zitacicu: mesélést mi azokkal a keménylapos könyvekkel kezdtük, amik még az enyémek voltak, bár ezek csak pársoros versikék voltak inkább, végighallgatni egész történetet először úgy 20-21 hónapos korában volt türelme, ha jól emlékszem, és Marék Veronika műveivel kezdtük. Elalvás előtti mese úgy 3 hónapja van nálunk. Mi is inkább a képekkel kezdtük úgy egyéves korában, mint Beáék, egy időben hirdetési újság-hegyeket átlapozva ettünk mindig Marcsival.
Ovi:szerintem csak szeptembertől mehetnek, bár a múlt héten beszéltem egy apukával a játszótéren, az ő kislányuk áprilisban lesz 3, ő mehet akkortól, de csak a Gáspár Z. u-iba vették fel, máshova nem. Nagyon várják már.
A.T.Zita: nekünk is ez a kettő van meg, szerintem van az Alexandrában, de az egyiket mi pl. a Cora-ban vettük.
toncsi, válasz kérdésekre: 1 mi vettünk , használjuk állandóan, jobb bele pakolni, mint hátizsákba, de nem nélkülözhetetlen. Ha pl. orvoshoz megyünk gyalog, én is hátizsákba pakolok, de hétvégi nagyszülő-látogatásokkor, meg utazáskor mindig visszük. És nem drága, nem egy nagyberuházás.
2 szerintem felesleges megvenned, ha valami miatt kell, majd akkor veszel, de hamarabb attól nem megy vissza a hasad.
jégvirág: nekünk bevált a pihenőszék nagyon Dórinál. (Marcsi is addig élte napjai jelentős részét a hordozóban, amíg teljesen ki nem nőtte.) 1-aludni jobb benne, amíg pici és bealszik itt-ott, 2-kényelmesebb üldögélni is, 3-dönthető, 4-etetni jobb benne, mint a hordozóban, több szempontból (pl. könnyebb tisztítani) Rendszeresen abban etetem Dórit, marcsi irigy az etetőszékre (tulajdonképpen arra leginkább).
zituska, atyaég, miket álmodsz!!!!!!!
Valahol szeretnék még harmadikat, de most inkább úgy tűnik, hogy nem lesz. A kettő is sok sokszor. (Dóri fél5-5-kor kel, és napközben se alszik túl sokat.) NAGYON irigy vagyok minden anyukára, akinek van energiája, türelme több mint 2-höz.
Pl. ettől is félek: mi lenne, ha harmadszorra ketten lennének, jaj neeeee…
Na meg már 35 vagyok.
Enikő: én is imádom a csendet és nyugalmat. Olyan ritka.
hefe: szuper a kisház! Ti is terveztétek? Érdekel, mer Marcsi a Játékdzsungelben imádta a bebújós-nyitós-csukósakat, de az 40-50ezer ft, most láttam újságban. Köszönjük kérdésedet, Dóri lelkes hátonfekvés-gyakorló, de leginkább cipelészve szeret lenni. Hason kinyomja magát, ennyit a mozgásról.
TV: Marcsit nem engedtem tévézni egyéves koráig egyáltalán, Dórira sokszor nincs energiám odafigyelni, hogy ne nézhesse.
gyanixi: Marcsi 11 hónaposan állt fel, és kapaszkodás nélkül 14 hónaposan indult el. Nem vezetgettük egy métert sem kézenfogva, és Dórival se lesz másképp. Az én járásértelmezésem az, hogy akkor indul el, amikor biztosan elbírja a vázrendszere (gerinc, egyéb csontok, izmok) (talán ugyanarról beszélünk, gira?
), ezért nem vezetgetünk.
gira: először nekem is tetszett a vegyes csoport gondolata, de mostmár nem. Egyszerűen más az érdeklődésük, ezért másként kell velük foglalkozni, és ez megosztja az óvónők figyelmét, energiáit stb, tehát hogy jól működjön, ahhoz kivételesen jó pedagógusokra van szükség. Én egyébként sem szeretném, ha a csajok egy csoportba járnának.
szilcsi: akkor kaptál egy kis haladékot, vagy nem jó így, mert lelkileg rákészültél már?
Séta közben láttam egy plakátot, hogy a piarista gimiben február végén megint voltak gyerekprogramok, na erről megint lemaradunk, pedig néztem a honlapot, amit Kajla írt, de ott nem találtam friss programajánlót.
Kis betegeknek jobbulást!