Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Bárányhimlő: én 21 voltam, amikor elkaptam. Semmi extra. Épp bébi-sintér voltam Hollandiában 3 gyerkőc mellett. Egy napra kértem pihi-napot, aztán dolgoztam tovább. Az akkor 1 éves bébike is elkapta, ő se nagyon zavartatta magát. Ittunk valami anti-vakarint, amitől marha jókat aludtunk mind a ketten, gondolom, volt benne valami nyugtató... Egy hét alatt túl voltunk rajta mindketten.
Én a kötelező oltásokon kívül semmi mást nem adatok be, ezeknek is van épp elég mellékhatásuk. Meg a gyógyszergyártókat rettenetesen utálom, gusztustalan az összes. DE EZ CSAK MAGÁNVÉLEMÉNY!

Tévé: mi nézzük. Nem egész nap, de azért esténként már igen. De az nagyon gáz, hogy egy-egy híradó is tiszta horror már... Később sem fogom tiltani tőle. Remélem, nem ez lesz a fő szórakozásunk, de ha leköti és nekem dolgom lesz, nem fogok sírni, ha leül mesét nézni.

Kép
waterlilly

Hajni, most láttam, hogy Lilla bébi milyen édes!!! Hát nem úgy néz ki, mint aki éhezik... Örülök, hogy ma jól evett, és a pohár is tetszik neki.

Ha a doki szerint nyál, akkor nyál. Állítólag, amikor a foguk jön, a nyál összetétele is változik (ezért lesz sok babának piros a popsikája is fogzáskor.) És lehet, hogy az éhségszrájk is a foga miatt volt.

Kép
waterlilly

Hajni, ilyesmi foltok nekünk is vannak a szája mellett, pont ma mondtam Csabinak, hogy tutira azért, mert koszos-nyálas kézzel fogdossa, de most megnyugodtam, hogy csak nem.
Szerintem hasonlít egymásra ez a két gyerek, és ezen kívül meg Rád hasonlítanak, nem? Nadi is 7,5 kg körül van, mint Lilla, de Lilla valahogy husibbnak néz ki.
Anett, később én sem fogom tiltani a meséktől, de amíg ilyen bébi, addig nem akarom, h nézze, vagy akár azt sem, hogy háttértévézzen. Ha nagyobb lesz, akkor meg akkor nézze, ha valami néznivaló van benne, azt megnézi, aztán kikapcs.

KépKép
kertikiri

Tmi, Bibusnak nagyon szép a haja!

Tesóm azt mesélte, hogy nekik hiszti esetén az elkülönítés jött be. Ez persze sokkal könnyebb, ha csak 1 gyereked van. Tehát, ha kitört a hiszti, tesóm karonfogta a kisasszonyt, és bement vele a szobába. Leültette, és várt. Persze pár percig még nagyobb hiszti volt, aztán amikor csillapodott a dolog, tesóm szépen, nyugodtan megkérdezte, hogy miért??? Erre persze nem nagyon jött válasz, a gyerek is érezte, hogy hát izé, nem nagyon van oka... Amikor úgy-ahogy lecsillapodott, tesóm azt mondta neki, hogy amint abbahagyta a sírást, és képes rendesen viselkedni, kijöhet. Aztán otthagyta. Pár perc múlva kisomfordált a gyerek is. Ilyenkor viszont már senki nem említette a hisztit, nem volt az, hogy na, most már rendes leszel? most már jól vagy? Ilyenkor már mindenki ( a gyerek is, az anyja is, meg más is, aki ott volt) tudta, hogy hisztinek vége, hiszen így szólt az alku. Néhány ilyen eset után, főleg ha vendégek voltak, és égő volt a hiszti után elősettenkedni a szobából, a tesóm kislánya is meggondolta 2x, hogy érdemes-e elkezdeni....
Tesóm elmondása szerint az első néhány eset tök hatástalannak tűnt, még nagyobb tombolás volt a szobában (volt törés-zúzás is), de aztán néhány kínos, "nyilvánosság előtt" történt elkülönítés után nagyon megritkultak a hisztik.

Kép
waterlilly

Anett, erről jut eszembe, még terhesen egy csomót néztem a BBC Prime-on vagy már nem tudom hol egy műsort, ahol egy gyerekpszichológus "kezelt" problémás gyerekeket, úgy, h az egész család beköltözött egy házba egy hétre, mint a valóságshowkban. Itt szinte mindig ez volt a megoldás, amit írsz! Ha hiszti volt, akkor gyereket be a szobába, ajtó becsuk (bezár), szülő ajtó előtt marad, nem megy el, de 5 percig gyerek bent marad. Már nem emlékszem mi volt erre a magyarázat, de használt, és tényleg mindegyik szülőnek ezt kellett csinálnia. Timi??

Na én el, tegnap már jobb éjszakánk volt, ma meg nem lesz már szél, így bizakodó vagyok, és azt tervezem, hogy alszom egy nagyot :lol:
Jóéjt mindenkinek!

KépKép
kertikiri

Hiszti:
nálunk is ez van, elkezdi, akkor irány a szoba, ha befejezte kijöhet..
de szerencsére ritkán hisztizik már.
és ha elkezdi akkor közlöm vele,m h ok, be a szobába ha bejezeted gyere ki és megy is szó nélkül..
kb 20 mp, szól h befejeztem, kijöhetek...
mondom neki, h igen, akkor kijön, bocsánat anya...
puszilgatás, ölelgetés és ennyi....
de mintha már Timi is írta volna, h ő is próbálta... :oops:

bárányhimlő:
még én sem tom, főleg Lillánál nem tom...

Kép
Kép
h@jni

Hajni, ahogy ezeket a sonkákat elnézem, Lilla súlya miatt nem kell aggódni :lol:
Ezek a foltok viszont nem túl szépek :? Ez állandóan rajta van? Bőrgyógyász?

Timi, Bibus olyan cuki ezzel a séróval! Annyival idősebbnek néz ki a haja miatt, mint a mi kopasz gyerekeink :lol:

Kikuka, most, hogy végre Panninak is van vonalzója, neki is boldog szülinapot utólag is!!!!

Bárányhimlőn még én is gondolkodom, mivel lány, és ugye ha elmúlik a hatása és terhesen megkapja...
Meningitist viszont megkapta, még a Pneumococcuson gondolkodom. Azt ti adattok?

TV-t Panka is nagyon nézi, ha be van kapcsolva, teljesen le van merevedve, úgy bámulja. De én nem vagyok nagy TV néző, ha eszembe jut, akkor a Melrose Place-t megnézem, aztán az esti hiradóig semmi.

Jutta, hova mentek sielni? És mit fog addig a csajszi csinálni, amig ti sieltek? Gondolom nem fog lécet csatolni ő is :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Szegény gyereknek nincs mivel játszania, avagy elvan a gyerek....

Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na Zsu, ezt a hsz-t akár én is írhattam volna. Én is pont arra gondoltam, hogy Bibus idősebbnek néz ki a haja miatt.
És én is így vagyok a TV-vel, a Melroce Place-re van bekapcsolva csak nappal. :D Panka cuki.
Én beadatom a Pneomococcus-t, de csak ha majd bölcsibe megy, előtte állítólag nem érdemes, mivel nincs tesója és nem nagyon jár gyerekközösségbe se.

A foltok nálunk is megjelennek, és valszeg tényleg a nyáltól. Hajni, ha érzed, hogy Lilla nyála már jó csúszós, az intenzív fogzásra utal anyósom népi bölcsessége szerint és az akkor bizony produkál ilyen tüneteket.

Most már mondhatom TT nekünk bevált, ma kétszer is hajlandó volt Marcell nagyságos úr tápit fogyasztani. :D
Kriszti, lám ezek szerint nem elég neki az esti tápszer. Mondjuk csodálkoztam volna, ha több tejem lenne mint régebben, mert én sajnos nem voltam sörözni. :lol:
Másik kedvence a minden károsat (cukor, tejpor) tartalmazó kecskeméti alma-sütőtök szintén lement egy fél üveggel. Erre bezzeg egyáltalán nem fintorog, nyeli ezerrel. Keresnem kell vmi hasonló kombinációt lightosabb formában. :roll:

Na megyek, jóéjt!

ukati74

Jaj NEEEM! Újabb tesó nem lesz! (sajna...én még szülnék kettőt...komolyan!) Szóval Gabci kérdezte, hogy tudtam Apát meggyőzni anno, h legyen tesó. Na,erre válaszoltam. ÉS igen, Ábel a szóbanforgó tesó!

Timi, hiszti-gyakoriságot kérdezted. Nem tom behatárolni pontosan, hogy mikor jön elő, vagy a Holdállás, vagy tudja a fene, mitől függ, de én azt veszem észre, hogy ezek a rohamok néha gyakrabban jönnek és úgy 3-4 napig nagyon gáz, aztán már lájtosan nyomja. Kb. Kéthetente van ilyen 3-4 napos őrület. Amikor hiszti időszak van, akkor van úgy, h reggeltől estig nyomja minden frinc-francon (pl arrébb rakom 10 cm-rel az egyik játékát, v nem úgy kenem meg a kenyeret, ahogy ő kigondolta, stb)
Sokszor semmivel nem tudom megelőzni, mert már földhöz vágja magát, mielőtt levegőt vennék a figyelemelterelő hadművelethez. Mostanában mi is a szobába zárjuk be és csak akkor jöhet ki, ha már lenyugodott. De ő nagyon kitartó, nem 5 perc ám,amíg lenyugszik, van az 15 is...jó esetben.

Jolka, köszi a táblát. Én 35 :oops:
Délutáni alvás nálunk is kiviteleztetetlen, mint Timiéknél. Én már mindent kipróbáltam, de nem. Benedek olyan Majci-típusú,csak pasiban. Nagyon paralell nyomják ezt a hiszti témát is.

Lányok, kinek a gyermeke alszik hason?
Azért kérdezem, mert Ábel igen. És én ringatva altatom Ábelt. Tudom, hogy csak a "letesz és alszik módszer a jó", de egyrészt a két fiú egyszobában alszik és 15 perc sírást nem tudok/merek kivitelezni, másrészt pedig ha ébren teszem le hasra, akkor tuti nem alszik el, hanem játszik, vagy sír, hogy álmos.
Szóval akinek sikerült ez a "letesz és alszik, mint a kisangyal" módszer, azok a babák háton alszanak, vagy hason, vagy ez nem számít?

Hajni, klassz, hogy már jobb a kedved. Lillának nagyon jó kis combocskája van. Hát nem úgy néz ki, mint akit éheztet az anyja :lol:

Zsu, Pankának annyira édes kis buksija van!

Bárányhimlő. Én nem adatom be. Dokinénik homeos doki, és ő alapból ellene van ezeknek az oltásos-divathullámoknak. De nem ez tart vissza, hanem az, hogy mindenhol mást hallani: életre szóló védettség vs. védettség nem szól egész életre, emellett is elkapja a betegséget, stb. Tehát inkább a bizonytalanság tart vissza.

Tv. Én nagyon ellene vagyok. B nem is nézett tv-t 2,5-3 éves koráig. Azóta is csak meséket néz dvd-ről.Nálunk csak este 8 után van a tv bekapcsolva (pedig régen függő voltam)
Úgy tudom, hogy a sok info (hangok, villódzás,gyorsan váltakzó képek, a tartalomról nem is beszélve), ami másodpercenként éri az agyat, nagyon megterhelő egy fejlődő buksinak. Nem tudják feldolgozni és ebből sok minden rossz dolog sülhet ki. Férjem öccséjéknél pl. a kisfiú szinte a tv előtt töltötte minden percét, mert a háttérben mindig szólt, már születése óta. NAgyon büszkék voltak rá, hogy a tv elé téve kiválóan alszik a gyerek 3 hónaposan.Aztán 1,5 éves lehetett, amikor rémálmai lettek és egy éjszakát sem tudott átaludni, sikítva ébredt. Ezen kívül semmi nem tudta lekötni két percnél tovább a figyelmét, olyan kis idegesen rohangált össze-vissza. Azt nem tom, hogy milyen a hiperaktivitás, de szerintem közel van hozzá.
Amúgy meg egy életkor fölött már úgysem tudom megakadályozni, hogy ne nézze, de addig !!!!!

Na, most már koncentrálok a Lost-ra.

KépKép
KépKép
prücsi

Na, Lost-ról ennyit. mikor fejezik már ezt be?

Ukati, én pont ma voltam bébiétel portyán. Az Univer Sütőtök almája ezeket tartalmazza: sütőtök70%), víz, alma (12%), burgonya, kukoricakeményítő
Szóval no cukor.

KépKép
KépKép
prücsi

Jó reggelt. Akkor ma én kezdek. Ilyen se volt még. Már 1 órája várom, hogy Marci felébredjen. Mindig ezt csinálja, 7 kor beijeszt, hogy kel, addig nyöszörög, amíg totál felébredek, aztán szépen visszaalszik. :D

Prücsi köszi, megpróbálom akkor az univert.
Marci is csak hason alszik, és nem alszik el, mert rögtön felemeli a fejét ha hasra teszem. Ezért a nagy ágyon oldalra fordítva magamhoz húzom, úgy ötperc anya-orrcsavargatás után bealszik, aztán szépen beteszem az ágyába. Persze ez csak nálunk valósítható meg, mivel itt a mi szobánkban van a kiságy.
Na kelés van. :arrow:

ukati74

Sziasztok!

Kati: ez az 5 perc orrcsavargatás aranyos! :D És nem karmol Marci?
Ádinak akármennyire is rövid a körme , tud vele karmolni és nagyon tud fájni, ha orron karmol. Pedig vágás után lereszelem a körmét ( nem röhög :P )
Prücsi: úgy látom fáradt voltál. Mi ez a korai HSZ? :D
Nálunk is hason alvás van és a letesz-játszik- elalszik kategória. A hátára teszem, de átfordul és úgy alszik. Mikor már tudnak forogni a babák, megtalálják a nekik kényelmes pozitúrát és úgy szunyálnak.
Még 2-t szülnél??? Vannak ám kötél idegeid! :wink:
Timi: Remélem Hajni Marciját Majának nézted ki ( bár Jutta már Dorkának lezsírozta úgy tudom). Remélem azért Ádi megfelel még neked Bibushoz. ( csak szebb lett, nem csúnyult hidd el. Bár irtóra csibész :D )
Hajni: sokat változott combi kisasszony. Édes nagyon. A foltok meg... nem tudom mi lehet.
Nálunk még asszem nem csúszós Ádika nyála, de tegernyi folyik belőle.
Zsu: szegény Panka, rá van kényszerülve, hogy a bevarró cimkével és a mérőszalaggal játszon. Mostoha sorsa lehet. :D
Nálunk a szájtörlős törölközö az istenkirály, a papírzsepkendő és újság a 2. helyen szerepel, aztán jöhet a többi játék.
Anett: jó lesz elraktározni a hiszti vissza verési teknikákat késöbbre. De jó, hogy még nem kell ezzel foglalkozni. Titeket olvasva, mostmár nem félek, hogy a plussz kilók rajtam maradnak.
Legkésöbb, ha elkezdődik a hiszti korszak, úgyis lemegy... :D
Jaaa, teccik az új Panka avatar!

Kép
Kép
gabcii

Kati, Pneumo-ra a mi dokink is azt mondta, hogy 1 éves kor felett, de más (pl apa) nem hurcolhatja haza a virust a munkahelyéről pl?
A Melrose Place-en azon szoktam röhögni, hogy ha nem látom 1 hétig, akkor már mindenki másnak a férje-felesége, mire újra megnézem. Mert szigorúan csak egymás közt házasodnak :lol:
Alma-sütőtökje a Hipp-nek is van, se cukor se tejpor nincs benne és bio.
Mi az a TT cumi? Kéne nekem is beújitani valamit, mert Panka nem eszi a tápit mostanában, kivéve este. Ma reggel sikerült 40 ml-t megennie :?
Valaki más cumira is esküdött, az mi volt? Talán kipróbálom, hátha a kisasszonynak is az aventtel van gondja. :roll:

Prücsi, ha esetleg "véletlenül" terhes lennél, apának biztos nem lenne ellenére még egy tesó, nem? :wink:
Panka háton alszik, úgyhogy ehhez nem tudok hozzászólni. Mostmár néha van olyan, hogy leteszem és alszik, de 1 hete még én is ringatva altattam. Most az vált be, hogy mikor elálmosodik, akkor ölbe veszem, kicsit babusgatom, mászkálunk a lakásban (ez már csak kb 5 perc), aztán leteszem a kiságyba és már csukja is be a szemét. (jobb esetben :lol: )

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Andi!

A bárányhimlő elleni védőoltást a doktornőnk javasolja, pontosan a sok szövődményes megbetegedés miatt. 15 hós korában én beadatom a prevenárral együtt.

Na el porszívózni.
Ja és habtapi takarítás ( erről jutott eszembe. Bocsi, hogy időben...)
Eddig én nem szedtem föl, csak odébb hajtogattam. Alatta kitakarít, pléd, szőnyeg kivesz, az is kiporszivóz és ha kész vagyok a szobával, vissza az egész :oops: . Nade, majd most fölszedem és nedvessel áttörlöm.
( mér csak körmondatokban tudok dumálni)
:arrow:

Kép
Kép
gabcii

Bocsi, a plédet kirázom, a szőnyeget porszívózom. :D

Kép
Kép
gabcii

Gabci, hogy egyes anyukáknak mi mindenre van ideje, reszelgetik a baba körmét!!! :lol:
Panka is nagyon karmol, ő szopi közben szokta az éppen nem aktuális cicit megmarkolászni...hát, nem kellemes.
Tegnap szopi közben eszembe jutottál, hogy panaszkodtál Ádira, hogy milyen nehezen eteted. Na nálunk a gyümölcs evés még egész jó, ellenben a szopi meg a tápi cumisüvegből az egyre nehezebb. Cicivel és cumival is a szájában dumálgat, köpköd, pöfög (valami ilyasmi hangot ad, hogy bfff), aztán néz rám nagy szemekkel és dumál, percenként elfordul, majd vissza, néha úgy csapja hátra a fejét, hogy a mellbimbómat az inyével összeharapja, és közben a kezével szaggatja vagy a melltartóm, vagy a pólóm, legrosszabb esetben a bőröm. Szóval egyre izgalmasabbak a szopik :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ti a habtapira tesztek plédet vagy ilyesmit?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Muszáj volt már cserélni a képet a vonalzón, mert az még 1 napos kép volt :oops: Kicsit elszaladt az idő! :D

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

köszi. :)

a foltok jönnek-mennek..
ma jön a doki, újra megkérdezem....

prevenar:
mi ma kapjuk a 2. részét, még 1 lesz..
meg Marci is kap ma, neki csak 1 kell, 2 éves kor felett.
a meningitis ellenit meg asszem 8 és 10 hósan fogjuk majd.

Kép
Kép
h@jni

Zsu: Melroce Place :lol: Én is mindig ezen röhögök. A régi Melroce Place azért jobb volt. Na ezt kiveséztük.
A szopi mondtam már, nálunk is így zajlik. Néha elgondolkodom rajta, hogy nem e azt jelenti ez a fiamnál, hogy már nem a cicit tekinti elsődleges táplálkozási forrásnak. Reggel és este kifejezetten kéri, néha napközben is, ha nyűgös, fáradt, de amúgy egyszerűen nem tudom úgy kiéheztetni, hogy lelkesen szopizzon legalább 15 percet.
A TT az Tommee Tippee, biztos Pápán voltál, amikor szó volt róla. Marcinak nagyon bejött a cumisüveg és a játszócumi is. Igaz a tápszerhez a 3-as cumit vettük, ami elvileg 6 hó feletti és jó gyors folyású, de nem zavarja. Bibusnak is teszett, Móni is ezt használja.
Hajninál meg a MAM jött be.

Gabci, nem akartam mondani, hogy tiszta karmolás az orrom. :D
Körömvágás ismerős. 3 naponta vágom, mégis mindenemet és mindenét (főleg a fülét) összekarmolja. Reszelés jó ötlet. :wink:

ukati74

Zsu:
igen, nálunk a MAM Ultivent, másoknál meg a tommee tippe. ( nekünk ez nem. )
sztem, mivel Ti is szopiztok, nektek is talán a TT lenne jobb.

Kép
Kép
h@jni

Ja a pneumo oltásról azt mondta a doki, hogy a gyerekközösség a veszélyforrás elsősorban. A rotánál már inkább előfordul, hogy felnőtt hozza haza.

ukati74

Sziasztok!

még nem olvaszam vissza, csak Lilla képét láttam meg!

Hajni, hááát nem úgy néz ki mint aki éhenhal! :wink:

Minekünk a doki a 7 kg miatt már azt mondta, hogy hajaj, az se lenne baj, ha nagyon visszafogna... lehet, hogy nem Dorka, hanem Lilla hallotta meg! :wink:
(monduk a topikbabák 80%-át le duciczná a dokink az tuti! és most jelenetem lassan igazat is adnék neki... rendelőben nagyobb volt 2 félévesnél...)

Na tízóraizunk lassan majd remélem alszunk, akkor vissza is olvasok!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

ekőször is Hajni tök szépek a gyerekek és mennyit változott Lilla!

Zsu: Pankáról is király a kép!
Meg a vonalzó képe is sirály!

pneu: az melyik is!

Mi most az agyhártya ellenit kapjuk!

DE van valami vitamin amit a babamagazinban olvastam és ovisok kaphatják és ellenálob lesznek a torok -fül gyulladás ellen én azon gondolkodom ,hogy azt kapja!

Na most kövezettek meg: nállunk szinte egész nap megy a tévé!
Nem mindig nézi de van mikor nagyon leköti!
Mikor olvasok akkor is halkan a bebetévé szereti a zenéjét a lány!
Ja de 100Hz és sikképcsőves a tévénk mert apa anno cserélte le mert a szemnek is jobb!
Bár ő mig nem volt a csaj állandóan lecserélt minden szart mert jobb kevesebb áramot eszik!

Hát nállunk állandóan foltos hol a nyála miatt hol kikaparja magát állandóan körmölünk!
:lol:

Kép

Kép
mogyoland

Még annyit Gabci, hogy nehogy azt hidd én olyan lelkes habtapi takarító vagyok. :oops:
Pont a sok macera miatt, feltettem a 90 cm széles, kőkemény heverőre, oszt inkább őrizgetem Marcit le ne essen. :D
Egyik nap takarítok, másnap már ugyanannyi por meg porcica mindenütt. Már előre félek, mi lesz ha mászni fog.

ukati74

Hát akkor lesz egy takaritód KAti! :lol:

Kép

Kép
mogyoland

Ha jólsejtem takarítógép lesz, önjáró. :D

ukati74

sziasztok

Hajni
elutaltam a suskát,rmeélem jól emlékeztem az összegre,nagyon köszönöm mégegyszer,azóta is ebből issza a tápit,sajnos egyre többet :-( de ez van

nagyon tünci Lilla :-) tegnap azt olvastam a R.J bácsi könyvébe,hogy minden baba,gyerek biológiai szükségletét elégíti ki az evéssel,éhen nem igen hal gyerek emiatt,ha csak nincs valami baja,de pár napig rá kell hagyni.És tényleg ne mérd sűrűn.

BIBUS ELÉRTE A 6 KILÓT,juhééééééééééé

Gabci
Ádika Bibusé :-) Marcit Majának szánom,de már van két vőlegénye :-),,szegény Marcinak lehet kisimulna a haja Maja hisztijétől.

Prücsi

Bibus is hason alszik,én is altatom,ha álmos 5 perc az egész,nem gond :-)

én nem hiszem,hogy a tv iatt így megtud zakkani egy gyerek
úgy szeretlek :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Maja dettó,szinte még a hiszti időszakok is.Akkor kicsit megnyugodtam,hogy nem kell vele psziho mókushoz futni :-)

SZOÁBAZÁRÁS:ezt mi már rég lejátszottuk.Úgy kezdtük ,de ő attól csak jobban beprögö,egy kétszer bevált,de amikor nagyon bepörög akkor nem használ.Aztán jött az egy ofonos változat,arcmosás,figyelmen kivül hagyás,fenékre verés.Na az én lányomnak semmi se használ ,ha nagyon beprörög.De azért tudja ámn a kis szaros írányítani,amíg nem pörög be.Kinézett ugyanis már rég egy plüss kis piros verdát,eddig nem kaptam sehol,tegnap találam egyet a teszveszen,na pont jött hogy ő neki az kell,oké mondom ha nem hisztizel akkor megkapod.Tegnap felkészítettem minden lehetséges hiszti okra,hogy ügye nem hisztizel???Nem anya,jó leszek,nem hittizek.Nem is hittizett,a haját is egy mukk nlkül megmostam,aztán egyből kérte az autót,na mondom nem olyan egyszerű ám,majd ha kitartasz a nem hittizek mellett,nem tudom menniyt ért belőle,de nem hittizett az autóért :-)reggel nyürrögött kicsit,de nem volt vészes :-)

Mogyó
megvagy dobálva :-)

én nem gondolom úgy hogy káros a tv,régen nagyon sokunk nőtt fel egy szobába a szülőkkel,akik esténként tévéztek,nem hiszem,hogy ez visszafogott a fejlődésbe :-)

persze határ azért kell

ha az immuno kidsre gonolsz akkor arról tudni kell ,hogy 4 éves kor felett lehet adni

Kati
örülök,hogy bejött Mrcinak is a TT

Zsu
édes Panka a mérőszalaggal,nálunk a lufik,labdák a kedvencek,meg a bevarró címkék és a zörgös csomipapírok :-)

Oltások:
Prevenarból 3 Bibuba benne van.Bárányhimlő ellenit kap majd a 15 hóssal együtt.
Maja megkapja a prevenart és a bárányhimlő ellenit ha meglesz a patikakártyánk :evil:

Rotát még beadattam volna,de drága sajnos :-(

Agyhártyásra azt mondt a drnőnk ,hogy annyira ritka,hogy szerinte az felesleges.

Zsu
szerintem te is vegyél TT cumisüveget :-)
Vendég

na visszaolvastam!

Altatás, hááááát nálunk eszement hisztik voltak... DE egyszerűen elkezdtem letenni (hátán alszik) mindig ugynababban az időben és egy kis ceremónia után (sétálás, felvisz, puszik, dúdolás, letesz) és 1 hét alatt bevált a módszer.

8-kor kel mostanság, reggeli, puszik, járóka, ha nyikkan megyek hozzá, de próbálom nem ölben hurcibálni (közben és eszek, rendet rakok, felöltözök) majd fél 10 körül nyüszi, akkor körbejárjuk a nappalit és megnézzük a kedvenc dolgait, leteszem még a járókába, előkészítem a kajáját (gyümi + tea), evés

10 körül kaja után leteszem és ma is nyikk nélkül elaludt (még dumál nekem meg a lámpának előtte :lol: )

Utána ha felkel lehozom, játszunk és tornázunk majd 12-kor (pontban, mert nála rendesen harangoznak! :lol: ) kaja és vissza a járókába, ha nyűgösködik dumálok neki, ha már ölben is nyűgös akkor jön a babakocsis alvás kint.

Utána már csak 4-kor és este van kaja, azt meg nem értem, ha van 10-kor gyümi (125g) akkor mért pont centire 12-kor éhes, de lehet még az éjszakai "éhezés" miatt éhesebb hamarabb.

Na ez az idil, persze még nem mindig jön össze, de haladunk :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Anett
köszi,hogy leírtad a hisztikezelést

valamit még akartam írni de nem tudom mit

jah

Van valaki akinek hason alszik a lánya????mert nekünk minden reggel pisi midenünk :-(

pampers3,huggies3,libero3 mindből ifolyik
Vendég

TV, hááát én sokat TV-zek :oops:
de amióta írtátok a dolgot inkább rádió ill babazene megy amikor lent van a nappaliban (kivétel reggeli híradó) és amikor alszik akkor TV-zek.

(na jó azért megy néha mellette, mert én bakapcsolava felejtem néha, de figyelek! :roll: )

JA és Jolka, 29 éves leszek nagyon hamarosan...
ÉS KÖSZI A TÁBLÁT!!!!!!

Jutta

KépKép
jutta

Na felkelt 45 perc! Órát lehet hozzá állítani lassan.
Ha belenövünk a sportkocsiba, akkor azt szeretném, ha a délelőtti alvás lenne a kocsiban bevásárlással és sétával összekötve, és bent a délutáni nagy alvás, gondolom az se lesz egy díszmenet eleinte, de majd max késődélután mégegy sétát beiktatunk eleinte.

Jutta

KépKép
jutta

Timi, mi hason alszunk, nem vagyunk pisisek reggel. Éjszakára általában a balzsamos Pamperst adom rá, de nem tudom számít-e a pelus. Nappal meg ami a kezembe akad, de érdekes inkább háton szokott kifolyni, amikor mózesban alszik, és háton bármelyikből.
Prücsi, én is altatok :oops: méghozzá cicin. Már félig legalább aludnia kell mielőtt leteszem, különben megnézi még a fejvédőjén az egeret, és onnan már nincs visszaút :lol: Persze jobb lenne, ha nem kéne altatni, de én még nem jutottam el odáig, meg szerintem Nadin se.
Kati, édi lehet Marci ahogy tekerget :lol: Hát én is kivagyok már a gondolatától is, hogy mennyit kell majd takarítani.
Oltás: ahány doki annyi féle. Nekünk az agyhártya ellenit javasolták, meg a bárányhimlőt. A bárányhimlőt fontolgatom, állítólag ha nem is véd teljesen, de enyhébb lefolyású lesz, meg kevesebb pötty amit el lehet kaparni. Pneumon is gondolkodom még pluszban. A meningitis az micsoda? És a prevenar?

KépKép
kertikiri

Kiri
köszi a választ,lehet nagyobb pelus kéne nekünk?de még csak 6 kiló :-)

Pneumo elleni a prevenar a léguti fertőzések 70-80 %át kivédi.Mivel érzékeny a két csaj én azért azt mindenképp karom,akartam

agyhártyás a meningitises ha jól tudom
Vendég

Meningitis= agyhártya gyulladás

Timi!

Próbáltad már a DM-s babylove pelenkát? Nekem nagyon bevált. ( illetve Ádinak :D )
Magasabb a derék része, és a fazonja is jó sztem egyaránt vékony és duci babáknak is.

Kép
Kép
gabcii

Csajok!

Megesszük a főzeléket (mármint nem én :lol: ), sütőtök-krumpli és az egész üveggel befigyelt! (azért mertem ennyit adni, mert sütőtök-alma már volt, és az ment neki, krumplit meg már 1-2 hete próbálgatjuk így-úgy csak nem igen ette)

Tegnap még 30 ml se ment le az is nyammogva, most meg nyalta lefele 2 kanál közt a partedliről... :shock: :shock: :shock: :lol: :lol:

Ma kisfiút játszunk, világoskék szerkó van rajta, hozzáillő zoknival! (első tipegős nap, első zokni :lol: )

Na csak az a bajom, hogy ezek a színes csodák, hogy jönnek majd ki a ruhákból (büfi azért ezzel is jön)

Jutta

KépKép
jutta

Mindenféle plusz szuri, hááát mi hanyagoljuk, egyrészt ezt az 1-et ajánlotta a doki, másrészt, ahogy mi múltkor a kötelező szurit megszívtuk, na neeeeem.... még a kötelezőktől is jó előre rettegek!

Azért 1 évesen még beadatunk neki 1-2 dolgot, de addig...

Jutta

KépKép
jutta

Tényleg, tudom mit felejtek el mindig!!!

Szemszín, nekünk még mindig kék! (ez majdnem csoda, mert alig volt rá esélye, de azért a postással nem fognak meggyanusítani mert nő :wink: )

Meddig szokott változni? Én örülnék ha maradna!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Megintcsak elnézést a "betörésért".

E hét péntekén (március 7-én) szerettel várunk minden babát, mamát és kismamát XI. kerületi szopis csoportunkba 10 és 12 óra között! Oldott légkörben, míg a babák játszanak, az anyukák beszélgetnek! Előzetes bejelentkezés nem szükséges, a csoport látogatása teljesen kötetlen és ingyenes! Olyan mint egy topiktali, csak szopis témában! :) Egy pszichológus és egy gyerekorvos anyuka válaszol szoptatással kapcsolatos kérdéseitekre, és természetesen TI mint anyukák megosztjátok egymással a tapasztalataitokat.

Korai Fejlesztő Központ
XI. Bártfai u. 34/A.
Szent Imre kórház melletti utca
7/173 gyors busz, Szt Imre megálló

Minden hónap első péntekén ismétlődik!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hajni, a prevenar mi ellen véd?

Kati, cici nálunk is detto. Reggel/este ok, napközben inkább komfortszopinak használja, de normál evésnél (ha én akarom), akkor ez van.
Kipróbálom ezt a cumit, hátha. De szigorúan 1-est, mert párszor adtam már 2-es/3-as aventtel, és utána nem akart szopizni :shock: Mert ugye a cumiból sokkal jobban jön!

Na reggel 6-os 40 ml tápszer + x tej után (nem mértem sajna, de max 120) 10-kor szopott 60-at és 20 ml tápit erőltettem bele 20 perc alatt. Ellenben 100 ml Sinlac pépet simán benyomott még utána, mert ki akartam próbálni, hogy tényleg nem éhes, vagy csak a tápival van gondja. De akkor az étvágyával semmi gond, vagy a cumi nem jó, vagy a tápi.
És a kaja után 3 órát pörgött ezerrel, pedig ilyenkor mindig olyan kis nyügi szokott lenni. Normál esetben délelőtt gyümit kap a szopi után, de az azért mégsem táplál úgy, gondoltam a gyümit most csak a pépben fogja kapni, amig megint nem eszik normálisan. És délután uzsira is pépet akarok neki adni.
Hajni, te miért nem akartál 2x pépet adni Lillának? Mert elvleg napi 2x lehet, nem?

Timi, nem értem, hogy lehet Bibus csak 6 kg, mert olyan nagy, de egészségére :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ja, és Panka se hizik már 2 hete :?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu:
a Prevenar a pneumococcus ellen véd.
http://www.pneumo.hu/
pép: mi már napi 3x eszünk. ebből 1 rendes adag sinlac, 1 fél adag sinlac és 1 tejpép. azért nem akartam, mert h így csak 2x van tápi és amíg csak 60-80 ml volt/adag és nem ivott semmit, az nem tetszett. most reggel 180 este 160 ml és iszik vizet a pép után, így már nem bánom, h 3x eszik pépet...
nálunk 1 adag 180-200 g.
ma is szépen evett, most várjuk a dokit...

Kép
Kép
h@jni

Tudjátok mi az a halva? Keleti édesség, azt eszem éppen, végre valami tejmentes. Én nagyon szeretem, bár fura egy dolog...mind izre, mind állagra. Gyerekkoromban ettünk ilyet mindig Bulgáriában, azóta szeretem!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu:
elég cinikus lenne, ha azt írnám, h nyugi...
szval sztem vegyél más üveget, hátha....
és a gyümit add úgy , h 3/4 rész sinlac 1/4 rész gyümi, így jó laktató.

Kép
Kép
h@jni

köszi Hajni! Akkor szerinted adhatok én is 2x sinlac-ot, ugye?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na, változatosság kedvéért, tápi nem kell, sinlac nem kell. Megevett 2-kor kb 70 ml gyümölcsöt, azt szevasz!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

elszóltam magam,egész délelött nyomja ezt a rohadt hisztit,már kapott a valaga is,kitépem a hajam komolyan.... nesze neked piros autó

Zsu
tényleg csak 6,06 deka :-) kis csipkehusú :-)
Vendég

na, oltások megvoltak...
Marci elég jól viselte,most alszik mindkettő. :wink:

Lilla 7600 g. A foltok vszinű a nyáltól vannak. meg ugye neki is érzékeny a bőre. kapott rá szteoidos krémet, még nem tom, h használjam e. :? amugy meg sima testápoló.
szval a doki szerint is várjunk a hozzátápival és 1 éves korig HA tápi és HA tejpép lesz.

Timi:
sok erőt Neked!

Zsu:
nem emlékszem, Panka iszik valamit? ha igen, akkor sztem okés a 2x sinlac.

Kép
Kép
h@jni

Na, többek között ezért sem kezdek én még hozzátápit, így is aggódom a kaján h csak tej+tápi, ha meg már eszik egy kicsi ezt-azt, akkor hogy találjam ki, hogy az elég volt-e, tápláló volt-e, és mit adjak még utána :? Egy kajára felvonultatni az egész repertoárt, áááááá. Még van egy nyugis hónapom. Már ha hízik addig. Aztán persze ha 6 hósan kezdem el próbálgatni, hogy mit szeret mit nem, és esetleg sokmindent nem, az még nagyobb szívás, mert 6 hósan már biztosan nem elég tápláló a tej-tápi kaja. Na mindegy, bízom benne, hogy menni fog.
Pl gyümiből, vagy főziből uannyit kéne megenni milire vagy grammra, mint tejből? Vagy mi ott egy normál adag?

Timi, szerintem meg lehet, hogy nagy a 3-as pelus, nem? Nem tudom melyik márkának van valami köztes, ami 8 kg-ig jó, nem 9-ig. De talán olyan is van, amelyik 7 kg-ig jó. Lehet, h nagyon eláll a hasán v a combiján, és azért folyik ki a cucc, nem?

Nekünk is kellene új vonalzó, de lusta vagyok.

KépKép
kertikiri

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?