt. Megnézettük a vércukrunkat, meg a koleszterinünket. Pont az eüs iskolai tanárom vizsgált és megdicsért hogy jól etetem azuram, meg én is jól eszem, mert tökéletes az eredményünk. Olyan jóóó.

Na, szóval nagyon kell ám vigyáznunk az egésszégünkre, frissen taratni az agyat, ginkóval, ginzenggel, galagonyával meg ilyenekkel, mert ez az időskori leépülés, lassulás, fáradás, stroke, stb. nagyon kemény.
Csináltam is tepsiben -sütőben süt halat zöldséges roizszel, citrommártással ma ebédre!!!!!!!Meg mézzel és steviával sütöttem mazsolás bögrés sütit.

Bakker, lehet, hogy én olykor túlparázom a dolgokat, de gondoljatok bele, ha már mostantól csupa tartósitószeres, finomitott, kezelgetett cucokkal etetjük a gyereket, mi lesz vele dédikorban?
Szóval nekem ezekből a nagyis történésekből az jött le(már persze amiért tenni is tudok), hogy biza oda kell figyelni az életmódra.

Juca! jó vásárt csináltál!
Reni, édes a kis tarajas. Bizti jól siekrált a vizsgád!

Marcy! De jó, hogy ilyen klassz helyekre mentek kirándulni!Monbdjuk hozzátokközelebb is van. És bécsben pl. mit szoktatok csinálni?

Én húsvét előtti szombaton Egerben szeretnék egy jót sétálni, olyan polgári módon, nézelődni, játszózni, beülni egy kávéra, sütire. Utána úgyis falusi húsvét lesz(nem bánom ám, Beni lát pipit), de sivár lenne 2 napig csak az, úgyhogy jó volna előtte kikorzózni magunkat. :wink:

benianya
ákosbenianya
 
 


Húúú, bocsi, csak néhány sort akartam irni, nem W-ben irtam, jó sok is az elütés. sorry! :oops:

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok,

ma már ki vagyok purcanva, pedig még csak du. van.

Piacon kezdtünk, mert Marcinak az elemes autói felmondták a szolgálatot és elemeket kellett beszerezni :) . Utána elmentünk a mamámhoz az otthonba (még csak 3 hónapja van ott, saját maga akaratából és nagyon szereti, szóval tényleg van kivétel. A papám úgy néz ki jövő héten kerül be. Nem egyszerű eset, ő most az ápolási osztályon van... Na ő már nem olyan lelkes, de pont ő az, aki már nem tud magáról gondoskodni és ahogy Benianya is írta képtelenség 24 órás szolgálatot állítani melléjük, anyukám pedig még dolgozik. Mondjuk kb. 3-4 éven keresztül anyukám látta el őket, ő mosott, főzött, vasalt, takaríott nekik, de hogy a papám egészségi állapota egyre rosszabb lett ezt már nem lehetett vállalni. Pedig anyukámnak "csak" az anyósa és apósa. Szerintem le a kalappal előtte).

Szóval utána elmentünk a másik mamámékhoz, imádnak Marcival játszani, ő élteti őket!!!
Aztán a papámhoz az ápolási osztályra, közben még a tescot is útba ejtettük. Marci 2-szer aludt az autóban rövid idegig, de jól bírja a kiképzést :) !

Pilnek írtam sms-t. Még mindig kórházban vannak és továbbra sem tudják mi van a picivel.

Benianya: Bécsben elmegyünk az állatkertbe, az valószínű egy 3-4 órás program lesz, után a Schönbrunn kastély gyönyörű kertjében fogunk sétálni. Azért csak ott, mert a kastélyt már többször láttuk Marcit pedig valószínű nem igazán kötné le. A park gyönyörű, vannak halastavak stb.
Esetleg elmegyünk a belvárosba, de ott is csak nézelődünk, sétálgatunk. Most akarunk venni Marcinak egy tolókát, mert ennyit nem fog bírni menni, viszont már nagyon nehéz, mi nem bírjuk cipelni. Vmi nagyon egyszerűre gondoltam, éppen csak amiben ülni tud :) !

Kenyérsütés tényleg nagyon tuti, de nekem erre már tényleg nincs energiám, bár abban tényleg van vmi, hogy csak beledobáljuk a hozzávalókat és tulajdonképpen semmi dolgom vele :roll: . Én kb . 3 évvel ezelött használtam utoljára, de tudom, hogy volt egy jó kis pannónia sajtos fehér kenyeres receptem, azt nagyon szerettük. A barna kenyér és a magosak nem szoktak sikerülni :( .

Meteor: mamádat nagyon sajnálom, papám 2000-ben veszítette el a látását, pedig soha életében semmi baja nem volt, mindig életerős, dolgos ember volt. Ez egy csapás számára, de most már beletörődött. Mondjuk kb. egy olyan 5-10 %-os látása megmaradt az egyik szemén, tehát nem teljes sötétség, de igazából csak otthon boldogul egyedül. Neki magas volt a vérnyomása, aminek semmi előjele és tünete nem volt. Ha lett volna nem így végződött volna!!!

Mári: szegény Vencel, nekem is ez a rémálmom, de sajnos nem tudjuk mindentől megvédeni őket :( !!! Ne hibáztasd magad!

Alziza: mamádnak jobbulást! Azért említsétek meg az infúziót a dokinak.

Reni: vizsgádhoz drukk, mármint az eredményhez. Nagyon helyes Peti, na és ez a séró :wink: !

Húsvét: nálunk sem nagy ünnep, még ünnepnek sem nevezném, de én emlékszem, hogy mi hogy imádtuk, amikor a mamámnál a kertben kerestük a piros tojást és az ajándékokat és most nosztalgiázunk :) :) :) !!! Remélem Marcinak is tetszik majd :wink: ! Ja ma megvettük neki a motorját. Egy crossmotort, nagyon tuti. Azért jó, mert a hátsó kerekei vastagabbak, mint az átlagos kis műanyag motoroknak. Marci elég nagy és erős a korához képest, úgyhogy vmi stabil motort akartunk.

Eni
marcy
 
 


Benianya, mi sem veszünk ajándékot húsvétra. Nálunk ez nem szokás, nincs hagyománya, és nem is szeretném. (Persze csokitojást bizti fog kapni, a nagymamák már készülenek. )
Már így is piszkos sok játék van itthon, nagyon szenvedünk a helyhiánytól. És még nincs 2 éves. Nem is tudom jó-e az, ha egy gyereknek ennyi játéka van? :roll: Kialakul így benne az az érzés, hogy vágyakozás valami után? Ha azt mondod erre, hogy nem, akkor én a felét holnap reggel leviszem a szeretetszolgálathoz. :lol: :wink:

Cipő: vettetek már tavaszi cipőt, vagy még jó az őszi? Nekünk venni kell sajna, kinőtte Milán. :(

Benianya, jól tetted, hogy elmentetek az egészségnapra. Hogy mi az egészséges étel, azt baromi nehéz megállapítani. Egy egész üzletág épül arra, hogy manipuláljanak. Nehéz ügy.

Reni, Peti nagyon fotogén. :-) Milán azt mondta rá, hogy oty a kakasz (ott a kakas). :lol:

Jó éjt!
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm Mindenkinek a drukkokat,Marcy irta hogy kérdeztétek hogy vagyunk.Tegnapig úgy tünt jobban,evett egész szépen,ma megint jött ez az elfárad,nehezen veszi a levegőt .Nem tudják mitől van,hallgatózással nem hallani semmit,mellkas rtg,sziv uh negativ.
Most már nagyon ideges vagyok,nem birok enni,Ami is rettenetesen hiányzik.Most éjszakára hazajöttem,egyébként bent alszok a Ronald házban.HA van valami irok Marcynak és majd továbbitja.

Puszi.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok

Pil
Nagyon-nagyon szorítok,h. kiderüljön mi van!
Kép
Vendég
 


Rita
:cry:

Mamám jobban van de még nem teljesen!
Remélem alakul majd!

Gabella
[quote]B írta:evállaljam az adminisztrálást?


IGEN!!! :wink: :lol:

A képek nagyon jók ! :lol:
Meske nőcis! :lol:
Peti pasis! :lol: És a szeme...
Vendég
 


ZOLÓ

Kép
Vendég
 


ÓÓÓ, Pil! De sajnálom!
Az jutott eszembe: csak találgatok ám-hogy ha a sziv és tüdő is negativ, mitől veszi nehezen a levegőt? Nem lehet hogy a légzőizmok nehezebben mozognak, nem elég erősek még? Úgy utálom ezt a mai egészségügyet, Amerikában(persze ha jó biztositásod van) már rég részletes Ct-t vagy MR-t csinálnak, szinte sejtszinten megnézik a testet, lásd dr. Haus.
Biztos van némi találgatás most , de csak tudják mi minden lehet az ok. Bizom benne, hgy hamarosan megerősödik Peti baba-azért is, mert az nagyon jó hir, hogy sem a szivben, sem a tüdőben nem találtak rendellenességet, ami a fáradást okozhatja.

Kimike!
Én is küzdök a hellyel, de képzeld karira kapott kukásautót, de a
Lidl katalógusban most olyan kukásat láttam, aminek ki is lehet nyitni oldalt az ajtaját-szerinted nem morfondirozom azon, hogy azt is megveszem? :shock:
Mi rendszeresen hordunk a vöröskereszthez, meg a kórházba, meg küldöldi segélyszervezeteknek ruhát, régi babakocsit-de bevallom még egy darab játékot sem adtunk oda! Blani játékai még sértetlenek, és sajnál odaadni bármit is, az emlékek miatt-én is. Szóval marad a sok játék, de én is nagyon törpölök azon jó -e ez nekik?Ma is láttam egy jó fa fejlesztő kirakót, amiről tudom, hogy Beni 4-5 éves koráig használhatná, de lebeszéltem magam róla, mert 5 hasonló van már neki.Szóval marad az, hogy heti forgásban eldugom az adagokat.
Könyvek ügyében még ennél is önzőbb vagyok, a Nefelejcs c. könyvem, rajzokkal, firkálmányokkal, az iskolai ünnepségre készülve, bejelölve a versszakasz, amit mondok, tanár néni által aláhúzott hangsúlyozási segitségek- és máig imádom lapozgatni. Szóval bakker ezeknek a kölyköknek sok játékuk lesz és kész. Fogalmam sincs mit cseszünk el ezzel, de én nem birom ki, hogy ne kapjon. Arra figyelek,hogy ne legyen az, mint a Harry Potterben a dagadt tesó az első részben, aki visitva reklamál, hogy 9 .szülinapjára 38 ajándék volt, 10.re meg csak 37. Vagy mi. Szóval 1-2 lesz, de arra figyelünk, hogy ne szálljon el. Arról nem is beszélve, hogy nekünk nem volt túl sok játékunk, (bár egy bokorral, bottal, kaviccsal sokszor jobbat játszottunk), naszóval az van, hogy apával nagyon élvezzük a sok játékot. :oops: :wink: :lol: Én még babázni is szoktam, hetente átöltöztetem őket, ha Blani nem ér rá. Ez aztán a tutidili mi?

benianya
ákosbenianya
 
 


Éljenek a Zoltánok!!!!!
Zoló, hallod???
:wink:

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok, gyors beugrás:

ZOLÓ! BOLDOG NÉVNAPOT!!! ÉS SOK AJÁNDÉKOT!!!

Kép

Pil:
Nem térek magamhoz és nagyon átérzem (illetve ezt nem is lehet úgy átérezni, ahogy Te megéled) a helyzetedet. Tudom mi az aggódni a piciért, én állandóan ezt csinálom. Noémi mellett már öregedtem vagy 20 évet. Mármint lelkileg, idegileg.
De mindig minden jóra fordul. Csak az idő...., az mintha tántorogna ilyenkor.
Na, nem is tudok egyszerűen mit írni, annyira sajnálom.
Puszi nektek és sok drukk. Sokat gondolok rátok. Múlt héten mi is majdnem kórházban kötöttünk ki Noémivel, hát nem tudom hogy bírtam volna ki.
Pussz.

Erika

Kép
viera
 
 


Bocsi a többiektől, ma nem jutottam géphez, csak most. Most pedig már nagyon álmos vagyok. Úgyhogy nyomom a párnát.
Ráadásul annyit írtok, hogy olvasni is nehéz, tényleg csak felületesen tudom.
Puszi mindenkinek.

Erika

Kép
viera
 
 


Pil!

Nagyon drukkolok, hogy ne találjanak semmit, és végre elkezdjen enni az a fiú!

Kimi!

Sok. Mi akkurátusan vigyázunk, hogy ne legyen sok, így bárhová megyünk mindenhol látunk újat, és nem scak a "megszokott" játékok vannak. Most a szülinapi ajándék nagyágy lesz egy "sátorbaldachinnal", játék minimális.

Andi!

(a CT agydaganatot okoz(hat), ezért nem végzik csak indokolt esetben, a dr. House meg nem mérvadó azért azt érezzük) Sajnos unokatesómnál "kiokosodtunk", mert neki tényleg agydaganata volt, és persze az első felindulásban mindenki még plusz vizsgálatokat akart, meg specialistát, meg külföld, meg Amerika, de sajnos semmi sem tudta volna megmenteni. Na ekkor tudtuk meg, hogy a CT-t azért használják utolsó körben mert...

Most mennem kell, tegnap esküvőn voltunk, ma anyósom szülinapját ünnepeljük meg.

tjuca
 
 


Andi!

Azt még nem írtam, hogy szerintem az életkor, és az életminőség szempontjából a táplálkozás majdhogynem teljesen irreleváns normális keretek között. Pláne, hogy amit gyerekkorunkban egészségesnek tartottak, azt ma már nem, és állandóan revidiálják az éppen akcsüell nézeteket. A stressz, a szmog, vegyszerek, a "mókuskerék" szerintem jobban gyepálnak minket, mint a kaja. :cry:

Persze ez csak az én véleményem. 8)

tjuca
 
 


Csajok, úgy leégetett Milán, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Játszótereztünk, és másfél óra után sem akart hazafelé indulni. Felvettem az ölembe, de ott volt a motor is, közben kapálózott, rugdosott, és torkaszakadtából ordított. Majd mikor letettem leverte magát a földre, belehempergett a sárba, és ez így ment hazáig. Persze mindenki minket nézett, klassz kis vasárnap délelőtti műsor. Az össze ruha mosógépben, még a kabát is csupa sár, azt is mosni kell. Hogy lehet ezt kezelni? A szép szó, érvelés semmit se használt. Ha letettem, és kértem, hogy jöjjön, akkor visszafordult és szaladt a játszótér felé. Ha megfogtam a fentieket prudukálta. :evil:

Arra gondoltam, hogy a szülinapi ajándék egy szép torta lesz és kész. Semmi értelmét nem látom, hogy megvegyem a 15. készségfejlesztőt vagy autót. Az építőkockák a lakás össze szegletében megtalálhatóak, állandóan szétdobálja. Komolyabb játékhoz pedig még kicsi, így is mindent széttör, baromira szeret dobálózni. Ha valami nem tetszik neki, akkor is dobál. Képes a motorját elhajítani.

Pil, szorítunk mi is! És várjuk a jó híreket!

Megyek, lenyomok a torkomon egy kis nyugtató jégkrémet. :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Jaj, szegény beteg nagymamák! Én úgy féltem az enyémet! Bár 70 évesen még ő kertészkedik, meszel az egész családnak, jön Mesire vigyázni, mikor mi kell, de rettegek attól a naptól, mikor lerobban.

És a kis drága Petit is nagyon sajnálom! Drukk, hogy hamar legyen megoldás, és hamar otthon legyetek, és minden rendben menjen!

Benianya! Fú, tegnap Szolnokon voltunk. Ha ezt előbb mondod, elmentem volna én is pár szűrésre. De nem tudtam. Felénk meg úgyse lesz ilyen, mert ez csak nagyvárosokban megy... Csak elmentünk a sógornőmhöz, elhoztunk tőle egy számítógépet, és már indultunk is vissza. Addig a manócskák meg Haleszban voltak a mamánál. Ja, és a fősulinál leskelődtem ezerrel, hogy merre lakhattok, de nem nagyon láttam új építésű lakásokat.

Kimike! A hiszti az ilyen. Nem tudsz mást, megfogod, és határozottan elindulsz. A motort meg akár egy ismerős anyukára is rábízhatod, amíg nem tudsz érte visszamenni. Lackó is csinált 1-2x ilyen sárban fürdést, de higgadtan kell kezelni, és határozottan irányba állítani, ha kell, kapálózó gyereket kézben hazavinni, mert ha menni kell, akkor menni kell. De lehet, nem segítettem ezzel semmit.

Húsvét. Én nem tekintek erre a napra nosztalgiával, roppant útáltam világ életemben. Ugyanis nálunk sose az volt, hogy fűben tojás keresés, meg hasonlók, amiket írtatok, nálunk csak annyi volt, hogy előző nap sütés-főzés, tojásfestés, nagytakarítás, hétfőn meg vég nélkül jöttek a locsolók. Bűzlött a fejünk, de mind csakazértis jó sokat löttyintett a fejünkre az ócska kölnikből, volt, hogy a hátam közepén is csordogált, délutánra fájt a fejünk, és totálisan kikészültünk, hogy ott tepedt a rokonság férfi fele jól berúgva, és felzabálták a legjobb sütiket, a fiúk meg elhordták a sok csokit, és még pénzt is kaptak. Nekünk meg csak a maradék jutott. Mindig is úgy éreztem, egy lánynak, nőnek ez csak egy plusz munka, mert készül mint a hülye, aztán meg még csak nem is élvezheti. Szóval mostanában az van, hogy max. az öcsém eljön locsolni, vagy itthon se vagyunk. Ha meg igen, bezárjuk a kaput, hogy ne jöjjön boldog-boldogtalan... Most ezt megúszni szeretnék anyósomék is, úgyhogy ők eljönnek hozzánk, jól bezárkózunk, és majd 7-8-asban eszünk-iszunk, és majd megy a harc, hogy ki netezzen.

Ja, hót taknyos az egész család! Az idegeim kész vannak, apánk meg holnap megint elmegy Pestre... Brühühü!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Terveim szerint rövid leszek....Csináltam brassóit, meg sütöttem almás pitét, a konyha meg egy romhalmaz, délután meg vendégek jönnek..... :roll:

Zolónak boldog névnapot!!

Pil: nagyon szurkolok, hogy mihamarább otthon lehessetek és Peti baba jól legyen!

Gab: nagyon klasszak Meske ruhái, ilyenkor sajnálom egy picit, hogy nem lányunk lett :) A húsvétot én sem szeretem igazán, pont a locsolkodási mizéria miatt, de azért remélem, Bálinttal más lesz. Ajándékot mi sem tervezünk, lemegyünk anyumék nyaralójába, ha jó idő lesz, lehet tojást kereni, meg eszünk-iszunk egy jót! :wink:

Kimi: hihi, ilyen hisztit én is átéltem :wink: Dettó, játszótér, aztán ölben üvöltő gyerekkel hazáig. Zengett a környék. :oops: Ezért nem is igen szívesen megyek, mert Bálint elég önfejű, absz. nem érdekli, hogy már látótávolságban is alig vagyok, kiabálhatok utána rekedésig....tojik rám.
Tök jó, hogy Milán már mondatokat mond!

Ja, jelentem a nagyágyat szétszedtük.....Egyáltalán nem tudtam ebéd után elaltatni őuraságát, így estére már nagyon nyűgös volt, és a férjem megunta. (Pontosabban belátta, hogy a gyermek nem elég érett még a nagyágyra.) Este nem volt gond, szó szerint beájult, és aludt reggelig, de bölcsi előtt nem annyira jó ötlet leszoktatni az ebéd utáni alvásról. A kiságyban azóta újra másfél órákat alszik. :D

Szerencsére úgy tűnik, mindketten megygógyultunk.....(csak nem elkiabálni 8) )

Preni: Peti hihetetlen helyes!!! Szerintem mi is azért gyógyultunk ilyen nehezen, mert jönnek a szemfogai, a jobb felső már kint van, a bal felső és alsó küzd a második helyért (ma még nem tudtam megnézni :wink: ). Tényleg sokkal gyengébb az immunrendszerük.

Juca: nagyon helyes pocakod van!

Na, gyermek ébredezik, megyek, kezdek valamit a konyhával!

Szép napot, pussz!

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Hali.

Most van egy csepp időm olvasni és írni...
A gyerekem épp az előbb csillogtatta meg ama tudományát, hogy nem egészen hülye. :) Az apja eltette előle a hősugárzót, de Peti rájött, hogy a spájzban van, bement, és kihozta...mert ott már a zárt ajtó sem akadály. ;)
Jaj csajok, nem tudom, mi van velem, de hétvégén mindig rámjön a tavaszi fáradtság, annyit aludtam, mint egy mormota, de így is képes lennék benyelni a monitort.

Alziza, látom, a többiek már válaszoltak. :) Nálunk apa létkérdés, mert ő szokott vezetni, na meg egyébként is, nem csak az enyém az a gyerek. :D Na persze mostmár önállóak a picikéink, de régebben azért mindenkinek jól jött, ha apára rá lehetett sózni (persze ezt idézőjelben) a cipelnivalót.
Sajnálom, ami a mamáddal történt! Mikor engem csasziztak, alapból kaptam vagy három zsák sóoldatot...pedig semmi gond nem volt, Peti négy előtt 8 perccel született, és fél hétkor más SMS-eket pötyögtem.

Gab, hát igen, elég sok...én annak idején nézelődtem valamelyik Startlapos oldalon, ahol fel volt tűntetve egy csomó olyan hely, ahol adnak ki termeket, némelyiken volt ár is. Ha esetleg van időd... ;)
Jó ez a bukfenckezdő kép... Nálunk Peti még nem rugaszkodik, hanem "szól", hogy menjek átlendíteni.
Nekem olyankor jut eszembe, hogy terhesnek kéne megint lenni, ha látok egy minibabát.
Én a mai napig szeretem a Húsvétot, még akkor is, ha utána bűzlök, bizti rossz a genetikám. :D

Colett, a narancs-türkiz tényleg jó párosítás!

Bénianyu, nekem nincs még sulis gyerekem, de én a relációs jelet jobban megértettem. :D
Na így már emlékszem. Egyébként nem értem, hogy a "gy" után miért nem jó a "b". Meg nálatok Anna is Blanka, szóval nem hiszem, hogy az elsőt fogják használni. :) A véleményem meg az, hogy igenis lehet komoly üzletember Bence, vagy komoly üzletasszony Blanka.
Ja, húsvétra nálunk sincs semmi...legalábbis konkrétan nem, minden megvan neki egyébként is, a csoki meg főleg, már megy érte a hűtőbe. :D
Az életmódra figyeléssel nincs is semmi gond szerintem az árán kívül. Mert ennék én minden nap teljes kiőrlésű kenyeret, ha nem közel háromszoros lenne az ára a "simához" képest pl. Tehát nem is agyban van a baj, mert tudjuk, hogy kéne, csak nincs miből. :(

Juca, szép, kerek pocak!

Nancsa, a vizsgát passzolom, most nem érzek semmit. Az elsőnél tudtam, hogy nem sikerült, a másodiknál azt tippeltem, hogy meglesz, most nincs ötletem.
A fiadnak boldog névnapot!!!

Wawel, a beszéd még nálunk is várat magára. Csak akkor dumál, ha épp rájön, de akkor is csak az érti meg, aki akarja...

Marcy, jó ez a hely! És nem is drága! Mondjuk én türelmetlen módon nem tekertem lejjebb, de ezek szerint ráéreztem, hogy az Aloe-t nézted ki...
Vizsgaügyben ld. fentebb. :)

Preni, én szorítok neked ezerrel!
Szuper ez a tüsi haj. Petinek már nem lehet, mert nagyon hosszú a haja, meg göndörödik mindenfele. Az útleveles képe is "taréjos".

Mári, sajnálom, hogy zűrös napjaitok vannak. A fog miatt meg ne bánkódj, inkább ebből törjön le egy darab, mint a maradandókból!
Az allergia sem semmi, hajrá kenyérsütés!

Meteor, nem is tudom, mit írjak. Egyelőre nem tudom, milyen érzés, de biztosan nem jó, nem is szeretném így érezni magam. Szerintem senki sem...de csak előre nézz!

Kimike, a játéktömkeleghez annyit, hogy Petinek is rengeteg van itthon, van a dédiknél is bőven, és nem kötődik egyikhez sem úgy igazán. Szóval csak azért vannak, hogy legyenek, mert az elektromos dolgoknál számára nincs jobb, utóbbi időben az a kedvence, hogy a Nokia telefonját fogja a kezében és kihúzza-bedugja a töltőt. :o
Szóval szerintem nyugodtam viheted a felét a szeretetszolgálathoz! ;)
A hisztit csak úgy lehet kezelni, ha ráhagyod. Megsúgom, annak ellenére, hogy pici gyerekem van, én is csúnyán nézek arra, akinek torkaszakadtából visít a gyereke. Pedig tudom, hogy Peti is képes ilyenre. Én volt olyan, hogy szinte húztam magam után. Mondjuk mi szinte alig játszóterezünk, nincs is motorunk sem, régebben leírtam, hogy miért. De ha lenne, akkor se cipelném...

Pil, nagyon drukkolok nektek!!! Én azalatt az egy hét alatt is rosszul éreztem magam, de ennyi idő még inkább mellbe vágott volna.
Szívből remélem, hogy minél előbb kiderül, hogy mi a fiatok baja, vagy inkább az derüljön ki, hogy minden OK vele!

És végül a képek, tegnap voltunk Mórahalmon fürdeni, vagyis csak Peti fürdött, mi meg néztük az apjával. :)

A kis szakértő:
Kép

Látszik, hogy nincs éheztetve:
Kép

Ui: Szavazzatok! Csak hogy ne feleslegesen dobják ki a pénzünket. :roll:

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ezer bocs. :oops:

Zoló, nagyon boldog névnapot!
Vendég
 


Ex, nem nagyon értem a logikádat. :roll: :shock:
Vendég
 


Sziasztok,

most csak gyorsan

Zolónak boldog névnapot kívánunk :) !!!

Kimike: én nagyon megértem a helyzetedet, bár nálunk is kb. 3 havonta egyszer fordul elő ilyesmi, legutóbb akkor, amikor meg is írtam. Nagyon rossz érzés és nem lehet mit kezdeni szerintem a gyerekkel. Ilyenkor úgy megmakacsolják magukat, hogy semmi nem segít. Én is hülyén éreztem magam egészen addig, amíg haza nem értünk és olyan zilált voltam, hogy ne tudd meg :roll: .
Az vígasztal, hogy tényleg ritkán fordul elő, tehát nem nevelésbeli gondok vannak. Így azért túlélem vhogy :) !

Eni
marcy
 
 


Húú,fogalmam sincs mit csinálnék ilyen utcás hisztinél. Pedig Beni is elég akaratos, de valahogy mindog evidens, hogy ha megyünk, akkor megyünk. Megsúgom nála van egy tuti befutó lekenyerezési mód.mindig van a babakocsiban Lidl-s abonett, 139 ft egy zacskó, imádja a nagy téglelapokat rágcsálni, nem hizlal és teljes kiőrlésű, tartósitószermentes, vagy van egy kis dobozban kölesgolyó. Na, neki elég annyi, hogy mondom neki, megyünk haza, s ha beül a babakocsiba(beültetem), akkor kap golyót, vagy rágcsát. szóval nálunk ennyi. Háát legalább ki tudom olykor hazsnálni, hogy ilyen bélpoklos. Nála az evés mindenek felett!!!!!!És csak 12 kg, 18hósan.

Ex! Ti miért nem fürödtetek? De édes Peti!!!És mekkoraaaaa!!!!!
Én sem értem a szúrós szemmel néző logikát. Tessék sajnálni, együtt érezni a hisztiző baba anyájával! Annyira ciki lehet.
És a legtöbben rásütik: nevelési hiba, elcsesztek valamit, pedig szerintem nem is, vagyis nem is mindenki, csak valahogy nem sikerül időben észrevenni valamit, vagy a babaának van rossz napja. Pl. Milánra abszolút nem jellemző, ahogy én tudom. Kimike, lehet hogy már ahócipője tele van veled, egyszerűen rád unt, a hosszas betegség miatti otthonlét az agyára ment, hiányoznak a bölcsistársask, fáradt volt, akart volna még maradni, de az idegrendszere akár a betegség miatt is nem tudta most feldolgozni ezt a mennék is mert fáradt vagyok, de maradnék, mertolyanjó-ellentmondást.
Én épp az utóbbi hetekben tapasztaltam ki, hogy nálunk a legtöbb hiszti oka a fáradság, túlfáradás, amikor nem veszem időben a jelzéseit, vagy nem előzöm meg a dolgokat. Beletestpár sirásba, mire rájöttem nem bűn letenni esős időben a szemét törzsölő gyereket 9 kor, bár eleinte nem tettem, mert biztos voltam benne, hogy akkor du. nem alszik és bem birja végig a nővére balettját, 6 kor már ott hisztizik nekem. Erre aludt délelőtt 1 órát és du 1,5-et. Máskor meg ,legtöbbször csak egyszer alszik. szóval csak mernem kellett észrevenni a fura igényeit alkalmasint és kielégiteni azt, józan parazsti ésszel gondolkodás ellenére is.
De szerintem ilyen motorcipeléses hisztinél erős ingert ézernék, hogy én is földhöz vágjam magam.

De pont a héten nagyon elgondolkodtam, mert 4-en mondták, hogy milyen kiegyensúlyozott gyerek Beni. Hát én ugyan nem igy érzem, de pont ma beszéltük apával, hogy valóban nem lehetne okunk panaszra, mert du alszik 2 órát, etse 7-6 ig szunyál, nem verekszik, nem dobálja a játékokat, együttműködik most már öltözésnél, pl. dugja a lábát a nadrágba, húzza fel a sapiját, dugja a kezét a kabátba, ha mondom, hogy jön mama, odaszalad az ablakhoz bemegy a függöny alá és kiabál, kopogtat hogy bu mama(busszal jön amma és látja a buszokat). Tudomásul veszi, hogy megyünk a suliba, tudja hogy a suliudvaron szaladgálhat, focizhat a nagyfiúkkal, odaszalad Blanihoz: IIJJA(szia) felkiáltással megöleli(mindenki ki van akadva hogy hogy imádja a nővérét.) A baletton megáll az ajtóban nézi ahogy táncolnak és rázza a seggét, kidobja a szemetet, kér, megmossa a tesó haját, megeteti, megszeretgeti a babaát, lapozza a könyvet, simizi a gyerekeket.. Van néhány dolog pl. a mosogatógép kapcsolójának nyomogatása, amit milliószor mondtam már hogy nem szabad, de huncutul rámnéz és csak azért is csinálja de a kis ravasz nem nyomja be teljesen, nem kapcsolja be . Meg találtam már a mosógépben kis lovat, meg a kukában játékot, meg a Wc-ben játékot, de még ez is életkori próbálgatás. A másik dolog hogy állandóan hisztizik a kajáért, tehát nem lehet előtte enni, és olyannyira merészen bemegy egy gyerektársaságba, hogy akár a 3 éves gyerekek között is ő akar a központ lenni és a legtermészetesebb módon elveszi mindenkitől a játékot. Na ez az oroszlánság, meg a kor, hisz nincs még enyém, tiéd tudat. Szóval összességében azt hiszem összetehetjük a kezüket. És lehet, hogy a külső szemlélőknek, a védőnőnek és a dokinak is igazuk van:valóban kiegyensúlyozott gyerek. Lehet, hogy mégsem hiábavaló a szájtépés, magyarázás stb?

Más! most mondja a sógornőm, hogy a Feng Shui szerint nem jó az emeletes ágy, mert az alul fekvő gyereket agyonnyomja, megnyomja valami izé. Szóval ami most van nekünk, alul játszó, felül a lány, az jó, de mi pont azt terveztük-és a helyhiány miatt nagyon praktikus lenne, hogy Beni kiságyát 3 évesen lecseréljük egy Blani alá szerelhetőre, igy lesz igazi emeletes ágyuk. De most elgondolkodtam ezen a feng shuis dolgon. Ti mit hallotattok erről. :?: Nem fölös para ez, hiszen annyi mindenknek van emeletes ágya, a gyerekotthonokban, táborokban csak az van, mégus felnőttek a nemzedékek nem?

benianya
ákosbenianya
 
 


Ne sajnáljatok! :wink: Büntetlenül megehettem egy doboz jégkrémet. :lol:
Érdekes különben, hogy egy hasonló korú gyermeket nevelő anya szúrós szemmel nézne hasonló szituban. Ezek szerint akkor valamit rosszul csinálok, és érdekelne a megoldás, hogy legközelebb tudjam mit reagáljak. Mert ezt Ex nem fejtette ki.

Benianya, kíváncsi vagyok, hogy közel 1 hónap bölcsimentesség után mi lesz a reakció holnap reggel. Lesz-e sírás vajon? :roll:
Emeletes ágy ügyben sajna nem tudok segíteni, nekünk a tesómmal sose volt emeletes ágyunk. Azon kívül, hogy a szülő aggódik a magasan fekvő testi épségéért, más rosszat nem hallottam róla. De lehet valami ebben a Feng Shui-ban.

Ma konstatáltam, hogy olyan tavaszi cipőt kell beszereznünk, aminek gumis az orra, mert motorozásnál simán lerúgja.

Képzeljétek, egy nagyon izgalmas dolgoban vagyok benne. Családfát kutatok. Van valakinek tapasztalata e téren?
Vendég
 


Kimike, nem tudom, most melyikre érted. :? A hisztire? Azt akartam mondani, hogy más az, hogyha a tiéd csinálja és és a pofádról a bőr, és más az, ha más gyereke csinálja, mert ugyanúgy "elítéled"... És ha kimaradt: nem tudsz semmit tenni, próbálgatja a gyerek a határokat. Vagyis nem a sajátját, hanem a szüleiét... :o Tehát a következő hisztinél is vonszold magad után, tudva, hogy csúnyán néznek rád, és kész.

Bénianyu, hát én nem tudom sajnálni a hisztiző gyerek anyukáját...ahogy engem sem sajnálnának, hanem ahogy írod, biztos gondolnának egy-két "szépet" magukban.
Azért nem fürödtünk, mert az csak kettesben jó (tehát nem úgy, hogy most én fürdök, te meg gyerekezel, hanem együtt), de akkor meg a gyerek nem tud fürdeni...így ő pancsizott, mi meg néztük, hogy mit csinál. :)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a névnapi köszöntéseket!
Mire végigolvastam a hétvégi termést elálmosodtam, úgyhogy holnap jelentlkezem bővebben, most csak néhány kép.

Thomast bambulva 1. Kép Thomast bambulva 2. Kép
Délutáni mókázás: Kép Kép
És ráadásképp: Kép


nancsa
 
 


Nem tudom názitek e az m1-et és m2-öt, de elég érdekes, hogy ott a 2.8 millió szemben az 500 ezerrel, az szerintük, 10% és 32%...Elég vicces...már azt sem értem, hogy a logikájuk szerint egy százalékos megosztás, hogy nem jöhet ki 100-ra.
Kicsit mintha más színben szeretnék a választás eredményeit feltüntetni, nem?

meteor
 
 


Sziasztok!

Régen voltam már errefelé. Márk 2 hétig járt bölcsibe, és most megint pár napot itthon kellett maradni, mert kötőhártyagyulladása lett. Szerencsére nem volt vészes, nem volt piros a szeme, csak rettenet módon csipás. Csak kedden mehetünk megint. Sokszor rácsodálkozom, milyen nagyfiú már. Már összerakja a szavakat, és nagyon közel áll hozzá, hogy igazi kerek mondatok legyenek belőle. Meg tudja különböztetni a múlt és a jelen időt, jól is használja, és ragozáskor a magas és mélyhangrendű szavakhoz is mindig a megfelelőt illeszti. Most nagyon rákapott az autózásra, de a legózás is nagyon megy. Erről jut eszembe: budapesti anyukák, ha egy kis programot szeretnétek, most márciusban a Duna Plázában lego kiállítás van, hétvégente a nagyobb gyerekeknek van mindenféle program, de van valami játszósarok, vagy szoba is a kicsiknek, ahol duploval lehet játszani. Hogy ez a sarok csak hétvégén van-e, vagy máskor is, azt nem pontosan tudom.

Kimi,
szerintem ne aggódj, az ilyen hiszti tényleg előfordul. Az ilyen kicsiknél még meg is érthető, hiszen azért van, mert még nem tudják magukat rendesen kifejezni, nem tudják elmondani, hogy mi bajuk is van. Nálunk szerencsére sosem ilyen durva a dolog, hamar megnyugszik, de tényleg akkor fordul elő leginkább, amikor fáradt, vagy nagyon uncsi van. Ilyenkor van az össze-vissza dobálom a játékokat is cél nélkül, mindenbe bekezdek, de semmi se jó móka. Egyébként tényleg lehet, hogy a bölcsit már megszokta Milán, és a hosszú otthonlét kettesben már unalmas neki. Márk is még csak egy hónapja bölcsis, de az elmúlt napokban láttam, hogy egy napnál tovább vagyunk valahol, akkor az már uncsi, hiába van ott több ember is. Kell neki a gyerektársaság.
Egyébként érdekes, hogy néha én is csúnyán nézek magamban, amikor ordító gyereket hallok mondjuk egy bevásárlóközpontban. Valószínüleg azért, mert anyukaként sem kellemes ezt hallgatni. Mondjuk kisebb gyerekeknél még elnézem, de amikor négy-öt éves ordítozik, na ott már én is azt gondolom, hogy bizony nevelési hiba is bejátszik.

Benianya,
látod nem kell aggódni, hogyan is lehetne pont a te fiad kiegyensúlyozatlan? Mindenkinek vannak persze rosszabb napjai, vagy épp olyan dolgai, amit érzékenyebben reagál le, de összességében semmi gond nincs a te okos Beniddel :)
Emeletes ágy: hát én nem hiszem, hogy bármi gond lenne, hacsak nem magyaráztok bele ti valamit. Tény, hogy a nagyobbak (és a felnőttek, pl egy katonai laktanyában) mindig a felső ágyakért harcoltak, de ott már mindenféle hatalmi harc, meg erőfitogtatás, meg ilyesmi szimbolikus dolgok is közrejátszanak. Szerintem nyugodtan lehet emeletes ágyat csinálni, ha mondjuk egy kis függönyszerűséget, baldachint szereltek rá, akkor az egésznek olyan hangulata lehet, mint valami saját kis kuckó, ahová el tud vonulni, így pl lehet egy kis magánszférája is, ami szerintem szintén fontos. A feng-suiban szerintem van néhány dolog, ami valóban hasznos, és paraszti ésszel is megmagyarázható, de vannak túlmisztifikált dolgok is. Ilyen pl, hogy hálószobában nem lehet tükör, mert átjáró a túlvilágra. (Én ilyen vagyok, mindent fenntartásokkal kezelek :) )

Vicky,
Nagyon ügyes a férjed, szuper az az ágy! Nem biztos, hogy az otthoni alvása összefüggésben lesz a bölcsis alvásával. Én aggódtam, mi lesz, mert itthon 3-4 órákat is aludt, de ugye egyedül, nyugiban, sötét szobában. Anyuéknál meg, ha ott vagyunk sosem alszik, csak ha nagyon kidől, vagy babakocsiban séta közben. Erre a bölcsiben az első próbálkozásra is 1,5 órát aludt, gond nélkül elaludt (pedig itthon mindig tejivással cumisüvegből nyugszik le, és csak úgy alszik el). A harmadik próbálkozás óta meg végigalussza a 3 órákat. Annyira kifáradnak, hogy simán alszanak a gyerekek, pedig itt asztán nincs se sötét, se semmi.

Juca,
nagyon csini a pocid!

Preni,
Drukkolok a vizsgáid miatt! Peti nagyon helyes kiskrapek. Márknak is az apja mindig ilyen kakastaréjt csinál, neki ráadásul itt a feje tetején a leghosszabb a haja. :)

Marcy,
Marci is nagyon helyes ám! Szép helyet találtatok.

Viera,
remélem Noémi jobban van már!

Gabi,
Gyógyuljatok meg!

Ex,
Gratulálok a véglegesíttéshez! Drukk neked is a vizsgára. Márj is ilyen pocakos, csak tudnám, mitől, hiszen alig eszik :roll: :lol: Úgy nem lett volna jó, ha mindketten bemenek a vízbe Petivel?

Húsvét:
Nálunk sose volt semmi extra, de akkor ment el a kedvem az egésztől tizenévesen, amikor divat lett pénzért locsolni, és vadidegen gyerekek járták körbe a lakótelepet és locsoltak meg boldog-boldogtalant a zsebpénzzért. Mióta külön lakunk, és csak a család jön, nem zavar, és én szeretem ilyenkor tojással, nyuszival telepakolni a lakást, és most a gyerek miatt meg pláne. Márk miatt aztán most apjuk is mehet locsolkodni mindenhova. MAnó fogja élvezni, örül, hogy végre öntözhet picit :lol: :lol: :lol:

A taliban benne vagyunk, nekünk elvileg bármikor jó, nálunk csak nyáron van szülinap :)

PIL,
SZORÍTUNK, HOGY HAMAR HAZAMEHESSETEK, ÉS MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN LEGYEN!!! GONDOLUNK RÁTOK!


MINDEN BETEG BABÓNAK JOBBULÁST!

Andi

amandi
 
 


Húsvét: nagycsütörtök, nagypéntek nagyszombat, húsvét vasárnap és hétfő. Hosszú, nehéz, felfoghatatlan, de szeretem. Kicsit nálunk másról szól, mint a tojászszedés, bár a sonka és tojásevés nálam bejön, mint kicsi korunkban a szoknya meg a kopogós cipő is ilyenkor került elő. :wink:

Hiszti: Mivel Kinga hisztis van tapasztalat. Van a grand hiszti (ld. Kimike) és a kis próba cseresznye: lefekszem az útra és nem hallok, nem látok. Az az igazság, hogy a tekintetek úgy peregnek le, ahogyan vannak (ki nem szarja le), és csak a helyzet megoldásával törődök (az is elég). A gyerek fáradtsági fokától függ, hogy vonszolom, vagy derékon ragadom és hazahozom (ilyenkor hurrá, hogy csak 11 kiló), ha sakk-matt süti, akkor hozom. Ilyen nagy jelenet egyébként havi egy van csökkenő tendenciával, már jóval korábban kezdte, mint itt a gyerekek. Nos tisztában kell lennie azzal, hogy kétszer olyan magas vagyok, mint ő, és bizony vannak esetek, mikor nincs pardon, az van, amit én mondok.

Meteor: nem néztem.

tjuca
 
 


Sziasztok!
Itt az elveszett bárányka!! :oops: :oops:
Egy gyors helyzetjelentés magunkról. aztán olvasok vissza (amennyire tudok) és reagálgatok!!!

Dani szombaton lázas volt és épphogy kigyógyult a nátáhból, most újra taknyos. Jó, nem panaszkodhatok, mert amióta bölcsis, még nem kellett itthon maradnom vele, szóval annyira nem volt beteg. Az egyetlen dolog, hogy állandóan folyik az orra. Adok neki Béres cseppet, meg C vitamint, de úgy látszik nem mindig elég. Teszem azt hozzá, hogy a bölcsiben nem nagyon foglalkoznak azzal, hogy a gyerek miben van az udvaron!! Ezt úgy értem, hogy ha épp egy vékonyabb melegítőt adok rá reggel, akkor abban viszik ki, nem számít, mennyire van hideg + ha a gyerek leveszi a sapkáját, akkor szarnak rá és nem adják neki vissza. Szóval ha így nézem, nem is csodálkozok, hogy a csoport fele mindig beteg és hiányzik. Amúgy szereti nagyon. Az elején sírt, amikor beadtam, aztán volt egy időszak, hogy simán beszaladt a csoportba, de most megint eljött az, hogy sírdogál, ha be kell mennie. Ma épp jó kedvel ment a gondozó nénihez, mert aki ma reggel volt, őt imádja!! Természetesen nem a saját gondozónénijét!! :-)
Sajnos a harapások nem múltak el teljesen, de a bölcsiben azzal magyarázzák, hogy így tiltakozik az ellen, hogy otthagyom! Remélem azért lassan tényleg elnövi, mert kezdek lelkibeteg lenni ettől az egésztől. Tegnap pl. a Bálintot harapta meg az arcán. Már majdnem bőgtem, mert azért szar ám, hogy az én gyerekem mindig bántja a tesóm gyerekét. Na azért őt sem kell félteni, mert a Bálint is tud harcias lenni és Dani is kapott már jópár pofont és karmolást tőle, de a harapás még mindig durvább!
Dani amúgy nagyon ügyes! Mindent megért és már mindent mond, tehát le tudsz vele ülni beszélgetni. Na nem nagy dolgokról, de ha kérdezel tőle valamit, válaszol rá. Ha nem érti a kérdésed, csak annyit mond: nem, vagy igen. Mondókázik már, legalább 3-4-et kívülről tud és szívesen mondja is, persze csak ha neki van hozzá kedve. Épp a minap vettem fel videóra az egyiket. Most egy locsolóverset szeretnék megtanítani neki, de van egy sanda gyanúm, hogy amikor mondania kéne, nem fogja, mert a többivel is így vagyunk.
Én egyébként jól vagyok. A suli megy, érdekes, de emellett nehéz is. Mivel mostanra minden barátnőm oda jár, így épp 4-en vagyunk és tudunk autóval menni. Pont ma vagy holnap megyek én is el a dokihoz meghosszabbítatni a jogsimat, aztán uccu neki gyakorlás és vezetek én is a suliba. De muszály is lesz, mert apánk elutazik 2 hónapra Nyíregyházára. Hétvégi apuka lesz, és ha hétközben mondjuk szakad az eső vagy akármi van, kell hogy autóval menjek. Rá leszek kényszerülve és talán így jobb is lesz!! Csak úgy magamtól nem biztos hogy vissza mernék ülni a volán mögé. Úgy járt le tavaly októberben a jogsim, hogy színte ropog a papír. Ha 10 km-t vezettem a 10 év alatt, akkor sokat mondtam. És ugye teszem azt hozzá, nem azért nem vezettem, mert nem mertem, hanem mert nem volt mit! Most van mit, csak félek. Na, de majd most!!! :-)
Mostanában egy rohanás az életem! Még szinte magamra sincs nagyon időm.
Tesó téma??? Hát, ez az 5. hónapunk és egyenlőre semmi. Most még elvileg van 1 hetem a mensiig, aztán ha megjön, irány a doki. Amúgy is esedékes a rákszűrés, meg aztán megnézetem, nincs-e valami gubanc megint. Vérvétel, UH stb.

Kép


Nagyon hiányoztok csajok!!!!!
Pusz mindenkinek!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Andy! De jó, hogy látlak! Dani nagyon cuki-nagyfiú!!!!!!!!!!!!!!!

Meteor! Okoskodom, mint statisztikából érettségiző... Szóval! Azért jött ki harmincakárhány és tizenakárhány százalékra, mert a szavazatok számát nem az összes szavazathoz viszonyították, hanem az összes választásra jogosult számához. És ez így nem is ferdítés, ugyanis a népszavazásnál akkor van érvényesség, ha az összes szavazásra jogosultból 25%+1 fő szavaz ugyanarra. Tehát nem úgy, mint önkorm. választásnál, hogy akárhány százalékos részvételnél érvényes, és az nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja. Szóval egészen más az elv. Vajon ez kívülről is értelmes?

Hiszti. Én igenis sajnálom a hisztiző gyerek anyját. Már amelyik nem egy nyaklevessel reagálja le a dolgot. Ugyanis beleérzem magam a helyzetébe. Van olyan, hogy a boltban pl. mindkét gyerekem hisztizik. És ne nézzetek rám furán, Lackó is! Hiába 5 éves, mégis. Mert ha Mesinek szabad, neki is. Sőt! Volt durvább is. Terhes voltam még Meskével, teszkóztunk. Húsvét közeledtével direkt elkerültük a játékos részleget, de Lackó már tudta, hol van, és minden áron arra akart menni, és nem volt elég szétnézni, neki mindenképpen vonat kellett. És úgy ordított, mint a sakál, égett a pofám, mert mindenki olyan genya módon bámult, én meg hiába próbálkoztam szép szóval, túrórudival, akármivel, nem hallgatott el. 7000 Ft-ot meg nem ért meg, hogy elcsitítsam, és nem is volt pénzünk akkor vonatra. Na akkor Laci szépen megfogta a gyereket, kivonult vele, én meg amit addig vettünk, szépen elvittem kifizetni a pénztárba. Így a bevásárlás ugyan nem sikerült, de még fél órát már nem bírtunk volna ki vele. A kis mocsok még az autóban is ordított, végül úgy kifáradt, hogy bár fél óra alatt otthon voltunk, elaludt. És úgy ébredt, mintha mi sem történt volna, kis aranyos gyerekként.

Bocsi, jönni fogok még, de felébredtek a kis taknyoskáim.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Na, sikerült felraknom a videót is, bár nem a legjobb minőség, mert telefonnal csináltam és aztán a gépről vettem fel a fényképezővel. Magyarázat hozzá a VIDEA oldalán! :lol:

Dani mondókázik

Kép
oriandy
 
 


Köszi Gab!
Én is örülök, hogy megint itt vagyok köztetek!
Igaz be-be ugrottam olvasgatni, de az megint más, mintha az ember be is kapcsolódik a beszélgetésbe!!

Kép
oriandy
 
 


Ja és persze, ha nő nap és ha az ember Ura Legót gyárt mit kaphat mást, mint:

EGY CSOKOR LEGÓ VIRÁGOT!!

Kép

Persze azért kaptam ám egy rendes virágcsokrot is!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
oriandy
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?