Barbi, nem is kelett sokáig várnod a kicsi jelzéseire, ugye?
Örülök, hogy végre megnyugodtál. Aztán nem pánikolni, ha egy napig megint nem érzed! Én igazából még mindig nem vagyok biztos benne, hogy amit néha a pici mocorgásának érzek tényleg az-e
Nem akartam eddig hozzászólni a gyerek altatás témához, mert látom, hogy nagyon szélsőségesek a vélemények. De már nem bírom tovább
Jelentem én egy rossz anya vagyok, teljesen elneveltem a gyermekemet! A mai napig szoptatással alszik el. És ez nekünk nagyon jó! Ő is szereti és én is. És igaz, hogy így nem sok szabadságom van mellette, de én ezt önként vállaltam. Szerencsére nekem nem nagyon voltak elveim a születése előtt, nyitott voltam a változásokra és mindig azt csináltuk, ami nekünk éppen jól esett. Így aludtunk együtt pl másfél évig. És csak azért költözött vissza a szobájába, mert csináltattunk neki egy nagyon helyes ágyikót és neki is megtetszett hamar. Persze szoktam néha "jó" tanácsokat kapni, hogy most már aztán tényleg le kell szoktatni a szoptatásról és mit csinálok ha a kicsi megszületik, de engem ez nem izgat és egyáltalán nem félek attól, hogy nem fogom tudni megoldani úgy a dolgot, hogy mindannyiunknak jó legyen.
Azt is meg kell osztanom veletek, hogy egyszer engedve a sok okoskodó belebeszélésének megpróbáltam a lefektetjük és otthaggyuk módszert. Minden körülmény ideális volt, gyerek megetetve, tisztába téve, fáradt és sokat foglalkoztunk vele előtte. Hát 40 percig bírtam, de szörnyű volt, ne tudjátok meg. Nem az a kicsit nyöszörgés, hanem teli torokból üvöltött és esze ágába sem volt abbahagyni. na ekkor döntöttem úgy, hogy ezt többet meg se próbáljuk és sajnáltam, hogy egyszer is eszembe jutott.
Cserébe viszont az altatás percek kérdése és soha nincs hiszti (már ha egyszer rávettem, hogy otthaggya a játékát és menjünk aludni). És nagyon szoros, szeretetteljes a kapcsolat közöttünk. Mostanában gyakran odajön hozzám, átölel és azt mondja "szeretlek" és olyan átéléssel, hogy az valami fantasztikus érzés. És ezt nem én tanítottam, de én is sokszor mondom neki
Tegnap még nagyon rosszul voltam, de úgy érzem ma már sokkal jobb. Este héttől reggel hétig igaz nem is nagyon keltem ki az ágyból, max. a fürdőszobáig mentem. A fejfájásom is kezd alábbhagyni és az oldalam sem fáj már annyira. Köszi, Niki
Meg Katicának a borsosmentaolaj ötletet, mert az segített. Már csak a diétázást fogom nehezen bírni, mert egyfolytában éhes vagyok, de egy ideig métg vissza kell fognom magam sajnos