Új privát üzeneted érkezett!

Hi-hi-hi! Szülés! Az elsőnek mindenki igy indul neki! De a lényeg tényleg amit Jaimee írt. Én is 5 perces fájásokkal mentem be, a magzatvizem nem folyt el. Bár a fene vette volna észre, mert itthon "vajúdtam" a kádban vagy két órán keresztül. Nekem fájásra a melegvíz nagyon bejött.

Judit! Köszi az álláslehetőséget, de még 1 évig passzolom. Mond meg nekik, addig tartsanak ki! :mrgreen:

Szami! Jöhet a sós muffin! Én is mindíg nézegetem, aztán csak édes lesz belőle! :lol: Órákat töltöttem azon az oldalon amit ajánlottál. Hát nagy kedvem lett hirtelen kelesztős tésztákat csinálni. Tegnap délután fánkot csináltam, ma meg lángos lesz. :D Tényleg Judit, ha esetleg angol után megéheznétek...

Ősz pasik: az emberem még elég fekete, de azért már látszanak az ősz hajszálak. Szerinte csak azóta vannak neki, mióta együttvagyunk. :roll: De nekem is nagyon bejön! Meg be fog jönni, szerintem... Bár most hogy belegondolok nem tudom Petit elképzelni őszen.

Dorka!.... :oops: Szóval jó pénzért valamikor, ha Szabika is úgy gondolja, akkor majd nyelvtanoznál velem egy-két órát? :oops:

Csajok! Úgy nincs kedvem tanulni!!! Pedig most ottalvósra hagytam a gyereket a bölcsibe. Á-á-á! De meg fogom ezt még szívni!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Á, Olga, ne gondold! Sétálj egyet, pihenj, kapcsolódj ki, utána könnyebben megy a tanulás is! :lol:

Ez amolyan baconos muffin, én találtam ki. :oops: De jó az az oldal is, bár engem a kovász és az aszkorbinsav mindig elriaszt...

Nah, a fényképezőben lemerült az akksi, ha feltöltött, jövök a virslis párnákkal és a fűszeres bébiüveggel :lol: Addig is jó étvágyat mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Dorka!
Hát jó lenne pihenni,de múltkor anyukám mndta menjünk haza és ő vigyáz Robira én meg pihizzek,így is volt,ez anyósóm fülébe jutott aki kiakadt hogy én hazajárok aludni!!!!!Mondtam neki hogy már nagyon fáradt voltam azért is mentem haza-errő "nekem is volt két gyerekem én sem aludtam,na azóta nem fogadok el ilyen ajánlatokat mert én szégyelltem magam a történtek miatt!
Ja eggyik ismerősünk vigyáz majd Robira


Bbj!
Gizi-ez jó!!!!!!
Nálunk Robi Lujzi :oops: :oops:

Sós muffin ide is jöhet

Kép

Kép
katlina
 
 

 
 

Katlina! Ez nagyon durva!!! :shock: :( Hogy lehetnél Robikának támasza (pláne az ilyen betegeskesdős időszakban), ha nem vagy kipihent??? :shock: :shock:
Erről jut eszembe! Anyumat megkérdeztem, de csak az Echinacea Angustifola-t tudta javasolni. Ezt is úgy, hogy pici forralt-lehűtött vízben feloldva a golyócskákat (5db-ot) és ezzel bekenni Robika ínyét... mert hogy nyálkahártyán keresztül szívódik fel a cucc a leghatékonyabban. Naponta 1x kell megcsinálni 1 hétig, aztán 1 hét szünet... De azért érdemes rákérdezni egy homeós dokinál, mert előfordul, hogy a homeopátiás készítmények előhoznak lappangó betegségeket és akkor csak rosszabb lesz a dolog, mint előtte volt...
szilbee
 
 


Jé! meggyógyultak a vonalzóim!! :shock: :D Pedig épp most akartam lecserélni őket... :lol:
szilbee
 
 


Én is kéjek sós muffin receptet!!! :D

Én is tudok egy gombás baconosat a Dr. Oetker szakácskönyvemből, de az nagyon macerás.... :?
szilbee
 
 


Na még ilyen sem volt. Alig toltam ki Rékát a kapun, elkezdett torkaszakadtából ordítani. Gondoltam majd abbahagyja, úgy szokta....Ezúttal nem. Úgyhogy eltoltam kb 50 m-re, majd spuri vissza. Ha láttatok volna...Be a kapun, ki a mózest a kocsiból, fel a másodikra. még mindig ordít, most már max fordulatszámon. Csak egy lehet, éhes. 1,5 órája evett. Kézmosás, cici elő... Mondom neki: Rékacica, mindjárt kapsz cicit, jó? Cici cici cicicici...Erre elhallgatott, de figyelt, mint a sas. :shock: :shock: :shock: Evett, mint akit éheztetnek. :D

Katlina: De jó fej anyósod van! Áldott jó természete van.
jaimee1
 
 


Sziasztok!

Katlina!

És Te így szót fogadsz az anyósodnak? :?

Rólunk:Beatrix már várja a tavaszi (na meg a nyári) szünetet. Amyúgy mindent szívesebben csinál mint, hogy tanulna. Állandóan tanárosdit játszik. Szobaajtó becsuk, Trixi meg kiabál a képzelt diákokkal. Honnan veszi? :? :shock:

Szonjácskám meg néha már összeköt két szót :D A délutáni alvásról még nem is írtam (nem akartam elkiabálni) , hogy magától elalszik. Egyszer beraktam az ágyába mert huncutkodott mellettem és egyszer csak lám elaludt. Szóval ez már rendben van, bezzeg az esti az őrület illetve ha én is meg apa is ott vagyunk, Ő meg köztünk akkor 15-30 perc alatt elalszik. VELÜNK ALSZIK! :roll: Nem tudok mit csinálni, még nem volt saját szobája, nem tudom különrakni. Kíváncsi leszek ha elkészül a szoba (hamarosan, REMÉLEM!!!) akkor , hoygan fogom majd megvalósítani a dolgot. Amit olvasatm könyvet (éjszakai gondoskodás) az csakis az együtt alvást szorgalmazza, addig amíg a gyereknek jól esik. :shock: APa nem engedi a lerakom a kiságyba-otthagyom-sír-visszmegyek, megnyugtatom-kijövök.sír-benegyek stb. Mondjuk én se vagyok híve. NA majd meglátjuk. Esetleg vélemények és tapasztalatok?

TAli? Mikor? Hol? VAgy ez nem olyan? :oops:

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Húú azt el is felejtettem, hoyg Szonja rajongásig szereti Trixit, a szívem szakad meg amikor: ,,ANya foglalkozz már Szonjával, játszani szeretnék" Trixi becsukja a szobája ajtaját, Szonja ekkor keres valamit, amit sürgősen oda kell adnia Trixinek, kopogtat és kiabálja, hoyg tess (tessék) . :D
Persze azért sokat játszanak és táncolnak együtt.

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Kati!

Gréti három elmúlt, mire készen lett a szoba, amiylenre én gondolrtam, szupi kis ággyal, ő kérte, hyiog aludhasson ott, még bőgött is. azt gondoltam, akkor itt az ideje. ne stresszeld Szonját, mondogasd neki, hoyg ki hol fog aludni, meg az lesz az ő "szépszobája".. aztán majd egyszer, lehet ő kéri....

Olga!
Kár!!!!

Az én átküldött muffinos receptjeimbe elvileg van sós

Kata tudom, neked még nem küldtem semmit. :oops: de gondolom most nem sütkérezni/főzőcskézni akarsz...

Szami!
hisz a piszi, méghoyg nem tudsz sütni! Csak lusti vagy belefogni, mert az is oylan jól sikerülne, mint a többi, és egy munkával több! Valld be!

Ma kreatívkodtunk, ablakmatricák, festés, gyöngyvasalás. aki tudja, hoyg azt meddig kell vasalni, merthát so-so. egyik helyen totál elolvadt, a másikon meg darabokra hullott. :shock:

Na majd még jövök, megyünk ebédelni.

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Kati!
Ez kimaradt, még gyorsan!
Topikos tali, nálunk márc 15-én

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Fanna: Írd már le, hogy pontosan milyen típus a babakocsi, amit vetettek, légyszi!

Judit: Azt hiszem, ma kihagyjuk az angolt. Bár Dorka jobban van, de nem szeretném, ha valamit még összeszedne.

Niki

Kép
Kép
csni
 
 


Kati!
Ha nem velük laknánk akkor nem is érdekelne,de így :?

Bbj!
Szerintem mi kihadjuk,mert Robi nem hiszem hogy helyrejön addig,na meg akkor szombaton kucuvágás :cry:


Szilbee!
Köszi!Majd még akkor utánajárok!

Kép

Kép
katlina
 
 


Na megint itt.

Katlina!
:cry:

Hát sztem akkor se foglalkozz vele. ma már más világot írunk, mint harminc éve. akkor fele ennyi problémájuk nem volt, elment a munkahelyre, biztosan megvolt a fizu is, agyon sem hajtotta magát senki. most meg....

Niki!
Katának boldog hófordulót!

Akkor gyógyulgassatok tovább! pisi eredménye?

Olga!
Köszi az invitálást, de most rohanunk valszeg bemegyünk a corába utána, de 8-ra már itthon akarok lenni!
Én imádom a fánkot, Gréti a farsangon belenyalt, és én ettem meg, de én még sosem próbáltam, mondjuk anya sem csinált otthon, így halvány dunsztom, hoyg hoygan is kell csinálni, talán annyi, hoyg krumplit kell főzni? Betty írta a múltkor, én akkor is meresztettem a szemem, hoyg miket csinál!

ja és még nem is írtam, Leti mondja, hoyg ana.

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Katlina, ez így elég durván hagzott, amit írtál, de nehoyg te szégyelld magad miatta. Vannak ilen mártíranyukák, tényleg ne foglalkozz vele! Inkább gyertek el hozzánk, aztán aludj egyet!!! :) Robikával majd eljátszunk! LEgalább kipróbálom, milyen lehet ikres anyukának lenni! :)

Olga, jó pénzért szó sem lehet róla!!! 8) Szívesen segítek, ha tudok, nem pénzért! Mondjuk kedd 4 után? Akkor Apa vgyázna Szabira. Te is meg tudod oldani Balázs felügyeletét? Apa 4-ig dolgozik, szóval azért lenne jó 4 után!

Judit, KisGizi nagyon tündér lehet, ahogy "Anázik"! :)

Ditke, mi a baj? Zsófi nyűgöske?

Na, a többit később!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Ja, Anikó, biztos egyértelműek lesznek a jelek,de ha bizonytalan leszel, nyugodtan felhívhatod a kórházat, elmondod, mit tapasztalsz, meg hogy hány km-re laktok, és majd adnak őt is tanácsot, ha kell!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Hali!

Végre gyerkőc nélkül, mindjárt gyártom tovább a dogámat. Anyukámék elvitték a Szerelmemet hozzájuk, majd csak szombat du. megyünk érte. Addig meg mint a gép haladok.

Apukám délután megtervezte, hová milyen gyümölcsfát ültessünk, olyan aranyos, mindenben segítenek.

Anikó: érdekesség képpen az én szülésem barnázással indult és rendszertelen fájásokkal. (Ha nem mondták volna, barnázás vagy vérzés jelentkezhet NE RÉMÜLJ MEG!!! méhlepényleválás miatt, ezért mondják, hogy akkor haladéktalanul menni kell. De ez nagyon ritka. Nem jó a kórházban vajúdni, de biztonságos) Szóval sajnos én szinte az első perctől bent voltam, de nem volt semmi baj, csak egyszerűen így jelzett a szervezetem. És nekem nem voltak szabályos időközönként fájásaim. Teljesen összevissza jöttek, ami miatt a szülésznők sem vettek komolyan. Aztán nagycsudára, mégis megszültem. Szóval teljesen bizonytalan, hogy neked hogy fog kezdődni, de az biztos, hogy tudni fogod. A magzatvíz elfolyás után is biztonságból kell kórházban lenni, mert akkor nyitottá válik a méh, ahol bármilyen kórokozó feljuthat (ami megint csak ritka, pusztán megelőzés a lényeg). Nagyon szép kuckója lesz a babátoknak. Biztosan írtad már, de kinél fogsz szülni? :oops: Bocsi, ha az őszinteségem miatt most egy kicsit megijedtél, de én inkább a tájékoztatás híve vagyok, mint az elhallgatás és kímélésé. Ez utóbbiak miatt már elég sokszor szívtam.

Katlina: együttlaktok .... :shock: úúúú, nagyon kemény lehet. Ne is foglalkozz vele. Én úgy örülök, amikor anyáméknál vagyunk vagy itt vannak anyámék, hogy pihizhetek. Míg kisebb volt Bence, bizony aludtam is olyankor mindig. Menj nyugodtan és pihenj!!!!

Dorka: szegény Szabi, de megküzd a fogával. De hátha a többivel már nem lesz annyi baj. (Nálunk a hátsók úgy kijöttek, hogy azt sem tudom mikor és 2 éves kora előtt kinn volt mind a 20)

Olga: nem baj, ha nem tanulsz, amikor én is dolgozhatnék, mindig pihenéssel kezdem, ki kell kapcsolni az agyat. :lol:

Bbj: hát tényleg nem sütkérezek mostanában. (Most akkor már el is indult a 3. baba projekt? :oops: ) Gratula Kisgizi vonulgatásának!

Kati74: végre, végre írtál a csajokról. :lol: De borzasztó, hogy a tanítással kapcsolatban a gyerekekben a kiabálás marad meg.

Ditke: elképzeltem a Szépségedet ahogy kúszik és négykézláb hintázik :lol: Kép?

Balwin Judit: olyan rég nem tettél fel képet AnnaLucusról vagy megen nem vagytok itthon?

Szamóca: nem ér ingerelni az ízlelőbimbóimat a finomságaiddal! Most is olyan éhes vagyok :roll:
szolkata
 
 


Judit!

Hát igen! VAlahogy én is így gondolom. Na meg majd a helyzet adja magát, kár lenne előre ezen agyalni. :D

Katlina!

JA! Azt én se tudtam, hoyg együtt laktok! :( Bocsi!

KAta!

De aranyos vagy! Köszi, a figyelmeztetést, hoyg keveset írok a csajokról! :D

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Halihó!

Kezdek vmennyire magamhoz térni, remélem, holnap már topon leszek. Köhögni köhögök, de nem fáj már legalább annyira.
Szomszéd 2 gyerek egész délután a mi ablakunk előtt focizik KOSÁRLABDÁVAL aszfalton :x Hanghatás elképzelhető, mintha a szobában a fejem mellett csinálnák, kutyánk pont rájuk lát a hátsó kertből, megőrül... És ez megy márciustól novemberig :? Jaj, pedig birkatürelmem van alapból, de ha itt lesz Babó, sztem szólni fogok, h. légyszike tolják odébb a biciklit az Ő ablakuk alá, mert hogy helyük az lenne bőven az utcán, csak előttünk érdekesebb vmiért... Utcára néz amúgy ablakunk, előtte egy sövény, lehet az tetszik nekik, h. beszáll a labda a bukszusba, és lehet benne bujkálni?! Ha ez a sövény nem lenne, már egy jópárszor kitört volna az ablak...
Házsártos banyának tűnhetek, de AGYRA MENŐ gyerekek - anyukáék hozzáállása: takarmány az uccára, addig se bent rontjátok a levegőt! Néha rájuk nézni persze luxus...

donkoaniko
 
 


Szolkata! Tóthnál szülök, és nem ijesztettél meg, én is jobban szeretek tájékozott lenni, mint szépítgetni dolgokat, aztán meg megijedni hirtelen...

donkoaniko
 
 


Anikó!

Pont arra gondoltam, hogy mi lesz amikor babó megszületik. Teljesen jogos a ,,házsártosságod"!

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Dorka!
Az én emberem fél 5 körül ér haza, de majdcsak lepasszolom a gyereket a szomszédba! 8) Előre is köszi! (Nyugtatót készítsd magadnak... :oops: )

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Judit! Én is csináltam egyszer krumplival, úgy is nagyon fincsi, könnyű tésztája lesz. De egy másik fajtát szoktam csinálni, azt hiszem a mindmegettén találtam. Többek között azért is tetszik, mert nem 8 tojássárgája kell hozzá, hanem egész tojás, abból is csak egy, és mégis szépen feljön, és puha, lyukacsos szerkezetű lesz. És tényleg nem nagy kinlódás, főleg a sütés már gyorsan megy.

Jaimee! :lol: Bocsi, de... Nálunk is mostanában favorít az ordítás a babakocsiban. Ugyhogy együtt érzek veled. Mint írtam pár napja, múlthéten a tiszaparti játszóról ölben hoztam haza a vasútállomásig... :?

Katlina! :shock: Igazán nem akarom bántani anyóspajtást, de... Nem kell neki tudnia miért mész te anyukádékhoz, és mit csinálsz ott, nem?

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Judit!
Ezt most találtam a Mindmegettén. Igaz ,nem ezt szoktam csinálni, de tuti kipróbálom, már lehet hogy holnap. :lol: Nagyon dícsérik a hozzászólásokban, de azt már nem másolom be. Én ezt túróval a tésztájában ismerem, túrófánk néven, nagyon szertejük.

10 perces fánk II.
Hozzávalók:
# 1 db tojás
# 1 pohár natúr joghurt vagy kefir
# 15 dkg liszt
# pici só
# 1 csomag sütőpor
# citromhéj
# olaj a sütéshez

Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojást a joghurttal vagy kefirrel, pici sóval, citromhéjjal, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Kávéskanállal nem túl forró olajba szaggatjuk. Amikor megsültek, kiszedjük és lecsepegtetjük. Lekvárt, kakaós vagy fahéjas porcukrot kínálunk mellé.

Megjegyzés:
Nagyon gyorsan elkészül, és nem drága. Én mindig dupla adagot készítek, mert hamar elfogy. Jó étvágyat hozzá. Nem lehet elrontani.

A receptet Mamika101 küldte. Köszönjük!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Olga, nem kell lepasszolnod, mert jó nekem 5-6 körül is! Szabika úgyis 10-ig tuti ébren van. A lányeg, hogy 4 után legyen, de ez lehet 7 is!
Milyen témakörben kellene egyébként segíteni? MAjd priviben elküldöm a címem, telszámom!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Olga véletlenül tudta meg és nem tőlem

Voltunk ma orvosnál mert nagyon csúnyán köhög még mindíg.reggel visszahányta a tejet annyira köhögött,erre a doki-szedje tovább az ambrokszolt majd ha elfogy jöjjenek vissza :twisted:

Kép

Kép
katlina
 
 


1000.hozzászólás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Kép

Kép
katlina
 
 


Szió!

Katlina!
Sok erőt kívánok...mert azért kicsit izgulsz is neeeem?....Meg csak ki kellene magad pihenni előtte hogy teljes terjedelmében tudd élvezni hg körülötted forog a nap!!!!! És hg milyen szép vagy!És gyógyuljatok meg addig!!

Niki!
Háááát csak sima pierre cardin van ráírva...még azt sem tudom hol lehet ledönteni...mert a barátnőmnek mutatták...és nem látok rajta kart sem....

Akkor én mit vigyek?....Kaja lesz bővem úgy látom!!!!!!!! Judit????? Hm???? segíts!!!!!!!!

fanna3
 
 


Katlina, nem irigyellek. Az anyósommal való kezdeti csatározásunk egy dolog miatt hasznos volt: megtanultam-tapasztaltam, hogy milyen ne legyek majd, ha eljön annak az ideje, hogy én is anyós leszek. És szerintem az idő azóta engem igazolt, hiszen idén lesz 13 éve, hogy együtt vagyunk a férjemmel. Bár úgy érzem, ezt már Ő is elfogadta, de az elején nagyon nem volt egyszerű. És bizony kellett hozzá a párom is, aki kérdés nélkül mellettem állt ki.

És gratula az 1000. hozzászólásodhoz! :lol:

Akkor a virslis párnácska kép:
Kép

És a fűszeres üveg (eredetileg kis kék-fehér kockás, cakkos szélű kupakfedő is volt rajta, de az utolsó mosás után lusta voltam visszarakni)
Kép

Ja, lányok, a muffint a talira kérdeztem, nem receptet akarok küldeni :lol:

Jaimee, akartam már kérdezni, a múltkor végül milyen tortát vettél?

Judit, azt az "ana"-t naggggyon irigylem :lol: Az enyémnek eszében sincs ilyesmi... :cry:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Nem is mondtam még, hogy tegnap milyen büszke voltam Mátéra a nyílt napon: matekon ő volt a legügyesebb, az egész órán 27 pontot lehetett gyűjteni, s ebből neki 25 lett, az utána jövő kisgyereknek 21... Aztán nyelvtanon is remekelt, s mindeközben úgy viselkedett, mint egy kisangyal. De a legjobb az egészben az volt, hogy mi is megkaptuk az egyik matekverseny feladatlapját és rendkívül büszkék voltunk magunkra, hogy a harmadikos feladatokat hibátlanul megoldottuk :lol: :lol: :lol:

Ma megjelent a hirdetésünk a tévében, remélem, jönnek a telefonok sorban :roll: Ma volt egy hölgy, akinek nagyon tetszett a ház, ő lakna benne, de a külföldön élő fia venné, aki most éppen Mo-on van, s valamikor az elkövetkező napokban megnézné a házat. Hááát, nagyon jó lenne, ha neki is annyira tetszene,mint az édesanyjának! Majd szorítsatok értünk, jó? :lol:

Olga, a túrófánkot én is szeretem... :lol:

Judit, valahogy a sütemények annyira nem vonzanak... Azokért inkább elmegyek a cukiba :oops:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Katlina! Gratula az 1000.hozzászólásodhoz! :D Hát reméljük anyósod is megbékél majd. Ki tudja, mi is fogadkozunk, hogy ilyenek-olyanok nem leszünk, aztán... Mint a gyereknevelésnél: ezt nem fogom engedni, azt úgy fogom csinálni... Na persze...

Szami! Jól néz ki a bucid! Én meg értettem, hogy a talira akarod hozni a sós muffint, csak közbekotyogtam, hogy én még nem csináltam, pedig régóta szemezek vele.

Judit! Ha gondolod begépelem a fánk receptjét. Az a régi, hagyományos kinézetű fánk lesz belőle.

Dorkám! Okés, majd még megálmodom mi legyen a gyerekemmel, de legkésőbb szombat este tájékoztatlak. Irok neked privit, egy-két példával ami órán volt.
Szabi 10-ig ébren? Nekem tegnap csinálta Balázs dr.House alatt. Azt hiszem megveszek. Csak mert ma például 8kor elaludt. De az átlag az a 9 óra.

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Judit! A vegyes csoporttal kapcsolatban semmit nem tanultunk. Mondjuk a "hagyományossal" sem... Én mikor elkezdtem ide járni a Jósika úti óviba hospitálni, akkor a Borikának rendes középső csoportosai voltak. Majd ugye egy évig nem mentem, majd tavaly már vegyes korosztály volt. Volt maradó nagycsoportos is, akiket még ismertem, meg még egészen picik "minisek" is. Nekem is és az óvónők többségének is az a véleménye, hogy van hátránya és előnye is. De ezeket ti is szépen áttláttátok. A kicsiknek jó, mert a nagyoktól sokat tanulnak, a nagyoknak nem igazán jó, mert a kicsiket kell "kerülgetni". Az óvónőknek mindenképp plusz munka, mert külön kell terveznie, illetve a figyelmét is meg kell osztani. Nem tudom nálatok Miklóson hogy van, de itt a 25 gyerekkel 1 óvónő van, meg néha felbukkan a dajka, de főleg etetésnél, altatásnál. Tavaly ősszel, mikor foglalkozást tartottam testnevelésből, akkor Borika lefoglalta a kicsiket a tornaterem egyik sarkába, fél szemével meg engem és a nagyokat tartotta szemmel. Nem lehet például együtt futattni őket, mert a nagyok eltipornák a kicsiket. Meg nyilván egy 3 éves gyereknek nem mondhatom, hogy kúsz fel a padon, ami be van akasztva a bordásfal 4.lépcsőjébe, majd húzózkodj fel a legfelső fokig, mász át a mellette lévő bordásfalra, és ereszkedj le. Vagyis mondani mondhatom, de jó nem biztos, hogy kisülne belőle. Szóval érted, az óvónőknek is inkább egy plusz "teher". Meg azt is írtátok, hogy nem olyan ütemben haladnak. Például egy kézműves foglalkozás. A nagycsoportosnak odaadhatom a tűt, a kalapácsot, az ollót, de egy kiscsoportosnak nem igazán. Szóval tényleg kétfelé kell szakadnia a pedagógusnak is.
Na bocsi, jó bő lettem. :oops:

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Szami:
Gratula Mátéhoz! :D Akkor semmi kételkedés, hogy elég okos e, ugye?

És tyűűűű ez a virslis párna...(Itt nyálcsorgást képzelj el....)

Milyen tortát rendeltünk:
Ilyet - Kép

Feketeerdő. Finom volt, bár én kipiszkáltam belőle a meggyet. :oops:
jaimee1
 
 


Olga, már annyit akartam kérdezni, milyen az a Montesszori óvi?
jaimee1
 
 


Kata, akkor azért pihenni is próbálj meg, meg ne szakadj a dogaírásban!
Én is bízom benne, hogy a többi fogacsak már megkegyelmez Szabinak.

Katlina, még 10x ennyi hozzászólást kívánok! :)
Robikánka pedig turbógyógyulást! te hogy vagy?

Szilbee, holnapi programot majd napközben megdumáljuk, jó? Szóltam Anyának is, hogy mit tervezünk holnapra!

Olga, csak vigyázz, kinek küldesz privit! :wink:
Várom majd! De ha más nap jobb lenne, írd emg, aztán keresünk közös időpontot!

Szamóca, remélem sikerül rendes, megbízható vevőt találnotok!
Mátéra igazán büszke lehetsz! hehe, az is vagy! :)
Bucik étvágygerjesztőek! Nem akarsz a Vacsoracsatába jelentkezni?

Vegyes csoport: én még nem merültem el nagyon a témában,de ösztönösen elzárkózom előle... Túl nagynak tűnik a különbség egy majd' 7 éves, és egy 3 éves között... Az óvónői plusz feladatról és figyelemről már nem is ebszélve. De ha majd aktuális lesz, biztosan alaposan átgondolom.

Judit, ezt a "füles" dolgot mondom a dokinéninek mindenképp, mert gyanús a dolog. Nemsoká úgyis mennünk kell, vasat ellenőrizni.

Na mára ennyit, zárul Miki mókatára.....
Jó éjt!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Dorka, vacsoracsata?! Az meg mi a túró?

Jaimee, jaj, úúúgy megennék most egy szeletkét, mindjárt keresek valami fincsiséget a hűtőben... :lol: Nem oylan egyszerű ez a máté kérdés... :oops: Az osztályában és az iskolai tananyagban tudom, hogy mit tud és mennyit ér ott az a tudás, de úgy a 3.osztályosok között nem érzékeltem eddig, hogy emnnyi is az az annyi. Ajaj, remélem, valamennyire azért érthető voltam :oops: :lol:

Van Szolnokon Montessori óvoda? Amit mi tanultunk róla, ill. magáról a Montessori módszerről, az alapján nem lehet rossz. De azért legtöbb esetben az alternatív, alapítványi óvodák/iskolák egy speciális rétegnek (és itt most kivételesen nem a pénztárcára gondolok) igazán jók, nem általánosságban - pl. a Waldorf pont a matekban gyenge.

Olga, akkor holnap elődúrom a receptet. :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Szaisztok!

na, csak gyorsan 1/2 9-re értünk haza a corából....

Olga!
Írd be légyszi!
Ez is nagyon jónak tűnik, lehet meg kellene a hétvégén csinálni. elvégre it az ideje!

vegyes csopi. aha egyetértek veled, itt is úgy van per pill. hoyg 25 gyerekkel 1 óvónéni, + 1 dajka, ezért keresnek, mert 2 óvónéni kellene. (a többi csopiban annyi van) a nagyok foglalkozásai nálunk mindig külön teremben van, így a kicsik, amelyik csopiba akarnak menni, oda mennek arra az egy órára, de a kézműves dolgok egyzserre, azt nem tom.

na megyek megfürdött az egyik fele

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


olyan, Máté, mennyi - na, én nem lehetek büszke magamra ennyi hibával :oops:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Waldorf-osokra pipa vagyok. Az uzsonnájuk folyton a kocsimon landolt. Hol egy pohár tej, hol vajas kenyér...Ott laktunk a sulival szemben. :cry:

vacsoracsata.hu- for more info.
Én szeretem, csak a szereplőit nem, tisztelet a kivételnek.
jaimee1
 
 


Ja, nem, vacsoracsata.tv. Bocsi. :oops:
jaimee1
 
 


Jaimee, kis rákereséssel (vacsoracsata.tv) megtaláltam, de azt hiszem, én ezt kihagyom. Valahogy senkire nem vagyok kiváncsi abból a csapatból (talán Sütő Enikőre, de ennyiért nem éri meg nézni).

Lehet, gondoltak Rád is, hogy ne maradj éhes- nagyon szociálisak :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Egyetértek Vacsoracsatabanda ügyben. De lesz ennek "civil" folytatása majd egyszer. :wink:

Szociálisak? :? :D Hááát...amikor mostam le a tejet, vajat, mást morogtam a "bajszom" alatt. :oops: :D :D
jaimee1
 
 


Katlina!
Grat az 1000. hozzászóláshoz!

Szami!
Jó lezs a muffin! :wink:

ügyi fiad van, és Te is ügyes vagy, hoyg meg tudtad csinálni a feladatokat! :lol:

Fanna!
nem tudom, amit akarsz. sós már akad.....

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Jó reggelt!

Kávéval sajnos nem szolgálhatok, remélem mindjárt jön Szilbee.

Sajnos, még mindig nem tudok érdemben szólni a dolgokhoz, most Kata lett beteg. Bár várható volt, hogy elkapja Dorkától, nem egy taknyos pzs-t szedtem ki a szájából. Majd jövök, ha a helyzet rendeződik.

Fanna: Köszi az infót.

Én túrós sütire dondoltam a talira. Szeretitek?

Niki

Kép
Kép
csni
 
 


KépKép

Dorka! Okes! Majd dobálok neked mailt!!
Szabi hogy van?

Niki? Lányok??

Judit? Gréti hogy van?

... még akartam kérdezni, de naggyon fáradt vok és mindent elfelejtek.... ami nem újdonság... :roll:

Majd még jövök olvasgatni és írni, de most megiszom a reggeli KVmat...
szilbee
 
 


Niki! A francba,,,, :cry: Várjuk a fejleményeket!! Remélem gyorsan meggyógyul!!! :)
szilbee
 
 


Jó reggelt,


Niki, gyógyuljatok meg hamar! Te és Apa elkaptátok, vagy még várható, hogy ti is beleestek? Te hogy vagy? Elmúlt amellgyull. antibogyó nélkül is? Nekem már nem kell ettől tartanom... :(

Szamóca, Jaimee beelőzött VAcsicsata ügyben. Igen, én is arra a műsorra gondoltam!

Judit, én meg kekszes sütire gondoltam... Meg üdcsi, ha jó! Vagy kis házipálinka? :wink:

KAtlina, hogy vagytok? Ambroxol megy még minidg?

Ditke, elvesztél!!!! Jól vagytok? Vagy ZSófi Drága kikotort már a lakásból, és nem vagytok netközelben??
:wink:

Balwinjudit, ti is régen jelentkeztetek!
ÉS a többiek!!! Írjatok!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Jó reggelt!

Niki!
A francba! Leti si mindig így lesz göthös, hiába ügyelek, képes a zsebemből kikotorni, sé már rögtön be is kapja a taknyos zsepit!
Pusszancs a lányoknak!

Tökéletes a túrós, én imádom azt is....

Dorka!
Házipálesz? Hozzad, jó fogzásra is! :wink: majd feltúrbozzuk egy ksi mézzel! Ittatok már olyat? A barátnőmék szoktak csinálni, egy adag pálesz, egy adag méz! Húúúúúú! Én nem szoktam inni, csak megnyalom nem vagyok nagy pálesz rajongó, de ez kifejezetten nem rossz! Még Leti si belenyalt :lol: na nem hiába méhész gyerek

Nekünk meg hat puttonyos aszunk van! megáll a pohárba! Ja meg csemege fourmint, de isteni! az is nagyon édes!

Kata!
Na akkor hajrá! De most még nem végzel vele, vagy igen?

Nem, még csak szóban beszéltük, a tettek mezejére csak gyakorlás szinten jutottunk, hogy majd élesben nagyon jól menjen! :oops: :wink:

na. vettem tegnap biograham lisztet. én is utánajárok ezekneke a kenyereknek, buciknak, most már nagyon megkívántam!

na senki nem tud nekem segíteni gyöngyvasalás ügyben?

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Kati! Hát szerintem Trixi sajna az élteből veszi a tanáro.kiabálósat! Most már csak azt kéne kitaláni, hogy melyik tanár ordít így velük,,, :? :(
szilbee
 
 


Jó reggelt!
Jobb lenne, ha sütne a nap, akkor nagyobb kedvem van mindenhez...így elég nehéz... Sajnos a második feléhez kezdek most, a vége még a láthatatlan távolban van, de márciusban nagyjából össze kellene, hogy álljon. Folyamatosan azon jár az eszem reggel óta, hogy miket kellene elintézni a városban, de mindig rájövök, hogy minden ráér, átcsoportosítható, nincs menekvés.... :( Bár szerintem megint csak belelendülni nehéz.

Kisbetegeknek jobbulást kívánok, nem tudok okosabbat... :oops: Csak sajnálom :roll:

Szilbee: sajnos szerintem kevesebben vannak azok a tanárok/tanítók, akik nem kiabálnak.
szolkata
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?