Sziasztok!
Köszi a kedves szavakat!
Az az igazsásg, hogy én alapból is bagoly típus vagyok, azaz gyerkőc előtt is éjjel tudtam a legintenzívebb szellemi életet élni
Meg tényleg azt vettem észre, hogy a gyermekeim számával arányosan növekedett az energiám és csökkent az alvásszükségletem, vagyis jól ki van ez találva
Yoan!
Ha egy baba egy éves koráig saját szándékából csak anyatejen él, az sem gond. Úgyhogy biztos nincs semmi gond! A második fél évben amúgy is lelassul a gyarapodás, megnyúlnak az addig gömbölydedebb babák is. Amíg eleget pisil-kakil, jókedvű, mozgékony, addig tuti nem éhezik.
Ha nagyon nem kéri a szilárdat, hagyjál ki pár napot, aztán megkínálhatod újra, de nem baj, ha akkor sem kéri. Tényleg fontos, hogy nyugodt legyél, mert a feszültséget nagyon könnyen megérzik a lurkók.
Batkamanó!
Ez tökéletes súlygyarapodás! Úgy látszik, akkor a te babád is kivétel
Ha többször cserélgeted a cicit, akkor is eljut a babó a hátsótejhez, nem fontos, hogy egyhuzamban töltse az adott időt egy cicin.
Ne keseredj el, hamarabb elmúlik ez a zűrös időszak, mint hinnéd. Igaz, akkor jönnek majd más zűrök
Kalinta!
Nahát, milyen jó ötlet a Chamomilla! Remélem, bevált, és már jobban vagy!
Kaska!
Hahó, ne tessék elkeseredni!!! Szuper a hízás! És a cicicserélgetést is tök jól kitaláltad!
Túletetni tényleg nem lehet egy szopis babát, szóval ha sokszor kínálgatod és mindannyiszor elfogadja, az nem baj. De lehet, hogy tukmálásnak érezte a sok kínálgatást, és azért ment el a kedve. Az is lehet, hogy ez a szósz túl fokhagymás volt. A fokhagyma nagyon intenzíven érződik ám a tejcsiben is!
Remélem, a holnapi napotok jobb lesz! A pisik azért nagyon jók. Ha több a kaki, az nem föltétlenül hasmenés. Valószínű, hogy az elmúlt napokban a többszöri kínálás miatt többet evett, ezért is kakilt többet. A hasmenéses kaki zöld és/vagy nyálkás és/vagy vízszerű, nem olyan kenőcsös.
Próbálj megnyugodni, akkor kínálni, amikor kéri a cicit, de akkor ügyelni a jó cicibekapásra. Szerintem nem lesz semmi gond!
Ha az Attila úti szopis csopiba jöttök, akkor még az is megeshet, hogy találkozunk!
Kriszi!
Hihi, ezek szerint Cicó megoldja ezt az apasztásos kérdést
Böbi!
Nahát, pedig inkább a mamák szoktak aggódósak lenni!
Nyugtasd meg kispapit, hogy ilyen gyarapodással valószínűtlen, hogy éhezne a lurkó!
Cicifeszülés: a feszülős, "teli" ciciben inkább vizesebb, kevésbé laktató tej van, a puhában laktató, zsíros. A tej szopi KÖZBEN termelődik nagyrészt, nem pedig összegyűlik a szopik között (illetve az a kis mennyiség, ami összegyűlik, az a vizesebb előtej). MINDEN baba sírósabb du/este, mindegyik állandóan szopizna ilyenkor. Szóval ez nem a tejmennyiség problémája, hanem egy független egybeesés a puha cicikkel. Du-ra elfáradnak, kimerülnek a babák az egész napos ingerfeldolgozásban, ezért sírnak többet, és ezért ciciznének állandóan, mert az a legmegnyugtatóbb számukra. A kevés tej jele a kevés pisi/kaki, illetve a minimum alatti gyarapodás.
Este a kevesebb kiszopizott tej is elég, mert az laktatóbb, zsírosabb.
A védőnőn egyszerűen fölháborodtam!!!! Tényleg a negatív topikban a helye!!!! Még jó, hogy így kitartottál.
Maratoni szopi után természetes, hogy valamennyire érzékenyebb lesz az ember cicije, de ha sebes is lesz, akkor valszeg rosszul van mellen. Ilyenkor megpróbálhatod esetleg kendőben magadra kötve hordozni, csupasz testedre fektetni pucéron, az alkarodra fektetve hordozni, de ha a cici segít, akkor szoptasd meg nyugodtan.
Bukás: vannak bukósabb és kevésbé bukós babák. Ahogy Ildi írta, a sok általad fogyasztott tejtermék is csinálhat ilyet. De ha gyarapszik a lurkó, nem kell különösebben foglalkozni a bukásokkal.
Cory!
Ez aztán a rohamos gyarapodás!!!
Jó éjt mindenkinek: Pele