Új privát üzeneted érkezett!

Lafi: na, most erre "rárepülök"....no, a kiskanál az nálunk igencsak minikanál :roll:
Nálatok nem volt éhes a pl. a gyümi után, kezdetben?
Vendég

Nálunk a kiskanál egy sütis kiskanál, ami kicsit nagyobb mint a kávés.
És igen, gyümi után mindig éhes, ezért csinálom azt hogy ese 20.30kkor gyümi és tápi még ha kell, általában kell, de pl 13 órás ebéd főzi, és ott semmi sem kell.
Gyümit kap csak úgy is...ha kicsit éhes...de ekkor csak egyfélét, az esti meg mix.
Vendég

Íme néhány apró, de hasznos ötlet azoknak, akik bár rengeteg jótanácsot kaptak, és sok könyvet hozzáolvastak, mégis tanácstalanok.

Ideális esetben a baba egyéves koráig anyatejet kap, de az elválasztás indokolt esetben hathetes korban elkezdődhet.

Főzelékfélék:

Először főzeléket adjunk a picinek, kezdetben a déli etetésnél (így ezt a szoptatást hagyjuk el először), majd az estinél próbálkozzunk. A későbbiekben is igyekezzünk fenntartani ezt a rendszert.

A készítéshez friss vagy mirelit zöldségeket használjunk; kerüljük azt, amelyik tartósítószert tartalmaz. Ha a friss zöldség "gyanúsan" nagy, azt valószínűleg műtrágyázták, tehát a babának nem adható.

Krumplifőzelékkel kezdjünk: régi krumplit (újkrumpli tilos!) hámozzunk, főzzünk meg, majd saját levével nyomjuk össze. (Ízesítők közül egyéves korig csak sót, cukrot, citromlét használjunk!)

Első nap szoptatás előtt és után egy-egy kávéskanállal adjunk a babának, második nap kettőt, és így fokozatosan eljutunk majd a teljes adaghoz (2 dl = 200 g). A szoktatás közben azért figyeljük a picit, hogy nem jelentkezik-e rajta kiütés, nem hány-e.

Ha a krumplifőzeléket már elfogadta, egymás után próbálkozhatunk más zöldségekkel is:

1. sárgarépa: külön fözünk répát és burgonyát, fele-fele arányban keverjük, a répa főzővizében nyomkodjuk össze.

2. saláta: a salátát levelenként alaposan mossuk meg! 2/3 rész salátát és 1/3 rész krumplit keverjünk össze a saláta főzővizében.

3. sütőtök: fele-fele arányban keverjük a krumplival

4. spenót, sóska: maximum kéthetente adhatjuk, mert elősegíti a vesekőképződést; 2/3 rész spenót ill. sóska és 1/3 rész krumpli

5. cékla: mivel a cékla nehezen fő meg, ezért célszerű kuktát használni;fele-fele arányban keverjük a krumplival

6. paradicsom: nyersen, fele-fele arányban keverjük a krumplihoz; kimagozni nem, de a héját le kell húzni

7. zöldborsó, zöldbab: a főtt borsót, babot szűrőkanálon, szitán nyomjuk át; 2/3 rész borsó, bab és 1/3 rész krumpli

8. karalábé, kelkáposzta, karfiol, brokkoli: mivel ezek puffasztanak, ezért csak akkor adjuk (fele-fele arányban), ha a baba már magától hasra tud fordulniTovábbi cikkek
Vendég

tök vicces,eddig aszittem a cicimen aludt el Dorka,de nem.

Adtam neki saját anyatejet cumiból a táp előtt(mivel elalszik a cicimen és 10 perc múlva ébred bőgve-meint 5 perc alvás-ezért hagytam abba) erre elaludt a cumisüveges anyatejemen is :lol:

Tényelg hormonhatásra alszanak el, nem a cicim nyugtatja.tök vicces volt látni,hogy nem csaphatom be.

amióta rakok egy fél mokkáskanál cukrot a tápjába ( :shock: ), azóta normálisan eszik!!!! eszik és ha nem alszzik akkor sem bőg mint eddig,hanem nevetgél és beszélget. Úgy látszik eddig éhes volt, de akkor se ette meg a tápot mert nem ízlett neki.Lehet,hogy tévedek ,de 3 napja amióta ezt próbálom iszzonyúúúú édi!!! Egész nap csak röhög... (biztos a sok cukor :lol: )

azért ,merem ezt csinálni,mert úgyse eszik sokat, elhízni nem fog tőle (foga meg nincs)-legalább majd kakil is normálisan...
ndombi

Hali Csajok!

Bingii:végre előkerültél! Már nem tudtuk elképzelni hol vagy eltűnve!?? :)

Tej kérdés: jókat derültem ezen a 'hazudjunk a tejről' kampányon :lol: :lol: És milyen igaz!! Én is olyan szarul tudom magam érezni, amikor attól parázok, hogy a gyerek nem eszik, nem hízik eleget. Mindenki mondja, hogy az én gyerekem már ennyi kiló, meg annyi kiló, Marci meg még most éri el az 5 kg-os súlyt, amitől teljesen kivagyok,mert már nálunk sokkal fiatalabb babák is jóval előttünk érték el ezt a súlyt! Folyton ezzel sokkolom magam, a párom, anyámékat, hogy az én gyerekem sovány vagy beteg, vagy a fene tudja mi, hogy nem hízik... :( Pedig tejem aránylag van, na nem dől, tudjátok, hiszen megírtam a kálváriánkat.

Egyébként Konkri totál úgy vagyok, mint te, mostanában engem is püföl a gyerek esti evésnél, bömböl, sikít, de én nem is bírom visszatenni a szájába a cicit, mert kiköpi és ordít, mint akit nyúznak, ha megpróbálom visszatenni a szájába. Tehát még egy párszor bepróbálkozom vele, akkor fuldoklik meg ordít, aztán le is teszek róla és cicit cserélünk. Szóval nekem olyankor már nem szív ki egy grammot sem,sajna. Pedig ha még szívná kicsit, akkor belövelne a tejem, mert én még utána nyüstölöm magam mellszívóval és látom, h nem sok kellene már :( Így Bingii szerintem szerencsés vagy ebbe n a témában!:)

Én ma olvastam anyuméknál egy 1978-as kiadású Anyák könyve c. könyvet, amelyben már a 2. hótól írja a hozzátáplálást és a 3. hótól már két etetést írt kiváltani gyümölccsel. Hát ennyit a 6 hónapig anyatej témáról! Én ahogy lehet, 3-4 hótól elkezdek neki hozzátáplálni, az tuti! Már ha lesz addig tejem!

Azért jó, h van ez a fórum, mert látod, h másnak is vannak problémái, kinek ez, kinek más. És reméljük, hogy ezeket tényleg kibírjuk féllábbal is addig, amíg már majd beszélni tudnak és el tudják mondani, h mi bántja őket és akkor talán segíteni is tudunk majd rajtuk!:)

Pocok: megfázáskor használtam csak maszkot. És ahogy írták, ilyenkor semmi puszi és hasonlók!! Homeos bogyók: mindenfélét, torokfájásra, lázra, ha van, utána tudsz nézni itt: http://homeopatia.info.hu/

Nálunk is megy a nyugtalankodás minden alvásnál, éjszaka is, pedig eddig nem volt jellemző, h nyugtalanul aludt volna. Szerintem a szél és a frontok...

Vörösbegy:Donátnak jobbulást!
sagi1

Sziasztok!

Jó rég voltam.... sűrű az élet.
Először is köszönöm a névnapi köszöntőket!
Másodszor is volt egy kis időm átfutni a képeket és eszméletlen gyönyörű kisbabákat láttam!!!

Harmadszor pedig köszönöm Normának a könyvajánlót!!!!
A kontinuum elv könyv eszméletlen!!! Durva és jó egyszerre... azóta Panka állandóan kézben, főleg kendőben van, van hogy ott is alszik..., éjjel pedig velem. És tényleg igaz, minél többet hordozom, annál jobban érzem magam és alig sír (persze a hétvégi orkánt ő is megérezte, de valójában rajtam keresztül, én voltam gyagya, ergo mindenki gyagya, mert az aurám az egész lakást érinti, tehát mindenki ordított fél napon át, brrrrr... el kellett volna menni vhová ki, de hát tényleg vacak idő volt) szóval egyébként ez a szinte állandó testkontaktus feltette a koronát az otthonszülésre.... Panka tényleg álomgyerek. És bár ijesztően hangozhat, főleg egy elsőgyermekes anyukának a fent vázolt módszer, elképesztően működik. Az Ina May Gaskin: Útmutató a szüléshez könyvére azt mondtam nemrég, hogy ilyen jót még életemben nem olvastam, de most módosítok. A Liedloff kontinuum-elmélete lenyűgöző. Bár elég nehéz olvasmány a sok körmondat miatt, de maga a mondanivaló mégis kristálytiszta és érthető. Két napig nirvánában voltam, vigyorogtam, mint egy kis buddha, aztán sokkos pár napom volt, de összességében nagyon-nagyon hálás vagyok Neked, Norma, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Azóta rengeteg dolgot megértek a gyerekeim, a párom, a szüleim viselkedéséből, amik előtt értetlenül álltam. És hát a desszert, hogy Panka csodálatos! Hihetetlen. És a kendő nagy segítség, mert a házimunkák 90 százalékát el lehet vele végezni. A lelkifurik jó részét is sikerült leráznom, úgyhogy leszámítva a gyagyás rövidebb időszakokat tényleg totál boldog vagyok. És ez jó!

Szóval olvasgattam mostanság. És mivel a fentiek miatt kevésbé fáradok el, ugye no vagy kevéske stressz, a maradékot meg igyekszem nem komolyan venni, ezért este még a gép elé is le tudok ülni... Na és persze Panni azóta is tartja Istenáldotta jó szokását, hogy éjjel néha szopik, de nem kell felkelni vele egyáltalán.

Petike nagyon hisztis, mikor Panka rajtam-nálam van.... és szinte mindig. De őt is felveszem. Úgysem kell sokáig neki, mert sajtkukac. De a kis igazságérzetét percek alatt helyre lehet tenni. Emiatt sokat erősödtem mostanság fizikailag. Vicces, de a 20 kilós Zsuzsót is fel lehet emelni kendővel, kipróbáltam! néha-néha egy kicsit, mert különben :shock: kigúvad a szemem :wink:

NORMAAAAAAA!!! Még egyszer nagyon-nagyon köszi!!!!!! :D :D :D

Más: oltásokról érdemes elolvasni a Nyitott kapu alapítvány honlapját.

Kép Drágáim

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Szia Tóthzsuuuuuu!!!!!! Édik a gyerkek! :lol:

Fúú, nagyon a hatása alatt vagy a könyvnek, látom!:) Lehet, hogy nekem is érdemes lenne kipróbálnom ezt a módszert??

Lafi: pont a rotavírusról akartam kérdezni, h mit tudsz! Mármint a lefolyását meg ilyeneket tudok én is, inkább az oltás érdekelne. Mi asszem már az elsőről lecsúsztunk, az 6 hetes koráig kellene beadatni, nem?? Mi van olyankor, ha én csak a másodikat adatom be? Az is ad védettséget??
sagi1

Sági, nem csúsztál le...mivel két oltást kell kapnia a 18 ezresből, vagy 3at a 12 ezresből és az utolsónak legkésőbb hat hósig meg kell lennie!Köztük meg 4 hétnek kell eltelnie, azaz ha a kettőst választod, akkor legkésőbb 5 hósan első, 6 hósan második!
Egy oltás sz@rt sem ér...

Nos, én a hozzátápiról még annyit tudok írni,hogy a gyerek marhára élvezi és ez a lényeg!!!!Ha lenne anyatejem érthetően nem tápláltam volna ily korán hozzá, de kincs ami nincs :cry: és a hozzátápio jobb mint a tápszer hisz a disznók is a tápszertől híznak el....hát mi is attól puffadtunk fel... :cry:

Zsu gyönyörúek vagytok!
Vendég

Totzsu: örülök, hogy ennyire átjött és boldog vagy!! A gyerekek egyrészt szépek másrészt kiegyensúlyozottnak tűnnek a képen!! Gratulálok neked! Azóta már Vörösbegy is felfedezte és hirdeti a blogjában :).

Én már hulla kezdek lenni, csüt vizsga. Zsombi cicista terrorista, imádja szivni ha kicsit jön, ha nagyon, neki aztán mindegy. Éjel is vagy 5x kért cicit , reggel már begorombultam mert játszott vele, nem hagyott aludni.

Tudom milyen amikor nem szivja, Boti sem szívta, ha vele nem mellszivózok órákat naponta akkor sztem sitty-sutty elapadtam volna. Na Zsombor aztán nem hagyja apadni a rendszert.

Vki irta, hogy 2óránként kér a babája, ez normális 6 hetes kor körül!! Igényugrás van és ezért, adjál neki, kb 2 nap és ritkulni fog a szopiigény.

Borzasztó, hogy milyen stressz ez a szopi az átlag anyukának :(. Sztem régen is ez lehetett, mert a LLL liga 1958 óta van, ha jól tudom! Az meg, hogy a nagymamák mit mesélnek, na persze. Idővel az ember a szépre emlékszik csak. Anyósom pl úy emlékszik, hogy a 3 gyerek amikor egy szobában aludt (= mindig), a nagyobbak sosem ébredtek fel ha a kicsi sirt. Szerintetek ez valóságos emlék?

Én is várom a hozzátápit, nagyon fárasztó ennyit szoptatni. Ráadásul zabálok, kb 3 kg-t hiztam már, nagggyon gáz. Tündéri pocakom lett meg a seggem is terebélyesedik rendesen.

Képet majd rakok fel hétvégén, addig tanulok . Böeeee.

Kép
Kép
normajeane

Norma: én voltam aki írta, hogy vmiért a megszokott 3-4óránkénti evések 2órára rövidültek...de totál jól írtad, tényleg 2napig tartott!!! Most megint 3-4, sőt van, hogy 5óra múlva kér enni.

Amúgy van nálunk is, hogy tiszta ideg Maja a szopi vége felé. Gondolom akkor már nehezebben jön és meg kell érte dolgozni, de akkor sem adok neki másik cicit...szerencsére eddig ha ideges is volt és már rángatta a cicimet, meg rúgkapált is, azért csak-csak vissza lehetett tenni a szájába és ismét szopizott. Csak este kell neki másfél cici. Vagyis fürdés előtt megkapja azt a cicit amiből előtte evett és fürdés után pedig a telit. Így alszik este fél 9-től hajnal 1-2-ig, aztán fél6-kor kell megint cici.

bingii

Hello!

Egész tűrhető volt a hétvégénk a viharhoz képest. Meg is lepődtem... Nem volt sok nyűglődés, csak 1-2 alvásnál. Éjszaka egyszersem. Pedig egyik esti viharra még én is felébredtem.

Lányok, akiknek kevés a teje. Tegnap megittam 1 üveg Schlossgoldot és olyan lettem mint a fejőstehén. PRÓBÁLJÁTOK KI!!! Nekem nagyon bejött!!!

Mit gondoltok a kengururól, ami 2 hós kortól használható? Nem korai még a gerincének? A kendőt abszolút nem viseli el szegényke, vagy én bénázom el, de beleteszem és üvölt. Szerintem a kenguru tetszene neki. De valóban használható 2 hós kortól? A fektetős kenguru meg bazi drága (24990.-).

Ezek a tejes sztorik jók voltak. Én még mindig nyűglődésnek tartom, tény, hogy most hogy volt bőven, egyszerűbb volt a szoptatás, de ki tudja meddig tart. És akkor megint jön a nyűglődés. No mind1. Szerintem senki se agyaljon a mennyi tejem van és mennyit hízik a babám dolgokon, mert csak magát idegeli ki. Jó kedvű, mosolygós baba, akkor nincs gond! :wink:

Sagi! Az az 1978-as könyv még a feles tejet is írja, úgyhogy azért mérget ne vegyél rá. Tejet nem adnék a gyereknek még... Persze tudom sokan felnőttek feles tejen, de azért óvatosan az ilyenekkel!

Bende azt játsza mostanság, hogy éjjel tök nyugisan alszik az ágyában, de nappal a nappaliban kell lenni! Nappal nagyon minimálisat hajlandó az ágyában tölteni. Nappaliban vagy a játszőszőnyeget, amikor elfáradt vagy nyűglődik már, akkor megfordítom és azon is alszik... Nagyon felnőtt akar már lenni! :lol:

Ez a hét jó sz*r lesz, alig tudunk majd kimenni... ÚTÁLOM AZ ESŐT!!!

Kép
Kép
sleepin

Kona Noéminek,boldog két hót!!!

Panda, Dorkának boldog egy hót!
Vendég

Csajok! Ti hogy vagytok? Nekem kóvályog a fejem... Vajon a front az oka??

Sleepin: isten ments, h tehéntejet adjak a gyereknek! Bár anyukám már szajkózta az általad említett "te is felnőttél felestejen kislányom" szöveget, de azért én nem merénylek ilyet. Csak azért írtam, mert meg akartam mutatni, hogy mennyit változott a világ azóta. És azért is, mert tényleg nem hiszem, hogy gáz, ha egy gyereket már 2 hónapos korától nem csak tápszerezi a szülő, hanem hozzátáplálni, mint Lafi.
Schlossgold tippet ma kipróbálom, mert tegnap este is cirkusz volt. Pedig nagyon uuuuutálom a sört :?

Norma: jó is, hogy írod ezt a hízás dolgot. Na én nem híztam szoptatás alatt, de még nem fogytam vissza a terhesség előtti súlyomra, ezért MINDENKI egyfolytába csesztet, hogy: fogytál már??? miért nem hordod a hasleszorítót?? (holott hordom), ugye nem híztál??? :evil: Na nekem meg már ezzel van tele a hócipőm!!!
sagi1

Helló Csajok!

Hétvége: hát ilyenkor derül ki, hogy áram nélkül milyen kiszolgáltatott az ember. ha csak mi lettünk volna a férjemel akkor kit érdekel a sötétség a hidegvíz és a fűtés hiánya, de így... szombaton költöztünk anyósékhoz, aztán vissza... szerncsére aludhatott Marcus a megszokott kis helyén. És képzeljétek, nem is volt zizi :)
Sőt nekem az egész hétvége frankó volt! Pénteken apu és az uram elmentek hűttőért, végre van új hűttőnk!!! és tegnap elmentünk az urammal kettecskén vásárolni 11-fél4ig. Marcus evett üvegből, igaz csak 80at (sose issza ki) pedig 140 volt bekészítve, de legalább nem kellett rohani a következő etetésre. Na és persze amint kiszimatolt 4kor meg kellett szoptatni, mert ahogy megérzi a bőröm már szopna. (nem éheztetem a gyereket, félre ne értsétek :), de ha nem az én karomban van, akkor a kiszimatolás után csak egy órával kér enni 'úgy igazán' - azt meg nem hagyom hogy félig szívja a mellem)

Ági: cicin hiszti: próbáld azt hogy csak picit teszed át a másikra és ha érzed hogy belövell a tej, akkor gyors csere vissza az aktuálisra.

Sleepin: én már felszedtem a szobában a szőnyeget (na nem nagy szőnyeg - diegos virágos - mint kiderült Legonál és Pocoknál is ilyen van :) ) és ott van a babakocsiban a gyerek, ablak pedig kinyitva.

Napirendünk: hát nem tom, vagy elcsesztem a gyereket vagy valami, de mi a nappal együtt kelünk, utána fekvős szopi, hogy valamivel betömjem a gyerek száját :) meg még észhez térjek. 8kor szopi féleség (délelőtt a fekvős szopi miatt nem eszik rendesen) aztán beszélgetés, játék... ha unja a fejem és sír, akokr beteszem az önhajtós hintájába. 11kor szopi, utána alvás a babakocsiba kb. 2ig (nekem ezalatt az idő alatt kell elvégeznem a dolgom) utána szabadfogi természetesen vele. majd 5kor megint evés és szintén szabadfogi + esti hiszti + hinta... 8kor fürdés, evés, alvás. éjjel 3 kor kel, vagy 2kor és 4-5kor.
De ezt a hitás dolgot lehet hogy elszúrtam, hogy ott így elvan :(
Az esti hisztivel lehet valamit tenni? Ha hisztis akkor semmi nem tesz jót neki - de ahogy megyünk fürdeni, minden szupi, de mégse hozhatom minden nap egy órával előréb a fürdést.
Na mindegy majd nő és eszik rendesen és akkor alszik is rendesen.

Jaj, tegnapi vásárláskor szerettem volna venni egy gatyát, de mivel szoptatok és zabálok, és a mostani divat a répaszárú így nem kaptam nadrágot :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Ndombi a cukor miatt ne legyen lelkifurid, a kórházban is cukros vizet kaptak + tejből is az a jó, ami minél édesebb... mióta szoptatok én halomra zabálom a krémest (érzem hogy nekem is kell és állítólag őt is nyugtatja az édes)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok
bocsi hogy beleirok
nekunk a fektetos kengurunk van es nagyon nagyon jo, imadja! Szerintem ha tudtok vegyetek. elvezi hogy kozel van anyuhoz!
Bocsi megegyszer hogy beleirok.

Sziasztok, jo babazast!

Kép

Kép
cirkuszka

fekvő kengurut ésn is akartam ,csak 56 cm-es bubát lehet beletenni. D 62-vel született :lol:
ndombi

mármint fekve 56, állítva lehet már nagyobb.
ndombi

Ndombi,
enyem 60 szuletett es siman belefer kenyelmesen! mondjuk a 62 az mar nagyobb :D

Kép

Kép
cirkuszka

Sziasztok!

Konkri,nálunk is megy a hiszti ezerrel fürdés előtt már másfél órával:(Nem tudok mit csinálni,mindenhol elvan kb 5 percig,a pelekázon kicsit tovább,de alapvetően nyügik vagyunk:(
Azt mondják a babás ismerőseim,hogy ilyenkor ez normális.
Jó lesz ha már kinővi :lol:

A Diegos szőnyeről annyit,hogy szép,de igazad volt,mikor mondtad h minden nap lehet porszívozni:(
Nem volt jó választás ilyen szempontból,pláne babaszobába,ahol majd ha már mászik,meg játszik állandóan porszívozhatom.(jó most is kell,de akkor még jobban)
Mi Nórival voltunk plázázni vmelyik nap,simán végigaludta :lol:
Vettem tök jó felsőket:)

Kilók:
hát nekem is jó étvágyam van sajnos,uh ami lement kg már visszajött 2 :twisted:
Uh most tartok ott ahol a terhességet kezdtem.

KépKép
pocok81

Szisztok! Megint nem ovlt jó a gépünk, sajnos. Nem tudok visszaolvasni mindent, mi jól vagyunk, Szofi még mindíg szépen szopizik, szerencsére más nem kell neki. Ezen a viharos hétvégén ő is nyügösebb volt egy kicsit, de átvészeltük. Valamelyik újságban a szoptatásról van szó, és azt írják, hogy a tehéntej, meg a cukros ételek csökkentik a tej mennyiségét. Tudtok erről valamit? Nekem a kilóimmal szerencsém van, 15 ment le a szülés után, eddig nem jött vissza semmi.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Betty: hát énma kicseleztem a gyereket :) 3kor kelt, ettünk és bevágtam a babakocsiba és gyors elfutottam vele a mamámékhoz, úgy rohantam vele, hogy zötyögjön annyira a kocsi hogy ő közben aludjon (mert az elején volt ám hiszti, meg sikítás) de sikerült! fél 6ig aludt még itthon, utána evés és a hintáját alig kellett bekapcsolni este :) nem volt hisztis! és még kakilt is! valahogy ki kell erőszakolnom a gyerekből hogy aludjon 10/11-től 2/3-ig és utána még 5ig. megpróbálom most pár napig cselezni, aztán csak megmarad az igény, ha már hozzászokik.

kilók: én lezarom a kilókat, de biztos azért mert nincs nyár és mert az a plusz 2-3 kiló nem zavar. de muszáj lesz új nacit vennem, mert a csípőm már tuti átformálódott, szétcsúszott, látom is rajta, meg hát az utsó hónapok elég szenvedősek voltak ilyen téren, a szemérem csonom jól feszítetette a kis feje.

na keresek vmi időjárás jelentést... hogy holnap megyünk e a levegőre vagy a nappaliba fogom csak a huzatba toligálni... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

ja viszont ebbe a cselbe én jól ki is fáradtam... a nagy loholásban :)

Kép
Kép
Kép
konkri

CSibe,szia, már hiányoltunk!!!Képek???Én csak 9 -10kg-t dobtam le...
Vendég

Azt el is felejtetettm, hogy SZofi is hasfájós, de mostanában minden este sír. De nem pukiznia kell, csak büfizni, ilyenkor bukni is szokott egy jó nagy adagot, és addigra annyira elfárad a sírásban, hogy el is alszik. Csak eddigre már a hátam fáj a cipeléstől. A védőnő szerint egyértelműen túl van etetve, mivel alvadt tejet szokott bukni, azt mondta, adjak neki kevesebbszer, de nem tudom, hogy csináljam anniyra tud sírni a ciciért, van, hogy 4-4,5 órát is kibír, de van, hogy csak kettőt. Nekem nagyon oda kell figyelnem, hogy mit eszek, nehogy fájjon a pocija.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Képeket majd talán a jövő héten tudok felrakni, van egy ismerősöm, aki profi fényképész, megígérte, hogy majd átjön, mert a mi gépünk betojt, mint mindíg minden nálunk. Addig gyönyörködöm a ti babáitokban, meg az enyémban élőben. Jó nagy baba ám, és pufók képű. Még a nyaka is hájas, dehát imád enni mit csináljak. 3 hetesen volt 4571 gramm.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csajok,

aki volt már hasi-koponya uh-on a Heim Pálban az tudna esetleg nekem számot adni, hogy hol kel időpontot kérni?! Doki azt mondta menjünk el, de beutalót nem ad és állítólag fizetni kell érte?!?!

egy tegnapi kép... Kép

bingii

Legoval mi van?? Ő is régen jelentkezett már....

bingii

Bingii,
Maja egy tünemény :wink:

Lafi,
Köszönjük! Nagyon gyorsan megy az idő, a gyerekeken látni legjobban :?

Konkri,
Miért baj, hogy ilyen jól elvan a hintába? Én örülnék ha Dóra is élvezné ennyire, mert állandóan kézben akar lenni, tudja mi a jó :wink:

Kilók: Nem panaszkodthatok több is lement mint ami feljött, így vagyok 49.

Tej: Erre se panaszkodhatok, bár ha így folytatja anyósom, akkor... :?
Vendég

Konkri,én 14-től sétálok vele általába és van h 17-ig is.Közbe alszik végig,aztán 17kor kajcsi és utána kezdődik a rajcsur :lol: Fél 8kor fürdünk,de elég kivárni sokszor.
Abba az időszakba nagyon igényel minket(jó ez temészetes,h mindig de ekkor nagyon)

Nektek is szereti a baba a porszívót?
Nóri amint meghallja,mint akit hipnotizáltak,elhallgat és néz,v elalszik.
Azt olvastam,h ezek a kicsik az ilyen zavó hangokat ki tudják zárni és nem zavarja őket.

Tegnap párom felhangosította a zenét és akkor is ugyan ez volt.Uh esti hisztinél ez egy megoldás,csak azon gondolkodok h nem rongálja a hallásukat ez a hangos zene,zaj?(lehet hülyeség)
:oops: :oops:

KépKép
pocok81

http://www.semmelweiskft.hu/gyermek.php

12.000 Ft és nem kell beutaló, állítólag ez a komplex szűrést nem támogatja az oep és az ára attól függ melyik cég mennyiért csinálja....nekem ők bejöttek, aranyosan voltak, mi a Tűzoltó utcaiban voltunk!
Maja egy tünemény!
Vendég

Lafi: köszönöm szépen az infót! Nem semmi milyen árak vannak, de hát ezek a picik és a nyugalmunk, hogy tudjuk minden rendben van minden pénzt megérnek :)

Pocok: Maja is elalszik a porszívóra:D

Pandus: de nagyon irigy vagyok. 49kg szerintem általános iskolában voltam utóljára :lol:

bingii

Hát Bogyra mi már a 62es ruciba se fektetünk be... azt néztem ha minden nap összebukja vagy bármi, akkor is örülök, ha rá tudomadni mindet. bodyból már 6hósat vettünk.

Panda, hinta: mert attól félek, hogy hinta függő lesz a fiam. tegnap próbáltam iscsökkenteni az adagját, este sikerült is, el volt anélkül, hogy ment a hinta, de a délelőttöt nem tudom kivédeni... :( most is ott alszik... és ha leállítom, akkor felébred. mindenki szerint gyorsan megy, de ő meg elalszik benne - hát akkor... Ja és apukám már azon gondolkodik, hogy hogy lehetene adapterrel megoldani az üzemeletetést, mert nem fogjuk bírni elemmel.
Fogyásod: sejtettem, hogy te szülés után is topmodell leszel... :)

Betty: igen megpróbálom kivinni délután, vagy itt szelőztetni... csak előtte még a 11-2ig alvást kell túlélni :)

Bingii: Majus nagyon édi, és tök hasonlít Marcusra :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Lafi!

Hol vetted az üveg almareszelőt?
Konkri,jobb lett volna ha tavasz végén,nyáron születnek a manók olyan szempontból h akkor simán kivinném este 6kor is és akkor talán elmaradna a hiszti:lol:, de igy akkor már sötét és hidegebb van. :?

KépKép
pocok81

Betty: és mit csinálsz pl ma? ilyen időben is kimentek sétálni? vagy ha esik az eső? Nekem Marcus nappal leginkább csak a levegőn alszik el, és akkor is ha megy a kocsi vagy a hintában...

És most éjjel se aludt rendesen :( még az a mák, hogy nem sírt.

Csajok, nektek még mindig tüsszög a gyerek? és nekem most a fülét tekergeti gyakran. ez mitől lehet? ha fürdéskor ment bele víz, az nagy gáz??? (de nem hiszem, hogy fáj a füle, mert akkor sírna, vagy dörgölné, de ő a cimpáját tekergeti.

MÁK: valaki írta h postán is el lehet intézni... de hogy ha kell hozzá az eredeti szüli és személyi... ?

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,
Nekem a családit stb. a párom intézte el, a kutya se nézte, hogy én hol vagyok. Postázásos dolgot nem tudom :roll: Az elemes dolog tényleg problémás lesz főleg, hogy ezek góliáttal működnek, és egy vagyont költhesz rá :? nekünk is 5 elemmel megy, plusz az ágy felett a forgó is 4-el :?

Pocok,
Nálunk a hajszárító a menő :lol: arra elalszik általában.

Kép
Kép
Vendég

Pocok, a pesti piacon van olyan, hogy árul mindenféle reszelőt, na üveget nem, mert senki sem veszi, túl drága, 1500 ft, így azt külön kell rendelni nála...hátha nálatok is van ilyen hely...amúgy üvegreszelővel sokkal lédúsabb az alma, körte plusz higiénikusabb is!

Konkri, a trüsszögéssel trüsszögi ki az orrából a kakit, tök normális!
Vendég

Lafi,sajnos nem találtam sehol,és én is ugy hallottam h már nem lehet kapni.Pesten melyik piacon?

Konkri,én ilyen időbe simán kiviszem sétálni 2 órát is!Olyan jókat alszik.5 fok van,semmi baja nem lesz,nekem is jó,mert több anyukával talizok és velük sétálok:)
Mi most ettünk pl és ilyenkor kirakom a játszó szőnyegre,bekapcsoltam a Depeche modeot neki(ezt hallgattuk mig pocakba volt,tegnap meg Ákost hallgattunk:)és elnézelődik egy darabig itt,én meg netezek közbe.Néha elalszik közbe 5 percekre.
Ha esik az eső akoor szarba vk,de akor kinyitom rá az ablakot és úgy levegőzik.

KépKép
pocok81

Sziasztok!

Bocs a közbeszólásért, be szoktatm kukkantani hozzátok is, lévén hasonló korú csemetéink vannak.
Konkri felvetette a MÁK postai ügyintézést és én már túl vagyok ezen, gondoltam segíthetek.

Szóval postán intéztem, felhívtam őket hogy mit kell küldeni, mert én is úgy tudtam, hogy minden eredetiben kell.
Csak az anyakönyvi kivonatot kell eredetiben elküldeni, mert arra ráírják az igénylés tényét, a többi papírt meg fénymásolatban kellett csatolni az igénylőlapok mellé. Ők javasolták a postai utat, mert hogy kilómétere sorok állnak az igénylésnél.

Nekem egy hét alatt visszajöttek a papírok, uh. nagyon meglepődtem a gyorsaságukon.

Egyébként nagyon aranyosak a babák!!!!

üdv: Edina

KépKép
domidina

Hello!

Sagi :) Gondoltam, hogy nem fogsz tehéntejet adni Neki, csak azért írtam, hogy azért a régi könyv mégiscsak régi...

Mi azt játszuk 2 napja, hogy este fürcsi, kajcsi, alvás, majd 5kor kaja. De Őfelsége már 4től mocorog egyfolytában annyira, hogy nem tudok Tőle aludni, így fogom és átrakom hozzánk 1 órára ott még szunyál MOZDULATLANUL 1 órát, és kel is kajcsiért 5kor. Reggel detto ugyanez... :D

Bejött a Schlossgoldos trükk? Én tegnap is megittam egyet! De így, hogy dől belőlem a tej, így is kizabálja... :shock: Mohó... ja persze aztán jön is vissza belőle rendesen.

Bingii :) Maja tünemény gyönyörű kislány!!! :D

Kép
Kép
sleepin

Pocok, nem tudom, nem én intéztem...majd megérdeklődöm...esetleg küldjek postán neked, ha sikerül intézni????
Vendég

Pocok :) Mi most Metallicára aludtunk el! :D Ja és Nightwishre született (már aki ismeri). Nem én kértem, szülésznő mondta, hallgassunk valami zenét, jó lesz??? Hát mondom, már hogyne lenne jó... Na aztán mikor már nemtudom hanyadszorra hallottam ugyanazt a számot, lekapcsoltattam... :D

Pandi :) Látom Nálatok is éljen a kiságy! :D Nekünk esküszöm csak este alszik el benne. Nappal már jópárnapja nem aludt benne rendesen. Most is a mi ágyunkon alszik. :D Amúgy pedig megzabálom azt a vaskos, husi száját Dorkának! :D

Kép
Kép
sleepin

6150 gramm!!!

Blo, hozzátápi?
Vendég

Lafi,ezt találtam a neten,ilyen a tiéd is?
http://www.boseso.hu/index.php?id=kosar ... t_id=2242&
Mert ha igen,aakor rendelek itt,köszi:))
Ugy olvastam h van személyes átvétel.

KépKép
pocok81

Én is akartam már kérdezni csajok,h az nem baj ha beleér a füle a vizbe?
Mondjuk uszáskor is bele fog,de akkor már nagyobb lesz.

KépKép
pocok81

Most találtam a Brendonba is lehet kapni almareszelőt:)Mondjuk Budaörsön pont nincs épp.
Na eldugulok végre..

KépKép
pocok81

Betty! Azért keresed ennyire a reszelőt, mert te adsz almát neki? ha igen, akkor jelezd, mert akkor én is megpróbálom!

Vitaminok: D,K. Meddig kell adni? Úgy tudom, hogy addig, amíg csak tejen él, és utána? ha pl almát eszik?

Kép
Kép
Kép
konkri

Igen, ez az!!!!

Konkri, K vitamint amig CSAK anyatejet kap, amint mást is, már nem kell, mi egyáltalán nem ettünk még K vitamint, hiába kap anmyatejet, több a táp és a főzi.
D vitamint a téli babáknak egészen jövő tavasszalig...
Vendég

Konkri: van mostani képed róla?? :)
Én is kiviszem ilyen időben is. Amíg nincs nagy mínusz és nagy szél addig semmi bajuk nem lesz ha jól fel van öltöztetve.

Pandus: Dóra nagyon tüneményes :) Igazi kishölgy:)

Ma voltunk dokinál....hát izé...3hét alatt pont 1kilót híztunk 5310gramm :? ok vagyunk most. :shock: Doki azt mondta, hogy ez most egy kicsit sok, mert 4hét alatt kéne ennyit hízni, így próbáljuk kicsit csökkenteni a kajálásokat...asszem nem jó napoknak nézek így elébe....

bingii

Bingii: már bocs de mondja meg egy doki, hogy hogy a f@szba lehet csökkenteni egy bébi kajáját??? 2 lehetőség van: vagy nem adsz neki mindig ha kér vagy elveszed tőle a végét... és akkor majd üvölt. Vagy nem jól gondolom? Mellesleg akkor a tej is ennek megfelelően csökken... De ugassatok le ha hülye vagyok.
(vagy akkor a héten ne is adj már neki enni??? :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
Kép
konkri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?