Jaj NEEEM! Újabb tesó nem lesz! (sajna...én még szülnék kettőt...komolyan!) Szóval Gabci kérdezte, hogy tudtam Apát meggyőzni anno, h legyen tesó. Na,erre válaszoltam. ÉS igen, Ábel a szóbanforgó tesó!
Timi, hiszti-gyakoriságot kérdezted. Nem tom behatárolni pontosan, hogy mikor jön elő, vagy a Holdállás, vagy tudja a fene, mitől függ, de én azt veszem észre, hogy ezek a rohamok néha gyakrabban jönnek és úgy 3-4 napig nagyon gáz, aztán már lájtosan nyomja. Kb. Kéthetente van ilyen 3-4 napos őrület. Amikor hiszti időszak van, akkor van úgy, h reggeltől estig nyomja minden frinc-francon (pl arrébb rakom 10 cm-rel az egyik játékát, v nem úgy kenem meg a kenyeret, ahogy ő kigondolta, stb)
Sokszor semmivel nem tudom megelőzni, mert már földhöz vágja magát, mielőtt levegőt vennék a figyelemelterelő hadművelethez. Mostanában mi is a szobába zárjuk be és csak akkor jöhet ki, ha már lenyugodott. De ő nagyon kitartó, nem 5 perc ám,amíg lenyugszik, van az 15 is...jó esetben.
Jolka, köszi a táblát. Én 35
Délutáni alvás nálunk is kiviteleztetetlen, mint Timiéknél. Én már mindent kipróbáltam, de nem. Benedek olyan Majci-típusú,csak pasiban. Nagyon paralell nyomják ezt a hiszti témát is.
Lányok, kinek a gyermeke alszik hason?
Azért kérdezem, mert Ábel igen. És én ringatva altatom Ábelt. Tudom, hogy csak a "letesz és alszik módszer a jó", de egyrészt a két fiú egyszobában alszik és 15 perc sírást nem tudok/merek kivitelezni, másrészt pedig ha ébren teszem le hasra, akkor tuti nem alszik el, hanem játszik, vagy sír, hogy álmos.
Szóval akinek sikerült ez a "letesz és alszik, mint a kisangyal" módszer, azok a babák háton alszanak, vagy hason, vagy ez nem számít?
Hajni, klassz, hogy már jobb a kedved. Lillának nagyon jó kis combocskája van. Hát nem úgy néz ki, mint akit éheztet az anyja
Zsu, Pankának annyira édes kis buksija van!
Bárányhimlő. Én nem adatom be. Dokinénik homeos doki, és ő alapból ellene van ezeknek az oltásos-divathullámoknak. De nem ez tart vissza, hanem az, hogy mindenhol mást hallani: életre szóló védettség vs. védettség nem szól egész életre, emellett is elkapja a betegséget, stb. Tehát inkább a bizonytalanság tart vissza.
Tv. Én nagyon ellene vagyok. B nem is nézett tv-t 2,5-3 éves koráig. Azóta is csak meséket néz dvd-ről.Nálunk csak este 8 után van a tv bekapcsolva (pedig régen függő voltam)
Úgy tudom, hogy a sok info (hangok, villódzás,gyorsan váltakzó képek, a tartalomról nem is beszélve), ami másodpercenként éri az agyat, nagyon megterhelő egy fejlődő buksinak. Nem tudják feldolgozni és ebből sok minden rossz dolog sülhet ki. Férjem öccséjéknél pl. a kisfiú szinte a tv előtt töltötte minden percét, mert a háttérben mindig szólt, már születése óta. NAgyon büszkék voltak rá, hogy a tv elé téve kiválóan alszik a gyerek 3 hónaposan.Aztán 1,5 éves lehetett, amikor rémálmai lettek és egy éjszakát sem tudott átaludni, sikítva ébredt. Ezen kívül semmi nem tudta lekötni két percnél tovább a figyelmét, olyan kis idegesen rohangált össze-vissza. Azt nem tom, hogy milyen a hiperaktivitás, de szerintem közel van hozzá.
Amúgy meg egy életkor fölött már úgysem tudom megakadályozni, hogy ne nézze, de addig !!!!!
Na, most már koncentrálok a Lost-ra.