Jad, én csak a véleményemet mondtam el, próbáltam értelmesen megtárgyalni a témát úgy, hogy egy másik szempontnak is helyet adjunk, plusz néhány kérdést tettem fel, kicsit úgy érzem félreértetted a soraimat.
Nem volt célom kétségeket kelteni, bárkit is a bentmaradásra ösztönözni, vagy az 5 napos bentlét mellett lobbizni
Fúúúj!
Hiszen azt is írtam, hogy én is rohannék haza a szülés után akár 3 órával, mint a valódi ambulás szüléskor. Csupán egy másik aspektust is próbáltam megvilágítani. Többször írtam, hogy sajnos van tapasztalatom a témában, nem vaktában lövöldözöm. Ha valakit két nap után kiraknak, akkor ott nincs jele, hogy baj van, nem tesznek ki egy 48 órás sárguló gyereket. Ezért írtam én is pontosan ezt az időintervallumot.
Kicsit úgy tűnik nekem, hogy szinte megcáfolod az állításaimat, pedig nagyon nem akartam volna már erről írni, de ha megengeded, akkor válaszolnék a hsz-edre. És nem bántásból, csupán, hogy ne érezzem azt, hogy kezdek hiteltelennek tűnni.
Az, hogy a kék fény alól is kiveszik 3 óránként szopizni, nem mindig és nem mindenütt igaz. Az Istvánban igen, ott kiveszik, hiszen nem véletlenül baba-mama barát kh. De ez nem jellemző minden intézményre. Inkább az, hogy 6-8 órát folyamatosan az inkubátorban van a baba, cukros vízzel itatják őket!, rosszabb esetben tápszert is kap. (Holott az semmit nem használ ilyen esetben, sőt! az anyatej elől foglalja a helyet és a táp adott esetben még szorulást is okozhat a kolosztrum hashajtó hatását lenullázva
)
Egy nem aluszékony gyerek is kap infúziót, ha a szérum-billirubin szintje bizonyos érték felett van. A lányom egyáltalán nem volt aluszékony, mégis az egekbe szökött a szébije. Hogy sárgák lennének a babák? Igen, de nem mind éri el azt a szintet, hogy vércserére kell vinni. Egyébként az Istvánban nem csinálják meg, átszállítás van ilyen esetben, de ott évek óta nem volt rá szükség, pontosan a kapott infúziónak, a cukrosvíz mellőzésének és a szoptatásnak köszönhetően. (Kiscsajom átlépte azt a határt, amikor el kellett volna vinni, de a főorvos asszonyság vállalta a felelősséget és még várt fél napot. Örök hálám neki, mert utána elkezdett végre süllyedni. Így is egy hetet voltunk bent.
)
Főcsoport-összeférhetetlenség általában ott alakul ki, ahol az anyuka O-s, és a gyerek mondjuk B-s lesz. És nem mindenkinél, csak a szerencsésebbeknél.
Százalékot nem tudok, alig találni érdemi dolgot a neten a témában.
A negítív értékítélet... Az eü. dolgozó is emberből van, és lehet, hogy megbántódik, ha nem kérnek belőle. És egy eleve feszült helyzetben egy Anyukának éppen sok, ha csak egyetlen ember is csúnyán néz rá vagy szól hozzá bunkón. De ezzel sem azt akartam mondani, hogy ezért maradjuk bent, dehogy!, csupán fel kell vértezzük magunkat az ilyen és ehhez hasonló szituációk esetére.
Szóval én nem folytatnám a saját problémáink és a helyzetünk boncolgatását, tudom, hogy senki nem a részletekre volt kíváncsi, csupán azért írtam megint erről, hogy valamivel tisztább legyen a dolog.
Ígérem, befejeztem, főleg mert még magambadumálom a sárga gyereket, aztán megszületik egy kis kínai gyöngyszem.
Magyarázkodhatnék az uramnak.