Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Mennyit írtatok!!! :shock:

Babák: eszméltlen aranyosak.... :D lnd babája meg olyan mintha csak állandóan rácsodálkozna a világra :lol:

Lafi: nem semmi a Hunor, jó étvágya van!!!

Norma: hát, igen. Ovistárs anyukája mesélte,hogy az ő kisfia is ilyen volt és 4 hónapos koráig csinálta. Már majdnem megőrült, de letette a gyereket hagyta sírni. majd csak eltelik ez az 1 hónap. :wink:

lnd: persze, én is sétálgatok a gyerkőccel a takaróban. Kinevezhetném hordozó kendőnek is akár. Nagyon szereti, de van, hogy ez sem segít.
Vendég

Hello!

Bingii :) Én párom is 3 műszakos... :( Nem egy élmény, de így legalább vagy délelőtt vagy délután velünk van. Ha 8-5ig dolgozna, szerintem rosszabb lenne.

Nekünk nincs hintánk, csak pihenőszékünk. 3 pozicíóban dönthető, később etetőszéknek is jó lesz, mert van elöl tálcája is. Meg van teteje is. Mindennképp ilyet akartam, mert nyáron a nap ellen kell valami.

Most mennem kell mert már semmi se jó!

Kép
Kép
sleepin

Sziasztok!

Ind,

tényleg nagyon cuki a kis manód.

Konkri,

szegénykém. Pedig mindent jól csinálsz. És nibs mérleged, hogy megnéznéd mennyi az annyi?
Én attól vagyok ki amikor eszünk és utánna kitalálja, hogymég éhes.
Ja ez azért van, mert mindkét mellem be van repedve. A jobb mellem nagyon mélyen. Pedig jól teszem és tettem mellre, mert ugye a csecsemős nővérek iszonyatosan azon voltak, hogy a babák jól szopizzanak. Mindíg felügyelték ezeket a dolgokat. Nagyon sokat segítettek mindenben.
Szerintem a bőrőm ennyire lágy volt, hogy nem bírta a gyűrődést. Nem is igazán gyógyul. Már voltam vele dokinál is de nem tud vele mit kezdeni. Most aloéval fújom attól most elkezdett szépen lassan gyógyulni. De tegnap pl. ömlött belőle a vér.
Én elmondhatom, hogy a manóm tényleg a véremet szívja. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

egy nagy fityiszt nektek!

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Mikegirl "csoporttársa" vagyok az augusztusi topicból. Nem forradalmat csinálni jöttünk ám közétek, és aminek bizonyára nagyon örültök, nem töltünk köztetek sok időt. Csupán szerettünk volna néhány tanácsot adni azon anyatársaknak, akiknek a szoptatás nehézségeket okoz, ezért hívtuk fel a figyelmeteket az lll oldalára.
Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogyan táplálja a gyermekét. DE: azt gondolom a tévhiteket érdemes eloszlatni. Gondolom csupán a jószándék hozta közétek kedves barátomat, Mikegirlt is.
Senki nem azért jött, hogy pálcát törjön felettetek.
Nálunk is vannak babák, akik pótlást kapnak, az én babáim is "vegyesek", Danus csak tápit kapott 3 hós kora után, Enikő vegyesen 4 hetes kora óta, Gergő és Mesi csak anyatejet. Szóval higgyétek el, nem bántásból írtunk, és nem is akarjuk a szoptatást isteníteni.
A célunk csupán az volt, hogy a tévhiteket segítsünk eloszlatni az lll oldalának "reklámozásával". Mert bizony tévhit az, hogy a szoptatás "kikészíti" a mellet! A rosszul mellre rakott baba, az igen, de a szoptatás soha! Ezért vérezhet a bimbód is... Ugyanez a helyzet azzal, hogy szopik mégis kórházba kerül, megbetegszik... ugye Te sem gondolod komolyan, hogy ilyen téren érdemes párhuzamot vonni a tápis és az anyatejes babák között?! Ez vicc lenne.... de nem akarok okoskodni, csupán képtelen vagyok magamban tartani a véleményem, ha olyan anyákat olvasok, akik butaság-patronokat puffogtatnak azt gondolván, hogy ez így természetes. Próbálkozz, ha nem megy kérj segítséget, ha úgy sem megy, adj tápit. Ezzel semmi gond! Attól nem leszel kevésbé jó anya, hogy nem szoptatsz! Sőt! De ne hurrogd le azt, aki segíteni akar, és aki így ismeretlenül is a legjobbat szeretné a babádnak... mert ugye azt Te is belátod, hogy az anyatej a legjobb neki?
Nem leszek túl népszerű, nem is ez volt a célom. Csupán az, hogy szóljak néhány szót Mikegirl mellett. Nem bántásból írt nektek, csupán segítő szándékkal.
Kellemes napot nektek, a babáitoknak jó egészséget!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Vikci, gratulálok a szléshez, nem volt túl rövid, de az eredmény nagyon jó lett!

Hát igen, Maja nagy megfigyelő. A doktornő mondta is, hogy most még normális ez a "naplemente effektus" (ahogy lefele néz, amikor Ben ráhajol), de idővel le kell róla szoknia. Hát igen, remélem ezt Maja is hallotta. De azért most már ritkábban néz így, viszont vagy nagy szeme van, vagy csak nagyra nyitja.

Múltkor ezt a 4 órás napközbeni alvást összesen gondoltátok? El hiszem, hogy vannak rosszalvó babák, de ez nekem nagyon kevésnek tünik. Maja alszik de. 2 órát, amikor kimegyünk. Itthon levetkőztzetem és alszik tovább, van, hogy még 2-t ráhúz. Ebéd utánb sokszor nyügi, akkor berakom a kendőbe és elalszik, de akkor nem tudom kivenni. Ha du. megint kimegyünk, akkor megint alszik. Te jó ég, mennyit alszik!

Hogyhogy evés előtt cseréltek pelust, csak Maja rottyant mindig evés közben?

KépKép

KépKép
lnd

Ind, Hunor is szokott evés közben, de én azért cserélem evés előtt, mert ha utána cserélném, a nagy huzavona után rendesen visszabukná, inkább hányná a kaját...

Mandala, én személy szerint köszönöm a hsz-edet...az anyatej a legfontosabb igen, senki sem mondta az ellenkezőjét...

Most eltűnök egy időre, olvasni olvaslak titeket, de nem írok, ha nem baj...legyetek jók , puszi a babáknak!!!!sziasztok.
Vendég

a ti babáitok nem visítanak ma?

Az enyém kezd bekattanni.
ndombi

Lafi hova mész? Nekem hiányoznak a hsz-eid, jó téged olvasni.
Nem tudom, kinek mennyit alszik a babája, úgy látszik nekem szerencsém van Szofival, elég sokat alszik, persze volt nekünk is nyűgösebb napunk, mikor alig aludt valamit.
A kisasszonynak megjött ma a nyuszi egy bébitornázót vettünk neki, szép rózsaszín, nyuszikás, igazi csajos. Nézegt ha beleteszem, de még annyira nem érdekli. A fiúk felhúzzák neki a zenélőt. ,eg csörögnek-zörögnek vele, esküszöm jobban örülnek neki, mint Szaffi. :D

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!
Huh nem tudtam mindent visszaolvasni, csak belenéztem.

Blo: Lili is meg van kattanva. Tegnap óta csak ölben alszik, bömböl és éjjel is nyöszmög. Ma már jobb volt egy fokkal, reggel nézelődött beaszélgetett de du. megint kezdett hisztis lenni. pedig mi még 2 hónaposak sem vagyunk tehát nem lehet 3 hónapos hiszti.

Baromi sokat bukik továbbra is, uh tápot cserélünk. Eddíg beba volt, most mildibé. Majd meglátjuk.
ja és ma zöldeset kaksizott. :shock:

Látom mindenkinek van "szerelme". Az én lányom belezúgott Pinoccióba. Szép kilátások a jövőre nézve. :lol: Eszméletlen hogy "beszél" neki. A pelenkázó melletti szekrény oldalára van ragasztva. Nagyon oda van érte.

Panda: sajnálom a kengyelt. én is féltem tőle, de nekünk hál isten csak terpeszpelus kell. Viszont a befelé álló talpacskája miatt aggódom kicsit.

Kép
móni86

Lafead: köszönöm! A Te hozzászólásod érintett meg leginkább az előző oldalak valamelyikén... tudod, amit a depresszióról írtál, meg a fejésről, ami inkább facsarás... őszinte leszek: akárcsak magam láttam volna Enikő születése után.... szó szerint azokon a dolgokon mentem keresztül, amiket írtál Mikegirlnek a hozzászólásodban. Ezek alapján merészeltem írni Nektek, gondoltam a hozzászólásom nem bánt meg senkit, mindazonáltal hitelesnek is érzem magam... pont a fentebb kifejtettek okán.

További jó babázást Nektek!
Ja, és gyönyörűek a babák!

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Ind: de, Marcus kb 4 órát alszik napközben... most akciózok, hogy növeljük ezt és aztán ha hozzászokik, akokr csak lesz igénye rá magától is.

Szopi hiszti: igény növekedés... most kettőből szoptatunk...

Deee szorítsatok csajok, mert tiszta gyomorideg vagyok. Elképzelhető, hogy a férjemnek nem lesz munkája! Most elkél a drukk! Ráadásul félek, hogy az idegességem kihat a tejre is. Tudom, hogy nem szabad idegeskedni, de a gyásból és a munkanélküliből nem élünk meg... :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Marina: köszi a hozzászólásodat az aug-i topicban. Tökéletesen igazat adok Neked és köszi, hogy benéztél! Bocsi, ha megbántottam valakit, nem állt szándékomban, higgyétek el!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Konkri,
Nagyon drukkolok nektek, ez nagyon car helyzet :(
Vendég

Drukkolok Konkri! Amúgy most este Szofi is két ciciből evett, nekem is kevesebb a tejem elfáradtam ma, egész nap jöttünk-mentünk.
Blongyi, szoktál homeos szereket használni? Találtam egy kúpot, ami nyugtalan babáknak való, akár mi okozza a nyugtalanságot,( akár még fogzásnál is, vagy betegségnél), a neve: Viburcol. Hátha. Nekem annak idején Daninál azt monta a doktornő, ha végképp nem bírok vele, adjak neki GemicidC kúpot abban van némi nyugtató. Egy-kér fárasztó nap előfordult, hogy este adtam neki, akkor egész jó éjszakánk volt, tudtunk pihenni.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ja persze a germiciddel vigyázni kell, nehogy rászokjon a baba.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ma lehetett vmi, Zsombor is állati sokat aludt és egy negyed óra forgó nézegetésen kivül pont nem volt hajlandó ellenni semmit egyedül és folyton cicizni akart, órákat mellen volt. 1x próbáltam a kisujjamat adni neki, na azt az orditást :). Lent a tónál is cicitetni kellett amikor néztük a kacsákat Botival, majd szétfagytam. SEbaj. És ma nem is kakilt, úgyhogy egész éjjel szenvedni fogunk :(.
Viszont Botival nagyon jó napom volt! Kb 9-kor rájjött, hogy anya ráér és nem tanul és onnantól meg sem emlitette sem a nagyikat sem az apját, senkit, csak én voltam. Olyan jól esett és úgy megnyugodtam, bevallom. Nekem is nagyon hiányzott már és ezek szerint én is neki. Játszottunk egész nap , fociztunk, az most a favorit. Persze ő dobja :) én meg kiélem magam, egyszer valamit lerúgok, az tuti.

Vikci: fú, hát nem volt könnyű a szülésed, nagyon ügyes voltál!! Ez az oldalra fordulva rész, na az nekem is volt, 3-3 db-otkellett, hogy a feje mittomén mit csiánljon odabenn.

ma volt a védőnő és kérdezte, hogy tartja már a fejét? mondtam, hogy nem, mivel általában szopik v. alszik, ha meg néha fenn van akkor a forgót nézi vagy a kezemben van és társalgunk, igy nem ér rá hason fekve gyakorolni a fejemelgetést. Útálom, hogy lóversenypályának nézik a gyerekeket. Persze, igaza van, az adolga, hogy figyeljen, de hát könyörgöm, ismer már annyira, hogy én elhrodtam Botit a Petőbe meg mindenfelé amikor úgy láttam gond vana gyerekkel, nem az az anyuka vagyok aki szemellenővel nézi a gyerekét. Na mindegy is. Amúgy tényleg nem tartja, eszébe sem jut, ma ébren is hasra tettem és ő pl totál elégedett akkor is ha full arccal lefelé van, aludni is úgy szeret.

Lafi: ???

Konkri: mit dolgozik? nehezen találna másik helyet?

Nálunk annyi van, hogy ma volt fél óra beszélgetés és ő is válna, csak a gyerekek hiányán aggódik tulképpen, merthogy én könnyen vagyok mert én maradok velük. Mondtam, hogy ugye viccel, hogy ez milyen könnyű lesz. Meg mondtam hogy rajta múlik mennyit találkozik velük , én nem fogom tiltani semmitől, felőlem reggel is idejöhet amikor ébrednek (na jó, nem minden nap, de ttől nem is kell félni ismerve őt).

Kép
Kép
normajeane

Norma, Csibe, csak annyi, hogy annyira szarul esett amit kaptam, tunk a pofánkba, mert hát elolvastam, miket írtak amoda és hát Vörösbegyet osztották meg amikor én kikeltem magamból, hogy hogy képzelik ezt, akkor már engem, és hiába magyaráztam priviben nekik, hogy mielőtt ítélünk, tudni kéne, mi hány méter, csak azt hajtogatják, hogy márpedig én nem jól csinálom és majd gondoljak abba bele, hogy ha a gyerek beteg lesz, és marhára utáltam mindig is ha a gyerek beteg lesz dumával zsaroltak...lásd a szülőkórház amikor bevallottam, hogy szedek egy bizonyos gyógyszert terhesség alatt...

és teszik ezt úgy hogy nem is ismernek, és Blora is azt írták, hogy nem a táp tehet arról, ami Miluval van, hanem a cumi...

szóval ismeretlenül, csak néhány hsz alapján ítélnek...és kiakadtam...én szerettem ide járni,szerettem írni, és szeretlek Titeket is, de marhára elegem van, hogy vadidegenek, akik azt sem tudják, mit miért teszünk, csak elcsípnek szavakat és marhára okosnak képzelik magukat, osztják az észt...a saját topikjukkban is szidtak némelyikünket,aztán meg itt....de közben pl. úgy kezdi a mondatot, nem olvastam őket, de tudom, miről lehet szó.....ááá szóval f@szom kivan.

néha én is olvasok számomra hülyeséget más topikban, mégsem szólok bele, az ő gyereke alapon....

ja meg az enzimekről beszélnek, hogy a gyerekem nem tudja megemészteni, meg nem kap vitamint ha hozzátáplálok és majd allergiás lesz és majd nem tud csak kásőn járni, megfordulni, mert nincs benne vitamin annyi mint az anyatejbe vagy a tápba....ja, én sem kaptam anyatejet, és akkor táp sem volt, 6 hetesen kaptam a kajákat és megvagyok, se allergia, se betegség, se vitaminhiány és 8 hónaposan már mentem, 1.5 évesen meg szobatiszta voltam, pedig csernobili zöldségekl voltak akkor....

szóval ezért lett elegem és ezért vettem le a hószámlálót is és ezért nincs kedvem írogatni, aztán lehet alszoik rá egyet, nem tudom....
Vendég

SZtem a megoldás: csak minket olvass :)

én még azt tudom hozzátenni a témához, hogy sógornőm lánya 4 hós korától tápis volt és kb évente 1x volt beteg, a fia meg két éves koráig szopott, 6 hósig csak tej és folyton beteg volt kb 4 éves koráig, náhta meg krupp me gmindent elkapott amit lehetett. Boti is csak 16 hétig kapott anyatejet , 3 hós korától kapott más kajákat és sosem beteg.

Ja és én a D meg K vitamint sem adtam neki és Zsombor sem kapja Persze védőnéniek bólogatok. Amúgy kérdeztem a védőnőt, hogy a K az mire is kell? Azt válaszolta, hogy vérzékenység ellen és kb 10 éve adják a babáknak, akkor találta ki vki. Aha . Ehhez még jött amit Tothzsu irt, hogy sósav is van benne , innentől méginkább tudtam, hogy ez sem kell a gyereknek oly nagyon.

Tiszta hülye vagyok, fél12, tán aludnom kéne. Lafi, ne vedd a szivedre, ezek szerint baromira ráérnek anyukák és jó program nekik mások gyerekén is aggódni.

Kép
Kép
normajeane

Ja ,ha az embernek kétségei vannak magával szemben akkor nagyon bele tudnak taposni a lelkébe.

Sajnos kétségei az embernek meg pont a gyerekkel kapcsolatban van a legtöbb.

1.Ha nem tudná megemészteni a tápot akkor nem hízna,hanem fosna.u ez a főzelék.

minek olvasol másokat? nyilván a saját félelmeidet vetítik ki.
Aki fél a víztől ne menjen usziba...iszonyú bölcs vagyok ma.

Azt pedig, hogy nem írsz,felejtsd el.
ndombi

Én ezen a topicon kívűl csak a túlsúlyosat olvasgatom, a többit nem. Én még mindíg azt mondom, az ösztöneinkre kell hallgatni, semmi másra. Az biztos nem csap be minket. Mindenkinél más, és ez így van rendjén. Aki nem ért egyet, az kifejezheti, de ne cseszegesse senki az embert. Senki nem tudja megmondani, mit kellene csinálni a babával, hogy minden jó legyen. Gondoljunk ősanyáinkra, na meg az indiánokra, ahol se vitamit, se társzer. AZ án anyán nem szopizott a mamámnak nem volt teje, és képzeljétek, tejbegrízt adott neki az első napoktól kezdve. Mégis felnőtt, pedig nem volt tápszer. Én is 2 hónaposan kaptam már sárgarépát, meg krumplit, és mégis egészséges vagyok.
Nekünk jó éjszakánk volt, este 9-kot ettünk, fél 10 felé Szofi beájult (velem együtt), és hajnali2-kor kelt fel először.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Vikci: nem próbáltad a Bepanthent? Nekem is kisebesedett a kórházban az egyik bimbóm és elég gyorsan helyretette ez a kenőcs. Ha vékonyan kened akkor le se kell mosni szopi előtt..bár én mindig lemostam :D
Máté nagyon aranyos. dögös az a zsiráfos ruha:)

Madala: szerintem senkisem támadta Mikegirlt és mindenki tisztában van itt vele, hogy az anyatej a legjobb....

Alvás: tök változó...van, hogy csak 4 órát alszik, de van, hogy szinte végigalussza a napot, majd az éjszakát is...úhogy bár a nagyokos könyv szerint 4óra elég kéne, hogy legyen lesz@rom...elvégre nálunk is változó az alvásigény...igaz van, hogy azt hiszem alszik, de közben jár a cumi a szájában és így akár 1-2órát is elvan, ilyenkor gondolom csak pihen :)

MA MEGYEK MOZIBA! :D Apától kértem egy kis kimenőt. Fejek tejet, csinálok teát és iszkiri...kicsit fosok, hogy hogyan fog menni cumisüvegből az evés de csak-csak megoldják, a teát is issza belőle ha mást nem kap :)

bingii

Hello Lányok!

Beleolvasgattam az előzőekbe... :lol:

Lafi: nehogymá' elmenj, ill. ne írj!!! Mint második gyermekes (hú, d enagy szó, amikor másnak már 3 is van), nagy ívben nem érdekel, hogy a különböző ligások mit mondanak. Basszus a 2 gyerekkel emgszenvedtem a szoptatást, a Vincénél az István kórház ambulanciájával folyamatosan tartottam a kapcsolatot és már akkor világos lett számomra,hogy nem elég akarni, de nagyon-nagyon akarni (és minden egyéb),hogy tejed is legyen. Van ebben genetika is jó nagy rész!!!
Nem vagyok sem én, sem a gyermekem kevesebb,mert nem szopizott. A Milán a végén azt sem tudta,hogy mit kell kezdeni a cicivel, amellett,hogy gyenge is volt csórikám. Állandóan azzal cseszegettek,hogy bezzeg a gyerekenek X grammot meg kell ennie,mert nem fejlődik stb. Akkor döntsd el,hogy a cicivel sz@rakodsz mire a gyerek teljesen elfárad és egy cseppet sem tud enni, vagy adsz neki tápot. Mindegy, ne idegeld magad kérlek.
A ligások meg a többiek, meg örömükben veregesség meg egymás és saját vállukat, hogy milyen klassz anyák! :roll: Egyébként is honnan a frászból veszik, hogy nem olvastam el 100x a ligás oldalt a szoptatás érdekében, vagy nem tettem meg bármit? Na, hagyjuk.

Na, és most olvasom. Milyen cumiról papolnak a másik topicban? Ha mondani valója van, akkor a pofámba bele mondja. Nem is cumizik,mert kiköpi. Másik mi a fenét tud az életünkről pár beírás alapján? Hú, de qrva okosak vagyunk! Senkinek nem kívánom azt a küzdést a gyerekével amit mi csinálunk.
Nem a táp a hibás...ja. Direktbe tettem egy próbát a Humana-val. megette, majd kihányta. Biztos nem a táp a hibás

Pandus: Dorka hogy bírja a kiképzést? Voltatok más orvosnál? Mit mondanak meddig kell hordani? Gondolom,hogy kontrollra is vinni kell. :twisted:

Csibe: olvastam erről a kúpról, kérdeztem is a dokinőt, azt mondta nyugodtan adhatom neki, mert homeos ezzel nem tudok ártani. Ez a hasfájásnál merült fel, de azóta ez a problem megoldódott. :D

Móni: 3 hónapos hiszti, ja. Ez nálunk 1 hónapja tart :roll:
Az altatás a legnagyobb gond. Látom,hogy nagyon fáradt. Elringatom, a karomban 2 perc alatt bealszik. Bevarázsolom az ágyába és 10 perc után kel és üvölt. Ezt játsza egy jó ideje :roll:
A Vincénél ilyen nem volt. Ha ment is a sírás, de kaja után aludt. :x
Vendég

Lafi!

kérlek most ezért nehogy eltűnj már, hiszen nélküled nem is topic ez a topic!!!!!
más életébe mindig sokkal könnyebb beleszólni, mint a sajátunkat rendezni! ha én megbántottalak a cukor, só témában, kérlek ne haragudj, véletlenül sem bántani akartalak :roll:
persze én is tudtam, hogy nekem szólt a beolvasás, hogy almával tömöm Barnit, de senki nem tudja, hogy mit tettem én azért, hogy csak szoptatni tudjam Barnit, szinte nem is volt már tejem mikor hazajött, de csak én tudom, hogy elég-e neki, vagy sem...ezerszer elolvastam az lll oldalait, minden módszert bevetettem, ennyi lett, el kell fogadnom és nekem is szarul esik, hogy más azt hiszi, hogy könnyen feladtam...de nem foglalkozom vele...tisztában vagyok azzal amit lll mond, és Dórit szoptattam is 6 hónapig, semmi mást nem kapott...most ha a fejem tetejére állok, akkor sem megy...
és hidd el én is sajnos ismerem a "csak betoltak a műtőbe és kivették belőlem a gyereket" érzést és ahányszor szüléstörténetet olvasok mindig úgy érzem hogy valami csodáról maradtam le...és minden tiszteletem a simán szült anyáké, de ETTŐL MI NEM VAGYUNK KEVESEBBEK...akárki akármit is mond...az anyaság nem csak erről szól...akik örökbefogadnak szülés és szoptatás nélkül ők is csodás ANYÁK, mert felnevelnek szeretetben egy gyermeket...a lényeg a szeretet és gondoskodás, amit a gyermek mosollyal, játékkal hálál meg...akárhogy született és akármit eszik...
az allergiáról meg annyit, hogy egyetlen nagymamát sem ismerek, ami allergiás lenne, pedig ők kevés anyatej esetén tehéntejet ittak pár hónapos korukban... :lol:
LÉGYSZÍVES MARADJ ITT VELÜNK,EZ A MI TOPICUNK! ÉS IDETARTOZOL KÖZÉNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

na én marha átmentem és elolvastam...hát kár volt...annyira fáj,hogy sajnálják szegény gyerekemet,mert micsoda galád anya vagyok...
hát én még életemben nem bosszantottam fel magam ennyire...Lafi megértelek,hogy eltüntél :?

mert persze van igazság abban amit mondanak, csak nem tudnak rólunk semmit...és nem mindegy, hogy hogyan mondják... :?
és én lennék a legboldogabb, ha csak szoptathatnék, de egy mellből szoptatás ellenére nem érzem, hogy nem tettem meg mindent eddig és ezután is...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Vörösbegy, igen, pont ezért nyomtam fel az agyam...ahogy írták, hogy sírnak a Barni miatt, aztán ahogy rólunk írtak....és hiába védtem magunkat, priviben vagy topikban, csak rosszabb lett...és nagyon bőgtem tegnap, nemaludtam semmit, annyira sz@rul esett, hogy ilyeneket feltételeznek idegenek úgy, hogy nem is ismerik az okokat...
Vendég

igen szegény 6 hetes 6 kilós gyerekem, aki 4 naponta 300 grammot gyarapodott tápszer helyett almát kapott orvosi megbeszélés után :roll:
remeg még most is kezem-lábam az idegességtől annyira megbántottak, de nem fogok ezért eltünni...kérlek te se tedd... :(

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Hát igen, mi is orvosi utasítással, ugye mi meg heti fél kilót és csak éhes volt mindig...sz@r a kedvem...
Vendég

Gyerekek!
Én nem is megyek át elolvasni, nem is érdekel.
Úgy gondolom,hogy ismeretlenül egy másik topicban ítélkezni a másik felett, szánalmas!!
Ezzel akar önigazolást? Hááát, tán nem ezzel kéne, hanem azzal,hogy a különböző topicok olvasgatása helyett a gyermekével foglalkozik!
Erre van ideje, olvasgatni és kitárgyalni számára ismeretlen embereket?
Szerintem meg ez a gáz!!!
Vendég

Vörösbegy,
Neked ne fájjon semmi, mert ha valaki ,hát te tényleg mindent megtettél a szopiért olvastam mindig a blogodat, és tudom!!!

Blongyi,
Levettem róla, addig nem lesz rajta amíg másik doki nem mondja. Most nem fejtem ki ide is, mert oldalakat tudnék írni, de a gyerekdoki is ezt tanácsolta mert fura az egész, még meg se vizsgálta a kiscsajt.
Vendég

Kedves érintettek!

Én nem olvastalak eddig titeket, nem is véleményezhetek senkit, mert nincs hozzá jogom. Maximum nem értek egyet valakivel. Válaszoltam a másik topikban is a felvetésetekre, megértem az indulatot.
Elfogadom, hogy orvosi javaslatra tettétek amit, csak nem értek vele egyet. Mint ahogy ti, más dolgokkal. Ennek ellenére nem török senki felett pálcát.
Bár én szerintem senkire nem írtam semmi olyat, ami sértő lehet, szeretnék KOMOLYAN bocsánatot kérni a többiek nevében is, attól akit érint.
Tudom milyen rossz érzés, ha elitélnek ismeretlenül én is átestem rajta, de nem hiszem, hogy az oda- vissza szurka bármit változtatna.

Kérlek titeket, hogy próbáljátok meg túltenni magatokat rajta és ne ostorozzuk egymást.
Mindenki nevelje úgy a gyerekeit, ahogy szeretné.

Kívánok nagyon sok megelégedett, boldog órát a babáitokkal.
Kívánom, hogy sose csalódjatok sem a megérzéseitekben, se az orvosotokban.

És még egy bátorság: KÍVÁNOK Minden anyukának és kislányának a fiaim és férjem nevében Nagyon Boldog Nőnapot.
tuza edit

azért visszaolvasva a topicotokat elég szépen pálcát törtetek felettünk, agya sincs topic, meg szegény gyerek, mármint az én kisfiam.
de abban igazad van, hogy fejezzük be.
és sajnálom hogy egyáltalán átmentem elolvasni, csak kíváncsi voltam szegény Lafi mitől bántódott meg ennyire, hát megértem.
DE ÖRÜLÖK, HOGY MARADSZ! :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Vörösbegy, Lafi és akit érint!

Ne foglalkozzatok már velük! Szuper jó anyukák vagytok és mi, akik ismerünk Titeket tudjuk, hogy abszolút de mindent megtettek a babáitokért!
Tudom, hogy bosszantó, hogy olyanok ítélkeznek akik nem ismernek titeket,de pont ezért ne is adjatok a véleményükre...számoljatok el tízig, nézzetek a kiegyensúlyozott, mosolygós babáitokra és ott a válasz, hogy jó anyák vagytok-e...hát persze!!!!!!

bingii

Hali!

Edit: nagyon köszönjük a jó kívánságokat!!! A többiek nevében én is kívánok Nektek minden jót amit csak lehet. És valóban hagyjuk egymás szurkálását, talán azért is mert nem méltó egyikünkhoz sem. :roll:
Legalább a nőnapon ne cseszegessük egymást :lol:

Skacok! Nem akarom elhinni, de úgy tűnik,hogy sikerült lefektetnem a Milust ebéd után. Kemény negyed órája a saját ágyában szunyál!!! :D
Na, én meg most bőgöm el magam!
Vendég

Köszönöm :lol:

a fiúk elmentek csavarogni, van egy sejtésem, hogy tulipánnal fognak visszaérkezni :lol:
Blo! kopogd le gyorsan hogy alszik :lol: ne sírj, örülj, majd kinövi ezt a nehéz korszakot! tudom ez sovány vigasz :?

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Blo akkor csenbenleszek én is, had aludjon a picúr.. :wink:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Én virág helyett egy epres I Love Milkát kaptam. Azt mondta a kedvesem, azért nem vett virágot, mert az úgyis hamar elhervad. Kérdeztem tőle, szerinted a csoki meddig fog tartani? Nagyjából 15 perc alatt elfogyott, én csak 2-t ettem.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Én nem is találom a topicot, amiről írtok, de lehet, hogy jobb is...

Kép
Kép
Kép
csibe76

Blo, neked miért 3 hó 1 napot ír???Amikor ma 3 hó 2 nap van nem?
Vendég

Fogalmam sincs..lehet,hogy még nem értük el a 8-ai 0:00-át.. :roll:
Vendég

Nos, a legkisebb tökös 3/4 órát birt a kiságyában aludni :twisted: DE ez ugye, jobb,mint 10 perc.

Egyfolytában hadakozom magammal. Mi a legjobb? Ha a baba amikor álmos,akkor kerüljön az ágyába, és addig maradjon ott amíg csak el nem alszik, ill. amíg alszik. Ez nálunk a gyakorlatban úgy megy,hogy nem alszik, hanem sír. Éééés esküszöm azt "mondja",hogy "anyaaa, aaanya!!!"
Vagy ringassuk ölben, bealszik, becsempésszük az ágyába, felsír, kivesszük-ringatjuk, újra belaszik-becsempésszük, és folytathatnám.
Vagy kivisszük a babakocsiban a levegőre és ott előbb-utóbb bealszik. Ez azzal is járhat,hogy a büdös életben nem fog az ágyában elaludni!?

ma megcsinálta velem,hogy sírt, odamentem dumáltunk, rám mosolygott és nyomban nekiállt visítani.
Gyerekek! Szerintem engem hülyére vesz a kölyköm :D
Vendég

Blo, és mi van ha utál a kiságyában lenni?Ha esetleg nagyágyat, gyerekágyat megfordítanál és odatennéd???Mi lenne???Mert Huni is utál kiságyban aludni nappal, ilyenkor nagyágyban alszik...
Vendég

Sziasztok!
Én is elolvastam a másik topicot. Mivel többen is írtátok h lezárjátok a témát nem írok véleményt. De én is januári topicos vagyok szóval sejthetitek. :lol: Ráadásul én galád szintén a hozzátáplálásról olvasgatok, mert nem bírom nézni hogy összevissza hányja magát a lányom, valszeg a táptól.

Blo: úgy tűnik egy cipőben járunk. Lili egy percet nem hajlandó a kiságyban aludni nappal. És elképesztően bömböl percekig akkor is ha épp evett. Szép kis páros lennének ezek ketten. :lol:

Kép
móni86

Hali!
Megpróbáltam a nagyágyat is, de nem jött be. Én úgy látom,hogy ha megérzi,hogy nem ölben van,akkor már reklamál. Szerintem este is csak azért hajlandó elaludni,mert addigra kidöglik. :roll:
Vendég

Ja, Móni!
Szerintem ha szomszédok lennénk,akkor lemennének a telek árak ott ahol laknánk! :D
Vendég

Lilii is teljesen ilyen. Ölben édesen szunyókál, de ahogy leér a feje a kiságyba már ki is nyitotta a szemét. De olyan éber lesz egy pillanat alatt mint aki nem is aludt. Ja és a kiságyban elnézegeti a körforgót de csak akkor ha közben van csodálója. amint ellépünk a kiságytól már nyekereg.
Hát az biztos hogy nem lehetne 3 milláért telket árulni a mi környékünkön ha Lili beleéli magát. Ha Milu is olyan hangterjedelemmel rendelkezik akkor lehet hogy előbb utóbb kitelepítenének minket. :lol:

Kép
móni86

Sziasztok!
Kérdésem lenne. Nekünk csak most volt meg az első légyottunk a szülés óta és utána véreztem, nem ömlött, de nem is csak 1csepp volt. Nem élénk piros, hanem rózsaszines. Bocs, hogy ilyeneket írok, de kiváncsi vagyok, hogy volt-e másnak is ilyen vagy hogy tudjátok-e, mitől lehet. Védekezésről amúgy a több mint 9 hónap után elfelejtkeztünk, de megbeszéltünk, hogy ez volt az utolsó alkaolm így. Most meg legfeljebb lesz még 1 2008as babánk. :lol: Azt hiszem nem lenne könnyű.

KépKép

KépKép
lnd

Ind, szerintem ezzel ne foglalkozz, előfordulhat...nekem nagyon fájt :oops: pl.

Blo, akkor több tippem nincs...pihenőszék???én abban hurcigolom, ha nem alszik és visít, lerakom ahol vagyok, és ő onnan néz, és megnyugszik, hogy lát...
A vonalzód tényleg nem jó, eddig együtt ment, most már 1 nappal lemaradt...kipróbáltam más vonalzóval mindenhol 3 hó 2 nap...
Vendég

nekem nem hány a babaám,nem is bukik de azér nem sokára kipróbálok egy kanál almapürét csak úgy. nekem van még 100 ml tejem naponta összesen (bár most mindkét mellbimbóm kirepedt és vérzik) azt odaadom,de nem eszi meg. nagyon lassan esetleg 20-at egyszerre.
:lol:
Dorcicababa visszatért az alig eszem szokásához cukor ide-cukor oda. 40-50 ml /alkalom tápból,néha 100. számolom 550 ml-nél nem eszik többet egy nap max 600,pedig 5,5 kg. 4,6-tal született. 100-150-et gyarapszik egy héten.többet nem tudok beletömni. ma vettem nagyobb lyukú cumit,hátha 40 -nél többet eszik ha beleömlik a szájába. mást már nem tudok kitalálni. Holnap megyünkmegmutatni nagyiéknak(párom) 2, 5 órányira Ordasra.

azt mondták gyerekülésben 1 óra lehet max. Szerintetek gáz ha a kezemben lesz a fekvő bébihordóban? tudom,hogy tilos,de mást nem tudok kitalálni,ha nem lehet benne 1 óránál tovább.
ndombi

Dombi! Majával én sokszor mentem kendőstül, de a védőnő szerint nyugodtan lehet alkalomszerűen hosszabban a hordozóban, de akkor ott ne abban legyen.

befele álló talpak! Bennel is volt ilyen a talpak külső szélén kell huzogatni az ujjad minél többször, akkor automatikusan kifordítja és ezzel erősíti.

KépKép

KépKép
lnd

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?