Új privát üzeneted érkezett!

Eszterxx, minden nap érdeklődve várom a vonalzód! :)
Micsoda szívás Patinak, hogy reggelre még a koktél is hatott :roll: , gondolom ez most pont nem hiányzott neki.

Jim, persze, hogy érdekel, azért kérdeztem! :)
A srác jó fej! :) Ma reggel rámjött az első régi gatyám! Ok, mondjuk inkább csípőgatyának mondanám, és felette kilóg a kinyúlt bőrű, kicsit hájas pocakmaradványom, de legalább már nem kell terhesgatyában közlekedni! :)

Erik állandóan at kédezi, hogy mikor lesz megint baba a pocakomban, illetve Laura mikor bújik vissza! :) Egyébként nagyon édes vele, állandóan ölelgetné-puszilgatná, de nem tudja kontrollálni az erejét, úgyhogy nagyon résen kell lenni plusz pusziadás közben valahol rendszeresen rátámaszpodik, úgyhogy már védeni kell tőle. :)

Kép

Kép
mzx

Megjöttem a boltból.

Tegnap az orvosnál szerencsére a vérnyomás elfogadható volt, nincs fehérje ezért megint kaptam egy hét haladékot...
A vizsgálat alapján méhszáj csak 2110-es. Tehát a belső még zárt, és túlságosan megrövidülve sincs. Ennél jobbat vártam. Bpd 96 mm. Ez teljesen jó. Becsült súly 3300 gramm.Ez is szimpi....Legkésőbb márc 21-én baba, mert akkor indítják, ha addig nem óhajt elindulni. Addig még van idő, csak vérnyomi is bírja. :?

Klasz, hogy végülis a nyűglődések végén Patinak ilyen jól sikerült a szülése. :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka,
szuper, hogy minden oké volt a dokinál! Szerintem 21-ig kibújik a bébi! :)

Melinda

Kép
melinda80

Jó reggelt!

Szerintetek, hány nap garancia van a Lillára? Kicserélnénk! :)
Egész éjszaka szórakozott velünk, szinte semmit nem aludtunk. :( Éjfélkor felébresztettem, én naív gondoltam megetetem, mielőtt lefekszem aludni, de rossz ötlet volt. Evett, de utána vissza már nem akart aludni, főleg nem az ágyában. Szopi közben nem egyszer bealudt, de ahogy leraktam kipattantak a szemei és óriási üvöltésbe kezdett... 5-kor már sírva ébresztettem Ferit, hogy valamit csináljon... na akkor Feri a saját hasára fektette és ott elaludt a kis rafkós. Na akkor én tudtam aludni, de Feri 7-kor szólt, hogy jó lenne, ha már levenném a hasáról, mert mozdulni sem tud... :) Dany, azt hiszem nálunk is jelentkezik a kiságy szindróma, nem gondoltam volna, hogy ilyen létezik. :(

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Iszonyú sok idő visszaolvasgatni titeket!
Először is.

Minden új babának és mamának nagy-nagy gratulácó!

Elkezdtem az elején mindenfélére reagálni, aztán gondoltam, hogy azokra már szinte nem is emlékeztek. Olyan rég volt...

Akkor most csak a velem kapcsolatos dolgokra reagálnék:

Jim! Sajna tényleg muszáj gyakorolni a nyelvet, nagyon könnyen ki lehet jönni a gyakorlatból. Én azt tervezem, hogy míg gyeden itthon leszek addig újrakezdem esetleg a nyelvoktatást. Kezdetben a kezdőkkel, majd egyre magasabb szinten. Az nekem is jót fog tenni. Majd esetleg lenne hozzád kérdésem, ha már szakfordításokat is vállalsz. :roll: Szüleim zeneszerző barátja zenei jellegű olaszos kérdéseivel mindig hozzám fordul. Most van valami olyan problémája, amivel nem nagyon tudtam még mit kezdeni.

Tcis! Hát, nem egyszerű 2 nyelvnek is megfelelő nevet választani. A Luca és a Jim által írt Andrea nevek tényleg kavarodást okozhatnak. Szerintem jobb ezeket elkerülni és tényleg olyat választani, ami mindkét országban használatos és nem okoz félreértéseket. Ezért én is inkább a Christianra szavaznék. Bár, én jobban kedvelem a magyarosabb neveket.

Judit 18! De! Szerdán én is voltam CTG-n. Nézelődtem is, hogy vajon nincs-e valaki fórumos, de hát én nem ismerlek titeket. Hol láttál? Egyébként asszem én is lassan csatlakozni a fogok a a 40+-os csapathoz. A méhszájam tök zárt, mint a beton. A doki azt mondta, hogy akár több hetet is bírhat még. :( De persze attól még bármikor megindulhat a dolog. És érdekes, hogy teljesen lent van és nagyon meg van rövidülve (kb. 1/2cm), de semmi nyílás. Másnak ilyen miért nincs? Senkitől nem hallok ilyet. A doki is és a szülésznők is azt mondták, hogy csak egy jó intenzív fájás jöjjön és kint is lesz a baba... Én pl. eleve 3-4 nappal későbbi szülésre számítok (majdnem biztos agyok benne, hogy később jött össze pár nappal a baba). Én meg 2 héttel később születtem.

Zalán baba gyönyörű! És a többi kis babácska is! Jó volt olvasni as züléstörténeteket is. Lassan már kíváncsi lennék a sajátomra is. :D

Hajrá 40+-osok és főleg a 41+-osunk!

biribon

Szép napot mindenkinek!

Pati és Kmanna: gratulálok Nektek a babókhoz és sok-sok boldogságot, egészséget, meg minden jót kívánok!

Pété: Igen, én szeretem a nevem, nem volt vele sosem semmi bajom.

Meli, Jim: Köszi a borítékos cuccot, legalább már van róla fogalmam :)

Képzljétek, tegnap este, meg éjjel is többször voltak olyan menzi szerű fájdalmaim, de rendszertelenül, meg nem is igazán görcsösek. Gondolom ezek már jóslók. Remélem a hétvégén nálunk is meglesz a baba :!:

Livi
Kép
livcsi

Lilla baba is tényleg rafkós, amilyen picik, annyi eszük van :wink: de cuki lehet!!!!!

pumperka, előbb meglesz az a bébi!!!

teljesen fel vagyok dobódva, Patival volt egy 37 perces beszélgetésem. Hallottam, hogy a háttérben ott csuklik a picike :D feküdt anya pociján. Pati nagyon jól élte meg a szülést, tisztára jól van, és azt mondja írjam meg azt is, hogy ő pár nappal előbb parázott rajta, hogy a köldökzsinór ott van a baba nyakánál és amiatt nem illeszkedett be...és ez így is volt! De csodálatos élményként beszélt a szülésről, bárcsak én is így lennék majd vele!!!!

mzx, gyors írom priviben a storyt :wink:
Vendég

Sziasztok.
Lusie férje vagyok és azért írok, mert tegnap márc 7-én 12.58-kor 4800grammal 61 centivel 3 óra alatt megszületett Seper Peti.
Az Anyuka és a pici jól vannak

Livi
Kép
Kép
lusie

Endre vagyok de Kikó nevében is írok most:
Sziasztok!
Óriási gratuláció Patríciának és Annának.

Jimmorrison,
ha hívsz (Endre: 06 20 56 39 254) repülök érted és viszlek azonnal. Egy percig se aggódj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Spórolj az energiáddal!

Nőnap alkalmából pusszancs mindenkinek és kívánom, hogy ne csak március 8-án, hanem egész évben ilyen ünnepeltek legyetek!
Ildinek sok virága van ezért nőnap alkalmából kitakarítottam, mindjárt kap egy kis talpmasszázst is és ágyba vittem neki a reggelit is.

endre

Kép
kikó70

Ja és én is csatlakoznék a "lehet, hogy én leszek aki nem is érzi, és úgy szül " táborhoz! :lol: :roll: :wink:
A 30. héten sokkal többet keményedett a hasam, most alig van. És semmi de semmi jele a szülés közeledtének. Jósló? Az micsoda? Nálam semmi. :?
Egyedül az van, ha nagyon fészkelődik a gyermek, akkor kicsit azért sajog a méhszájam.

És csatlakozom azoknak a táborához is, akik már szinte nem is emlékeznek, hogy mi az az ungabunga. :( Csak azt nem értem én sem, hogy a pasi, hogy bírja ki ennyi időre nélküle(m). Ráadásul most éjjel-nappal itthon volt, mert december óta alig van havi pár nap meló. Tegnap reggel megpróbálkoztunk a közeledéssel... Hát kisebb tragi-komédiába fulladt a dolog... :oops: Aztán elnapoltuk. Pedig mondtam neki, hogy igazán kihasználhatná a nagy alkalmat, amikor szinte minden titkos vágya teljesülhet: 2 nővel egy ágyban, kikerekedett idomú és a pigmenetsedéstől már-már félvér nővel lehetne. :wink: Hát, majd holnap újra megpróbálkozunk. :roll: Ma kivételesen dolgozik és valószínűleg elég fáradtan fog hazajönni. :?

Ja, a fazonigazítás nekem teljesen lehetetlen vállakozásnak tűnik. Pedig nem ártana... A pasit feldobja... :wink: Van valami ötlet?

biribon

Bírom, hogy folyamatosan jelentkeznek be az Apukák!!! :lol: :lol: :lol:

Endre, köszönjük a köszöntést! Kikónak arany élete van most! :wink:
Egyébként hogyhogy nem saját név alatt lépsz be, ha már regisztráltál?

Kép
Vendég

Luise és kedves Férje!

Nem semmi, hogy ilyen méretek mellett ilyen rövid idő alatt összejött a síma szülés. :D :D :D

Nagy-nagy gratuláció!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

(endre)
Bocsánat, most látom Lusie-t, Neki is +Férjének is hatalmas gratula!!
endre

Kép
kikó70

Pati, Anna
Sok szeretettel gratulálok!

Niki
Nincs csere-garancia... :wink:
Amit húztál, a tied... :lol:
Vendég

Na, beindult a babadömping! :D Hatalmas gratula Lusienak és Petinek is! Szép méretek!
És most már mindnapra több esélyes is van! Most már azért szerintem fognak potyogni a babák.

biribon

Lányok, fiúk, lassan dél, én meg még hálóingben. Azt hiszem mennem kéne!

Endre: szerintem jobb férjet nem is kívánhatott volna Ildi :wink: és neked is köszönöm a felajánlást, aranyos vagy. szerintem egybenmaradok, még mocorogni sem nagyon éreztem a babát, mióta fent vagyok. Ildi hogy van a szopival? Kezd belejönni? Vannak kezdeti nehézségek, de túllesz rajta. És üzenem neki, ne akarjon annyira megfelelni, csinálja, ahogy neki jó!!!!

megyek hasznossá tenni magam. Lusie férj, hatalmas gratula a sima szüléshez, na látod eszterxx, van még reményünk nekünk is. Nem akarok császárt! Pláne ahogy Pati beszélt a sima szülésről!!!!!! Én úúúúgy szeretném átélni!!!!!!
Vendég

Lehet, hogy az én hozzászólásaim nem is látszanak? :roll:

biribon

Sziasztok!

Kmanna, Pati. Lusie!!!!!

Nagy nagy gratula a csöppségekhez. Boldogságot, egészséget és minden jót kívánok nektek!

Mni!
Erre lehetett számítani a lányok nagy rafkósak. Ettől félek én is egy kicsit, de már apával megbeszéltük, hogy hajnal 1 -ig az övé lesz Alexa, utána pedig az enyém, úgy hogy nekem korán le kell feküdnöm aludni, hogy reggel indítani tudja a gyerekeket a suliba, nehogy hajnal 6-ra ájuljak be, mert akkor mindenki el fog késni. Én legtöbbször fekve szoptattam, és ha nagyon fáradt voltam akkor néha melettem maradt a baba, ha hisztizett, nekem is sokat aludt a hasamon, de ez egy idő után rendeződött. Szerintem a lényeg, hogy ha fürdés után lefektetitek, akkor a saját ágyába kerüljön.

Endre!

Köszönjük a nőnapi köszöntést.

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

biribon, deeeeeee, csak én mindig írok, mint a gép, és utólag frissítek. Már kiléptem, de most visszajöttem hozzád :wink:
Ajánlom Patinak szánt tegnapi linkemet, amin én röhögőgörcsöt kaptam. A kis hamis nem nézte meg, de azért elmeséltem neki telefonban. :lol:

megengedtem a vizemet a kádba, veszek egy levendula illóolajos fürdőt, utána visszajövök. Lesz kb 1 óra, mire partra vetem magam.
Vendég

Jim!

A himbilimbit megnéztem. :D Nem tudtam elképzelni milyen terhességhez kapcsolódó link lehet... :lol: Egyszer én is összefutottam egy ilyen hirdetéssel, hát, akkor majd behaltam, mik vannak!

biribon

Zsu,
Hol így hol úgy jelentkezem be. Igaz, hogy beregisztráltam de úgy látom célszerűbb a Kikó néven futni, mert ha Ildinek jut ideje és babanetezne akkor nem kell újra belépnie. Minden perc számít. Főleg, hogy állandóan elszállnak a beírások mert trójai ló vírusok állandóan támadnak bennünket. Ma délután jön a sógorom és telepít tűzfalat meg mindent ami kell a biztonsághoz mert ez így szörnyű. 10 percenként húzom ki a konnektorból a zsinórt, hogy új életet leheljek a gépbe. Nekem itt bőven elég a fegyverhordozó szerepkör, a babanet mindig is rólatok kell, hogy szóljon Édes Anyucikák….
Hahó Babanet!
Érdekelnének a válaszaitok: Mindenki apásan szül vagy szült?
Pusszantás
endre

Jim,
Ildi Zalánt eteti (vmi rántotthús maradt tegnapról) és beolvastam az üzidet. Van teje, nem is kevés, remélem egyszer én is megkóstolhatom. Idáig megtagadta. A lefejt tejet akarta rám tukmálni de én csak a frisset szeretném megkóstolni. Kicsit (szerintem nagyon) izgul a buccok miatt, nehogy böfiztetés után jöjjön és fekve a Zalán torkán akadjon. De általában oldalt fektetjük.
endre

Endre

Kép
kikóférjendre

Beus,
megnéztem én is a babatévében Lilit. Lefárasztja estére a torna?

Jim,
jól hangzik ez a fürdőzés, én a 9 hónap alatt kb. 2-szer vettem ülőfürdőt, inkább zuhanyoztam, nehogy gond legyen. Szerinted nyitott külső méhszájnál szabad ülőfürdőzni? Hátha beindítana valamit. :roll:

Endre,
nálunk Apás szülés lesz! :)

Melinda

Kép
melinda80

Jimmorrison,
(olyan furi így megszólítani egy nőt)
A telefonszámot azért mentsd el keddig, sosem lehet tudni.

Endre

Kép
kikóférjendre

Endre, mi Alexát apásan szültük. :lol: A férjem most is szeretne bent lenni, de ha nem lesz kire hagyni a kislányt, akkor sajnos most lemarad az eseményről. Még nem találtuk ki a megoldást. :(
(Az én férjem is megkóstolta annak idején az anyatejet. :oops: Azt mondta, nem rossz, de marad inkább a sörnél. :lol: )
Vendég

Na, én is közben elhúztam kicsit hasznossá tenni magamat. Mosás és függönyvasalás. Brrr. Hogy lehet egy 2,5 m hosszú függönyt normálisan vasalni? :?: :idea: :?: (És van belőle most 5 vasalni való. :? )

Endre! Nálunk egyértelmű volt, hogy mindenképpen apás szülés lesz. Én nekem is jól esik, ha ott van mellettünk és részese lehet a nagy eseménynek és a férjem is természetesnek tartja, hogy ő majd ott lesz. Még a köldökzsinórt is el szeretné vágni. (Nekem az nem lenne olyan vonzó dolog...) Egyébként már 15 évvel ezelőtt a fia születésénél is ott volt és élmény volt neki.

biribon

Zsu,
tetszik az új vonalzód! :)

Melinda

Kép
melinda80

Biribon,
kínszenvedések árán se tudom kivasalni tökéletesre a függönyöket. Valahol mindig kimarad. De aztán nincs lelkierőm újra nekiállni. :oops:

Melinda

Kép
melinda80

Pati és Kmanna!

Nagy-nagy Gratula!!!

Kiszazsu!
Kössz a családtámogatási linket,meg ab GYED nyomtatványt is.

Eszter!

De természetesen nekem is először a Tgyás-t kell igényelnem(azt még a cég intézi)csak már előre begyűjtöm a nyomtatványokat,és a GYED lesz a következő az anyasági után.Azt már tudom, hogy az anyaságit meg a családi pótlékot nekem kell a MÁK-nál igényelni és intézni,a GYED-et meg továbbra is a cégnél(legalábbis én most ezt vettem ki amiket olvastam)

Pumperka!

Tegnap már tényleg azt hittük te leszek a köv :wink: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Endre!

Mi is apás szülésre készülünk,eddig mindkétszer bennt volt a férjem(nagyon nagy segítség volt nekem,főleg lelkileg és persze fizikailag is...tartotta a fejem a kitolásnál elég rendesen :wink: )szal ő most is bennt lesdz,meg is sértődene ha nem...

anyatej:az én párom többször is megkósolta,ő is azt mondta nem rossz.Ja és nekem kellett is ,hogy kiszívja orvosi javaslatra,mert elzáródott egy tejcsatornám és a baba nem tudta kiszívni-se a gép...szal apa könnyített rajtam :wink:Természetesen örömmel megtette,minthogy fel kelljen vágni....innen ne olvassáka friis szoptatós anyukák!!!(csak sajan rá 2 hónapra mégis fel kellett vágni ,mert valami baci belement és tályog lett ott :(

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Endre!
Nálunk eddig is apás szülés volt, most is úgy tervezzük. :wink:

Beuska!
Nagyon ügyes Lili. Klassz, hogy így bírjátok mindannyian ezt a sok edzést. Mióta is tornázik?

Panny!
Tegnap a vitáltévén a szülésznő azt mondta, hogy a szülés elötti napokban, ill terminustúllépéskor a caulophyliumot lehet emelt adagbasn szedni, fokozatosan növelve. ( napi 2x5 .......5x5). Főleg annak javasolja aki már nagyon nem bírja a várakozást. De semmiféleképpen nem a 40. hét elött. Utolsó hétre javasolta a cimicifugát is. Mi a véleményed a dózisemelésről?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

A szülésünk így apásan életem 1-3 legjobb történése közt tartom számon. Kő kemény volt de egyben csodálatos is.
Mellékelek 2 képet Zalánról, az egyiken szundi a másikon az ásító inas szerepkörben.
üdv
endre

Kép Kép

Kép
kikó70

Sziasztok!

Hatalmas Gratula nekktek Kmanna, Pati, Luise!!!!!!!!!

Jaj de jó!!!!!
Nagyon haladunk előre!!! Vajon ki a következő?????
Tegnap meg akartuk látogatni Anitáékat, és nem engedtek be!!! :cry:
Olyan rosszul érintett a dolog! Annyira meg akartam Őket nézzni!
Jaj babások, kérjük a képeket!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Pumperka!

Én már olvastam olyan ajánlást is hogy elev a 36.héttől 2x5 golyócska a Caulophylummból....Én most eddig 1x5-t szedek de ha te is ezt láttad,akkor valszeg az utcsó hét végefelé én is megemelem az adagot.Te hogy tervezed??Te lassan emelheted is,nem?!
A Cimicifugát én eddig csak a vajúdás alattra olvastam(félóránként 5 golyó)vettem is akkorra.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Köszi Panny!

Szerintem én mától emelgetem a dolgot, este is bekapok 5-öt. :wink:
Cimicifugát én még nem is vettem, csak majdanra arnikat, és a szoptatáshoz az ut....... (most nem jut eszembe a neve). :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Niki!

Remélem délelött jobb volt a helyzet, és tudtál pihenni, vagy most ebéd után. :wink:
Nekem még senki se sírt éjszaka, de iszonyú álmos vagyok. :?
Viszont nem akarok elaludni, mert apáék folyamatosan tájékoztatnak a verseny állásáról.... :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Utrica Urens :lol: Aha nekem is van,csak nekem épp csökkentési célból,mert elönt a tej és rengeteg van állandóan...azért is záródott el anno az egyik tejcsatornám is az elsővel.Krizsivel már szedtem ezt(Utricát)és nem volt gond...ja így is nagyon sok volt,de nem olyan természetellenesen sok.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

A csökkentéshez kell a magas potenciál, a növeléshez az alacsony(ch5) ugye?
Nehogy az ellentétes hatást érjem el. :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Mni, Erik is ilyen volt, de ő nonstop, azaz éjjel-nappal ezt adta elő, alig aludt, és azonnal sírt, amint kézből letettük. Első körben én is azt javaslom, amit Beuska írt, hogy ha nagyon kivagy, akkor fekve szoptasd, és büfizés nélkül, hátát kitámasztva hagyd úgy. ha jön a büfi, akkor kicsorog a szájából, és nem lesz gond. Nálam csak ez jött be, csak így tudtam úgy elmenni mellőle, hogy nem vette észre, és nem kezdett el sírni. Ha nagyon nem bírja a kiságyat, akkor még a babakocsival érdemes próbálkozni, azaz abba fekteted le, és kicsit tologatod benne, általában arra visszaalszanak gyorsan.

Ha hónapokig ez lesz, akkor viszont érdemes majd bekeményíteni. Én elcsesztem, 11 hónapos koráig vagy babakocsiban, vagy kenguruban, vagy kézben ringattam álomba a picúrt, és utána vagy sikerült letenni, vagy kezdődött újra a dolog, úgyhogy tropára is ment a derekam a végére.

De ne izgulj, általában pár nap alatt megszokják, ha következetesen megpróbálod ágyba tenni. Ha nem sikerül, akkor babsugassátok, aztán reméljük a legjobbakat! :)

Kép

Kép
mzx

Pumperka!
Egyszer olyan klasszul leírtad, hogy hogyan kell szedni ezeket a homeós bigyókat. Vagy lehet, hogy nem Te voltál? Nem találom. A Caulophylum-ból mennyit kell? Azt hiszem 5 ch van. Meg van Arnica Montana-m, azt szülés után kell, ugye?

A párom kérte, hogy írjam meg Nektek, hogy MINDEN LEÁNYZÓNAK (MAMÁNAK ÉS BABÁNAK) NAGYON BOLDOG NŐNAPOT KÍVÁN!!!!

Kép
pété

Voltunk UH-on, meg vizsgálaton. Kicsit kevesebb magzatvíz, mint az átlagos, de nem gáz. Méhszáj zárt, szóval ma sem szülünk... :cry: Baba becsült súlya: 2.920 g.
Pedig reggel óta állatira fáj a hasam, szinte megállás nélkül. Néha görcsölgetek is. Ez megy 3 hete.... És még lehet, hogy 2-3 hétig így kell élnem???? Áááááááá, neeeee!!!! :twisted:

Kép
pété

Pumperka!

Igen a magas potencil a csökkentő,az alacsony a serkentő!! :wink:

Pété!

Ebből a Caulophyllumból( 5ch) mi a Pumperkával 1x5golyócskát szedünk,az utcsó hét vége felé lehet folymataosan emelni(2x5...5x5-ig)az adagot.Aztán ugyanezt kell a vajúdásra is félóránként 5 golyócska.A vajúdásra még jó a Cimicifuga szintén félóránként,Arnica a szülés utánra vérzéscsillapításra,Utrica Urens 5ch tejserkentő.Nagyjából ennyi :wink:
De tudjátok biztos, hogy se előtte se utána fél óráig legalább nem szabad enni -inni,mentolos dolgot egyátalán nem szabad a homeos cuccok alkalmzása alatt használni,fogyasztani.Direkt erre a célra van homeos fogkrém(Homeodent),ilyenkor ezt kell használni

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Pumperka!
Hát nem a legügyesebb. Lusta és agyilag néha nincs ott. Szóval 3,5 éve járunk tornázni. Tavaly 4x1 órát járt. Novembertől pedig 3x2 órát, áprilistól pedig 4x2 órát fog járni. A fiam is tornázik, de ő csak 2x1 órát jár. Melette mind a ketten úsznak, tavaj járt a fiam gyorskorizni, illetve idén jár a suliba kosarazni, focizni, atletizálni és Vívni. Ezért nem eröltetem neki a tornát, majd kiderül mihez van igazán tehetsége, illetve a legfontosabb, hogy melyik sportágat szereti meg a legjobban.

Melinda
Hát nem fárad el. De azt már észrevettem, ha nem megyünk edzésre akkor sokkal nehezebben alszik el. Azt, hogy szülés után, hogyan fogjuk tudni vinni, azt még nem találtuk ki. Majd megoldjuk valahogy.

Fontos! Én is tornáztam, illetve atletizáltam. A torna a legjobb alap minden sportágnak. Most nem reklámot akarok csinálni, de aki teheti annak érdemes egy héten 2x1 órát rászánni, hogy elviszi mozogni a gyerekeket, ahogy mondta az egyik edző, kiskorban nem a versenyszerű tornáról van szó, hanem a mozgáskultúráról és a sport megkedveltetéséről. Nagyon jól felszeret termek vannak Bp.-en vagyis már csak 3-4 db van a többit bezárták. Szivacsgödőr, gumiasztal stb. amit szó szerint élveznek a gyerekek.
Ilyen gyerek rendezvényeken és játszótereken 4-500 Ft-ot is elkérnek 5-10 perc gumiasztalozásért, itt pedig ingyen van. Vagyis a tagsági díjért. És a legfontosabb, hogy az uszoda és a tornaterem egy épükletben van, így ha valaki úsziztatni is akarja a gyermekét annak arra is van lehetősége!

Csajok, Eszterxx, Jim!!!
Azt üzeni Pati, hogy ha bementek látogatni akkor ne legyetek sokáig, mert huzatos a folyosó..... és sajnos a többit már nem halottam mert valaova mennie kellett és letette a telcsit.

Caulophylumm!

Caulophylummot a szülésznőm a 36-héttől mindta, hogy szedjem napi 3x5 szem 9CH-ból. Hát én nem igazán tartom be, mert a 37 héttől kezdtem és napi 1x5 vagy 2x5-öt veszek be.
A Cimicifugát a szülésre mondták, hogy vigyem magammal!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Pété!

Köszi a férjednek a nőnapi köszöntést.

Képzeljétek a fiam reggel felkelt és azt mondta nekem. Anya te feküdj vissza és pihenj, majd én megcsinálom a reggelit, mert ma nő nap van és ilyenkor az anyákat kényeztetni kell!
HÁT NEM ÉDES?
És el is készítette!!!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

kikó!

gyönyörű a kis Zalán. Én is mindig oldalra fektetve altattam a gyerekeket. Nekem ezt tanácsolták, mert így tuti kifolyik a száján a plusz.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Beus, én is láttam a kislányod, nem semmi, hogy már most milyen izmosak és profin mozognak, nagyon ügyes!!

Jim, akkor nem lesz Demi Moore-os kép ? :)

Kikó, de édes Zalán :)

Niki, hajjaj, érdekes, hogy mennyien írják, hogy nagyon sokáig szopiznak a babák és bealszanak közben, vajon ezzel mit lehet tenni? a könyvek szerint persze 45 percig kellene, hogy legyen a normális, nade ilyenkor mi van??

Pété,
szegény! vagy hamarabb szülsz, vagy csak nem lesz ez végig így, kemény lehet!

Biribon
, én f11kor voltam szerdán, te mikor? már gondokoztam, hogy körbekérdezek, hogy ki babanetes...

na persze nálam semmi továbbra sem, ctg a szokásos, babucival minden ok, nálam egy gyenge kis összehúzódás.
az mondjuk érdekes, hogy utoljára 2 hete kukkantottak be konkrétan, amikor még zárt volt minden, de hogy azóta mi lehet a helyzet fogalmam sincs.
na mindegy, majd hétfő reggel 8ra megyek megint ctg, plusz most már asszem a doki is vizsgál...,
Szilvánusz, akkor még találkozunk szerintem, majd legfeljebb bevárlak ha 9re jössz

a szülésznő egyébként szintén mondta a bábakoktélt meg áll. van valami vasfűtea ami kilökheti a nyákdugót, de azt mondta, hogy ezeket már csak min. plusz 1 hetes túlhordásnál szokták ajánlgatni

eszterxx, szóval ha következőnek lányt várunk tényleg én jövök!! na jó, jó, az első két helyezett bármikor beelőzhet, de más nem!!

KépKép
judit18

Sziasztok!
Apukák, köszi a beszámolókat, igazán rendes Tőletek!

Zsu, sajnos tényleg elküldenek, a Szabolcs utcai kórházból leszek munkanélküli, ha végleg megszűnik, mert papíron még üzemel.
(még futnak ki a felmentési idők, gondolom azért nem szűnhetett meg eddig)
A legjobban az bánt, hogy három gyerekkel új helyre végképp nehéz lesz elhelyezkedni, itthon pedig már nem szeretnék maradni, mert ezt képtelenség évekig elviselni. Legalábbis nekem.

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Ígértem szüléstörténetet, kórházi, meg egyéb beszámolót, de annyi látogatónk van egész nap, hogy nem is jutok géphez. Most maj megpróbálom..., hátha. :roll: :?

SZÍVBŐL GRATULÁLOK ÉN IS PATINAK, ANITÁNAK ÉS KMANNÁNAK! :D

Patival én is beszéltem, tök jól van, majd jön, mesél... :wink:

Üdvözöljük köreinkben a kispapákat, nagyon köszönjük a nőnapi köszöntéseket! :D

Évi

KépKép
kvaszeva

Kikó, Endre, ez az ásítós kép nagyon-nagyon aranyos!
Tegyetek fel majd anyukás-apukás képet is (ez vonatkozik mindenkire, aki még nem tette meg) hogy olyat is rakhassak fel az albumba.

Kisanni, hát biztosan nem lesz egyszerű, nem irigyellek! De remélem sikerül majd megoldást találni. Még lesz egy kis időd ezen gondolkodni. :lol:

Kvaszévi, nem hagynak pihenni? Vagy még bírod a látogatók rohamát?
Vendég

Botond születése:

Szombat reggel nyolckor arra ébredtem fel, hogy kicsit nedves a bugyim. Elmentem wc-re, ahol döbbenten tapasztaltam, hogy a nyákdugó távozóban van, és mire a pisilés végére értem, már teljesen el is ment. Ott volt a kagylóban. :shock: (Bocs, ha kicsit durván hangzik, de így történt.) Szóltam a férjemnek, hogy jöjjön, mert történés van. Szegénykém szóhoz sem tudott jutni, de nem is hagyhattam, mert akkor meg közöltem vele, hogy folyik a magzatvíz is. :shock: Mindketten meglepődtünk, de ekkor még nem estünk pánikba. Szóltunk sógornőmnek, aki Gyulán szült, hogy beszéljen a szülésznőjével vagy az orvosával, mert szeretnénk megnézetni a dolgot, így mire Békéscsabáról átértünk Gyulára, már várt minket az ügyeletes. Megvizsgált, megállapította, hogy tiszta a magzatvíz, méhszáj egy ujjnyira nyitva, szerinte 12-24 órán belül nem lesz baba, de mielőtt nyugodt szívvel elengedne minket Budapestre, azért még csinál egy CTG-t. Egy órán át feküdtem a CTG-n, mint utólag kiderült azért, mert nem volt megfelelő a baba szívhangja. Egy óry után, amikor felálltam, már tudtam, hogy gáz van, mert elöntött a vér. Folyt a lábamon, iszonyatos volt. Az orvos újból megvizsgált. Méhszáj 3!!! ujjnyira nyitva, lepényleválás kezdődött. Innentől felpörögtek az események. Azonnal hordágyra tettek és toltak a műtőbe. Miközben engem előkészítettek, az orvos tájékoztatta a férjemet a lehetséges kimenetelről. Azt hiszem, így utólag jobb, hogy én akkor még nem tudtam azt, amit Ő. Kb. 5 perc telt el azzal, hogy bekötötték az infúziót, a katétert és miközben az anesztes adta a spinált, a jobb kezemből vették a vért. Igazából nem volt időm megijedni, de így is 160-180 volt a pulzusom a műtét alatt, így még megnyugtatásképpen a műtőasztal mellé toltak egy defibrillátor szettet is. :shock: A következő öt perc után már kint is volt Botond. Nem sírt fel rögtön, mert nyakán volt a köldökzsinór, de igyekeztek megnyugtatni, hogy minden rendben vele. Azonnal elvitték, meg sem mutatták, mert annyira véres volt szegény, hogy nem akartak megijeszteni. Kezdődött az én helyretételem, ami potom 45 percet vett igénybe. Közben az 5 perces APGAR után behozták Botit is megmosva, bebugyolálva. Megsimogathattam a kis kezét és lábát. Innentől már nem érdekelt mit csinálnak velem. Ömlöttek patakokban a könnyeim a megkönnyebbüléstől, és akkor jött ki a sokk is, mert elkezdtem remegni, mint a kocsonya, ami még kb. két órán át tartott. Amikor kitoltak a műtőből, már a férjem mellett ott volt a tesója, sógornőm, anyósom és anyukám is. Egyszerre sírtunk az örömtől és a megkönnyebbüléstől. A férjem sírva mondta, hogy Botinál szebb ajándékot sosem kaphatott volna tőlem. Miután bekerültem a kórterembe, már hozták is a törpét szopizni. Nagyon hamar rátalált a cicire és boldogan cuppogta az előtejet. Akkor úgy éreztem, hogy ennél boldogabb nem lehetek, és hálát adtam a sorsnak a gyönyörű, egészséges kisfiamért. Itt ismét megköszönöm az orvoscsoportnak és a szülésznőnek, hogy megmentették a kisfiam és az én életem, mert mint utólag megtudtam, mindketten veszélyben voltunk. A legjobb helyen voltunk a legjobb időben. Ha akkor ott nem kezdek el vérezni, és ez valahol útközben történik, akkor fél órán belül mindketten meghalhattunk volna. Szerencsére nem így történt, így most egy nagyon boldog Édesanya írja Nektek ezeket a sorokat. :D

Majd még jön a többi is, csak most megint jöttek hozzánk. :? :lol:

Puszi.

Évi

KépKép
kvaszeva

Húha Évi, azt tudtam, hogy mi történt, de így a te "szádból hallani"!!! :shock: :shock: :shock:
Nagyon örülök, hogy végül minden jól alakult, és legyetek egy életen át nagyon boldogok! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?