Sziasztok, én is fent vagyok már 6 óta
de megfogadtam, ma nem ülök egész nap a gép előtt, inkább kitakarítok
csujzi, jó hogy jöttél. juditkecsk, neked meg szorítok, hogy az 1 hét alatt megszüljél, a kórházban olyan lassan mennek a napok.
este olvasgattam az orvosi élettankönyvemet -bezzeg, mikor vizsgázni kellett, nagy ívben elkerültem....- szóval tök érdekesen ír, hogy mi az élettani háttere a szülés beindulásának. Nem szkennelem be, mert túl hosszú, de az a lényege, hogy mikor a magzat "jeleket küld" az anyai szervezetnek, akkor indul be. Magyarán a mellékveséje elkezd kortizolt termelni, melynek hatására a placenta ösztrogénszintézise megnő, az meg stimulálja az intrauterin prosztglandinszintézist, mely ugye-ugye az ondóban is van
no és akkor szülés van. Az ondós változatot nem említi a könyv, de akkor legalább a sexnek tudományos alapja van, hogy szülésindító
A másik lehetőség, hogyan lehetne stimulálni a bébi mellékvese kortizol szekrécióját???? PAti??? Most ne azt mond, hogy a hipothalamuszának Acth szekréciójának serkentésével!? Ha lenyelem az ekcéma elleni kenőcsöt?
A túlhordásról is olvastam, meg a tejciről, tisztára belelkesedtem, de arról nem írok.
Szóval, pepike, kavics még a végén ti jöttök, tök izgi!!!!!!
Beus: mit csinált már megint férjurad? Mentés előtt kinyomta a gépet, mi?!
Örülök, hogy befejezted, nekem is lassan neki kéne állni a Robiénak, máus első hetében kell leadni, most néztem, nem is kell köttetni, csak elektronikusan.
Pati:
biribon, ha az ember nem használja a nyelvet, elfelejti. Én az angollal vagyok így. Folyékonyan beszéltem, de már évek óta meg se nyikkantam. Olaszul önszorgalomból kezdtem el tanulni, aztán olasz kéttannyelvűbe mentem, komolyan vettem, tolmácsversenyekre jártam, olasz levelezőpartnerekkel tartottam a kapcsolatot, sőt, egyikőjükkel mai napig tartom a kapcsolatot, dolgozom neki, szakfordítok. (elég jó zsozsóért) Úgy tudom magam szinten tartani, hogy nézem a Rai1-t meg sok tanítványom VOLT. Amióta elköltöztünk Pécsről, megszűntek a tanítványok, de ha meglesz a bébi, próbálok itt is tanítványokat szerezni. A kéttannyelvű jó volt, mert pl matektól elkezdve biológián át...stb mindent olaszul tanultam, vagy így tanul meg az ember egy nyelvet, vagy úgy hogy, kint él.
tcis: és az Andrea névhez mit szólsz?
majd napközben benézek néha, de ma tényleg takarítok