Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt! (jobbat mint nekem... )

Pati +++++++++

Judit18, Te épp nem kezdesz vajúdni, akkor maradjatok március8ak? vagy mi legyen? mert én értem a logikát, vagyis nem, de most reggel nincs erőm gondolkodni....

Endre, üdv köztünk.
A profil aljában az aláíráshoz kell a kódok közül asszem a BBC kódosat bemásolni.

jaj lányok, én tegnap végül bőgtem, a férjem hazajött, és itthon is dolgozott... és amikor ezen este kiborultam szegény már olyan fáradt volt, nem tudott rá mit reagálni. mondtam neki vagy 20szor az este folyamán, hogy hiányzik meg minden... és végül azt is kibökte, hogy már nem kiván, mert a gyerek nagy.... értitek ezt? :shock: két nap alatt nem nőtt annyit a gyerek... :roll: :roll:
:cry: egyedül érzem magam, és már azért sincs erőm harcolni, hogy menjünk az ikeába. na megyek, nem rontom itt a topik hangultatát.

Pati ++++++

Kép

Kép
kolyok28

kolyok: :cry: :cry: :cry: megértem, hogy sírtál, én szerintem elhaláloznék, ha Robi nem kívánna. Nem mintha nem menne az agyamra, hogy folyamatosan rám van gerjedve így is, de az ellenkezője jobban szarul esne. Kitartás, majd megváltozik!!!!

Patikám: küldöm a pozitív enerdzsit!

Ma sajnos nem nagyon leszek, mert elromlott a kúton a sütő, nem jött a fastfoodos csaj dolgozni és egy másik kútra kell mennünk lesütni a sütiket a férjemnek és nekem. Jó buli.

Anitának nagyon-nagyon gratulálok, tényleg cuki kis golyófej a bébi!!!!

Eszterxx, Judit, Szilvánusz nektek meg kitartást, már nagyon a végén vagytok. Szerintem 7végén meg is lesz a baba.

Sajna mennem kell, vigyázzon mindenki magára!
Vendég

ja Beus, nem bizti hogy itthon leszek akkor, de vedd fel Lilit videóra, dvd-re. VAgy a neten ezek nincsenek fent, mint a híradó, ilyenek?

puszi és kolyok, gyere nyugodtan sírdogálni, mi megvigasztalunk 8)
Vendég

Kölyök!Én is bőgtem egy jót este. Összevesztünk, ő mindig fáradt, nem akar Levivel játszani. Egy kis megfázás és a halálán van. Azt nem érti, hogy nekem ehhez hozzájön a nagy pocak, a derékfájás, a félelem, a megfázás szintén. És ő már hónapok óta nem közeledik. Levivel is így volt. Semmi de semmi ágyjelenet..........Azért bánt, hogy ennyire elvan nélküle(m).
Nálatok eddig legalább működött a dolog...Szerintem már lehet, hogy ő is kezdi felfogni hogy nem sok idő van hátra.....

Pati!
drukkolok!, szorítok!

Mni!

Ez a doki nincs benne ilyesmiben, és itt ráadásul 100-an megvizsgálják a kismamákat. Tök megalázó egyébként, hogy minden reggel (már akit korábban befektetnek), 6-8 ember előtt kell kiterpeszkedned és mindenki oda bámul. :( :( :(
Közösen döntenek főorvos, prof. stb....

Többiek!
Olyan rossz az idő, nincs semmihez kedvem. Takarítani kéne, főzni, botba (játszótérre) menni. Jó lenne vmi desszertet is csinálni, mert napok óta vágyok rá.... de vhogy nem megy és kitalálni sem tudom mit süssek, főzzek...
Ti mit esztek ma?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Halihóó

ELmúlt de nem teljesen. Óránként 1-2 erős fájás elkószál felém.
Meg paff vagyok, csak aludnék egész délelőtt.
Lent a pocim, nagyon, a gyerek szendereg.
Tuti, beindul, csak most köll a türelem, köll bizony... :roll: :roll:

Délben apa visz az érdi rendelőbe, ctg-ben túl nagy reményem nincs, de a méhszájamat nézik, a piszkálódás biztos dob rajta. :wink:

GRATULA AZ ÁPRILISI BABÓNAK. :!: :!: Ciki, hogy ezek így beelőznek :wink:

És hogy ne rajtam legyen a mai baba felelőssége, sms LUSIE-TÓL:
"Bent vagyok a kórházban. 2 ujjnyira nyitva és felpuhult a méhszáj. Fájdogálok de még összevissza. Talán nemsokára beindul. Pussz a csajoknak."
Azóta azt is írta, hogy már előkészítették.
Ja, és hogy VIGYÁZZ. KÉSZ. RAJT.

Lesz ma babánk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szóval köszi a drukkokat, nyomassátok tovább és Lusie-nak is megy az ezermillió drukk ++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Apaságit viszek csak, az anyakönyvi hivatalban se mondtak mást!!

Kép
Kép

mpatr

Lusie!
Hajrá! Kíváncsi leszek a baba méreteire a jóslások alapján nem lesz kicsi!

Na mentem én is, ha Levi nem lenne, csak az ágyban feküdnék de neki muszáj levegőre mennie.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

+++ Lusienak+++

+++Patinak+++

meg csak úgy Eszterxx+++
Szilvánusz +++
Kmanna+++

meg ha valaki még szülni készül ;)

Pati, Te is válaszolhatsz, a dátum maradjon március 8? Vagy legyen március 7? mármint a szülésvárhatóidőpontja?
És ha marad, és ha ma születik, mit irjak, 40+0 vagy 39+7 :D

amúgy legkevésbé azért sirtam, mert már nem kíván, ez már csak hab volt a tortán... az a vicc benne, hogy most sem érti mi a bajom....
kiszámoltam, tegnap 8-9 órát aludt, 1-2órát tettvett, 12órát dolgozott és 2 órát töltött velem, de közben is pl vonatoztunk, ebédeltünk, meg ilyenek... hát hogyafenébe ne lennék szeretetre éhes, amikor nekem ez a szeretetnyelvem, a minőségi idő, az hogy minél több időt töltsön VELEM, nem mellettem a számítógépével...
najó, nem bosszankodom... most is itt ülünk egymástól 1méterrel, mindketten szgépbe bújva.... :roll: :roll:

Kép

Kép
kolyok28

szerintem maradjon márc 8.
a vonalzó nem veszi figyelembe a szökőnapot, tehát akinek jún 1én volt az utolsó menstruációja (mint nekem és Patinak), annak mára jön ki a 40. hét. viszont a korrekt számítás hozzáadja az idei plusz egy szökőnapot, így a hivatalos dátum március 8.

Luise, szurkolunk!!!
én is kíváncsi vagoyk mekkora lesz

Kölyök, már nálunk sincs nagy érdeklődés, de én nem idegesítem magam ezen, ahogy Judit írta, van akinél hónapok telnek el akció nélkül. szerintem ha amúgy (nyilván) bízol a férjedben akkor kár parázni. majd újrakezditek nemsokára
ja és az én férjem általában kevésbé érdeklődő amikor a munka összecsap a feje fölött, szóval ha nálatok ennyit melózik akkor még ez is gond lehet. hátha hétvégén visszatér az ihlet...

Judit, az durva ahogy írod, hogy nálatok vizsgálnak, el se takarnak??

KépKép
judit18

Judit18, köszi :) időközben az agyam is felébredt, nemcsak a testem... :lol:
maximálisan megbízom amúgy a férjemben, télleg nem az ungabunga miatt akadtam ki... olyan apróságok, mint pl ma reggel a reggelit nem velem az asztalnál ette, hanem a szgép előtt... :roll: az benne a dúrva, és ezért igazán haragudni sem tudok rá, hogy ő ezt észre sem veszi. nem direkt csinálja. Valószínűleg most érdekesebb a munkája, és ennek örülnöm kéne, mert amióta itt vagyunk, 2 hónapja nem volt nagyon lelkes érte... na mindegy, csak ez hülyén jött ki tegnap este...
sebaj, télleg itt a hétvége és könnyebb lesz.

a táblázatom nyitva van, bármikor írom be az adatokat :)
közben persze majd pakolgatok, teszekveszek a lakásban. És csak 3 körül megyek el, akkor viszont sajna sokáig... szval várom a híreket, Lusie, Pati ++++++ továbbra is minden drukk Felétek száll :)

megyek, veszek egy meleg fürdőt :)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!
Én ma sem szülök, nulla fájás azóta se, de most indulok a kórházba, majd csak délután jövök legközelebb.
Mindenki, aki szül ma, megy a drukk!!!Lusie, tudtam én, már hiányoltam hét elején! :wink:
Jim, Kölyök: Köszi a bíztató szavakat, őszintén szólva nagyon nehéz, ma már én is bőgtem, pedig nem szoktam. Az a legújabb parám, hogy azért nem jön, mert ő már tudja, amit én még nem, hogy meg fogok hallni szülés közben. Szerintetek??? (2 Vészhelyzetet láttam az elmúlt 5 évben, az egyik amiben meghalt a Carterék gyereke, a másik, amit az Eszterxx is említett, anyuka halt meg) Aztán egy kis ungabungával most helyretettük a lelkemet, még jó, hogy itthon az uram... :D
pusszantás.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz!!!

verd ki a fejedből ezt a butaságot!!!! Kérlek!!!
Minden rendben lesz! senki nem mondta, hogy nem fog fájni, de bele nem halsz!!! szval nyugi, csak kicsit kényelmes a gyerkőc....

képzeld el, szegény Édesanyám, mind a nővérem mind én 2 hetet töltöttünk plusszban a pocakjában, mire kiszedtek... 2 hét... én még nem érzem, de most már kezdem felfogni, hogy az maga lehetett -főleg anno-. az örökkévalóság....
az öcsémmel már nem szórakoztak, megmondták előre mikor fog
születni....

naszóval, nyugi, lehet hogy ez a Marci gyerek olyan mint a férjem -ő is Marci ;) - szépen lassan, ej ráérünk arra még típusú.... de minthogy várhatóan mi is eljutunk az ikeába, és meglesz holnap a baba matraca is, a Ti Marcitok is kibújik előbbutóbb és Te nem győzöl majd gyönyörködni benne!!!!

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: cuki vagy!!!Igyekszem kiverni, csakhát ilyenkor az ember agyában már tényleg minden megfordul!!!!kösziköszikösziköszi..

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Elhiszem, hogy igy lassan 1 hét után már teljesen kész vagy....
sőt... asszem én a helyedben mégjobban kilennék...

szerintem tervezz be egy állatkertet, látod, Patinak is bejött ;)
bár ha jól gondolom most esik felétek az eső?

Kép

Kép
kolyok28

szilvánusz, nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ma a ctg-n meg, hogy mit mond dokink!! gyere majd délután!

és próbálj megnyugodni, annyian túlhordanak... nekem egy tucatnyi barátnőm pl. meg lassan majd én is :)

egyébként tegnap pont bennem is megfordult a gondolat amit írtál, amikor Attilának összírtam, hogy miket kell majd elintéznie helyettem amíg a kórházban leszek - hogy mi van ha majd mindent egyedül kell intézni ezentúl... de azért sikerült elhessegetnem a gondolatot.
mindenesetre nem te kattantál meg....

KépKép
judit18

Visszatértem Csibék! :lol:

Mostmár bevallhatom, hogy én pályáztam a topic első igazán márciusi babájának címére!!! :oops: :shock: :lol:

Apától kaptam egy fullextrás telót, hogy fényképezzem és videózzam Botit egyhuzamban, és van rajta net is, így a kórházban vissza tudtam olvasni a 218. oldalig! A többit, majd már itthon, de reagálást ne is várjatok! Hogy Ti mennyi hülyeséget vagytok képesek összeírni néhány nap alatt! Nem volt semmi bajom a műtét után, de szerintem mindenképpen segített a gyógyulásban a folyamatos röhögés. :lol: :lol: :lol:

Végül tegnap du. jöttünk haza, mert Boti baba besárgult, kék fényezni kellett, de szerencsére már nincs semmi baja. Tegnap már nem tudtam jelentkezni, mert pakolászással telt az itthoni pár óra, és este 9-kor már aludtam a gyerekkel együtt.

Mindjárt megpróbálom leírni a szüléstörténetem, a kórházi dolgokat,... stb, DE MINDENEKELŐTT NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK A GRATULÁCIÓKAT ÉS A DÍCSÉRETEKET!

Pusszantás!

Évi

KépKép
kvaszeva

Sziaaaa Évi :) !!!!!

dejóóóó, hogy vagy!!! kérünk majd képeket :)
meg mesélj, hogy vagytok! :) Férjed meddig tud Veletek lenni? Meddig lesztek a szüleidnél? Milyen volt az első éjszaka?
MINDENT tudni akarunk :lol:
dejóóó hogy itt vagy :)

Pati +++, most van a dokinál.... vajon mi lehet vele, hány centire van nyitva? és bent tartják, vagy még hazaengedik??

Lusieról ki mit tud? ++++

Kép

Kép
kolyok28

Judit!
Az a lényege, hogy 6-8 doki bámul egyszerre. Ez az egész külön egy vizsgálóban zajlik, egyszerre egy kismama van benn.
Közösen döntenek mindenről. Ki érti ezt???

Kvaszeva!
Várom a beszámolót nagyon én is, tudod gyulai vagyok. Ott szerettem volna szülni unokatesóm nagyon elégedett volt. Tápszerezés stb. neki nem volt.
Én ott a körülményekkel és a tisztasággal is nagyon elégedett voltam. (látogatóként). Ja és ha kérte otthagyták a babát, ha fáradt volt elvitték.
Kecskemétről ez nem mondható el, már párszor írtuk a higiénés körülményeket.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ma voltam bent a Kútvölgyiben - Lilla baba megkapta a születési anyakönyvi kivonatát és a lakcím kártyáját. Amikor odaadtam neki, mondtam, hogy mindig tartsa magánál az ilyen fontos iratait. Természetesen megértette és gyorsan be is aludt, óriásira tátott szájjal. (gondolta magában: ez az én apukám már most ilyen hülyeséggekkel fáraszt engem...) :)

Ja amikor bentvoltam 11 körül, Linocsék épp akkor voltak hazafelé indulóban - csak a pakoló-cuccoló férjét láttam, aki ugyebár érthető módon nagyon izgatott volt a hazaúttal kapcsolatban. Azt kérdezte tőlem, hogy mi mikor megyünk majd haza? Mondtam neki, hogy már pár napja otthon vagyunk, mire leesett neki a dolog, és csak röhögött. ;)

(biztos volt már róla szó, de mégis: milyen papírokat és egyebeket kell most intézni a babáknak? pl. OEP, munkáltató... van erről valami friss, 2008-as lista?)

feri (mni)

Szia Évi! Jó újra itt látni! Várjuk a beszámolót!

Én ma voltam CTG-n, a doki szerint tökéletes! Egyebet nem tudok, mert azt mondta, ha nincs panasz, nem vizsgál meg, mert múlt héten megnézett. :( Én meg ezért a fél perces beszélgetésért vártam rá másfél órát. :roll: :shock:

Egyébként ha már panasznap van, mint látom, hadd csatlakozzam:
én azért várom a szülést, hogy legalább akkor lesz 3 nyugodt napom, mikor nem zaklat a családom. (Ugye ez nem bűn? :oops: :oops: :oops: )

A lányom x-edik napja hisztis, ma pl. már reggel fél hétkor pizsiben hozta a sapkát, kabátot, hogy sétálni akar. :roll: És mivel nem mentünk még, jött a nagyjelenet.
A férjem (aki amúgy imád a lányával lenni, játszani), rosszul van a gondolattól, hogy kötelességből kell rá vigyáznia, amíg dokihoz megyek. És ettől ő is hisztizik. :roll: Hívogat, hogy mikor érek már haza. És mire hazaérek, kiderül, hogy tök jól elvoltak, és úgy lefárasztotta a kisasszonyt, hogy így elájult még ebéd előtt.

Kép Kép

Tegnap este meg összeveszett az apjával, mert szegény Papa kitalálta, hogy kell neki egy új öltönynadrág és egy cipő, de minek, mikor nem lát, és évek óta még csak ki sem teszi a lábát a lakásból. Ha meg mégis, akkor jó rá Vili bármelyik ruhája. És ezen a témán üvöltöztek egymással vagy 20 percig. :evil: :evil: :evil:

Szóval a lényeg, hogy MINDENKI teljesen megbolondult, és egy kis nyugalomra vágyom már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A hamarosan szülőknek megy a drukk!
Az árpilisi friss anyukának gratula!
Endrének üdvözlet, mint csapattag!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Pati +++++++++++++++++++++++++++++++++
Lusie+++++++++++++++++++++++++++++++++

Szilvánusz
Nekem a gyerek szokta mondani, hogy anya és szülés közben meg fogsz halni??? Na nekem sem kellett több!!! Megpróbáltam vele megértetni mi is lesz. Attól félt, hogy nem lesz, aki felnevelje.

Mai kórházas eredmény.
A dokinak nem volt jó kedve, nem is volt vizsgálat, csak uh és nst.
Az nst eredménye jó.Uh eredmények: BPD94mm AC:307, FL:77,
súlya 2882g Megjegyzésként azt írták, hogy a húgyhólyag mérete 60X33 mm-es. Nem pisilt, tele volt a hólyagja. Remélem ez nem jelent rosszat.

Endre!
Átadtam a pici Réka Petrának az üzidet!!! :)
Nem csodálom, hogy imádod a pici lurkót!!!!!!!
Köszi a papás tanácsokat, mondom itthon a páromnak majd.

A hátam miatt az nst-s székben láttam csillagokat. Uh-nál pedig a lapos ágyon semmi bajom nem volt. :) Doki azt mondta, hogy valószínű egy erős megfázás.

Évi! Niki!
De jó, hogy újra itt vagytok!!!!!
Írjatok sokat és képeket is tegyetek fel!!!!
Niki Lilla annyira szép pici lány, a fiamnak is nagyon tetszik!!!! Dehát nem győzzük dícsérni a kinn lévő babákat.

Kölyök
Megértem az elkeseredésedet szeretet ügyben. Én is szoktam ezt érezni, de akkor nagyon reklamálok és győzök. Sokkal érzékenyebbek is vagyunk. Mostmár érdekes módon a párom empatikusabb, mint volt.

Kép
Kép
tündérmanó27

Feri, első a TAJ kártya az OEP-nél, itt a nyomtatvány:
1204893006.4031.doc

Utána a családtámogatási ellátások a MÁK-nál, mint egyszeri anyasági segély, családi pótlék, GYED.
A nyomtatványok: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csal ... mtatvanyok

Kép
Vendég

Rosszul írtam: a GYED előtt még van a TGYÁS. Bocsi!
Vendég

Sziasztok!

Először is, Kölyök, fel a fejjel, nem vagy te ilyen elkeseredős tipus, csak a mostani időszak kicsit túl sok volt. Kész lesz-e minden időre, mindent meg kell venni, ki kell pakolni, mást még nem igazán ismersz kinn, mint a férjedet, plusz azért a hormonjaink is tombolnak - ki ne bőgne ilyen esetben? Tessék ezt igy megmondani férjnek, meg azt, hogy akkor most semmi mást ne csináljon egy kicsit, csak dédelgessen meg töltse veled az időt!!!!!!!
Én nagyon drukkolok, helyre jön ez nemsokára, csak egy jó nagy sirás hiányzik!

Kvaszévi - annyira jó, hogy újra itt vagy! Látod, mi a Patival nem is szültünk nélküled! Sőt, szinte senki nem tette, vártuk, hogy tyúkanyó is visszatérjen :lol:

Áprilisiak - grat az első babának, látod-látod Pati, ők is beelőztek

Pati, nem ér megállni, ha egy folyamat egyszer elindult... ma már tessék megszülni azt a Kölköt!

Én - eddig minden papiromon március 3-4 szerepelt... erre ma áttették a szülés várható időpontját 8-ra, viszont a vizsgálatok alapján még sehol nem tartok. Méhszáj zárt, teljesen fenn, fájás 0, áramlás tökéletes. Méretet már nem tippelt a doktornő, hiába kértem...
Megkérdeztem, mi lesz: vasárnap, kedden és csütörtökön megyek UH-ra, ott nem is kell vele találkoznom, ha addig semmi, akkor csütörtök este jöjjek a kórházba, este meginditják a szülést és pénteken meglesz. 1. nem akarok addig várni 2. nem akarok március 15-én benn lenni. Akkor annyi érdekes történik, nem ér, hogy én benn senyvedjek egy 6 ágyas kórteremben.

Viszont a jó hir - az Istvánban nincs inditás előtt befektetés, mert nincs hely!!!

És... találkoztam Norcoval, tök szép nagy pocija van!!! Azt nem tudom, mit mondtak neki, remélem, este jön és nem csak olvas, hanem ir is. Amúgy puszil mindenkit!

Szegény, a végén még végignézhette, ahogy én felöltözöm, mert nálunk csak függönnyel van eltakarva a vizsgáló, előtte már ott ül kinn a következő beteg, a többiek pedig a nyitott ajtó előtt hallgatják - és miután végzett az én vizsgálatommal a dokinő, akkor nyitva maradt a függöny. Én úgy sajnáltam Norcot, ott drukkoltam, hogy szegénynek nehogy a látványtól elfolyjon a magzatvize :cry:

Kép

KépKép
eszterxx

Feri!

TAJ kártáyért nem kell bemenni, ha neked nem sürgős valamiért, azt automatikusan kiküldik egy hónapon belül, addig pedig az anya TAJ száma elé kell irni asszem egy 8-t és minden gyógyszert kiadnak a gyereknek!

A családtámogatási ellátások pedig attól függ, hogy TB kifizetőhely-e a Niki cége, mert ha igen, akkor ott kell igényelni mindent!

Kép

KépKép
eszterxx

Vonalzókreálás (látom, nem jött össze), most végigcsináltam veletek, nehogy kimaradjo lépés:

1. nyisd meg a babafalva.hu-t.
2. középen felül rózsaszinnel vonalzók, rákattint
3. születésnapos vonalzó kiválasztása, ott meg kell adni szülinapot, nevet, hátteret, stb...
4. ezután vonalzó létrehozása (alul). Kiad két kódot.
5. vonalzó link (PHPBB): ezt kell kiválasztani, ctrl+C
6. át a babanetre, ott felül a segédletek helyett profil és a profil aljában az eddigi url-lel kezdődő küdot ki kell törölni és CTRL+Vvel bemásolni az újat.

Kép

KépKép
eszterxx

[quote="eszterxx"]A írta:eszterxx családtámogatási ellátások pedig attól függ, hogy TB kifizetőhely-e a Niki cége, mert ha igen, akkor ott kell igényelni mindent!

Én úgy tudom, hogy márciustól megszűnt a munkahelyek családtámogatási kifizető szerepe, az egyszeri anyasági támogatást és a családi pótlékot a Magyar Államkincstárnál kell igényelni. A TGYÁS, GYED, GYES marad a munkahelynél, ha kifizetőhely.

Kép
Vendég

Bocs,

7. ELküld gomb legalul, mert egyébként nem változik meg

Kép

KépKép
eszterxx

Kedves Márciusi Nyanyócák!

Csak annyira megörültem a jó hírünknek az áprilisiak között, hogy gondoltam megírom Nektek is, mivel kiváncsian olvaslak Titeket a kezdetektől.

Nem akartam ám én én itt feszültséget, és ne húzzátok velünk pl. Pati-t és a többieket se.

Vigyázzatok magatokra, kitartás!
A kicsiknek meg minden jót!
És az anyukáknak kicsit több pihenést, mint ami ilyenkor "jár".

Többet nem zargalászok itten... :lol: :lol: :lol:
Üdv.:1Bambi

Kép
1bambi

Tegnap a hisztihez még annyit fűznék, hogy az otthagyás nálunk nem működik. (Pati!). Ott fekszik a földön ítéletnapig. Sokszor hagytam ott, a végén eladók hozták, hogy "szegény fáradt" :(
A nyílt utcán meg max. 10-20-30 métert merem otthagyni, mert ugye kimegy az útra. Vagy bármi megfordulhat a kis fejében....Veszélyes. Az otthagyás szerintem csak házon, kerten belül működik.

Ahogy hazaértünk a játszótér, bolt túrából ajtónyitás közben bepisiltem -nem bírtam tartani egyszerűen- itt a vég!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Eszter-Feri!

Már márciustól megszűnik a munkahelyi TB kifizetés!!!Mindent a MÁK-on keresztűl vagy az OEP-en keresztül kell sajna magunknak intézni!!Ez tuti!Nekem is kifizetőhely volt a cégem,de az utcsó a Szülési szabi amit még ők intéznek,a többit már nekem kell.Volt amúgy nemrég a TV-ben is erről.

Kizsazsu!

Én már minden nyomtatványt letöltöttem a MÁK honlapjáról de a GYED -hez nincs adatlap(az a Gyermekgondozási Díj)és az nincs ott...Miért szted?Csak azért kérdezlek téged mert látom hogy nagyjából te is képben vagy :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kiszazsu!
Ja közben megjött a kérdésemre a válasz... :oops:
Kösz!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Juditkecskemét!
Hiszti nálunk is volt pl Plaza előtt földhöz vágás. Én azt csináltam, hogy vártam egy kicsit aztán leguggoltam mellé nyugodtan (bár forrtam) csak, hogy ő ne lássa rajtam, hogy kiborít és megbeszéltem vele a dolgot. Működött nálunk és kinőtte.

Kép
Kép
tündérmanó27

Feri!

Szerintem ez egy hasznos oldal.

http://www.gyerekabc.hu/biztositasi-jog ... i-dij.html

Kép
Kép
tündérmanó27

Tündérmanó!
Én már próbáltam azt is. A mi gyerekünknél nincs akaratosabb. Szülei oroszlánok ő meg nyilas. Bár ez még nem ok rá, de hidd el nem működik az sem.
A család (szülők, tesók) majd elájulnak, hogy hogy van ekkora türelmem, ő már rég megverte volna de nagyon..... :( :?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit
Akkor csak az idő lesz rá jó gyógyír! :)
Az én fiam meg kos, gondolhatod!!!!

Kép
Kép
tündérmanó27

Eszterxx, olyan kedves vagy. Igazából már jobb kicsit. Most délután lesz magyar baba-mama találkozó. Itt egy csomó már anyuka van, de 4en vagyunk kismamák is :) szval nem vagyok nagyon egyedül...
csak azért a férjem mégiscsak törödhetne kicsit többet velem...
na sebaj, este megyünk ikeába, lesz mit összerakni a hétvégén.
én meg pakoltam ma ezt azt, Maszat cuccai is alakulnak... :)

És már jobb a kedvem :)
és jó a vonalzód :lol:

várom a híreket Patiról, Lusieról...
de kb fél óra múlva indulok....

Én nem tudok hozzászólni a hisztis gyerkőcökhöz, nekem még nincs ;) de félek már előre.... :? ez a földhözvágommagam ez nagyon brutálul hangzik.... :roll:

Kép

Kép
kolyok28

Na, Lányok!
Visszatértem, és most még én hozom a legújabb babahírt is!?

Megszületett Lusie kisfia, bemásolom az sms-ét. :wink: :D

"HAHÓ! MEGÉRKEZTEM KÖZÉTEK 12.58-KOR! NEVEM SEPER PÉTER, 4,8 KG ÉS 61 CM VAGYOK! KÍVÁNJATOK NEKEM SOK TEJECSKÉT, ANYÁNAK MEG JÓ PIHENÉST, MERT NAGYON ELFÁRADT!"

Gratulálunk Nekik! :lol:

Jövök íni, amint tudok, de igényel a legkisebb... :wink: :D

Évi

KépKép
kvaszeva

Azt a mindenit, Lusie!!! Majdnem 5 kg!!! Hát nagyon gratulálok!!!
Sok boldogságot Nektek!
Vendég

Évi!
Köszi a jó hírt!

LUSIE! NAGY GRATULA! KÍVÁNOM, HOGY PIHEND KI MAGAD ÉS BABÁNAK SOK TEJCSIT!
[/b]Patival mi lehet?

Kép
Kép
tündérmanó27

Hatalmas baba, de nagy is volt a pocija is Lusie-nak!!!!!

Beindul a topic!!!!!!!!

Kép
Kép
tündérmanó27

Zsu
A csajos kép nem semmi. Nálunk volt olyan, hogy mamánál játszott a gyerek az asztal alatt és egyszercsak eldőlt...elaludt játék közben. :)))))))))))))))))))

Kép
Kép
tündérmanó27

Lusie-nak nagy Gratula!!
Ekkora baba :lol: :wink: nem semmi...jó nagyra nüvesztette magát a babuci odabennt :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Lusie!!!! Gratulálok!!! soksok tejet kivánok!!!
azta mekkora baba, megelőlegezem a sima szülést, nemcsodálom hogy elfáradt ekkora babával.... ;)

Kép Kép

most elmegyek, ha közben szülőknek (Pati? ;) ) drukkdrukk
és este frissitek, ha kell :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Luise!
Gratulálok petikéhez. Hú hatalmas baba, jó egészséget sok tejcit kívánok.

Pati!
megy a drukk++++++++++++++

Nézte valaki a baba tévét az M1-en?

Évi!
De jó, hogy megint vagy, viszont sajnálom, hogy 23-án egyedül kell majd mennem szűlni.

Most megyek lepihenek, mert 4-kor feküdtem le és 6-kor keltem, hiszen a számítógépem bedilizett és egy programot nem bírtam kiírni CD-re. Ma leadtam végre a szakdiogámat, igaz egész nem rohangáltam, és most már nagyon fáradt vagyok!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Búcsúzni jöttem.

Méhszáj külső is belső is ujjnyira nyitva, megy a nyákdugó vége.

Kezemben egy csúúúúnya beutaló, mert a ctg beszűkült ( nem akar a szívhang kimozdulni) és a vérnyomim felugrott.

Másik kezemben a bábakoktél, amit mindannyiotok egészségére hajtok fel.

A fájások az idegtől elmúltak, de most újra 10 percenként jönnek, erre iszom rá, nem hobbiból. Nem adom magamat napokra orvoskézre, kockáztatva, hogy ilyen ctg-vel bármelyik pillanatban.... le sem írom :cry: :cry:

Kicsit akasztásra indulós érzés.
Félek.

Gorkát most vitték el, végre kibőghettem magam. A kocsiba beült, hozzámbújt: "Anya, hiányozni fogsz.". Gyerekek, kibírtam, hogy nam akkor bőgtem el magam, asszem, ha ezt, hát mindent kibírok.
Most nem én számítok. Ez a két kisgyerek, akiknek most kell a mamijuk.

Szeretlek Benneteket, Lusie-nak gratula és nagyon szurkoljatok.
Ha nem indul el a koktélra, abba bele sem merek gondolni.
Kölyök, bármikor is jön ez a gyerek, annyit megérdemel, hogy 40+0-n indult. Mint az okos nagyok.

Hát, drágáim, egészségetekre!

Kép
Kép

mpatr

Búcsúzni jöttem.

Méhszáj külső is belső is ujjnyira nyitva, megy a nyákdugó vége.

Kezemben egy csúúúúnya beutaló, mert a ctg beszűkült ( nem akar a szívhang kimozdulni) és a vérnyomim felugrott.

Másik kezemben a bábakoktél, amit mindannyiotok egészségére hajtok fel.

A fájások az idegtől elmúltak, de most újra 10 percenként jönnek, erre iszom rá, nem hobbiból. Nem adom magamat napokra orvoskézre, kockáztatva, hogy ilyen ctg-vel bármelyik pillanatban.... le sem írom :cry: :cry:

Kicsit akasztásra indulós érzés.
Félek.

Gorkát most vitték el, végre kibőghettem magam. A kocsiba beült, hozzámbújt: "Anya, hiányozni fogsz.". Gyerekek, kibírtam, hogy nam akkor bőgtem el magam, asszem, ha ezt, hát mindent kibírok.
Most nem én számítok. Ez a két kisgyerek, akiknek most kell a mamijuk.

Szeretlek Benneteket, Lusie-nak gratula és nagyon szurkoljatok.
Ha nem indul el a koktélra, abba bele sem merek gondolni.
Kölyök, bármikor is jön ez a gyerek, annyit megérdemel, hogy 40+0-n indult. Mint az okos nagyok.

Hát, drágáim, egészségetekre!

Kép
Kép

mpatr

Lusie, hatalmas a baba, gratulálok!!!!

Kérünk képet mihamarabb!!!

Feri, nekünk tegnap jött meg a tb-kártya és tegnapelőtt a lakcímkártya. :D

Beuska, sajnos csak a végét csíptem el, mert itt volt a doktornéni és leesett a köldökcsonkunk!!! Már a mentős rész ment. :(

Szopi nekünk is legalább két órás procedúra, fél óra alatt jóllakik és kiszívja üresre, de ha kiveszem a szájából kipattannak a szemei és úgy cuppog, mint aki egy hete nem evett. :x :x

Böbi

Kép

Kép
bosek

Mindjárt kétszer :wink:

GYerekek, nem is olyan szar ez a bábatruttyó.
Rá ne kapjak.

A barackpálinkát imádom, ugye eddig nyem lehetett, most meg mindjárt fél deci, nyami. A baracklekvár is fincsike. Éééééés elnyomják a ricnust, egyáltalán enm érezni benne.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Várom a hatást.

Kép
Kép

mpatr

Pati, szorítok Neked, remélem nem lesz császár!!!! Bár olvasva egy-két szüléstörténetet, már nem is tűnik olyan szörnyűnek így másfél hét után visszagondolva. Remélem ez vigasztal kicsit... :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?