Új privát üzeneted érkezett!

Már megint lapteteje! Kép Már nem is mondok semmit!
Vendég

Évi!Én bőgök mint valami eszelős......
Én ismerem a gyulai dokikat. Megosztod velem, hogy ki volt ügyeletben?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

Pati es Anna!!!!!!!! Oriasi gratula a kis torpekhez, sok tejcsit es boldogsagot! es nekunk meg sok sok kepet :wink: !

Endre!en nem szeretnem, ha bent lenne a parom, velem ugyanis az a helyzet, h en nagyon szepen es jol turom a fajdalmat, mig mas nem lat :roll: , viszont most hogy irod, h mennyire boldog voltal, azt hiszem nincs jogom elvenni tole ezt a boldogsagot, igaz?

Beuska! en teljesen egyetertek veled a tornazasban ill a sportban, szerintem is nagyon fontos, en egy orokmozgo csaj vagyok(versenyszeruen teniszeztem), parom meg sport orult, igy nalunk a sportnak nagy jelentosege van....

Biribon! nyelvek? en is felejtek... 17eves koromban 7nyelven beszeltem(3anyanyelvi szinten, 4kozepfoku), hol tartok ma? 4nyelv meg okesan megy, de a maradek 3...hat orulok, ha vmit kitudok nyogni, de ez van ha nem hasznalod oket :? ! Milyen nyelvet tanitasz vagy fogsz tanitani?

Evi!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: , ez aztan a story! es ugy orulok, h vegulis ilyen szep happy endje lett, meg jo, h nem tudtal rola a mutet elott, de a parodat nem irigylem, h mi minden fordulhatott meg a fejeben... annak is orulok, h latszik valahol Gyulan meg vannak rendes orvosok :)

Az en legszebb no napi ajandekom, h a parom nem ment munkaba es egesz nap kenyeztet :D

Kép Kép
rima

Rima, áruld már el, hogy sikerült 7 nyelvet így megtanulnod?

Én németből voltam valamikor középfokon, Svájcban, Ausztriában elboldogultam, de már vagy 3-4 éve nem használtam a nyelvet. Viszont meg kellene tanulnom angolul (a gimis 4 év feledésbe merült :oops: ) és az egyetemen tanultam egy évet olaszul, nagyon tetszett, de aztán nem volt időm folytatni. Pedig érdekelne. Most meg nem is tudom, két gyerek mellett hogyan álljak neki.
Lehet egyáltalán tanfolyam nélkül, itthon nyelvet tanulni?
Jim, mint olaszos?

Jut eszembe, Kölyök, te hogyan boldogulsz a svájci tájszólással?
Vendég

Csak gyorsan írok, mielőtt elfelejtem, mert megyek tentikézni.

Hédi!!!! most jövök a mérlegről és megnyugtatásképpen közlöm, hogy alig két hét alatt mínusz 11 kiló!!! (Pedig szinte zabálok... :oops:) Ne ess kétségbe!!!! :wink: Azért pocifotót nem kaptok, ne ijedjetek meg... :lol:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Zsu!
en a gimiben magyarul, szlovakul, angolul es nemetul(ez az egyetlen nyelv, amit nem birok elviselni :oops: ) tanultam(nyelvi gimi), plusz tobbszor a szuleim kikuldtek Londonba nyelvsuliba a szunetek alatt, ill az evi 4-5szori tobbszori kulfoldi nyaralasoknak is volt hatasa, es szerintem csak az elso ket nyelvet nehez megtanulni, aztan mar ragad rad az egesz, szoval sok kulfoldi barat es a nyelvtanulas a szenvedelyem lett, vhogy nem erdekeltek a pasik, csak az utazas es a nyelvtanulas, igy az orak vegeztevel sulibol rohantam maganorakra, ahol olaszul, spanyolul es franciaul tanultam(na az olasz ill a francia a francban van sajnos, szinte sosem hasznaltam, bar a parom olaszul beszel egesz nap, igy ismet kezdem eloidezni es probalom egyre tobbet hasznalni, de a francia....), spanyol meg nagyon konnyu nyelv es eltem par honapot Spanyolorszagban... de most albanul kell megtanulnom :? ! viszont ha engem kerdezel, ha angolul beszel vagy tudsz vmit az mar jo,a tobbi nyelvnek nincs sok jelentosege...

Kép Kép
rima

PATI, ANNA!
nagy grtauláció nektek a babákhoz :!:

Judit18,
most hogy már így a finishben, hogy bírod az érdeklődők rohamát ("nem szültél már meg" és társaik)?

mzx, Móni,
nekem nem igazán jött be a film...
ráadásul volt benne egy jelenet, amikor az anyukaának az a parája, hogy nem lélegzik a gyerek! na hát ne tudd meg!! :shock: :shock:
nálatok hogy alszik a kis Laura? áll. ilyenkor már kialakul, melyik a kedvenc póza, háton v. hason.
mindkettőnek megvannak a maga veszélyei- tudom.
lehet kapni elfordulásgátló támaszt az oldalalfektetéshez..de azt olvastam, hogy az meg csipő meg gerincbántalmakat okozhat !? :roll:

kvaszéva,
nagyon ügyes voltál! milyen apró dolgokon múlnak az emberi sorsok... elgondolkodtató.
mindenesetre csodás, h ott szuszog mellettetek a kis Botond! :D

norco

ÉVi!

Hideg rázott ahogy olvastam a történeteteket. Örülök, hogy minden jól alakult a végére. Sok boldogságot még egyszer Nektek!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kicsit dicsekszem közben(nem bírom megállni). Hazaérkeztek a fiamék. Sikerült neki a dobogó legfelső fokáig küzdenie magát. Így Országos Diákolimpia aranyérmese lett...
Kép

Kép

Régen el nem tudtam volna képzelni, hogy a gyerekeim karatézzanak, mert durva sportnak tartottam. Aztán néhány verseny után láttam, hogy még a küzdések alatt is milyen fegyelem van a szigorú szabályok miatt. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Évi, :shock: nagy mázlid van, vigyáztak rád az égiek! :D Én is így remegtem a vérveszteség után órákig, akárhogy takargattak be. Szörnyű lehetett, jó, hogy nem pánikoltál be!

Norco, a hasratevést utálja, bár eddig csak ébren próbálkoztunk vele. Az a baj, hogy mindig csak nagysokára büfizik, így teljesen háton nem merem altatni, mert rendszeresen jön egy jó adag tejcsi vissza még alvás közben, van hogy etetés után két órával. De úgy látom, hogy ha véletlenül úgy tornászik, hogy hátonfekvésbe kerül, akkor is megpróbál visszafordulni oldalfekvésbe. Én a szopipárnával támasztom ki.

Kép

Kép
mzx

Pumperka, nagyon helyes és csini a fiad! no és nagyon ügyes is, hogy ilyen szép eredményt ért el! Gratulálok!!! :)

Kép

Kép
mzx

Na még egy utolsó:

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, nagyon ügyes a fiad! Gratulálok!

Kép

És nyugodtan dicsekedj vele! Van miért büszke lenni rá! :lol:
Vendég

Pumperka!

GARTULA A FIADNAK!!! :lol:

Amúgy ez most sima karate vagy mi a neve?Mert tudom hogy sok fajta van,nem nagyon értek hozzá :oops:
Az én fiam is fog járni szeptembertől Taek-van-doo-ra(lehet nem így kell írni :oops: :oops: )én nagyon bírom az efféle küdősportokat,olvasgattam róluk és nagy önfegyelmer tanít ami az élet minden területén nagyon kell nekik.

sport:én is egyet értek Beuskával,nagyon kell a gyerekeknek!!Mind a fizikai része,mind a sportszeretete mind pedig a csapatépítés,közösségi szellem megélése miatt.Nagyfiam nekem is jár úszni és focizni.És képzeljétek egy neves Atlétikai edző költözött a közvetlen szomszédunkban és már "lezsíroztuk" vele hogy Márk megy atletizálni 9 éves korától mert tehetségesnek tűnik(atlétikai alkata van-hosszú lábak,hajlékony..minden futást megnyer az oviban,sőt a városi gyerekmaratoni futáson 10.lett 70-ből :wink: )

Évi!

Nemmi semmi sztori :shock: én is megkönnyeztem...
Isten kezében voltatok és vigyázott rátok!!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Évi,
Nagy gratula a kis Botondhoz. Nagyon megható volt olvasni a szüléstörténetedet.

Köszi Csajok, hogy kibírjátok a férjemet. Túlságosan belelendült a Babanetezésbe ami engem egy kicsit zavar. Próbálom elhessegetni a géptől de nagyon nem sikerül.
Ildi

Kép
kikó70

Szilvánusz, merre vagy??? gyanús vagy !!
bár 1kor még nem láttad nyomod a kórházban

Évi, ez komolyan az isteni gondviselés!!! annyira örülök, hogy ilyen szerencsésen alakultak a dolgok

Norco, még nem viszik túlzásba a kedves érdeklődők, csak a papám hivogat naponta de neki elnézem. de hogy majd mi lesz pár nap múlva ....
szóval nem jó a Pánik, pedig én - nagy mozis - még gondoltam, hogy megnézem jövő héten ha lesz rá időm.
én viszont a Nem vénnek való vidéket nem ajánlom; hiába nyert Oscart. nem azért mert brutális, csak egyszerűen nem világos, hogy mi a lényege. de lehet, hogy csak nekem volt magas...

Én egyébként kaptam olyan elfordulásgátlót ajándékba, de én is pont azon vaciláltam, hogy azért nem javasolják, hogy állandóan úgy aludjon, max etetés után kicsit megtámasztom azzal, hogy kijöjjön ha valaminek ki kell jönnie, és utána meg hátára fektetem ?? nem tom...

Niki, nem akarok nagyon szoptatási tanácsadóskodni, de beszélgettem egy barátnőmmel akinek voltak hasonló gondjai és azt mondta, hogy vszínű nem kap elég kaját a baba, és próbálj fejni, mindél többet enni, inni sokat és inkább táplálj hozzá ha muszáj, hogy ne legyen éhes, aludjon és te tudj pihenni, mert különben meg egyre kevesebb lehet a tej.
Ha jól emlékszem Bosek is hozzátáplált aztán most már nem is kell...

Pumperka, nagyon ügyes a fiad, gratulálok!!

Kikó, nyugodtan garázdálkodjon a férjed! :)
egyébként mi is apás szülést tervezünk! én nem is hiszem, hogy kibírnám nélküle, akár órákig csak "idegenek" között egy ilyen fontos dolognál az életemben ... fura lehet

KépKép
judit18

Panny!

Kyokosin karate. Igen a karaténak több ága van. Az "ősi" a shoto-kan, ott csak egyenes rúgások és ütések vannak a kyo-ban már vannak hajlítottak. Ennél talán még a kung-fu látványosabb. :wink:
Mostanra rengeteg ága van a küzdősportoknak, én se látom át persze. :wink:
Egy fiúnak kimondottan jó szerintem bármilyen küzdősport. Ettől pont nem verekedős, de nem is tudják elnyomni az osztályban. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kvaszevi, ez a szüléstörténet nem semmi! Tényleg jókor voltál, jó helyen! Szerencse, hogy a műtős stáb ilyen gyorsan felállt és minden renden zajlott. Linoccsal beszéltük még a kórházban, hogy a Kútvölgyiben min. 1 óra alatt áll fel a műtős csapat, ami bizonyos helyzetekben szerintünk gáz lehet. :(

KépKép
KépKép
mni

Pumperka, szuper ügyes a fiad, gratulálok Neki!
Mzx, ezt én sem tudom, mikor hogy fektessem le. A kórházban az egyik csecsemős mindig hasra fektette, a védőnő meg azt mondta, hogy jobb ha háton fekszik, mert a feje akkor is oldalra néz és ha bukik kifolyik. Amúgy olyan ügyesen forgatja a fejét, hol jobbra van, hol balra. :) Cumival ki hogy áll?

KépKép
KépKép
mni

endreként írok

Igen Rima, ez csak párszor van az életben és nem érdemes olyat tenni amit megbánhatunk utána egy életen át. Mindenképpen vidd be és ketten éljétek át. Nagyon kíváncsi vagyok majd a végeredményre.

fürdetés után folyt. Évával

Kép
kikó70

Niki, cumi:
Alexa is sírós volt az első napokban, és kezdő anyukaként nem tudtam mit kezdeni vele. Magunk közé vettük az ágyba, és mikor felsírt (és tudtam, hogy nem éhes, mert előtte szopizott) tömtem a szájába a cumit. :oops: De mindig kiköpködte és sírt tovább. Soha nem kellett neki.
Aztán később megtalálta a hüvelykujját, a mai napig azt szopizza, ha fáradt, álmos vagy nyűgös.
Vendég

Mni!

Én mindig oldalra fektettem(mindig váltakozva)a kicsiket,épp azért hogy kifollyon ha valami ki akar...és a hátánál kitámasztottam henger párnával...Én hasra nem mertem, mert van egy álláspont hogy abban a pózban éri a csecsemőhalál a babákat a legtöbb esetben...szal én ezért nem mertem...Háton szinte nem is aludt,de ha odafordult tényleg elfordult a kis feje az egyik irányba.

cumi:nekem mindekettő nagy cumis volt,egészen a kezdetektől,és egyátalán nem zavart be a cumi a szopizásba.Muszály volt a cumi sajna,mert annyira sebes volt a mellem hogy nem tehettem meg hogy komfortszopi miatt szopiztassam....az én fiaimat megnyugatta a cumika(a kicsit még most is :? )

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Levi is cumizik. Sajnos nem tudom tőle elvenni. Néha egész nap a szájában lóg. Eleinte tiltakozott, de mi erőltettük (narancslébe mártottuk). Nem bírtuk a sokszor 8 órán át tartó üvöltést.
Most bűntudatom van, főleg hogy a kismama magazin mennyire lehúzza azokat akik cumit adnak a gyereküknek. A fogát is féltem. Már mintha egy picit kiállna.
Szóval Nimit megpróbáljuk nem rászoktatni.
Vagy ha mégis megtörténik a dolog, időben elvesszük. Levi is csak pár hónapja találja nélkülözhetetlennek, azelőtt simán elvehettük volna tőle.
Mindig azt kiabálja cum, cum!!!!!Ha nem kapja meg üvölt.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Pumperka!

Nagyonügyes a fiad, büszke lehetsz rá. És igen is ezzel csak dicsekedni lehet. Nagyon szép eredmény. Biztos kap egy igazgatói dicséretet a suliban is.

Panny, Niki!

Én is így fektettem, és nekem is azaz álláspontom amit a Panny írt. Anno a kórházban és a védőnő is ezt tanácsolta. Egyik etetés után az egyik oldalára (párnával kitámasztva), következő etetés után a másik oldalára fektettem.
Niki, előbb uóbb úgy is kitapasztaljátok, hogy mi a jó a kis Lillának. Minden baba más, így csak tanácsokat tudunk adni egymásnak, aztán kinek mi válik be.

Lányok kszönöm, hogy ti is így látjátok és vélekedtek a sportról. Nekem bnagyon rossz tapasztalataim vannak az óviból. Némelyik szülő azt hiszi, ha spotól a gyerek akkor izomagyú lesz. (Egy nagy fenét, önfegyelem és kitartásra nevel, illetve csapatmunka stb.)
IGAZ PUMPERKA? HISZEN TE IS ÁLLANDÓAN EDZÉSEKRE ROHANGÁLSZ VELÜK, DE VAN IS EREDMÉNYE!

Évi!
Hát kicsordult a könny a szememből amikor olvastam, pedig tudtam, hogy mi történt, de ahogy leírtad! Úgy látom neked is van egy örző angyalod, mint nekem. Hiszen már egy párszor én is voltam életveszélyben. Pl. Lili születésénél. A vérveszteség miatt utána 2 napig remegtem és nagyon gyenge voltam. De már csak mesálek róla és semmi félelem, hiszen jó orvosok vettek körül, úgy mint téged is. Én ezért ragaszkodok a fogadott orvoshoz, hogy tudja, hogy komplikáció léphet fel nálam. Legyen felkészülve!
Férjed veletek van azóta is? Vagy ingázik?

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

cumi!

Nekem egyik gyerekem sem cumizot. Kiköpték és én nem eröltettem. Inkább ha nagyon hisztiztek akkor a babakocsiba ringattuk a feneküket. Hát nem tudom mi a jó, de a tesómnak ikrei vannak és mind a ketten cumiznak. Cumiznak????!!!! Cumi függők 3,5 évesek és egyszerre 3 cumival járnak fejenként. Egyik a szájukban a másik kettő a kezükben, és mindenhova dörzsölik. Borzalmas. Nem tudja a tesóm leszoktatni öket.

Mi csak a cumisüveget kedveltük, de arról pedig könnyen le lehetett szoktatni őket.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Juditkecsk:természetesen én sem csípem ha naphosszat a szájában lóga a cumi Krizsinek :( de nem igazán lehet elvenni tőle sem ha épp ő nagyon akarja a dudut(így hívja).Ha beszél akkor rühellem a legjobban, hogy néha akkor sem veszi ki...de erről már kezd leszokni.Egyébként a nagynak a Mikulás vitte el 3 és fél évesen,minden gond nélkül,teljesen problémamentes volt a dolog,pedig nagy cumis volt és nagyon féltünk mi lesz...Ezért nem félek annyira,remélem Krizsikével se lesz gond,nála is a Mikut fogjuk bevetni az idén...Ja és egyiknek se lett gond a fogával,Márknak is és Krizsinek is szép,szabályos fogai vannak.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Pumperka! ez aztan az eredmeny :D ! Nagyon buszke lehetsz a kisfiadra, gratulalok hozza :) ! Ha jol tudom a kislanyod is karatezik, igaz? neki hogy megy?

Kiko! Szerintem senkit sem zava Endre jelenlete, sot.... orulunk neki es en nagyon szeretem olvasni az irasait, annyira sugarzik belole, h mennyire szeret teged es a kicsit :) !

Endre! OK, akkor adunk egy eselyt az apas szulesre, vegulis ha nagyon zavarna, vagy ha o nem birna, kimehet :roll: ! igy nincs mit veszteni :)

Niki! en itt mar tobb velemenyt hallottam a cumirol, szemely szerint nem akarom raszoktatni, de lehet, h fogjuk hasznalni, meg nem tudom, viszont itt negativumkent a fogakat szoktak mondani, hat en eleg sokaig cumiztam es gyonyoruek a fogaim, igy nem tudom :roll: , viszont pozitivumkent azt mondjak, h ez is jo a csecsemohalal megelozesere, szoval...

Kép Kép
rima

Beus,
hű, mennyi edzésre jár a fiad! :) Én is szeretném, hogy a picikénk majd sportoljon valamit.

Kikó,
nagyon cuki Zalán! :)

Kvasz Évi,
engem is rázott a hideg, ahogy olvastam a szüléstörténeted. Le a kalappal az ottani orvosok előtt!

Bosek,
gratula a fogyáshoz! :)

Rima,
nem semmi ez a 7 nyelvtudás! :shock:

Pumperka,
gratulálok a fiadnak az 1. helyezésért, nagyon ügyes volt! :)

Kedves apukák,
köszi a nőnapi köszöntéseket! :)

Este voltam nst-n, Dóri alig mocorgott. Kiderült, hogy kedden fogom megkapni reggel az oxytocint injekciót. Aztán arra vagy beindul a szülés, vagy nem. Hétfőn pedig be kell feküdnöm. Azért még reménykedem, hogy a hétvégén talán elindul a szülés magától.

Melinda

Kép
melinda80

Meli!

Szal kedden oxytocin és csak következő hétfőn kell befeküdni vagy már előtte hétfőn??

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny,
most hétfőn kell befeküdnöm és kedden oxytocin. Bocsika, tényleg félreérthető voltam.

Melinda

Kép
melinda80

Pati, Anna nagyon sok boldogsagot es sok tejcsit a babaknak.

Evi, vegig bogtem a szulestortenetedet, foleg a veget, orulok, hogy jo kezekben voltal jo idoben.

Cumi, nalunk Elisanak mar a korhazban is adtak de mindig a feje mellett volt mert kikopte meg a cumisuveget se akarta soha elfogadni en viszont nem eroltettem, amig szoptattam akkor sem birtam meg teat se adni neki csak kiskanallal, habar azt se akarta. Mostanaban amikor latja az oviban, hogy nehany gyerek cumival megy, parszor kerte itthon de ha odaadom neki akkor is csak ragja szivni nem tudja rendessen.

pumperka
Nagyon ugyes a fiad, ez igazan dicsekedni valo eredmeny.

Szerintem is nagyon fontos dolog a sport. En 10 evig atletizaltam a ferjem 20 evig uszott, meg itt kint olaszorszagban is versenyszeruen, utanna meg uszotanfolyamot tartott. Mi is mindketten sportpartiak vagyunk, csak sajnos mi mar teljessen elhanyagoljuk a sportolast :oops:

Lanyok, teljessen bediliztem.
Az ejjel azt almodtam, hogy mentem tusolni a furdo ajtajat nyitva hagytam igy a szemben levo falon levo nagy tukorben lattam magam. Arra lettem figyelmes, hogy sokkal kisebb a hasam megtapogattam es puha volt. (Megjegyzem a furdovel szemben van a halo es ott fekudt a ferjem es nezte a tv-t). Arra lettem figyelmes, hogy valami csuszik ki a labam kozott, hirtelen oda kaptam es a baba mar derekig kint volt. Erre szollok a ferjemnek halkan, hogy Elisa ne halja (nehogy megijedjen), hogy hivja a mentoket mert megszultem. O erthetetlenul nezett ram es kelt fel az agybol, amikor meglatta, hogy log belollem a gyerek elajult. Erre felebredtem. Lehet,hogy jobb is mert ki tudja milyen vege lett volna az almomnak. Az az erdekes, hogy annyira tisztan emlekszem az egeszre, meg a baba nyalkas tapintasara is, meg az erzesre ahogy csuszik ki belollem semmi fajdalom nelkul, hogy az mar ilyeszto. :shock:
Joval kesobb amikor lenyugodtam es visszaaludtam, akkor jott a kovetkezo amire mar nem annyira tisztan emlekszem. Valami korhazban mentem ahol nem engedtek, hogy ott maradjak de a gyerekem ott volt, egy nagyon aranyos fekete haju, fekete szemu kisbaba senki nem adott neki enni szegenynek, 3 orankent jartam be szoptatni ejjel nappal. A korhaz eleg messze volt egyfolytaban csak utazgattam.
Van valaki koztetek aki meg tudja fejteni az almokat? :roll:

Tcis

Kép

Kép
tcis

Melinda!

Én csak tornára hordom. Az úszás be van építve az órarendjükbe. Kosárra hétfőn jár, ha van kedve előtte elmegy atletika edzésre. Ilyenkor egész délután a suli tornatermében van. Szerintem nem baj, hiszen akkora a mozgásigénye. Hozzá kell tenni, hogy este van torna edzése. Kedd reggel úszás. Szerda délután van foci, vívás a suliba és este torna. Pénteken pedig vívás. Kedd déluát bábszakkörön van és csütörtökön pedig hittanon. Be van táblázva rendesen, de minden a suliba van,csak a torna nem . Egyébként spormódszertani osztályba jár.
Olyasmi mint Dunaújvárosban a Vasvári.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Melinda!

Miért indítják meg, hiszen még csak most kezded a negyvenedik hetet. A volt orvosom és a mostani is csk 41-42 hétben indít, abban az esetben hamarabb, ha valami gond van.
Ha jól érzrd magad és a baba is akkor miért nem maradhat bent még pár napig? Ilyenkor általában minden nap behívják az embert ctg-re, illetve UH-on nézik a keringést.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Tcis!

Ezt még olvasni is rossz volt, nemhogy álmodni.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Tcis,
nekem is voltak ilyen rémálmaim korábban a babával kapcsolatban. De elmúltak. Biztos a félelmeink vannak benne megfogalmazva. Én pl. azt álmodtam, hogy a testéhez mérten nagy fejjel született a fiam (nem is lányom, akit eredetileg várok). Sajna én nem értek az álomfejtéshez.

Beus,
aha, sejtettem, hogy sportosztályba járhat.

Melinda

Kép
melinda80

Itt a városban ez a divat. Több kismaminál is ezt vetették be. Ha a kiírás napjáig nem születik meg, akkor automatikusan utalnak a kórházba. Igazából azt mondják, hogy ez nem tipikus megindítás, mert nem biztos, hogy szülés lesz belőle, csak ha reagálok fájásokkal az injekcióra... Én is jobban örültem volna, ha egy hétig még várnak ezzel a befektetéssel.

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!
nahát bocsi a nagy eltűnésért...
a mai nap igyekeztem keveset szgépezni, hogy a férjem se szgépezzen :) vettünk matracot a kiságyba, holnap kimosom az ágyneműt, helyére rakok mindent és akkor gyönyörködöm...
Tegnap voltunk bútortvenni, a konyhaasztal már áll, és végre rendes konyhám van :) nagyon tetszik!!!!! :lol:

nade akkor most visszaolvasom a másfél nap lemaradásom :) és irok...

látom a gyed/tgyás meg mindenféle juttatásokról volt itt szó. Ha valaki nagyon ott van a témába, lenne egy kérdésem:
tudom, hogy a tgyás és a gyed akkor is jár, ha külföldön szülök, hiszen az biztosítási jogviszonyhoz fűzödik. Gondolom, hogy az egyszeri anyasági segély nem jár, ez oké. A családi pótlék jár? és a babakötvény? Minden segítséget köszönök. :)

Ma újra és újra, nagyon sokat gondoltam Patira, annyira jó hallani felőle a híreiteket, hogy mennyire jól van! Ha valaki megy, mondja meg, hogy Svájcból is üdvözli valaki Nortont és a családját ;)

Évi, naggyon hihetetlen a szüléstörténeted.... jó, hogy így vigyáztak Rátok odafenn!!! Képeket kérünk majd, ha a vendégsereg épp nincs ott ;) Én is arra lennék kiváncsi, hogy a férjurad Veletek tud lenni?

Jim, Te nem vagy normális ezzel a linkkel :) csokiból....hmmm
és ez a volt pasikeresés a wiwen... én más miatt megyek fel mindig a wiwre, van egy mindennapos kismamaismerősöm.... várom, mikor jelenik meg az üzenőfalon, hogy megszülettem.... :)
és Jim, én is délig pizsiben voltam... ja 11kor reggeliztünk.... gofrit :) csokipudinggal és habbal. és galád módon lefotóztam, és majd feltöltöm Nektek válasszul a palacsintásképekért...
és én is füriztem egy nagyot :) Melinda, én sem fürödtem az első 8 hónapban, de most rászoktam.... az utóbbi 2 hétben, és nagyon jó :) a legjobban az, amikor hason "lebegek" :) akkor a hasamat teljesen ellepi a viz :lol:

Kissani, asszem Te kérdezted, hogy mennyi kapcsolatom van itt. Szerencsére nem panaszkodhatok, nagyon sok itt a magyar, még a férjem cégénél is. És kedvesek :) Sokat segíŧenek. Pl orvost, kórházat találni, mindenféle intézkedésekben. Szval nem olyan vészes. A panaszom inkább a férjemre vonatkozott, nagyon hiányzott, egész héten sokat dolgozott. De megértem ;) Illetve az is nagyon furcsa, hogy sok barátunk van otthon, és hogy ők meg a rokonaim nagyon hiányoznak.... ;)

Kikó, nem semmi, hogy Temég vasalsz is a kis Zalán mellett :) és gyönyörű baba... a kakiról, nekem itt is és otthon is többen mondták, hogyha csak anyatejet kap a gyerkőc, akkor akár 1 hétig is lehet székletmentes és az is normális. Ezen persze apukám teljesen kiakadt, de az orvosok mondják ;)

Linocs, dejó, hogy már otthon :) jó hallani, hogy ennyit eszik Fruzsi :) és olyan jó nézni az egyre szaporodó gyerkőc-vonalzókat :)

Szilvánusz, Neked állandó ++++ :)

Livcsi, +++ 40+0 ahogy kérted, küldöm az enerdzsit.... Tegnap óta feltöltődtem :)

Cicuka, ügyik vagytok :) kérünk képet :) és vonalzót :)

Endre, Kmanna-férj, Lusieférj üdv itt :) olyan jó, hogy jöttök...
köszönjük a köszöntéseket :)
Kmannaférj, tündéri a kiscsaj!!!! szombaton vagy még pénteken született??
Endre, nálunk apás szülés lesz... merthogy amikor kiderült hogy babát várunk, kikderült hogy svájcba megyünk, ez kb egyidőben volt... mondtam a páromnak, hogy eldöntheti, hogy apás-szülést akar-e de tuti legyen ott velem, hogy tuti jól értem-e amit mondanak :)
És annyira aranyos Zalán, az az ásitós kép.... ;)

Csujzi, nagyon szorítok. ++++

Eszterxx, megértem a félelmed az indítással. emlékszel, Pati is ettől félt... de aztán most megszült ;) és látod, Lusie is mekkora babát szült :) szval nagggyon drukkolok, és ugye vasárnap is Andris lesz? Ödönke csak hétfőn lenne?
Remélem a barátnőd jobban van...

jaj lányok, miközben irtam 1órás szünetet kellett tartani, anyósomékkal telcsiztünk.... olyan "aggódós", most pihenjetek, mert utána már nem lehet... ne emelgess... stbstb...
najó, folytatjuk a mozizást és én meg az olvasásirást :)

Beuska, kicsit pihizz, most már télleg megérdemled :) ügyes vagy a szakdolival :) És a fiad... hihetetlen.... énisénis szeretnék majd ilyet! :)

Mni, örülök, hogy itt vagy :) utólagos engedelmeddel a weddingsen Évivel elárultuk a nagy hírt :) utána én is elárultam Évijét ;)
és nagyon édes Lilla baba :) sajnálom, hogy most nehezebbek az éjszakák. remélem javulni fog :)

Zsu, nagyon jó az új vonalzód :) a svájci akcentussal sehogy nem boldogulok még.. de a német már egész jól megy :) és mindenki beszél rendes németet is :)

Pumperka, nem ér igy ijesztgetni a csapatot :) mi meg már mindenre gondoltunk ;)
és gratulálok!!! nagyon ügyes a kisfiad!!!! :)

Esztereu, Te még mindig dolgozol? :roll: a 29dikei szülés nekem is jó lenne ;)

Biribon, a függönyvasalás nekem sem a kedvencem.... az uram meg is jegyezte, hogy hullámos lett... :?

Pété, remélem már nem tart sokáig a görcsölgetés ;) ++++ drukkolok!!! +++

Kissani, szomorú ez a munkamegszűnés....

Rima, ez a 7 nyelv.... hihetetlen vagy!!!

Csajok, én is pont ezen gondolkodtam a minap, hogy hasn vagy fekve kell majd altatni a kicsit...? tudom, hogy babafüggő, de hogy kezdjük?

cumiról viszont azt hallottam, hogy nem igaz, hogy a csecsemőhalál megelőzésére jó. Én nem ítélkezem, főleg hogy nincs jogom, mert még sosem próbáltam. Szeretném kipróbálni cumi nélkül, de kitudja mi lesz ;)

Jaj lányok, alig győzőm fejbentartani, hogy hétfőn ki megy be... mindenkinek ++++ (Juditkecs., CSujzi, és ezek szerint Melinda is? kimég? :roll: )

Tcis, nem vagyok álomfejtő. egy darabig azt gondoltam hogy van jelentésük... de aztán olyan butaságokat álmodtam, hogy azt mondtam, hogy inkább nem tulajdonítok semmit neki... szval szerintem csak azért álmodsz ilyeneket, mert nagyon foglalkoztat a szülés -mint mindannyiunkat. szerintem sokunk álmodott már furcsa dolgot.... én pl azt álmodtam, hogy a babakocsit valaki más tologatta, de láttam őket és egy kőben megbotoltt a kerék és előre bukott a kocsi, de nem teljesen és kiesett belőle a gyerek.... :? azóta rájöttem miért fontos a biztonsági öv a fekvő kocsiba is.... ;)

na, kicsit hosszú lettem, de remélem nem haragszotok... holnap is kevesebbet leszek, mert még mindig itthon van az uram :)
szép álmokat...

Szilvánusz? ++++ 41+unknak +++

Kép

Kép
kolyok28

Melinda, megy a drukk, hogy hetfoig beinduljon a szules.

Rima, 7 nyelv ur isten nem keverted oket? Nem semmi. En most 3 es 1/2 nyelvet beszelek, de neha ezekbe is belegabajodok amikor gyorsan akarok beszelni, az angolt sajnos ritkan hasznalom foleg amiota itt vagyok es nagyon sokat elfelejtettem. Valoszinuleg eloszedem a konyveimet.

Nalunk eloszor apas szules volt, nem volt mas valasztasa mivelen meg nem beszeltem olaszul igy kellett a fordito :lol: En szeretnem ha megint velem lenne a parom, nekem nagyon sokat jeletett a jelenlete. O kicsit vonakodik mert nem valami jol viseli az ilyesmit. Amikor Elisat szultem akkor is hallotta ahogy egy masik no eleg hangossan vajjudik es ki kellett menjen a levegore. Mikozben en szultem, megjegyzem hang nelkul, aranylag gyorsan es konnyen, kozben mosdatott engem is es magat is. A koldogzsinor kozelebe se mert menni. :cry: Hat, O ilyen :roll:

Tcis

Kép

Kép
tcis

Kolyok
De jo neked, hogy ott vannak magyarok. En itt senki magyart nem ismerek. A nyaron a ferjem valalatanal elkezdett dolgozni egy magyar no, de mar nincs ott. Az utcan se hallom soha, hogy valaki magyarul beszelne :cry:
En sem szoktam nagy jelentoseget tulajdonitani az almoknak, mert tudom, hogy hajlamos vagyok sok suletlenseget osszeallmodni.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Tcis! en sajnos nem tudom, h mit jelentenek az almok, en azt almodtam az ejjel, h Down koros kisfiam szuletett, szoval nagyon remelem, h az ilyen hulye almok nem jelentenek semmit :? ! engem nagyon erdekelne az olasz terhesgondozas, igy ha van idod es kedved, irhatnal rola :) !

Beuska! Azzal nem teszel rosszat ha lefoglalod, meghozza ilyen ertelmes dolgokra, mert sajna nem egyszer lattam, h az agyonra unatkozott gyerekek mennyi hulyesegre hajlamosak...

Melinda! Hirtelen en is megijedtem, h mar inditjak is, mert vegulis itt napokat tevedhet az UH, igy lehet a tulhordas, nem is tulhordas, de most hogy irod, csak szoritani tudok, h minden rendben legyen es nemsokara anyuka legy :) !

Kolyok! en most igy latatlanban nem tervezem sem a cumi, sem a cumisuveg hasznalatat es haton fekves parti vagyok, de ezek csak azert, mert a korhazam az es ok nem is engedik a cumi, cumisuveg, tapszer, sot a mellszivo hasznalatat sem, aztan lehet, h a korhazbol elso utunk a bababolt lesz :lol: ! orulok, h jo a hangulatod :) !

Jim, Kolyok! csak megsugom, h en egesz nap pizsiben vagyok :oops: , ilyen lusta mar reg voltam :oops: :oops: :oops:

Mondtam, h abbol a 7nyelvbol, 4amit tudok is hasznalni, tobbi, csak ha akasztani visznek, h tudjak tiltakozni :) , sajnos felejt az ember :oops: es kulonben sem olyan nagy dolog 20ev alatt ennyi nyelvet megtanulni, szerintem sokkal dicseretre melto Pumperka kisfia, aki ilyen szep eredmenyt ert el, vagy Beuska fia, aki egy igazi kis sportzseni :wink:

Kép Kép
rima

Éva
Nagyon-nagy szerencsétek volt!

Endre
Nálunk apás szülés volt. Az én harcedzett férjem elsírta magát, mikor a kicsi fiúnkat a kezébe adták.
Valamelyik nap már nevettem, az oké, hogy én szerelmes vagyok Joseph-be, de hogy Josh is :roll:

Nyelvek
Magyar, angol, német és kevés spanyol...

Ki lesz a következő anyuka????
Vendég

Rima
Ha privatul jarsz dokihoz 120-150 euro havonta + vervtel vizelet vizsgalat amit korhazba kell csinaltatni alkalmankent 20-30 euro. Havonta van ultrahang + vizsgalat kb ennyit tudok. A tobbseg oda jar mert ott nem kell varni. A baratnom is epp most terhes o privatul jar de semmivel nem tud tobbet mint en aki a korhazba jarok ahol nem kell fizetni de magyarul le se sz@nak. Igaz nekem csak egyszer mondtak a baba sulyat, neki viszont minden alkalommal sott a szules datumat is rakosgatjak ide oda a sulytol fuggoen. En a dokinomet meg nem lattam mosolyogni, 1-2 mondatban megmondja,hogy minden rendben es ennyi. Ultrahangra kulon kell menni, (pedig ott van a masik szobaban, de o akkor se nezi a vizsgalat soran) sott honapokkal elore be kell jelentkezni, mert ha nem, nincs hely. Mivel az elso terhessegem is siman ment, meg most csinaltattam magzatvizvetelt, igy ugy voltam vele hogy azert hogy havonta megmondja,hogy minden rendben nem adok 150 eurot. Ha netalan valami gond lett volna barmelyik ultrahangon vagy vizsgalaton rogton mentem volna privathoz, mert ott csak jobban odafigyelnek. Habar akkor is csak az ugyeletes orvosnal lehet szulni. Megjegyzem a privat orvos se tajekoztatta a baratnomet, hogy ha akar EDA-t akkor arra honapokkal elore be kell jelentkezni, csak akkor ingyenes. Sajnos en is valahogy elfelejtettem neki mondani igy most fizetnie kell. En bejelentkeztem de ha ugy zajlik ez a szulesem is mint az elso akkor nem fogom kerni.
Szules utan 3 nap a korhazi tartozkodas. En meg voltam elegedve de vegul is nem is volt semmi gond, nem volt miert elegedetlenkedni. Egyedul annyi, hogy Elisa reggel 9,24kor szuletett utanna megkerdeztek, hogy akarom-e szoptatni, mondam, hogy igen es csak este 5 kor hoztak be, hogy ez a gyerek mar megeszi a kis kezet olyan ehes. Na akkor kicsit kiakadtam, mert nekik kell bevinni a babakat, es nem a kismamaknak kell keresgelni, hogy most hol is a gyerek. Itt nincs allandoan a baba az anyukaval, napkozben magadnal tarthatod amikor nincs latogatasi ido, de este 10 utan ok furdetik, merik, stb es reggel viszik vissza, egyszer volt, hogy sirt ejszaka es behoztak, szopizni. Szerencsere volt mindjart tejem, sott elobb is ugyhogy masodik nap mar 50gr-ot szopizott.
Nem tudom erre voltal-e kivancsi. Ha meg valami erdekel kerdezz nyugodtan.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Rima, a Te almod is eleg remiszto :shock:

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!

Hoztam nektek képeket Nortonról, aki egy gyönyörű pici fiatal úr!
Pati ragyog és szebb, mint valaha!
Elnézést a képek minősége miatt, de üvegen keresztül mehéz volt fényképezni! Kép Kép Kép Kép

Mindenkit sokszor puszil és persze kinyomtatva be kellett vinnem neki a mai termést, úgyhogy olvass titeket!

Sok boldogságot minden kismamának, kispapának, kisbabának!
znikusz

Szerintem sport és tanulás együtt. Így válik teljes értékű emberré a poronty.

Gratuláció Pumperka Áronjának. Neki nem a csúcson kell abbahagyni. Hajrá!

Évi,
én is megkönnyeztem a leírásodat. Nagyok voltatok ott Gyulán. Békés megye egyébként is közel áll hozzám. Nagyon sokat voltam Battonyán a nagyszüleimnél és a dédimnél. A dédim 100+2 hónapig élt.

Endre

Kép
kikóférjendre

Pati
Gyönyörűek!
:lol: :lol: :lol: :lol:

Sport
Szerintem is nagyon fontos :lol: :lol: :lol:

Kikóférjendre
Ha jó a tippem, akkor te sportoltál... a tesóddal együtt :wink:
Vendég

Sziasztok!!!!

Évi!

Nem semmi lehetett a szülésed de gondolom inkább így utólag rémisztő neked is ha visszagondlsz mi lehetett volna.
DE HÁL ÉGNEK minden rendben van veled is és a fiatal úrral is és ez mindent feledtet!!!!!! :D Még egyszer nagy gratula!!!!!!

Melinda80!

Ne bánkódj a befektetés miatt, mert valószínű hogy hamarosan a kezedbe lesz a babád, és sokan irigykedünk majd rád!!!! :wink: :lol:

Pati!!

Még egyszer nagy gratula ehhez a kisherceghez (irigy vagyok rád :wink: )!!! :lol: :lol:

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok,

Ezek szerint éjjel semmi vagy semmi hir...

Elnézést, ha nem reagálok mindenkire, de csak átfutni volt időm, átolvasni nem...

Mzx - gratula a szülés előtti nadrághoz, most már arra lassan irigyebb vagyok, mint a babákra... azt már megszoktam, hogy mindenki szül, de úúúúúgy szeretnék végre ember lenni!

Pati - gyönyörű a kis Norton meg tök aranyosak vagytok!!!

Kvaszévi - végigsirtam az egész születésed! Tényleg van egy nagyon jó védőangyalod, de meg is érdemled/érdemlitek!!!!!

Kiko és Endre - nehogy nekünk Kiko róvására menj, mert nekem személy szerint nagyon hiányzonak Kiko irásai! Inkább mind a ketten irjatok, de kérjük Ildit is vissza :lol: :lol: !!!

Kölyök - ezt a kis szárnyaló kölyköt szerettük volna olvasni... Ma sajna megváltozik Andris neve, mert a orvosos napunk van. Indulunk is a kórházba, aztán majd délután jövök!

Kép

KépKép
eszterxx

Ja, és nem lett nőnapi babánk :cry:

Kép

KépKép
eszterxx

Jó reggelt!

Laura átment nemalvósba :( , tegnap napközben egy csomót kellett rázni a kis popsiját, és rengeteget komfortszopizott. Ki tudja mi lehet az oka, de remélem elmúlik, mert ha Erik itthon van (tegnap anyuéknál volt), akkor kizárt, hogy ilyen szolgáltatásokat tudjak neki nyújtani :roll: . Most is fent van már vagy másfél órája, most tettem le, és máris nyafizik. Már szopizni sem akar, annyira dugig van :roll: .

Cumi: Erik nagyon sírós volt, pár hét után feladtuk, és megpróbálkoztunk a cumival, de 2 nap állandó "beteszem-szív kettőt, majd kiköpi" játék után meguntuk. Utólag nem is bánom, bár akkor mindent bevetettem volna, hogy ne sírjon napi több órát.

Lauránál szerintem meg sem fogom próbálni, nálunk is rossz tapasztalatok vannak vele a baráti körben, azaz nem lehet leszoktatni róla a picúrokat.

Nőnap: mérges vagyok, a párom azt sem mondta, hogy bakfitty, pedig együtt mentünk el virágot venni az anyáknak. Úgy látszik, hogy egyelőre nem tűnik fel neki, hogy én is nő vagyok. Őt abszolút nem érdeklik a köszöntések, ajándékok, semmilyen név-szülinap, de főleg ezek a "műünnepek". Állandóan magyarázom neki, hogy attól még másnak ezek fontosak lehetnek, és megbánthatja a szeretteit így, de mintha a falnak beszélnék! :x :x Most egyébként is dúlnak bennem a hormonok, úgyhogy jót bőgtem ezen is... :oops: Amikor meg látja, hogy kiakadok valamin, akkor utólag megjelenik egy csokor virággal, és csodálkozik, hogy nem örülök neki. Töööööööök hülye! :x

Eszterxx: drukk, vigyél csomagot, hátha benntartanak! :D

Kép

Kép
mzx

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?