Sziasztok!
Betti
Te már kezdesz ismerni engem, úgy érzem.
Tényleg csak olvasgattam az elmúlt egy-két hétben. Valahogy nem tudtam hozzászólni a dolgokhoz, vagy annyira nem volt kedvem gépelni (hiába tudok vakon írni), hogy csak elolvastam és eljöttem a géptől. De most itt vagyok!
Az éjjeli témákhoz annyit, hogy talán emlékeztek, hogy írtam már jó régen, hogy átalusszuk az éjjelt. Ez maradt így, csak kicsit eltolódva. Megnéztem, 3 hetes kora óta átalussza az éjjeleket. Legalább is eleinte 23-tól reggel 7-ig aludt, most kb. 22-től legalább hajnali 4-ig, van, hogy 5-6-7ig. Nekem egyelőre jobban tetszik, hogy még felkel hajnal négykor már csak azért is, mert reggel 7-8 között alig bírom magam kihúzni az ágyból.
Teljesen magától alszik el. Beteszem az esti evés után az ágyba, sokszor még a zenélő állatokat sem teszem a feje fölé és maximum fél óra múlva alszik is. Se cumi, se semmi. De ez csak este megy, nap közben cumival alszik el, aztán kiesik a cumi és olyankor odébb teszem. Ja, már ha alszik! Többnyire már nem akaródzik neki az alvás. De nem bánom ezt sem.
Túl vagyunk mi is az első szurinkon, és hát nulla sírással sikerült végrehajtani de úgy, hogy még én sem vettem észre, hogy megkapta.
Ímádnivaló kisfiúnk van, továbbra is csak cicizik.
A kilókkal én is úgy vagyok, mint ti. Pedig tornázom ezerrel minden este Pilates-szel. Egy grammnyi sem mozdult el rólam az elmúlt egy hónapban. Kétségbeejtő, de úgy tűnik én azok közé tartozom, akik ha szoptatnak nem tudnak lefogyni.
Pocakfájás
Hát erre a témára én most ugrok, mert kiderült, hogy másfél hónapig teljesen FELESLEGESEN adtam neki az Infacolt. Ugye azért kapta, mert a doki szerint "korához" képest sokat evett, és nehezen büfizett. Aha, persze... két nap volt a leszoktatás, aztán egyszer elfelejtettem neki adni, azóta nem kap. Se pocakfájás, se semmi. Büfi jön tökéletesen magától és nem úgy, mint az Infacollal, hogy mellé még tej is. Kevesebbet bökik, néha ha nagyon rúgkapál valamennyi a nyálával kifolyik oldalt, de az minimális a korábbiakhoz képest.
Kereszteléshez annyit, hogy mi meg fogjuk keresztelni katolikus hit szerint, mert mindketten azok vagyunk. Nekem is az anyukám református, mint Kia, és az apukám katolikus. Náluk az esküvőn kérte meg a pap anyukámat, hogy a gyermekeit a katolikus hit szerint nevelje, így lettünk mindketten azok. Nyár elejére tervezzük, amikor már itthon lesznek Peti nagyszülei is Amerikából. Nekik köszönhetem, hogy volt egyáltalán templomi esküvőnk, hogy Peti meg van keresztelve. Nálunk a keresztapa szerepe még a kérdéses, mert Zsoltit kértük meg, Peti öccsét. Ő készségesen el is vállalta, de nincs megkeresztelve, és az ő szavával ítélve teljesen "feleslegesnek" is tartja. Anélkül viszont az ember nem lehet keresztszülő.
Mindenkinek nagyon szépen fejlődik a babája, mindenkinek a saját ritmusában!
A nagyobb babáknál már megfigyelhető a kézhasználat?
Csabi már elkezdte egyszer nézegetni a kezecskéjét, de csak egyszer volt ez. Ha tudná használni, már rég megfordult volna, annyit mocorog és forgolódik.
Felteszek én is mindjárt egy-két fényképet rólunk.
Puszilunk mindenkit!