Új privát üzeneted érkezett!

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1204377178.8992.jpg[/img] nem gyönyörűek?[/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


úgy látom, mindenki úgy elámult a halakon h a szava is elállt :wink: :lol:

bogy, örülök h jól alakulnak a dolgok nagyfiadnál! :D és h meg is írtad... már nagyon kivi voltam h mizujs :oops:
sajna, tényleg így utólag áll össze h miért nem volt így már korábban :evil: de az a helyzet h sztem te sem biztos h örültél volna kapásból egy gyógyinak, mert jó ha kell, de mi van, ha mégsem muszáj?! és ezt most csak utólag tudod már h az volt... erre mondaná a fodrászom h ha előre tudom h elesek, akkor leülök :wink: és már nemtom, ki írta, talán pici h ez az egész orvoslás sajna nem egy egymegoldásos matekpélda :roll: (konkrétan aszondta h nem egy egzakt tudomány) a pszicho területen tudom h így van, de ha belegondolsz, másutt is: hány vakbelet vesznek ki feleslegesen, v hogy ne másokkla példálózzak- apámnak megműtötték az egyik carotisát, már következett volna a másik is, amikor egy képalkotó után kiderült h nem kell, sőt az első is vszeg felesleges volt :roll: :evil: (megjegyzem, én kicsit a saját csaszimmal is így vagyok néha: ha nem repesztenek burkot, talán ment volna minden tovább a maga útján, ahogy előtte is... :cry: de ez csak az én hipotézisem)
na, nem részletezem tovább, érted. uakkor azt is tudom h a világon a legbosszantóbb és a legelkeserítőbb, amikor az ember saját családtagja, pláne a gyereke válik a rendszer "kísérleti nyulává" :evil: :evil: :evil: de az nagyon jó h most jól van!!

nekem a kedvenc body feliratom: nemsokára ovis leszek :lol: :lol: azt nem értem h ezek a méretek viszont mintha ultra kicsik lennének: már lassan kinőjük a 80-as bodyt, miközben egyéb cuccokból 74-eseket hordunk és különben pont a bodyk szoktak tovább jók lenni, nem?. :shock:
Vendég
 


Doo, rosszul emlékszem, hogy Nálatok volt valódi csomó is a köldökzsinóron, és rá is volt tekeredve Viktóriára? És a szívhangok rosszabbodtak, nem? Talán Bogy hozzászól, de nem hiszem, hogy ehhez a burokrepesztésnek lenne köze :roll: Szerintem az ha jókor van csinálva-nekem dr azt mondta 3 ujjnyinál szokták repeszteni, akkor van értelme,-akkor inkább segíti, gyorsítja a folyamatot.

Gabi, Brendonnal voltatok vérvtelen?? Mi gáz van a halakkal? Szépek amúgy.
És Bogy Nálatok hogy áll az akvárium?

Hová tűnt Bringa????

Kép
ági_bp
 
 

 
 

Ági!igen,voltunk vérvételen...hétfőn lesz erdmény.
Hú,a halakba nem folynék bele,babás topic....majdnem elpusztultak...ebből egy tenyészpár 40000ft körül mozog......nekem 12 van.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 



Üdv.
maci1981
 
 


Ági!

Erre én csak annyit mondok:
ÉS KELL GYORSÍTANI??? Nag yvalószínűséggel csomót nem csinál a köldökzsinorra, de minden további nélkül beékelődhet a hirtelen elömlő magzatvíztől. De ezen már túl vagyunk szót se róla :)

Aksi téma pihen, most házat veszünk! :D A férjem rábeszélt addig ne tegyük összem amiben végülis nagyjából igaza van...bár lehet 1 év múlva költözünk, de az is lehet hogy két hónap...szal majd az új kecóba lesz már csak.... kivve ha a kiállításon nagyon szar lesz a felhozatal, akko relgondolkozom ám! :D :D :D

Mondjuk azt nem szeretném mondani, hogy amikor nem kapja a gyógyszert akkor azért botrányos a dolog, ma pl nem adtam.... és próbáltam igazán türelmes lenni, de má majdnem lenyomtam a torkán! :D Aztán elküldtem emsét nézni.... mert hétvégén semmiképpen sem szeretném gyógyszerezni.

Jó éjt

KépKépKép
bogyra
 
 


Sziasztok!

Nahát amennyire vártam ezt a hétvégét, annyira nem úgy alakultak a dolgok.
Az eltervezett turi elmaradt, zárva volt szombaton kivételesen. Du. megnéztük az esküvői helyszínt, csak az étteremvezető elfelejtett szólni, h. 4 után már ne menjünk, mert nem lesz kinnt. Lukra mentünk ki. Ráadásul előtte eltévedtünk....
Aztán este vacsi tesómékkal, sikerült egy nagyon szép helyet választani, csak éppen alig volt választék és igen kicsi adagot hoztak ki. Na szóval. Aztán beszóltam a szomszédasszonynak (anyukáméknál), mert már eldurrant az agyam, h. mindenki bele akar szólni abba, h. ma ne vigyük már a gyermeket élményfürdőzni, mikor taknyos. De már két hete taknyos. Ezt biztos sokan másképp gondolják. Én úgy vagyok ezzel, h. ennyi erővel egész télen ki sem mozdulhatnánk vele. Ha elvisszük is szörcsög, ha nem visszük is fog. De már az egész család ezzel fáraszt, meg h. jót akarnak....én meg beszóltam, én vagyok az anyja, had tudjam már én!
De tényleg, örök életemben hagytam, h. beleszóljanak a dolgaimba (tudom, jót akartak), sosem álltam ki magamért és most, mikor a gyermekemről van szó, most is fogjam be a számat, h. én másképp gondolom.
Ma elnézést kértem a szomszédtól, de cseszett rám.

Ráadásul megbeszéltük, h. egész család megy élményfürdőzni, ehhez képest most nagyon úgy néz ki, h. 3-an megyünk. Nagyon rosszul esik. Meg akartuk mutatni, h. merül Emma.

Szóval cseppet sem úgy alakult a hétvége, ahogy terveztem. És még nincs vége.


Bogy, örülök, h. legalább a gyógyszer használ Gergőnek!
Ezt meddig kell szednie?

Kép
niki30
 
 


Bogy, igazad van, szót se róla mi volt. Viszont a mi lesz-re való tekintettel, hagy kérdezzem már meg, hogy akkor hogy is van ez? :roll: azt mondod nem kell gyorsítani. De gondolom ez egy "mellékhatása" a burokrepesztésnek, nem? Mert azt meg csak kell, ha nem reped meg magától! vagy nem? És az epidurálra is azt mondják, hogy gyorsabban tágul az ember, akkor ilyen szempontból az sem túl jó? Én úgy tudom nem jó, ha burokban születik egy baba, s azért mondják, hogy szerencsés, mert mázlija volt, hogy nem fulladt meg :shock: Tehát ha nem reped spontán meg a burok, akkor mikor érdemes/kell repeszteni burkot??? És mi az hogy beékelődik? Fekve is, mármint ha az anya fekszik? (ez lehet hülye kérdés, csak a gravitáció "hiányára" gondolok, mert ugye burkot fekve repesztenek) És hát ha spontán reped meg, ilyen alapon akkor is beékelődhet, nem? Márpedig megrepednie csak meg kell....Légyszi homályosíts már fel engem! Érdekel a téma, mert nekem is burokrepesztés volt, magától nem repedt meg, s addig is szépen tágultam, de utána 1 órán belül megszületett Zita, s a repesztés után jócskán felerősödtek a fájások is. Dr mondta, hogy azért sokaknál burokrepesztés után is van hogy több óra kell a kitolásig, kvázi szerencsés voltam, hogy nekem ilyen szépen haladt a dolog.

Kép
ági_bp
 
 


Abban igaza van a férjednek, hogy jobb megvárni a költözést. Gyorsan találjátok meg álmaitok házát.

Niki, van hogy a legjobban eltervezett dolgok sülnek el rosszul :( azért kitartást, s ha csak 3an mentek is legyen szép az élményfürdőzés. A többiek meg bánhatják, hogy nem látják Emmát merülni.
Végül hol lesz a helyszíne az esküvőnek? Én ettől vagyok kész, több, mint 1 évvel előbb kell elkezdeni tervezni ? :shock: :shock: jó nagy felhajtás lesz akkor :D szerintem nálunk csak kicsi lesz majd.

Kép
ági_bp
 
 


Ági!

Szépen sorban haladva...
A burkot akkor is ráér megrepeszteni, amikor a baba feje már kint van jóformán, de én addig álló burkot még nem nagyon láttam. Ha már jön kifelé a baba az ujaiddal összetudod csippenteni, és szépen a tenyereddel lefejteni a buksijáról. Nah most 3 ujjnyi tágulásnál nem azért repesztenek burkot mert nem jó burokban születni (csak ezt mondják), hanem azért hogy szüljön már meg az asszony.
Ugyanis bármilyen furi is, de mai neked perceknek tűnik és életed legszebb pillanatai és órái, akár fájdalommal teli, akár nem (ki hogy éli meg) ez a szakszemélyzetnek sajnos csak nyűg. Mára odáig jutott a szakmai, tisztelet a kivételnék, hogy egy szülőnőben az orvos már semmi mást nem lát csak rengeteg adminisztrációt, hülye igényekete, amiket ha megfeszül sem tud teljesíteni mert köti a kezét a kórház, és nem utolsó sorban zsíros bírósági pereket.... Ezek tudatában próbál a leghelyesebben dönteni, ami általában nem a hyagyjuk a maga medrében folyni lesz, hanem a jól bevált, kézben tartható következményekkel járó orvosi beavatkozás.


Gravitációra nincs szükség a KZS előeséshez, hisz a víznek a sodrása tudja elősodorni. Ez természetesen akkor is megtörténhet, ha az embernek spontán reped meg a burka, általában a baba ezt az állapotot nem éli túl... DE a természet nem volt hülye ezért úgy intézte, hogy a spontán burokrepedések nagy része, ha nem fertőzés okozta vagy egyéb kóros állapot, akkor nem a magzat feje alatt történik, haem felette. Ezért tapasztaljuk azt, hogy a baba feje altt lévő nagyobb mennyiségű víz távozik, de mivel az nem bentről jön, nem tud elősodorni semmit, viszont a többi magzatvíz csak fokozatosan a méhösszehúzódások során folydogál el.

A vajúdás magaztvíz nélkül sokkal fájdalmasabb az anyának és a gyermeknek is, hiosz a víz egy nyomás csökkentő közeg mind a baba részéről, akit a méh nyom, mind az anya részéről akit a baba nyom, ezért élik meg hirtelen sokkal erősebbnek a fájdalamat burokrepesztés utána az anyák, míg spontán esetben a víz lassan folyik el és lassan erősödnek a fájások.

Amúgy a szülés lefolyását valóban gyorsítja Hisz víz nélkül sokka erőteljesebb fájások hatnak a babára, aki a víz hiánya miatt sokkal erőteljesebben tudja magaelőtt elnyomni a méhszájat.

Egyéb kérdés? :D

Niki ez tényleg olyan szomorú, de általában így szokot tlenni, minél jobban tervezed annál kevésbé sikerül.... :( De érezzétek jól magatokat.
Emma a titkosmerülő... ez lesz az új neve! :)

A tegnapi viharban egy üvegtábla rávágodótt a kocsinkra... a motorháztető több helyen kilyukadt, az első sárvédő és sárhyánó szintén és az első szélvédő becuppant..... A kocsi körbe van takarítva az üvegszilánkoktól....tehát észrevette az akinek az ablaka volt. De ez sajnos nem viharkár nem fizet a biztosító.... a rendőrök kijöttek írnak jelentést. Ennyi. kocsinink nincs megint hetekig.

KépKépKép
bogyra
 
 


Sziasztok,

Na milyen volt a kiallitas Bogy? :) Mongyad mar, engem erdekel, hogy mi merre mennyi! :)
Autod. Basszus mar en is azt mondom, hogy veled mindig tortenik valami! :( De ez nagyon nem jo!!! :(
Mi meg az Ikeaba indultunk, amikor a radio mondta, hogy ne menjen senki az utcara, mert jon a vihar. Visszafordultunk. Megalltunk anyumek elott, ahol a kaput kivagta a szel, kirohant a ket kutya, es az egyiket elutotte egy auto! :( Aki persze meg sem allt. :twisted: :twisted: Csoro kis Topszlix santikal, de mar azert jobban van. De ez meg csak az eloszel volt, mert egyik masodpercrol a masikra dupla erossegu lett a szel es szakadt a nyakunkba a jeg. Betolattam, ugy,hogy szinte semmit nem lattam, es letakarva egy takaroval vettuk ki Ricsit hordozostul a kocsibol, aki mindekozben bekesen szendergett!!!!! :) De nagyon durva volt tegnap ez a vihar!!!! Meg jo, hogy visszafordultunk, mert az M0-on kapott volna el minket, ahol leallni sem lehet ugye!

A leiras meg engem is erdekelt. :) En 3 cm-s tagulassal mentem be, fel ora mulva jott a szuleszno es burkot repesztett...volna, mert azt mondta hogy szinte nem is erzi vagy mi. Kerdezte is nem vettem-e eszre magzatviz szivargast? Mondom, semmi kulonoset nem vettem eszre (pedig hogy figyeltem a jeleket, emlekeztek? :wink: :D) . Minden esetre alig jott magzatviz es en azok koze a "szerencsetlenek" koze tartoztam, akik meg onnan orakon at vajudnak! :( Utana meg 5 oran keresztul vajudtam mire meglett az en kis szafaladem! :lol: Ferjem azt mondta hogy amikor kijott a baba, az a mozdulat, ahogy kibuggyant olyan volt, mint egy szafalade!! :lol: :lol: :lol: Haha!
Jah es amugy nem tudom viztol, vagy nem viztol, de marhara fajt! :shock: En rutintalan meg nem azt mondtam, hogy "kerek EPIDURALIST", hanem kis kezdo szulokent, fajdalomcsillapitoert esedeztem, ami egy szuri volt. Attol 1 fel fokkal konnyebb volt (osszehasonlitva amikor mar kiment a fajdalomcsillapito), es ket fajas kozt beajultam! Nah de nem baj, hol van mar ez? :)

NIki sebaj, banhatjak, hogy nem latjak merulni Emmat! Amugy sajnos ez nagyon sokszro igy van, hogy ha valmait nagyon varsz es keszulsz ra, akkor az nem ugy sul el! :?

Kép

Kép
lorcika
 
 


Türelem, türelem! Jövőhéten lesz! :)

Hát igen a kocsi az nagy gáz.... félmilla kár. De basszus ekkora genyómanók az emberek, ugyanis ha kiderülne melyik házból volt az üveg való, akkor a ház biztosítója kifizetni.... de nem. összetakarította a nagyját és kussol....

Most majd a környező házakba kirakok egy papírt, hogy akinél ablakcsere volt jelentkezzen! :)

KépKépKép
bogyra
 
 


sziasztok!

csupa rossz hírem, sőt még attól is rosszabb :cry: :cry: :cry:
Marcikám lázas, köhög (38-39 között van a láza levonással), nem hajlandó inni, szopiról ugye teljesen leállította magát egyik pillanatról a másikra, és szinte semmit és sehogyan sem hajlandó inni. :cry: Már a kompótlével is próbálkoztam.. Étvágya viszont normális. Aztán jött a nagyobbik baj, Gergő az apjánál volt most vas. megint, és hívott, hogy a gyerek leesett a lépcsőn, az unokatesójával mentek föl az emeletre a számítógéphez, és megcsúszott a sarka és lezúgott. :( Beütötte a hátát és nagyon fáj neki, fekve még csak-csak, de ülve állva nagyon rossz neki. Aludt egyet :shock: , aztán mikor felkelt mégjobban fájt - ekkor hívott, hogy melyik az ügyeletes bal.seb. Irány a Madarász, csináltak vagy 10 féle röntgent, és marad a gyerek a kh-ban. Holnap viszik át mentővel a Heim Pálba CT-re. :( :cry: :cry: Bizonyos csigolyái között a távolság túl kicsi, vagy veleszületett vagy a sérülés okozta. De mivel soha semmi probléma nem volt a hátával.. hát nme udom.. most benn van az apja vele, de. megyek én. Ma nem bírtam felkelni, úgyhogy olyan állapotba kell magam hozni, hogy járóképes legyek, engem is ledöntött a vírus. Egyenlőre Viki és a férjem tartja magát. Nekem is lázam van, hidegráz és köhögök. Fasza a helyzet.. :( :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


Gergő fel sem kelhet, úgy kezelik, mint egy gerincsérültet. :( Hát nem tudom mi jöhet még, komolyan, amióta kiderült a baj, azóta nem is tudok magammal foglalkozni, tiszta ideg vagyok, nyomatom a Neocitrant, Coldrexet, csak tudjak menni holnap hozzá. Ja, és persze újfent vérzek.. ez a hab a tortán.. :roll:
Vendég
 


Úúúúú, Dóri ezt olvasni is borzasztó volt, nem hogy megélni. Jobbulást MINDENKINEK, és reméljük Gergő gerincével nem lesz gáz :(
Ha Marci eszik, az azért jó, bár az ivás fontos lenne, de azért a kajával vesz magához folyadékot. Gondolom most próbálod a kajába is csempészni a folyadékot. Nálunk a sportkupakos verzió jött be, mikor lázas volt és hasmenése volt, Ő sem akart inni. Viszont a kupak tetszett, rágicsálta én meg nyomkodtam a szájába a vizet. Próbáld ki, hátha bejön.

Kép
ági_bp
 
 


Fúú,basszus Dóri!Jobbulást,kitartást,meg mindent,ami most kell nektek!Írj majd!!!!!!!!!!!!!puszi nektek

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Dóri!

Szegény Gergő! Remélem nincs semmi komoly gond... lehet ha össz is roppant ott valami egy fűzűvel megússzátok, de persze a fájdalom az nem múlik el csak úgy. Ezt a szgény gyereket mindig az apjánál érik utol a betegségek... Szegény apa is gondolom ki van.
Jobbulást mindenkinek nákatok!!!! Neked is, vigyázz magadra is amennyire csak tudsz.

Ági! kisregénykét írtam neked és annyit semmondasz hogy búúúú? :D :) :) Megsértődtem. :( :(

Nah tente baba van, mert holna ezer+1 dolgom van, ki hinné, igaz? :)

Jó éjt!

KépKépKép
bogyra
 
 


szegény Dóri :cry: :cry: szomorúan hallom h a múltkori jókívánságom (egy jódarabig orvost ne lássatok, ill az se titeket) nem hozta meg a kívánt eredményt... :? itt már csak Riella gyógy- és varázspuszijai segíthetnek.
elsősorban neked kívánok mielőbbi jobbulást, mert a gyerekek úgy vannak összerakva h mindent kihevernek, de neked kell nagyon topon lenned most h bírd az ápolásukat és gyámolításukat! lesz aki segítsen? mi van azóta anyuddal? (úgy emlékszem azt mondtad, ő is lebetegedett... :? )

pici hol vagy?! bringát kérdezni se merem, mert aztán megint leszid h én sem írok mindig. pedig de...

bogy, sztem tök jó h ezt leírtad. én is így tudtam h a burokrepi egy felesleges, kockázatos dolog - otthonszüléseknél, ill anno a bábás időszakokban tudtommal tilos is volt a vmennyire kiszámíthatatlan következmények és a nagyobb fertőzésveszély miatt. dokimmal ez az egy téma volt az, amiben nem tudtunk megegyezésre jutni :? nem hibáztatom, az ő esetében feltétlenül azt sem gondolom h siettetési szándék volt a háttérben, egyszerűen sztem vannak dolgok, amik x év után rutinná válnak és a jelenlegi gyakorlat nagyon ebbe az irányba mutat.
én az epidurálról is úgy tudom h van kockázata annyiban h több a műtéti befejezés (már nem emlékszem pontosan h miért, mit csinál ), mint fájdalomcsilli nélkül.

lorci, sztem nem olyan soványka a reggeli kínálat nálatok :wink: tekintve h tejpépből van millióféle és a zsemlére is kenhetsz vajat, lekvárt, hús- v házi májkrémet. de ha szélesíteni szeretnéd a repertoárt sztem próbálj ki bmilyen más gabonából készült kásákat: köles-, zab- v rizspehelyből, amiket vízben, tápiban v rizs-, esetleg zabtejben is megfőzhetsz (mostanában én is ilyeneket eszem - na, nem tápszerrel készítve ;) ). nálunk Vikónál a natúr kukoricapehely a legmenőbb. simán vízzel leöntöm, hagyom kicsit ázni és kész is! :D
Vendég
 


Dori jezusom ez tenyleg szornyu! :( :( Nagyon kivanom, hoyg ne legyen semmi komoly baj , es ti is meggyogyuljatok! Irjal mindnekepp, hogy mi van!

Hajnali 3/4 4...nem is mondom min jar az agyam! Csak annyit, ha ma felrobbantottanak egy CIB bankot, akkor tudjatok, en allok a hatterben!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Pici tenyleg hol van?? Bringa mutlkor hivott, en kreten, meg Ricsit probaltam kozben pelenkazni, ami mostanaban egy akrobata mutatvany, igy alig birtam koncentralni es eloszor azt se tudtam kivel beszelek!! :oops: :oops: Bocsass meg draga Bringam meg egyszer! :oops: :( MInden esetre jol van, csak nincs sok ideje a kis totyogo Lili mellett! :)

Na huztam aludni, mindjart ugyis kelunk.

Kép

Kép
lorcika
 
 


Bogyra, ezer és ezer és ezer bocs bocs bocs, szándékoztam reagálni!! Szóval köszönöm a kisregényt! Izgalmas volt olvasni a soraidat, volt olyan rész, ahol még be is paráztam :? :roll: Nah, a kérdésem pedig az lenne, hogy Neked repesztettek burkot? Vagy hagynád ha kellene? Vagy lehet egyáltalán ebbe beleszólni? Gondolom nem nagyon. Egyébként unokatesóm kisfia tényleg burokban született! :shock:
Jaj, azért azt érzem olyan jó túllenni rajta, meg itt vannak az egészséges babókák, főleg mikor ilyen komplikációkról hall az ember :? vagy olvas.

Dóri, írj majd hogy mi van veletek!

Lorci, remélem megoldódnak a dolgok a bankban és nem kell robbantanod.

Kép
ági_bp
 
 


Most olvasom mit írtam: "hagynád ha kellene?" ....ugye azt írtad, hogy azt nem kellene ,úgy amúgy, szal akkor helyesbítek: ha akarna a dokid, mert nem repedne meg spontán.

Kép
ági_bp
 
 


Dóri, kitartást, jobbulás! Mi jöhet még rátok, nem igaz?! :roll:

Kép
niki30
 
 


Tegnap nem írtam meg, -Bogy ez mentségemre szolgáljon, hogy az hagyján, hogy Rád nem reagáltam, de nem írtam, hogy a gyermekem FELÁLLT a járókában!! Úgyhogy 1 hónap alatt megtanult előrefelé haladni (fóka mozgással :)), felülni, feltérdelni, mászni és felállni! :D

Kép
ági_bp
 
 


Pici hová tűntél?????? Minden rendben veletek??

Kép
ági_bp
 
 


Ági, hát akkor óriási gratula Zitának! Nem semmi egy hónap alatt tényleg.
Na ennek meglesz a böjtje :wink: Tudod, ezt mind fel kell neki dolgoznia...(éjjeli ébredések vagy valami hasonlók).

Pici, merre vagy?

Kép
niki30
 
 


Sziasztok!

Először is köszi a 9 hós köszöntéseket!
Természetesen utólag én is boldog hófordulót kívánok minden babának!

Dóri nagyon sajnálom, hogy ilyen halmozottan jönnek a bajok. Jobbulást, sok erőt és kitartást kívánok neked és gyerekeidnek!

Lorci, reggel figyeltem a híreket, nem volt robbantás. Sikerült elintézni a pénzügyeket?

Burokrepesztéshez csak annyit, hogy mikor én szültem, tele volt a szülészet, sokan vajúdtak. 10 perces fájásoknál bekötöttek nekik infúziót, kis idő múlva burokrepi, hamarosan kézben a baba. Sietni kellett, mert nem voltak szabad ágyak. Hála az égnek, nálam nem avatkoztak be.

Azért nem írok mostanában, mert nálunk is elég rossz a helyzet. Mármint férjügyileg. Sajnálattal olvastam, hogy nem én vagyok az egyetlen. Nem könnyű. Eléggé befordultam, lelkileg nem vagyok a toppon.
Néha már látom a fényt az alagút végén, aztán újra elmerülök az önsajnálatban. Szegény én, miért nekem kell megváltanom a világot? Hiszen gyereket nevelek, főzök, mosok... :wink: Pedig nem is élek olyan fordulatszámon, mint Bogy, mégis soknak érzem.
Persze Zsombor sem hagyja, hogy sokáig a hülyeségeimmel foglalkozzak. Most éppen látom, hogy a nyelvével takarítja a babakocsi kerekét. :)

Kép
anido
 
 


Sziasztok!

Dóri, én is kívánok Nektek mielőbbi gyógyulást!!!

Mi is betegeskedünk még, mostmár én is benne vagyok nyakig. De Blanka a betegebb kettőnk közül. Pénteken, miután kiderült, hogy allergiás a csütörtökön felírt antibiotikumra, azt mondta a doktornő hagyjuk abba az antibiotikumot, és csak Fenistil cseppet és Calcimusc-ot szedjünk az allergiás tünetek miatt.
Na, hát szombatra már elég rossz lett a helyzet, folyamatos orrfolyás, láz, gyakori köhögés, az éjszaka már nagyon rossz volt. Vasárnap kihívtuk a dokit, felírt újabb antibiotikumot, plusz Rhinatiol-t szedünk, meg persze a Cebion-t, és az allergia elleni szereket továbbra is, plusz mág a lázcsillapítás.... Néha már azt sem tudom, melyiket is kell most adnom és mennyit is...
Tegnap délután óta tiszta kómás a gyerek, állandóna alszik, ha mégis ébren van egy kicsit, akkor nagyon bágyadt :( . Éjszaka fél 10-től aludt reggel fél 9-ig, de átlag 20-25 percenkénti sírásokkal! Most 10 órától megint alszik. De most legalább nincs láza.

Burokrepesztés nálam nem volt, mert nálam úgy indult a dolog, hogy elfolyt a magzatvíz, fájások még sehol....
mary74
 
 


Szia Anidó! Jó, hogy írtál!
Szuper a vonalzód! Akkor Zsombi is belevaló kiskölyök, ha a babakocsi kerekét nyalja. Én már akkor rászólok, ha csak elindul felé, mert nálunk a sok bunkó ember az aszfaltra hagyja sza..i a kutyáját, így sajna elég gyakori a kutyagumi a kerekünkön, persze leszedjük, na de azért...!
Férjügyileg sajnálom, hogy nálatok is gondok vannak Remélem megoldódnak mihamarabb!

Niki, érdekes, mióta elkezdett mászni Zita, szinte napra pontosan, azóta reggel 8 helyett fél 7-7-kor kell. Az este pedig később alszik el :shock: így én mosottkaki vagyok, kómázok egész nap, persze este nem fekszem le időben :twisted: ezt mindig meg is kapom Apától, és igaza van. Az éjszakai ébredések meg...tudod azok folyamatosak, de nem vészesek, tehát szopi és alszik tovább, de ebben szerencsére most nincs változás, tehát nem ébred sűrűbben.
Viszont délelőtt nagyon nyűgi, mert szerintem Ő sem piheni ki magát. Remélem majd visszaáll a rend. Óhh, volt, hogy mindig 9kor kelt, vagy később, hmmm, hol van már az??

Kép
ági_bp
 
 


Ági, én is gratulálok Zitának a felálláshoz!!! Nagyon ügyes nagylány! :D

Blanka még mindig csak mászik és térdepel. Illetve kb. 1 hónap alatt felült vagy háromszor.
mary74
 
 


Ági, jah, volt olyan is:)
De tudod, semmi sem állandó. Lehet lesze még olyan, h. Zita későn ébred!

Mary, nektek is minden jót kívánok, főleg egészséget!

És minden kisbetegnek sok-sok gyógypuszi megy!

Kép
niki30
 
 


niki, ez jó vicc h áginak írod az éjjeli ébredést - lehet h az eddigieket nem is tudja überelni Zita :lol:

Zsombi a nyelvével takarít?! édes kis multifunkciós takarítógéped van, anido!! :lol: örülök h azért bekukkantottál! sajnálom az otthoni bajokat... :( mennyire "komoly" a dolog? persze, csak ha publikus... azért a fény az alagút végénből arra merek következtetni h lesz megoldás.
Vendég
 


Akkor, hogy tovább ragozzuk ezt a témát, én úgy hallottam, hogy az sem a legjobb, ha előbb reped a burok, s még nincsenek fájások, mert akkor előfordul, hogy nagyon sok idő telik el a megszületésig, ezért pár óra múlva már adnak antibiotikumot is, a fertőzésveszély miatt. Bogyra, plíííz!! Bár, végülis ez legalább természetes folyamat, nem?? De tudom, még anno kukkoló koromban :), Bogyra írtál erről is valamit, hogy ha elfolyik a magzatvíz, s hirtelen sok, akkor négykézlábra kell állni, míg a mentő ki nem jön, vagy valami ilyesmire emlékszem. Hogy ha sok víz távozik, akkor már ne induljon el az ember kocsival, hanem mentővel :roll: :roll: gondolom ez is a beékelődés miatt.

Kép
ági_bp
 
 


Blankának gyógyulást, jaj ez olyan borzasztó, mikor beteg a gyermeke az embernek, lázas, és ráadásul Te is Mary!! Múltkor mi is mindketten betegek voltunk, hát készen voltam, még jó, hogy Apa tartotta a frontot. Neked van segítséged???? Remélhetőleg, mert ezt betegen csinálni nagyon nehéz lehet egyedül. :cry:

Kép
ági_bp
 
 


megébredt Zita, hallottam, hogy sír, bementem, erre visszaaltatta magát :shock: :shock: megdöbbentő Tőle! :lol: azt mondta eeeeeee és aludt is. :lol: kicsi ügyesem.

Kép
ági_bp
 
 


Én úgy tudtam, ha elfolyik a víz, akkor feküdni kell és mentőt hívni. Mi ezt tettük.
Este 9-kor folyt el a magzatvíz, a fájások hajnal 1 körül kezdődtek, de nagyon gyengék voltak, fél 4-kor elkeztek oxytocit adni, egyre növekvő adagokat, attól aztán voltak már fájások rendesen, de nagyon lassan tágultam. Délben már négyujjnyi volt, de azt monták rosszul helyezkedik el a baba koponyája, kellene még tágulni, de mivel ez nálam nagyon lassú, ki tudja mikor jöhetne ki a baba, a magzatvíz pedig már régen elfolyt, így a fertőzésveszély miatt du fél 2-kor megcsászároztak.

Blanka felébredt, mennem kell orrszívózni. :(
mary74
 
 


Ági, köszi az együttérzést, Apa hétvégén sokat segített, éjszaka is, de ma mennie kellett dolgozni. :(
mary74
 
 


Bocsánat most ide jegyzetelek és este kifejtem, különben elfelejtrem pedig van ám mondani valóm.

Tehát este folyt köve, iebr és KZs előesés és mentő. :) :) :)

KépKépKép
bogyra
 
 


Sziasztok!

Ma ket 5 hos babaval bandaztunk egesz delelott, edesek voltak igy harman, Elina is jol birta, csak nem menjek ki a kepbol, mert akkor sir.
Szerdan is bandazunk Veluk, ez jo, hogy szokja a gyerekeket, mert a sirasuktol is megijed, bar ma mar jobb volt.

Minden kis es nagy betegnek jobbulast!
Puszi!

KépKép
horilda
 
 


csak gyorsba, hulla vagyok.. talán érthető is.. a neocitran tart életben..
Nem tudom ki kkérdezte, de anyu i smég köhög, mint a fene, félbeteg ő is, férj persze nem tud itthon maradni, kell mennie dolgoznia holnaptól.
És a lényeg: Gergőkém túl van a CT-n, szirénázó mentőautóval oda-vissza Madarászból Heim Pálba, szerencsére nyugton tudott maradni, és NINCS TÖRÉS!! Juhééééj :):) viszont fáj még neki rohadtul, ideggyógyász is volt nála, reendben van úgy is a gyerek, bár nem értette a nő, hogy miért fáj neki ott is, ahol elvileg (az ütés miatt) nem kellene, azt mondta ezt megkonzultálj amég a kezelőorvosával, aki du már nem volt, mert ügyelt, így holnap beszélek vel eérdemben (10-re megyek, leváltom apját). Annyira jó KEDÉLYÁLLAPOTA, TÖKJÓ SRÁCOKKLA VAN EGY KÓRTEREMBEN, MEG A BULIZÁS bocs capslock, de nem javítok :oops: semmit nem tudunk mikor jöhet haza, holnap beszélek a dokival. Viszont fel sem kelhet, még pisilni sem, szóval nagyon komolyan veszik. Én nem ettem ma semmit, csak a levese maradékát a kh-ban, kivagyok. Est meg elmentem a tekercselésbe, mínusz 25 cm, nem vicc, lemérve minden. :wink: csípőmről konkrétan -4 cm! :) mindezt már hidegrázva, de nem akartam lemondani (a fene nagy büszkeségem :roll: ). Én köhögk szintén, meg Marci is, ő már jobban van, csak hőemelkedése van. Viki tartja magát. :) Vele majd csüt. kell menjek a nefrológiára meg uh-ra, szal nem uncsi.. :(

köszönöm mindenkinek a kedves szavakat! jól esett ám lányok :wink:
Vendég
 


Dóri, nem vagy semmi! Le a kalappal előtted!
Betegen mindezt végigcsinálni.....
Persze, ha a gyerekeinkről van szó, akkor nem ismerünk akadályt, igaz?!

Kép
niki30
 
 


Dóri, örülök, hogy Gergőnél nincs törés. Jobbulást!

Bogyra, köszi előre is-ha netán elfelejteném :wink:

Kép
ági_bp
 
 


Áll a Zita áll...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.03.18 15:02-kor.

Kép
ági_bp
 
 


Mary, JOBBULÁST NEKTEK!!!!!!!!!!!!

Dóri, JOBBULÁST NEKTEK is+++++++++! Ezek a gyógytapaszok!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest
 
 


vanda, csak ennyi?! veletek mi van? ti már szerencsére túl vagytok a nyavalyán, igaz?
Vendég
 


Lányok!

Please help!!!!!!!

Jött a számlámra az államkicstártól munkabér gyanánt 26.600 forint se több se kevesebb!!!! Ugye én is még bőőőőven gyeden vagyok... kicsit több szokott lenni na nem sokkal, de mondjuk a négyszerese! :D :D

Most ez mi???? Viszamenőleg valami emelés??? Vagy mi? Ti nem kaptatok valami gyanús összeget? Megkaptátok már a gyedet???

KépKépKép
bogyra
 
 


Bogy, megkérdezem Ferit, nálunk az ő számlájára érkezik a mani.

Kép
niki30
 
 


Bogy, nekem még nem érkezett meg :cry:

Kép
niki30
 
 


Rendeltem, hihi :D (nem Emmának)

Kép
niki30
 
 


Szia Doo,

Tegnap már nem volt kedvem irni, mert fáradt vagyok. Bálint tüdeje ugyan tiszta, de brutál taknyos és már megint gyulladt a szeme. Szerintem egyébként a taknyát belekeni a szemébe, és ezért az begyullad. Holnap szemész.
Amúgy jól vagyunk, már voltunk homokozni is, tegnap pedig meg is kóstolta a homokot. :)
A cipőt nem tudom ráadni, mert olyan dundi a lábfeje, hogy nem megy ráa rüsztjére. Egyébként is utálja a cipőt, de zokniban meg nem lehet homokozni, meg már mindenki megszólt minket a játszótéren.

Én fáradt vagyok, Bálint 3x-4x kel éjszaka és csak a cici. Most meg fejnem is kell, mert anyósom meglepett minket péntekre egy koncertjeggyel, ami este fél 8-kor kezdődik, és igy nem én fogom altatni és az esti rutin, és olyan szinten aggódom, hogy mi lesz az én kisfiammal, hogy el sem akarok menni a koncertre. Persze apjuk ezt nem engedi, azt mondja, hogy egyszer el kell kezdeni. DE ÉN NEM AKAROM!!!

Bálint egyébként stabilan áll támaszték nélkül, ha pedig nyújtja a kezét, akkor ezerrel totyog, ha vezetik. De azért igyekszem nem igy tölteni az egész napot összegörnyedve.

Hát, röviden ennyi.

Bogy, már kérdeztem, de mi van a füleddel? Meggyógyult?
Betegektől kérek helyzetjelentést!!!!

Szép napot mindenkinek!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest
 
 


Bogy, én nem kaptam pénzt, úgyhogy utalj át egy kisebb összeget nekem, különben megmondalak az anyukámnak!! :lol: :lol: :lol:

Zita azért nem semmi, hogy mit produkál! Tényleg, milyen az éjszaka???
Ugyanis Bálint mióta megtanult pá-pázni, azóta éjszaka szoptatás közben is rázogatja a kis kezét. Irtó aranyos!

Gabi! Nagyon szépek a halak, bár én a szálkanélküli, rostonsült lazacra esküszöm citrommártással! :) Ugye, nem baj??? 8) :lol:

Lorci, hitel?? Hány foga van Ricskónak, alias Szafaládénak?

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?