Jaimee!
A legigazabb mondás! Mi a jó a párkapcsolatban? nem kell szőrteleníteni!
Ditke!
A vegyes csopinak van pro és kontra érve, de ugyanígy megvan a "hagyományos" csopinak is. Tény, hogy kevesebb jut a nagyobbakra, a testvéreknek jó, ha egy csoportba járnak, könnyebb a kisebbnek a beszokás... a mi ovinkban midnen nap van foglalkozás a nagyoknak, hol az egyik, hol a másik óvónéni tartja, torna, ének....és a csoportunkból az isikezdéshez a 95 pontból 2-en 93-át, a többiek 88 87 ...pontot értek el (talán hatan mennek suliba) egy ksilány volt, aki csak 62-őt, de ő még nem megy, és a felmérő előtt két héttel kezdte az ovit, szóval szeritnem nem buták, csak mert vegyes csoportba járnak.
Azt is tudom, hoyg külön mondókat tanítanak a nagyoknak, külön a kicsiknek, legföljebb a kicsik is megtanulják azt... de a nagyoknak akkor is nehezebb feladatokat adnak, most valami sárkányparipát csináltak egy mondókához, a kicsik a ragasztáshoz, vágáshoz hozzá sem tudtak szagolni, a nagyok csinálták az egészet....
nem tudom, ez is nevelő függő, hoyg hagyja a gyereket nőni, mint a gomba, vagy megpróbálja fejleszteni.
ami engem zavar az nem is a vegyes csoport, sokkal inkább az akarsz-e dolog. nem tetszik, hoyg a gyerek dönti el akarja-e csinálni a feladatot, akar-e enni. ez a büfé reggeli, és uzsonna engem kikészít, amikor nem eszik a a gyerek amúgy sem... persze, ha a gyerek szereti az babrálós dolgokat, akkor csinálja, de a többi, és a fiúk? nálunk volt olyan szülő, aki azt modnta, márpedig az én gyerekemet tessék leültetni, sé ráparancsolni,hoyg csinálni kell. az óvónéni azt mondta nem teheti.
az iskolában úgy tudom van most egy újabb módszer pont ennek a hibának a kijavítására, amikoris a gyerek nem érti, most miért is kell csöndben maradnom 4 - 5 ször 45 percre? (tanítónénik segítsenek) az első három hónapban szőnyeg le, sé játszunk, színezünk... meg kell szokni a rendet, fegyelmet.
na sok lettem, és még nagyon nincs itt sokótoknak az ideje....