Új privát üzeneted érkezett!

Engem is ezzel cseszegetett a védőnő az elején, hogy sokat eszik, sokat hízik, majd le fog állni és akkor kétségbe leszek esve. És akkor tényleg mit tegyek, ne adjak neki annyiszor enni? Hallgassa Ő ahogy üvölt! Én nem foglalkozom az ilyenekkel... Se a túl sokkal se a túl kevéssel... Mellesleg a túl kevés max. annyi hogy nem gyarapodott vagy csökkent a súlya. Azzal kell foglalkozni, többivel nem.

Kép
Kép
sleepin

Nekem is azt mondta a védőnő, hogy túletetm Szofit, de hát mit csináljak, ha egyszer sír érte, szinte "könyörög".

Kép
Kép
Kép
csibe76

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Konkri,nem akarom még elkezdeni az almát,csak előrelátóan be akarom szerezni:)
Most a brendonból akartam volna,de irtam nekik és azt mondták nincs nekik Budaörsön:(

Majd kb 3 és fél hósan-4 hósan akarom elkezdeni a hozzátáplálást.
Tápból nem eszik sokat szerintem,néha 150-et de alapvetően 120-at eszik,szerintem az nem sok,napi 6x eszünk,de az esti nem is sok,még 100 sincs sokszor.
És 150 lenne egy 2 hós babának.De nem is bánom h nem eszik "sokat"tápiból,igy is hízik bőven amit kell.előző héten 160-at hizott:)
Voltatok kint levegőzni?

KépKép
pocok81

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
marcsitita

Betty: Mi többet hízunk... ezért gondolom, hogy amint 3 hós lesz megpróbálom. mi kb 2-3-4 nap alatt hízunk ennyiket, egy hét alatt 300-350-et, pedig az ő adagja se nőtt nagyon mióta haza jöttünk. a súlyához és az evések számához képest pedig kicsi is az adagja.
Igen, voltunk levegőzni :) elrohantunk a rossmanba. 1 óra alatt megjártuk és felpakoltam pelusból, nekünk bevált a babydream és most occó! de én már a pirosat vettem az 7-18kg, a sárga már nagyon passzentos :). Én ezt a pelust használom és a gyógyszertári krémet és fürdőt és semmi baja a bőrének. több mint 100 db pamperst ajándékoztunk el... annak nincs a derekán gumi, így kifolyt a pisi, hiába igazgattam el a fodrokat.
Jah a séta: hát megint szétloholtam a belem, mert hideg is volt picit így siettem vele, remélem nem fázott meg. de legalább aludt 5-ig - ez volt a terv :) és az esti hiszti is elmaradt. gondolom ma se fog éjjel rendesen aludni... tudja fene mi a jó, ha éjjel vagy ha nappal alszik.

Lafi: mit evet Huni? Csokit??? :lol: :lol: :lol: spenci?
És Blo ti hogy haladtok?

Lafi: ma megint volt balhé, úgy hogy ne sajnáld minden tekintetben a szoptatás hiányát (mondom ne minden tekintetben). a szívem szakadt meg érte... és közben ijesztő is volt :( itt a táp is a szekrényben, de... :( jöhetne már inkább az alma, főzi, és tejpép... Csak azt nem tom, hogy ha a dokinő és a védőnő nem fogják 'engedni', akkor mit csináljak? mert ők ugye megrögzött 6hóig szopósak. Én okoskodjam ki egyedül és tagadjam le?

Törpiek, mi van veletek???

Kép
Kép
Kép
konkri

Szisztok.
Konkri nekem Dani tápszeres volt, és 3 hónaposan már evett almát. És cumisüvegből itta a húsleves levét. Ne foglalkozz a dokinővel, ne mond meg neki, hogy elkezdted a hozzátáplálást, úgyis az a fontos, hogy Marcell pocija hogy bírja. Ha gond lesz vele, akkor meg abbahagyod, és később újra próbálkozhatsz.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Konkri,anyatejes babáknál nem ugyanaz a hízás és ott több "meg van engedve",de tápszernél én örülök neki h nem hizik olyan gyorsan,mert nem akarom h Michlein baba legyen.
Elején mi is 300akat hiztunk,aztán már két hete ilyen heti 160akat hizunk,és nem nőtt az adag,csak erre állt be,szerintem ez igy a jó.

Lafi,te is azért hagytad abba a tápizást,mert túl sokat hizott,nem?
S
zerintem se mondd meg a dokinak h mással eteted,de ha van elég tejed akkor szoptatnám még.Ha nem jön be a hozzátápi,ahogy irtad,akkor már nem tudod visszahozni a tejet,v csak nehezen,nem?

KépKép
pocok81

Konkri: hát ez az....doki lazán azt mondja, h szopi vége előtt 1-2perccel hamarabb vegyem el a cicit....hát köszi...ki tudja hol a vége és ahogy írod, tényleg sírás van míg nincs totál tele a poci.

Lafi: Hunor nagyot nőtt, megnyúlt, szépséges :D

bingii

sziasztok!

bár Barni még cicizik, de nem elég csak a tej sajnos, kap tápszert is, én világosan látom, hogy nem tudom 6 hónapig CSAK anyatejjel táplálni, így már 3 napja barátkozunk az almával...és imádja, tegnap már a pépet ette, első két napon csak a levét...negyed almát simán megeszik...
ha muszáj pótolnom valamivel inkább gyümölcs-zöldség legyen, mint táp :lol:
és nem érdekel ki mit mond, persze tudom én, hogy az ideális az lenne, ha fél évig csak szopizna, de úgy látszik a 3 gyerekemből ez csak egyszer jött össze :?

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Vörösbegy, én is így voltam vele, ugye nekem alap volt hogy kapott tápot, de úgy voltam vele, hogy elég, ha kell akkor bármi csak ne táp....és mellesleg a táp fel is fújta szegénykémet és csak éhes maradt tőle...

ezzel szemben a főzelék és a gyümölcsök kitelítik...tegnap este körtét kapott mangóval (én még nem ettem mangót, a gyerek már igen...és ezeket összemixeltem) és a gyerek odáig volt a gyönyörtől...és 9től 4ig simán aludt tőle....aztán kis táp és 9ig fel sem ébredtünk, így megy mióta kap este is gyümit....

Én nem mondanám el a dokinak,nálunk a védőnő alig tud valamit a gyerekről, pontosabban azt tudja, amit hallani akar...a doki mindent tud!

Tegnap déli a fotó, padlizsán volt csicsókával!És úgy zabálta hogy csak na....
Vendég

:lol: először azt hittem csokit majszolt Hunor :lol: nagyon sokat nőtt és változott...már olyan, mintha ez a kis kép a vonalzód mellett, nem is ő lenne :lol:
mindennap új vonások jelennek meg rajtuk ugye? :lol:
Bingii: én se foglalkoznék ilyen hülye tanácsokkal...a gyerek tudja mennyit és mikor akar enni...ne foglalkozz vele! úgyis csak az első évben kell hozzájuk járnunk, utána azt se tdudják mi van a gyerekkel, csak ha beteg :o

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Lafi: Hunor most hány kiló? Lehet abban vmi, hogy 6kilót fölött már akár az végig tudják aludni az éjszakát?

Erika: na igen, szerintem is tudja, hogy mennyi kell, meg szerintem nem lehet ráhúzni egy sablont az összes gyerek étkezési szokásaira...vannak kisebb és nagyobb babák, ennek függvénéyben a kaja igény is más és hát ugye mindenki másképpen fejlődik. Van aki először gömölyödik majd nyúlik.... :D

bingii

Szerintem nem a kilótól függ.

Dorka 4,66-tal született, lasabban is hízik mint a többiek.most pont 6 hetes és pont 5,5 kg. nekem most 2 óránként eszik :shock: 70 -eket. vagy három óránként 100-at kb éjjel kb 4 óránként kel, de sajnos 5 körül rendszeresen felkel és fél 7-ig dajdajozik aztán megint 1 óra alvás.
ndombi

6150 gramm már, 2480-ról indult, nem tudom, hogy végig tudják-e aludni, alig volt 2 hós, 23-tól 6-7-ig aludt, most 21-től 4-5-ig alszik....
Vendég

Barni 6080 és esze ágában sincs átaludni az éjszakát :twisted:
eddig legalább a 23 órás evést kihagyta, de most két napja újra kel pontosan 3 óránként éjjel :roll: :twisted:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Fú, hát nekünk kijutott a jóból délután/este... Volt balhé bőven!!! Nem is értem, hogy nem aludt be... Aztán este 11-től aludt reggel fél 7ig! :D Valamit valamiért... :) Azóta reggel volt egy kis nyűglődés, de mosoly is bőven, most bekajált és szunya megy remélem (az Ő ágyában!). Bár lehet nem fog túl jól aludni mert építkeznek mellettünk! Szuper! 1 éve megvették a telket és most kell elkezdeni. :evil:

Lafi :) Hunor szép nagy baba már! :D És milyen jókedvű!

Vörösbegy :) Nem próbálod ki az alk. mentes sört? Szerintem érdemes lenne!

Marcsi :) Ádám is nagyon szép baba! :D

Holnap megyek kontollra. kicsit megkésve, de így jött ki a lépés... Őszintén se kedvem se semmim nem volt/van hozzá. De muszáj.

Kép
Kép
sleepin

Sleepin most is azt iszom :lol: :shock: :roll: :lol: érdekes azt hittem nem szeretem a sört, de most mégis olyan jól esik... :wink:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Akkor egészségedre és Barniéra is!!! :D Én szeretem és nagyon jól is esik! :D Mondjuk most Laktoherbet iszok, mert elfogyott a sör, Apa hoz majd haza! Tegnap jó csúnyán néztek rá, amikor a szokásos kisboltban alk. mentes sört kért. Megkérdezték, hogy beteg? :lol:

Ja és boldog 8. hetet! Egyidősek vagyunk... :)

Nálunk eléggé elkezdett nyáladzani (de ronda egy szó...) Bende. Bugyog ki a száján a buborék! :D

Kép
Kép
sleepin

Sleepen!
Nálunk is megy a nyáladzás:)Meg nyújtogatja a nyelvét sokszor:))
Meg tömködi a kezét a szájába néha:)
Olyan ez az egész mintha a foga jönne,de ahhoz még kicsik szerintem!?:)

KépKép
pocok81

Helló!

Én már belenyugodtam, hogy a gyerek nem svájci óra és nem fog mindig percre pontos menetrendet követni. Éjjel 1 v. kétszer kel, de hát mi se alszunk mindig egyformán - nem igaz? Amivel nekem bajom van, hogy ő korán kel (de a bakok állítólag jó munkás emberek), én viszont reggel vagyok legfáradtabb és még aludnék... sebaj, majd megszokom :)
Úgy néz ki, hogy a 2/3-5ig történő levegőzéses alvással az esti hisztit is sikerül kiküszöbölni... :)
Marcus is nyálas, de ez nem a fog. Ja és a fül tekergetés is normális - rájött h van füle és lehet fogni :)
Szerintem is hülyeség ez az ennyit v. annyit kéne hízni dolog, jó persze ha valaki beteg és nem hízik, de ha van valami az már jó, az meg ha sok, akkor kit érdekel (persze a tejnél). Azt se értettem sose tesi órán, hogy miért mérték, hogy ki mennyit tud futni... szerintem ez is egyéni, miért adnak érte jegyet? vagy a rajz és ének képességet se osztályoznám. De pl középiskolában 50 kiló voltam, de mégis nekem volt a legmagasabb a koleszterin szintem... na, akkor?
Ja, ja boldog 8 hetet. pénteken mi is, és kedden 2 hónap :) !!!
Viki, én pl kedden 2 hó után megyek dokihoz - időpontot se kaptam korábbra... :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Lafi: nem semmi Hunor. Nagy szerencséd van, hogy ilyen nagyon jó az alvókája :)

Nyál: mi is tudunk nyálból buborékot fújni :lol:

Én se voltam még a 6hetes kontrollon. Igaz múlt hét pénteken voltunk 6hetesek...talán majd köv.héten eljutok a dokihoz.

Nektek napközben mennyit alszik a babátok? Azt olvastam, hogy 6-7hetes korban elégnek kell lennie napközben a 4óra alvásnak.

Mi tegnap egészen délután 4-ig nem aludtunk, csak pereket, de utána meg 4-től este 9-ig nyomtuk....féltem is, hogy nem fog éjszaka aludni, de szerencsére nem így lett.

Annyira mondjátok ezt a sört,h mindjárt elküldöm érte a páromat :lol: Egyébként nyáron imádom a sprite-os sört . :lol:

bingii

Halihó!

Eltűntem, mert nagy munkában vagyok! A tejem totál visszaesett, így azon ügyködöm, és némi kis noszogatással Marci is, hogy visszajöjjön a tejcsi. Mostmár mindkét cicire szükség van a szopizásnál, és mindkettőt kieszi, így jön ki kb. 100-120 gramm evésenként. Kétóránként etetek,hogy kapcsoljon az agyam és nőjön a tej mennyisége. Sajnos Marci nem túl lelkes ebben az ügyben, sok a hiszti meg a sírás, nagyon megvisel... :cry: Próbálok pozitívan gondolkodni, hogy visszajön a tej, meg ilyenek, hátha fejben is hibádzik valami, de sajnos nem nagyon vagyok jó ebben az önpszihóban :)
Minden nap megfordul a fejemben, hogy ez kész katasztrófa és jöjjön a tápszer, de ilyenkor mindig az eszembe jut Vörösbegy példája, aki szinte a nulláról hozta fel a tejmennyiséget és mostmár van neki teje!
Így most eszem, iszom, szedem a homeos bogyókat, iszom a teát és a sört :) , na és várok, remélek...

Vörösbegy: neked mi volt a módszered a tejcsi mennyiségének növelésére??
Láttam, h elkezdtél almát adni Barninak. Mit jelent az, h először csak a levét?? Totál kezdő vagyok ebben :oops:

Tudnátok segíteni??

Ha muszáj, akkor én is adok majd neki tápszert, van még a fagyasztóban anyatejcsi,azzal kiegészítem neki a napi kaját, de amíg lehet, addig erőltetem a cicit :?
Ha nem sikerül, akkor viszont 3 hós korától menni fog a hozzátáplálás!!

Lafi: komolyan le a kalappal!! Mennyiféle kaját kitalálsz Hunornak! Hányszor is eszik most, egy nap, tápit?? Honnan tudjátok, h gyümi után kell még neki tápi vagy valami?? Én ehhez olyan, de olyan hülye vagyok... Te honnan okosítottad ki magad??
Hunor nagyon gyönyörű, édi a mosolya is!:)

Bingii: sz@rd már le a védőnőt, orvost!! Addig nőjjön Maja, amíg tud, anyatejtől nem lehet elhízni!! Egyébként meg ne vedd el tőle a cicit, nehogy csökkenjen a tejed mennyisége! Szerintem nálunk is ez volt a hunyó, h Marci nem evett elég intenzíven és meg már hiába mellszívóztam utána, az nem ugyanaz.
Alvás: szerintem kb. a 4 óra az reális, de inkább kevesebb, napközben. Inkább csak meg-megszundít fél órára, órára, aztán ébred is. Ja és séta közben is alszik kb. egy órát.

Marcsi: nagyon szép Ádám! Hogy elment a haja? Nagy hajjal született, ugye jól emlékszem?? Egyébként nagyon hasonlít az én Marcimra, csak neki még mindig óriási a haja. :)

Sleepin: annyira cuki az a kép a vonalzód mellett Bendéről! zabálni való! :)

Pocok: ti hogy csináljátok a táp+anyatej kombinálását? Egyáltalán honnan lehet tudni, hogy mennyi tápot kell adni a babának?

Na lelövöm magam, bocs a sok hülye kérdésért!! :oops: :oops:
sagi1

Ági, megspóroltad az írást helyettem, én is kérdeznék hasonlókat a hozzátápiról, (de a tápszert kihagynám).
Az én csöcseim is lappadnak, nappal sose duzzad fel köv evésre, de éjjel mikor nagyobb a szünet akkor jó, ezért is várom már, hogy mikor válthatnék ki egy-egy köztes nappali evést. Egyátalán lehet így: szopi-kaja-szopi-kaja...? én így tervezem majd: reggel szopi, 11kor kaja, 3kor szopi, 5kor kaja, este és éjjel szopi. Lafi? És az kaját hogyanis kell? tényleg először úgy hogy szopi elején egy kanál és a végén is egy kanál? másnap már 2-2, aztán 3-3...? így?
És tényleg Vörösbegy, mizu az almával??? írj, írj, írj!!!

Alvás: nem tudok nyilatkozni, mert mi most szokunk rá a sok nappali alvásra :) most 11óta alszik, igaz az ágyba kezdte, aztán egy vendég felébresztette 1 előtt, így kértem, hogy még aludjun egy órácskát a hintába - hát ahhoz képest... 15:28 :) Ja pedig már leállítottam rég a hintát, mosogattam... meg se kottyant... pedig mennie kellett volna apával 2-3 között sétálni. Hát ebből csak teraszozás lesz :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sagi, Sleepin: asszem mi a szoptatásos 'bénázásunkat' (visszagondolva a kezdetekig) eltáncoljuk majd a hozzátápival is... az lesz a következő forduló a sok kérdéssel és kétellyel :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sági, onnan tudom, hogy éhes hogy van hiszti vagy nincs hiszti, bealszik kaja után még az etetőszékbenvagy elkámpicsorodik mert éhen pusztul...ráadásul ha az ujjam odateszem és bekapja mint a kajcsit akkor éhes ha odateszem és rá sem bagózik, nem éhes.

Napirend:

4-5 (esetnként 6-7) tápszer 180 ml
9 tápszer 150-180 ml
13 főzelék
17 gyűjtős anyatej 140-180 ml
20.30 gyümimix (esetneként ha éhes vagy nem ízlik a gyümi 100-150 ml tápszer)

És ennyi, kezdetben napközben semmit sm aludt, úgy 1 hónapja viszont már napközben is alszik, most is :lol: mindjárt keltem fel kajára!

Én az www.nlcafe.hu odlalon lévő kalkulátoroknál lévő hozzátápis zabályt követem, vagyis előbb krumpli majd szép lassan mindenféle főzelék, meg gyümölcs, a gyümölcsöt a répával egyidőben vezettem be először uzsira a 17 és 20.30 as etetés közben csak nasira majd vacsiira.

Szóval hozzátápi ahogy én csináltam:
ebédre kapott kis anyatejet úgy 40 ml-t hogy legyen a gyomrában valami így kellően éhes maradt hogy egyen de már nem hisztizik, nem hal éhen és oda tud figyelni. Ölbe vettem és a kanál végébe egy picike falatot tettem, beledugtam a szájába és "felkentem" a szájpadlására mert onnan könnyebben leszedi a nyelvéve és íg tovább, először 2-3 kiskanálnyit evett összesen majd átátlltunk arra hoy az anyatejci elmaradt és már csak főzit kap úgy 10-13 kanállal (a kanalat úgy számolom, hogy kiporciózom a tányérra és onnan adom a falatokat).
Kezdetben nagyon lassú az evés, mert nem érti, hogy neki dolgoznia kell, de ma már, úgy 1 hónap etetés után 10 perc és szevasz.Aztán alvás...és ez totál kiüti nem úgy mint a táp vagy anyatej.most sem ébred méééég, amíg fel nem keltem.

aztán fontos szabály, úgy csináld a kaját ahogy te is megennéd!!!!kicsit só kicsit cukor de legyen íze, mert te sem eszed meg az íztelen szart...ha az alma túl savanyú, ksi cukor, nem kell sk, csak íze legyen...ugyanez a főzinél is, én almánál kis citrom levét is facsarok, hogy ízesebb legyen...
én nem próbálkoztam almalével, egyből reszelt alma, azzal az üvegreszelővel, ert vékonyra reszel és levet is csinál, mellesleg minden gyümit azzal reszelek...majd összetrumixolom őket ha vegyes gyümit kap.

főzi:
megfőzöd az akármit egy edényben, ha olyan a kaja aminek jó a leve is pl, sütőtök, azt külön főzöd, és külön a krumplit, ha szar mint a sóskának, akkor egybe főzök mindent...leöntöm a levét vagy a lefolyóba vagy edénybe (ekkor ízesítem és azt kapja inni mellé), majd összeturmixolom a dolgokat.
nálunk a sütőtök csak sárgarépával jött be ott nincs krumpli, ott együtt fözök mindnet mert a sárgarépás sütőtöklé finom.
végül só, cukor és kóstolás, ha ízlik, mehet is.

célszerű többet főzni, nem kis adagot és lefagyasztani, hogy a lusta háziasszonyok mint jómagam csak előveszi a gafyiból és megmelegíti mikróba.... :oops:
Vendég

Blo, ti hogy haladtok??????????
Vendég

hűűűűűűűűűűű

mennyi helyesírási hiba...

:oops:

legdurvább: gafyiból = fagyiból
Vendég

Lafi, bocs de egyben nem értek veled egyet. Én úgy gondolom, felesleges ízesíteni az ételeket. Sokkal jobb, ha a természetes ízeket szokja meg a baba. Főleg a cukor és a só ellen vagyok. Eről olvsatam is mostanában, hogy nem igazán jó a babáknak. Inkább természetes fűszereket kell használni, mint pl. petrezselyemzöld, zellezzöld, de csak ha érett rá a baba gyomra. Amúg yén úgy hallottam, hogy az amcsiknál természetes, hogy 6 hetesen elkezdik a hozzátápit az almával. Én így csináltam a fiúknál:
Először a délelőtti evést váltottam ki, rendes szopi után csak 1-2 kanál ízlelő, és fokozatosan emeltem az adagot. Ha valami újat adtam, akkor abból is csak egy pár kanál először. Aztán jött az ebéd, majd a délutáni kaja kiváltása. Nekünk az estére a tejpépek jöttek be, később meg az, ha vacsira is főzeléket adtam, főleg húsosat, azzal jól tudtak lakni nagyon. Később ebédre is adatm a főzi után gyümölcsöt vagy joghurtot.
Más. Elővettem Szofi zárójelentését, aszerintem a napi adagja testsúly kilógrammonként 120 ml. Szofi most 5 kiló, ami azt jelenti, hogy 600 ml. Mivel 6-7-szer eszik egy nap, így alkalommal mondjuk 100ml-nek elég kell lennie. Na most én az előző etetésnél kifejtem azt a 100 ml-t, hogy lássam, mennyi az annnyi, Hát szépen megitta, és utána visított, mint egy kismalac, egyet büfizett, de nem bukott csak egy ici-picit. Gondolom ez lenne a normális, de kénytelen voltam még szoptatni is, nem tudom, mennyi maradt bent a fejés után, de kicsavarta, majd egy csomót bikott vissza(mindíg sokat bukik). Tudom, hogy többet eszik, mint kéne, és azt bukja vissza, de mit csináljak? A hivatalos adagja nem elég neki.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!
Hát a tököm kivan ezzel a hülye táppal!!! Meg a frontokkal. Lili babám zakkant kicsit. :) Egy amgyal alapból de mostanában irtó sokat sír. Aláírom hogy van mikor a pocakja akkor nem is tudok vele mit csinálni. De az hogy totál éhes és egyszerre csak 60akat hajlandó tápból enni az már nem ok. Kipróbáltuk a cukrot. Ízlett neki. :) Így sem evett sokat de legalább nem fintorgott.
asszem én is megpróbálkozom az almával. persze védőnőnek egy szót se. Szóval én is csatlakozom Konkriékhoz. Mit? Hogyan, Mennyit, mikor???? :roll:

sleepin holnap veszek 1 üveg sört. :lol:

nekem se alszik nappal a kiságybab. kizárólag kézben. meg nagy ritkán a szopipárnán. ezért akarok hintát.
nálunk még mindíg csak fürcsi után van menetrend. de néha az is felborul. de sztem ez nem baj. nekem sincs ugyanolyan kedvem minden nap.
Mi voltunk tescoban. Végigaludta. :lol:

Hát pelusból nem mindíg éri meg a drágább. Ugyanúgy kifolyik a pempersből meg a liberóból, mint a 100dbos occsóból. :)

Hunor, Dorka, Ádám gyönyörűek vagytok!!!! :lol:

Sleppin azt néztem a vonalzódon hogy lili pont ilyen szemekkel szokott nézni mint Bende. Éééédes!!! :D

Lili is nyálzik ezerrel. Meg komolyan néha mikor a szájába adom a cumisüveget eltolja oldalra mintha rágni akarná. komoly a kiscsaj.

Szintén túrósat bukik. De az tuti hogy nncs túltetve. Pont a kötelezőket hízza. Kis tokás. :lol:
és cseles a kis hercegnő. Tegnap elfelejtettünk cukrot tenni a teájába. egész nap csak nyammogott rajt. nem tudtam miért nem hajlandó meginni. na aztán este tettünk bele. 1 decit le is húzott.

Kilók:kb 3-4 kiló van rajtam. 90 százaléka a hasamon. Hol kapok hasleszorítót? használ ilyenkor még egyáltalán?

Csíkok vannak? Nekem elég sok a hasamon. Engem zavar, de férjem azt mondja őt nem érdekli... :roll:

Bejelentkeztem kontrollra. 17.re kaptam időpontot. pont aznap lesz Lili 2 hónapos. Előtte nap meg keresztelő. :shock:

Na lépek míg alszik kicsit van időm körülnézni.

Kép
móni86

Konkri, nekem sem duzzad fel már annyira a cicim, mint az elején, és mindíg azt gondolom, hog ynincs is benne semmi, de nem így van, van benne bőven. De ha kihagysz egy--egy szopit, attól nem lesz több a tejed, csak kevesebb.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Konkri, nekem sem duzzad fel már annyira a cicim, mint az elején, és mindíg azt gondolom, hog ynincs is benne semmi, de nem így van, van benne bőven. De ha kihagysz egy--egy szopit, attól nem lesz több a tejed, csak kevesebb.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ja kontollra nekem a jövő héten kellenne menni, de az én dokim majd csak áprilisban lesz, most szabin van. Én majd akkor megyek.
Móni nekem a védőnő azt mondta, hogy a túrós bukás az bizony túletetés, mert az még az előző adag kaja, még nem ürült ki, azért jön vissza túrósan.
Szerintetek mitől van, hogy Szofi néha úgy befosik, hog ynyaktól bokáig csurog neki nem győzők mosni rá. :shock:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ja csajok ha dicsekedjek, ami a kilókat illeti, nekem 15 ment le! :lol:

Kép
Kép
Kép
csibe76

csibe, a fogyáshoz gratulálok!én azért cukrozom, sózom, mert én sem enném meg így...nem várom el tőle, hogy megegye azt a piszok rossz spenótot alanatúr pl.
amúgy az hogy mennyi a kötelező gramm, egy dolog, másik, mennyit eszik meg a gyerek..az hogy Szaffi többet eszik, csak jó, szépen hízik és kész. nincs tankönyvi gyerek...
Vendég

ja és Huni ha rengeteget zíbál, a háta közepétől a sarkáig kakis...asszem a kaja mennyiségével van összefüggésben...nagyjából gondolom Szaffinál is ez lehet... :lol:
Vendég

[quote="lafead"]j írta:lafeada és Huni ha rengeteget zíbál, a háta közepétől a sarkáig kakis...asszem a kaja mennyiségével van összefüggésben...nagyjából gondolom Szaffinál is ez lehet... :lol:

Erre nem is gondoltam... Hát akkor lehet. Hú, milyen anya vagyok én,. agyon tömöm a gyerekemet. De hát nem sajnálom én.

Kép
Kép
Kép
csibe76

mi is mindig ezt mondjuk itthon... :lol: pont ugyanezeket a szavakat, mondatokat! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Csibe, nincs mérlegetek? (hogy mérd az evéseket) Én innen tudom, hogy nem telik a mellem annyira. a 3 óra kevés, és nappal hisztizik is rajta, ha nem jön már belőle, de éjjel eszik, majd utána még tudok egy csomót fejni is... na nem mindig :) de amit gyűjtök azt csak az estiből tudom gyűjteni.

Hát nehéz lesz még türelmesen várnom, de még várok az almával :) van reszelőm, úgy néz ki mint az üveg, de műanyagból van.

Kép
Kép
Kép
konkri

Csibe: én egy dokitól hallottam hogy ha kaja után órákkal bukik és túrósat akkor az a gyomra miatt van. Még nem elég érett. Ja és hogy ki kell zárni a tápallergiát. De sztem ez nálunk nem áll fent. Hypoallergén a tápszer. Persze ez nem jeletnt semmit. De lili tényeleg nem eszik sokat. Egy evésre ha 60at megeszik az már soknak számít. Meg persze szív a ciciből is de abban sajna nincs sok.
Lili a múltkor még a fején is kakis volt. :lol: De nála átlag 3 naponta van kaki. Az uccsó nap már nagyon nyöszög szegénykém.

Kép
móni86

Csibe a fogyásod az csúcs nem? te a terhesség alatt is csak fogytál nem? Topmodell lettél! :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Csajok, szerintem leszögezhetjük, hogy a dokik tök mást dumálnak - én ezt észre vettem itthon is. 2 gyerekorvos van, de mind a kettő mást mondott. Sőt a védőnő és a dokinő is mást mond, de én a dokinőnek hiszek inkább, az szimpibb, ő jobb volt velem, mikor kevesebb volt a tejem.

Kép
Kép
Kép
konkri

Hát Konkri tuti igazad van. Az itteni gyerekorvos mikor megnézte Lilit csak azt mondta tornáztassuk a bokáját (ja meg jól befosatott hogy nem tartj a fejét), de aztnem mndta miért. Gondoltam ez normális. Aztán most csípőn mondta a másik doki, hogy befelé áll a talpacskája és ha nem akaromhogy ilyen lába legyen ha felnő akkor szigorú torna. Ráadásul nem is úgy kell tornáztatni ahogyaz első doki mutatta. Szóval én inlább hiszek az anyukáknak (nektek) mint a dokiknak.

Kép
móni86

Konkri, én nem mérem, nincs mérlegünk, Bencénél megfogattam, hogy nem idegesítem magam ezen,. mosz evés előtt kifejtem a tejet, csak a kíváncsiság kedvéért.
A fogyáspm tök jó, de topmodell? Még így is 80 kilkó vagyok :oops: De ha belegondolok, hogy egy éve 97 voltam... Most 93-mal estem teherbe, és 95-tel mentem szülni. Az elején lement 89-re, onnan jött vissza.
Móni a tápszer persze más, szerintem eleve sűrűbb, de nálunk csak szopi van, és közvetlen evés után, vagy utána 5-10 perccel bukik túrósat. Is, mert persze rendeset is köp vissza.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!
Nagyon rossz napunk volt :cry: Elmentünk csípőszűrésre, és rossz lett az eredmény. Kengyelt kell hordanunk, szegényt úgy veszíti ki, mint egy lapított békát :cry: :cry: Tudom, hogy kell meg ez nem a világ vége, de akkor is baromi szar látni, ahogy szenved tőle, és nem aludhatunk se hason, se oldalt(pedig csak így szoktunk) nem vehetjük le, nem hordhatunk rugit, nem tudom, hogy fogok szoptatni ,mert csak fekve tudok. Így nem aludhat az ágyában se, mert háton nem hagyom egyedül, nehogy baj legyen. Nagyon szomorú vagyok, annyira sajnálom szegényt, a szívem szakad meg :cry: :cry:
Vendég

Koszi csajok,nektek is gyonyoruk a babaitok
Sagi: Igen megkopaszodtunk elol,de hatul meg van,tobb mint 3cm hajacskaja.Es mar elol is vannak pihecskek. :lol:

Kép

Kép
marcsitita

jaj Panda,annyira sajnálom :cry: a gyerekorvos nem vette korábban észre???????????nekünk minden 2 hétben nézi fizikálisan.,...

és meddig kell hordani???
Vendég

Lafi,
Se a kórházban pedig ott volt uh is, se a doki nem vette észre. Nem tudjuk meddig, rendszeresen vinnem kell ellenőrzésre.
Vendég

oh Panda én is sajnálom!
A leletünkön nekünk is volt, de a doki nem mondta csak azt hogy torna, így én nem is adtam rá terpeszpelust - gondolom elmagyarázta volna akkor azt is. a húgomnak volt, de nem volt ilyen gázos a helyzete. pár nap és talán megszokja Dorka is. Csak maradj nyugis!
És mi alapján döntöttek így? mit láttak? és ha elvinnéd másik dokihoz? végülis többen nem láttak semmit...

Kép
Kép
Kép
konkri

bocs, rosszul gondoltam, mi az a kengyel?

Kép
Kép
Kép
konkri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?