Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Dittke

Üdv itt!
Az én fiam 12 és már most elkezdte a szörnyű korszakát!
Sokszor a falat kaparom tőle! :evil:

Mandala!
:lol:

Gigi
Hol vannak a képek???? :lol:
Vendég
 


Üdv Dittke! Kép

Gratula a 4. babához! :D :lol:


Mandala:, igen"beszélem" a jelnyelvet, bár sokat felejtettem, mint általában egy idegen nyelvnél, ha nem beszéljük! :? :x

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Csajok, most néztem vissza, és mit látok? Tulipán vonalzójára az van írva, hogy, LEHET, HOGY MA SZÜLETEK!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 

 
 

Sziasztok!

Dittke:
Üdv! :D :D :D
Az én 7 éves lányom már most borzasztó tud lenni. Nem tudom,milyen lesz 13 évesen.. :roll: :roll: :roll:

Mandala:
ÉÉDES vagy! Köszi hogy hiányoltál.. Párom 2 napig hulla beteg volt,őt ápoltam. Meg a 3 gyerekre is ránéztem időnként, mit csinálnak a polcon :lol: :lol: :lol: :lol: ..
Ma építkezni voltunk :D :D :D . Pl........... kinéztem egy GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰŰ bordűrt a fürdőszobába,50 db kellett volna,42 db volt :evil: :evil: . Rendeltünk... Remélem,LESZ. És.. OLYAN lesz..
Ezt a Praktikerben néztük ki,720Ft darabja. Azt hittem,ez milyen irtózatosan drága (Spanyolországból importálják..)
Bementünk egy csempeszalonba. Rögtön beleszerettem egy csempébe, 35000Ft négyzetmétere.......... No comment.......
Szóval, ezek uán úgy gondolta az én édes párom,hogy jobban jár a bordűrrel.. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja. A súlyomat hagyjuk.. Peti után ilyenkor már simán rámjöttek a gatyáim.......... Most meg.........Áh :evil:

Hoppá!!! Tulipán már itt tart??? :shock: :shock: Kár,hogy nem jön mostanában..


Alziza:
Jaj,honnan veszed ezeket a lökött képeket? Irtó aranyos volt ez a csokinyuszis :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Szia Lányok!

Dittke: ÜDV köztünk! Én is gratulálok a negyedik bébihez! Hidd el, nem lesz kevésbé macerás (és persze könnyebb sem), mint hárommal... :D

Alziza: problémás időszak????!!! jesszus! Danikám 8 éves, de ez még nem a problémás időszak???!!! Mi vár rám? Jobb ha nem tudom? :roll: :lol:

Barbamami: De jó, hogy hallatod a hangod!
Képzeld mi a legújabb őrületem?! Gyöngyöt fűzök és drótfákat készítek... komplett dilinyómmá vált! Anyukámnak már gyártottam egy nagyon szép fát, a gyerekek meg non-stop rendelik a "pikacsut" meg a majmot, meg a Barbit gyöngyfűzve... :) Sokáig maradunk emil-kapcsolatban, tényleg az összes kreatív-vírusodat rám ragasztod! :lol: De bánom is én, amíg ilyen vírusgazdám van, mint Te, nem igaz?

Húúú Tulipán lehet, hogy már babázik? :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Jó reggelt!

Pedig eléggé félek, hogy lessz 4 gyerkőccel. (Majdnem 5 lett!) Inkább a közlekedéstől tartok . Dehát majd lessz valahogy. :)

Kép
dittke
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, túléltem és most teljes erővel a tavaszra koncentrálok!!

Bár mintha legutóljára nem ez lett volna a véleményem, de most olyan idők járnak, hogy szerintem a 4 gyerek nem gáz :lol: :lol:

1. Eljutottam ugyanis újra abba az állapotba, hogy este én készítem ki a gyerek ruháit és nem a gyerekek készítenek ki engem.
2. Nemcsak a házban lévő dolgokra tudok koncentrálni hanem a ház körüliekre is, és még időben érünk be a suliba akkor is ha reggel hajat mostam. 8)
3. A kiscsaj állandóan wc-re kéredszkedik ha kell-ha nem, szóval lehet, hogy öt és fél év után először hamarosan lemarad a bevásárlólistákról a pelenka. (Remélem nem fogok továbbra is megszokásból betenni egy-egy zsákkal a kocsiba :D )

Amúgy pedig itt is mindenkinek megvan a maga baja: 9 évesen állandóan enni kell=reggeltől-estig és naponta egy szakadt ruhadarab a minimum. A kisfiúk nemcsak fénykardoznak, de minden más helyzetben ölik egymást, legutóljára tegnap este egy kulcstartón robbant ki a vérre menő harc. Az aranyos kislány pedig így másfél évesen simán kiszedi a szekrényből a neki tetsző ruhát és lecseréli azt amit ráadtam, ezen kívül tegnap már a főzésbe is beleártotta magát és nem hagyott békén, amíg meg nem pucoltam a padlizsánt, mert az annyira tetszett neki.
Ja és mindemellett teleírták a szomszédok kerítéseit Zolika hülye és Gazsi bácsi lótetű feliratokkal. (Apa takaríthatott) :oops: :oops:

Szóval Dittke nyugi, nem lesz semmi gond. A közlekedés autó nélkül biztos, hogy nehéz lesz, de Neked a legkisebb lányod sem olyan iszonyúan kicsi már. Nálunk és főleg Mandalánál, ha jól gondolom, az a baj, hogy kicsi a korkülönbség és még a legnagyobbak is kicsik.

Na azt hiszem jövő szerdáig kiírtam magam, úgyhogy szép hetet mindenkinek.

i
iloly
 
 


Iloly: kész burleszk amit leírtál, de komolyan így mennek a dolgok négygyerekeséknél! (Csak titkon súgom: sztem háromnál is... :wink: ). Dehát én akkorát nevettem...

Látjátok, lányok így kell ezt... vidáman, még a saját nyomorunkon is nevetve! Ha nem tudsz kacagni kínodban is, akkor ne vállalj sok gyereket, mert Lipót már nem üzemel... gond lenne hova tegyenek! :lol:

Iloly pontokba szedett gondolataival próbálok azonosulni...
1. Ez a pont még kívánnivalót hagy maga után, de a részeredményeim egyre jobbak... :)
2. Na, ebben a témában vannak még fehér foltok az életemben.... nem mindig sikerül a négy apróságot felöltöztetni és a kellő helyre transzportálni, persze mindezt időben.... (ismeritek mikor kell pisilnie egy háromévesnek....)....
3. a pelenka lehúzása a bevásárló listáról-projekt még várat magára... úgy vagy két évig még biztos....

A kerítésfirka talán csak azért nincs még napirenden nálunk, mert cseppjeim nem tudnak írni... viszont nagyon szépen rajzolnak irkafirkát... azt is a nappali, az étkező és a játszószoba falára... viszont az ecsetkezelésük már tökéletesnek mondható: teljes biztonsággal használják akár a grafitceruzát, a temperát, a vízfestéket, akár a varrógép-olajat a falfreskók elkészítéséhez.

Úgyhogy büszke vagyok az én kis Picassoimra! Ja, meg magamra is, hogy mindezt idáig is ép ésszel és depressziómentesen végigéltem... :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


sziasztok,
itt,csak nagyon legatyásodtam de már lassan újra embernek érzem magam :roll:

dittke,
üdv itt,mondom én......:lol: :lol: :lol: :lol:

laktációs tanácsadóm :mrgreen:
igazából nagyon egyetértek veled és így is csinálom csak kell némi megerősítés hogy tényleg jól gondolom :oops: tudod anyósom egyfolytában azzal traktál hogy bizti vizes a tejem és azért nem hízik ez a gyerek :evil: :evil: :evil: és már annyit mondogatta hogy kezdem elhinni :cry: de viszont a nem kétségbeesett órákban mikor látom hogy marcu hogy vigyorog,nyugodt kiegyensúlyozott csodaédes baba akkor viszont én is arra gondolok hogy kizárt hogy egy éhes gyerek ilyen legyen :wink: érdekes amit mondasz,mert b nekem 3850nel és 58 centivel született és jó pár hétig jó nagy baba is volt továbbra is.aztán vhogy nem hízott már rohamosan most meg fényből él lassan :lol: :lol: :lol: dehát teli hűtő mellett gyerek még nem halt éhen :mrgreen:


alziza,
összeszedem magam és repülnek a képek 8)


na hát most így ennyi,szólít az anyai kötelesség :lol:
Vendég
 


Hát mégis visszatértem! :D

Gigi kedvéért!

A két nagyobbik fiam tök egyformának született 3500-55 és teljesen eltérően nőttek a második kb 2x annyit hízott ugyanannyi kajától mint a nagyobbik. Ez a mai napig így van. 5,5 évesen 130 cm és ki tudja hány kiló, de ezt úgy értékeld, hogy ősszel még 120cm volt kb. Most azokat a ruhákat hordja amit a 4 évvel idősebb bátyja két évvel ezelőtt. A nagyobbik fiunk is a magasabbak közé tartozik az osztályban, de ő nem egy díjbirkózó alkat. Ezek után a legkisebb fiunk 3200-54 "kicsi baba" volt és mivel normális ütemben nő, állandóan vinnyogok, hogy törpe marad, pedig csak normális az alkata. A lányunk pedig a Te Marcid típusa lesz, ő 4000-58 volt amikor született és most egy teljesen normális 1,5 évesen 11 kg és 86 cm. Kicsit talán magas, inkább nyúlánk baba. És mindenkinek ugyanazok a szülei, mindenki legalább 5 hónapig csak szopott és nem ivott semmi mást, még vizet sem. A növőbajnok neve Lőrinc (nomen est omen=Lóci óriás lesz) lehet, hogy ez a titok?! :wink:

A mérleg témakört már egyszer kifejtettem Mandalának szerintem, és látom egy a véleményünk, úgyhogy nem írom le mégegyszer.
iloly
 
 


Sziasztok!

Újaknak üdv!!!! Bár nem vagyok a topik aktív tagja.

Bius beszokott az oviba. Botondnak van két foga és már kúszik, lassan szoktatom a kanalas cuccokhoz. Nem nagyon örül neki. Reni most éppen jó tini.

Néha olvasgatlak titeket és jókat röhögök. Szeretek ide jönni, maradjatok meg olyan vidámnak, mint most.

Szép napokat!!!

Kép
Kép
Kép
bebi
 
 


Sziasztok!

Bebi!
Azt hittem elvesztél!
Hát ha már olvasgatsz akkor néha írhatnál is! :lol: :wink:

Iloly
Kerítés firka,nagggyyyon jó! :lol: :lol: :lol:
Bár nyilván ha velünk történik nem röhögnék rajta :oops: !

Nálunk a mai nap volt a csúcs!
Zalán rájött,hogy a hűtőben csupa olyan dolog van ami érdekes!Kb. 1000× nyitotta ma ki! :shock: :?
Aztán amikor apukája figyelt rá akkor sikerült magára borítania egy adag töltöttpaprikát! :evil:
Vendég
 


Na,jókat nevettem :D :D

Mandala:
Ügyi vagy,csak kreatívkodjál!!!!!!!!!Az legalább maradandó :D :D

A firkákon biztosan én se nevettem volna ekkorát,ha az enyémek csinálnák... Mindenesetre tapéta,az nem lesz a gyerekszobákban. A festéket legalább nem tudják letépni..

Gyerek-hízás....
Hát nem tudom,szerintem aki 2-nél több gyereket szül,valahogy szükségszerűen találkozik ezzel a problémával.
A két csajom étvágyával semmi gond. Petikémbe bele kell bohóckodni a kaját.... Annak is örülök,ha egyéltalán megeszi,nemhogy "miért nem eszik már egyedül".. Iszonyúan vékony,bár nagyon izmos gyerek. De kb. 4 éves magas........
Szóval "jótanácsok" nálunk is vannak. Meg hogy "mit RONTOTTAM EL"......

A mérleg nálunk se jött be,de ezzel nem vagyok egyedül. A lányom már a kórházban megette a 150-eket,amikor meg otthon "csak" 70-80-at evett,totál kétségbeestem. Nem beszélve az egész hülye maceráról,ami a méricskéléssel jár.......... :evil:

Bebi: :D :D :D

Iloly:
Kerítésfirka......... Van egy olyan sanda gyanúm,hogy ilyeneket a fiam is el fog követni.... Állítólag az unokabátyja volt totál ilyen kiskorában,mint most ő. A szóban forgó srác jelenleg 19 éves,és 200cm. Tizen-egykétvalahány éves korában udvarolni akart.. A kiscsajszi egy lakótelepen lakott az elsőn,felmászott hát hozzá az erkélyre a csatornán. Jó sáros lábbal... Apucikája mehetett takarítani hosszabbított partfisokkal..................................

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Csak egy gyors: Barbamami! Akkor most nem ipari alpinistának készül az unokaöcsi? :)
iloly
 
 


Szép estét (éjt) Lányok!

Gigi: ne Higyj másnak, csak magadnak! Anyósok nem tudják! Az enyém is mindig baromságokat dumált... "erős a tejed, azért nem eszik többet 20 g-nál, öntsd meg forralt vízzel".... ( :shock: ) meg ilyen okosságot....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Szijja Bebi! Alzizának igaza van: nem ám read only!!!! Tessék hevesen püfölni a billentyűket is! :lol:

Alziza: a frigó nálunk is izgis dolog. Gergő mindig megy a hűtőhöz (nálunk alul van egy háromfiókos fagyasztó), felcibálja az ajtaját, és a szemöldökét összehúzva ordibál: ana, ana, fadit kéek, most!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


[quote="barbamami"]
írta:
barbamamiMandala:
Ügyi vagy,csak kreatívkodjál!!!!!!!!!Az legalább maradandó :D :D


Maradandó?! Miről tecccccik beszélni, csókolom? Már másnap darabokban hevert szegény "pikaccsu".... most meg a farka szakadt le... Azért kreatívkodok, ahogy az időm engedi. :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Kép

Szépen süt a nap, a kedvem is sokkal jobb, megyünk is sétálni!

Bebi, igazán írhatnál többször!


A hűtő nálunk is portya helyszín! :lol: :roll: Állandóan nyitva van, mert valaki mindig benne van derékig. A férjem szokása, hogy amikor hazajön, az az első, hogy benéz a hűtőbe. :shock:

Peti éppen most vetkőzteti Imikét. bennt vannak mind a ketten a járókában, o, ó óóóó, most jön a belezés, bocsi mennem kell!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok

Ildi
Az én férjemek is az első a hűtő! :evil:
Azon kívül naponta 20× tuti belenéz és onnan csipeget! :evil: Ettől kivagyok!
Mindíg kérdezem:éhes vagy?Nem csak úgy ennék valami! :shock:
Hát akkor egyél,de tányérról! :roll:
Ja!Annyira nem! :shock: :evil:


Mandala

[quote]A írta:lziza: problémás időszak????!!! jesszus! Danikám 8 éves, de ez még nem a problémás időszak???!!! Mi vár rám? Jobb ha nem tudom?


Óóóó!Tegnap pl ott tartottam,hogy idegösszeomlást kapok tőle!
Kép

Kiboríííít!
Vendég
 


Alziza, nálunk még tetézve van azzal a hűtős sztori, hogy amikor kivesz valamit a drágám belőle, nem csukja vissza az ajtaját, hanem fordul kettőt még a konyhában és csak azután csukja be, amikor már látja rajtam, hogy durran az agyam. A csúcs, amikor reggelire húslevest, vagy pörköltet eszik, én meg csak forgatom a szemem. :roll:

Holnap suliban leszek, úgyhogy csak szombaton, vagy vasárnap jövök újra.

Ancsi megint indul a diákolimpián kötélugrásból. Az idén nemcsak egyéniben, hanem formációval is készül. :P

Na látom mindenki eltette már magát holnapra, én is megyek, mert korán kelek. Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok!

Nagyon édik vagytok. Örülök, hogy hiányoltok. Le a kalappal, nagyon ügyik vagytok. Én olyan ritkán jutok ide, meg nem is akarlak untatni a problámás dolgaimmal folyton.

Szeretem olvasgatni a vidám történeteiteket.

Puszi mindenkinek!!!!

Kép
Kép
Kép
bebi
 
 


Bebi!

Már miért untatnál????
Mi kíváncsiak vagyunk Rátok!
Akár a problémás dolgaidra is!

Írj!!! :lol:

Ildi!
Ja!Igen az ajtó nyitvahagyása is megvan! :evil: Ennél már csak eg dolog idegesít jobban:
Fogmosásnál folyatja a vizet!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! :evil: :evil: :evil:
Vendég
 


Bebi: nem mondod komolyan, hogy csak ennyi????!!! Ne máááááááááááááááááááááá!!!! A problémás dolog csak addig problémás, míg meg nem találod rá a megoldást. És mit tudhatod, hátha sokat látott barátnőid segíthetnek benne? Hm? :wink:

Hűtő... no comment lányok.... nálunk már 6 cm-es jégréteg borítja (engem meg ki) a fagyasztót, mert Gergely úrfi a fogantyújába kapaszkodva hintáztatja magát, miközben ordít... "anaaaa, anaaaaa kéek fadíííííííííííííííííííííííít!"
De persze olyan is volt már, hogy közel 4 kg húst kellett lesüssek, mert nyitva felejtette a drágám a fagyasztó ajtaját és minden leolvadt.... :evil:

Ildi: kűggyé fotót (vagy jobb lenne a video) Ancsiról, milyen az a kötélgyakorlat, amit csinált, vagy csinálni fog!

Alziza: a másik amikor végigkenik a fogkrémet a falon.... nálunk az ajtó, a komód, a padló és a fürdőkád lett leglettelve fogkrémmel tegnap este... :?

Tulipánról valami news? :roll:

Barbamami :?:

Iloly :?:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Csajszik, még csütörtökön megtaláltam Tulipánt, az egyik topikban!Remélem nem veszi zokon, de felteszem nektek az édi kislányát, aki a napokban született, de azt nem tudom pontosan, hogy mikor. Már bizti otthon vannak, hátha ír majd nekünk is! 1204385916.1561.doc

Most csak ennyi, nagyon elfáradtam az elmúlt két napban, majd jövök valamikor......

Ja, Alziza, én is folyatom fogmosás közben a vizet :roll: 8) , viszont a fogkrémtubus kupakját, ha anyaggal lefelé teszik le az üvegponcra, akkor sikítok, de nagyon! :lol:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok!

Megnéztem Tulipán bébijét,NAGYON ari! :D :D

Csajok....
Ma kisírtam magam rendesen.
Napsugár ma fogta magát,bepakolt 2 zacskóba zoknikat....,és átment szembe az ovis barátnőjéékhez,hogy eköltözik itthonról. :shock:
(Az anyukája hívott fel.. Leengedtem anyuhoz,azt hittem,nála van..)
Mert én nem foglalkozom vele eleget,mindig a kicsikkel foglalkozom.. Hát.. Teljesen ledöbbentem. Ennyire rossz anya vagyok???
Ti hogy csináljátok,hogy ugyanannyit foglalkoztok mindegyik gyerekkel???????????????????????????????????????????????

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Szerintetek is ugyanaz a postás járt mindkettőnknél? :wink:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Barbamami: Hogy hogy csináljuk? Egyszerűen válaszolok a kérdésedre: sehogy! Én legalábbis....

Képtelenség ennyi pici gyerek mellett (legalábbis nekem nem megy! :oops: ) mindegyiküknek ugyanannyi időt szentelni. És bizony tény, hogy a nagyobbak látják ennek kárát. Nálunk is Danika az, aki este összepakolja a játékokat, még ha nem is ő játszott velük, vele ordibálok többet, hisz' ő már "okos nagyfiú" neki ezt már tudnia kéne... , ő már tud egyedül is játszani, öltözni, nem kellek hozzá, szóval hát, szomorú, de tény a nagyobbakra kevesebb idő jut. Mert ugye, mire a kicsiket az ember összekaparja, rendbe teszi a ház körüli (konyha, bevásárlás, stb.) dolgait, addigra már úgy kimerül, mint a kínai zsebtelep. És ugye a kicsiknek még nagyon kell anya segítsége, a nagyok már önállóbbak.

Nem hinném, főleg rólad nem, hogy rossz anya lennél! Ezt felejtsd el! Jó, persze tudom, hogy ilyenkor marcangol az önvád... de hidd el, én is "összeszedtem a zoknikat" anno soxor.... és anyukám aztán tényleg nem volt rossz anyuka, és neki kicsinek csak én voltam, tényleg minden energiáját és szeretetét felém fordította. Szóval ez nem azért van, mert rossz anyuka vagy!
Egyszerűen Napsugár éli a kiskamaszok felettébb bonyolult lelkületű életét, és igényelné a több törődést. És még ilyenkor nem elég érettek ahhoz, hogy felfogják mekkora terhet ró anyura a kistesók ellátása. Ebbe keveredik féltékenység (még ha rejtett is), és sztem a hormonok is bejátszanak.

Pokoli érzés, tudom. De nyugi mami, majd megnyugszik. Nálunk Danusnál úgy jön ez a dolog elő (már hogy több figyelmet csikarjon ki), hogy soxor bepisil éjszaka... na, ez sem jobb módszer, hidd el nekem! Amíg leordítom a haját (mert sajna bizony néha előfordul, főleg amikor két héten keresztül minden áldott reggel pisis ágyneműt kellett mossak, teregetni meg nem volt hova, mert kint mínusz negyven fok volt és fél méteres hó....), amíg pszichológushoz hurcolom emiatt, addig is vele foglalkozom, nem a többiekkel.... :(
Próbáld meg azt, amit mi is bevetettünk, nálunk működik (a pszichológus ajánlotta), hogy találj ki valami olyat, amire azt mondod, hogy azt csak ővele tudod elintézni, mert a többi tesó még kis butuska, de ő már nagylány, és egyébként is ő az egyetlen, aki ebben a segítségedre lehet. Pld. a mosogatógépből csak ő tudja a poharakat a konyhapultra tenni, és ezzel ő fontos dolgot csinál, sokat segít neked. Ezer dolgot találhatsz ki. Pld. fűzzetek együtt gyöngyöt, mondd, hogy a többiek még ezt nem tudják, de ő már tud gyöngysort fűzni neked, ha majd apával elmentek sétálni, legyen mit felvegyél... vagy bármi ostobaságot, a lényeg, hogy azt mindig ő csinálja, és érezze, hogy fontos dolga van a családban, mert ha ő nincs, ezt senki más nem tudja megcsinálni.
Hát, talán ez segít. Fel a fejjel mamóca! Ne csüggedj! :wink:

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Ezt a napokban készítettem... nem tudtam kihagyni, hogy le ne fotózzam, szerintem annyira édesek:

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Mandala, telve vagy szeretettel, köszönjük! Olyan jó, hogy ilyen barátai vannak az embernek, aki kirángat minket a legrosszabb dolgokból is.
Látom, téged sem hagyott nyugodni Tulipán eltűnése! :lol: :P :twisted:

Barbamami, csatlakoznék Mandalához. Menjetek el valahová, csak ketten, beszéljétek meg a dolgot, hogy te tudod, hogy neki mennyire nagy szüksége van rád, és ezért el is követsz mindent, de nagyon sok más dolgod is van, amit neked kell megcsinálni, és ezért bizony kevesebb az az idő amit együtt tudtok tölteni. A gyerekek nagyon dijjazzák az őszinteséget, és ez a legjobb "fegyver". Kérdezd meg, hogy ő hogyan lát téged, hogyan ítél meg. Meséltesd el vele, hogy miket csinálsz egész nap, és ő magától fog rájönni arra, hogy bizony anyának nagyon sok a dolga, és nem tud mindenkivel egyformán foglalkozni. De ha segítek neki, akkor hamarabb végez és addig is együtt vagyunk. Amúgy a kiskamaszkor azzal kezdődik, hogy a gyerekek egy kicsit elfordulnak a szüleiktől, aztán mintegy varázsütésre visszatalálnak, és újra az ölünkbe ülnek!

Andi! Jó anya vagy, főleg azért, mert figyelsz a gyerkekre és a megoldást keresed!

Hozd fel neki a korházban töltött napjait, hogy mennyit mentél, és aggódtál érte. Ez egy kicsit érzelmi zsarolás ugyan, de célravezető.

Aki azt állítja magáról, hogy jó anya, az hazudik. A jóságra csak törekedni lehet, és a hibákon keresztül vezet az út.

Mi meg egész héten apa nélkül leszünk, mert Olaszországba lesz egy kiállításon. :cry: Imike Sohaországnak hívja. :D Építőipari kiállításon. Csak jövő hét kedden jön haza. :roll:

Na én meg megyek/megyünk elkölteni a fizetését, mert most jött meg, úgyhogy irány a bevásárlás!
Pusza mindenkinek. Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Köszönöm mamik! Jó hogy van ez a topic..................... :roll: :) :)
Mandala,tündér vagy!
Most megyek tovább agyalni............ :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Ildi: Imádlak Te bestia, ezt már írtam! Az a Garfield... hát, hihetetlen! Mekkora lelked van ám Neked is, hallod! De bizony, ez kell az élethez. Legalábbis azt gondolom, enélkül értéktelenek lennénk. Ismerek olyan embert, akiről úgy gondolom, nem lehet megbántani, minden lepereg róla, nem törődik a lelki dolgokkal, azt mondja, azokkal nem lehet mit kezdeni, az nem kézzelfog6ó, nincs értelme törődni velük.
Eleinte azt hittem irigylésre méltó az az ember, akinek nem okoznak könnyes perceket, ha megbántják őket, nem csinálnak "bolhából elefántot", aztán később rájöttem, inkább szánom őket ezért. Mert bár sok sírást, lelki szenvedést úsznak meg, de pontosan a fentiek miatt sok olyan dologtól esnek el az életben, ami a legnagyobb örömet is jelentheti nekünk, akik ekkora lélekkel éljük mindennapjainkat.

Barbamami: csatlakoznék Ildihez! Tökéletesen egyetértek Vele, beszéljetek a kicsilánnyal, és próbáld meg a közös programot belesajtolni a mindennapokba. Nem kell sok, elég hetente fél óra, de az CSAK az ÖVÉ legyen! Puszi mami és ne agyalj túl sokat! Hallgass a szívedre az súgja meg a frankót!
Tudod van Vili és van Vilmos... mindketten a fejedben élnek: Vili a bal, Vilmos a jobb agyfélteke.... Vilmos a racionális, Vili az emócionális... asszem Vili a Te embered jelen esetben... :)

Megyek, mert ma reggelre Gergőnek lett 38 fokos láza. Eddig Encsinek volt kétoldali tüdőgyulladása és hörgőgyulladása, most meg Gergő baba kezd valami nyavalyát... Istenem! Szóval megyek, mert igényelnek.

Legyen szép napotok csajok!

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Mandala, olyan lírai tudsz lenni!!!!! Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Ildi: köszi! :) Azért az angyalkától messze vagyok... kérdezd csak meg a férjemet! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok!

Nem voltam itthon egy darabig, úgyhogy most olvastam vissza az eddigieket.

Te Barbamami!

Ildi elültette a bogarat a fülembe:

"Hozd fel neki a korházban töltött napjait, hogy mennyit mentél, és aggódtál érte."

Nem vagyok pszichológus, de nekem gyanús ez a dolog. Ha nem találnak semmit amire allergiás lenne és nagyjából negatívak a vizsgálati eredményei, de mégis előjönnek a gondok, vidd el egy gyerek pszichológushoz.

Közel sem tuti, hogy nincs összefüggés a fulladás miatti kórházba kerülés, a gonoskodás hiányolása és a zoknik elcsomagolása között...

Amúgy meg nem vagy rossz anya, én annak idején szintén azt vágtam a szüleim fejéhez, hogy velem nem törődnek, csak a 6 évvel fiatalabb öcsémmel. Szerintem Ő is viszonylag sokáig volt egyke, a tesók apukája nem az Ő apukája, lehet, hogy Ő kicsit érzékenyebb az átlagnál.
És úgy látszik, Neki az az igazi gondoskodás, amikor a kórházban csakis Vele törődsz. ..

Nem tudom, csak elég logikusnak látszik.

Szisztok: i[/quote]
iloly
 
 


Iloly, szerintem is lehet összefüggés a dolgok között.

:shock: A legjobb az lenne, ha a játékban szabadulna meg napsugár a felgyülemlett sérelmeitől. De az is a megoldás első lépése, ha a rajzait megnézi egy szakember, esetleg Barbamami, rajzoljatok és beszéljétek meg, mit akart ábrázolni.
Most kell a rengeteg türelem, és kitartás, drukkolok, és várjuk a fejleményeket! :shock:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok

Barbamami
A barátnőm kislánya szintén hasonló "cipőben" jár mint napsugár!
Korban ugyan ennyi!

Ilolynak igaza lehet!

Náluk is volt hasfájás produkálás és náluk nagyon erős "hiszti"!
Mindez nagyjából a kicsi születése utáni időre vihető vissza!

A barátnőm végtelenül türelmes és nagyon jó anyának tartom,mégis így alkult!

Most a javaslatomra elvitte kineziológushoz!
Láss csodát alakul a helyzet! :lol:

Nem tudom hallotál e erről (kineziológia)?
Nagyon jó!
A következő problémákat kifejezetten gyerekekre célzottan csoportosítva:
allergia, aszthma
bepisilés
alvászavar
dadogás
fáradékonyság
koncentrációzavar
viselkedési zavarok
félelem az óvodától
félelem az iskolakezdéstől
felső légúti hurutok
fülproblémák
szemproblémák



bátortalanság
fokozott figyelemigény
születési sérülések
testvérféltékenység (fiatalabb vagy idősebb testvér irányában)
környezeti változások
tej-és/vagy lisztérzékenység
iskolás gyermeküknél olvasási vagy írási probléma
szülők válása
szülők rossz párkapcsolata
evészavar

Szerintem egy próbát megér!
A barátnőméknek használ,pedig még csak 2× volt!
Vendég
 


Na, Alziza, te is előkerültél? :wink:

És hol vannak a mi új mamijaink? :?:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Kakaskukorékolástól hangos szép jó reggelt kívánok!

Imádom ilyenkor a levegőt reggel, olyan balzsamos, nem is akarok elköltözni! :lol: :twisted:

Á, dehogynem, csak ilyenkor úgy sajnálom, dehát a posta, az ovi és a többi akkor sem lesz közelebb, sajnos. :cry:

Tegnap eljöttek anyukámék, ők délután, anyósomék este. Ki is használtam, apósomat megkértem, hogy fürdesse meg Imikét, de aztán Petit is betettük mellé. Hétfőn is így fürdettem őket, nagyon élvezték, én is, mert csurom vizes voltam a végére.

Felhívtam az eladómat, háááát, lehet nem azt a lakást vesszük meg. :? A férje egy rongy alkesz hajléktalan, ki van tiltva a lakásból, sőt már el is váltak, egyszer beleegyezik az eladásba, egyszer meg nem. Na ez nekünk most még jó, mert akkor senkinek nem adják el, de ha mi eladjuk, és akkor jön rá az agybaj, akkor nem is tudom, hogy mit fogok mondani!
Így most nagy erőkkel nézegetek más lakásokat is. Nem is tudom, hétfőn megjelent a hírdetésünk az Irányárban, de egy fia ember nem jelentkezett rá. Már azon gondolkodom, hogy megbízok egy ingatlanügynökséget. :roll: :?

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Már azt hittem sikerült átlépnünk a 25-dik oldalra, de keveset ment a szám. :lol:

Ma jön a barátnőm, csinálunk képeket, teszek fel belőle majd este, vagy holnap!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


És még mindig neeem :?:

Kép Hát hiába igyekszem?

Kép Nesze, nesze! Kép Kép Kép Úgy látom, senki nem kíváncsi rám..... :cry:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Na Ildi!

Besegítek! :lol:
Vendég
 


Hát nem! :(

Na akkor vicceskedjünk!
Egy 60-as éveinek elején járó házaspár, 35. házassági évfordulóját
ünnepelte, egy csendes, meghitt kis étteremben...

Egyszer csak egy gyönyörű tündér jelent meg az asztaluk mellett és azt
mondta "Mivel ennyire különleges házaspár vagytok, és hűek voltatok
egymáshoz ez alatt a hosszú idő alatt kívánhattok tőlem egyet-egyet,én
teljesítem kívánságotokat!"

"Ó! Én szeretném körbeutazni a Földet az én nagyszerű férjemmel!" -
kérte a feleség. A tündér meglengette a varázspálcáját és -
abrakadabra - két első osztályú jegy termett az asztalon a Luxus
utazási iroda világkörüli útjára.

Most a férjen volt a sor. Gondolkodott egy percet és így szólt:

"Nos, ez az egész nagyon romantikus, de egy ilyen alkalom csak egyszer
adatik meg az életben, szóval ne haragudj kedvesem, de az én
kívánságom egy nálam 30 évvel fiatalabb feleség!"

A tündér és a feleség nagyon csalódott volt, de hát a kívánság az
kívánság... Így hát a tündér körözött egyet a varázspálcájával és -
abrakadabra - a férj 92 éves lett!

Mi a mese tanulsága? A férfiak hálátlanok, DE a tündérek nők...
Vendég
 


És még mindíg nem!
Na valaki írjon még!!!! :lol: :wink:
Vendég
 


Na akkor nyomok képeket!

[i
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.16 20:46-kor.
Vendég
 


Sziasztok!
Jó volt a vicc... :D

Alziza:
Mi az a kineziológia? Természetgyógyászatos valami?.... És hol rendel a doki?..........

Már néztem pszichológust,de ez se egyszerű. Merthogy sejtésem szerint nem egyszer fogunk menni hozzá... Namármost,mivel 4-5 hónap múlva elköltözünk,nem érdemes itt Érden elkezdeni járni,mert.. hát ezt szerintem nem kell magyarázni. Vecsésen nézegettem,találtam is,csak körülményes oda eljutnom vele innen.
Nah... nem egyszerű.
De mindenképp Vecsésre akarom vinni..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Ja.. Alziza: tündériek a képek!! :D :D :D


És még egy..
Bogi kedden elindult :D :D Tett 2 lépést EGYEDÜL :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Barbamami!

Most másolok,mert ezt én elmondani nem annyira tudom!Csak azt ,h. jó!
Nekem akkor ajánlották amikor Zalánért küzdöttünk.Már épp bejelentkeztem volna mikor kiderült,h,trhes vagyok.De ha előbb kapom elmegyek.
Nekem egy nagyon jó ismerősöm ajánlotta akiben megbízok.
Ő járt kineziológushoz,azt mondta olyan szinten oldotta a stresszt,h. ővégig bőgte!Mondjuk neki komoly problémái voltak!

A barátnőmmel pont tegnap beszéltünk és mondta,h.akkora változás van a kislányánál,h elképesztő.pedig kétszer volt náluk!

akit én tudok asszem budán van.A barátnőmé házhoz megy.Bár Érdre..?

Akkor a másolás:
Mi is az a kineziológia?


Ha egy mondatban akarok válaszolni a kérdésre, akkor azt tudom mondani, hogy az izomtesztelés segítségével az embert ért stresszt oldja. A kineziológiai kezelést éppen ezért oldásnak nevezzük. Ez az egymondatos válasz újabb kérdések megfogalmazását indítja el.

1.Mi a stressz?

Minden olyan helyzet, amikor az ember úgy érzi, hogy az adott helyzet követelményei, lehetőségei, képessége, elvárásai nem egyeznek meg. Ez feszültséget kelt bennünk, ami a testünkben lejátszódó fiziológiai változások eredménye. Stresszhatás esetén az agy utasítására a test különböző szervei hormonokat kezdenek termelni, amik a véráramlás segítségével eljutnak a test összes sejtjéhez. Ezek a hormonok készenléti állapotba hozzák a testet azért, hogy reagálni tudjon az őt ért hatásokra.

Az ember személyiségének van egy tudatos és egy tudatalatti része. A tudatos részünk akkor működik, amikor például figyelmesen olvasunk egy könyvet, vagy szándékosan megpróbáljuk kikerülni a számunkra kellemetlen dolgokat. Ám van a személyiségünknek egy része, aminek nem vagyunk tudatában! Itt raktározódnak a kellemetlen élmények, az életünknek azok a mozzanatai, amikre nem fordítunk annyi energiát, hogy mélyebben foglalkozzunk velük, megjegyezzük őket. Tehát a tudatalatti egy bizonyos szűrőfunkciót lát el. Az a szerepe, hogy megvédjen bennünket a naponta ránk zúduló információtömegtől és megóvjon a gyötrő kellemetlen élményektől. Ha ez a védelem tökéletesen működne, akkor teljesen elfelejtenénk az életünk során bennünket ért negatív eseményeket. Sajnos, nem így működünk.

2. Mi az izomteszt?

A kineziológia kidolgozója, dr. George Goodheart kiropraktikával foglalkozott. A kiropraktikában a fájdalmat és az energia kiegyensúlyozatlanságát a csontokkal diagnosztizálják. Ezen gyógymóddal azt az izmot kezelik, amelyik görcsös. Ám dr. Goodheart a munkája során rájött, hogy nem biztos, hogy a görcsös izom a felelős a fájdalomért, hanem inkább a párja, a szemben lévő izom. Ennek az izomnak alacsony a tónusa és ezért nem tudja a szükséges ellenállást kifejteni. Ezért keletkezik a másik izomban görcs. Mint a testben minden szervnek, az izmoknak is harmonikusan együtt kell működniük, hogy az energiaáramlás zavartalan legyen, így biztosítva a szervezet egyensúlyi állapotát. Az oldás során a gyenge izomválasz segítségével találjuk meg a probléma okát, keletkezési időpontját, okozóját. Ha a feltárt problémát a megfelelő korrekcióval korrigáljuk, akkor az újratesztelés alkalmával az izom már erősnek fog mutatkozni.

3. Milyen problémák megoldására jó a kineziológia?

Ha ezt a kérdést is röviden akarnám megválaszolni, akkor azt mondhatnám, hogy minden olyan életvezetési problémára, ami zavar bennünket, és valóban akarjuk a megváltoztatását.

Mint már említettem, minden probléma okozója a stressz. A stressz elakadást okoz. Azokon a területeken, ahol a sérülés ért bennünket, lelki vakfoltok keletkeznek. Képtelenek vagyunk a feladatok megoldására. Ez megnyilvánulhat egészen konkrétan, például gyerekeknél olvasási problémákban, de elvontabban is megjelenhet, például önbizalomhiányban. A feladat az, hogy megtaláljuk és megszüntessük ezeket a vakfoltokat. Egészen apró dolgok elvezethetnek olyan problémákhoz, amik egész életünket megkeserítik. Az is előfordulhat, hogy egy nagyobb probléma megoldása azt eredményezi, hogy a mindennapi kis konfliktusok, problémák közül néhány "magától" megoldódik.

A kineziológiát a következő problémáknál ajánljuk:

* stresszoldás
* dyslexia
* tanulási problémák
* félelmek, szorongások, fóbiák
* önértékelési zavarok
* pszichoszomatikus eredetű betegségek
* életvezetési problémák
* szenvedélybetegségek
* fizikai és lelki traumák
* pánikbetegség
Vendég
 


A gyerek pszichológusokban nem hiszek!
Hiszen egy gyerek bármit mondhat,azalatt az egy óra alatt.
Szerintem ez csak akkor működne,(mármint a pszichiáter)Ha a gyereket több napig a saját környezetében figyeli.

Melyik költözik oda?

A test viszont nem hazudik!
A kineziológus ezzel dolgozik!

Pl
A barátnőmékhez aki kiment nem kérdezett semmit!
Megnézte a barátnőmet is,mert azt mondja ilyen kisgyereknél még a szülőt is nézni kell!
Atán a kislányát.

Nagyon sokmindent mondott ami igaz volt!
Pl,h.amikor a kislány még pocaklakó volt a barátnőm nagyon sokat szorongott,félt (ezt érezte mindkettőjüknél) :shock:
És ez igaz:Amerikáben éltek akkor egy toronyház nagyonsokadik emeletén és a férje éjjel dolgozott a barátnőm pedig mindíg félt mert egy fickó rendszeresen feltelefonált!
Vendég
 


Apám még mindíg ezen az oldalon!!!!! :shock: :evil:
Vendég
 


BOGINAK GRATULA!!! Kép [/b]
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?