Új privát üzeneted érkezett!

Pété!
Aventos mellszívóm van és sterilizálóm nincs, csak a Chiccos folyadékom.

Bosek!
Ügyik vagytok nagyon!

Kiko!
Kitartás, és olyan kis édi Zalán. Most hosszúnak tűnik a hasfájos időszak, de aztán egyik napról a másikra megszűnik...

Jim!
Megsütve én se akarom látni. :evil:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kikó, ez az a termék: http://fittaloe.hu/index.php?page=termek&t_id=47

Ne tévesszen meg senkit a leírás, hogy bőrtisztítóként írják, ezer más dologra is jó. Nekem anyukám kolléganője, egy gyermekorvos javasolta, aki Aloe Verával is foglalkozik, és bevált.

Kép
Vendég

Pati!

Az állatkertben a zsiráfon kívül más is megszült???? :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Szisztok!

olyan szépek ezek a babák :lol: !!!!!!!!!!!

Köszi mommy az infór, remélem akkor nálam is hamarosan elindul a kicsike!

Amúgy mikor indítják a szülést ha nem idnul meg magától????
Neked mit mondtak Eszterxx???Szilvánusz????

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!
Kikó-férjként írok. Nagyon tetszik ez a babanet.hu. Korunk vívmányának tartom. Nagy örömmel hallgattam még szülésünk előtt amikor a Kikóm mindig beszámolt a babanetes történésekről, amikor leadjátok a drótót egy-egy babaruha leárazásról vagy véleményt cseréltek valamilyen babaüggyel kapcsolatban, gyakran pedig olyan jól szokott nevetni egy-egy humoros beíráson. Tapasztalom, hogy nagyon sok kismama nem is tud erről a dologról, pedig megfelel egy igazi tanuló szobának ahol a közösség tagjai egymástól tanulnak. Ha ismerős kismamával találkozom, akkor első kérdésem az, hogy tag-e a babaneten. Most éppen szopiztatott, már nincsenek panaszok, Zalán jól bekajált és elaludt. Azért a jó tanácsokat köszönjük és talonban maradnak. Sok sikert a még nem szülő kismamáknak és jó olvasni ahogy támogatjátok egymást tanácsokkal, tapasztalatok leírásával. Remélem így sikerül igazi közösségként együtt maradnotok a babák fölcseperedésével párhuzamosan is. Szerintem az évek múlásával sok kérdést jó lesz együtt megvitatni az időkőzben szerzett tapasztalatokkal (pl: Mikor vegyünk rádiótelefont nekik? Kábszermegelőzés, Melyik iskola jó? Idegen nyelv tanulásának ideje, stb. ) Úgy 60 év múlva pedig lehet hogy a földi létünk elmeneteléről adunk majd hírt egymásnak.
Nagyon vigyázzatok magatokra és a babáitokra!
Endre

Kép
kikó70

Kedves Kikó -férj!

Először is üdv.itt :wink:
Csinálj már a kis Zalánnak egy édi vonalzót...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kedves Endre! Jó látni, hogy te is olvasgatsz minket. :lol: Így nem csak Mni-Feri az egyetlen apukánk! Nem haragszunk meg, ha néha férfiszemmel hozzászólsz te is a témákhoz! :wink:

Kép
Vendég

Meli!

Nekem azt mondták, hogy csináltassam meg, mert akadhatnak gondok, mert hogy a baba születési anyakönyvikivonatáról kerül az anya neve a papírokra. Szóval gyorsba elintéztem!
Azonnal kiadják, kb 15 percet vártam!

Pumperka!
Igen vannak még rendes emberek, csak nem a miskolci APEH-nél!
Odamentetem a biztonságihoz, hogy tud-e segíteni, és csak lazán ennyit mondott: Hölgyem itt mindenki erre vár!
Ja.... és senki nem adtta át a helyét, csak 1 órával később!
Vendég

Lányok, azt hiszem itt a vég. Le kell feküdnöm kicsit, mert rohadtul telezabáltam magam, és aztán mennem kell oviba. Amúgy Robival ketten betoltuk az egész tepsit.....bocs fiam, remélem jóllaktál az oviban.....

zsu: és a te szilvásgombócod????!!! amúgy majdnem azt csináltam, csak nem volt itthon krumpli. Pedig a saslikjaim mellé is jobban passzolt volna, maradt a rizs. Amúgy én fűztem fel, ami volt itthon, az ment rá. a pálcákat ferdeszeműnél vettem még Pécsett, 200 Ft volt egy nagy csomaggal.

Amíg alszom szüljön vki
:wink:

Kép

Kép
Vendég

Endre, sok-sok puszi nektek!!!!!! majd írok kikónak, csak most tényleg le kell pihiznem. :wink:
Vendég

Márti!

Sajnálom, hogy neked nem volt ilyen szerencséd. :( :( :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Panny!

Hogy-hogy Te nem Kistarcsán szülsz?
Gödöllő melyik részén laktok?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Zsu,
köszi a nyomtatványt! Ezt a TAJ kártya névátiratást annyira elszúrtam. Asszem novemberben megszűnt az oep helyi kirendeltsége a városban és a legközelebbi iroda Székesfehérváron van. Na szóval még meg kell érdeklődnöm, hogy postán intézhető-e a dolog, mert a baba mellett nem mostanában tudok ott intézkedni. Novembertől vagyok itthon, előtte olyan hülyén volt nyitva az az iroda, hogy esélyem se lett volna elmenni, csak ha elkéredzkedek a melóhelyről, de hát inkább a babával kapcsolatos vizsgálatokra kértem el magam. Ez van.

Endre,
örülök, hogy Feri mellett Te is bejelentkeztél! Továbbra is várjuk a friss apás tapasztalatokat! :)

Pumperka,
szerencséd volt az Apeh-nál! Lehet, hogy holnap reggel én is elmegyek (mert Apeh iroda van nálunk), hogy legalább az adókártya legyen meg. Remélem velem is ilyen normálisak lesznek.

Melinda

Kép
melinda80

Melinda!
Ez megnyugtató, hogy nemcsak én vagyok ilyen halogatós, ha a hivatalokról vanszó...

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!

Az Újfenyvesi részen lakunk,Valkó felé...hátha így tudod.Ismered Gödöllőt?Pont ma nyílt itt felénk egy Spar(már egy éve kész volt csak a szomszédok betettek nekik a pereikkel... :( )

Azért nem Kistarcsán szülök....előszöris azok a fránya előítéletek :? másodszro meg a két nagyot a MÁV-ban szültem a híres baba.barát jellege miatt,szal a dokim a nagy egyészségügyi deform :?-kórházösszevonások miatt átment a SOTE II-re, én meg mentem vele.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Gondoltam, hogy az orvos miatt.
Nagyjából ismerem Gödöllőt, úgy nagyjából tudom is melyik az a rész ahol laktok... :D
Kistarcsával kapcsolatban csak az az egy előítéleted van amiről már multkor beszéltünk, vagy más is?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Szilvánusz,
igen, akkor is befektetnek a kiírás napján, ha nincs semmi gond egyikőnkkel sem. Itt ez a divat. Az oxytocin teszthez a külső méhszájam már nyitva van, viszont a nyakcsatorna még nem volt megrövidülve, de lehet, hogy azóta már igen. Majd hétfőn kiderül, ha mennem kell. De inkább drukkolok magunknak, hogy induljon meg a baba hétvégéig. :)

Pumperka,
igen, szörnyű, hogy ilyen halogatós vagyok, pedig bankban dolgoztam és az is valamilyen szinten hivatal. :oops:

Melinda

Kép
melinda80

a nyakcsatorna kedden a dokinál még nem volt megrövidülve...

Melinda

Kép
melinda80

Márti,
csak 15 percig tartott? Na, most már mindegy. Ettől, hogy mindent az utolsó pillanatra hagyok, frászt kapok.
Remélem azért a házassági anyakönyvi kivonatot meg a személyi igazolványt is megnézik, mert ott jól szerepel a nevem.
Bocsi lányok, hogy ennyit írok a kínomról. :oops:

Melinda

Kép
melinda80

Melinda, szerintem megy postán is! (Bár nem vagyok benne biztos. :? ) Személyi igazolvány fénymásolat kell, és a régi kártya, azt bevonják. Nekem a férjem intézte el, meghatalmazással.

De az sem baj, ha a régi neveden marad, mondom, nekem két és fél évig a lánynevemen volt, és sehol nem zavart senkit. A szülésnél sem volt gond. A számítógépben a férjes nevem volt és annyi.

Kép
Vendég

Pumperka!

Az az igazság hogy a régi beidegződés él még bennem...pedig az eszemmel már tudom hogy sokminden változott a Kistarcsai kórházban mind a felszerelés,körülmények,mind pedig a szemlélet tekintetében....de én ilyen hülye vagyok :shock: :?
A legjobb barátnőm is ott szült augusztusban és tudom hogy neki is az az értékrendje mint nekem minden tekintetben(ő is a MÁV-ban szülte az elsőt)szal az ő elmondásai alapján is látom ,hogy sokminden változott,ő nagyon meg volt elégedve mindennel....és rá is akart beszélni hogy közel szüljek Gödöllőhöz...de valahogy nem ment...

Talán az is befolyásol ,hogy a nővérem elkötelezett otthonszülő párti,és el is indult neki szépen itthon a szülés de sajna utcsó szakaszt nem tudta itthon végigélje mert túl rövid volt a köldökzsinór és maga Geréb Ági vitte a kocsiján Kistarcsára..szal nagyon durván,lenézően és minősíthetetlen módon bántak vele :( Valszeg ez más kórházban is így lett volna,(hisz tudjuk hogy sehol nem csípik az otthonszülőket)de ez pont ott volt...Tudom ebből nem is szabad következtetni...és remélem neked is jók lesznek a tapasztalataid-csak ne hagyd magad bevinni az erdőbe!!(bár ez 3.babával úgyse sikerülne nekik :wink: )

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Zsu,
most megnyugtattál, ezer köszi! :)
Egyébként az előbb beszéltem az oep-pel telefonon. Igen, lehet postán is intézni, úgyhogy majd szülés után elrendezem. :)

Melinda

Kép
melinda80

Jó reggelt!

Sehol egy újabb baba :roll:

Bosek
De jó, hogy lett tejecskéd :lol: :lol: :lol: :lol:

Jim
Hogy te milyen kis konyhatündér vagy :lol: :lol: :lol: :lol:
Befőzés, ilyen szuper kaják... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Köszi Panny!

Hát igen azért választottam, mert kb 15 percre van tőlünk.Ha aszülésen túl vagyok ( aszülőszobán úgy is a helyi szokásoknak ki leszek utalva, bár arról se hallottam rosszat.) a babával, meg majd elboldogulok. A szülőszoba látogatáson mondtak pl olyat, hogy estleg lehet bevinni cumit a babának, na én ezt el is engedtem a fülem mellett. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

na visszaértem a bevásárlótúráról. úgy görcsöltem meg keményedtem végig, hogy azt hittem mire hazaérek indulhatok vissza a kórházba. de most megint semmi.

mindenesetre elhatároztam, hogy kb. már csak szülni megyek innen legközelebb, cipekedni nem fogok többet. alig bírtam a kocsitól bevonszolni magam a lakásig...

azért vettem a Budagyöngyében kürtős kalácsot meg mákos gubát is, hogy ha sokáig nem mozdulnék ki, legyenek tartalékok :)

Szilvánusz, hát ez nem sok hír. látom csak bevársz...

Pété
, nekem is Avent kézi mellszívóm meg mikrós sterilizálóm van, meg még van egy Médea mellszívóm is amit áll. az elektromos, bérelthez is lehet csatlakoztatni ha esetleg kell majd. szerencsére mindet ajándékba kaptam...

Endre, üdv! a férjem is beolvas, de elhessegetem többnyire

Bosek, Blanka olyan cuki! nem is tudtam, hogy már ilyenkor is mosolyognak a babák, azt hittem csak később szoktak

férjem az előbb közölte amúgy az ő prognózisát a szülésem időpontjára - megálmodta állítólag: holnap délben indul és 4re már meg is szülök.

azt mondja álmondta, de van magyarázat is :
akkor még délelőtt tud dolgozni, nade pénteken ugye ki akar délnél tovább, valamint ha 4ig szülök akkor még estére össze tudja hozni a tejfakasztó bulit a haverokkal :)
ja második indok, hogy így akkor nem fogok sokat vajúdni. MÁSODIK :)
arany ember :) imádom

KépKép
judit18

Csajok!

A Fanetta férjéről se feledkezzetek meg!!!!!!!!!!!!!

Kedves Mindenki!
Látom, jól elvan a társaság. Igazi csapatmunka...! Fanetta üdvözletét küldi, és tényleg rászorulna most az agyalágyultan édes-kedves sopánkodásaitokra, nyögve-nyelős elmélkedéseitekre, sziporkázó okfejtéseitekre...

Enre!
Gyere többször, várjuk az apucik véleményeit is.

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

nem is értem, én jókat hallottam a Kistarcsai szülészetről, legalábbis jógán volt egy lány, ő már szült ott és a másodikat is ott fogja, nagyon dícsérte....

KépKép
judit18

[quote="judit18"]
írta:
judit18azt mondja álmondta, de van magyarázat is :
akkor még délelőtt tud dolgozni, nade pénteken ugye ki akar délnél tovább, valamint ha 4ig szülök akkor még estére össze tudja hozni a tejfakasztó bulit a haverokkal :)
ja második indok, hogy így akkor nem fogok sokat vajúdni. MÁSODIK :)
arany ember :) imádom

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na az enyém isa valahogy így beszél a szülésről, mintha hozzá igazodna.
Az Apehnél a mozgássérült parkoló mellé álltam, de magamba gondoltam, lehet, hogy ott se büntetnének meg, ha meglátnak. :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sógórnőm tavaly Kistarcsán szült és ő is dícsérte....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

télleg Pumperka milyen igazad van :)
ma pont így éreztem magam!!! és így néztem ki - 10perc volt 10 méter kb

KépKép
judit18

Judit!

Igen mostanában már szemlélet váltás történt Kistarcsán is(ezt írtam én is),de hidd el régebben nagyon gáz volt!!!
Innen Gödöllőről nagyon sokan szültek ott, mondjuk 10 éve még full 50 évvel ezelőtti állapotok uralkodtak a körülményekben és az elvekben is.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

mozgássérült parkoló :lol: :lol: Ez jó :lol: :lol:

Én éjszaka mondtam apának, hogy hozzon egy emelődarut hogy meg tudjak fordulni.... :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Az én férjem nem álmodott meg semmit, de megkért, hogy március 11. és 14. közt ne szüljek, ha lehet, mert akkor sok órája összegyűlne a melóhelyen, nem szeretne akkor eljönni. :roll:
Mintha rajtam múlna! :shock:
Vendég

Aludtam fél órát....
zsu: amúgy tegnap én meg veled álmodtam, de már elfelejtettem, mit! Az aloe vera termékek is bizti jók, engem most rábeszélt az egyik ovis anyuka, hogy lépjek be, de csak arra voltam hajlandó, hogy csináljon egy diszkont kártyát és akkor tudok vásárolni. Rendeltem is vmit szülés utánra, azt mondta a csaj, hogy az is tejszaporító meg fogyaszt is. Kiváncsi leszek, de inkább vettem vmit, minthogy itt a nyakamra járjon minden nap.
Vendég

Bocsánat, igen, Feri mellett Fanetta férje is írni szokott. :oops:

Nálunk Apa meg azt szeretné, hogy valamikor délelőtt induljon meg a szülés, mert akkor eljöhet a suliból (tanár). Én is mondtam, hogy sajna ez nem kívánságműsor.

Kb. egy órája lefeküdtem pihizni, de nem tudtam, mert fájdogált a hasam. Aztán kiugrottam az ágyból és elkezdtem bőszen takarítani, hogy hátha ráteszek egy lapáttal és a terheléstől elindul valami. Szerintetek? Semmi, azóta nem érzek fájásokat. :x

Melinda

Kép
melinda80

Milán nem volt hasfájós, 1-2 hétig max. Persze végigpróbáltam mindent, Espumisan...stb, talán az Infacol bizonyult a legjobbnak. Meg Mecsek gyermekteát kapott, az is jó szerintem.
cumisüveg: az aventes a legjobb, mert az hasonlít a legjobban a mell-hez és nincs rajta nagy luk, hogy ömöljön a baba szájába. Mert anno mi vettünk nuk-ot is, amikor kapott tápot pótlásnak (aventesen nem jött ki a táp), na az tett be, utána nem akart szopni.
bosek: nagyon örülök a tejcidnek és olyan cuki Blanka!!!!!!! Látod, ügyes kiscsajszi vagy.

Sokáig nem tudtam, hol van Kistarcsa, de egy gyermekkori cimborám tanította kiskoromban, hogy: "elmentek a cigányok jagajdadajda, Kistarcsáról, Nagytarcsára, jagajdadajda...." tovább nem tudom, de elég trágár szövege van :oops: :D
Vendég

Meli, én most keményedek, mindig, mikor a gép elé ülök. De lassan indulnom kéne oviba, aztán megyünk boltba....nem szeretek Milánnal menni, kiidegel, hogy vegyek neki süteményt és akkor magamnak is mindig veszek....
Vendég

Jim, milyen fogkrémmel üzérkedsz Te???

Kölyök, köszi a táblázatot, olyan izgi, hogy most már minden nap 2-3 embernek jár le az ideje... és olyan uncsi, hogy szülni meg senki nem megy...

Endre, gyere te is gyakran, bár néha meg fogsz rajtunk lepődni... de olyan izé dolog, hogy én már megfogadtam, nem bőgök többet, aztán csak sikerült Kvaszévi szülésén is meg most Endre hozzászólásán is... lassan én is beállok a papirzsepiragasztók sorába

Pati, gyere már és meséld el az állatkertet állatorvosi szemmel, nem fogunk meglepődni, ha sérült oroszlánt ápolgattál, azért késtél.

Többiek, bocsi, de elfelejtettem, mi mindent olvasgattam már, mert csak reggel óta 3 oldal termelődött...

Ja, JIM, a nyársakról merényleg volt a kép... Nem mindenki indult ám 50 kilóról!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Eszter: hogy sikerült a barátnős-tali? Pati hol a francba lehet már...biztos szül 8)

fogkrém: tagja vagyok egy klubnak, ahol szakértőként tanácsokat osztok. (mármint nem közgazdászként :D:D:D) Biorezonanciás vizsgálatokkal feltérképezhető a test, mi a konkrét baj egy beteg egyénnél és annak alapján kaphat kezeléseket. Sok természetgyógyász, orvos, fitoterapeuta, stb foglalkozik ezzel, most már én is 1 éve. na és vannak ilyen gyógynövényes cuccok, amiket meg is lehet venni nálam. A fogkrém is ilyen, amit a pali rendelt tőlem Finnországból.
Vendég

Jim,

Tali jó volt, köszi, csak a gyerek ahogy rám nézett, rögtön elkezdett sirni... ez azért némiképp elvette az önbizalmamat... De amúgy tök jó volt, meg el is telt fél nap, mindjárt megyek egyet aludni és akkor teljes lesz. Fél 5től pedig úgyis Vészhelyzet ismétlés. Persze ott kapcsolódtam be, amikor Marknál meghalt szülés közben egy anyuka... inkább nem is irom le, túl nagy is volt a baba... na, mindegy...

Ja, amúgy a kártyákhoz akartam hozzászólni, hogy én annyira lusta voltam átiratni a nevemet az a 3 év alatt, mig férjnél voltam, hogy semmi ilyet nem kellett visszacsinálni... kivéve azt, amit közben kezdtem, pl. önkéntes pénztár meg társai - de ott még mindig a férjezett nevem szerepel (2001. szept.11-én váltam). Na, ezt próbáljátok überelni!
Ez a biorezi... nem birom megjegyezni a végét majd engem is érdekel, na, nem a fogkrém - de majd irok privit, amikor sem nem szülök, sem nem szoptatok.

Kép

KépKép
eszterxx

Népszavazás: megkérdeztem egy barátnőmet, aki szavazatszámláló mindig - ő azt mondta, hogy vagy előzetesen be kell jelentened, vagy aznap valakit oda kell küldeni személyesen, aki bejelenti, hogy nem tudsz részt venni és hogy hova kéred. VIszont ha körzeten kivül szülsz, akkor oda nem biztos, hogy kimegy a bizottság - márpedig valószinű az eddigi választási körzetén kivül van mindenkinek a kórház, mert annyira kicsik ezek a körzetek.

Hőbörögtem egy sort, hogy magyarán, ha szülök, akkor nincs jogom szavazni/választani és az ombudsmanhoz fordulok, de közölte, hogy ne izguljak, ha meg megszültem, úgysem érdekel az egész, ha meg nem, akkor eltotyogok, legalább lesz program (mint Pumperka is irta)

Kép

KépKép
eszterxx

Na, elmentem egyet aludni, mielőtt tovább beszégletek itt magamban :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

Ááááááááááááááááááá..... már tudom, hogy nálunk miért van gond a tejjel... Josh nem csinált "tejfakasztó" bulit... :oops:
Vendég

Bosek!
A lányod egy elégedett szép baba! Tényleg sokat tesz a tejcsinél, ha nem görcsöl rá az ember lánya!!! Örülök, hogy beindult!

Endre!
Örülünk a hozzászólásodnak.

El tudom képzelni az ifjú apukákat, hogy miket szólhatnak a mi hozzászólásainkhoz!!!!!!

Jim!
Te tényleg boszi vagy!!!!!!!!

Merre van Pati!!!!!!!!!!
Eddig azért nem tart az az állatkerti látogatás!!!!

Kép
Kép
tündérmanó27

Akkor íme a mi szülés-történetünk:

Csütörtök hajnal 3-tól éreztem az összehúzódásokat. Pont reggelre volt beütemezve az internet bekötése, amit sms-ben f7-kor lemondtunk. Reggel 7 körül viszont éreztem, hogy csökkennek a fájások, ezért Endre gyorsan hívta a szerelőt, hogy jöjjön, mert még sem szülünk egyelőre. Amikor bekötötték, akkor írtam nektek a rövid üzenetet, hogy megyünk a dokihoz, mert izgultam a vérzés miatt. Végül is telefonon megbeszéltük a dokival, hogy semmi baj, 5 perces fájásoknál menjünk be a kórházba. Lepihentem egy kicsit, majd rövid görcsökre ébredve, mondtam Endrének, hogy takarítsunk ki, ezzel is talán meggyorsítva a folyamatot. Egy törlés egy görcs…Úgy 19 óra magasságában már 7-8 perces fájásaim voltak, de még hátra volt a szellemekkel suttogó, gondoltam, azt még megnézem, aztán indulás. Fél 11 körül értünk be a kórházba. A szokásos procedúra, ctg, adatfelvétel, ügyeletes doki-turi (hú, de szar volt…) 2 ujjnyi, borotválás, beöntés, wc, zuhanyozás. Éjfél után megkaptuk a kettes szülőszobát, becuccoltunk. A fájások közben szépen jöttek egyre sűrűbben. Nem ültem, nem feküdtem le, csak járkáltam fel és alá, nekem így könnyebb volt átvészelni ezt a tágulásos időszakot. A szülésznő rögtön kiszúrta, hogy milyen stresszes és feszült vagyok, úgyhogy jónak látta egy kis nospa adagolását. Branült rakott a karomba és kaptam szépen fokozatosan 2 nospa injekciót. A szülésznő mondogatta, hogy lassan hívja az ügyeletes dokit, hogy burkot repesszen, amitől én iszonyatosan féltem. Az óránkénti tágulási vizsgálatot is alig bírtam, úgy fájt, hogy könyörögtem, hogy hagyja már abba. Na ezek után lett volna egy idegen doki általi burokrepesztés meg vizsgálat, hát az én agyam jól megrepesztette a burkot. Hála, ügyeletes doki törölve . Ezek után ráültem a labdás székre úgy, hogy a ctg újra rajtam volt. Ekkor már olyan elemi erővel törtek rám a fájások, hogy kértem a szülésznőt, hagy álljak fel, mert belehalok, ha itt kell ücsörögnöm. Mivel a ctg-t már nem vette le rólam, egy megoldás maradt, feküdjek fel a szülőágyra. Iszonyat volt, csak mentem volna, kértem újra és újra, de nem mehettem már sehová. Mondta, hogy hívja a dokit. Kb. egy negyed óra múlva meg is érkezett. Én, mint tapasztalatlan, először szülő nő, azt sem tudtam, mi következik, valahogy eszembe sem jutott, hogy már nyomnom kell. Csak valahogy csillapodtak a fájások, ezért kaptam egy kis oxitocint, ami aztán ismét jól bedurrantotta a fájdalmakat. Endre úgy bíztatott, hogy ezek legyenek életem legfájdalmasabb percei, hiszen a cél a gyermekünk megszületése. De ott abban a helyzetben nehéz ezt egyszerűen tudatosítani. Kínálgatott vízzel, törölgette a nyakam és homlokom, de már csak kézmozdulatokkal jeleztem az igeneket és nemeket. Kezdtek elviselhetetlenné válni a fájásaim. Érzéstelenítőért és császármetszésért könyörögtem, elhangzott a „meg fogok halni” is. A dokim hidegvérrel, teljes nyugalomban leszerelt pillanatok alatt. A császárra az volt a válasza, hogy már a szülőcsatornában van Zalán és így az már nem lehetséges, az érzéstelenítés pedig minimum fél óra, ami alatt meg már meg is szülök. A férjem is öntötte belém a lelket azzal, hogy képes vagyok megszülni a gyermekünket, meg tudom csinálni, és kerüljük el a műtétet, ami lehet, hogy könnyebbnek tűnik, de utána hosszabb a gyógyulás. Az biztos, hogy hármukkal szemben kisebbségben éreztem magam a császárt és az érzéstelenítést illetően. Nagyon nehezen mentek a nyomások, mert éreztem, hogy egyre fogy az erőm. Egy fájási ciklusra három helyett csak kettőt tudtam nyomni. A dokimon is láttam, hogy kezdem megtépázni a türelmi készleteit. Feküdtem az ágyon, egyik oldalamon a szülésznőmbe a másikon a férjembe kapaszkodtam, mert a térdemről állandóan lecsúszott a kezem, a dokim meg tágított és bíztatott, hogy látja már a kicsi haját. Megjegyezte, hogy elég erős a fenékizomzatom, ezért megy nehezebben a nyomás, túl kötött vagyok. Ezen egy kicsit elviccelődtünk - jó, mi, szülés közben- csak most éppen háj borítja . Nagyon nehezen, de Zalánom araszolt előre. Aztán látom, hogy a dokim egy rudat erősít az ágy egyik oldalára. Úgy emlékszem, meg is kérdeztem, hogy kapaszkodhatok-e belé, mire a szülésznő mondta, hogy meg kell osztoznom a doktor úrral a rúdon. Akkor még nem sejtettem, hogy mire is való az a rúd, de hamarosan rá kellett jönnöm, amikor az orvos egy nyomás alkalmával az ágy másik oldaláról átnyúlt, megragadta a rudat, és a két alkarjával egyszerre kezdte nyomni a babámat ki a hasamból. Az első nyomásnál már kijött a fejecskéjének a teteje, szólt az orvos, hogy nyúljak oda. Erre odatette a kezemet és egy kis puha valamit éreztem, ami óriási erőt adott nekem, mert már nagyon a végét jártam. A második doki általi segédkezésnél, kijött a babám fejecskéje, majd a vállai, végül kicuppant az egész kicsi teste belőlem. Megkönnyebbülést éreztem hirtelen, bár alul még mindig fájtam. Endre elvágta a köldökzsinórt a doki fotózott. Egy gyors fürdetés után rám rakták a kicsinyemet, aztán nyomást éreztem a hasamon, a dokim kinyomta a méhlepényt belőlem. A varrást inkább nem részletezném, szörnyű volt. Vágtak is, repedtem is, kívül is, belül is…
Iszonyat hosszú volt, csak kifeszítettem magam és vártam a dolog végét. Nagyon nehezen jött el…
Amikor vége lett, a szülésznő lemosott, lefertőtlenített alulról, segített átöltözni a saját hálóingembe, és hozta a kisfiamat. Segített mellre tenni. Olyan ügyes volt ez a kisember, hogy azonnal bekapta a cicit és szívta nyelte a semmit. Kb. fél órát volt velem a kicsikém, amikor levitték a csecsemő osztályra, ahol rutinvizsgálatnak vetették alá.
Hát ennyi lenne a mi szülés-születés történetünk. Nehéz volt, de megérte, imádom a kisfiamat, és már nem is emlékszem, hogy mennyire fájtam.

Kép
kikó70

Kiko!

Köszönöm a beszámolódat, főleg a vége tetszik. :wink:
Idővel a nehézségek is megszépülnek, de már látom most inkább a jóra próbálsz emlékezni. És ne feledd, hogy Te sokunknál nagyobb tettet hajtottál végre ilyen kemény szüléssel.

Sajnálom, hogy egy idő után nem engedtek felkelni, én is megállás nélkül járkáltam és támaszkodtam, de lefeküdni eszem ágában se volt, szerencsére amikor már infúzió volt bennem a szülésznő megengedte, hogy álljak legalább, de ne kelljen feküdnöm. Na most új korház, új doki, hát meglátjuk....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Voltam kedden dokinál és 3900gr a becsült súly, 39.hétnek megfelelő méretek. És tudom, hogy már egyszer leírtátok, de mit jelent a méhszáj vizsgálatnál a 2000? Azt, hogy várjak türelmesen? Csak, mert kicsit sokallom a babát, legalábbis ezek alapján.
Holnap ctg is lesz...
És hétvégére készültem a naptár szerint.

Indítás:
Nekem nem volt gond egyiknél sem, EDA mellett egész elviselhető volt.

Jó lenne már, ha kibújna egy (két, három, négy....) újabb bébi.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Megjöttem. németórán voltam, majd posta, bank, bolt, szval csupa izgi dolgok.
De vár rám a pelenkázókomód :) megmosom és rakom is bele a rucikat :lol: majd ha minden a helyén lesz, a matrac is és minden, akkor igérem kaptok fotót.

Kikó, köszi a szüléstörténetet. végig izgultam...

Bosek, gyönyörű a kiscsajszi, ez a mosoly.... és nagyon örülök hogy van tej!!! :lol:

a tb kártyával akartam volna irni, de már mindent leirtatok :)

most minden más kiment a fejemből, pedig volt még kire reagálni akartam... bocsi :?

jöjjenek a táblázatok, aki szeretne bekerülni, kérem az adatokat :lol:

Kép Kép

Kép

Kép
kolyok28

Jajj úgy élvezem én a strandot... :)

Kép

Kép

Ez volt Lilla baba második fürdetése és ma már a harmadik jön! :)

Amúgy készítettem most egy kis Lilla excel táblázatot, amit kinyomtattam és odatettem a mérleg mellé - ebbe fogjuk irogatni a kiscsaj tömeggyarapodását, így az elején. 3250 grammal született és most 2800 gramm körül jár - szerintetek ez nem vészes? Amúgy van tejcsi bőven, csak Lilla baba folyton bealszik szopizás közben - egyszerre ketten szoktuk birizgálni a buksiját és a talpát, hogy egyen valamennyit. Egy-egy szopi mostanság sajnos 2 óra hosszúra is elnyúlik, no de majd csak belejövünk!!! :)

Lilla egyébként imád apa pocakján (neki vízágy) alukálni. Mondtam is a Nikinek, hogy majd amikor már tizéves lesz, akkor is csak így lesz hajlandó elaludni... ;)

feri (mni)

Kis vizitündér Lilla :)
jééé, már 1 hetes.... :)

Kép

Kép
kolyok28

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?