Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Hát Zsu mi már kaptunk olyan kajcsikat ,hogy 5 hós kortól húsús!
Erősen gondolkodom ,hogy kiprobálom neki .Heti egyszer és utánna ha betölötte a 6 hót akkor sűrűben nem tudom,vagy megvárom a 6 hót! :oops:

Hát én is várom már mikor a kezébe adhatom a kifli csücskét!

Egy ismerősömnek 6 hós a kislánya és montet és danoninot eszik a babája!

Hát Gabci nállunk is van ,hogy minden felé néz meg magyaráz de még nem berreg! :lol:

Lazán ülni akar a csaj és ha lerakom egy kicsit megtámasztva egyből döl előre mert ő már nagylány és ülni akar!Állandóan emeli fel magát fekve egyszerűen már nem szeret feküdni!

Timi: merre?

Kép

Kép
mogyoland

Nincs itt gond Hajni, csak igazi csaj! Néha kicsit hepciás :lol:
Igen, nagyjából 3 szopi+tápi, egyszer gyümi/főzi és egyszer pép, de ezek előtt is mindig van szopi. Nagyon változó, hogy mennyit eszik meg. Egy fél üveget a bébikajából általában megeszik, néha többet.

Itt megint jégeső volt és jó nagy vihar :evil:

Gabci, Ádi mikor mászni próbál mit csinál a kezével és a fejével? Tartja magát? Mert Panka csak a lábával próbál mászni, szépen felhúzza a térdét és rúgja magát előre, de a feje közben lent van a kezén :lol: Olyan, mintha az arcán csúszna :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu: nállunk szintén ezt produkálja Ágika amit leirtál mintha mászni akarna!
És még fel is spanolja magát !

Kép

Kép
mogyoland

hogy mi hogy eszünk? hét semmi rendszer nincs benne. reggel kap egy tápit az fix (120at), valamikor egy adag gyümi (délelött vagy du. vagy este, akkor ált. banán). amikor van tej (úgy érzem) és nem dolgozom azt kap, ha nincs akkor tápi. és most keztem ugye a főzeléket, de még csak izlelgetjük. Ma adtam neki kevés tört krumlit parilével, hát azt egy az egyben kiköpte. Eg yhónap és jöhet a "húsleves".

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

vacsi 70 ml , asszem bőgök ... :arrow:

Kép
Kép
h@jni

hello!

Mogyo Danonino????? :shock: :shock: :shock:
Dorka is küzd a pihiszékben, hogy felüljön! Nem tud, de a kilátásért mindent!

Éljen Ciripke! No para! Kaja van, a gyerek szól ha éhes és kész!

Hajni! Szerintem Lilla igazi hölgy, vigyáz a vonalaira! :lol: :lol:
Nem fog éhenhalni 7,5 kg-osan!! Ő már régesrég duplázta a súlyát, lassan triplázna, hát belassított!

Zsu, egyszer vmi ilyesmit már Dorka is produkált, bár ma lustább volt, hasra tettem - hátha megfordul - vigyorgott, majd nézelődött, vett 2 lendületett, nem sikerült és elkezdett nyafogni hogy jöjjön a személyzet megfordítani! :lol:
Van ám magáhozvaló esze! Pont ezért hagyom néha nyöszörögni! Nehogymán mindig minket ugrasszon! Próbálkozzon!

Jutta

KépKép
jutta

1 hete 7580,ma 7420. :shock: :shock: :shock:
az 16 dkg mínusz, na ez már tuti nem normális. :?

Kép
Kép
h@jni

Hajni, pont az előbb írtad, hogy nem fogsz aggódni egy kicsit, erre megint :? Persze megértem, én is ezt csinálnám, de próbálj meg tényleg egy-két napot higgadtan és türelmesen csinálni. Ha akkor sincs változás, akkor viszont inkább hívd ki a dokit, aki úgyis ugyanazt fogja mondani, mint a védőnő meg a többi anyuka, de legalább megnyugszol.

Cirip, akkor Ti is nagyon jól álltok a hozzátápival. Barnu mit csinál éjszaka?

Nekem most harmadszor kellett már bemennem visszaltatni. Napok óta ez van, hogy elalszik könnyen este, de az első és a második 45 perc után is ébred. Meg éjjel is, és hajnalban is, és hajnalban nem alszik vissza. Nem tudom mi lehet, nem hiszem, h a foga mert még semmi jelét nem látom. Azt sem hiszem, hogy éhes lenne, akkor enne nappal többet. Lehet talán a front, meg a szél?

KépKép
kertikiri

Kerti:
próbálkozom, mármint nem aggódni,de ez a 70 ml sokkkk volt. meg a fogyás....
a doki szerdán jön mindenképp, oltás miatt.
De már volt párszor és csak azt mondja, h ne aggódjak, ne erőltessem stb.... persze, persze, könnyű mondani. :?

a szél zavarja a babákat,sztem az zavarja Nadint is.

Kép
Kép
h@jni

na jó, Hajni:

HAGYD ABBA!!!
Ez egy adag kaja súlya, pisi - kaki, kaja előtt / után stb is számít!!
Nem fog éhenhalni Lilla! Nem Te mondtad, hogy 1 hétig ráhagyod? Hát így nem fog menni, főleg, ha napjában a méérleget lesed, meg az órát, meg a cumisüveget meg stb...

Ja akartam írni, hogy ma Dorka is hagyot 20 ml-t a 200-ból (a 235-ből már vagy 2x hagyott, most már 1x a 200-ból is)! Én majdem örömtáncot lejtettem, hogy végre nem sírással végződik egy kaja (hogy még kérne), mivel vagy 2 hete amikor 200-ra visszavettem a doki javasatára az adagot még az volt az általános.

Az a normális, ha visszább vesznek! Jó az nem ha fogynak, de szerintem ebből még ne csinálj ügyet. 1 hétig ne mérd és ne parázz! Ja és ne tömd, mert te se szeretnéd, ha állandóan kajával kínálgatnának és dugdosnák a szádba! Szerintem már attól is besokalt, hogy mindenfélét adsz neki össze-vissza. Csináld úgy ahogy tervezted, tápi + Sinlac uzsira oszt jóccakát! Ha nem eszi, nem éhes. Ha mégis, csak nem "ízlik" neki a régi tápija, majd jelez! Gondolom nem ücsörög a sarokban várva, hogy megetessék hogy éhes! Amíg jókedvű és kaki / pisi van, addig tuti jelez ha éhes!

Jutta

KépKép
jutta

Gondolj bele, ha anyatejes lenne már rég nem mérnéd a szopikat és ha mérleged se lenne havonta tanácsadáson derülne ki a súlya!

Jutta

KépKép
jutta

(most meg ne sértődj, csak jószándékból írtam, hogy hagyd abba, remélem nem esett rosszul / nem volt félreérthető)

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
nem sértődtem meg.
de ma ráhagytam, evett 5, fél12, 3/4 4, 8. össz 470 ml.
a tejpépet, sinlac-ot szerette, ma 2x próbáltam nem kellett. ő jelzett, h éhes....
kaki van, pisi sokkal kevesebb, mint szokott. most fél4kor cseréltem pelust meg fürcsinél 7 után és szinte száraz volt...
ok, nem eszik 1000-1200 ml-t, de a 470 már túlzás. ha már 800-t enne örömtáncot járnék...

és hidd el Te is ezt csinálnád. Lilla is nagy zabás volt, 8x 120-t evett, mikor 50 ml lett volna az adagja... zavart, de gondoltam éhes... ez, h nem eszik ez teljesen más, amit igazából addig sem
Te sem senki ne fog megérteni, amíg nem Veled történik meg, :?

és hidd el minden megmaradt erőmmel azon avygok, h abbahagyjam, de nem megy, nem.... :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
h@jni

Mogyo, én is láttam 5 hós kortól húsos kaját, de én asszem ezt a 2-3 hetet már kivárom.

Jutta, ez érdekes, van, hogy Panka annyiszor megfordul hasról hátra, ahányszor hasra teszem, de van olyan nap, hogy nem hajlandó és ő is csak nyöszörög, ha elfárad. Csuda tudja, hogy miért van ez. Neked nem mondta a gyógytornász, hogy forgasd?

Jól kibactunk magunkkal :?
A délutáni 3 és fél órás alvás után csak este 7-re álmosodott el, el is aludt, gondoltuk alszik szokás szerint 45 percet, amit délután szokott. Erre ő már úgy gondolta, hogy ez már az éjszakai alvás. Nem akartuk felkelteni fürdeni, de 8-kor álmában megszoptattam, szépen szopizott is. Jó mélyen aludt, gondoltam egy peluscsere nem árt. Erre persze felébredt, peluscsere közben pisilt, lepisilte a body-ját, igy mehetett a ruhacsere. Na ettől végleg kiment az álom a szeméből, apa még most is altatja :?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Tudom, ez még gázabb lekileg, mint amikor zabál (mert ha zabál hát istenem fáj esetleg a hasa vagy leszid a doki, és akkor mi van?)

Most meg látom, hogy jól kétségbe vagy esve! És elhiszem, hogy folyton ezen pörögsz! És igen én is ezt tenném (jelenleg el se tudom Dorkáról képzelni).

DE nézz rá Lillára elfogulatlan szemmel. Jól néz ki? Jó husiban van? Jó kedvű? Nincs a kutacsa beesve? Pisil naponta töbször? Ha igen, akkor nincs nagy baj (szerintem). Ha doki is látja / látta, és tud erről a nem evős mizériáról, akkor gondolom nem egyedi!

Jutta

KépKép
jutta

Hajni, nehogy úgy érezd, hogy nem értünk meg, dehogynem! De hidd el, ez a gond is úgy el fog múlni, ahogy jött. Persze addig még 50x szétaggódod magad, de vannak ilyen hülye dolgok. Panka most este csak szopizni volt hajlandó, egy csepp tápszer se kellett neki. És gondolhatod, hogy este mennyi tejem van...kb 60 ml. Most meg se mértem, de tuti nincs több.
Szóval kitartás, és hidd el, mindenki szurkol neked, hogy rendbejöjjenek a dolgok!!!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

de forgatom, de az más, mert ott azért jócskán segítek!

(alvó gyereket nem pelusozunk! )

Jutta

KépKép
jutta

Ma elmentem a Kenguruba Pankának 74-es rugikat venni, és rádöbbentem, hogy általában 68-ig vannak számozva a rugik. Persze van 1-2 féléből nagyobb, de elég bénák. Ez azt jelenti, hogy mostantól már gatyát és pulcsit kell rájuk adni? Pedig a rugi itthon olyan praktikus és kényelmes!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hajni, nagyon érződik rajtad a kétségbeesés és a szomorúság. Ez a legrosszabb, nem?, amikor meg vagy lőve, tehetetlen vagy, tudod, hogy nem stimmelnek a dolgok, de már mindent kipróbáltál, amit lehetett, és nincs benne rendszer! És tudod, hogy el fog múlni, és túl lesztek rajta, de most végtelennek tűnik ez a sz@r helyzet!
Ebben a helyzetben nincs jó tanács. Mert bár pontosan tudod, mit nem kellene tenni (aggódni, stesszelni, kiborulni, stb.), nem tudsz nem erre koncentrálni.
Szóval kitartás. Nagyon nehéz lehet ez az időszak. És 470 ml, hát az tényleg nem sok.

Kép
waterlilly

74-es? Mi a 68-asokat kezjük most! (Bár valószínűleg tényleg hirtelen nyúlt Dorka, mert 1 hete még nem is gondoltam a 68-as ruhákra, most meg 1-2 62 jó összesen. Jövőhéten mi is vásárolunk pár db 68-as rugit)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Bocs, csak röviden, mert még sok a dolgom, de már régóta akrtam írni Hajninak! Én is hülyére aggódnám magam!!! És lehet, h megkérdeznék egy másik dokit is. Lehet, h Lillus jól elvan, de akkor is. És szerintem egy ilyen pici babát nem lehet frusztrálni a kajával, mert ahhoz még pincur.

Hallgass az anyai ösztöneidre is! Szorítok nagyon, többször is eszembe szoktál jutni napközben. Nem tudom, én mit tennék! Na remélem nem ijesztettem rád!

Bocs, h csak ennyit, de le akartam írni.
Jó éjt!

KépKép
1macsek

Hajni, mondjuk az előbb még én nyugtattalak, de ha van gasztros dokitok (mintha Marcinál lett volna) akkor hívd fel, vidd el hozzá!
Ha ő is azt mondja, hogy nincs különösebb oka, csak ilyenje van a kiscsajnak akkor megnyugszol egy kicsit. Gondolom ha bármi oka lehet ennek amit ki kell vizsgálni arról ő tudni fog!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, köszi a Hipp-tippet, ki fogom próbálni az almájukat. Ma meg párolva szerettem volna adni Ábelnek, de Anyós megette :shock: az egyetlen édesebb almát, amit Ábelnek tartogattam, így maradt a Kecskeméti alma-őszibarackja. Hát nem mondom, hogy odáig volt érte, de úgy az egynegyedét megette.

Te együtt fogsz fogzani a lányoddal? :lol: :lol: :lol:
Dorka ügyi, hogy forog.
Alvás meg egyre jobb, de lesz ez még jobb is, majd meglásd!

Gabci, Ádi bürrögése :lol:
Ábel ugyan nem bürrög, de nyújtogatja a nyelvét. De ez már nem a kiköpős nyelvnyújtás, hanem még nem tud igazán kanállal enni, úgy gondolja, hogy a nyelvnyújtással majd bejut valahogy a kaja. Mindezek után az öklét és az előkét is benyomja a szájába. SZóval jól néz ki ő is a tízórai után, inkább csak bohóckodásnak hívom,mint étkezésnek.
Ááá, nem vagyok én hős, már két éve járok a fogszabályozós orvoshoz, és amiatt más dolgokat is meg kellett csinálni, szóval inkább csak hozzászoktam, hogy havonta kotorásznak idegenek a számban...

Zsu, ilyen popsifelemelést Ábel is csinál, két napja viszont kutyázik is, tehát négykézlábon áll és ringatózik. Nagyon cuki, csak az a baj, hogy a forgással leállt szinte teljesen, a kúszással meg szintén hadilábon állunk. Gyógytornász szt jó lenne, ha mind a forgást, mind a kúszást csinálná, de ha a kúszást kihagyja, akkor sem dől össze a világ.

Hajni, én nem tom mit csinálnék a helyedben (azt tudom, hogy engem nagyon frusztrált a mérleg, 3 hónapig mértem Ábelt, és kétségbe estem, ha kevesebbet evett, azóta tiszta nyugi van, igaz alsóhangon hízik csak, 6 hósan volt 7210 g,de ezt már írtam). Marcinál hogy volt anno? Nála semmi ilyen probláma nem volt?
Jó ez a recept,amit írtál! Van még ilyen gyors és fincsi?

Andi005, Petra alvós képe nagyon cuki!

Mogyó, Ágika pucérkodós fotója bahalás! És Apa meddig lesz most távol?

Anett, Eszter képek édesek! Tényleg kiárúsítottad a kismama cuccaidat? Te aztán nem tökölsz! Vagy nem bízol abban, hogy a párod esetleg meggondolja magát a második gyereket illetően? (Enyém is csak egyet akart eredetileg, aztán most akkor a a szerelem Ábellel, hogy csak lesek :shock: )
Tetkóm nincs, csak fogszabályozóm , mint különös ismertetőjel :lol: :lol: :lol: (húú, Ciripkének van tetkója is, meg fogszabályozója is...bevállalós csaj :lol: :lol: :lol: )

Kiri, jó az a szakácskönyv, amit feltettél.Köszi! Abban is benne van ez a "mennyit kell híznia egy gyereknek" dolog. Mi a 12 hós átlagot hízzuk most...mit nekünk 6 hós 400g/hó

Kat, szakdoga? Kalap leemelve!

Ukati, cuki ez a "nemalszomcsakazértse" kép Marciról!

Timi, hol vagy? Majci jobban van? És a kis sérókirálynővel mi újság? Képet, képet, annyira bírom ezt a hajzatot!

Hohó, mivel én vagyok a legrissebb ma, ezért gyorsan Boldog 6 hót kívánok Petrának és Hubának!

Jolka, légyszi, légyszi a táblát még egyszer! Nem találom. És lehetne születésnap szt sorrendbe az új csatlakozókat is?

No el, alvás!

KépKép
KépKép
prücsi

Jó reggelt!

Prücsi: komolyan mondom, ha nem a tiéd az utolsó hsz és pláne nem éjfél után, nem lett volna teljes a napom :lol:
Édes lehet Ábel, ahogy kutyázik. Én azt hívom kutyázásnak, mikor Ádi hempereg a hátán fekve, pont úgy, mint a kutyusok a fűben.
A férjed ha csak egy gyereket akart, hogy hogy bevállalta mégis a 2.at? Apa is kategórikusan kijelentette, hogy csak ez az 1 lesz.
Hajni: én nem mondom, hogy ne parázz. Tudom, hogy engem is megviselne ha így lennénk. Tényleg ismét kérd ki a doki véleményét szerdán és egy darabig hagyd Lillusra, hogy ő kérjen enni. Sztem mást nem tehetsz, ha megfeszülsz akkor sem.
Jutta: én is azt gondolom, hogy egy ilyen pici gyerek iski tudja harcolni, ha szeretne vmit. Már most vigyázni kell.
Nálunk ez örörkös vita, hogy mennyire tudatosak a csínytevések.
Apa szerint még minden játék és nem tudja, ha rosszat csinál. Sztem meg dehogy nem! PL mikor köpi a képembe a kaját, én komoly arcal rászólok, Ő meg elkezd fülig érő szájjal mosolyogni. A fürdésnél ue. Már úszik az egész szoba, rászólok és még jobban csinálja. Én látom csak rosszul???
Kriszti: nekem is az a véleményem, hogy a babákat nagyon megzavarja az időjárás.
Hogy bírod a többszöri kelést?
Nadin étvágya rendbejött?
Zsu: vegyél Pankának melegítőt. Abban is kényelmesen elvannak a babák.
Ez a fenék emelgetős majdnem előre haladásos dolog meg úgy zajlik, hogy feltolja a fenekét és a lábával tolja magát. Az arca és kezeit nem emeli. De még csak picit halad, valszeg Ágika és Panka ügyesebben csinálja.
Nálunk a reggel is börrögéssel indult. Nomeg vmi számomra érthetetlen szótagokat ismételget. Olyan édi, ahogy magyaráz. :D

Petrának ésHubának Boldog Fél éves majdnem szülinapot!

Kép
Kép
gabcii

Prücsi!
Szívesen felteszem, újra, csak most nem vagyok otthon. Holnap? Ok frissítem...:)

Hajni!
...Nem vagyunk a helyedben, tehát nem tudok semmi okosat írni. Tuti mindent kipróbáltál már.
Saját tapasztalat. Ákos sztrájkjánál, ami egyenlő volt 0 kajabevitellel. A kórházban alaposan megvizsgálták, nem találtak semmit. Kapott 8csepp kataflánt. Majd félóra múlva etetni kellett, ülve nem volt hajlandó, csak fekve. Mikor jó lakott, hazamehetünk. Azóta sem tudom mi lehetett a probléma. :(

Jutta!
Altatás: Annyira gyerek és szülő függő. Van gyerek ki partner benne, és könnyen elalszik, sőt magától. VAn aki már az etetőszékben kidől, na nálam ilyen nem volt. Pedig kiváncsi lennék rá. :)
Ciripke tök jól megfogalmazta. Én is egyelőre kényelmes megoldást választottam.
Cicin alvás, hányszor mondták, ne altasam azon, de én nem altatom, csak kaja közben elalszik rajta. Azért nem keltem fel, hogy ébresztő cicin nem lehet.
Tehát nagyon jól csinálod, következetes vagy.
Fiuknál nem lehetett megcsinálni, gyenge is vagyok hozzá, fő a nyugalom. Ákos előtt megfogadtam, hogy mindent máshogy csinálok... Szerinted sikerült? ááá, nem . De most nem kisérletezek, Ákos altatásával, mikor már Manó alszik.
Ruha. Pont jó súlyban vagy, majd nyárra lemegy a többi. Én pl. sehol sem kapok ruhát, én már tuti ducibb csoportba tertozom. Farmert, csak márkás boltban, legutóbb mustang. De most még a s.oliverben sem találtam semmit. Lett volna, de azért a pocakomat inkább rejteném mág, nem mutatnám. Eladók rémálma vagyok. :) Semmi sem jó nekem...

Ciripke!
HOgy vagy?

Kertikiri!
:) :) :) De rég olvastam, de most is jót mulattam rajta. :)
Sarkítva, de milyen igaz.
Borostyánlánc. Szerintem is placebó. De annak jó, akik már minden kipróbáltak, megnyugtatásként jó lehet. Ismerősömnek állítólag bejött. CSak az én fiami biztos nem tűrnék a nyakukba. Félnék, hogy elszakítja, lenyeli, megfojtja....

Paradicsom. Manó imádta, de 1 éves kora óta nem eszi, nem értem. Addig szinte csak paradicsomos és brokolis kaja kellett neki.

Andi2!
Petra. :) NAgyon édes. Szépen kiterült.

Kifli!
Azért még korai. Majd akkor, ha már szépen nyeli a kaját. De a kifli kimaradt az életünkből, nem nagyon rágcsált Manó. Esetleg kukuricapelyhes kukit.

Nálunk most nagydolog probléma van. Ákost nem bántja, csak engem. Gyógyszerzni nem akarom. Dokinéni szerint mindent felszív a szervezete. :shock: Érdekes múlthéten a kúp után 2 pelus is tele volt. Ez nekem nagyon szokatlan....

Szép napot nektek!
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Gabciii!
Ez még nem tudatos rosszaság. Ne is fegyelmezd, annyira. Még "kis tudlanok", nem nőtt még be a fejük lágya.:) ;)
Minden új, és érdekes. Érzékszervükre hagyatkoznak. Mindent kézzel, sőt szájjal vizsgálnak meg. Törnek, zűznak, de kezdetben nem rosszaságból, hanem mindent megvizsgálnak. Manó 1 éve a poharakat törte. Most már tudja, mi a jó és rossz. DE ha véletlenül tör, nem mindig vállalja, Fortély és Karaty volt a tettes. :)Szemrebenés nélkül rájuk fogja, ez most egy másik időszak.
Fürdés után nálunk is úszott a szoba. Én akkor vettem hatalmas gumilepedőt, ezt tettem a kád alá, vagy egyszerűen a nagy kádban fürdettem.
Kaja, én sosem próbáltam hordozóba, Ákostnál már igem, de nem nyerő. Ülembe evett, kapott mind a két kezébe kanalat, tányért elérhetetlen távolságba tettem.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Zsu!
Igen, Ákos bébikompba van.
Ezt kapta névnapjára. De egyelőre csak 5-10 perceket van benne egy nap. Pierre cardine-t kaptunk. Hát.. nem rossz gyerekmegörzésre. De én nem ennek akarom használni, hanem szabadmozgásra. Nagy és tele van csúszásmentes talpakkal, ezeket le is szererltem. :) Ráadásul csak 4 kereke van, ebből a kéthátsó, gumis, hogy jobban tapadjon. :? Megnéztem a brendonba, u.o mind. Jobb egy névtelen fajta. Aminek 8 kereke van, és a perem fentebb van, könnyebb a közlekedés. Manónak az utóbbi volt, az egész lakást bejárta vele. 5 és fél hónaposan raktam bele először, de egyből előre kotort, a mostani nagyon nehéz. :twisted: Kiváncsi vagyok, Ákos, hogy fog vele boldogulni. Ráadásul a panelről, már az első napon letörték a kormányt, így msot az garanciális javitáson van. Ennyi pénzért inkább visszavittük, így a panel maradt, a komp meg itthon használható tovább. Ráadásul a neten kb. 5eft-al olcsóban láttam, de Mutiék munkaután beszaladtak a megatoys-ba és megvették. Pedig Papci mint tapasztalt nagypapa már ott mondta, hogy nem olyan mint a régi. :) De az olcsóbb (kb 5eft) Túl gagyik voltak.
Mindenestre Ákos élvezi.
Bocsi a hosszú beszámolóért, de hátha tanúságos, kompvásárlás előtt. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hajni: hát inkább nézesd meg Lillát neked is jobb és megnyugszol!
Valami nem frankó én is biztos nagyon ruszzél érezném megam és fusztrálna a dolog!
Innen úgye könnyű azt mondani ,hogy ne izgulj!(bocsi lányok bár én is ezt irtam de valljuk be mi is idegesek lennénk)

Jolka:Hát nállunk már volt olyan ,hogy kaja közben elaludt még adtam a szájába a kanalat a bébiétellel és aludt közben de járt a szája na ne mondjam mekkorákat nevettünk persze inkább magunkban ,hogy ne ébresszük fel aludt egy fél órát és evett ugyanugy mintha mi sem történt volna!

Gabci: miért is csinálnánk mi jobban ?
Ne csináld már olyan ügyes és szép "nagyfiad "van.

Anndi: ikereknek boldog félévest!

Kriszti: hát nállunk is ez van megint ,hogy sűrűbben kel fel én inkább a fogára fogom bár nem mindig látszik de belülről jön az a fogacska és ők is szenvednek vele mint mi mert hát ugye nyomja ki magát!

Prücsi. hát ez ugy van ,hogy 9 napot dolgoik most e hónapban összesen most megy kedd,csüt,szombat,kedd,csüt kimarad a hétvége mert Forma1-lesz aztán megint kedd,csüt,szombat és vége neki a hónap (remélem érthető voltam)

Jutta: na csak alakul ez az evés dolog nállatok is! :D

Zsu. én is azon gondolkodom ,hogy megvárom a 6 hót de már kérdezték a rokonok ,hogy kapja ugye már a húsos kaját!

Most anyós azzal nyúz ,hogy minden evés utánn adjak neki pár kanál vizet mert akkor nagyon rászokik a teára meg az üditőre!
De hiába mondom neki ,hogy a tea nem édes!
Mer hát a keresztfiam nem iszik még a mai napig sem vizet és 6 -éves!
Érdekes akkor nem volt gond de mikor ottnyaralt vette neki ezt a sz@r italporokat és azzal itatta meg szereti a kólát.
Én mondtam is apának ha elmegy a lány én megmondom neki ,hogy olyan szart nehogy merjen neki adni vagy vegyen rendes rostost v. vizet!
!Kólát meg véképp nem!

Kép

Kép
mogyoland

Mi is kaptunk kompot hagyományosat de szerintem az is megteszi!

Kép

Kép
mogyoland

Ági!

:) Még ilyet kaja közben aludni. :)
NAgyon édes lehetett. :)
Pont ez a lényeg, a hagyományos komp is tökéletes, csak ne legyen gagyi.

Nálatok, Ti, hogy alatatjátok a gyerkőcöt. Ágyba be és majd kel? Vagy altatjátok és be a kiságyba?
Mert, ha az utobbi, akkor lehet, az a gond, mikor felébred, észre veszi, hogy nme ott aludt el, általában ennek hangot is adnak. Ákos Mutiék a gyerekheverőn aludt el, Manó meg mellettem, egész éjszaka aludt mind a kettő. Otthon meg, állandóan kel Ákos.
Fogacska is lehet a ludas, de Manó a pl., hogy nem. Ők ilyenek...
Manó azután nem kelt, miután leszokattam az éjszakai és az esti ciciről. Utána már csak inni adtam neki éjszaka. De ez még korai Ákosnál.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

ááá utálom az utazóágyat. Anno azt mondta a nő a boltban az első alkalom nehéz, de utána könnyen menni fog. Lassan 3 éve nem tudom össze és szétszedni. Ez az egy kifograjtam. Vakon nem tudom mit kell megnyomni.... Utálom. Ákos nem is nagyon alszik benne, csak a helyet foglalja.
Megyek még próbálkozom. Ákost addig lepaszoltam az öcsének, tök jó dolgom van. :) Most még a tejcsi is több. Jó volt itthon.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Öcsém 1 perc alatt összerakta. Megkérdezte milyen szakos is vagy? :) (technika....)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Nadin megint nem alszik valami jól éjszaka. Nem is emlékszem hányszor keltem hozzá ma. Ha jól emlékszem az ikreknél, Lillánál és Ádinál is volt ilyen, hogy egyszercsak újra ébredtek sűrűn, igaz? Mennyi idő alatt állt vissza a "rend"?
Reggel meg 70-et evett ciciből, utána se lefejt tejet se tápit nem volt hajlandó. És a tegnapi meg a tegnapelőtti nap is ilyen volt. De a napi összmennyiségeket nem tudom, mert a hajnali szopikat meg a komfortszopikat nem mértem. (Jutta, én sajnos nem vittem vissza 3 hósan a mérleget :? ) Most vagy teleszívja magát hajnalban, vagy megint nem eszik rendesen :? Mindenesetre pótlást nem nagyon fogad el, kivéve este.
De az utóbbi 1 hónapban pontosan 500 gr-ot hízott, ami a nagyönyv szerint tökéletes.

Hajni, a netes szakácskönyvben ez áll: ha a baba már megduplázta a súlyát, akkor heti 50 gr hízás is bőven elég. (Ha még nem, akkor a minimális a 100 gr). Havi 200-500 gr hízás a "normális" 1 éves korig.

Nadin is kutyázik, löki magát hátrafele, és próbál előre is, bár előre inkább lendületből ugrik, vagy hogyismondjam. A hátára viszont egyáltalán nem fordul. És ha valamibe bele tud kapaszkodni, akkor ülésbe húzza magát. A pihiszékét már el is rakom, mert abból nagyon könnyen ki tud fordulni oldalra, ha fent van az ív, nem is lehet jól bekötni. Csak nem tudom miben fogom akkor etetni tényleg. A hordozóban még viszonylag biztonságban van, de azt meg féltem a kajától. Most a járókát se nagyon tudom használni, mert nagyon hamar a végér ér, és lóg ki a rácsok között, és keservesen sír. Földön van egy nagy pléden, mert nincs még habtapink :cry:

Édesek lehetnek a babák ahogy kajálnak :-) Csináljatok minél több maszatos képet lgyszi!

Bébikomp nekünk nincs, nem lesz. Etetőszékbe csak akkor lehet betenni őket, ha már maguktól megülnek?

KépKép
kertikiri

:evil: :x :twisted: Igy indult a nap!

Reggel a teáskancsó szétrepedt, kifolyt az összes tea a konyhapultra és persze bele az összes szekrénybe/fiókba.
Aztán észrevettem, hogy bejöttek a házba a hangyák a nagy eső elől, szóval reggel óta takaritok :evil:

Panka meg szegény közben már tök álmos volt, de nem volt idegem elaltatni, igy sirva aludt el egyedül :cry: Na jó, csak 5 percet sirt :?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jajj Zsu, ez elég rosszul hangzik.
Jolka: ma mentek haza talán anyukádéktól?
Utazóágy :lol:
Köszönöm a véleményt. Valszeg igazad van sok mindenben azzal viszont nem értek egyet, hogy ne "fegyelmezzem", mert még kicsi ahhoz. Okés, nem tudatosak a csínytevések, de a hangsúlyból ért( legalábbis sztem), azt látja, hogy ha ő csinál vmit, én meg nem mosolygok, akkor az nem tetszik anyának. Nekem ez már elég, ha ennyit felfog.
A mai kanalas étkezésre megint nem húsos ételt kapott. Láss csodát, megevett egy egész üveggel és csak néha börrögött.
Kriszti: Ádinál csak akkor volt, hogy 2 óránként kelt éjjel, mikor náthás volt.
Megkérdezhetem miért nem akarsz bébi kompot?
Szeretném tudni az ellen és a mellette szóló véleményeket.

Kép
Kép
gabcii

Ja, és reggel 7-kor keltünk, azóta még nem aludt :shock:

Kép
Kép
gabcii

Gabciii!

Dorka dettó ugyenez, vmi miatt "rászólok" és el kezd mosolyogni, szerintem ez a behízelkedős viselkedés első fázisa... ezt csak fokozni fogják!!!
(Tényleg korai, de ahhoz meg már túl nagyok, hogy ne lássák a mosolygás és a mérgesség közti különbséget, tehát inkább le akarnak vele kenyerezni minket, hiába kicsik, de a magukhoz való eszük az megvan! :roll: :shock: :wink: )

Jolka, ne jó, ha bealszik cicin nincs az a lökött anya aki felkeltse! De nálunk nincs cici, cumisüvegen meg nem alszik be. Tehát vmit ki kellett találni, ölben sem igen alszik el... na tehát a nagy szigor inkább kényszer. (ha mondjuk fél óra alatt ölben fixen elaludna és jól kialudná magát, hát bánna a fene azt az altatást!)

Bébikomp, hát franc se tudja, úgy nem marad ki a kúszás-mászás korszak nagyon?

Zsu, háááát tényleg nem jó kezdet, de nézd a jó oldalát! Panka 5 perc alatt maga is elalszik. (Tényleg Panka cumis vagy ujjszopós vagy egyik sem?)

Nadin meg nagyon mozgékony ám! Csak lesek miket írsz...

Mi oldalra fordulunk, meg nagyritkán hasról hátra és ennyi... nade ma megdícsérte a gyógytornász, hogy fejlődik. (uhhh, volt előttünk egy 1 éves 8 kg és amúgy is nagyon furcsa kislány.... jajjj!... lehet hogy enyhe Down-kór - nem is tudtam, hogy ebből is van enyhe is- jujjjj! :roll:.... Ilyenkor az ember lánya nagyon összeteszi a két kezét lányok!!! )

Jutta

KépKép
jutta

Hajni! Mizu???

Jutta

KépKép
jutta

Prücsi, Ábel már ilyen komolyan kezd mászni? Mert ez a kutyázás ez már nem semmi! Hát mi még attól messze vagyunk, de van pár hét azért Ábel javára :wink:

Az ikreknek boldogat!!!

Gabci, nehogymá azt hidd,hogy Panka halad hason kúszva :lol: A táv kb centikben mérhető :lol:
És Panka is leszokott már a régi jó hööö, heöö és társairól. Nálunk most mammmammma van és babbbabbba és ilyenek. Nomeg nálunk is börrögés és köpködés ezerrel :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Petrának és Hubának boldog feledik szülinapot!

Kép

Jutta

KépKép
jutta

Zsu!
Jé, nagyon ügyes Panka. Hamar fog beszélni.
Kúszás és mászás pedig még ráér, addig van nyugi. :)

Ákos hátrafelé megy, de itt sem méterben kell mérni. :) Előre pedig akkor, ha van támaszték a lábának. Ő pl. a kezét kitámasztja, fejét fel tartja és próbál haladni. Négykézláb talán 1x ha ment, az is véletlen lehetett. :)

Jutta!
komp, fogalamam sincs, hogy hátráltatja-e a mozgást. Anno ezzel nem foglalkoztam, Manó állandóma mozgásban volt és a nyomomba, kompal , vagy anélkül. Ákos sokkal nyugodtabb.
Altatást, jól csinálod, Kitartás. Egy nap mikor és ?x alszik?

Gabcii!
fegyelmezni kell. De én azért nem szólok rá mert kiföcsköli a vizet, vagy maszatos minden. Ők még nem tudják szabályozni a mozgásukat. Még mindent lendületből csinálnak. Tehát, ha élvezi a fürdést, akkor ez ezzel jár. Meglásd, ez csak kis ideig tart. Örülj, hogy ennyire életvidám, egészséges, mozgékony kisfiad van. Nem pedig üvőlt mikor vízbe kerül, vagy fekszik mint egy fa. Értem én mit írtál.;)Igazad van, csak nem szapad túlságosan korlátozni, (ezt sem rád értem vagy másra, mielőtt félreértés történe.) mert később, nem mer majd semmihez sem nyúlni, mindig anyát figyeli, hogy akkor szabad vagy sem....Én csak általánosítva írok, nem célírányosan. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

ja nem ment csak négykézláb volt Ákos....:) Azért az tényleg korai lenne.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka!

Nem vettem magamra nyugii! Korlátozni semmiképp nem szeretném. Ezért is tölt sok időt a földön, hbatapin, hogy forogjon, meg ami jól esik. Én örülök neki, hogy ilyen mozgékony, ügyes kisfiú. Megállása sincs egész nap, csak mikor alszik. :D
Ez a dumálással egybekötve irtó muris.

Most aludt el, de nagyon nyüglődött. Csináltam neki 150ml tápit, megette és közben szunnyantott el. (1 órája evett gyümölcsöt)
És ahogy sírt szegénykém, már nem a veőt panaszkodta, hanem vmi számomra tök érthetetlent mondott. Szép is ez a baba nyelv. :D
Zsu: ügyes nagyon Panka. Én azt hittem, hogy már rendesen kúszik.

Kép
Kép
gabcii

Az elöbb a macska álmában akkorát esett a konvektorról. Szegénykém... de azért vicces volt! :lol:

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

mivel reggel sem evett Lilla, így levittem a dokihoz.
1 hónapja 7080, ma 7480 így a doki szerint jó ez ne izéljek mááá.
picit piros a torka (most is, 1 hónapja is az volt) így kiharcoltam egy tenyésztést, szerdán lesz eredmény.
és mellesleg kötőhártyagyulladása van, kaptunk cseppet.

komp:
nekünk biztos nem lesz. de ezt úgyis sejtettétek nem. :wink:
amugy a gyógytornászok szerint a komp az ördög találmánya. :lol: :lol:
sztem meg egy hót fölösleges dolog. én, amíg nem tud menni, bele nem tenném. ha meg már tud, akkor meg minek??

Ikrekcsék:
boldog félévet!

Kriszti:
nálunk ez az újra kelés pár napig tartott csak, szerencsére.

Kép
Kép
h@jni

Hajni,

Ha a torka miatt van, akkor lehet hogy ez az egyx pépest másx tápit hajlandó enni attól függ, hogy mi esik jobban a torkának! Jön a jóidő, hátha ez is elmúlik vele!

Kötőhártyagyulladás, nekünk újfent kezd lenni (tök csipa a csaj, megint ugyanaz a szeme) ilyenkor vigyázz a széllele / nappal, bár tuti tudod!

Ádi most 1 évst játszik? Délután alszik csak?

Beszéd, hááát ma Dorkának belülről a száját is megmasszírozták, hogy nehogy ez gátolja. Elragadtatva nem volt!

Kihagyta a tízórait, és még az ebédet is csúsztatta... kiüti azért rendesen az 1 órás kezelés!

Jutta

KépKép
jutta

Hajni,

Ha a torka miatt van, akkor lehet hogy ez az egyx pépest másx tápit hajlandó enni attól függ, hogy mi esik jobban a torkának! Jön a jóidő, hátha ez is elmúlik vele!

Kötőhártyagyulladás, nekünk újfent kezd lenni (tök csipa a csaj, megint ugyanaz a szeme) ilyenkor vigyázz a széllele / nappal, bár tuti tudod!

Ádi most 1 évst játszik? Délután alszik csak?

Beszéd, hááát ma Dorkának belülről a száját is megmasszírozták, hogy nehogy ez gátolja. Elragadtatva nem volt!

Kihagyta a tízórait, és még az ebédet is csúsztatta... kiüti azért rendesen az 1 órás kezelés!

Jutta

KépKép
jutta

Mogyo, édi lehetett Ágika,hogy kaja közben elaludt! :lol:

Jolka, és Ákos már megtartja magát a kompban? Úgyértem tartja a hátát?

Tudjátok mivel játszik Panka? Nem ám a játékaival, nem! A plüss játékon vannak azok a fehér cimkék, amin a mosási utasitás meg az anyagösszetétel van. Na azokkal a cimkékkel játszik, szöszölget velük a kezével. Az olyan érdekes lehet! :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu!
:) :) :) Minden érdekesebb mint a játék. Egy üres félliteres flakonnal is jól eljátszik. :)
Ákos a csörgő, zörgő papírokat imádja. Olvasni már nem lehet mellette, megszerzi magának.

Ákos a kezével tartja magát a kompba. Tehát tényleg akkor érdemes beleteni, mikor van egy kis tartása.

Hajni!
Nem csalodtam benned. :)
De mindenki úgy csinálja, ahogy a gyerkőcnek és magának jó. ;)
Ha akartam anno 2 perc pihit, akkor ez volt a legegyszerűbb dolog, járóka mumus volt, segítség napközben 0, néha este is. Na meg anyatigris voltam, ki nem adtam a kezemből a gyereket. Ákosnál már minden más, lehet, hogy Ő már nem lesz annyit kompba, van más (Márkó) aki lefoglalja.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

sziasztok!

Hát Ágikának is érdekesek a címkék!

Ma egy kicsit nyügibb a fogacskája megint valszeg.Nagyon folyik a nyála és állandóan a keze benne meg a rágóka!

Hajni: na majd csak jön ez a jobb idő!

Komp . hát azt szokták mondnai ,hogy nem tesaz jó a gerincének de sok gyerek felnőtt benne!
Nem értem én ezeket a dolgokat a tornászok persze nem ajánlják de akkor mi a francért árulják!

Kép

Kép
mogyoland

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?