Pumperka egy aljas szemétláda.
Nálunk meg üzemi hőfokon zajlik az élet.
Elmentem a Tescóba pingvinezni, telefonál az apám 11:15-kor hogy bedurrant a füle, 12-ig az érdi ügyeletre kéne érni...
NA jó, következő kép, itthon, 3/4 3, Peti indul dolgozni. Már készülök fürcsizni, pihenni, kell estére az enerdzsi a szülésznőhöz a szar hírekhez (zárt, lapos,...
).
Na szóval apa robog vissza, kérdezem, baj van?
Igen.
(természetesen ilyenkor tudom, hogy már megint történt valami a 2 macskával és 3 kutyával, vagy a szomszéddal, vagy ellopták a kocsit, szóval valami felemelő van)
???
Odacsukta a Fionát (fehér macska) a tolókapu, és ráfogott az Ordas (német juhászunk, híres macskagyilkos) és csurom vér az udvar.
FASZA!!!
Kilépek, tényleg minden csurom friss vér.
Merre szaladt a macska?
Hátra a kertbe.
Megyek macskát keresni. Pörög a fejemben a szlogen, szülök, bammeg, egy elmegy, egy jön. Meg fog halni az a kiba...tt macska...
NEM IGAZ, HOGY ITT MINDIG VAN VAN VALAMI!!!!
Nem sírok, nem sírok, nem sírok, majd UTÁNA. Most meg kell keresni a macskát, hátha lehet még tenni valamit. De ilyen vérfürdő mellett aligha.
Macska sehol. Vér sincs a kertben.
VALAMI NEM STIMMEL.
Újra: merre szaladt a macska?
A kertbe.
Nem stimmel. A vér elöl van, a ház előtt. Sok friss vér, még be sem alvadt. (orvosilag gondolkodom: honnan vérezhet a szerencsétlen? basszus, bárhonnan. a kapu, a kutya,...)
Akkor se stimmel.
A macska HÁTRAFELÉ SZALADT, a vér ELÖL VAN.
Újra: Peti mennyi idő alatt vetted észre?
Azonnal. Hallottam ahogy ordít a macska, és fordultam is vissza és reflexből nyitottam a kaput ki.
A kutyák?
Zseton a házába futott, az Ordas a teraszon volt. Csipi bent.
????
ez egyre rejtélyesebb
Ordas száját kinyitottam, szőr, vér sehol.
NEM ÉS NEM STIMMEL.
Gondoljuk át újra: a macska HÁTRAszaladt, a kutyáknak nem volt ideje ráfogni, mert addigra Peti visszaért. De az udvar csurom vér.
KI VÉRZIK IT??????????????
Kutyavizit.
Megvagy!
ZSetonnak hiányzik a farkaskörmös lábujja. Ja és vérzik. De ilyen esetben ez eléggé normális.
Remek.
Tehát.
Macska kapusérült, vagy túlélte, vagy nem, a kutyának a lábujja leszakadt.
NA, végülis a kutyának elláttam a lábát, fertőtlenítés, antibiotikum injekció, ugye jó egy állatorvos kutyájának lenni?
A kis zsivány már kint játszik a kertben.
A macska konzerv-függő, szerencsére sikerült előcsalogatni a macskakonzerv hangjával. Behoztam a házba, külsőleg nincs baja, egyelőre ittbent van,megfigyelésen.
NEM, NEM CSAJOK. NEM SZÜLÖK.
DE NEM UNATKOZOM.