Új privát üzeneted érkezett!

Konkri,
Egy ilyen izé, ami mint a békának szétfeszíti a lábát, ilyen vas rúd van közötte, és nem tudja összezárni. Meg kicsit felhúzza a feje irányában, mert a vállához van rögzítve. Nehéz így elmagyarázni, nagyon szar látvány :(
Vendég

Szia Panda!
Te jó ég! Szegényke! nekem is volt ilyenem, de régen csak bőrből készítették, azt hiszem.
Remélem,hogy hamar túllesztek rajta :roll: Kitartás!!

Csajok: én is kivagyok. Tényleg. A baba állandóan sír. Na, jó. Kb 80%-ban :shock: Alig van kis idő amikor nem sír, hanem elvan mondjuk a játszószőnyegén, de ez max. fél óra. Utána rázendít. Én felveszem a hasamra, itt is elvan kb. ugyanenyit. Utána felültetem az ölembe, itt is elvan 10 percig. Estére megy a "móka". Tegnap anyum is feladta, és belátta.hogy a gyerek nem lehet 0-24-ig valakinek a kezébe, ölében.
Szóval amikor nem alszik, vagy eszik akkor üvölt. Szervi baja nincsen, a hasa sem fáj.
Ha lehet, akkor a kendőn kívül mondjatok valamit!! :lol:
Néha mosolyog, nevet, de ehhez állandóan szórakoztatni kell. De van,hogy azt is elunja.
Basszus a szomszéd lány kisbabája ha fent nem sír, gagyog és nevet.
Vendég

sZIASZTOK! Nekünk totál roszz a billentyűzetünk, amikor ide kezdtem el írni, mindig teljesen bekrepált. Remélem most sikerül

Panda , nagyon sajnálom Dórát! És Téged is, mindkettőtöknek nehéz lehet. Egy ismerősömnek a 2 éves lányánál vettek észre csak problémát, akkor kellett elkezdeni használni, akkor már még nehezebb, ti addigra már bőven jól lesztek. De szerintem is vigyétek el más dokihoz is.

Blongyi! Sok biztatót ugyan nem mondok, de amikor Ben 3 hós volt, neki is volt néhány ilyen hete. A védőnő csak bólogatott: ez a "3 hónapos hiszti", csak 1-2 hét és vége lesz, tényleg vége lett, bár nekünk csak du. volt. Még a tejcsitől se nyugodott meg, pedig őt bármikor le lehetett ezzel kenyerezni. Egy dolog segített, szorosan betekertem egy takaróba, persze csak nyaktól lefele és így járkáltunk, ettől megnyugodott.

Csibe! Fantasztikus ez a fogyás! ÉN is , én is!!! Rajtam pont ennyi plusz van, érdekes, mindenki azt mondta terhesen, hogy tutti nem híztam 1 cseppet sem, most is ezt hiszik, vagy anyu pl azt mondta tegnap, hogy már le is adtam mindent. Ők nem látják, de én baromi. Plusz 10 kiló rengeteg!
Majd még írok, mert kérdéáseim is vannak!

KépKép

KépKép
lnd

lnd: köszi! Azt az 1-2 hetet akár féllábon is kibírom, csak legyen vége. Legyen mosolygós babám. Már kezdek aggódni. De hát ennél jobban már nem tudom szeretni (aszem). :roll: Egyébként van nekünk varázstakarónk. :D Mindig ebben altatom és valóban meg is nyugszik ebben az esetek 90%-ában. De ehhez is a 2 kezem kell, érted? Lehet,hogy sokat várok el tőle?
Vendég

Oh Blo, hát ezért hiányoztál pár napig, sajnálom... és mizu a hozzátápival? Amúgy nem vársz tőle sokat, de nem tudom mi lehet a megoldás. (talán az idő :shock: de azt meg kibírja?)
Te anyukáddal laksz? ő dolgozik még v sokat segít?

Kép
Kép
Kép
konkri

Az az igazság, hogy a hozzátápival leálltam amíg nyugodtabb nem lesz. Aztán lehet,hogy ez lenne az egész dolognak a megoldása.
Anyummal lakunk, ő lakik az alsó szinten,mi meg felül, teljesen különálló a lakás :wink: Egyébként meg sokat segít, én könnyebb helyzetben vagyok az etetéssel. Bármikor elvállalja, muszáj is neki, mert sajna nekem be kell állnom dolgozgatni. :P Annyiban szerencsénk van, hogyha jó az idő,akkor "kihajítja" a babakocsiban az udvarra és ott jókat alszik. De bármikor megeteti, ellátja ha kell.
Vendég

Mákod van Blo, az én anyám 300 km-re van... :( nem is merek abba belegondolni, hogy milyen lenne ha itthon maradt volna... persze van egy jó anyósom, de azért ő még sem anyu...

Kép
Kép
Kép
konkri

gyors almarecept :lol:
lereszeltem egy negyed almát (jó nagy édes almából) és a pépet gézen átnyomtam, így lett almalé...én azért lével kezdtem, mert kanállal enni nekik nem olyan egyszerű, meg kell tanulni és nem akartam, hogy ha félrenyel véletlen, akkor pépet nyeljen, azt
nehezebb felköhögni...két nap után jött a pép...ma már egy kis darab banánt is tettem bele...

Lafi...szerintem sem kellene cukrot és sót használnod, később úgyis muszáj lesz kapnia, de ők másképpen értékelik az ízeket...még nincs összehasonlítási alapuk, persze, hogy mi már nem ennénk meg, de ők még nem tudják...

Sagi: tej :? valóban nulláról hoztam vissza, de azért nem fenékig tejfel...mindig cicire tettem,még akkor is ha tudtam, hogy táp kell utána, ennyi...homeos bogyó...azt se mondanám, hogy sokat ittam...viszont ma már ott tartok, hogy csak egy ciciből eszik :? a jobb mellemben szinte már semmi tej sincs, bármit csinálunk, a balból meg dől a tej :lol:

de ha egy-egy evést majd kivált a gyümi, akkor elég lesz szegény bal cici is :lol:

Pandácska: elhiszem, hogy ki vagy borulva, nagyon rossz így látni őket és nem tudsz segíteni...kitartás, az érdekében muszáj :?

Blo: nagyon sajnálom...remélem tényleg elmúlik :? Barni az első hetekben volt ilyen, már én is kétségbe voltam esve...nem játszik? pihenőszék? hinta?

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Blo, etetések után is sír? Nem lehet,hogy éhes marad?

Nekem is sokat sírt,pedig nem látszott,hogy éhes, mert ha adtam nem sokat evett. van amikor 30 ml ,de átlag 80 de többször. 100 felett soha.(tegnap egyszer megevett 160-at!!! csúcs!!!)mióta belerakok a tápba egy fél mokkás cukrot azóta csak akkor sír ha álmos,de ha leteszem 5 perc és alszik és ha éhes.akkor meg eszik.a többi időben beszél és röhögcsél.de előtte imádkoztam,hogy nehogy még felébredjen mert akkor csak bömböl.
Bár vannak nyűgibb napok,de nem olyan mint eddig az tuti!
Tudom nem jó a cukros buli,de így kiegyensúlyozottabb és én is..Úgy látszik utálta a tápot és csak a létfenntartásit ette meg egyszerre..
ndombi

Ndombi, mi is utáltuk a tápot...ezért lett a hozzátápi...

Blo, mindjárt megszületik Milu!!!Gratulálok a negyedévhez!!!És kitartás, remélem, hamar abbahagyja...
Vendég

Köszi Lányok!!! :D :D :D

Szerintem nem éhes,mert a cumit a végén már kilüki a szájából :roll: Az a bajom,hogy csak rövid ideig tudja elfoglalni magát és rögtön sír. Ha felveszem akkor abbahagyja és tágra nyílt szemekkel bámészkodik, forgatja a fejét. De nem hurcolászhatom egész nap. Aludni már csak estére alszik el az ágyában, nappal csak a levegőn a babakocsiban :shock:
2 hónaposan jobban elvolt,mint most. Etetés, büfi utána leraktuk a játszószőnyegre és paskolta a csacsit meg gügyögött. Most a csacsi paskolás megvan, de alig hajlandó "beszélni".
Ha már a kezemben is sír,akkor tuti, hogy már fáradt és altatni kell.

Lafi: pont írni akartam,hogy már 3 hónaposak vagyunk. Tudom,hogy már kiveséztük, de nem bánom,hogy koraszülött lett, mert már negyedévesek vagyunk!!!
Vendég

Sziasztok Kismamik!

A 2007 augusztusában szülünk topikból jöttem át, csak egy link erejéig:

http://www.lll.hu/fuzetek/szilard_taplalek

(Magamról annyit, hogy több, mint négy évnyi próbálkozás után elmondhatom magamról, hogy első babás anyuka vagyok. Nagyon sokat segítettek nekem a mi topikunk tapasztalt anyukái, és egy hivatásos doktornéni is. Sokat kinlódtam, volt, hogy szopiztatás közben a könnyeim potyogtak a fájdalomtól, de a segítségükkel minden jól alakult, és nagyon megérte...Ezúton is köszönök nekik mindent!!)
Higgyétek el, babátok semmiről nem fog lemaradni...... ehet még annyi almát és banánt, amennyit csak akar, rengeteg ideje lesz rá.....

Tudom, aranyszabályt szegtem, beleszóltam abba, ami nem az én dolgom.....de talán a fenti linket olvasva ha már csak egy valakinek megváltozik a véleménye, az már pozitív dolog.....

Mégegyszer elnézést....

Sziasztok!

mikegirl

Olvastam korábban ezt a cikket, több bajom van vele:

1. nekem nincs anyatejem...tehát eleve innen indul, és marhára utálom ezt a felfogást, hogy anyatej így , anyatej úgy...ha lenne, nyilván adnék, nyilván nem kapna semmit ha elég lenne a tejem...de nincs...már semmi sem...eddig legalább két csöpp/nap, most még annyi sem....

2. azok a kaják, amiket írt, hogy lehet adni neki, más meg azt írja, pont ne azzal kezdje az ember...pl. banánról más azt írja, hasfogó, nem szabad sokat adni...

Nekem az jött le,hogy őszinte legyek, mint mindenben, ahány orvos, annyi vélemény....az lll-esek amúgy is eléggé nagy szemfedőt hordanak, abból is tejet akarnak facsarni, akiből nem lehet, aztán jó kis lelkifurit csinálnak neki...mint tették velem is....tiszta depressziós voltam, hogy mindenkinek lehet teje csak nekem nem...hát azóta tudom, sokaknak sincs ugyanúgy mint nekem...
és ha már választani lehet táp és főzelék között....háááát vesse rám bárki a követ, de én a főzeléket és a gyümölcsöt preferálom...

arról nem is beszélve, minden baba más....az egyiknél ez válik be, a másiknál meg más....

így is elég szar anyának érzem magam még mindig, mert képtelen voltam szülni, szoptatni ja és a teherbeesés sem ment túl könnyen, és akkor olvasok egy ilyen cikket....szarul tud esni...megváltoztatnám a véleményem, ha lenne miért...
meg nem értem, hogy más cikkek meg miért írnak mást, a gyerekdokim miért mondta, hogy álljak le a fejássel és az önsanyargatással, mert totál kikészültem, miért nem papoltak azzal, hogy fejjél éjjel-nappal, hogy legyen tejed, ja hogy a gyereked meg éhes-szomjan hal...bocsika.........ja, pótolj akkor....

(bocsánat, de ez a cikk és az, hogy én úgy érzem, ez nekem -is- szólt, visszahozta azt a depressziós fílinget, amit éreztem annó...)
Vendég

Pandus: szegény, nagyon sajnálom, hogy így alakult :( Nem értem, hogy miért nem vették észre hamarabb...sok kitartást kívánok!

Pelus: ti milyen gyakran cserélitek?? Én minden kaja előtt tisztába teszem és nekem eddig ha 2x folyt ki belőle a cucc, az is csak éjszaka. És hát szokott benne elég nagy kakamatyi és vagy 2 liter pisi lenni (olyan súlyos a pelus),mert tudunk enni rendesen...eddig pamperst használtam és nagyon bevált, de most vettünk Rossmannos pelenkát és eddig úgy tűnik, hogy az is jó.

Lafi: ne butáskodj! Már hogy lennél rossz anya?! Csak rá kell nézni HUnorral és látszik, hogy nagyszerű anyuka vagy! Nem azon múlik, hogy tudtál-e szülni vagy szoptatni, hanem a szereteten! Hidd el, hogy nagyon jó anyukája vagy Hunornak és örülhet, hogy Te vagy az!

bingii

Lafika! Tojd le, léci!
Pont tegnap olvastam valamelyik patika magazinban egy orvos tollából,hogy az anyatej mára már túl lett dimenzionálva. Persze itt is elismerik,hogy a legjobb az anyatej, de ha egyszer nincsen akkor vannak kíváló tápszerek stb. Az anyatej egészségvédő hatásáról azt írta, hogy nagyon enyhe lefolyású fertőzések ellen véd csak. Ennyi.
A fodrásznál mesélte valaki, hogy a sógornő 10 hónapig szoptatta a babáit és állandóan betegek, az ovistárs anyuka 3 hónapig szoptatott és a gyereke szinte sosem beteg. Nah..
Vendég

Na, és akkor a rossz anyaság. Erről is írt a cikkeben a doki, hogy látott ő már olyat, hogy hiába szoptatta 1 évig a gyereket , anyának pocsék volt az illető, és fordítva. Szerintem sem ezen múlik.
Én meg nagyon, de nagyon türelmetlen vagyok, nyilván a kialvatlanság köszönhető. De imádom a gyerekeimet, majd csak túl leszünk ezen. :lol:
Vendég

lafead
Dehogy!!!! Akiben megvolt/van a szándék, tett is érte, csak hát bármennyire is akarta nem sikerült.....őket csak becsülni lehet. És ha megpróbáltad, nem sikerült, attól még nem vagy rossz anya.
És nem attól függ, hogy milyen anyák vagyunk, hogy császárral szültünk - én is!, és mert évekig kinlódtunk, hogy összejöjjön....
Ettől még lehetsz te is, én is nagyon jó anya......
Én nem vagyok orvos és anyukának is csak egy mazsola, de talán a táp jobban hasonlít az anyatejhez. És azt is el tudom képzelni, hogy a pocaknak idő kell, hogy fel tudjon készülni más kaják megemésztésére. De természetesen ez a Te döntésed, szíved joga. Valójában semmi közöm hozzá, és természetesen nem volt szándékom megbántani. Elnézést. De tudom, a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve......de talán ez mindannyiunk esetében érvényes......

mikegirl

csak azért írok, mert ettünk almát... majd jövök... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

csak nekem az jutott eszembe, amikor egy lll-es azt mondta, hogy én miért nem teszek meg többet a gyerekemért....hát ez volt a végső csapás.én többet....hát én ennél többet megtettem, asszem...csak mert egy tankönyv alapján mennek és nem nézik az embert, anyát, gyereket...

a tápszerről meg megvan a véleményem...és ezért etetem már, és mivel a kakija alapján megemészti, és heti 200 grammokat hízik, szerintem nincsen gond...ja és boldog, röhög, jó gyerek...

pelus:nálunk csak és kizárólag a huggies jött be, minden másnál kaki és pisi kifolyt, ennek van gumis dereka, és talán ezért jobb nekünk. én csak reggeli etetésnél és minden napközbeni etetésnél cserélek, este, éjjel soha kivéve ha bűzbombát érzek :lol:
Vendég

megszülettünk... :lol:
Vendég

Hello!

Pandi! Szegény Dorka! Sok puszit küldünk Neki!!! Reménykedjetek, hogy nem sokáig kell!!! Amúgy miért kellett? Nem tudta rendesen szétnyitni a lábait? vagy Te láttál rajta valamit? Nekünk mondták a kórházban, hogy kötött a csípője, ezért sokat legyen hason. A szűrésen nem mondtak semmit, jövőhét pénteken megyünk UH-ra. Nagyon remélem nem kapunk mi is ilyen eszközöket.

Blo! Szomorúan olvasom, hogy nem oldódott meg a "hiszti". :( Nem tudom, nálunk mitől oldódott meg. Egyszercsak alábbhagyott. Kitartás!!! Tuti nem sokáig fog tartani!!!

Csibe :) Én nem hiszem, hogy a túrós bukás túletetés lenne. Vagyis amit az orvosod mondott, hogy még ott van az előző a gyomrában, mert mi pl. 4 óránként eszünk általában és nem hiszem, hogy 4 óráig ott van a tej a gyomrában. Illetve van, hogy etetés közben hallom, ahogy emészti meg. 4 órár tuti nincs a gyomrában. A túrós bukás annyit jelent, hogy olyan tej jön vissza, amit már összerántott a gyomorsav. Szerintem Te is próbáld meg azt, hogy 5 perc kaja után leveszed, böfi, és talán nem jön vissza túrós. Vigyázat! Lesz üvöltés, hogy miért veszed le!!! :D
Ja és az, hogy egy kajcsit megmértél, hogy kifejted és megette, az nem mérvadó. 1. Azért nem, mert cmuisüveg más mint a cici. SZerintem többet is igényelne belőle, mert gyorsabban zubog a szájába. 2. Azért sem, mert egyszer többet, egyszer kevesebbet eszik. Nekünk van kajcsink ami 100, van ami 140... Változó... Ne számolgasd! Felesleges! :wink:

Pocok :) Igen, nyelvnyújtogatás is van. :) Amúgy azt hiszem Nektek ugyanolyan a bordűrötök, mint nekünk (kacsás-katicás)

Konkri :) Remélem addigra belerázódunk mindenbe, mire hozzátápizunk!!! :)

Pelus: Én minden kaja előtt cserélek. Ha kakis ha nem, mert pisivel is csurig van. Kaki ált. csak este jön egy brutális adag. :D De Pampersből nem folyik ki! Pedig nagyon a határán volt az esti. Éjjel én sem cserélek. Akkor aludni kell. Apropó a most esténk nem volt valami fényes, szerintem túl "sokat" aludt napközben és negyed 1től kukorékolt addig míg sírni nem kezdett kajáért. Csakazért sem vettem ki. Este aludni kell kész punktum! Csak így nem aludtam valami fényesen.

Amúgy heti hízásunk 190 gr. :)

Szoptatás kontra nem szoptatás... Senki sem törhet pálcát más felett csak azért mert van teje vagy nincs. Nem Ő dönti el. Biztos vannak, akiknek kényelmesebb tépszerezni (bár ebben nem hiszek) de nem szabad általánosítani. Mellesleg mindenki maga dönti el, mit hogy csinál a saját gyerekével. Persze tanácsokat lehet osztogatni!!!

Ja és jó kis sörözös fórum lett ez! :lol:

Kép
Kép
sleepin

Na itten... :)

Én el se olvastam/olvasom azt a linket... mindenki mást mond, minden tanulmány másról szól, minden országban más a szokás, úgy hogy engem nem érdekel senki más véleménye. Nem zsírral etetjük a gyereket. Egyébként ez az indiános dolog is biztos jó, de ők meg nem adnak D és K vitamint a gyereknek... na... olyan meg nincs hogy minden módszerből szedjük össze a legjobbat.
Nekem most lassan minden evés végén megy a hiszti és nem értem, hogy miért, ez már nem a gyengén jön dolog... és borzasztó, hogy pont a szopi végén csinálja a gyerek, így tényleg nagy élmény nézni a vergődő, toporzékoló gyerekem, akinek as zájában van a mellbimbóm, csöpög is a tej, mégis vörös fejjel ordít, amit máskor csak hisztikor látni rajta.
A tápot próbáltuk mi is, többet nem is fogom...
Így most Vörösbegyen felbátorodva én is kipróbálta az amát... az evéssel nem volt gond, nem nyelt félre. 2-34 kanál lehett, nem lehet ugye számolni, mert valami kijön és újra visszatettem :) először volt ízlelgetés és fintor, aztán volt hogy ő nyitotta a száját és cuppogott is :), aztán volt 140 szopi. Hát majd a kakin derül ki a végkifejlet. Szorítok érte.

Cumisüveg: nekem cumiból sose szívott annyit mint kéne... abból kevesebbet ivott. De tényleg nem minden evés egyforma, mi is 80/90-170ig eszünk, viszont amit nem értek, hogy mi lesz így a tejemmel... Nekem a bal mellem a szar, ebből volt a vacsi, ami hisztivel zárult, így evett a jobból is, de azon is hisztizett, 2 kor kel, akkor a jobból evett, de nem ette ki, így 5kor is a jobból kapot + még fejtem belőle 70et. 5kor gyors felkeltem, mert még sötét volt, így gondoltam ha eszünk, akkor talán alszik még. nem sírt csak nyögött, gondoltam már bitos összegyűrte a feje alatti pelust, hát még jó hogy megnéztem, mert nem gyűrte össze a pelust hanem rajta feküdt keresztbe az ágyban :) és sikerült a 8kor kelés :) erre vágytam :)
Most az ágyamban alszik, mert össze kellett bújni vele az alváshoz - végre szeret a fiam :)

Kép
Kép
Kép
konkri

ja nehogy megijedjetek, az nem 34 kanál! 2-3-4 kanál :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Boldog 3 hónapot Milu és Hunor!!!

Kép
Kép
Kép
konkri

a tejről még a további véleményem: a kolleganőm márciusban szült és ő tényleg 6 hóig csak szoptatott és a karácsonyt mégis a kórházban töltötték. Nem egyforma senki gyereke és senki teje. Mint ahogy írtam, véleményem szerint a sport teljesítményt se kéne mérni, és hogy középiskolás koromban 50 kilósan nekem volt a legmagasabb koleszterin szintem, pedig véznának számítottam a 70es melleimmel...
Amúgy az én véleményem, hogy mindenki tegye azt amivel a legjobban érzi magát (és amire képes), mert egy kiegyensúlyozott jó érzésű anyuka a legjobb a gyereknek. Egy hülye idegroncs nőtől a gyerek is zizi lesz szerintem. Szerintem egy sokkos anyuka ha szoptat, a baba tuti nem lesz nyugis.
Amíg tudok szoptatni fogok, de nem fogok kizárni semmi más dolgot.

Ja és egy másik tanulmányban meg azt olvastam, hogy a hozzátápit 2-6 hó között kell elkezdeni, mert 6hó után úgy megszokja a baba a tejet, hogy nehezen fog elfogadni mást. Akkor mi van?

A cumiról: A barátnőm angliában babysitter egy 4,5hós babánál, az anyuka dolgozik, ezért nappal lefejt tej cumiból és éjjel szopi. Ja és az anyuka bírja az esti szopit is és tud dolgozni is... na... és ez Anglia, ahol gondolom szintén vannak tudósok és mégis így élnek, hogy nem húznak le éveket otthon a babákkal. Ja és hiába iszik nappal cumiból még se felejt el éjjel szopni a baba...

Kép
Kép
Kép
konkri

Hú jó sokmindent írtatok.
Blongyi! Nem mondott a doki semmit erre a sok sírásra? Mondjuk, ha nincs semmi baj akkor persze ő sem tud mit csinálni, de hátha van valami jó ötlete. Nem irigyellek, de kitartás.
Panda! Van egy ismerősőm, akinek a kislánya ilyen kengyelt hordott, egy éves koráig. Először kínlódott vele, de tök megszokta, és neki már úgy volt természetes. Nem lesz gond meglátod.
Lafi! Tudod, ki a jó anya? Aki az ösztöneire hallgat. De azt hiszem ezt már kiveséztük. Te is a legjobbat adod a babádnak, ha te úgy érzed, az a legjobb neki, és rajta is látszik, hogy elégedett. Az én Szofim a sok cicitől elégedett, örülök, hogy megdahatom neki, de Danikám is felnőtt tápszeren, és így is szeret engem, hogy nem tudtam szoptatni.
Bingii! Én csak akkor cserélek pelust, ha tele van pisivel, vagy ha van benne valami más. Megnézem mindíg amikor felébred, de ha csak 1 pisi van benn, akkkor marad.

Sleepen! Pont ezért nem mérem, mennyit eszik, ez volt az első alkalom, csak a kórházban méregettem, mert ott kötelező volt. De szerintem sz a baj, hogy nagyon erősen jön a tejem, a kiscsaj nem is szív szinte csak nyel, lehet, hogy attól jön inkább visszafelé. A cicimből amúgy hamarab kiszívja, mint ahogy a cumisüvegből megitta. Kb. 6-8 percet szokott szopizni, de a végén már csak cumizik rajta. AZ intenzív szopi az 4-5 perc. Próbáltam, hogy elveszem előbb, hogy közben is büfizzen, na volt balhé rendesen.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Lafi!
ettől nem kell magad rossz anyának érezned, ez nem ezen múlik!
én azért küzdöttem most ennyit a tejért, mert Donátot alig tudtam szoptatni, elhittem hogy nincs tejem...Dóri pedig fél évig csak anyatejet kapott...tehát tudtam, hogy egyszer már képes voltam rá, mégegyszer is sikerülni fog...de nem...
és igen, ha van tej és dől és elég a gyereknek és élvezi a szopizást, akkor minden anyuka szoptatna és nem adna mást a gyerekének fél éves koráig...én sem adtam, mikor ment a dolog...
de Barni már most 6100 gramm, nem óhajtom agyontápozni...és tudom hogy eddig sem volt elég csak a tej, ezután sem lesz...de amíg lesz egy csepp is, addig megkapja...
és Lafi a fiamat ugyanúgy szeretem, mint a lányomat és ő is engem, úgyhogy tényleg nem ezen múlik!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Kiszöktem ebédelni (mert kell a tejnek), de olyan jó, hogy végre nyugisabb lesz a fiam, ha engem szimatol... ilyen nem igen volt még... de úgy látszik szeret és nem csak az állólámpát :lol:

Kép
Kép
Kép
konkri

Szentállólámpánk nekünk is van :lol:
örülök, hogy boldog vagy!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Kedves Kismamák!
Felesleges anyatejet, illetve tejtestvért keresek 2008. április elején születendő harmadik kisbabámnak.
Első gyermekemnél derült ki, hogy nem fejlődtek ki a tejmirigyek a mellemben, emiatt nem tudom a saját tejemmel táplálni egyik babámat sem.
Nagyon szeretném, ha a harmadik gyermekemnek még kevesebb tápszert kellene innia, mint a nővéreinek. Nekik is voltak tejtestvéreik.

Olyan Édesanyát keresek, aki
- a felesleges anyatejet lefejte-fagyasztotta, de a babája nem itta/issza meg valami miatt, ezért csak a helyet foglalja a fagyasztóban. Szívesen átveszem, elhozom Budapesten, vagy a pesti oldal vonzáskörzetében.
- Aki a maga megnyugtatására lefeji a tejet, hogy biztosan elég legyen, de a gyűjtőbe nem akarja beadni. Ebben az esetben tejgyűjtő zacskót vagy üvegeket szívesen adok.

Minden felajánlást köszönettel veszek, és privát üzenetben várok!
Nekünk minden csepp anyatej fontos…

Nuska+
nuska1

Csibe: ismerős amit írsz..az én cicim (csak a bal, a jobb gyengébb)is 7ágra spriccel és ömlik (bár csak ha rendesen eszek)...szegény Maja meg olyan mohó, hogy néha fulladozni, köhögni kezd miatta...olyankor egyből megbüfiztetnem és minden rendben lesz. Szerencsére bukni nem szokott, csak van, hogy folyik ki a száján, orrán a tej :shock:

Pelus: este én sem cserélek...uccsó pelus úgy 11-12körül aztán slussz reggel 7-ig.

Mondtam már, hogy szerelmes vagyok a lányomba? :lol:

Blo: mi kaptunk egy plüss állatkát amiről lóg egy kicsi tükör. Maja tökre elvan vele, hogy nézegeti magát benne...próbáld ki, hogy teszel be tükröt, hátha :D

bingii

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

bocsi hogy en csak kepekkel jovok folyton.En ejjel is ahanyszor kel anyiszor cserelek pellust.Vagyis hat most ejfelkor,6kor,10:30kor kelt,aminek nagyon orulok.En a fiamba vagyok szerelmes :lol:

Kép

Kép
marcsitita

Hát úgy látszik, h anyai ösztön, hogy éjjel nincs sűrűn peluscsere, egyet én is kihagyok, meg amíg volt kisebb-nagyobb pelus addig a nagyot adtam rá. most már csak nagyunk van (7-18ig rossmannos). Nekünk a rosmannos bejött, mi még sose folytunk a kakitól, csak a pisi folyt a pampersből, ha oldalt aludt.

Szorítsatok, hogy az almától ne fájduljon meg estére a hasa.

Bingii - tükör: akkor Majus igaz csajszi :)

Leeeeego! hol vagy?????

A szopós hisztink oka asszem az igény ugrás... na szép napoknak nézünk elébe... remélem lesz tejem, vagyis tud generálni a kismanó. Mondjuk furi, mert tegnap este hiába folyt a tej a szájába akokr is bőgöt, de lehet hogy akkor már nagyon felhergelte magát, most 3kor lenyugodott mikor kapott teli cicit. hát majd elválik.

Kép
Kép
Kép
konkri

szia mindekinek!
Blo, remélem nálad is hamar megoldódik a helyzet. sajnos nekem is a takaró mellett járkálnom is kellett vele.
panda!de úgye, ha mentek valahova, akkor levehetitek, más is van, amit nem szabad csinálni vele? különben hány centi vagy? látod te is hányszor mondtad a pocakos képeimre, hogy én se híiztam, sokat, most mégis van rajtam plusz 10 kiló, pedig ben után én is pont így fogytam vissza 1-gyel kevesebbre 49-re, mint eredetileg voltam. hú, ez agyon zagyva lett.

van néhány kérdésem:
tudom, hogy nem számít, hogy hány óránként eszik, úgyis ő dönt, de ha azt mondjátok, 3 óránként szopik, akko az utolsó végétől vagy elejétől számítjátok a következő elejéig?

Lányos mamák! Ti kilyukaszjátok a fülét? Mikor?

nálam is inkább a túl gyors hízás a probléma: 2980ról 7hetesen 4540. de csak az arcán látom, meg a tokáján.

Kép
Kép
Kép

KépKép

KépKép
lnd

Kép
Kép

KépKép

KépKép
lnd

Bingii olvastam a blogod. A te férjed is szokott éjszakás lenni?
Látom a hinta nálatok is áldás. :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Ind: sztem mindegy honnan számolod az időt - mivel ő dönti el :), egyébként az evés elejétől kell számolni.
Hol vetted ezt a hordozót? én is ilyet akartam.

Kép
Kép
Kép
konkri

Nekem amerikából hozták, de itthon láttam hasonlót a www.babakozelben.hu -n és a 2008ban szülünk topikbn mamacka honlapján.

KépKép

KépKép
lnd

Nem tudom,bennem a la l l ellenérzéseket vált ki.
Picit erőszakosnak tartom őket, de lehe,hogy mert nekem nics elég(vagy annyi se :lol: )

elolvastam a linket,de vannak fenntartásaim:

"A kis csecsemők szervezete még nem képes más ételt megemészteni, csak az anyatejet" -ez túlzás.nyilván azt jobban

"Végül, ha a csecsemőnek anyatejen kívül más ételeket, italokat is adunk, nem fog olyan gyakran szopni mint addig, ezért csökken a termelődő anyatej mennyisége is" -nyilván nem is baj,ha csökken,mivel akkor nem is adunk.de le is fejheti nem?

"Az anyatejes táplálás ideális esetben két éves korig, vagy azon túl is folytatódik."-na ezzel meg egyáltalán nem értek egyet

Szerintem azér izélek ezen mert takarmányos vagyok (mármint agrármérnök) :lol: és mindíg az állatokból indulok ki, mert szerintem egy kisbaba táplálása ugyanolyan mint egy malacé vagy egy borjúé,még ha ez szarul is hangzik...érdekes náluk nem bízunk mindent a természetre,mert ott meg "tudományosan bizonyították" hogy ezt kell hozzáadni meg azt, ennyi mikroelemet vitamint stb-t pluszban és nem az a legtökéletesebb ha a természetre bízzuk. IGAZ ,hogy sajnos az immunanyagokat nem lehet mesterségesen odaadni, ezért szenvedek még a max 100 ml-rel naponta,hogy azt kapja meg.de hogy 2 évesen az anyatej a legjobb,meg,hogy mást nem tud megemészteni(nyilván jobban,),meg ilyenek ez abszurd.
ndombi

a hintában ülve alszik? nekem nem nagyon csíp ülni a Durci.
a pihenőszékében is 2 percet bír.lehet hogy túl meredek.a hintában fekszik?Azt meddig tudja használni?
ndombi

Ndombi: akokr kollegák vagyunk, én is mezőgazdász vagyok, csak én technikus :), de elgondolkodtam, valóban mit szenvedtünk a tak.számítással, hogy beállítsuk a legkedvezőbb keveréket... Egyébként meg ha már pédálóztam Angliával, ott nem is adnak vitamint az anyatejeseknek, na.
De szerintem zárjuk le ezt, hogy mit hogy jó csinálni. mindenki csinálja úgy ahogy jól esik és legyen mindenki boldog, mert ez a lényeg. Felesleges bárkit elbizonytalanítani, mindenki járja az az utat amit magáénak hisz.

Hinta: Bingiié fekvő hinta, a miénk ülő :( nekünk megvannak a napszakok, mikor van hinta. a reggeli duma után, ha megunt engem és este - hiszti helyett. (meg végső esteben :) ) A mi hintánk önhajtó, zenélős, forgós... általában bealszik benne.

Ind: biztos észre vettétek, hogy nem vagyok egy nagy dícsérő típus, sajnos - de hát egy baba milyen is lenne??? Hisz minden baba szép! Na de a te babáid... ahogy a tesók együtt... szépek, de ami igazán lejön a képről az a testvéri szeretet, ettől különösen szép :) Amúgy meg minden baba szép itt is ott is, mindenhol :)

Én ki vagyok, most minden szopi hisztivel végződik. Most már kettő szopit intéztem úgy hogy mindkét mellemből kapott. Hát nem tudom, hogy jót teszek e vele, és tényleg üres amin elkezd ordítani, vagy bent marad egy jó adag és annyival is kevesebb termelődik :?: És ezt a bal mellemen nem fogom megtudni,mert abból nem tudok fejni... vmiért abból a szívú nem szív...
De inkább adtam két mellből, mert azt az ordítást én nem bírom látni... szívfacsaró, mintha fájna valami neki.

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, pocak alma miatt?

Ndombi, érdekes, amit írtál...

Ma Huni alig evett, csak aludt, talán front volt...akármit adtam, alig-alig ette, és csak aludt és aludt, aztán estére már totál kész volt...vettem neki a DMben kajákat kipróbálás végett, természetesen kecskeméti kajákat :oops: és gríztápsert vagy nem tudom pontosan a nevét.

Na megcsináltam a gríztápszert, és bele gyümimix és ette, aztán bealudt, de cumiból kiszívta...hisz csukott szemmel cumizni lehet,kanalazni nem...hát bepótolta a mai nemevést, a szilárdabb tápból gyümimixel 270 grammot nyomott be, csak tudnám hol fért el benne.... :oops: :shock:
Vendég

Sziasztok!

Továbra is le a kalappal mindenki előtt. Én ezek szerint nem jól osztom be az időmet, mert nem tudok jönni elégszer.
Remélem mindenki jól van.

Szüléstörténet:

Reggel bementünk a doki kérésére, vizsgálatra a kórházba. Már vittük a csomagokat is nem mondom be voltunk parázva. Csináltak CTG-t ami nem lett jó. Így meg kellett ismételni. Odajött a dokim, hogy meg fog vizsgálni más is, mert több szem többet lát. Majd hívjam, hogy mi lett az eredmény. Megvizsgált a fő orvos, aki szintén az indítás mellett tette le a voksát. Azt mondta jöjjünk vissza este és akkor felrakják a lufit ( ami egy katéter és a végét feltöltik vízzel majd súlyt tesznek az aljára).
Ezután hazamentünk párommal. Még hazafelé felhívtam a dokimat meg a szülésznőmet aki azt mondta, hogy egész nap pihenjünk. Na persze hazaértünk bőgtem egy sort már annyira kivoltam, hogy mi lesz majd. Majd lepihentünk persze nem tudtam elaludni csak pörgött az agyam.

Este hétre bementünk a kórházba csöngettünk a szülőszobán. Nem volt ott még a szülésznőm. Mondtuk, hogy miért jöttünk majd kint várakoztunk.
Behívtak. Rátettek CTG-re megint. Utána mondták páromnak, hogy apuka majd haza megy és reggel vagy amikor majd én hívom, hogy a lufi kiesett vissza jön. Én pedig ott alszom. Na ezt nem nagyon értettük, mert ugye mindenhol azt olvastam, hogy két-három-négy óra alatt kiesik. Meg hol is fogok én aludni? Hát igen elszállásoltak az alternatív szülőszobában. Nagyon kemény az az ágy ami ott van. De leterítettük meg ágyaztunk ahogyan kérték. Még jó, hogy nálam volt a kispárnám. 
Ekkor még nem volt fent a lufim, mert a dokik épp a műtőben voltak.
Kb. 21 órakor jött a doki, hogy akkor fáradjak vele és felteszi.
Remegett kezem lábam fáztam vagy féltem nem tudom.
Mondtam is, hogy 1 újnyira nyitva vagyok. Mondta, hogy az jó mert nem fog fájni annyira.
Feltette kicsit fájt. De ami utána jött. A baba megérezte, hogy ott valami történt. Elkezdett úgy ficánkolni és ezáltal erős fájdalmat okozni, hogy felül izzadtam alul pedig reszkettem. Párom masszírozott úgy egy kicsit jó volt. Közben persze CTG vizsgálat. Rajtam a kötelek, ja és még tartsam is, hogy jó legyen. Nagyon ijesztő volt ez a fájdalom.
Ezután visszamentünk a szobába lefeküdtem az oldalamra. Nagyon feszített. Kértem is fájdalomcsillapítót. Kaptam egy szurit, hogy aludjak, mert holnap sok erő kell majd. Meg másképp nem fog menni mondta a szülésznéni.
Közben az agyamnak jelzett a lufi, hogy termeljen oxitocint. Lettek is 7-8 perces 1 percig tartó fájásaim. Ez volt úgy 10 óra tájt. A szülésznéni mondta, hogy meg fog vizsgálni. Így is lett fél éjfélkor megvizsgált. A lufi le volt esve. Na monda, hogy akkor hívja a saját szülésznőmet, hogy jöhet.
Miután lekerült a lufi már tök jó volt. Két újnyira voltam nyitva.
Ja és párom még jó, hogy nem ment haza mert ugye most indulhatott volna vissza, meg nagyon nagy fájásaim voltak jó hogy velem maradt. Nem is akart ő haza menni.

Beért a szülésznénim:
Na azt mondta, hogy burokrepesztés. Hát kis Máté feje feljebb ment, na azt mondta, hogy akkor oxitocin infúzió. Így nem repeszt meg semmit. Majd a dokim eldönti.
Bekötötte az oxit. Ezután indultak szépen lassan egyre erősebben a fájások. Közben tettünk fel zenét ami nagyon jó volt. Csak a gitárt hallgattam. Nagyon megnyugtatott. Tettem fel a karomra vajúdó olajat, aminek nagyon jó illata volt. Így rá tudtam lazulni a fájásokra. Közben félóránként ettem a homeós bogyót. Párom szegényke már majdnem elaludt. Meg féltett is , hogy mi lesz velem.
Közben bejött az ügyeletes orvos aki szintén azt állapította meg, hogy fent van a baba feje.
Úgy három óra körül egyszer csak elpukkant valami a pocimban. Hát a magzatburok. Elfolyt a magzatvíz. A szülésznénim mondat, hogy erre vártunk.
Gyorsan tisztába tették az ágyat alattam. Na ezután kezdődött meg az igazi fájás. Két percenként jöttek. Rajtam az oxitocin plusz a fájás és szívhang mérő. Kértem fájdalomcsillapítót. Kaptam is szurit ami elkábított minden fájás között.
Ezután felálltam és úgy vajúdtam, hogy a páromra támaszkodtam. Meg elővettük a labdát és arra is ráültem. Majd végül oldalt fekve ment tovább. Párom nézte, hogy mikor megy fel a fájás. Itatott plusz ettem a homeót meg szőlőcukrot.
Jött a szülsznénim úgy hat fél hét körül megvizsgált. Mondta, hogy jól haladunk.
Reggel hétre beért a dokim is megvizsgált mondat, hogy kilenc-tíz körül baba lesz.

Jöttek a tolófájások. Volt egy masszírozó labda a kezemben. Másnak minden erejét be kellett vetnie, hogy összeszorítsa de, én minden fájásnál sikeresen összenyomtam.:-)
Ezek szerint fájt.
Mind két oldalamon kellett nyomkodnom. Először kicsiket, azután pedig nagyon. Majd megint jött a a dokim és persze fájáskor kellett megvizsgálnia. Borzalmas volt.
Megvoltak az előkészületek az érkezésre.
Nyomnom kellett combomat felhúzva. Párom fogta a fejemet. Szülésznéni elöl doki a hasamat, nyomta.
Nem tudom, hogy hány nyomásra bújt ki Máté de még amikor csak a fejeb búbja volt kint akkor megsimogattatta velem a szülésznőm. Nagyon maradandó ez az élmény a számomra.

Meg persze minden nagyon jó volt összességében.

Na persze a fájások nem igazán dobtak fel. Na de a végeredmény a lényeg. :wink: meg ki emlékszik már erre.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

konkri,

most épp nálunk is megy a balhé. Most evett. Nem tudom mit csináljak, de szerintem vissza teszem.

Nisc csomó a melledben ami miatt nem tud jönni a tejecske. Vagy meleg borogatást próbáltad? Jaj mennem kell.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Na, megirtam a vizsgát, két hét az eredmény. Totál kivagyok.

Ezt a sör dolgot én is kipróbálom, hátha nekem is bejön! Bár ma jó vagyok, de elég rossz, hogy tök változó a hozam.
Heti hizásunk "csak" 120 gr volt, nem túl sok, bár én nem bánom hogy nem hizik gyorsan, lévén, hogy nem mindegy hány kg-t kell cipeljek órákat. A 4100 gr-os születési súlyra még csak 4,7 kg-k vagyunk.

A nagyon hirtelen jön a ciciből a sok tej problémára én olyat hallottam, hogy függőleges tartásban tegyük mellre a babát az első két percben amikor tényleg ömlik. Mondjuk el nem tudom képzelni, hogy hogyan, esetleg a levegőben tartva?? Állatikényelmes lehet.

Csípő: szarul hangzik ez a kengyel dolog, de jobb mint a műtét később. A bébik állati rugalmasak, mindent megszoknak, jót is rosszat is.

Blo: az egyik nagyon kedves barátom babája volt ilyen, hogy tényleg állandóan sirt ha nem evett v. aludt. És keveset aludt, inkább sirt. 4 hós koráig, akkor hopp, elvágták nála. Volt nekik olyan, hogy 6 órát folyamatosan (!!) sirt a bébi, lila volt már az egész gyerek. Na akkor elindultak a dokihoz hogy ez igy nem maradhat és nem elaludt a babakocsiban? Nekik 4 hós korban múlt el. amúgy a kendőnél jobbat még mindig nem tudok mondani. A hintát nem ajálnom, mivel - ahogy vki irta is - bazira hozzászokik a gyerek az amúgy nem természetes mozgáshoz és nem lesz meg nélküle idővel. Ez nem gond, ha téged nem zavar. Én mondjuk utálom a ringatás és hasonlókat.

Hozzátápi: még nincsen elképzelésem, majd ahogy jön az érzet. Sztem tényleg az a jó, ha a belső hangra hallgatunk meg azért konzultálunk a dokival akiben bizunk. Egyelőre nyomatom a szoptatást amig birom. Most, hogy nem kell tanuljak, kész hawai lesz . Ez a tanulás szoptatással kész extrém sport volt, komolyan mondom.

lafi: a húgom 1 évesen olyan volt mint egy lufi, szószerint. 600 gr főzleket evett meg egy étkezésre, nem érte be kevesebbel. Ma 19 évesen 50 kg és nem szeret enni. Ha Hunor kér, adjál neki. Úgyis kijön belőle ha túleszi magát.

Kép
Kép
normajeane

Vikci: gratula a szüléshet és Máté 3 hetéhez. Nincs csomó a mellemben, de fura is lenne, ha egyszerre mind a kettőben lenne, mert mindegyik mellemmel hisztizik. A bal mellem meg alapból szar, azon ér is alig fut.
De mindegy leszarom, mert most az esti evés után, bár volt hiszti, már lightos volt... úgy hogy amondó vagyok, hogy ha az ember magabiztos és úgy érzi h jól cselekszik, akkor ez kihat a babára is és minden jó/jobb lesz...
Hát bocs csajok, hogy ezt mondom, de én most úgy érzem minden szuper és amire leginkább vágyom most az egy kis bulizás lenne :oops: - gondolom sokan örültök, h lyuk van feneketeken, de én nem panaszkodom. De holnap tuti más lesz a véleményem, mert most biztos elkiabáltam :roll:

Lafi: köszi! semmi gáz, és a kaki is megvolt ma. nem fogjuk még intenzíven nyomni ezt az alma dolgot, mert azért megvárom a 3hót, de hetente 1-2-3szor azért kap majd.
Én is a kecskemétit fogom venni...

Kérdés: lehet h buta kérdés, de a baba honnan kap c vitamint? van az anyatejben???????? :roll: mert ha nincs akkor nem is hiszem hogy baj, ha eszik a baba mást is.

Kép
Kép
Kép
konkri

én írtam a hintát, hogy hozzászokik a gyerek, de beszabályoztam: reggel van benne (reggeli játék), míg én öltözök, mosakodok, reggelizek (ha öltözök nem lehet kendőbe se :wink: ), és este, amikor szabadfogi van - ezek olyan időszakok, mikor nem az alvás a legfontosabb, hanem már csináltunk ezt- csináltunk azt és megunta, és persze ha anyának dolga van. ilyenkor pár percekre el is slappog (alszik). aztán nappal van egy ágyban és egy babakocsis alvás, éjjel pedig szintén az ágy, az övében szigorúan. bár szeretem, ha mégis velem van, de félek, h megszokja, egyébként meg olyan kis ficánka, hogy nem egy pihentető vele az alvás :) egy perpetummobile.

Kép
Kép
Kép
konkri

Szerintem van az anyatejben c -viamin. K nincs,mert nem tudod előállítani,de amit te elő tudsz állítani az biztos van.
Abból is gondolom, hogy az anyatejes babák bél pH-ja 1 gyel kisebb a táposoknál és ez nem hiszem,hogy varázslat :lol:
Biztos a savtartalom miatt alacsonyabb a pH, lehet,hogy az aszkorbinsav miatt,de ez csak logikázgatás.

Mondjuk nekem kap a teájába 6 csepp citromot gyerekorvosi javaslatra.

lafi,te mikor kezdted a hozzátápit? Én is szeretném 1 -1 kanállal hozzászoktatni,de nem tudom mikor kezdjem. most 6,5 hetes.
ndombi

Ndombi, 8 hetesen.
Vendég

Konkri: igen, párom 3 műszakban nyomatja...a héten pl. keddtől szombatig 22-06-ig melózik, vasárnap meg 14-22-ig :( Nem túlzottam szeretem de ez van...

hinta: a miénket le lehet fektetni...én nem merem még sokat ültetni,mert félek,h árt a gerincének...szerintetek?? Amúgy tényleg jó dolog, de vigyázni kell, mert ehhez is gyorsan hozzá tudnak szokni :)

Rossmannos pelus túlvészelte az éjszakát is, úgyhogy mondhatni, hogy nálunk is bevált :)

Ind, Marcsi: szépségesek a babák :)

bingii

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?