Új privát üzeneted érkezett!

A Tali,szerintem lefújva..............
Itt nálunk esil az eső.... :? :?

Kép
bibi226

Részünkről biztos lefújva a tali, Gréti éjszaka belázasodott :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!

Magas láza van?
Mi úgy tűnik meggyógyultunk, de idegtépő volt a 3 napos 40 fok körüli láz :? Semmi más tünet :roll:
Vendég

Gira: Nem, nem magas, hónaljban mértem csak hajnal fél 5-kor, akkor volt 38,2, kapott Nurofent (kúpot még nem, mert annyira nem volt magas a láza), most 37,8. Semmi más tünet nincs, de ez szokott lenni nálunk ha beteg, 3 nap láz semmi tünettel aztán kutya baja.
Bár a széklete is lazább a megszokottól, meg tegnap is 2x kakilt, meg ma is már 1x....remélem semmi komoly.
Mennyire hiteles náluk ha csak hónaljban mérem a lázat? Nincs szívem popsiban mérni :(

Anna: Nóri nagyon ügyes! Nem semmi hogy még nincs 3 hós és már forog :) A torta is szép!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Helló!

Én is a talit akartam lemondani, de látom már lefújva.

Bea! Grétinek jobbulást! :):):) Hétvégén Dénes is lázas volt 1 nap 1 éjjel, aztán semmi. Nem tudom, hogy mi lehetett. :?:

Dancsi, ma is megszenvedtünk az éjszakával, számolni sem érdemes, hányszor ébredt... :shock: :? Te megvárod, még magától visszaáll a rend, vagy próbálod valahogy visszaszoktatni Boldit? Jozsó is rosszul alszik?
Tényleg édesek, ahogy a tűzijátékot nézik! :)

Anna, gratula a picilánynak, a torta nagyon szép! :):)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Bea!

Sztem ha elindul felfelé a higanyszál (hónapljban), akkor jó az a mérés. Nekem 10 éves koromig egyáltalán nem lehetett hónaljban mérni, mert olyan sovány voltam :) De nekem meg sem mozdult a higany :lol:
Vendég

Zsuzsi: Vírus :)

Gira: Digitális hőmérőnk van, de megy "szépen" fölfelé...

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Üdv.

Kármen, azta, akkor Norbit tényleg a gólya hozta!
Gratula a fiacskádnak az álláshoz, tényleg készülhetsz.

Szilcsi, nálunk simán megy a lábköröm vágása is, valamivel játszik, aztán én gyors lenyissz. Habár az utóbbi időben macerásabb a dolog, mert menne, de érdekes, mert ha énekelek neki, akkor csöppet lenyugszik.

Toncsi, szerintem a homeós dolgokkal ráérsz a 36. hét után.

Bibi, Barni jó súlyban van. Peti egy hete, állva volt 90 cm.

Toncsi, a pelenkázótáskához annyit, hogy nekem van egy vízhatlan kis tasim, vállra akasztható, pár pelenka, kenőcs, ez-az simán elfér benne, a pelenkázó alátétet meg egy kiszuperált törölköző helyettesíti.

Hefe, szupi ez a kis házikó!

Klzsuzsi, aranyos lehet Dini, ahogy kommentál.

Zitacicu, egy volt kolléganőmnek jan. végén volt hároméves a lánya, de őt még bölcsibe kellett íratni, gondolom, óvodakezdés csak szeptemberben van.

Dancsi, hogy Boldi milyen tágra nyílt szemekkel nézte a tűzijátékot! Remélem, nálunk is így lesz, ugye egyévesen Peti megijedt a hangjától, de akkor mi voltunk a balfékek, mert előtte gyújtottuk meg, és durrant, attól fakadt sírva.

Sznanna, nagyon ügyes Nóri! Guszti ez a torta! Nekem a tatám és a keresztapám Mátyás...szombaton ünnepeltük előbbit, majd jövő hónapban utóbbit. :o

Bea, szerintem ilyenkor már simán jó, ha hónaljban méred, gondolom, ott ülsz mögötte, és szorítjátok együtt a lázmérőt. Én őszintén csodálkozok, hogy Peti még tűri a popsiban mérést, én úgy gondolom, hogy kétéves kora után megpróbálkozunk a hónaljban történő méréssel.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Hát én is voltam ovinézőbe, itt a szatymazi oviba! :wink:
Megkerestük a vezető óvonőt, nem jelentkeztünk be előre, tök normális volt, mindent elmondott, körbevezetett az egész ovin. :lol:
Ami pozitiv dolog, hogy a kis csoportosok, teljesen külön épületben vannak, külön ebédlő, külön mosdó, külön játszótér van nekik. :lol:
A középsősők, meg a nagy csoportosok egy épűletben vannak, nekik már egyűtt van az ebédlő, meg a mosdó is, de egyébként az épület tök különböző pontjain vannak a szobák.
Van tornaszoba.
Ami kicsit negativ volt, hogy szerintem a tisztasági festésen kivűl másra nem nagyon szokta futni, meert a bútorok, szőnyegek elég kopottak, régiesek voltak. a csoportlétszám 20-25 fő körül van. Fakultativ foglalkozásként ritmikus sportgimnasztika, meg néptánc van. De azt mondta a vezető, hogy annyi féle program, foglalkozás van nekik, hogy nem nagyon van energia másra. :wink:
Láttam a vegyes csoportot, hát nekem nagyon nem tetszett. :roll: Tök nagy dromedár 7 évesek, meg kis 3 évesek egyűtt, hát nem tudom!

Bocs, ha valakit untattam, csak irtatok sokat az ovikról, gondoltam leirom milyen egy nem városi ovi!

Bea!
Grétinek jobbulást!

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

zsuzsi,
Jozsóval nincs gond, csak reggel ordít, hogy nem megy oviba

Boldizsár elalszik simán az ágyában és valamiokr éjfél és hajnali 4-5 között átjön hozzám és attól kezdve én nem alszom, mert vele nem lehet egy ágyban aludni, forgolódik, dobálja magát, legalább 3* leesik az ágyról és felkel sokszor, hogy mammmmmma kéjem a cicim

nincs ötletem az éjjeli kelésekre sajna
Vendég

Sziasztok!

Viussal is megjártuk a dokit. Vírusos torokgyulladása van és köhög. Csodálkoztam is, hogy nem dőlt ki, a bölcsibe a múlt héten alig volt gerek. Betegek! :( Láza hála nincs, helyileg kaptunk antibigyós orrcseppet a nózijába, meg Stodalt adom neki.
Csak nagyon nyűgös,feszt sír és az idegeimet nap végére taccsra vágja... :oops: Úgyhogy felmondok :lol: Most! :D

Zita: Figyi, a gyereket nem fogja érdekelni, hogy mennyire kopottak a bútorok az oviban. Sajna nem lehet elmondani az ovikról, hogy túl lennének finanszírozva :( . Az a lényeg hogy tiszta legyen és hogy az óvónénik jók legyenek! Találkoztál Márk jövendőbeli óvónénijével is?

Betegeknek,lázasoknak gyors gyógyulást!

Bea, én már kb egy éve hónapjba mérem Vius lázát és szerintem pontos értéket mutat!

Exi: Dolgozol? Felvettek már állandóra? Jöhet privibe is , ha nem publikus! :D Pénteken láttam tesódat Petivel a Kossuth L stg-on. Úgy cipelte, mintha a saját fia lenne, édesek voltak :lol: Petinek milyen hajszerkezete van, szédületes! Próbáljatok másodjára kislányt legyártani :D .Egy kislány ilyen fürtökkel....kéééééész, bombázó :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hja ha már a nem alvásról van szó. Enyim Zalán is kb 3-4 hete nagyon rosszul alszik. Én se tartom számon hányszor kelünk fel éjjelente. Forgolódik, nyűglődik, sírdogál. Nem találja a helyét, aztán cicizik és bealszik, 20 percre,és utána kezdődik minden előlről.. 8)
Vettem Neki a hét végén,Viburcol kúpot, azt adtam éjszakára, picit jobb lett, éjfél helyett 2-ig aludt, de nem akarom szegényt kúpozni, bár homeós..... :roll:

ceniko
Szeged

Enikő!
Az ovonénikkel nem találkoztunk, de mivel egy kiscsopi van, nem nagyon van választási lehetőség. Gondolom akik elmennek nagycsoportosok, azoké lesz. Szóval tetszik nem tetszik, akit beosztanak, az van. De minden csoportba ahová benéztünk, ott ültek a gyerekek között és játszottak velük. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!
Mi is rengeteget szenvedtünk az éjszakai felébredéssel, aztán most kb. 1 hete talán megoldódni látszik. Régen 5-6x is felkelt és lógott egyfolytában rajtam, aztán 1-1,5 hónapja csak 1-2x kelt fel, most meg 1 hete átalussza az éjszakát. Letesszük 1/2 9-9-kor és alszik 7-8-ig!Remélem így is marad!!

Kérdeznék: kinek mikor indult el a gyerkőce? 1 hónapja már 3x felállt magától Réka, azóta meg semmi. Remekül közlekedik a bútorokban kapaszkodva és lábújhegyen!!!Ja, és a térdén megy!!Kezében a játék és megy a térdén, ez a járás nála... :roll:

Kép
gyanixi

Zitacicu! Ovik (is) normativára dolgoznak, ha csak márc. kezdenétek akkor nekik szept. már fent kellene tartani a helyet de nem kapna márc. utánuk támogatást, nekik ez nagy bukta, ezért hát ált. okt. végéig engedik hogy elkezdjék a gyerekek. Kivéve alapitványi ovikat, ök év közben is felvették öket még 2 éve.

Hefe! Nagyon szuper a házikó!! Igen voltunk uszni, a héten nem megyünk beteg lett Orsi is. A fogam, ne is mondd már rettegek hogy mit csinálnak vele és mibe kerül (igen, jol sejtetted csak az utolsó mütét volt a 2 fogra 32e) Persze kell nekem maszek, mehetek tb-re és kihuznák :(

Enikö! sajnálom már megint betegek vagytok!

Dancsi! Hát jol megnött már Boldi is!

Anna! de ügyes lánykád van!! A torta, hát én meg sem probálok házit diszitgetni :D

Bea! nemrég beszéltük itt, nekem a digitális (2 fajta is van) nem vált be honaljban mindig kevesebbet mutatott sokkal mint a valos (én pl. mindig csak 35,6-36 vagyok azzal) De popsiban jol mért, csak Orsi nem türte már, igy 1 hónapja fülméröt kellett neki venni.
Higanyos megbizható, de azt meg Orsinak nem volt türelme kivárni

Zita! Nekem bölcsiben sem tetszett már ahol vegyes csoport volt. Nálunk van ugyan 2 kiscsoport és elöször örültem is hogy Orsinak az jutott akit mindenki agyondicsért nekem, most már nem. Orsi szereti, de az ovonéni nekem nagyon nem jön be, mosolyogni még nem tanult meg. A másik kiscsoportban bezzeg olyan kedvesek vele, velem. (és ott még gyerek sem bántja az udvaron :( )

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gyanixi!

Nálunk Réka 11,5 hósan indult el, de neki utána kellett 2 hónap a biztonságos egyedüljáráshoz.
Hajna pontosan 11 hós volt, amikor elindult, és 1 hónap múlva már szinte szaladt.
De ez nálunk családi vonás, én is ekkor indultam el. A barátnőm lánya viszont 16 hós volt, de a barátnőm és a nővérei is ennyi idősek voltak, amikor elkezdtek járni. Szóval sztem ez genetika ;)

A térdelés meg gondolom biztonságosabbnak tűnik neki, mint olyan távol kerülni a földtől :) De sztem már nem kell soká várni, és szaladhatsz utána :lol:

Zita!

Én ebbe a vegyes csoportba ilyen szempontból még nem gondoltam bele. Nekem az lebegett a szemem előtt, hogy a csajaim egy csoportba legyenek...

Tényleg kinek mi a véleménye a vegyes/nem vegyes csoportról? Melyik miért jó?
Vendég

Ja egyébként az elméletem szerint, akkor kezd egy gyerek járni egyedül, amikor a testarányai olyan paramétert érnek el, hogy a súlypontja lejjebb kerül, és már nem billenti el a saját feje minden mozdulatára. Tehát nincs köze ahhoz, hogy ki milyen ügyes, vagy az agya milyen fejlett. De ez csak az én elméletem :wink:
Vendég

Gira!
Hát itt azt mondta az ovonő, hogy a vegyes csoport általában pont a testvéreknek van. De nálatok szerintem más a helyzet, mert kicsi a korkűlönbség a lányok között. Mikor Réka 5 lesz, Hajna 4 éves. Nekem az nem tetszett, hogy van 3 éves meg 6-7 éves egy csoportba. Azért a 3 év különbség az nagy. :roll:

Enikő!
Bocs, természetesen Violának is jobbulást! :wink:
A Viburcol Márknak nem sokat ért! :roll:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Gira, jó, ez a járásértelmezés. :) Én ebbe még nem is gondoltam bele...

Enikő, igen, véglegesítettek. :D Ja, én másodjára is fiút szeretnék...de ugye nem rajtam múlik. :oops:

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok! :)

Én nagyon remélem, hogy felveszik Botit jövő januártól az oviba, mert ha nem, akkor 9 hónap olyan sok idő, mire elkezdhetné..

Niki :)
Boti 17 hónaposan kezdett járni (igaz, hozzánk járt gyógytornász), de ő ahogy elindult, már szaladt is, tök biztonságosan járt, és nem esett-kelt!

Exi :)
Én is énekelek Botinak körömvágás közben, ez nálunk is bevált nagyon! :D

Dancsi :)
Ha jobb az idő, mentek játszóterezni a Hargitai abc mögé?

Bea :)
Grétinek jobbulást!! Te meg vigyázz magadra...

lázmérés: Én még mindig a fenekében mérem Botinak a lázát. :oops:
Tök jól tűri, és nekem is egyszerűbb...de lassan át kéne térnünk a hónaljban mérésre. :?

Zsuzsu :)
Még neked akartam írni, hogy ne izgulj, minden okés lesz a dokinál! :wink:
Az asszisztense az egyik uh-s csaj a klinikáról! Eleinte elég komoly volt, de amúgy rendes, és lehet vele beszélgetni is! :wink:

Enikő :)
Viusnak jobbulást!!
Afene vigye el már ezeket a k..va vírusokat! :evil:
Ezért nem engedem a bölcsibe még márciusban sem Botondot.. bár könnyen vagyok, mert délelőtt, amikor levegőznek a gyerekek, le szoktam küldeni Botit hozzájuk, aztán ebédelni már hozom fel.

képek! :D :D

Kép

Kép

segítséééég! :lol:
Kép

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!!

Zituska!
GYÖNYÖRŰEK!!!!!!!!!!!! :D :D :D Az a mosoly.......... Szerinted mennyit kell várni a dokinál?? Tudja tartani az időpontot??? Tegnap mondta a férjem, h kedden vidékre megy. Valószínűleg hazaér, de ha nem, vinnem kell Ábelt... érdekes lesz, amíg vizsgál a doki, kisfiam szétkapja a rendelőt.... :cry: :cry:

Enikő!
Megvan , h hol csináltatjuk a genetikai tesztet, csak az a kérdés, h mikor. 25 ezer FT, ha szükség lenne hasbaszurira, akkor az még 5 ezer. ( Mivel gyogyit szedek az ugráló vérnyomimra, megnyugtató lenne a teszt. )
Violának jobbulást!!

Bea!
Grétinek is gyógyulást!

Gira!
Nagyon teccik, amit irtál a járásról!!! :D Egyetértek.

A.T.Zita!
Szőlővárosomban csak vegyes csopik vannak az oviban. Panaszkodik is a barátnőm, h az Ő 4 éves ikerlányai 7 évesekkel vannak együtt. Rossz, mert érdeklődésileg, magatartásilag teljesen mások....

Niki!
Ábel kapaszkodós felállása és az önálló járás közt közel 4 hónap telt el. (7 hó-10,5-11 hó) .

Anna!
Tündéri a csajod!!!!!!!!! :D :D :D

Dancsi!
Milyen nagyok már a fiúk! Egy kislány??? ! :lol:

Eszter!
Szép a házikó, kislányod pedig gyönyörűséges!

EDIT???????????????????!!!!!!!!!!!!!

rólunk:
Jól vagyunk, Ábel hozza a szokásost. Lassan zárni kell az ajtókat, mert kinyit mindent. Lábujjhegyen eléri... Imád rohangászni, apuci meg retteg, h mikor kell vele indulni az ügyeletre, ha elzúgna....
:cry: :)

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Ezer éve nem voltam erre, elég prózai oka van, kicsit maga alá gyűrt a depi, de már kezdek észretérni. :) Sőt "a tett halála az okoskodás alapon" beadtam cégen belül máshová a pályázatom, de most erről babonából nem írnék többet
Lindus is beteg, bronhitise van, alig van hangja, köhög mint atom, hétfőn kezdenénk a bölcsit, no comment.
Lottika jól van még....

Toncsi! Én imádom a pelenkázótáskát, babakocsira tehető volt nekem mind2 lánynál.

Niki! Lotti 14hósan, Lindi 11,5 hósan indult el, én 16 hósan. Nem tudom mitől függ, de teccik Gira elmélete. :)

Ovi vegye csop: azt tudom, Lottinak nagyon jó, hogy 1-2 kivétellel majdnem teljesen sima nagy-középső csoportba jár. Ugyanis ő " megőrülne" attól, hogy ha nem tud vmit, márpedig aki idősebb, az okosabb is (főszabály szerint persze :) ). Nem tudom azt a maximalista agyát, fejét honnan is örökölte :lol:

Dancsi! Édesek a gyerekek, milyen szemekkel bámulják a tortát! :) Tesód ikrei vannak a képen még? Te csináltad a tortát? Boldi allergiájával mizu? Eszik?
Mi lett avval a dologgal, amivel kapcsolatban beszéltünk?? :)

Anna! Huh, de ügyes a lánykád hallod! :) A torta pedig nyálcsorgató! :D

Bea! Jobbulást a kishölgynek!

Enikő! Szegény Vius! Minden betegség monnyon le! :) Azonnal hatállyal! :)

Zituska! Jajj de édesek!! :) Nekem olyan nagynak tűnik Noémi! Tuti 1 hós? :)

Bibi! Szép méretes fiad van!! :) Mivel eteted?? :lol: :lol:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Dancsi, akkor nálatok is brutál az éjszaka. Ötletem nekem sincs rá, kifogytam.

Niki, Dénes 9 hónaposan kezdett járni, attól kezdve meg sem állt, 2-3 héten belül szaladgált, bár kisé döcögősen. A kisszomszédunk 1 éves kora körül tette meg az első lépéseit, aztán hónapokig semmi. Lassan érő típus volt.

Gira, érdekes ez az elmélet, bár gondolom sokan vitáznának vele. :):) Déni mikor járni kezdett, még tiszta babaforma volt, hurkás, görbe lábak stb., de kitartóan gyakorolt, 8 hónaposan már gyakorolta a támaszték nélküli állást is (sikerült is rövid időre), benne az iszonyat nagy akarás dolgozott, látszott rajta, hogy menni akar és kész. :):)

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Anna, ez a torta igazán ennivaló! :wink: Ügyes vagy! Lánykád nagyon kis ügyes, hogy ilyen korán már forog. Kíváncsi leszek, Lali mikor fog, márcsak a nyaka miatt is... :?

Zituska, Boti milyen kis huncut. :lol: Noémi gyönyörű kislány, jó súlyban lehet így ránézésre, szépen gyarapodik. :wink:

Zsuzsi, Dénes aranyosakat mondott. Majdcsak túllesztek már ezen a kórházas dolgon, kitartás! Szopival hogy álltok?

Dancsi, édesek a fiúk, ahogy csodálják a tortát. :D

Melinda, Enikő, sajnálom a betegeket. Jobbulást!

Toncsi, pelenkázótáskám nekem is van, mondjuk én nem hordok hátizsákot. Én szeretem, babakocsira kapcsolható, igaz, nem lehet belőle pelenkázóalátétet csinálni, de a kórházi ajándékcsomagban volt egy hordozható, én azt viszem pl. tanácsadásra.

Eszter, tök jó ez a babaház! Jól ki tudjátok majd használni, ha jó idő lesz.

Köszönöm mindenkinek a tippeket a körömvágással kapcsolatban. Majd kipróbálom szépen sorban őket. :D

Voltunk ma tanácsadáson, Lali 5520 gramm és 62 centi, nő, mint akit húznak. :lol: Megkapta a 2 hós szurit, szerintem ő jobban viselte, mint én... :oops: Még jó, hogy anyukám eljött velünk, tartotta bennem a lelket, pedig Lali csak addig sírt, amíg lefogtuk és megszúrták, utána gyorsan megnyugodott.
Voltam én is dokinál, nem műtött meg. Nem gyógyult be annyira még a múlt heti, hogy meg tudta volna most csinálni, illetve olyan nagyot kellene vágni, hogy nem tudja ambulánsan megcsinálni, be kellene feküdnöm a klinikára 2-3 napra. :( :shock: A kicsit meg ugye nem vihetem magammal, szóval ez most nem megoldható, pedig jó lett volna túllenni rajta. 2 hónap múlva megnézi újra, és azt mondta, ha nincs különösebb panasz, 1 év múlva visszatérünk rá, ha panasz van, megcsinálja hamarabb is, ha nincs, akkor majd jövőre. :roll:

Kép
szilcsi

Melinda! Jobbulást Lindinek! Orsi is a nagyobbakkal szeret játszani, igy neki jo volt amikor kezdte a bölcsit hogy nagyobb volt a többi gyerek, aztán meg nem tették össze kicsikkel késöbb. De Mórára pont azért nem hoztam át bölcsibe mert akkor Orsi lett volna már a nagyobb és vele lettek volna a kisebbek, akiknek megint csak azt gondolom jó lett volna, de a nagynak már nem. Szóval nekem ezért vannak fenntartásaim a vegyes csoporttal. Orsi már 3 éves elmult akkor, a kicsik meg itt másfél évesek lettek volna, pont 2x annyi idö volt Orsi.

Szilcsi! Sajnálom hogy nem tudsz most túllenni rajta! Én nagyon be vagyok tojva megvallom a fogammal mi lesz holnap.

Niki! Orsi pont az 1 éves szülinapján indult el önállóan. Norbi még csak felállt, egyelöre kapaszkodva sem megy de még nincs 1 éves :)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Minden betegnek gyors gyógyulást kívánok!

Zituska!

Boti nagyon nagyon helyes és Noémi kis aranyos.Megkérdezhetem hol vettétek a rugit??2 hónapja hajtok egy malacka-tigris-füles kompozícióért,barátnőm állítja a Tescoba van 3as csomagolásba de én nem találom,szerintem a Szegediben nincs!

Eszter!

Nagyon klassz a babaház,Laci is akar majd Málnusnak nyárra,de szerintem még jövő nyárra is ráér!

Zsuzsi!

Nagyon édes Dénes szövege,csúcs! :D

Szilcsi!

Én bőgtem a 2 hós szurinál,velem is ott volt anyu,a doktornő meg elég undok volt velem!Gondolom neki 8, ő már látott sok síró babát.de nekem nem volt az!

Dancsi!

Klassz a torta és aranyosak a gyerkőcök!

Anna!

NAgyon ügyes Nóri,gratula.Te is az vagy! :D

GIra!

Igazad lehet a járással kapcsolatban!
20140113113746

Niki,
az, hogy mikor indultak el változó, nálunk 10-11 hósan már jártak a fiúk, de 1,5 éves korig ráérnek vele :)

Jozsó óvatosan indult el, egy lépés, majd másnap 2 és így tovább

Boldizsár egyszerűen felállt kapaszkodás nélkül a mászásból és elindult, biztonságosan

Zita,
szoktunk menni, de már messzi lakunk onnan, múltkor hazagyalogoltam velük 25 perc, majd rádcsörgök ha megyünk, sokáig már nem, mert áprilisban kezdek dolgozni és vége a játszóterezésnek is :?

Melinda,
nem az ikrek vannak a képen, csak az egyikük :)
tortát sk csináltam, de miután 3* elcsesztem a tésztátját, vettem egy tortalapot
nem vállalom el azt, amiről beszéltünk, nem nekem való...
Bobek eszik, keveset, de nem válogat
allergiavizsgálat most van folyamatban, bőrpróba (+) lett eperre és szárnyasokra, minden másra (-)
most terheljük tejre és 2 hét múlva folyt köv

Zsuzsi,
ma jobb volt, visszatettem a vendégszivacsot az ágya mellé (pedig megfogadtam, hgoy új ház, új alvási szokások :) ) és így aludt reggelig, 5-6* felriadt, hogy mama? megfogtam a kezét, megnyugodott és aludt tovább

csudaszépek a gyerekek :)
Vendég

Anett!

Én is nyeltem a könnyeimet az első oltásoknál :oops: Talán a többinél is :) Most már szerencsére egyik se sír, úgyhogy fellélegezhetek... még vagy fél évre :lol:
Vendég

Melinda :)
:D :D
Tényleg nagynak tűnik, pedig olyan extrát nem hízott, inkáb "rövid" a súlyához képest, 54 cm. :)
Tegnap lemázsáltam, netto 4,93.
Pedig keveseket eszik, ha 80-90 bemegy, akkor már örülök. Sokszor este fürdés után meg ennél is kevesebbet eszik, egyszerűen 2 perc után elájul a cicin.
Tényleg el kell, hogy tegyem a mérleget - a betegség miatt kezdtem mérni - mert rohadtul idegesít, ráadásul úgy érzem, hogy egyre kevesebb a tejem is. De lehet, ha nem látnám mennyit eszik, akkor megnyugodnék. :roll:

Dancsi :)
Nekünk is legalább 20 perc séta, de más játszótér nincs a közelünkben, meg jó lenne találkozni is.
Azért hátha párszor össze tudjuk hozni! :wink:

Zsuzsu :)
Hát sztem most kedden tuti sokat kell majd várni a dokinál, mert ezen a héten nincs, és már délelőttől rendelni fog.
Az asszisztens sztem szívesen vigyáz Ábelre, míg megvizsgál a doki! :wink:
Én negyed3-ra megyek.

Anett :)
A malackás rugit én a Corában vettem 800 pénzért, akciós volt, és ez az 1 db volt.

Szilcsi :)
Én is sírtam, mikor Boti az első szurit kapta, aztán megedződtem! :wink:
Noémi 26-án kapja az elsőt, akkor beadjuk neki a rota ellenit is.

Kép
Kép
zituska28

Sznanna!

:o Irtó ügyes a lánykád!!! Az enyémek csak 4,5-5 hónaposan fordultak. Gratulálok!
A tortadíszítő tudásod meg nagyon irigylem :) Én magam is próbálkozgatok de elég kevés sikerrel :?

Ági!

90 cm ??? :shock: Réka 94, hol az az 1 év? :lol:
Réka után én is újra lányt szerettem volna. Te milyen megfontolásból szeretnél újra fiút?

Bea!

Gréti hogy van?

Karmen!

Nekem is kellene fogdokihoz menni, de húzom halasztom. Nagyon átérzem a rettegésed :)

Képzeljétek! Hajna kimondta végre az egyetlen szót, amire nagyon vártam :) :) :) Réta = Réka :lol:
Vendég

Sziasztok!

Gira: Grétinek kutya baja, úgy tűnik. Tegnap hajnalban a 38,2 fokos lázra kapott nurofent, aztán csak hőemelkedése volt, délutáni alvásából 39 fokos lázzal ébredt, de nem engedte hogy adjak neki kúpot...és milyen igaza volt, fél óra múlva 37,5 fokos hőemelkedése volt már csak
utána is csak kicsi hőemelkedés, úgyhogy nem kapott semmit
viszont volt vagy 4x hígabb széklete....tegnap, tegnap előtt 2x, ma még nem volt semmi
tegnap kis elesett volt, feküdt egész nap, nem evett, de ivott sokat
ma már pörög, és evett is rendesen

megjártam ma a védőnőt a vasasban, utoljára

Zituska: Gyönyörűségesek a gyerkőcök! :)

Zita: Engem aztán nem untatsz, minden ovival kapcsolatos infóra kíváncsi vagyok :)

baromi fáradt vagyok, alig várom a délutáni alvást

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!!

Picit panasznapot tartok ha nem baj :oops:

Ma suliba voltam, anyuék átjöttek vigyázni a lurkókra. És a tanfolyásvezető mondta, hogy a jövő hétfői vizsga után jön a következő modul és április közepétől kb 3 hétig a harmadik modult is felvesszük :shock: . Azaz hétfőtől csütörtökig minden nap lesz suli 3 hétig, utána vizsga a 2. modulból, majd folyt köv a 3.-kal! Így május 6-ára elvileg végzek is. Ami ugyi marha jó, mert nem húzódik el sokáig a suli, csak hova rakom Zalánt? :shock: Ugyanis a felsőszomszédom aki szok vigyázni rá ( most hétfő,szerda délelőttönként), április 1-től munkába áll. Aminek örülök, hisz tök szerencsés, hogy 2 kisgyerek mellett felvették egyáltalán valahova, de szomorú vokk, mert tényleg lövésem sincs hova rakom addig a picúromat! :roll: Anyukám néha át tud jönni, meg ha apánk épp akkor szabad, be tudja vállalni arra a 1,2 órára...de ha nem? És pont a legnehezebb modul marad utoljára :shock: ááááááá baccuskulcs :evil:

Zituska. Tündér drégék a gyerkőceid :) Boti nagyon szereti hugit látszik :D

Ilcsi: nagyon sajnálom, hogy elmaradt a beavatkozás, én is szeretek az ilyen kellemetlen dolgokon minél hamarabb túllenni. De akkor most 1 évig fájni fog vagy nagy seb lesz ott lent, vagy hogy van ez? :roll: :oops:

Bea: Akkor ez csak egy pikkpakk vírus volt, expressz gyors sebességgel vonult végig a csajodon :)

Dancsi: nem vagytok ám elfelejtve, csak egyszerűen nincs időm és módom kiugrani, ugyi nincs belőle baj (karnis) ?

Hja ma reggelre Zalán is betaknyosodott :( Éjjel alig aludtunk valamit, fullákolt a takonytól. :( Pedi még szopik+cebiont is adom nekik minden nap. A nagyoktól mindent benyel :cry: Rohadék, vírusok monnyanak le! Most! :evil:

Melinda: Hogy van Lindi????

ceniko
Szeged

Nem tudjátok hol van gyermekmegőrzés? Komolyan már nincs több ötletem, hogy hová tehetném a kiscsajokat, amíg én dokinál/védőnőnél...stb vagyok :( Tudtok valami olyanról, ahol óránként kell x forintot letenni (hivatalos helyre gondolok), és szakképzett egyének vigyáznak rájuk? Az ár tök mindegy, csak megoldódjon ez valahogy... Sürgős lenne, mert hétfőn már aktuális.

Enikő, együttérzek veled gyermekelhelyezési probléma ügyben :(
Vendég

Ma voltunk bölcsibe szétnézni(Barni már nagyon akart menni),jól érezte magát a kisfiam,nem akart hazajönni........... :D
autózott,játszott a gyerekekkel, nem volt vele gond,semmi hiszti meg ilyenek.....
Annyira örülök neki!!!!!!!!!! :D
Márc. végén ,ápr. elején elkezdi élesben,addig hetente 1 napot megyünk!!!!

Gira,a bölcsikben 500ft/óráért vigyáznak a gyerekekre,meg a Pulcz utcai játszóházban is vállalnak gyerekfelügyeletet!!!! :wink:

Enikő,sajnálom hogy nincs ki vigyázzon Zalánra!!!
Milyen suliba jársz???

Zituska,a,mérleggel teljessen megértelek,én anno majdnem becsavarodtam miatta!!!!
a másodiknál tuti NEM lesz nálunk!!!
tuti van elég tejcsid!!!!
szegény Barnit állandóan mértem,éjjel-hajnalban...................

Szilcsi,annyira sajnállak evvel a műtéttel kapcsolatban...........
Nem is tudok mit írní!!!!

Bea,gréti jobban van már????
Te ,így a vége felel,nem vagy már nyűgős???

Kép
bibi226

Helló!

Gira, Bibi már írta, bölcsikbe beviheted, a Százszorszép Gyermekház játszóházában is van ilyen megőrzés 9-től 1-ig.

Jobbulást a betegeknek! :):)

Zituska, a család gyönyörűséges!

Szilcsi, Déni az oltásokat jól viselte, de sokat jártunk vele vérvételre, az nagyon rossz volt, főleg a vénás, én is majdnem sírtam sokszor, de nekem kellett benne tartani a lelket.

Dancsi, akkor volt egy nyugis éjszakád. :) Én is Dénes szobájában alszok 2 hete, de nálunk nem használ, ma már kezdtem reménykedni, 4-ig csak 1x ébredt, de aztán 4 és 7 között még 4-szer, aztán 7-kor fel is kelt.

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zsuzsi,
nálunk is hasonló az éjjeli menetrend :)
de ha mellette alszom, nem kell kikelnem az ágyból és pillanatok alatt én is visszaalszom
Vendég

Lányok,nem tudjátok hol lehet férfi nagyméretű ruhákat venni??? :D

Kép
bibi226

Gira,
vidd őket magaddal, ha akadékoskodnak a klinikán, írass velük alá egy papírt, hogy mivel a 2 pici gyerekedet nem engedik be (akiket nem tudod a vizsgálat alatt hová vinni, otthon hagyni ugye nem hagyhatod őket egyedül) az épületbe, nem tudod megcsináltatni a vizsgálatokat és vállalják az ezzel járó felelősséget. Holt biztos, hogy bemehettek
Vendég

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy valaki fog-e rendelni

DR LENKEI

féle terméket a közeljövőben?
Ha együtt rendelnénk, akkor kevesebb lenne a postaköltség.
Köszi
Márti
zamarti

zitacicu: mesélést mi azokkal a keménylapos könyvekkel kezdtük, amik még az enyémek voltak, bár ezek csak pársoros versikék voltak inkább, végighallgatni egész történetet először úgy 20-21 hónapos korában volt türelme, ha jól emlékszem, és Marék Veronika műveivel kezdtük. Elalvás előtti mese úgy 3 hónapja van nálunk. Mi is inkább a képekkel kezdtük úgy egyéves korában, mint Beáék, egy időben hirdetési újság-hegyeket átlapozva ettünk mindig Marcsival. :lol: Ovi:szerintem csak szeptembertől mehetnek, bár a múlt héten beszéltem egy apukával a játszótéren, az ő kislányuk áprilisban lesz 3, ő mehet akkortól, de csak a Gáspár Z. u-iba vették fel, máshova nem. Nagyon várják már. :wink: :lol:

A.T.Zita: nekünk is ez a kettő van meg, szerintem van az Alexandrában, de az egyiket mi pl. a Cora-ban vettük.

toncsi, válasz kérdésekre: 1 mi vettünk , használjuk állandóan, jobb bele pakolni, mint hátizsákba, de nem nélkülözhetetlen. Ha pl. orvoshoz megyünk gyalog, én is hátizsákba pakolok, de hétvégi nagyszülő-látogatásokkor, meg utazáskor mindig visszük. És nem drága, nem egy nagyberuházás. :wink: 2 szerintem felesleges megvenned, ha valami miatt kell, majd akkor veszel, de hamarabb attól nem megy vissza a hasad.

jégvirág: nekünk bevált a pihenőszék nagyon Dórinál. (Marcsi is addig élte napjai jelentős részét a hordozóban, amíg teljesen ki nem nőtte.) 1-aludni jobb benne, amíg pici és bealszik itt-ott, 2-kényelmesebb üldögélni is, 3-dönthető, 4-etetni jobb benne, mint a hordozóban, több szempontból (pl. könnyebb tisztítani) Rendszeresen abban etetem Dórit, marcsi irigy az etetőszékre (tulajdonképpen arra leginkább).

zituska, atyaég, miket álmodsz!!!!!!! :shock: :shock: Valahol szeretnék még harmadikat, de most inkább úgy tűnik, hogy nem lesz. A kettő is sok sokszor. (Dóri fél5-5-kor kel, és napközben se alszik túl sokat.) NAGYON irigy vagyok minden anyukára, akinek van energiája, türelme több mint 2-höz. :!: Pl. ettől is félek: mi lenne, ha harmadszorra ketten lennének, jaj neeeee… :oops: :shock: Na meg már 35 vagyok. :(

Enikő: én is imádom a csendet és nyugalmat. Olyan ritka.

hefe: szuper a kisház! Ti is terveztétek? Érdekel, mer Marcsi a Játékdzsungelben imádta a bebújós-nyitós-csukósakat, de az 40-50ezer ft, most láttam újságban. Köszönjük kérdésedet, Dóri lelkes hátonfekvés-gyakorló, de leginkább cipelészve szeret lenni. Hason kinyomja magát, ennyit a mozgásról.

TV: Marcsit nem engedtem tévézni egyéves koráig egyáltalán, Dórira sokszor nincs energiám odafigyelni, hogy ne nézhesse. :(

gyanixi: Marcsi 11 hónaposan állt fel, és kapaszkodás nélkül 14 hónaposan indult el. Nem vezetgettük egy métert sem kézenfogva, és Dórival se lesz másképp. Az én járásértelmezésem az, hogy akkor indul el, amikor biztosan elbírja a vázrendszere (gerinc, egyéb csontok, izmok) (talán ugyanarról beszélünk, gira? :wink: ), ezért nem vezetgetünk.

gira: először nekem is tetszett a vegyes csoport gondolata, de mostmár nem. Egyszerűen más az érdeklődésük, ezért másként kell velük foglalkozni, és ez megosztja az óvónők figyelmét, energiáit stb, tehát hogy jól működjön, ahhoz kivételesen jó pedagógusokra van szükség. Én egyébként sem szeretném, ha a csajok egy csoportba járnának.

szilcsi: akkor kaptál egy kis haladékot, vagy nem jó így, mert lelkileg rákészültél már? :roll:

Séta közben láttam egy plakátot, hogy a piarista gimiben február végén megint voltak gyerekprogramok, na erről megint lemaradunk, pedig néztem a honlapot, amit Kajla írt, de ott nem találtam friss programajánlót. :(

Kis betegeknek jobbulást!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok.

Holnap legyen szíves mindenki, aki él és mozog, egy kis időre szidjon, megyek vizsgázni. :)

Szuri: nekem is csordult pár csepp könny a szemembe...mondjuk nekünk nagyon aranyos doktornénink van. A másodiknál már könnyebb lesz! Legalábbis nekem az volt.

Járás, hát én így fejből már nem emlékszem...na megkukkoltam. Szóval nem sokkal a 11. hófordulója után tette meg Peti az első lépéseit önállóan.

Dancsi, huh, az eper még OK, de hogy a szárnyasokra is allergiás Boldi...pedig az egy "alapkaja".
Hallod, te aztán jól kifundálsz mindent! Pedig alapból én is hasonló vagyok, de nekem eszembe nem jutna hasonló dolog, pedig milyen igaz, amit írsz!!!

Zituska, nagyon jók a képek, különösen az utolsó!

Gira, az egy év elveszett útközben. Magas fiam lesz, az tuti! :)
Hogy miért szeretnék fiút? Hát azért, mert az én harmatgyenge lelkivilágom nem bírná a lány-nyekergést. Meg én egyébként is inkább fiús vagyok, az is lehet, hogy egy lány a haját tépné mellettem, mert én alapból a falra mászok a rózsaszín, Barbie-s, csili-vili lányruháktól...szóval, ha fent is jót akarnak, akkor másodjára is fiút küldenek. :)
Nálunk is egyre jobban megy a szövegelés...de még nincs semmi értelme, a szavakat is úgy kell vadászni, de próbálkozik, tehát nyugszok lefele.

Enikő, sajna nem tudok segíteni, pedig szívesen dagonyáznám Zalánt.

Ági és
KépKép
exdeus

Zamarti: Én rendeltem apukámnak az alap vitamin csomagot, és olyan szívdobogása lett tőle, hogy ihaj :( Amíg szedte nem aludt, nem tudott rájönni mitől lehet. Agyalt mit csinált/evett/ivott másképp az utóbbi napokban. Amikor rájött, hogy a vitamin az ami eddig nem volt, akkor abbahagyta, harmadnapra elmúlt a probléma! Olyan szarul érintett, mert jót akartam neki, erre csak rosszabb lett :( Tök lelkifurim volt :(
A szopogatós gyerek C vitamin meg olyan savanyú és műízű, hogy a gyerekeim nem eszik meg :shock:
Úgyhogy én valszeg nem fogok tőle soha többé rendelni. Persze lehet csak nekünk nem volt szerencsénk vele... :roll: Amúgy a Tecsóba középen a kis bódék valamelyikébe árulták a termékeit postaköltség nélkül...

Norus: Az ember megedződik és felnő a feladathoz, ha szeretnétek 3.kat csak bátran. Merjünk nagyot alkotni :D Tudod :wink:

Gira: Én szivesen bevállalom a csajokat, ha nincs sulim és nem vunk betegek! :wink:

Bibi: ECDL tanfolyásra járok a Startot már megcsináltam szülés előtt most a maradék 3 modult szeretném befejezni, hogy meglegyen az egész ECDL ful!

Szildéről semmi hír???? :roll: Kingáék????

ceniko
Szeged

Exi: Nem azé írtam, csak hna :) Jóvolt kiírni magamból, mert nem így terveztem az egészet, és megőrülök tőle, ha áthúzzák a számításaimat! 8) :D Majd megoldjuk :)
Miből vizsgázol??? Kölkek évi pelenkatermését küldöm fénypostán :D

ceniko
Szeged

Enikő: Most melyik modult csinálod? Segítek ám szívesen :) Adatbáziskezelés lesz az utolsó? És ki tanít?
Zalánnak jobbulást!

Exi: Hát én láttam már fiút jobban nyávogni mint egy macska ahogy nyávog, 10 lányon túltesz. A nyávogás nem fiú-lány függő szerintem.
Holnap szorítok!

Köszi csajok, rábeszéltetek a pihenőszékre :) Eredetileg is szerettem volna, csak aztán jött egy sugallatt hogy lehet mégsem kéne....de most már lesz, tuti.

Bibi: Igen, köszi, írtam, hogy Gréti mára teljesen meggyógyult.
Hogy nyűgös vagyok e? Hát nem is tudom. Igazából mostanában érzem magam legjobban, már nem aggódok annyit, pörgök ezerrel.
Minden oké. Remélem pocakon belül is. Szóval, köszönöm jól vagyok, soha rosszabbul ne legyek :)

Szilcsi: Most akkor ennek örüljünk vagy nem? Jobb lett volna túlesni rajta hamarabb, nem?

Tényleg nem tudja senki Szilde telefonszámát?????????? Remélem minden rendben velük.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea: Nézd meg iwiwen Szildét volt-e fent vagy írj a férjének ha fent van....
A prezentációt tanuljuk (szuperjó, imádom :D) Kriszta tanít :D Hétfőn vizsga :)
Az adatbázis lesz az utcsó :)

ceniko
Szeged

sZIASZTOK!!

Itt a hajnali járat... :) Most nyomós oka van az éjszakázásomnak... Este Ábel vagánykodott és az ágy szélén állt fel és leesett :cry: :cry: :cry: :cry: Szerencsére padlószőnyeg va, na meg előtte levetkőzött így a ruhákra+szőnyegre pottyant, de így is koppant a buksi... 1m-re álltam tőle, láttam, h zuhan, de nem értem oda, h elkapjam. Nagyon bánt a dolog... Gyerekem kicsit sírt, de olyan érzésem volt, h Őt is bántja a dolog (h nem fogadott szót) és nem mert sírni. Nem hányt, jól alszik, de nem vagyok nyugodt és lesem egész éjjel.....

Gira!
Én is a Pulz utcai játszóházra gondoltam, h beadom Ábelt, de sosem volt másra bízva és félek... (nekünk bírósági tárgyalásra kell menni, oda semmiképp sem vihetem)
Amint Dancsi ír az nagyon jó!!!!!!!!!!! :D

Bibi!
Vidám bölcsizést Nektek! Kistesót mikorra tervezitek??

Ági!
Gondolunk Rád!!!!!!!!!

Bea!
Örülök, h Gréti jól van! Te hogy érzed Magad??? CTG??

Beteg babáknak és szüleiknek JOBBULÁST!!!!!!

Timika!
KRISTÓFNAK NAGYON VIDÁM SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK, SOK SZERETETTEL!!! :)

Próbálok piheni, szép napot Mindenkinek!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Enikő, mérlegképes vizsga, immár harmadjára. :) 10-re megyek és 15 órakor van vége...

Bea, OK, biztos vannak nyávogós fiúk és kevésbé nyávogós lányok...de én akkor is inkább tartom magam fiús anyukának, mint lányosnak. Na de ha ketteske lány lesz, se hagyom a klinikán. :D
Egyébként genetikailag szerintem nagyobb az esélye a fiúnak, mert nekem fiútestvérem van, a férjem megy egyke, tehát elvileg erősebb az, hogy "Y" kromoszómát vonzzon az én "X"-em. :D

Zsuzsu, remélem, Ábellel minden rendben!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Enikő: Február 24-e óta nem volt iwiw-en, nekem nem is ismerősöm ott :lol: , tegnap jelöltem be. És nincs olyan vezetéknevű férfi ismerőse amilyen -né :) Úgyhogy nem tudtam kinyomozni ki a férje.

Timika: Kristófot Isten éltesse születésnapja alkalmából!

Zsuzsu: Jövő héten szerdán megyek dokihoz, akkor beszéljük majd meg hogy mikor kezdem a ctg-t.
Frankó, mert én is azon mérgelődök, hogy a klinikára kell majd mennem, Grétit oda nem vihetem, ráadásul autóval sem célszerű menni, mert parkolás, meg ki tudja mennyit kell ott várnom. Most meg rumlizhatok be tömegközlekedve a méretes hasammal :( Grétivel a Vasasba jártam ctg-re, és oda vitték a nagytesókat anyukák, volt nekik kis asztal, játékok, ott nem kell fizetni a parkolásért sem... brühümm.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dancsi, köszi, ez a "fegyver" jó lesz tartaléknak ;)

Norus!

Nekem azért lenne jó, ha egy csoportba kerülnének, mert ha az ég is megadja, tényleg 4 gyerekem lesz, de még a 3-mal is macerás lehet a különböző anyáknapi műsor (esetleg ugyanabban az időben), különböző szülői értekezlet, különböző kirándulás különbözőfelé...stb eléggé meredek :roll: Szóval legalább egy pirinyót könnyítsek a helyzetemen, amíg lehet. A sulinál már úgysem lehet ;)

Exi! :lol:

Én hasonló okból vagyok lánypárti :lol: Az én punnyadt, álmatag, nyugodt, lassú természetem nem bírná az eleven fiú után való állandó rohangálást. És sztem ehhez nem kell, hogy rossz legyen a fiú, csak a neméből adódó kíváncsiság... Pl Rékának másfél éves korában megmutattam már, hogy bele is lehet menni a pocsolyába... Már szinte bosszantott, hogy soha nem megy bele :lol:

Enikő!

Akkor majd egyeztetünk a köv. vizsgálat előtt ;)

Zsuzsu!

Nekem most már szerencsére nincsen gondom a másra bízással. Réka már nagy, megérti, el se akar jönni a célhelyről, Hajna meg nyugodt, ha Réka is ottvan (szerencsére), úgyhogy sztem nem lesz gond, ha otthagyom valahol.
Vendég

Bea!

Miért kell a klinikára menni ctg-re? :shock:
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?