Új privát üzeneted érkezett!

Van valakinek ISOFIX-es autója?

Ott hogy van a bekötés, tapasztalat?
Vendég
 


Mária bababolt- nem Máris elnézést
bende
 
 


Én a légzésfigyelő mellett voksolok. Kezdetektől külön szobában alszik majd a Pockunk. Még nem tudjuk, hogy használtat vegyünk, kölcsönözzünk, vagy beruházzunk. Márkák között is tájékozatlanok vagyunk. Állítólag az Angelcare a legjobb?!
bende
 
 

 
 

Nálunk is külön alszik majd, sőt külön szinten. ...

Mi sem tudjuk, hogy milyen legyen. Talán jobb újjat venni, nehogy felmondja a szolgálatot, azt hiszem átlagban 2 év garancia van rá. Az egyik ismerősünk gyerkőce 1,5 éves és még használják, mert rágcsál a gyerek az ágyban. Lehet bérelni is, valahol olvastah, hogy havonta 2000 ft.-t. Ebben lehet, hogy a védőnő is tud segíteni.

Keresek összehasonlító tesztet...
Vendég
 


Köszi a gratukat!

Kitartás Niki! Elrepül gyorsan az idő, és máris mehettek talizni Prüntyőkével! :D
Nekünk is a köv. hivatalos UH csak május első hetében lesz!!! Nagyon durván messze van még. Ezért is gonoltam, hogy egy pár héten belül elmegyünk mozizni egyet.

Nekem így hogy most sok dolgom van, csak úgy repülnek a napok... A végén arra eszmélek, hogy mindjárt szülök :lol:

panna1
 
 


Légzésfigyelők árkategória táblázata - Babalink
Légzésfigyelők Árkategória ----------
25 000 Ft-ig Álomvirág -
Angelcare AC300 -
Baby Control BC-210 -
Nanny -
----------
25 000 - 35 000 Ft Baby Control BC-230 -
----------
35 000 Ft felett Angelcare AC301R légzésfigyelő, bébiőr
Angelcare AC401 Digital iker
Baby Control BCR-330 vezeték nélküli
Baby Control BCR 230i Iker iker
Vendég
 


Mózes:

A babakocsira is az a legjobb a legeljén, mert nem mindegyik kocsi dönthető vízszintesig.

Otthon nálunk is külön szobában lenne, de a mi hálónkban van a szopis szék, én meg nem akarok 3 óránként rohangászni éjszaka. Így az első pár hónapot a babaó mózesben tölti éjszakánként a mi hálónkban.

Légzésfigyelő: Talán megéri venni egyet, de ugye ott is van mai egyben babaőr is. Akkor már érdemes ilyen duplafunkcióval venni, nem? Én is az Angelcare-t hallottam. De ha már az ember beruház, akkor megtartja a 2. babánál is, akkor meg már nincs garancia. Innentől fogva mindegy hogy eleve jó állapotú használtat nézünk vagy újat.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Én ma csak olvasgatalak titeket nincs kedvem semmihez :cry:
Én március 17-én megyek uh-ra.
Légzésfigyelőt én is szeretnék, úgy néz ki kapunk is egyet + egy babakocsit is (de azért előtte szeretném láttni) de nem mindegy hogy kb.130.000.-(volt újonan) helyett megkapjuk 60.000.- -ért. Igaz két gyerkőcöt kiszolgált de hátha szerencsénk lesz és jó állapotu még! A férjem meg azt mondja hogy ők nagyon vigyáznak a cuccaikra és nem mindegy az ár sem. Hát majd megláttjuk. :lol:

Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Köszi Panna, igyexem:)
azért ez tényleg durva, hogy rohan az idő, lassan már csak a fele van hátra és olyan mintha tegnap csináltam volna meg a tesztet:)

lehet, hogy mi is elmegyünk maég egyszer mozizni egyet a 25 hét környékén:)

sniky
 
 


Nem elriasztás ként... használt légzésfigyelő ügyben. Most találtam, vannak ilyenek...

"Nem csak a kölcsönzött,hanem az aukciós oldalakon használtan vásárolható légzésfigyelőkkel is vigyázni kell,mert vannak olyan lelketlen emberek,akik hibás elhasználodott rossz állapotú készülékeket árulnak.
A szomszédunkban lakó hölgy ismerösünket is igy szedték rá.Mentünk baba látogatóba hozzájuk és akkor derült ki,hogy / kontakt/ híbás a használtan vett légzésfigyelőjük,ugyanis az elöző tulajdonosnál megáztatták a készüléket valami ragadós folyadékban.
Majdnem elájult az anyuka,amikor megtudta,hogy a biztonságban tudott gyermeke egy percig sem volt biztonságban légzésfigyelő ügyileg."
Vendég
 


Beleki!

Meggyőztél. Én el lettem riasztva. Újat veszünk!!!!
bende
 
 


Amelyik kocsit mi néztük a poppet-nél, az 38e volt + 6e a mózes. Ez nem sok. De lehet elnéztem valamit. :)

A légzésfigyelővel kapcsoaltban kérdezősködtetek már? Nálunk is külön szobában fog aludni a baba, de mi nem veszünk légzésfigyelőt. Az egyik ismerősöm kölcsönzött, és minden éjjel frászban törtek ki, mert egyfolytában sípolt a kütyü, a baba picit eltornázta magát, nem érzékelte a műszer és mindig sípolt. Szóval jól nézzetek körül és gondoljátok meg, érdemes-e. Ha mégis mellette döntöttetek, akkor kérdezzétek meg melyik mennyire érzékeny.

Aprooka, ne haragudj meg érte, de szerintem nem túl jó ötlet a babát pont az első pár hónapban mózesben altatni, mert akkor kell megszoknia a saját helyét, a kényelmes ágyikóját. De persze ez csak az én véleményem, Ti döntitek el, hogyan szeretnétek. Remélem nem bántottalak meg vele. :)

k.a.t.i.c.a
 
 


Bende! :D :D :D
Mi is, ha ez megnyugtat! :D :D :D
No kockázat! :D
Vendég
 


Sziasztok!

Panna gratula a babushoz!

Betegecskék, főleg Mecsi és Ági tessék meggyógyulni :lol:


Légzésfigyelő: én tuti veszek, mert a fiúknál amúgy is gyakrabban előfordul a bölcsőhalál. A típus is biztos, Angelcare, ez egyértelmű, sok kórház ajánlja. És adnak hozzá ajándékba egy pelenka tároló vödröt, ami ugye nem hátrány, ha már a babus nem csak anyatejet eszik, és kissé szagosabb a pelenkája :lol:
Brendonban pl. ez ugyanannyiba kerül, mint a kisebb boltokban. Itt és az elefániban láttam a hozzá járó Captiva elnevezésű szemetessel. Sok helyen nem adnak hozzá, erre figyeljetek, mert a vödör önmagában 8000Ft lenne!!!

Viszont azt nem tudom hogy érdemes e bébiőrt is venni, mert csak a légzésfigyelő 23eFt, a kombináltat lehet kapni 35 és 39eFt-rt.

Mit gondoltok megéri? Milyen célokat szolgál a bébiőr? Az ember nem hallja meg amúgy ha sír a gyerek? Tapasztalatom szerint elég hangosak szoktak lenni, ha egyszer rázendítenek, nem?

pöttömpanni
 
 


Vendég
 


Tutira hangosak, de kinek milyen a lakás... én tutira meghallanám, de hamár kimegyek a kapuhoz a postáért.... ????
Vendég
 


Beleki!

Erre mondja a férjem, hogy a risztó is addig felesleges a lakásban, míg nem törnek be. Utólag könnyű okosnak lenni, hogy felesleges volt, de inkább legyen, mint aztán baja legyen annak a gyereknek, akire éveket vártunk!!!
De ez csak az én véleményem... :oops:

pöttömpanni
 
 


szerintem légzésfigyelőből érdemes újat venni, a használtakkal tényleg vigyázni kell. Amúgy meg ha a védőnőtől, vagy valahonnan bérelitek ugyanannyit fizettek érte másfél év alatt, mintha vesztek egy újat (18*2000=36000).
Szóval szerintem megéri újat venni.
Én is pár napja átküldtem a sógornőmnek egy baba-mama kelengye listát, hogy mondja meg, mi van nekik, amit tudna adni. Azt hiszem babakocsit mi is kapunk tőlük, de nem tudom milyent. Azért én is megnézném, mert lehet, hogy nekem nem jön be az a típus.
A mózes szerintem nem feltétlenül szükséges, ha van hordozó, de ezt mindenki maga döntse el.
lei
 
 


panna: nem voltam külön teszten, de nem is akarom ezzel izgatni magam, én tudom, hog yminden rendben van vele :) Akkor szerintem csütörtökön elmegyek AFP-re. :?
lei
 
 


Légzésfigyelőt mi kölcsönbe kaptunk amikor Zalán született, és én sokáig használtam, már amikor a kiságyában szunyókált... Mi magunk közé vettük őt, főleg a legelején, amikor még annyira szükségük van a testközelségre. A légzésfigyelő nálunk háromszor is beriasztott, és akkor tényleg elfelejtett levegőt venni. Iszonyú volt, szerencsére ahogy kikaptam az ágyból, azonnal vett levegőt. Úgyhogy én ajánlom mindenkinek.

Aprookah,
Igen, a Kismamás börzére gondoltam, de szokott Babymarkt-os nagy börze is lenni. Most lehet, hogy jól összekevertem a kettőt, de tavasszal biztos kettő lesz. És tényleg akciós a pelus is, Libero, pampers és más is szokott lenni.

Columbine,
A babát nem pár hétig, ahanem jó pár hónapig forditva kell bekötni, mert sok idő kell, amig megerősödik a nyakuk.
Különben vannak újszülött kortól használható gyerekülések is, lehet, hogy akinél 2 kocsi van, ott meg is éri megvenni, meg amúgy is kinövik a hordozókat 5-6 hónap alatt. Nekünk Concorde Ultimax gyerekülésünk van, amit majd a kicsi fog használni, ha belenő. Még Zalán használja ezt, és azért jó, mert vizszintesre lehet dönteni, és ő is jobbat alszik útközben :D ez elég drága, de vannak szerintem olcsóbban is. És ne a bababoltokban vegyetek, én is a vaterán vettem újan, a bolti ár feléért...

Kriszta,
Nekem azt mondták, hogy a hepatitisz eredmény 1,5 hónap múlva lesz meg... ZAlánnál úgy elkeverték, hogy nekem kellett a papir után mászkálnom, de végül az ÁNTSZ-nél megvolt. Most résen leszek :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


katica, nem sértődöm meg, és napközben én is a kiságyban fogom altatni, de éjszaka nem fogok hurcolkodni.

Én is úgy gondoltam, hogy egyben légzésfigyelő meg bébiőr, mert nincs nagy különbség. Meddig van ez az akció a pelenkatárolóval?

nekem még mindig magas ez a fordítva bekötősdi. Ugyanúgy rándul a nyak ha menetirányban fekszik a kicsi és úgy kell nagyot fékezni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Aprooka!

Sajnos nem tudom meddig lesz akció, a brendonban azért szokott lenni ilyen pelenkatárolós változat is.
Most a sima légzésfigyelő Angelcare A300 kuponnal 4000 Ft-al olcsóbb, ha az ember nem akarja hozzá a tárolót is (így 18990Ft).

pöttömpanni
 
 


de az A300 csak légzésfigyelő, nem? szóval bébiőr nélkül?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Igen, az csak a légzésfigyelő, de oda is írtam, hogy csak az és nem a kombi :)
A kombi az A301 és A401 ezek jóval drágábbak 35 és 39 körül van az áruk, szóval azért nem olyan kicsi a különbség), de ezekhez is jár a vödör. Csak ezek nem olcsóbbak a kuponnal. Nem tudom érthető e amit ide kavartam :oops:

pöttömpanni
 
 


na jó, persze hogy érthető, de az agykapacitásom ma 3 elszállt és emiatt újra megírt előterjesztés után kb egy csigáéval vetekszik. :oops:

Már kérdeztem, de honnan lehet kupont szerezni?
Merthát kaptam én egy csomó magazint, némelyik fejlécére ilyenek voltak írva, hogy 50.000 és 64.000 Ft-os brendon kupon, de aztán csak lestem, hogy hol, mi?
Merthogy persze hírük-hamvuk nem volt.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


na jó, azt hiszem én most elosonok, amíg valakinek eszében nem jut még pár aktát az asztalomra helyezni....

Holnapig jó pihizést és jobbulást a betegeskedőknek.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Kupon a baba magazinban és az anyák lapjában van, és a brendon honlapján meg lehet nézni melyikben mi van akciósan.

http://www.brendon.hu/campaign/Default.aspx

pöttömpanni
 
 


Hát csajok, receptötleteket a lustaságnak!
Most jöttem a védőnőtől, hát nem dícsért meg.
A babavárás kezdetén 75kg voltam ( a 183cm-hez), most pedig 74-et mért. :shock: :oops:
Nagyon elkeseredtem, hazaérve még könnyek is hullottak. Már most rossz anya vagyok!
Szóval most kicsit híznunk kéne, mert a végén etióp lesz a gyerekem! :oops: :cry:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya
 
 


Sziasztok!

Látom kitört a várandósok örök témája, a légzésfigyelö. Nekünk sose volt, nem is lesz, mert az elsö évben mindig köztünk alszik a baba. Én nem kelek fel szoptatni, mert nem bírnám, nincs is hova üljek, max. konyhaszékre, az meg nem egy leányálom. Vannak sokan, akik szerint az együtt alvás is veszélyes, de nekünk ez jött be. Mindig észrevettem, ha valami nem stimmel, ha elfelejt levegöt venni, ha fázna, ha túl melege van, stb. Észre fogjátok magatok is venni, hogy a az anya olyan, mint egy éber kutya, minden neszre felriad, míg az apa, mint akit agyonvertek, alszik az üvöltö gyerek mellett.
A legzésfigyelö sokak életét megkeserítette az állandó téves sípolással. Mihelyst a baba maga is képes helyváltoztatásra, állandósul a probléma, hiszen a matracon lévö figyelö-érzékelö csak a fél matracot takarja legjobb esetben...
Azt mondják az okosok, hogy érett, nem problémasan született csecsemökkel nem szokott gond lenni, ha nem dohányosak a szülök és nincs agyonfütve, túl melegen bebugyolálva a kicsi.
Tudom, hogy mindenki biztosra akar menni, de nem biztos, hogy mindenre érdemes benevezni, amit mások állítanak. A másik ilyen volt nálunk a sterilizáló: elsö gyereknél az ember sokkal óvatosabb, mint késöbb a következökkel, mert akkor már van valamennyi tapasztalata. Nekük is volt egy használt sterilizálónk, de hamar feladtam, egy idö után már ki sem mostam az üvegeket, hanem csak alaposan kimostam. Nálunk kíváló minöségü az ivóvíz, aránylag új a ház (15 éves), nem rozsdásak a vízvezetékek, nincs mitöl tartani. Idegenben, vagy Pesten, ahol a víz olyan klóros, hogy be kell fogjam az orrom, hogy meg tudjam inni, veszek inkább bébivizet.
Vannak, akik a pelenkát tudományos pontossággal választják ki, mert minden gyerek más, mindenkinek más pelenka jön be. Ezt mi is kiteszteltük, mert a lányok ugyan nem voltak érzékenyek, de a kissrác csak egy fajtát bír el jelen állás szerint.
A babakocsiválasztás is örök téma, nehéz ügy is. Nekem nem voltak sose terveim, vagy különleges elképzeléseim a kocsi tulajdonságairól, legtöbbször a lomtalanítás segített a döntésben (vessetek meg). Sokféle volt, de legjobban az ABC Design (olcsó márka, ez kb. 120 Euro újonnan) mózes nélküli, dönthetö sportkocsija jött be, abból most a másodikat használjuk, az elözöt ki kellett dobni, mert elütöttek minket vele a járdán... Hihetetlen strapabíró, kibír egy nagy bevásárlást és plusz 2 gyereket, ha bírod tolni. Lehet a tolási irányt változtatni, a gyereket bekötni, fekvö helyzetbe rakni, összemegy aránylag kicsire, de nem a legkönnyebb. Itt milliószámra vannak a bazárokon különféle babakocsik, átl. 30-120 Euroig használtan. Nem értem, hogy mi kerül otthon minden olyan sokba!? Az embereknek még annyira sincsen pénze, vagy tévedek?
Nagyon rossz a helyet, ha fel kell cipelni a kocsit az x. emeletre segítség nélkül. Mi a miénket a biciklitárolóban tároljuk jobb ötlet nem lévén. Hivatalosan a lépcsö alatt lenne helye, de akkor a házhoz fel kell lépcsöznöm a kocsival, majd le a lépcsö alá egy emeletnyit. Szuper! Kedves szomszédaink azért belátták, hogy ez nem kivitelezhetö minden nap, így nem szólnak már ezért legalább.

Bocsánat, ha valakinek a lelkébe gázoltam volna, nem állt a legkevésbé sem szándékomban. Leírtam a tapasztalataimat, ti meg gyüjtitek a sajátjaitokat. A tendencia viszont tényleg az itt is és mindenhol, ahol ezzel pénzt lehet keresni, hogy ráijesztenek a szülökre és kényszerítik a termék megvásárolására, a rossz lelkiismeretre apellálva.

Elfelejtettem a mocorgókhoz gratulálni! Én is szeretnék már nagyon megnyugodni, de minden nappal csökken az önuralmam és nö a kétségbeesésem, hogy minden rendben van-e odabent, mert egyszerüen nem érzem, vagy csak nem biztos, hogy azt érzem. A középsöm volt ilyen lusta, ha napi egyszer egyet bökött rajtam, már jó napom volt... :-(
Még szük 3 hét az UH-ig, alighanem be fogok addig csavarodni, ha csoda nem történik. Amúgy rendben vagyok, nem fáj semmim, nö a pocakom, csak ugye gyötör a kétség, hiszen nem elsö babáról van szó. Persze mondhatjátok, hogy majd ha tutira érzem, csak nevetek majd utólag a türelmetlenségemen, de addig is...!?
Minden betegeskedönek gyors jobbulást kívánok. Én is küzdök hetek óta a náthával, vérzik az orrom, de majd elmúlik.

Ma pulykacombot sütöttem, desszertnem almáspite volt.

Megyek, eleget fecsegtem, talán haragudni is fogtok rám a véleményemért. Még egyszer bocsi, nem én vagyok az etalon, ne úgy vegyétek.

Barbi
Vendég
 


Krisztina!
Töröl! Töröl! Teljesen egészségsek vagytok, én sem híztm 1 dekát sem. A pocim meg nő. A tested tudja mi a jó, simán csak megváltozott az anyagcseréd, kevésbé hízlaló kajcsit eszel.

Nem tudom miért törvényszerű, hogy minden anya "sinken roli" legyen a szülésre.....
Vendég
 


Krisztina ne izgulj, kolléganőm lánya 22. hétben van és 1 kg-ot hízott. Én ugye méret szerint már a 19-ben és lassan a 6 kg is felcsúszott. :cry:
Szóval ha a baba akkora amekkorának kell lennie, akkor ne izgulj. Hidd el én is eleget parázok, csak a másik véglet miatt!!!
És nem ettől lesz vki rossz anya!!!

pöttömpanni
 
 


Köszi a megnyugtatásokat, aranyosak vagytok!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya
 
 


szerintem sem gáz, ha nem híztál még. Amúgy is az utolsó pár hónapban ugranak fel majd a kilók nagyon.
lei
 
 


Hello lányok!

Csak sikerült egyet aludnom igy délután és látom ma felpörgött mindenki csak pislogok. Alig birom visszaolvasni.

Krisztina: Ne aggódj szerintem, nincs vész és nem vagy és leszel rossz anya. Én az első 3hónapban 3-4kilót fogytam és még most is csak talán 2ha visszajött. Alig tudok enni is szokszor. Majd fogsz még hizni akkor meg mit mondanak ha esetleg még többet is hizol mint kellene?!

Nálunk is külön lesz a Mormikám. Bébiőrt tuti veszünk bár abból is meg kell találni a jót amit nem zavar be minden akár egy szirénázó autó. Légzésfigyelő meg tanácstalanság , eléggé megoszlik a vélemény.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi
 
 


Én remélem, hogy kapunk kölcsön légzésfigyelőt. Bébiőrt valószínű, hogy veszünk. Mindkét nagyszülőnél kertes ház van, két szinttel, így ha máshol alszik a baba, biztos meghalljuk, ha sír.
Légzésfigyelőt mennyi idős koráig szoktak használni egy babánál?

Krisztina! Ne aggódj! Még én sem értem el a terhesség előtti súlyomat. én is fogytam az elején 2-3 kilót, most kb az utolsó 3 hétben híztam vissza ebből 2-t. De megértelek, addig én is paráztam már kicsit, hogy miért nem hízok semmit. Az UH-n viszont megnyugtatott, hogy mondták a baba paramétereit, miszerint pont akkora, amekkorának lennie kell.
Majd beindul a hízás nálad is! Fontosabb, hogy annyit és olyan dolgokat egyél, ami jól esik. Akkor a babó is biztos elégedett odabent!

panna1
 
 


Barbi,

Én kimondottan örülök a véleményednek, mert tényleg vannak dolgok, amin nem szabad spórolni, de a babakelengye listákon sokszor szereplő dolgok 100%-át azért feleslegesnek érzem...

Sok mindenben tanácstalan vagyok, hogy mi az ami tényleg kell és indokolt...

sniky
 
 


Szia Nicky!

Nekem mindig az az érzésem veled kapcsolatban, hogy szuperül megértenénk egymást, ha személyesen ismernénk egymást. Nekem te így láttatlanban nagyon szimpia vagy, olyan barátságos kisugárzásod van! Bocsi, hogy ezt ide leírtam, csak úgy eszembe jutott, hogy meg akartam mondani.
Szóval a tárgyra visszatérve: mindenkinek más lesz a fontos, de mindenhol kb. ugyanazok lesznek az alapok, max. más és más kiszerelésben. Elsö babámnál én egy halom mindenfélére beneveztem, aztán a fele se kellett és még mindig azokat a cuccokat rakosgatom, mert nemcsak nekem nem kellettek, de egyszerü halandónak sem, nincs kinek adjam, mindenki csak leint.
Vettem nagy és kicsi cumisüveget, üvegböl, müanyagból, latex cumival, szintetikus cumival, tejhez, teához, tudomisén. Aztán az üveget sose használtuk, mert nehéz a babának tartani késöbb... Cumija egyik babámnak se volt, de arra a pár órára, amikor ezzel próbálkoztunk, csak az ösöreg formájú, nem hiperszuper anatómiai szempontból formált cumit fogadták csak el latex változatban. Ebböl adódóan a cumis kellékek se kellettek.
Én anyagpelenkát használtam mindig is a pelenkázóra alátétnek, mások a türcsire esküsznek. Melegító lámpám se volt sose (babagrill), mert lesül töle a fejem, a babát meg seperc alatt átrázom friss ruhába, nem hideg egyik lakás se annyira, hogy ez nagyon kellene. Fürdetéshez volt kiskád, de attól ketdve, hogy a baba ülni tudott, átköltözött a nagy kádba. Vannak ügyes kiskádba rakható félfekvö helyzetben tartó elemek, ez lehet, hogy jó, nekem nem volt és most se vettem, pedig láttam a börzén.
Kell hömérö a kiskádba, az tuti, amíg az ember keze már magától tudja, hogy mi a helyes hömérséklet.
Kell egy hermetikusan záró pelenkakuka, mert az bizony ha már nem csupán anyatejes a baba, rettenetesen büdös adott esetben.
De pl. bébi hajkefe van, de sose használtam. Vannak persze nagyhajú babák, nekik biztos kell, majd látod.
A lrgfontosabb akkor is egy boldog és kiegyensúlyozott, ha nagyon fáradt is türelmes anyuka marad...
Szoptatós párna is szuper, de ez is egy önálló tudomány, hogy mivel legyen töltve. Nekem dinkeltönköllyel van, mosom is, idönként kutya baja. Ez késöbb jó arra is, hogy a baba ne essen le, ne guruljon le az ágyról pl.
Némi csörgö, de nem sok. Ha ö választana, úgy is mást venne, mint te! Amire én azt hittem, hogy de szuper, rá se bajszintottak.
Kiságy, takaró, de könnyü vagy hálózsák, párna nem kell, körbe védö, de én azt nem úgy tettem fel, mint mindenki, hagy lásson ki a baba akkor is, ha nem tud még mozogni egyedül.
Egy zenélö óra is jól jöhet, egy melegítö vizesüveg valami plüss jellegü borítóval, vagy meggymagos ill. dinkeles zacsi, ha hasfájós a baba.
Babakocsiba is jó valami kis függö, amit nézegethet, meg késöbb birizgálhat.
Hömérö valamilyen formában. Etetöszék, szitén tudományág. Játszószönyeg vagy/és trapéz. Nálunk a játszószönyeg sose jött be, helyette leterítettem két birkabört, arra egy normál takarót, fölé trapézt és csörgöket mindenhova elérhet öközelbe. Kisruhákból nem tudom miböl mennyi kell, mert én hajlamos vagyok ebböl a túl sokra. Az elején szeretnek sarkosan kakilni, vagyis minden igyekezeted ellenére a tarkójáig kakis lesz a baba, tehát az elején több fogy mindenböl. Vannak köpködös babák is, de nálunk egyik se volt az, nem folyt a nyáluk se sose, így nem kellett olyan sok ruha. Zokni sose jött be nekünk, mindig lerúgták, így ált. harisnyát használtunk, dögmelegben meg krémet. :-)
Késöbb kell majd valami kistányér, evöeszköz, fogkefe elözménye. Fontos még a lekerekített hegyü körömolló, mert a babák körme gyorsan nö és gyorsan le is törik.
Nedves popótörlö, popókrém, fürdetö (szintén mind tudomány). Összességében elég olcsón meg lehet úszni az alapokat, ami tényleg kell, a többi meg ráadás, ha valaki úgy érzi, hogy biztonságosabb az élete vele. Én sose hagytam egyedül a gyerekeimet, nem volt babaörzö sem. Na de a lakás is olyan kicsi, hogy minek. Ha valaki sokat utazik, jó lehet az utazóágy is, de nekünk az sem jött be. Elfoglalja a csomagtartót, aránylag nehéz, lehet, hogy gyerekhálózsák jobb erre a célra.
Késöbbre bili, majd wc-gyakorló. De már nagyon elöreszaladtam.
Szerintem azok, akik majd a mózesben altatnak, nem tesznek semmi rosszat. A baba hamar kinövi, de aadig is talán biztonságérzetet ad neki, mint az anyaméh. Kb. egy évesen lesznek a babák olyan nyugtalan vándorok éjszaka, hogy igénylik a saját ágyat és nálunk egyik éjszakáról a másikra át is szoktak mindhárman.
Szeintem a használt ruháknak megvan az az elönye, hogy a sok kémiai anyag ki van már belölük mosva, amivel a frissen készült ruhák ki vannak készítve a hosszú útra. Továbbá elérték a végleges méretüket, összébb már nem mennek, nem színeznek már...
Megint jó hosszú vagyok, bocsánat érte. Talán tudtam egy kicsit segíteni, több hirtelen ötletem most nincsen, de nem is vagyom nagyon összeszedett ma. Rengeteg szép dolog van, ami az emberre szinte rátukmálja magát, ha az ember bemegy a boltba, de meg kell tanulni a sok szép, de nem túl praktikus dolog között kiszürni a lényeget. S második babánál még kevesebb kell, mert a kisebbik a nagyobb felé orientálódik, nem érdeklik a saját játékai különösebben...
Megyek tényleg, mert itt tombolnak a háttérben és foglalkozás igényelnek. Meg a holnapi ebédet is le kéne még gyártanom, mert holnap egész nap mozgásban leszek. Megyek barátokhoz ruhákat csereberélni a gyerekeink után. :)

Barbi
Vendég
 


Hasznos dolgokat mondasz Barbi!

Igazából én rendesen leragadtam a Beleki által belinkelt oldalon (poronty+10legszükségtelenebb dolog). Érdekes volt olvasni a hozzászólásokat. Ami az egyiknek tök felesleges, használhatatlan dolog, az a másiknak létszükséglet. Szerintem a helyzet majd úgyis adja, hogy mi az amire még szükségünk van.

Én ahogy magunkat ismerem eléggé sokat fogunk utazni, így is 2-3laki életet élünk, nekünk pl szerintem kelleni fog az utazóágy. De aki egy helyen dolgozik+ szülők is ugyanott laknak, nem hiszem, hogy kihasználnák. Tehát minden tök relatív. És úgysem kell mindent beszerezni a baba születéséig, mert úgyis utána jön elő egy csomó dolog, hogy kell-e vagy sem. Mondjuk kinézni már érdemes előre mindenből vmit, hogy utána apát is be lehessen ugrasztani érte, ne anyukának kelljen rohangászni utána.

Amit a fent említett oldalon mindenki lefikázott, az az orrszívó elemes változata volt. Ezt mellesleg egy ismerősöm is megszívta. Pár napos kirándulásra kicsit taknyos babóval indultak, és beszereztek egy ilyet. Na az tényleg semmire sem volt használható.

Én most azon az elven vagyok, hogy még egyenlőre kivárok. Egy-két hónapon belül kiderül, hogy kitől mit tudunk beszerezni, elmegyünk egy-két tájékozódó körútra, hogy legyen viszonyítási alap babafelszerelések terén. Aztán megnézzük, kitől mit kapunk, az megfelel-e, és ezután indulna a hiányzó kellékek után a beszerzés. Azt hiszem a legtöbb dolgot az utolsó 3 hónapban fogjuk megvenni. Mondjuk időm sem lesz császkálni addig, utána meg már úgyis csak ilyen babás dolgokkal akarok foglalkozni (munka-távozz tőlem! :) ). Mondjuk nagy pocakkal biztos nehezebb lesz, de most ez nem izgat.
Valahogy még az igazi vásárlási láz sem kapott még el. De ami késik, nem múlik :lol:

panna1
 
 


Van köztetek olyan, aki gondolkozik rajta, hogy EDA-val szüljön?

panna1
 
 


Ja az orrszívó! Milyen igaz! Az is nagyon jó, nekünk a hagyományos kézi szuperül bejött, de van az orrszívó porszívó másoknál, akik meg arra esküsznek. Ha azonban arra gondolok, hogy taknyos a gyerek, ide a porszívót, háát, nem tudom, de engem nem gyöz meg igazán. Leginkább akkor szívtam ki az orrát, amikor aludt, mert akkor nem védekezett - annyit. :)

Panni!

EDA az az epidurális érzéstelenítés lenne? Én az elsöt azzal szültem, de a rémálmaimban se jöjjön elö. Nem érzel semmit a szülésböl, nem tudod mikor kell nyomni, ha szarul lettél beállítva, mint mondjuk én, utána még jódarabig hat azért és olyan kótyagos az ember töle szerintem. Nekem ez spontán alakult így, mert a bevezetö szakasz 3 (!) napig tartott, nagyon ki voltam merülve, mert egész nap a szomszéd szülöszobákban zajló eseményeket hallgattam, az üvöltö nöket, ami nem bátorított, ment a hasam, hánytam és 5 perces fájásaim voltak napokon keresztül nap egy cm tágulással. Kaptam aztán koktélt, ami nem hatott, annak 3x-sát, ami biztos megörjített volna, ha érzem, ezért kértem a megváltást EDA formájában. Nem volt a legjobb ötlet, mert kezdö anesztezeseket fogtam ki, akik nagyon be voltak tojva és 3x rosszul csinálták, a végén én navigáltam be öket a csigolyák közé két hányás között. Akkor meg túl nagy nyomással indítottak, szétdurrant a csö, majd maradt a remény, hogy nem bénán kerülök ki onnan... Jó, hogy nem ez a normál eset, de én ebböl többet nem kérek. Inkább fájjon, de nagyon, annak egyszer vége lesz és nincs vele késöbb gond, leszámítva az esetleges utófájásokat (csak a 3. nál volt, de napokig és rendszeresen). Nehéz döntés, de nem kell félni a fájdalomtól, ha nem veszted el a fejed, nincsen gond, fel lehet pszichésen is dolgozni!
Ráadásul ágynak vagy szegezve vele, nem járkálhatsz, hiszen nem érzed a lábaidat, katéter, toronyóra, lánc... Pedig a járkálás az egy szuper dolog, lehet én se szenvedtem volna annyit.
Nekem ez nehéz, mert ha az ujjamból vért vesznek, egy 3 éves kisgyerek jobban viseli, mint én, annyira nem bírom alapból a fájdalmakat. :)
Tényleg az lebegjen a szemed elött, hogy vagy egy fél óra múlva, vagy egy óra, vagy 5 óra múlva, de vége lesz a fájdalmaknak és találkozol azzal a kis lénnyel, akivel hónapokig össze voltál növe, mégse tudod elképzelni, hogy milyen lesz a valóságban!
Csak érezném vár végre a büdös kölyök focizását a hasamban! :)

Jó éjt!

Barbi
Vendég
 


Barbi,
Majdnem mindenben osztom a véleményed, én csak a zárható szemetesből nem vettem, de nem is bánom. Állitólag jó drága bele a zacsi, úgyhogy én inkább sűrűn viszem le a szemetet (még most is pelusos Zalán). Én külön próbáltam altatni Zalánt, mindig csak az első éjjeli szopi után vettem magamhoz, de aztán kikövetelte magának, és én nem bántam. Tavaly novemberben rendeztünk be neki külön szobát, és simán alszik a saját ágyában, bár éjjel felébred többször is, de nem átjön hozzánk, hanem áthiv.

EDA,
Én is kaptam a vajúdás végefelé (10 óra telt el), mert én sem tágultam, és vészesen közeledett a császár... A dokim bizott bennem, és sikerült is megszülnöm:)

Orrszivót mi is a kézit hsználtuk amig pici volt a gyerek, aztán jött az orrszivós. Csumára kisziv mindent:-) Most is azt használnám, ha nem dugtam volna el valahova...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Jó reggelt! Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Tegnap estére begörcsölt az epém. Keresek majd egy orvost is később, ha nem javul a helyzet (a háziorvosommal úgyse megyek semmire meg inkább egy homeopata orvost szeretnék keresni) de addig is kérdezem tőletek, hogy van-e tapasztalatotok, hogy mit lehet ilyenkor csinálni: mit egyek, mit ne ill. valami házi gyógymód: pl. tea vagy másvalami? Bár remélem nem találkoztatok még ilyen problémával :) mert nem kellemes...
Vendég
 


Jó reggelt!

Látom Csenge te is korai vagy. Sajnos nem tudok segíteni, mert nekem még soha sem volt ilyen bajom. Anyumnak igen, Ő valami cseppeket szedett és teát ivott. Ha már a körzeti orvosodhoz nem akarsz fordulni, talán felhívhatnád a védőnőt, hogy Ő mit ajánl. A mienk kedves segítőkész, én hozzá fordulnék. Addig is jobbulást.
bende
 
 


Én is elkezdtem olvasni a porontyon a felesleges kacatok listáját, de csak a feléig jutottam. Egy biztos, ami az egyiknek felesleges, a másiknak bevált. A hálózsákon is sokan vitáznak, pedig nekem elképzelhetetlen, hogy ne abban aludjon a gyerek. Légzésfigyelő lesz, bébiőrrel, vagy anélkül - még nem döntöttem el. Kicsi a lakás, a bébiőrnek max. a nyaralóban venném hasznát.

EDA-10 éve, én az egyik térdműtétemnél kaptam. Rettegtem tőle, ezért mikor elkezdték beadni és fel kell ülni, meg a hátamat begörbíteni, elkezdtek potyogni a könnyeim. Nem remegtem, nem sírtam, csak a könnyeim folytak. Erre elémperdült az orvos és elkezdett velem ordibálni, hogy ne hisztizzek, nem vagyok már gyerek...blablabla. Nagyon csúnyán beszélt, a kollégái nem szóltak rá, csak engem néztek sajnálkozva. Mikor elkezdett hatni-állítólag kikapcsolja az agyban a hőközpontot- olyan remegés jött rám, hogy csörömpölt az infúziós üveg az állványon. Szegény műtősfiú addig hordta rám a lepedőket, amíg volt tiszta a szekrényben. Műtét után 24 óráig nem kelhettem fel, nem emelhettem fel a fejem- De azt hiszem ez már nem így van. Viszont nekem blokkolta a záróizmaimat és hiába töltötték belém az infúziót, nem tudtam pisilni. Katéter lett a vége. Remélem nem riasztottam el senkit, ezek az én tapasztalataim. Szerintem mindenki másképp viseli, mindenkire másképp hat. Ha rettentően fog fájni, lehet, hogy könyörögni fogok érte. Azt olvastam valahol, hogy ha megfelelően időzítve adják be, akkor csak a vajúdás idejére csillapítja a fájdalmat és mikor jönnek a tólófájások, azok gyengébben ugyan de már érezni kell.
bende
 
 


Az Angelcare 301- bébiőr is egyben- Poppetnél nincs, Brendonban ajándék Captiva vödörrel 35 ezer, Mária bababolt- vödör nélkül 32ezer, Elefáni babadiszkont weboldalán se vödör, se ár.
bende
 
 


Bérlés 2.500-3.000 Ft/hó, ez a típus használtan már lejárt garanciával általában 25ezer.
bende
 
 


Sziasztok! Én gondolkozom az EDÁ-n, bár eléggé megoszlanak a vélemények, de a sógrnőm Edával szült, és neki nagyon bejött. Majd még kikérdezem, de ő nem beszélt semmilyen kellemetlen utóhatásról...

Csakhogy ő Pécsett szült, én meg Szekszárdon fogok, és még nem ismerem az ottani lehetőségeket... Meg biztos hogy sok múlik azon, hogy gyakorlott anesztes adja be, vagy kezdő. Ha kezdő, akkor én se kérném.... Szóval még informálódnom kell ezügyben, de lesz kismamaklub, meg szülőszobalátogatás, gondolom, ott lehet majd ilyeneket kérdezni ;-)

yuyu79
 
 


Olvasgattam, amit írtatok és sok mindennel egyetértek, de több dolog van, ami nálunk másként működött. Mint Barbi, én is azt tudom leírni nektek, amiket személyesen megtapasztaltam, ami nálunk bevált. Azt hiszem ez hosszú lesz, előre is bocsi :D
Például el nem tudnám képzelni, hogy az újszülött gyereket másik szobában, főleg nem másik emeleten altassam. Úgy is nagyon fárasztó tud lenni az ellátása, ha egy szobában vagytok, az elején mindenképpen, amikor 2-4-szer szopik egy éjjel és más okból is felébredhet. Mi többféle variációt próbáltunk, más-más időszakokban más volt nekünk jó. Amíg pici volt külön ágyban aludt, de velünk egy szobában. Azután egy ágyban aludtunk sokáig és ezt szerettük mindannyian a legjobban. Ez adja a legnagyobb biztonságérzetet a mamának és a babának is. Már ha elhiszed, hogy nem fogod éjjel a gyereket agyonnyomni :D De a legtöbb anyuka, sőt apuka is nagyon vigyázz még álmában is a kicsire. Persze vannak olyan gyerekek, akik szinte rögtön átalusszák az éjszakát, ez nálunk sajnos csak két és fél év után következett be. Azokkal a gyerekekkel biztosan sokkal egyszerűbben megoldható a külön szobában altatás is.
Utazó ágy: van akinek bejön, főleg ha a ygerek is szereti és szívesen alszik benne mindenütt. De ha mindig ugyanoda utaztok, pl. nagyszülőkhöz, akkor a legegyszerűbb ha van neki ott is saját kiságya. Ez pl anyósoméknál úgy lett megoldva, hogy a sógornőmék ezeréves, régóta nem használt kiságyát állítoták be a kicsinek. Ha szállodába megyünk ma is legtöbbször köztünk alszik a gyerek vagy egy pótágyon a miénkhez toldva.
Légzésfigyelő: nekünk Maxi-cosi van. Amiről még nem volt szó, hogy ezekhez a légzésfigyelőkhöz egy vagy két érzékelő lap van, nagyobb ágyhoz még plusz lapokat is ajánlanak, persze nem olcsón. A miénknek viszont csak egy érzékelőlapja van és az elején és sem hittem, hogy ez elég lesz egy 140*70-es ágyhoz, de soha nem volt vele gond. Nem riasztott, ha lemászott róla a gyerek, de ha kivettem az ágyból rögtön megszólalt. Tehát jól működött. Nálunk nem volt kérdés, mert a fiam az intenzíven volt egy hétig és amikor kivették végre az inkubátorból, akkor kérték, hogy vigyünk be légzésfigyelőt és ajánlották a továbbiakban is a használatát. Van hozzá bébiőr is, ami nagyon hasznos. Itthon is mindennap használjuk és utazásokkor is jól jön. Nálunk a hálószoba ajtók mindig zárva vannak, hogy ne menjen be a macska, ezért még ha közel is vagyok, nem hallom meg rögtön ha felébred. És ha ez fél óra alvás után történik pl a du. alvásnál, akkor ha gyorsan visszaaltatom, akkor alszik tovább, ha későn veszem észre és közben kimászik az ágyból akkor nem tudom visszaaltatni. Ezért jó ha hallom már a kis neszeket is.
Pelenkaszemetes: tényleg nagyon drága bele a zacskó. Mi az elején sokat használtuk, amíg napi 6-10 pelenka is kellett, amikor már jóval kevesebb, akkor már nem használtuk.
Cumi: nálunk bejött. Én nem szerettem volna eredetileg, de nálunk nagyon jól jött. Nappal megnyugtatta, amikor hasfájós volt elég sokat sirdogált, éjjel meg visszaaludt vele. Másfél éves korára pedig magától leszokott róla.
Fertőtlenítés: érdekes cikk van a mostani Kismamában erről a témáról, érdemes elolvasni!
EDA: én kaptam és akkor nagyon jó volt. Nálam nagyon profin adták be, jól működött és nem volt mellékhatás. Végül azzal érzéstelenítettek a császárhoz is és két órával a műtét után fel is kelhettem volna, csak nem volt miért, mert éjszaka volt. De most már inkább az a véleményem, hogy ez is csak megzavarja a szülés normális folyamatát és ha lehet inkább nem szeretnék legközelebb.
Orrszívó: sokan esküsznek a porszívós változatra, nekünk kézi van és eddig az is bevált. Igaz nem is sokat kellett használnunk.

Ennyi elég lesz belőlem egyszerre :lol:
Vendég
 


csenge!

Nagyon sajnállak, mert én végigaszisztáltam a tesóm epegörcseit, és láttam, hogy szenved! Már régebben volt, de emlékszem, hogy szegény szinte semmit nem tudott megenni, mindentől rosszul volt. Egyet tudok biztosan, hogy befőttet ehetett. Szóval sajnos semmi nyers gyümit, vagy zöldséget nem lehet, de befőttben lehet. A lényeg az, hogy főzve legyen. Úgyhogy csak ennyit tudok segíteni, mert ő szinte semmit nem evett akkor amikor rosszul volt. Viszont kivették az epehólyagját, és most diétáznia kell. Kenyérből csak teljes kiőrlésűt, semmi zsírosat nem szabad enni. Gyógyteát nem nagyon ivott, úgyhogy ebben nem tudok segyteni, de azt tudom, hogy gyümölcsteát sokat ivott, az jól esett neki. De az a rendes gyümölcstea, amiben csak gyümi van.
Gyógyulást!

Kép
Kép
tabati
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?