Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Jutta, ezt a szájat belülről masszirozást nekem is mondta a gyógytornász, de én nem hagyom. Panka tuti utálná!

Gabci, macska :lol: :lol: :lol:

Jolka, csörgő-zörgő papir nálunk is megy, meg a műanyag palack. Tényleg, akartam már kérdezni, Ákos forog? Mert ő olyan nagy súlyú!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hajni, most volt itt a védőnő, én is emlitettem neki, hogy Panka nem eszik rendesen és nem hizott az elmúlt héten. Azt mondta, havi 4-500 gr hizás az tökéletes. Szóval Lillával semmi gáz! És talán tényleg a torka a ludas, ha kezelitek, talán az étvágya is visszatér!

Miért van az, hogy Panka csak akkor játszik el, ha ott ülök mellette? Akkor elvan egyedül, fireg-forog, játszik a játékaival, de ha felállok és kimegyek valamiért, akkor rögtön nyüszi van. :?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jolka:
persze, mindenki oda és abba teszi a gyerekét ahova jónak látja. :)

Mogyo:
miért árulják, hát mert van aki megveszi. :lol: :lol:

Zsu:
igen, összességében jó a 400 g hízás, de a napi kaja meg kevés..
no mindegy, majd lesz valahogy.

Kép
Kép
h@jni

Timi:
merre vagy??

Kép
Kép
h@jni

ÉRtem én értem de ha annyira nem jó akkor csak nem árulhatnák!

Na mindegy!

Kép

Kép
mogyoland

köszi a köszöntéseket!!!! :D sajna kicsit sok dolgom van, így nem nagyon vagyok ma (sem)

Hajni, no para! (csak csöndben jegyzem meg, h én uezt tenném :oops: ) amíg van kaki, pisis és Lilla jókedvű, még egy kis kötőhártyagyulladás is belefér (perzse, nem fér bele, de nagy baja nem lehet. bárcsak nekem ne lenne jó étvágyam :evil: )

na pá :arrow:

Kép
an°°di

Sziasztok!

Zsu, Dorka az ajak részt még szerette is (lábánál is vannak olyan részek, ahol vigyorog) de a pofi masszázs, az nem tetszett.. na jó az amikor kívülről csinálta se tetszett, összességében nem volt rosszabb mint ált.

Dorka amíg nem álmos egész jól elvan a járókában, de azért 5 percnél tovább ne legyek látókörön kívül!

Jutta

KépKép
jutta

Voltunk úszni, merülés ma szuperül ment. Utána aludt egy nagyot, és aztán egész jól kajált. Egyre több a szopi. Vettünk habtapit, beterítettem vele a nappalit. Akinek van, az hogyan takarítja? Minden alkalommal fel kell szedni, vagy hogyan porszívóztok alatta? És a habtapit magát ki lehet porszívózni, ér az valamit? Én most elmostam az összeset, de nálunk kétnaponta porszívózni kell (építkeznek szembe), és gondolom a habtapi alatt lesz a por kedvenc telephelye ha nem :?
Hajni, akkor Lilla hízása rendben. Az jó azért, hogy a torkát jobban megnézik.

Komp a'lá Hajni.

Egy csomóan eltűntek.KATI?? TIMI???? Macsek meg Cirip is nagyon ritkán van, Móni talán most van Szlovákiában???

KépKép
kertikiri

Zsu, a tescos ruhákból van 6-9 hós rugi, nem annyira nagy a választék, mint a Kenguruban, de van egy-két aranyos, inkább pamut rugi, mostmár hogy jön a jóidő otthonra biztos elég az.

KépKép
kertikiri

cIRIPKE ITT CSAK LASSAN olvas, (és benyomja a caps lockot.)
Hajni, nekem is az volt az első gondolatom mint Juttának, az egyik mérés pont kaki után másik kaki elött és már nem jó.

Bébikomp, én kihagyom, de batátnómnek tök bejött.

Petrának és Hubának boldog szülinapot!

Mogyi mond a családnak, hogy eszik husit és csináld amit Te akarsz.
Viz: betti másfél éves koráig cukros leveken (bébiital, bébitea) aludt el (persze véletlenül, vagyis hülye lettem volna felkelteni), emiatt le is szoktattam a cumiról.
gyönyörű foga van!
imádja a vizet!

szédülés: naponta van, de mikor mérem a vérnyomást inkább alacsony

mai uzsi: áfonyás alma, háromnyegyed üveg, nagyon bejött

Hát Jutta, nem vagyok a védőnők álma! marcinak ezt dobta a gép.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

tényleg sehol senki!
Merre mindenki?

Csak egy páram nyomjuk a témát!

ÉN még nem vettem habtapit!De lassan jön a jó idő és nem fog fázni a földön!
Mer azért nállnuk a kertesben nincs ilyen jó idő a földön meg a laminált padló egy kicsit hideg!

Kép

Kép
mogyoland

Hát olyant nem isl áttam áfonyás alma!

Hát nem is érdekel ,hogy ki mit mond bár Apa is azt mondja ,hogy miért nem adom neki!
De ehet még eleget életében húst!
Na majd meglátjuk!

Kép

Kép
mogyoland

Hát emlékesztek arra a képre ahol a lány tévézik az apjával na velem is igy tévézet csak én feküdtem és a hhasamnak támasztottam a csaj és előredült a kezét nem rakta le és egy pár másodpercig tök egyedül ült

Kép

Kép
mogyoland

Ja meg még elveszett a jó lányom ma hisztizik öltöztettem és olyan-de olyan hisztit levágott verte saját magát a kezével alig birtam bepelenkázni.Be a kaja megette a 200 millit és még teát kellet adjak mert orditás volt utánna meg nagyokat nevetett azota jó kedve van!

Kép

Kép
mogyoland

74-től sok cég csak tipegőt gyárt (nincs lábfeje), de mi úgyis harisnyában nyomjuk

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

hát én meg csak a tipegőt szeretem aminek van lábfejrésze is bár mikor már elkezd kotorni a földön akkor jobb a zokni v. a harisnya
Meg hát jön a jóóidő

Kép

Kép
mogyoland

Háj, én nem tűntem el, csak félek, hogy rosszat szólok. :wink:
Ááá, nem, csak kicsit negatív voltam a hétvégén, aztán inkább csak zenét hallgattam. :)
A nem evés nálunk is téma, Marci múlt héten azt csinált amit akart, értsd 1 hétig alig evett tápit, ennek megfelelően nem is hízott semmit múlt héten. Tulajdonképpen fogyott is, bár múltkor kajával, most meg kaja nélkül mértem, így durván 0 a végeredmény. Kínomban vettünk Tomitipi cumit (köszi az ötletet Móni), na abból éppen lelkesebben eszik azóta, lehet hogy most már hízik is vmit. Szerintem ő nem beteg, csak egyszerűen nem izgatja a kaja.
Most állandóan forog, a pelenkázón még hagyján, de szopi közben is állandóan hasra akar forulni és viszi magával szegény meggyötört mellemet. :D

Szóval Hajni, veled érzek, pontosan tudom mit élsz át, de bízzunk benne, hogy legalább te túlvagy már a mélyponton. Nekünk volt annak ideján vizelet, széklet, belső ultrahang, minden neg. így bennem is az a tudat erősödött, hogy én csinálok vmit rosszul. Rosszkor etetem, rosszal etetem stb. Mostmár belefáradtam, tény, hogy ha nagyon éhes ő is reklamál. Bár mindig azzal húznak, hogy ez a gyerek még sose érzett igazi éhséget, mert folyton tömném.

Jutta, örülök, hogy a sétáltatós képek dobtak kicsit a hangulatodon és annak is, hogy a helyzet megoldódni látszik. :)

Gabci, asszem te kérdezted a kompot. Én nem tom, de egyik rokon kislány nagyon nehezen tanult meg járni utána, folyton pipiskedett, ahogy a kompban megszokta. De szerintem ez nem általános.

Kriszti, habtapit minden alkalommal felszedni, alatta takarítani, habtapit letörölni nedvessel, nálam ez a módszer megy. :roll:
Holnap jöttök? Bár sajna nem lesz sétaidő, ha jól hallottam.

Ági, Ágika egyedül ült? De ügyi! Ti szoktatok tévézni együtt? Mert nekünk védőnéni azt mondta a gyereknek szigorúan tilos tévézni. De mit csináljak, ha bármerre fordítom, ő megtalálja a módját, hogy nézze. Én meg ha a tévét is megvonom magamtól totál zombi leszek. Azért ritkán kapcsolom be ha Marci is ott van.

Hát most ennyi, megyek vissza kisfőnökhöz.
Ja, Timi nekünk is hiányzol, gyere!

ukati74

Huba és Petra babáknak boldog feledik szülinapot!!! :D :D :D

ukati74

Hát nállunk semmi ilyent nem mondott a védőnő a tévére!
Pedig múltkor is aztnézte a csaj!
Hát én nem nagyon tudom megoldani a tévézést!
Vagy ne nézzem!
Szerintem nem lesz tőlle baja max. majd tévéfüggő lesz!
De egyébként mit csináljak vele ha ilyen sz@r idő van!

Kép

Kép
mogyoland

Szia Mindenki!
Az van, h mindennap olvaslak ám Titeket, csak hát az írás az mán más dolog. :wink: Vivuska szintén olyan keveseket eszik mint Lilla, esküszöm dettó ugyanez. Van amikor kiborulok, de van hog y nem. És miért? Hát azért, mert van egy nyolc éves nagylányom is, és ugyanilyen volt de szőrszálra is esküszöm. Nem lett visszamaradott, nem volt beteges... kopp kopp, ja és valahogy megnőtt. Jó nem kosárlabdázó alkat dehát a gének ugye... Én azt mondom, a gyerek pontosan tudja, hogy mikor mennyi kajára van szüksége. Ez leírva szép, én tudom tapasztalatból, de éhen bizti nem fog halni. Nem is hízhatnak egyformán ugyanannyit méeg két testvér esetében sem. Na ez a mondat remélem azért érthető volt. :roll:
Szép, átalvós éccakát mindenkinek puszi Kriszti

kikuka

Szia Mindenki!
Az van, h mindennap olvaslak ám Titeket, csak hát az írás az mán más dolog. :wink: Vivuska szintén olyan keveseket eszik mint Lilla, esküszöm dettó ugyanez. Van amikor kiborulok, de van hog y nem. És miért? Hát azért, mert van egy nyolc éves nagylányom is, és ugyanilyen volt de szőrszálra is esküszöm. Nem lett visszamaradott, nem volt beteges... kopp kopp, ja és valahogy megnőtt. Jó nem kosárlabdázó alkat dehát a gének ugye... Én azt mondom, a gyerek pontosan tudja, hogy mikor mennyi kajára van szüksége. Ez leírva szép, én tudom tapasztalatból, de éhen bizti nem fog halni. Nem is hízhatnak egyformán ugyanannyit méeg két testvér esetében sem. Na ez a mondat remélem azért érthető volt. :roll:
Szép, átalvós éccakát mindenkinek puszi Kriszti

kikuka

Kituka, Ukati:
köszi.

megjött a tupperware poharam, hát ez valami szupi. odaadtam Lillának szopogatta, raktam bele vizet,azt is.
soha, semmiből nem ivott vizet. ennek most nagyon örülök.
pedig van nubym, aventem, ez messze a legjobb, puha szilikon, nem csöpög, nem folyik a gyerek tudja fogni....
most azon agyalok, h ebből kapja e a tápit vagy inkábba vizet/teát, hátha akkor iszik majd...
asszem marad ez, h ebből a többi folyadék megy majd....

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Egyrészt fogalmam sincs miért, de megszállt vmi iszonyat boldogság és nyugalom!

Másrészt van rossz is, megint megy a Dorka hasa és olyan zápszagút pukizik egyfolytában!
Tegnap este kapta újra a Milupa HA-s tápit, dél óta kezdődött a mizéria, szerencsére Dorkát most nem viselte meg annyira mint régebben, könnyebben elintézi a pukikat és a kakit is, de holnap megyünk újfent dokihoz. :?

Jutta

KépKép
jutta

Na Kati, örülök hogy nem léptél le :lol: Holnap nem megyünk, anyu nincs túl jól, és nem akarom terhelni még Nadinnal is. Talán csütörtökön, meglátjuk.
Még hiányzik akkor Gömbi, meg Bea, bár Bea lehet h elutazott.
Kikuka, eddig nem is írtál a nagylányról.
Hajni, akkor jó, ha jó a pohár!
Ciripke, a tipegő alá is harisnyát adsz? Vagy csak harisnya-bodyban nyomjátok? Én gatya-póló összeállítást egyelőre nagyon nem szeretem. Meggyűrődik a hasa alatt (hason alszik), felcsúszik a gatya és ha csak zokni van akkor kilátszik a lába.....én is a rugit favorizálom még. Vagy esetleg a talp nélküli rugikat, csak talán a harisnya már sok alá, nem?

KépKép
kertikiri

Jutta, miért váltogatjátok ennyit a tápit? Én azt hallottam az nem jó.... Nálunk is tutira van hátulütője a tápinak, mostanában csak este kap, de akkor elég sokat, és nehezen is alszik el, sokszor böfire ébred, szóval tutira nem annyira jó a pocijának, pedig már régóta ezt használjuk. Ha még váltogatnánk is :shock: Vagy Nálatok valami spéci oka van?

KépKép
kertikiri

Hajni, örülök, hogy alakul a helyzet.
reggel veszünk fel bodyt meg harisnyát, ha elmegyünk bélelt gatya, pulcsi, kabát, ha otthon vagyunk akkor egy kantáros tipegő vagy pamutgatya. a földön fekve nem hiszem hogy sok

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Köszi Ciripke. Nagyon ari tipegőket láttam egy turiban (újak voltak), csak nem tudtam hogy működnek. De lehet akkor megpróbálom.

KépKép
kertikiri

Kiri, nem saját ötletből váltogatunk....

Volt a Milupa HA-s, de hasfájós volt, erre kapott vmi gyógytápszert na ezt szinte öklendezte kifele (Zsu Pankája is kapta és nekik se jött be kb ugyanaz volt a gondjuk vele) , visszakapta a Milupát újra hasfájós / hasmenős lett, ekkor kapta a csökkentett laktóztartalmút ami bevállt! De ezt csak 4-6 hétig szokták kapni a babák mert gyógytápszer, és elvileg ennyi idő után javul, na ekkor "visszaterhelnek" mi elsőnek kaptuk a BEBA antirefluxot (mert épp bukós volt) megint ment a hasa, ezért 2 hétra visszatértünk a csökkentett laktózos cuccra, most megint vissza kellett terhelni, de mivel a reflux javult (és az AR tápszer kész rémálom, mert eltömíti a cumit) ezért most a Milupát kapta vissza...
na ennyi... gondolom a fele óta nem tudjátok követni... :?

Jutta

KépKép
jutta

kantárps tipegőnk nekünk is van! akkor már tudom, hogy harisnya kell alá! Hiába no, kell ide 1-2 tapasztalt anyuka! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok
aranyosak vagytok,kell ez nektek tényleg?biztos?

most épp az örület határán állok :-(
Csütörtökön elementünk anyuékhoz ,tegnap jöttünk haza,az én drága első szülöttem a szombatot végig hisztizte,majd vasárnap is nyomott pár hisztit,és ma reggel is és most este olyat mint még soha.Én ezt már nem bírom.Apám szerint fárj valamilye,anyám szerint meg én százszor rosszabb voltam és csak ovis koromba nőttem ki,de ze így nem mehet tovább.Csak egyszeren tanácstalan vagyok.Minden szarért hisztizik,nem lehet hozzá szólni,ha valaki nem úgy mozdul ahogy akarja visít.Most este felvitték a Domit erre rázendített és majd 3/4 órán keresztül üvöltött,hörgött,kapkodta a levegőt már a végén.Az apját elkapta ideg ráhúzott a valagéra,közbe a kisaszony csak dirigált,velem tölri az orrát éh nem inkább ketten inkább apa,szóval ő sem tudta mit akar,mire végre elaludt...........
Teem szinte zéró hála nektek MÓNI és HAJNI hogy ajánlottátok ,elküldtétek a tt üeget abból Bibus megissza a tápit,de ennek köszönhetően nem tudja hol a határ,napi 2 szer majd 200at megeszik ami sok neki a 120,80 as szopik után,mindent össze bukik,tök büdös minden.Éjjel tudom megszoptatni reggel,meg napközbe kétszer.esetleg este,de már szinte mindig rákell pótolni :-( pépet próbálok kétszer adni,de csak egyszer ,dél körül eszi jobban
varia táppal nem varia,eszi amit kap angyalom,nincs pénzem másikra most Mildibé éjszakai volt,azt megette 3-4 nap alatt most beba 1et kap,ha megjön a pénzem majdkiváltom neki a HA tápot,remélem megeszi.
Idegesít hogy a neten egy gyerekpneumatológusnak leírtam mi van majával és tökre kiakadt hogy iért így kezelik a láányomat,mert biztos asztmás és amiket kap semmire sem jók,ez is jól felhúzott.Most mit csináljak?hova vigyem még el?na most bőgök,kikéne törölni az egészet.
Vajon miért hisztizik így ,ennyit Maja?tényleg féjhat valamilye?azt mondja nem?egész nap olyan szépen eljátszik,biztos fáradt ,de nem alszik semmi pénzért napközbe,még este sem akar elaludni soha :-( ennyire megviselte a tesó?akkor biztos az én jibám :-(
Bibike is csak szív:-( ajával annyit foglalkoztam amikor ennyi idős volt,most meg Bibivel :-(katasztrófa az egész életem :-(francnak kellett nekem szülnöm :-( nem vagyok én erre képes,csak élem a napokat lesz ami lsz szinten

emlékeztek Ferikére a naplóból,ördögűzés,na már az is megfordult a fejembe :-( vagy hogy skizofrén Maja vagy valaki már nyugtasson meg hogy elmúlik ez.mondja meg vaalki mit rontok el?

na bfejezem már így is sok belőlem,ne haragudjatok nem reagálok semmire,mjad jövök ha jobb lesz ahelyzet
Vendég

hát ezt igazán kár volt elküldenem,tele hibával,bocsánat
mentségemre mindkettő felsírt közbe
Vendég

Timi, először is Bibusnak utólag boldog 5 hósat!
Sajna nem tudom a helyzetedet átérezni, csak halvány sejtésem van, miután tudom, hogy egy gyerekkel is néha milyen nehéz. Néha belegondolok, hogy mit csinálnék, ha itt lenne most egy 2-3 éves, hát :shock:
Elvileg a hisztit lehet kezelni, de hogy hogy, azt ne kérdezd :D Egy gyerekpszichológushoz nem viszed el? Hátha mond valami okosat.
És hát igen, idővel tuti kinövi, szerintem 6-7 éves korára tutira, csak győzd kivárni!

Most a 74-esből a Kenguruban én is egy lábfej nélküli rugit vettem (az a tipegő?). Nekem a gatya-pulcsi párossal az a gondom, hogy a pulcsi mindig felcsúszik.

Nagyon fáradt vagyok, jó éjt mindenkinek!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Szegény Timi, el tudom képzelni milyen hisztiket produkálhat Maja, ha neked az ördögűzés meg a skizofrénia jut már eszedbe. Akkor már inkább szerintem is inkább egy gyerekpszichológus. A hiszti tuti nem a te hibád, vagy a korral jár vagy a természetével, de leginkább a kettő kombinációjával. Ha a tesó születése bántja is, honnan tudhattad volna, hogy majd így fog reagálni. Meg aztán túllesztek ezen és nagyon jó lesz mindkettőnek, hogy van tesója. Dehát ezeket te is tudod. Szerintem a legtöbben átéljük az érzést, hogy nem tudunk megbírkózni ezzel a gyerekek adta problémával, pedig fele olyan kemény kihívással nem nézünk szembe, mint te. Csak ne legyél elkeseredve, keresd elő a szekrényből a harcos éned 8) :!:
Bibusnak meg szerintem ne adjál egyszerre olyan sok tápszert, eleinte reklamálni fog, de majd megszokja, hogy ennyi az adag.

:arrow: Jó éjt.

ukati74

Sziasztok!

Timi, háááát... igen, mi itt nyűglődünk 1 gyerekkel, pedig valószínűleg arany életünk van csak nem tudjuk.
Tényleg vidd el egy pszichológushoz, neki lehet elmondaná mi bántja, ha egyáltalán bántja vmi és nem csak egyszerű hiszti (hiszen abban a korban van) és ő neked is tudna segíteni, hogy mit csinálj.

Ja és 200-230 milin többet egyszerre ne egyen Bibus (cici + tápi) sőőőt, ha bukós inkább 200 ml. Nálunk bevált, nem rögtön, de pár nap alatt... most is néha jön a cucc, de azért lényegesen jobb, meg valahogy az is segített, hogy a poci megszokta az új terhelést (mozgás ezerrel), de gondolom ha nagyon elkezd forogni és még inkább mozog lesznek időszakos romlások. (utólag a mostanit az aktív oldalrafordulós időszak elejére teszem)

Na megyek, eddig vasaltam... szombaton megyünk síelni, addig lesz még 1-2 köröm a vasalódeszkával és a mosógéppel... :?

Átalvósat!

Jutta

KépKép
jutta

Gabci, csak hogy ne legyen hiányérzeted :lol: :lol: :lol:
Szóval Apát lassan megpuhítottam, annyit duruzsoltam a fülébe, hogy kell egy tesó enek a manónak, hogy végül beadta a derekát... De nagyon kitartó voltam és én meg voltam győződve, hogy ez így jó.

Zsu, ne félj a szájmasszázstól. Biztos már nem emlékszel, de írtam régebben, h anno B-nek kellett masszírozni a száját és hihetetlenül megjavult az evéstechnikája.Ill. nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, de nagyon hamar (15 hó), nagyon érthetően kezdett beszélni. (persze lehet, h ez enélkül is ment volna) Az igaz, hogy ő sem vigyorgott közben, de nem volt vészes.
Kutyázós Ábel meg jó lenne,ha kúszna előbb, én legalább is nagyon szeretném. Dehát, ő dönt...

Timi, én csak azzal szoktam nyugtatni magam ha B hisztizik,hogy egyszer csak kinövi. Jó, persze közben eldobom az agyamat, meg olyanokat csinálok, amit meg is bánok (gyivit ne hívjátok, nem ütlegelem...), de nem tudsz mit csinálni, ezt túl kell élni és kész. Magadat meg ne hibáztasd, mert attól csak rosszabb lesz. Szerintem az ovi majd sokat segít (és ugye a remény hal meg utoljára), addig meg féllábon is kihúzzuk valahogy, nem?

Komp. Nálunk sem lesz. Jókat én sem hallottam róla. Kússzon meg másszon utánam a gyerek inkább, mint guruljon.Ha láb alatt van , akkor meg járókába beteszem majd arra a kis időre.

Na,lemerült a telep.Én is lépek.

KépKép
KépKép
prücsi

Hé, még mindenki alszik???

Prücsi, és mikorra tervezitek a tesót?
És Panka most is nagyon szépen eszik kanállal, csak azt nem, amit utál (főzelék). És nem hiszem, hogy a beszéddel gondja lenne később, mindig is dumás kis csajszi volt. De ki tudhatja ezt ugye előre? Mindenesetre nekem kicsit riasztó ez a szájban turkálás.

Kompot én se akarok. Viszont a kórházba az egyik kislánynak volt egy gurulós kis micsodája, ami valami lépéssegitő. Nem kell beleülni, csak maga előtt tolta és közben tudott picit kapaszkodni benne. Szóval olyan, mint amikor már majdnem mennek a babák és a szülők ujjába kapaszkodnak, csak itt a kis kocsiba tudnak kapaszkodni. És persze zenél, villog, fütyül, mindent csinál. Talán majd egy ilyet, még meglátom.

Mi ma megint 6-kor keltünk, még csak negyed 9, de lassan megint megyünk aludni.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kati, Marcinak boldog miniszülinapot!!! :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Timi:
én sem tudok okosat írni. csak sok erőt Neked és pussz.

Zsu:
az járássegítőként fut, nekünk is volt, igaz mi kint használtuk az udvaron, kavicsokat pakolt bele. :lol: . ezt akkor lehet, amikor már tud valamennyire menni a gyerek, csak kapaszkodva/hamar elfáradt stb...
nekünk ilyen volt:
http://www.teszvesz.hu/item321674616_fi ... al_uj.html

prücsi:
hajrá tesó.

Kép
Kép
h@jni

Hajni, igen, valami ilyesmi volt. Szerintem ez praktikus.

2 kép:

1. Ilyen finom a finom főzelék
Kép

2. Mosás a cimkén jelzettek szerint :lol:
Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Most egy ideig nem adok főzeléket Pankának. Az első képen éppen attól öklendezik. A védőnő azt mondta, hogy ne erőltessem, ő csak 6 hós kortól szokta javasolni, addig csak gyümi. Azt meg imádja, úgyhogy nem kinzom szegényt. Majd pár hét múlva újra megpróbáljuk. Húst meg csak 7 hós kortól fogok adni.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu, Panka annyira édes a képeken! Finomfőzi? Broáf! :lol:

Jutta, én azért tudtam követni a tápszeres-sztorit, és borzasztó!!! A gyerekdokitokat továbbra sem értem. Legelőször is ezt a laktóz-intoleraniát már rég ki kellett volna vizsgáltatni, és hiába gyógytáp a gyógytáp, akkor is azt kéne kapnia szerintem most már végig, amíg nem tér át a szilárd kajákra teljesen. Kíváncsi vagyok, mit lép most, ne hagyd magad! Annyira fel tudom idegelni magam ezen, de nekem Dorka így ismeretlenül is a szívem csücske, annyit szenved szegény...

Timi - már olvasni is sokkoló volt. Most mi a francot lehet ilyenkor csinálni??? És akkor még ott van Bibuska is! Ahogy Jutta írta: valószínűleg arany életünk van nekünk, egygyerekeseknek, ehhez képest mindig van valami nyomorunk... :? A gyerekpszichológust én is javasolnám, egy szakember, aki ráadásul még külső szemlélő is, lehet, hogy jobban átlátja a helyzetet. A tesómék is voltak anno, neki egy gyerekük van ugyan, de hótt hisztis volt, ahogy te is írtad, ha valaki nem úgy mozdult, ahogy ő azt elképzelte már ordított, mint a sakál, kiborult, kihányta a kaját, kapkodott a levegő után, a tesóm már hideg víz alá is betette, de hatás semmi... Na elmentek a gyerekpszichológushoz, na az olyanokat mondott, hogy a tesómék csak lestek!!! De bejöttek a jótanácsok, és a gyerek kezes bárány lett!

Bukás: nálunk mindig apa kezében szalad el a cumisüveg, nem tudom, hogyan csinálja. Nálam sosem eszik többet Eszti 200 ml-nél, hát apa tegnap este belenyomott 260-at... :shock: Na persze volt is utána bukás rendesen. Komolyan, pasik... :? Ha a hozzátápit neki kéne csinálnia, mivel kezdene, fél disznóval??? :evil:

Kép
waterlilly

Boldog hófordulót Marcinak és Bibusnak is!

timi: sajnállak!
Valahogy oviba vagy bölcsibe nem lehetne berakni csak délelőtt Majcit?

Kép

Kép
mogyoland

Hahó, Prücsiéknél sztem már megvan a tesó, Ábel az :lol:

Anett, és hogy került 260 abba az üvegbe? :lol:

Timi :cry: Lehet, h a féltékenység hoz ki ilyet Majciból. Megpróbálhatnál tényleg egy gyerekpszichológust, meg egy másik pulmonológust is. Persze nem ismerek egyet sem, tudom így könnyű mondani.

Zsu, Panka a kajás képen Ádira hasonlít :lol:

KépKép
kertikiri

HÚÚ, de lemaradtam a köszöntésekkel... Ég a fejem! :oops:

"Lábamat-de-megeszem-sej" Nadinnak boldog 5 hós mini-szülinapot kívánunk!

Petrának és Hubának boldog féléves szülinapot kívánunk!

Marcellnek boldog 5 hós miniszülinapot kívánunk (és ezt még időben is...)!

Kép
waterlilly

Sziasztok!

Timi: Nem a te hibádból hisztizik Maja. Én úgy emlékszem, mikor még Bibu nem született meg, akkor is rá tudott zendíteni. Valszeg az sem tett jót a lelki világának, hogy a tesóval osztoznia kell rajtatok, hiába szereti, DE EZT DOBTA A GÉP ( bocsánat, nem akarok tapló lenni) Bár nekem egy gyerekekm van, de úgy gondolom, hogy a gyerkőcök nagy része nehezen barátkozik meg a helyzettel, hogy tesó érkezett. Az meg, hogy fáj-e vmilye... lehet, de akkor csak megmondaná. Én is a gyermek pszichológus mellett voksolok. Ne haragudj hogy ezt írom, de sztem ez az asztmatikus dologban is van pszichés háttér. ( és te is azt kapod a szüleidtől, hogy te még rosszabb voltál? Tök jó. Nem értem miért kell ezt lépten nyomon felhozni. ÁÁÁ)
Gondolom, hogy érzed magad. Szegénykém. MI szeretünk ám!
Mikor beindul Majci is látja rajtad mennyireelcsigázott vagy, akkor sem hagyja abba? Sztem ne titkold előle, mennyire bánt téged a viselkedése!
Puszi neked!

Kép
Kép
gabcii

Ja és Timi!

Igazán nem bántásból írtam, ne haragudj ám meg!

Kép
Kép
gabcii

Kriszti, úgy szoktam csinálni, hogy a tejcsi mellé még bekeverek kb. 170 ml tápzert. Aminek max. a felét issza meg a 130 ml tej után, és a 2. felét meg be a hűtőbe és akkor a következő etetés előtt csak megmelegítem. Na, hát apa csak itatta vele lelkesen, nem nagyon vette Eszti adását, hogy mikor lesz már elég. Eszti meg jó gyerek, meg éhezett éppen eleget az első 2 hónapban, szófogadóan itta tovább... :?

Kép
waterlilly

Zsu: de édi Panka. Szegénykém, látom őt is meggyötörte az a hülye finomfőzelék. Ebben az esteben késöbb a burgonya-csirkehússal kombinációt nem javaslom.
Okés, ami nem ízlik nem kell erőltetni, ez tiszta sor. MI még csak 3 fajta húsos kaját próbáltunk, egyik sem volt nagy kedvenc. De mi lesz, ha nem találok olyat, amit megeszik???
Anett: :lol: Férjed szerint éhezik Eszti, hogy így megtömi? Tipikus egyébként. Annak idején nekem is Mondta Apa, hogy már rég emelnem kellett volna az adagot Ádinál, mert éhes marad... Na persze :wink:
És a hétvégi képen köpdösős evésnél fél üveg után feladtam, hogy max fél óra múlva szól a fiatalúr ha éhes, de én bizony többet nem köpetek magamra. Erre Apa belerakta a cumisüvegbe az őszibarack- pulykahússal címűt, hogy majd így és majd Ő... hát persze, hogy nem ment át a cumin. És biztos vagyok benne, hogy úgy sem evett volna Ádi, mert nem volt éhes... No, mind1.

Kép
Kép
gabcii

Boldog hófordulót Marcellnek !

Kép
Kép
gabcii

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?