Új privát üzeneted érkezett!

Gyerek megvigasztalva, megszoptatava, visszaaludvaKép


Apropó fogyi

- sofka
van fogyitopik? Csináljunk egyet?Kép

- és Réka
Jól láttam múlt pénteken, hogy az Árkádos tali óta te fogytál? Már akkor meg akartam kérdezni, de persze ezt is elfelejtettemKép

Szitaagyú Elli
ellimami
 
 


Elli!
Sajna az oltás miatt Kép A 3 hós oltás Danit is nagyon megviselte. KEdden kapta és szombaton még mindig lázas volt. Szerencsére a kúp rá altató hatással van és olyankor sokat alszik.
A 4 hóstól viszont csak aznap volt egy kicsi hőemelkedés. Tegnap Menjugate oltást kapott, az nem viselte meg egyáltalán. Szegényre még vár egy pár, mert neki BCG-t is újra kell kapnia. Ezért mi fél évesen fogunk majd szenvedni a kifakadás miatt.

Ha kedden jöttök tornára, akkor is lehetünk Pláza cicák, de jó nekem a jövő péntek is.

Drukkolok, hogy Kevin jobban legyen. Egyébként szerintem front van, mert Dani is kelt 2-kor és nem is akart visszaaludni.

Gyümilét én a kakiproblémák miatt adok Dodónak. Születése óta ugyanis összesen kb. 2-szer kakilt magától, pedig mindent kipróbáltam. Elkezdtük a gyümileveket (a szőlő a nyerő) és beindult a dolog, van hogy naponta kakil. (Előtte 8 napig sem) De ez nem hozzátápi még, csak pár kiskanál két kaja között. Egyébként arra is jó, hogy megpróbáljam ritkítani a szopizásokat, mert van hogy 8x eszik egy nap, pedig este 9-től reggel 6-ig nem szopizik, csak teázik.


Zsuzsi!
Gratula a kutyázáshoz!!! Kép

Réka
muki
 
 


Kiszuny Kép
castlakozom az éjjelnemalvó babák zomboid anyukái klubhoz Kép Nálunk is 2x felsírás volt, csak szopikával nyugodott meg Kép Aztán meg reggel 6-tól ébren van, de ez már szinte szokás ...
Viszont keveset szopik éjjel, gyanítom tehát, hogy nem éhség az ok. Szerintem lassan ridegtartásba torkollunk, ha eleget hízott az elmúlt hetekben, mert én eddig azért etettem eddig gondosan, mert mindig ropizták a lányt. Majd ma kiderül, meg tanácsot is kérek a szakiktól.
Téves risztás KépKépKép

Heppi Kép
nagyi Kép Ez mindig trauma, pedig 80 év nagyon szép kor! Csak azért lehet drukkolni (drukk, drukk), hogy fájdalom nélkül, méltósággal tudjon elmenni. Mindig annak rosszabb, aki itt marad ... anyukádat Orsival kizökkenteni jó ötlet! Az én Anyumat is Julcsi vigasztalja, ha baj van ...
Nagyon sajnálom KépKépKép

Urszila Kép
krumplisbomba Kép Szolfézsos idegeskedés Kép (én már előre parázok kicsit, mi lesz, ha kiengedem kislányomat a nagvilágba, és az élet majd nem úgy folyik, ahogy azt Kangianya elképzeli Kép)

Zulu Kép
kényszerevő ropi Kép Nem bánom, legalább nem idegelem magam, hogy miattam ropesz a kölök! Naná, hogy cinga, ha nem alszik és folyvást ugrál! A hétfői usziban ugye merült (peeeersze, szegény Kangiéknak nem is gratulált senki KépKépKép), és mondta Kalovits, hogy 3-nál többször ne merüljön egy alkalommal, mert még nagyon fárasztó nekik. Oké, hármat merült, bőgés nuku. Erre a szaunában olyan szökdelést-hadonászást-kurjongatást rendezett, hogy megszakadtunk a röhögéstől, a szegény agyonfárasztott gyerek Kép
Szóval egy járóbébike hiába tankol, ha leszökdécseli a kalóriát! (nekem sem ártana Kép)

Jajj, óbégat Kép Pedig az előbb aludt el KépKépKép

Pussz
Kangi és Jajveszék Julcsi
kangi
 
 

 
 

Elli!

Köszi a kérdésed, nagyon jól esik. Kép Kép Kép
Ma már jó napom lesz. Be is tettem Nena: Luftballons című számát, és ezzerrel hallgatjuk. Daninak is tetszik. Kép
Én sajnos nem látom, a mérlegen mennek le lassan a kilók, de hát van is miből. Járok kondi terembe, de egyenlőre úgy érzem hiába.

Jókedvű Réka
muki
 
 


Elli Kép
jajbocsi, most látom, hogy Te gratuláltál Kép Köszi Kép
Oltás Kép De ezek izomba adandó oltások, ez van Kép Cupa naribőrös combira Kép
Halkan jegyzem meg, hogy Julcsinak is narancsbőrös a feneke, egy ilyen cingának!!! KépKépKép

Mert visszaaludt, azért tudtam írni. Most teregetni megyek.

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Sziasztok!

VAgyogatok én is, csak kicsit kutyafuttában. Intézni kell a kertesházunk dolgait, anyukám és én csinálgatjuk (örökrész megváltása, nem teljesen rendezett tulajdoni viszony GRRR) de haladunk. A hitelt is megkapjuk, csak még várnunk kell egy "jó tulajdoni lapra, utána csak másfél hónap Édesapám is jól van, már csak megfigyelik, hogy nehogy még egyszer tályogja legyen. Most biztosra mennek.

Olvasni szoktam ám (én kis kukkoló, de amikor már az írásra kerülne hulla vagyok. Szombat óta vigyorog rám a vasalni való, hát nem érkezek rá. Na majd ma, úgy is hideget mondanak. Majd befűtök vele. KépKép

Zsani jól van, most már hason "rámol" (könyökén megtámaszkodik és mindent a szájába dug) Igaz néha koppan az orra. Kép

Elli
JAJ, Le fog fogyni dagimadár KépKép hova lesz így a narancsbő KépKépKép Hidd el nem gond, hogy tényleg csak annyit hízott. Beteg is volt. Zsanka s csak 500g-ot hízik 1 hónap alatt, de hidd el nem is bánom (úgy sacc 6500g) elég így is cipelni. Kép JA nem akarlak nagyon elkeseríteni, de a férjem unokatestvéréék most fgotak neki a 3. babának, hátha fiú lesz a két lány után. De ők tejes optimisták, az ötödik babáig próbálkoznak, hátha. De én már elképzeltem öt lányt szépen organasíp módjára. Kép

Aranyosak lehetnek a postamacik. hamarosan mi is itt tartunk.

Küldök egy fürcsi előtti punk csajt. Kép
Kép

Na megyek is mert ma még a férjem és a saját fősulimba is be kell menem. Este próbálok jönni.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Kangi!
Gratula a merüléshez így utólag is. Kép Rossz éjszaka Kép Szerintem a frontok okozzák.

Kiszuny!
Rossz éjszaka detto Kép

Heppi!
NagyiKép Az én nagyim is elmúlt 80 és folyton aggódom érte, mert elég rossz a szíve. Nagyon át tudom érezni. Orsi, mint anyud vidító tényleg nagyon jó ötlet.

Réka
muki
 
 


Sziasztok!
Csak bekukkantottam. Ma futkosós napunk van. De én is zombi vagyokKépKépKép

Mi van? Kevin fogyásnak indult? KépKép

Beu
beu
 
 


Manó2! Pont tegnap gondoltam rád, hogy a munka miatt nagyon eltüntél. De ezek szerint pont a munka miatt tudsz jönni. Anyósékkal hogy vagytok?
Nekünk UPC netünk van, kábelen. Elég gyors.

Beu
beu
 
 


Sziasztok,

Elli,
Bocsi, nem Kevinre céloztam Kép Ő olyan tündéri baba (azt már le sem merem írni, hogy "kisbaba")

Nadine,
Zsanka újabban punkban nyomul? Kép Nagyon édes!!!

Sovikutty, dagimadár, jóhúsbanlévő, rosszul alvó babák mind-mind édesek. Zomboid anyukáknak drukk és kitartást küldök.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Haliho!

Visszajottunk a nagyszuloktolKép Lackonak kibujt ujabb 2 foga (immar 8-cal buszkelkedikKép), es probal negykezlabra allniKép Kaja csuszik tovabbra is, szerintem egy kajalasra benyom olyan 300-350-et!Kép Mondjuk tegnap a spenot nem nagyon tetszett....

Mano2: nalunk meg nincs kabel, igy persze nem azon jon a net sajnosKép Nekunk net200-nk van, 8900 penzert 200 orat netezhetsz havonta (nekem eddig kb a felet sikerult leneteznem csak, szal rengeteg) . Ha berendezkedtetek, osszefuithatnankKép Vagy most hetvegen lesz falunap, itthon lesztek?

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!
Vagyok én is, megint zombi-formációban, Anka az éjjel 5-ször kelt, egyszer alig bírtam visszaaltatni. Nem tom, miért. Közben nátha persze maradt, visszhangzik a fejem Kép.

Anka felfedezte a lakást, rájött, hogy a szobából át lehet mászni a másik szobába, ki az előszobába, a konyhába, a fürdőszobába, szóval én meg rohangálhatok utána, vagy becsukom az összes ajtót, de hát akkor meg ugye ingerszegény a környezet Kép.

Pussz
Franyó
franyo
 
 


Réka,
Ja, igen, most már emléxem a folyamatos kakimizériádraKép vagy Kép??
Remélem, megyek kedden tornázni, és nem jön közbe megint vmi! De akkor gondolom nem Pólus, hanem Árkád, ugye? Az sokkal közelebb van, akár sétálhatunk is addig...Kép
Beu, nem csatlakozol?

Kangi
Szó szerint átérzem a problémád, bár ma már harmadszor alszik be Kevin, szerintem az oltás miatt, és valszeg megint csak 1,5 órára...Emiatt tudok már megint gép előtt ülniKép
Ki az a galád, aki ropizza a lányod? Csak nem a gonosz védőnéni? A mienk is csak néha jó fejKép
Na, azért, igenis, én gratuláltamKép

Nadine
Asszem a te babád lenne a mi neurodokink öröme, aki mindent tök jó időben csinál: a múltkor a forgáson kívül azt is hiányolta, hogy hason nem nyúl, nem "manipulál". Forog is Zsani? Kevin csak 5-10 percig bírja (kis pihikkel) tartogatni a fejét-mellkasát, (utána nyügi, amíg meg nem fordítom) már egész magasra kinomja magát, de hogy nyúljon, az szerintem még odébb van, csakúgy, mint a forgás, bár néha már emelgeti a seggét+homorít, gondolom ebből lesz a forgás, ha rájön, hogy a lábat is lendíteni kell. (Pedig Zsani csak 10 nappal idősebb Dagimadárnál.)
Punk csajszi aranyosKép

Franyó
Dilemma: ingerszegény környezet vagy inger(ült)gazdag mami?Kép

pusza
Elli
ellimami
 
 


sziasztok!
csak gyors bejelentkezés: VAN RENDES NETEM, ADSL. Kép
dejóóóó
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!


Először is gratulálok a babáknak az új mozgásokhoz,fogakhoz,hófordulóhoz,súlygyarapodáshoz!
Már jó régen készülök írni,de sajnos nagyon nehéz,hasfájós napok vannak mögöttünk. Kép Szegény Artúr már napok óta minden etetés után görcsbe rándulva sír,feszes a hasa.
Már mindent megpróbáltam (masszázs,édeskömény ill kamillatea,alig ettem valamit,hátha valami étel zavarta,Gripe water,próbáltam széthúzni az etetéseket,hogy tudjon emészteni)de semmi sem használt. Kép
A dokinő azt tanácsolta,tegnap,hogy a hasfájásra adjak neki egy kis gyümölcslevet,hogy a rostok segítsék az emésztést és legyen kaki.
Hát én eléggé elkeseredtem,mert úgy terveztem,hogy 6 hónapig csak anyatej,de már egyszerűen nem bírtam tovább,hogy akármit csinálok,Artúr csak szenved és nem tudok rajta segíteni. Tegnap vettünk neki sárgabaracklevet (nem volt itthon gyümölcs amiből házilag facsarhattam volna levet) és megivott, igaz 2szerre,100mlt.Úgy néz ki,hogy használt,már annyira nem görcsöl a hasa,mint eddig. Kicsit félek,hogy most emiatt kevesebbet fog szopni (eddig 2-3 óránként evett és éjjel is 2szer),de hátha minden rendben lesz.
Szerintetek elrontottam valamit? Ti mit csinálnátok vagy csináltatok volna másképp? És még azt szeretném kérdezni,hogy ti használtok varázsitató poharat?Melyiket érdemes venni?

Tegnap túlestünk a 4 hós oltáson is,nagy sírás volt,de ez is megvan. Jó hír viszont,hogy Artúr jól fejlődik,szerencsére,8kg,úgyhogy 4 hónaposan duplázott(3900grammal született) Kép.
Ma voltunk koponya ultrahangon is a Budai Gyerekkórházban,a dokinő a hasi uh-t is megcsinálta(mi 6 hetesen nem voltunk ultrahangon)és minden ok,a dokinő szerint Artúr belső szervei fejlettebbek a koránál, de ennek csak örülhetünk. Köszönöm szépen,hogy szurkoltatok a jó eredményért! Kép

Az előbb a neten a www.vitalitas.hu weboldalon találtam egy baba lexikont,ezt írják a felfúvódásról:

Gázosság, meteorismus; a belek, esetleg a gyomor levegõvel, illetve gázzal telnek meg és felfújódnak.
Bár normális körülmények között is lejut valamelyes levegõ a táplálékkal, a felfújódást okozó gázok rendesen a bélben jelen levõ baktériumok hatására képzõdnek. A lenyelt levegõ csak ritkán okoz panaszokat, legtöbbször csupán akkor, ha a kellõ felböfögtetésrõl evés után nem gondoskodtak, ez gyomorfeszülést, majd bélgázosságot, végül pedig szeleket okoz. Lehet a levegõnyelés is kóros mértékû, de a felfújódás oka sokszor a bélben történõ túlzott gázképzõdés vagy a bél továbbító mûködésének leállása. A bél továbbító tevékenységét viszont a felpuffadás is jelentõsen nehezítheti.
Bármi legyen is a gázosság oka, a tünetek hasonlóak és jellegzetesek: a has feszes, kiemelkedik, de nem nyomásérzékeny, a csecsemõ nyugtalan, rossz a közérzete, szakadatlanul fájdalmasan sír, sikoltozik. Kissé megnyugszik, ha felvesszük és a vállunkra fektetjük, vagy ha széklet és szelek távoznak. Nagymértékû felfújódás pihegõ légzéssel jár, mivel a gázos bélkacsok felnyomják a rekeszizmot.
Az orvosi kezelés * az okot igyekszik megszüntetni: hibás táplálás esetén helyes étrendrõl kell gondoskodni; ha bizonyos táplálékokat a bélrendszer rosszabbul tûr el, ezeket ki kell deríteni és az adott táplálék vagy a felfújódást elõidézõ összetevõjének bevitelét csökkenteni kell. A bélben zajló erjedéses vagy rothadásos folyamatok gáz keletkezésével járnak. Enyhe esetben felületaktív anyagokat lehet csepp formájában beadni vagy a csecsemõ ételéhez keverni.
Komolyabb haspuffadás súlyos vagy éppen életveszélyes állapotok jele lehet, pl. vakbélgyulladás bélelzáródás, kizárt lágyéksérv, hashártyagyulladás stb. - tehát a felfújódás nem mindig teljesen ártalmatlan jelenség.
Van olyan csecsemõ is, akinek emésztõrendszere a tejcukrot (melyet az anyatej és a tehéntej egyaránt tartalmaz) nem képes nagy mennyiségben elbontani, ezért a tejtõl felfújódik. Nincs szükség minden esetben hõsies erõfeszítésekre, néha elegendõ, ha a szoptató anya saját táplálékából kihagyja a puffasztó ételeket, mint pl. hagyma, fokhagyma, kelkáposzta, hüvelyesek.
Enyhe esetben a következõ ártalmatlan házi eljárások alkalmazhatók: meleg hasi borítás, a has óvatos nyomogatása és simogatása, egy étkezés kihagyása és csak édesköményes tea adása, jól megolajozott szélcsõ felhelyezése a végbélbe (néha már a végbélben történõ hõmérõzés is szelek távozását eredményezi), teába kevert orvosi szén itatása.
Ha a csecsemõ mohóságában sok levegõt nyel, szopás közben többször függõleges testhelyzetbe kell hozni és türelemmel (!) megvárni, míg kellõ mértékben felbüfögte a levegõt (levegõnyelés). Különösen makacs esetben görcsoldót és nyugtatót rendelhet az orvos.*


Azt hiszem Elli kérdezett erről a témáról. Egész jó ez a babalexikon,írnak a fejlődésről,fogzásról,fertőző betegségről stb.(csak az F betűsöket nézegettem). Leírom a címét,hátha ti is találtok benne valami hasznos infót.

http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/blf.htm


Most csak ennyit tudok írni,ne haragudjatok,hogy személy szerint nem írtam,még jövök,ha Artúr enged!

Üdv,
Azúr
azur
 
 


Bocsi,nem tudom miért nem jeleníti meg az Ő meg az ű betűket?

Azúr
azur
 
 


Sziasztok!

Fogyitopikot ne nyissatok, inkább keressétek meg a régit (tán több is volt). (kereső a fogy szórészlet és tárgysorban -ra kiad vagy 8 topikot, ebből vagy 5 idevág)

Azok megnyugtatására, akik megkezdték a hozzátápit, de a gyerek nem túl lelkes: az első életévben az anyatej a fő táplálék, és ha a baba nem fogad el semmit, még az is belefér, hogy csak anyatejes egy éves koráig!!! De ilyenkor is kell próbálkozni rendszeresen.

Ancsi a kiságyban tegnap meg ma kétszer is hátára került. Persze csak féléberen csinálja, amikor tekereg meg emelgeti magát, de egyik keze még maga alatt marad.
Tegnap másfél órát diszkózott hajnalban, ma csak szimplán kétszer kelt szövegelve, de a hamar cicire verzió bejött, visszaaludt.

Narancsbőr: én is ráfogom Ancsi fenekére, ogy az, hónapok óta. De persze nem tudoom, tényleg ezt hivják-e narancsbőrnek. Mindenesetre mint a Hold kráterei, vagy a narancs héja olyan a seneke ha hason van és látom...

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Én is csatlakozom a zombi anyukák klubjába Kép Dani újabban 2-2,5 óránként kel éjszaka, és csakis szopi után hajlandó újra elaludni. Ez iszonyat, pedig hogy örültem, amikor 2,5 hósan már aludt 9-től reggel 5-ig.
És ez az orrszívás sem nyugtatja meg különösebben, sőt KépKépKép még ha apa segít könnyebb, de egyedül... a fejét össze-vissza forgatja, a kezével hadonászik és tépi ki a kezemből az orrszívót. Pedig muszáj leszívni.

A gyógyszertárban tegnap fizettem 1700 Ft-ot, aztán úgy gondoltam, csak a C-vit. cseppeket adom, a köptetőt nem. És már jobban van. KépKép

Ari
Borinak jobbulást!

BArbi
sokan írták már előttem, de ha nem muszáj, sztem se tápszerezzetek.

Heppi
szegény nagyid! remélem még tudsz vele találkozni!

Elli
szegény Kevint így megviselte az oltás! Daninak szerencsére sosem vettem észre, hogy különösebben fájt volna a combija, de a láz (inkább erős hőemelkedés) sajna elég sokáig tartott

Zsuzsi
jó utat! Remélem felfértek!

Kangi
hát akkor utólag is gratulálnék a merüléshez Kép Mi is merültünk, de nekünk nem kell gratulálni, mert kicsit sírtunk...
jó hogy mondod a teregetést, nekem is kéne. Bár gyanítom előtte el kéne indítani a mosógépet... Kép

Nadine
punk csaj nagyon édes és nagyon menő! Kép

Orsoly
8 fogú sokat evő Lackó Kép

Franyó
lakásfelfedező Anka aranyos lehet!
nátha meg hess-hess!

na megyek Mosó-Masát játszani Kép

And
psandi
 
 


Sziasztok!

Nagyon gázul voltam, a délelőtti kaja után mindketten jól bealudtunk Zsombival, most már legalább jobban vagyok.

Elli
Ne izgulj, nagyon klassz lesz az "ugrás", Zsombinak nagyon bejött. Így indul:
Kép
a többit leírta ÉviKép

Réka
Jól néz ki DaniKép ha több kajcsi ment le, mint ami kívül van, akkor okésKép

Beu
Mi hétfőn járunk úszni.
Alma:
Kép
és ma is csak egy kanállal sikerült, annak is csak kb. fele csúszott le. Doki néni szerint jövő hétre már az egy almának be kellene cuppanni Kép MeglátjukKép

Zsombi rájött, hogyan kell a zenebigyót bekapcsolni a baby gymen (király, már unom a zenéjétKép)

Évi
Abba járunk mi is, ki az ismerős? (igaz, még nem ismerek jól mindenkit) Szemkontaktus nem nagyon fog még az elején összejönni, Zsombinak is (vagy nekem) kb. 30-ból kétszerKép
11 óra alvás egyfolytában? Nekem 8 is elég lenne (6 volt)

Ez lesz az első rész, mert valami nem tetszik Zsombinak...
PusziKép
Toffi + Zsombi
toffifee
 
 


Elli,

még nem tudom,hogy megyünk-e úszni...tudod Petra bőre miatt.Már szinte 100%-an rendbe jött a krémtől,amit kapott rá,de nem ajánlott neki a túlzott vízben áztatás..és hát ,ha nem muszáj,akkor nem is szívesen áztatom. Kép Kép aztán lehet,hogy még megyünk késöbb...e.gyenlőre nem tudom.
Szegény Kevin...így megivselte a 3 hós oltás.Mi a jövőhéten ,szerdán kapjuk. Kép

Toffi,
hová jársz nyelvsuliba?Nekem is olyan jó lenne tanulni valamit. Kép Zsombit hová rakod addig?

Évi +Petra (ma 3 hónapos)

Kép
Évi24
 
 


sZIASZTOK!


MÉG ÍGY A MUnKA VÉGE ELÖTT GYORSAN BEJELENTKEZEK.
Ma még edzésre is mennem kell, pedig olyan álmos vagyok, korán volt a 1/25.

Orsoly: tényleg most lesz a búcsú, sietünk haza, Szegeden leszünk versenyen.

Egyébként ha arra sétálsz nyugottan benézhetsz ám hozzánk, szerda, hétfö töbségében otthon vagyok.
Míg nincs kocsim, állandóra, utána majd lehet csavarogni...

Dorkának még nincs fogacskája, szerintem ebben mi vagyunk az utolsók, de már áll a kiságyban, így lejjebb van szereve az ágya, és már fogockodva körbe tudja járni a kiságyát...

Manó: írj, hogy mi van a kis malackával.

Jók legyetek
Manó2

Kép
Kép
dorka2
 
 


Psandi,
Ha hátán fektetve próbáltam leszívni Orsi orrából a trutyit, akkor ő is kapálózott, meg forgatta a fejét nagyon. Aztán eccer meguntam, és a hasára fordítottam (akko ugye egyből kinyomja magát, fejét megemeli) és akkor a bal kezemmel átöleltem a kis fejét, és a tenyeremmel a homlokánál fogva a mellkasomhoz szorítottam a tarkóját. Így a fejét nem nagyon tudta forgatni, a kezével meg ugye támaszkodnia kellett. A jobb kezemmel meg az orrszívót kormányoztam.Nem mondom, volt ám üvöltés szinte mindig, de legalább jó alaposan kitisztult az orra. Ja, és mindez a pelenkázón, mert az elég magas, és a gyerek "kézre" állt.

Fogasoknak, hófordulósoknak, sikeresen vízbe merülőknek, forgósoknak, lakásfelfedezőknek stb gratula.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Második részKép

Heppi
PostaKép Vannak még emberekKép

Maci_2
Itt van lent egy kisbolt, nagy haverok vagyunk, 15 kg-ig mér a mérlegük és senki sem birizgálja. Nyelvóra klasz volt, holnapra kb. 400 szót kellene feleleveníteni, mert Activity-zni fogunk (most éppen azt csinálomKép)
Alma egyelőre még nálunk sem sztár, de még csak a második próba volt (pedig elég fini volt, nekem ízlett)
Zoknilevétel nálunk is menő játékKép
Gratula a félévességhezKép

Virág
Gratula az első lépésekhezKép

Ari
Bori náthája hessKép
VédőnőKép
APEHKép

bv hn gjjhgggkvub
Ezt Zsombi írta Nektek, most itt harcolunk, ki az erősebbKépvc x bb bbc <xcccc

Megint mennem kell...

Toffi
toffifee
 
 


Valamit elbirizgált Zsombi a gépen, meg kellett "szerelni". Betettem az ágyába, már le is tépte a fejvédőtKép Rombi-ZsombiKép

Barbi
Formás mosolygós ÁdámKép

Heni
FülbevalóKép

Urszila
TornaKép, de jó!

Manó2
Jó régen jártál erre.
Költözés Kép vagy Kép?

Heppi
Anyai nagyiKép

Elli
Kevinnek mihamarabbi szuri-felejtést!
Októberben indul a köv. csoport az usziban, szept. 12-én volt a beíratkozás (ha jól tudom), de inkább kérdezd meg

Kangi
Gratula Julcsinak Kép Nem is tudtam, hogy jártok usziba

Nadine
Punk Zsanka nagyon aranyosKép

Orsoly
Gratula a sok-sok fogacskáhozKép

Azúr
Hess hasfájás!
Gratula a 8 kilóhozKép Nem semmiKép

Évi
Újpesti Nyelviskola (kb. 3 perc gyalog Újpest Központtól). Addig Apáé a két gyerekKépKépKép
Gratula a 3 hónapos PetránakKép

Megyek, elvonulunk az oviba Szandiért, utána megcsinálom életem első töltött paprikájátKép

Toffi + nem_mehet_a_gép_közelébe Zsombi
toffifee
 
 


Hello Csajok,
Udv a frankfurti repterrol. Egyelore minusz 2 hely van a gepen, de en remenykedem, hogy nem kell mar visszamennem es folytatni az 5 ferfi kiszolgalasat!
Meg 2 ora van indulasig, es mikor egy pillanatra nem figyeltem lenyultak a babakocsit a boronddel egyutt, pedig azt csak beszallaskor szandekoztam odaadni.Ugyhogy most Miki log rajtam a kendoben, en meg netezek!Jo lassu meg a a kapcsolat,neha meg a billentyuzet is befagy...igy sikerult az elobb mar kitorolnom amit irtam!
Drukkoljatok!
Pa
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Toffi,

Ági anyuka + 4 hónapos Réka kislánya piros gatyóban.Itt laknak a szomszédban.mindig együtt szoktunk sétálni. Kép

é.
Évi24
 
 


bocs ugy ertettem, hogy lenyultak, hogy becsekkoltak a cuccokat, ment le a raktarba,
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok.

Kicsi Vilcsi ma 3 honapos :-))) es az utobbi idoben a mozgasfejlodese eleg megnyugtato volt, mar nem visitott ugy hasraforditva, es eleg szepen emelgette a fejet :-)))

Eddig tartottak a pozitivumok. Sajnos van mas is.

Mar jo ket hete egyszeruen nem gyarapodik. Ki voltam borulva, es ugy dontottem, hallgatok az LLL-es holgyre es nem merem. Aztan tegnapelott csak nem birtam ki, no meg edesapammal telefonoztunk es az o agodalma is kicsit felkavart. Ugy hataroztam, mielott visszavisszuk azt az atkozott merleget, egyszer vegigmerjuk 24 ora alatt a szopimennyisegeket.
Mindenki mondja, hogy ez pontatlan, de szerintem ketten a parommal egyutt elegge pontosan meg tudtuk csinalni a mereseket, es a merleget is teszteltuk elotte.
Hat osszesen 680 g-ot evett a 800 helyett, es ennek dominans reszet ejszaka es reggel. Olyankor mondjuk megeszik 80 g-ot egyszerre, mondjuk ez se egy falrengeto mennyiseg.
De delutan, este 30 meg 10 g-okat evett! :-((( Es kivulrol nem lathato a kulonbseg! A 80 es a 30 g-ot ugyanugy betakarja 5 perc alatt, aztan ugyanugy bealszik bekesen!
Mindemellett fejtem is, es ugyanazon 24 ora alatt aprankent lejott ugy 200 g, vagyis a cicimben vegul is lett volna, ha nagyon ki akarja szedni, de valamiert nem akarta.
Osszessegeben nem gaz a sulya, hiszen 5700 g 3 honaposan, de en egy tendenciat erzek mar regota, es mintha ez most kezdene nyilvanvalova valni...

Ezen aztan jol kiborultam, a hajnali szopi utan nem tudtam elaludni, egymassal vitatkoztak a gondolataim. Tegnap aztan elvittem a lanyt a dokinohoz, mivel ugyis aktualis volt a 3 hos oltas.
Hat kiakadtam rendesen. Most eloszor volt, hogy nem mert jo gyarapodast (12 nap alatt csak 11 deka volt :-( ), es kapasbol potlast javasolt, megpedig tapszerrel! (Pedig mondtam, hogy fejek is!) De a vegen nagy tiltakozasomra valo tekintettel megsem irta fel a tapszert.
Na ezutan ujra felhivtam az LLL-es not, aki megint szepen megnyugtatott, meg a szuleimmel is nagyon sokat beszeltem, es vegul is megerosodtem abban, hogy nem potolok semmivel, kivarok, hatha csak stagnalunk. Persze kozben odafigyelek nagyon, hogy pisil-e eleget, nincs-e jele annak, hogy rossz allapotba kerulne.

Sajnos most mindehhez hozzajarulnak a 3 hos szuri mellekhatasai. Este hoemelkedes volt, a kup levitte, de felhuztuk az orat 2 orankent, hogy figyelni tudjuk, be ne lazasodjon. Laz nem volt, de a 3/4 3-as szopi utan nem tudott visszaaludni, egeszen 1/2 6-ig ment a rajcsur. En mar testileg es lelkileg is az osszeomlas szelen alltam, a parommal tartottuk egymasban a lelket.

Ma aluszekony szegenykem es csunya a laba, de eddig meg laztalan :-)
Viszont ugy erzem, emiatt meg gyengebben szopizik, szinte rogton bealszik.
En pedig nyomott vagyok, kimerult, depresszios. Es visszatert a jo oreg alvaszavarom :-((( Minel kimerultebb vagyok, annal kevesbe tudok aludni.
Tudom, hogy ez is es az aggodas is art a tejnek, de mit csinaljak? Elhataroztam egy csomo dolgot. A merleget tobbet nem hasznalom, csak a rendeloben merunk sulyt. Elmegyek szoptatos csoportba, es az Istvanba is a szoptatasi ambulanciara, mert ott a szoptatasi tanacsado egyben foorvosasszony, es az o velemenye a gyerek altalanos allapotarol a csaladomnak is mervado... Meg megyek a szopis topicba is.
Ugy erzem, most sok tamogatasra es megerositesre van szuksegem, mert egymagam most gyenge vagyok ahhoz, hogy kitorjek a holtpontrol. Es az is bant, hogy a gyereknek se tesz jot, hogy az anyja ilyen rosszkedvu. Csak az a baj, hogy hiaba hatarozom el, hogy jokedvu leszek...

Ne haragudjatok, de most nincs igazan erom valaszolgatni. Most elkuldom es megyek, mert Vilcsike enni ker hala az egnek, aztan megnezem azt a szopis topicot...

Csak jobbakat mindenkinek!

Kaska
kaska
 
 


Kangi,

jajajaj, bocsánat a nemgratuért, de tegnap nem igazán tudtam alaposan átolvasni mindent, a hidegfront miatt ugyebár.
De most csak itt, csak JulcsinakKép:

Gratula a zsebbúvárnak!KépKépKép

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


zsuzsi
szívbajt hozod rám Kép
bocs, de lemaradtam... hazajössz?

myssn
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Zulu Kép
kegyes hangulatban találtad a minicsászárnőt, megbocsát Kép
Anyáját is, mert a mai mérés eredménye 6240 gram és 67 centi. 7 hónaposan nem is rossz Kép

Toffi Kép
gratut köszi, de bizony járunk ám, mégpedig az Almássyra, és nagyon élvezi a kiccsaj Kép

Aszongyák az okosok, ha nem aszopizik sokat az éccakai bagolykodáskor, akkor próbáljam vízzel itatni. Igaz, ami igaz, már nagyon hiányzik egy átaludt éjszaka ... Azt sem értem, ő hogy bírja, napközben is csak összesen másfelet alszik ...

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Madárcsontú ropi hosszúpuska Kép
Babaszoba kalkulátorai szerint súlyban a kék sáv legeslegeslegalján, hosszban a tök átlagos rózsaszín közepén.
Hehe Kép

Kangi
kangi
 
 


Zsuzsi,
drukk,hogy szerencsésen hazaérjetek!!! Kép
vigyázattok magatokra!

Évi + Petra
Évi24
 
 


Kaska!

Én csak egy anyuka vagyok a sok közül, két gyerekkel.
Dorinának is volt olyan időszaka, hogy sokkal kevesebbet evett, mint kellett volna, aztán meg jóval többet. Én is aggódtam, de lefejtem a tejet, és próbáltam üvegből is (szerencsére nem zavart be), de így sem kellett neki.
Nekem is mondták, hogy kiszáradhat stb..
De gondolj bele: egy baba sem halt még éhen önszántából.
Ha nem aluszékony, és nem koraszülött, akkor nincs gond SZERINTEM.
Nyugodj meg, mert szerintem ez csak egy átmeneti időszak, és szerintem még ne adj pótlást.

KépKépKépKépKépKépKépKép Egy kis vidítás

De kérd ki főorvosnő tanácsát is!

KangiKép

Bence súlya is a kék sávban van, és mégis rendben van.
Ne izgulj!

Heni
heni1979
 
 


Heni!

Mi az, hogy "csak egy" anyuka ket gyerekkel?
Gondolom, azert irtad, mert a foorvosnovel akarok beszelni. Nem akarok felreertheto lenni: nekem a Ti velemenyetek ugyanugy rengeteget szamit, csak hat az en edesapam haziorvos, es neki sokat jelent, ha egy masik orvos mond velemenyt a gyerekrol.
Es ha o megnyugszik, ram se ragad at annyira az aggodalom...

Egyebkent pedig koszonom szepen! :-)))

Kaska
kaska
 
 


Kaska!

Nem azért írtam!!!
Hanem majd jön a sok okos névtelen, hogy milyen okosnak képzelem magam, pedig csak a sját tapasztalatomat írtam le.
Egyébként nekem is fontos az orvos megnyugtató szava.
Pl: amikor nagyon lázas Bence, akor hiába tudom, hogy csak egy szimpla vírus, amíg nem látja doki, tiszta ideg vagyok, és amikor Ő is azt mondja, amire gondoltam, akkor már másképpen látom a világot, meg a gyereket sem látom olyan betegnek.

Heni
heni1979
 
 


Kaska!

Használsz valami cumi-cumisüveg-bimbóvédő kategóriájú dolgot??? Ha van tej a cicidben és a baba bármikor bármeddig szopizhat, akkor semmi értelme hozzátáplálni! Még a szopási technikáját lenne jó, ha meg tudnád nézetni, mert olyan van, hogy nem jól van a szájában, emiatt lassabban-kevésbé ürül a tej, elfárad és megelégszik a kevesebbel. Egyszer volt itt a neten egy lány, napokig-hetekig ment a konzultáció, lll-esekkel együtt, mindent megcsinált, és csak nem lett jobb a helyzet. A végén valahogy kiderült, hogy bimbóvédővel szopiznak, emiatt nem volt okés a dolog. Azóta mindenkinél igyekszem én is rákérdezni erre.
Ha van tejed, teljesen logikátlan tápszert adni! Viszont a lefejt tejet sem adnám üvegből stb, mert rájöhet, hogy abból könnyebb és akkor nem fog szopizni, hanem kivárja az üveget. (ilyen esetet is ismerek)
Türelem, kitartás, tedd cicire ahányszor csak hajlandó rá, költözz be vele a nagyágyba és cici, cici, cici. És még mindig lehet, hogy ő egyszerűen ilyen baba.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Kaska!
Levi soha nem evett annyit, amennyit az okos könyvek előírnak! Ő 5-600 gr-ot evett, amikor könyvek szerint már 800 gr-ot kellett volna. Én nem aggódtam azon, hogy mennyit hízik, ha nem volt aluszékony, megvolt a kellő számú pisis pelus. Ha Vilcsin úgy látod, hogy jóllakott, akkor miért kellene megtömni, mint egy libát, csak azért, mert az átlag(!) babának többet kellene ennie Kép?
Remélem, hogy az Istvánban tudnak majd segíteni, ha máshogy nem, akkor annyiban, hogy megnyugtatnak. Átküldöm azt a mailt, amit én kaptam a szopitopikosoktól, hátha segít, jó Kép?
A Babaszoba.hu-n van súlygörbe. Megnézted már Vilcsi súlyát azon?

Myssnia!
Olvastad, hogy írtam, hogy elkezdték a Napfürdőt? Tereprendezést már csinálják, láttam a hétvégén.

Évi!
Ági anyut és Réka babát üdvözlöm megint Kép. Ja, meg a kutyát is Kép!
Ezt a névfelvevést nem értettem, bocs. Te felveszed a férjedét, a férjed a tiédet? És egy nevetek lesz, vagy két vezetéknevetek?
Gratulálok a 3 hónapossághoz Kép!

Csajok!
Nem tudjátok hol van babáknak kézségfejlesztés? Valami olyanra lenne szükségünk, ahol segítenek nekem is, hogy miket kellene foglalkoznom Levivel. Már megint aggódom, hogy nem igazán lehet vele foglalkozni, nem figyel rám. Próbálok vele tapsolni, mondókázni, lovagoltatni, bevetettem a konyhai műanyag edényeket, amikbe tud pakolni. Próbálgattam azokat is, amik a Norka által küldött linkben voltak, de pl. fürdésnél ha fogok egy poharat és próbálom a 'nehéz-könnyű' dolgot csinálni, akkor kiveszi a kezemből a poharat és elkezdi rágcsálni. Ha leülünk a földre, tologatom az autót, akkor elmegy mással játszani. Ha labdát gurigatok, akkor azt ellöki máshova és elmászik. Most már elmúlt 9 hónapos, egy kicsit kellene reagálnia a 'kérem szépen'-re, nem? De lehet, hogy túl sokat várok Kép.

Mennem kell, mert folyik a délutáni Levente műsor iszonyú hangerővel.
Pusza, Virág
virga
 
 


Kaska,
én voltam az Istvánban a főorvosnőnél. Kétszer is. Ne várj csodát(ha akarod leírom privátban, nálunk mi volt, mit mondott), én igazából semmi segítséget nem kaptam tőle(a stílusa is elég sajátos), inkább a saját megnyugtatásomra volt jó hatással, hogy megtettem és beszéltem egy szakemberrel személyesen. (Ibollyal(LLLes) is sokszor beszéltem, állítom százszor többet ért.) Igazából ezeket a szopis gondokat csak Ti ketten tudjátok megoldani.

DE

Menj el, hogy megnyugodj!KépKépKép

Timici
timici
 
 


Sziasztok!

Dragak vagytok, igazan Kép

PIldi,
semmi segedeszkozt nem hasznalunk. Cumi eleteben 3-szor volt a szajaban, az is ugy 6-8 hetes kora korul (mert az anyosek vigyaztak ra, es egyszer forralt vizet probaltunk adni kanikulaban autozas utan). De utalta a cumit, nem is nagyon fogadta el szerencsere. Amugy az a cumi volt, amit az Aventtel egyutt adnak, es kokemeny.
A jatszocumit szinten egyszer probaltuk, 2 hetes koraban, hasfajos roham kozben ketsegbeesesbol, de elegansan kikopte :-)
Bimbovedot meg en se lattam soha eletemben...

A szoptatasi ambulanciara meg a csoportba azert is szeretnem elvinni, hogy megnezzek a technikajat. Az elejen nagyon igyekeztem profin mellre tenni. Aztan onallositotta magat, es ha megboktem a cicivel, nem tatizott, hanem beszivta egy "szplutty" hang kisereteben :-))) hat azota annyi van bent a cicibol, amennyit o akar...

Amugy bocsi mindenkitol, mar tenyleg irtam a szopistopicba is, es nem akarok itt teljesen elarasztani mindent a problemaimmal... de egyszeruen muszaj most kiszelloztetnem a fejem, mert neha azon kaptam magam, hogy a gyerekkel valo jatek kozben is vitatkozom es ervelek magamban... :-(

Kaska
kaska
 
 


Virga,

két vezetéknevünk lesz a férjemé és az enyém + ezt megkapja a gyerek is,aki most még csak az apja nevén van.Tiszta bolondokháza lesz az agyam,mire mindezt elintézzük,utánajárás...sorbanállás...papírok....
De mi szeretnénk így,úgyhogy nem panaszkodom. Kép

Évi + Petra
Évi24
 
 


Köszi lányok a sok megnyugtatást!Kép
Látom Kaska,most mi vagyunk soron "nem-hizik-eleget" para ügyben...
Bár gondolom Te is szivesebben közösködnél valami egész másban inkább.
Nos nálunk is lecsökkent a szopi idö,ezt nem irtam tegnap.Idáig masszivan 40 percig tartott kisebb bealvásokkal.Most ez is fele,szóval ez is pont most egy hete változott meg. ahogy kiderült kevesebbet gyarapodik rögtön összekapcsoltam.
Nálunk a cumi-cumisüvegzavar nem játszik (sajnos),nagyon korán megtanula miböl mi jön és hogyan kell szopni. (kórházban voltam többször is)
Végül is van pisi elg, kaki átlag 2 naponta , szóval ez a fele rendben van. Éjszaka alszik, kipróbáltam, ha kapott pótlást is 4 órát aludt egyfolytában, ha csak szopizott is ugyanennyit. Nappal is viszonylag jókedvü,habár nem alszik be a szopik után,kicsit elnézelödik,és csak akkor nyavajog,hamár álmos,de nem tud elaludni.
tegnap egyébként 10 perc szopi,20 perc alvást játszottunk órákon át, valamiért ennyire futotta Ádámnak. Egyébként átlag 7-8 normális szopi van egy nap.
Egyébként az én aggodalmamhoz az is hozzájátszik , hogy nekünk nincs mérlegünk (kerestem,hiába), és csak dokinál tudom mérni, 1 hónapban egyszer,vagy amikor beutaltak a szopi-klinikára (már vége van az odajárkálásnak is), és az ottani szakorvos,szopiban tudós dokinö mondta elöször a tápit.
(Bocs,ha kicsit kalandosak a mondataim,éppena kezemben alszik a bébi,félkezü vagyok.)

NA, leraktam.
Szóval én is megbeszéltam az éjjel magamban KAska,hogy nem nyugtalankodom, úgyis jövöhét pénteken megyünk a kéthós oltásokra, ott újra rátudom mérlegre tenni, addig meg csinálom, ahogy idáig. NA, és azt is megbeszéltem, hogy 50 ml tápi egy nap még nem teszi tönkre sem a babát, sem az én cicjeimet, és mégis jobban megnyugszom, hogy kapott valami kis pótlást, ha esetleg az én tejcsim nem lenne neki elég.
Amikor két ciciböl szopizott, napokig nem volt kaki, csak éktelen sivitás helyette, és amikor végre kicsalogattuk, zöld szinü volt. Azóta olvastam, hogy a sok elötejtöl lehet, tehát ezt inkább nem csinálom ÁDámmal.
Jó sokat irtam a szopiról, mehetnék a szopi-topikba, de nekem most ez a nap kérdése.
Talán ha nem lennék ilyen egyedül, mint ahogy vagyok, senki más rokon csak a férjem...Na és ti, és hétvégenként anyukám telefonon...
Na, panasznap bezárva, igazából már jobban vagyok, úgyis lesz valahogy.
Ja, és az éjjel minusz 3 fok volt, nálunk már hetek óta megy a fütés, de hajnalban a bébin nem volt semmi takaró, pedig vagy 3-at is ráraktam...
Szokik az éghajlathoz szegényke
Sziasztok mennem kell, ennyi jutott alvásból
Barbi

Kép
Kép
barbi
 
 


Elli
Hát Zsani se viszi túlzásba a forgást (9 hetesen fordult először hasra. Sőt. Mióta rájött, hogy tud nyúlni hason, azóta nem is forog. Úgy érdekesebb neki a dolog. De több, mint fél óráig elvan így hason, és ha akkor hanyatt fordítom, még 15 percet biztos csapkod (igaz többször a fejét is eltalálja). De ezt a "manipulálást" kb. másfél hete kezdte, na de azóta. És kúszik is. 1 perc/1cm. Na de halad és ettől boldog. ( ha hanyatt van, akkor meg "szánt", a kis sarkával úgy löki magát, hogy csak na). És a doktornőnk megnézte 3 hónaposan, hogy hogy tartja magát. Hát meglepődött, mert talpra állította és úgy maradt, és vigyorgott ezerrel. Igaz ezt nem szabadna itthon csinálni, de van úgy hogy kirúgja magát az ölemben. Ha visszateszem, meg nem tetszik neki, de kap egy csörgőt, így kusi van pár percig

Azur
Mi Avent varázsitatót használunk, a 3 hónapos kortól valót. Már 1 hósan azzal kínálgattuk vízzel, nem cumisüveggel és azóta szépen iszik belőle. Ez azért jó, mert nem folyik, nem csöpög. Én úgy szokattam hozzá Zsanit, hogy kivettem a szelepet, így egy egyszerű csőrös pohár lett belőle. Így megszokta, hogy a lyukból jön valami, és mikor visszaraktam akkor hamar rájött, ha megszívja, jön is valami, amit kifolyathat a nyakába. Kép

Kaska
Drukk, hogy sikerüljön minél több gyarapodást produkálni.

Na megyek kiabálnak értem. Betömöm a punk csaj száját egy kis cicivel Kép

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Sziasztok,

Timici,
Sarlai doktornő valóban nem az a negédes fajta, DE: mikor kiderült, hogy Macnak baj van a szívével, (nem Ő állapította meg, hanem egy másik doktornő, aki a kérdéseimet egy vállrándítással elintézteKép), na szóval, amikor ott ültem bőgve az ágyon, Ő volt az, aki egy pár mondattal megnyugtatott, pedig nem ígért semmit, hogy nincs nagy baj, meg ilyesmi, csak valahogy annyira emberien tudta elmondani a lehetőségeket, hogy tényleg megnyugodtam egy kicsit. És a szobatársamhoz többször bejött, hogy segítsen a szoptatásban. És nem 2 perc "így csinálja anyuka" volt, hanem hosszas próbálkozás.
Szóval ilyen arca is vanKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Kaska, Barbi, drukk Nektek gyarapodás ügyben. És néha gondoljatok arra, hogy ősanyának biztos nem volt mérlege!! Kép
zsuzsi! Remélem már Budapesten csücsültük. Neked zsebneted is van? Amit még a babakocsi-poggyásztolvajok sem tudnak elmarkolni. Micsoda szerencse, hogy nem is tolvajok!!!
Évi, ez a névcsere ügy nemcsak nagyon utánjárós, de szörnyű borsos áron is veszutegetik, nem?
KAngi, milyen ügyis az úszó, merülő szaunában ugr
áló Julcsi. Hogy már ugrálni is tud!!! és nem is dicsekedtél. Kép
Virág! Szerintem nem kell őket fejleszteni, szimplán utánoznak minket, és mégis eltanulják a lényeget. Még olyat is, amit nem akartál. De a kismamában vannak fejlesztő helyek. Ha nem nagy a gond, én nem mennék, mert ők biztos találnak!!! (Mikkamakka, Gekko, Korai fejlesztő). Szerintem együttlét, móka kacagás, és hogy teszed a dolgod, bármi legyen is, az a tuti nyerő.
Nálatok mi volt mam nmert nálunk őrületes fronthatás, alig várom, hogy zúgó fejem párnát érjen. Két ded külön időben aludt, apa extrán délben jött, ami azért jó is, de én még akkor kezdek neki főzni. (Nem hiszem hogy jóllakott volna a borsófőzelékünkkel.) Minden borult, gyerekek zúgtak, és akkor olvastam zsuzsi cuccait. Aztán később, hogy mégse. Na szép álmokat. Mély alvást.
sofka
sofka
 
 


Sziasztok,

tudom, hogy ez nem a "Sarlai drnőt favorizáló" topic, de azt én is hozzátenném és csatlakoznék Zuluhoz, hogy a főorvosnő nekem nagyon sokat segített, mikor Tomi született, hihetetlen türelemmel, ugyanakkor nagyon szakszerűen elmondta, hogy miket csináljak. Túlzás lenne azt mondanom, de mégis lehet, hogy nagymértékben köszönhetem neki, hogy Tomi ügyesen szopizott egészen hamar és egészen sokáig.
Szóval, szerintem is megéri elmenni hozzá, ha úgy gondolod Kaska.
De azért én tuti beszélnék Ibollyal is, nekem a szívem csücske ebben a témában, mert olyan jól kezeli a dolgot, segít, tanácsol, és KEDVES!!

Ja, remélem, engem nem soroltok a kukkolók közé, mert mégsem sikerült idecsatlakoznom, de annyit írtok, hogy egyszerűen néha képtelenség tartani a lépést.
Azért, ha nem bánjátok, néha-néha bekukkantok.

Sziasztok, Erika
kerika
 
 


Erika, semmi baj a kukkolókkal, amíg nem 12 emberen keresztül megszűrve kapod a fejedre a saját szövegedet.Aki nem ezzel tölti szabadidejét, minősítsük inkább passzív szemlélőnek, vagy egyszerűbben olvasónak. Hm?
sofka, aki az antibigyóktól hihetetlen lendületet kapott, és továbbra sem lázas!!!
sofka
 
 


Sziasztok,

most egy kicsit talán bővebben tudok jönni, ha hagynakKép.

Heppi,
nagyidKépKépKép. Nehéz ilyenkor bármit is mondani, de talán az vígasztal egy picit, hogy még láthatta a dédunokáját. Az én nagyim már nemKép.

Réka,
de jó neked, a mérlegünk kijelzőjébe már tuti beleégett a jelenlegi súlyomKép. De már elkezdtem fogyizni, kipateroltam a szakácskönyveket a fürdőszobábólKép.

Nadine,
nagyon cuki a kis punk!Kép

Azúr,
szegény Artúr, remélem, hamar kinövi a pocifájást.
8 kiló? NemmondodKép!
Jajj jajj, lassan az összes kicsi lekörözi az én öreglányomatKép. De naribőre neki is van!Kép

PIldi,
gratula a félálombanforgáshoz!Kép

Andi,
szegény DanikaKép. Gyógypuszok mennekKépKépKépKépKépKépKép.
Orrszívás: (GYIVI-szimpatizánsok, és gyenge idegzetűek ne figyeljenekKép)
Macó is rettentően tekergett, egy idő után kétszemélyessé fajult az orrszívó akció, és persze még így sem jött ki rendesen.
A módszerem kicsit furán hangzik talán, de működik, tökéletesen ki tudom szívni a nóziját, és ami a lényeg, gyorsan. Leülök a földre, terpeszülésben, gyerek feje a lábam között, a kezei pedig a két lábam alatt, ez tökéletes kaloda, nem tudja elfordítani a kobakját, nem hadonászik, csak kalimpálni tud szegényke. De inkább, mint az arcüregöblítés.

Toffi,
képek szuperek!Kép Almáról bizti javul majd Zsombi véleményeKép. Csak nem informatikus lesz a kispasi?

Évi,
Petra kész kis hölgy!Kép

Zsuzsi,
gratula a kutyázó Kiskirályfihoz!Kép

Kaska,
csak a többieket tudom ismételni. Vannak és lesznek ilyen mélypontok, de biztos vagyok benne, hogy meg fogod oldaniKép. Elmész a szakikhoz, megnyugtatnak, és Viola szopizik szépen, ahogy kellKép.
VidítKépKépKépKépKépvidítKépKépKépKépKépvidítKépKépKépKépKép

Sofka,
dehogynem, nálunk tegnap óta áll a bál, hülyehidegront, hülyehidegfront, hülye, hülyeeee.
Hétfőn megyek a homeósdokinénihez Maccal.

Erika,
szia ittKép. Örülök, hogy neked is jó tapasztalatod volt a doktornővel. Gyere, amikor tudsz.Kép

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Most tudtam csak jönni, már megint nem ment valami, nem válaszolt az Explorerem.Kép

Köszi mindenkinek a gratulákat.Kép Tegnap lemértük a csajt 64 cm (a 7 kg-jához). És kutyázik! (ha valamiben megtámasztja a lábát)Kép

Ma már 1/3 almát sikerült beletömniKép Mennyire erőltessem? Vagy próbálkozzam inkább mással?

Sofka,
Gratula Marcinak is!Kép
DefektKép Ha menet közben kaptad és nem álltál meg, akkor biztos nem lett semmi baja. Látom tényleg nem lettKép

Virág,
Gratula az első kézenfogva lépésekhezKép

Barbi,
KépekKép

Ari,
Sikerült az almaszárítás? Mihez kell?!?

Urszila,
Lehet, hogy Roninak sem az almával van baja, hanem a kanállal? Majd teszek egy próbát.

Manó2,
Költözés után még kell egy "kis" idő, hogy minden ahelyére kerüljön...

Heppi,
NagyidKép

Elli,
Szegény Kevin, jobban van már?

Zsuzsi,
Kutyázáshoz gratulaKép

Kangi,
Kakis könyökKép

Nadine,
KépKép

Orsoly,
FogakKép

Franyó,
Felfedező AnkaKép

Elküldöm, mert így is hosszú márKép

Maci_2
maci_2
 
 


Kérdés lányok!!!

Szeretnék még mindig orrszívót venni, de nem tom ilyet. Szerencsére még nem kellett, de jön ez az idő, és jobb ha itthon van egy és nem kell használni. Na szóval, ki milyet vett mi vált be (Kangi tudom neked CSöpi van, ami üveg) tehát érdekelne, hogy üveg, vagy műanyag, könnyen, vagy nehezen tisztítható, és mennyire hatékony.

Na megyek a vasalni való már nem tűr halasztást (szombat óta vár rám, és már szárad a kövi adag, így muszály. Tényleg mi lett az önműködő vasaló szabadalommal? Szívesen beruháznék egyre, bár az önműködő porszívó ára is ledöbbentett 400ezer Ft)

Nadine és ma nagyon nyügi Zsanka, aki szerencsére már alszik

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?