Sziasztok!
Ezer éve nem jártam itt, mert nem tudok időt szakítani arra, hogy minden nap megnézzem, egy idő után meg kiesik az ember. De tegnap éjjel átolvastam augusztus óta mindent
Úgyhogy most egy kicsit hosszú leszek...
Visszatérve a víz témához azért kérlek, hogyha valaki azóta vett olyan víztisztítót, ami nem fordított ozmózisos eljáráson alapul (szerintem ez ugyanis többet árt, mint használ), akkor légyszi ossza meg velem a tapasztalatait. Olvastam, hogy néhányan azt gondoljátok, hogy "nehogy már a víz is mérgező legyen, nem hiszem el", de szerintem ez az a bizonyos struccpolitika. Én azt nem hiszem el, hogy az a víz, amibe tonnaszám öntenek vegyszereket, mérgeket a háztartások és a gyárak, az csodálatos módon teljesen megtisztulva folyik ki újra a csapomon. Tudom, hogy olyan rétegekből nyerik a vizet, ahol elvileg "tiszta", aztán még jól meg is klórozzák (a németek a klórt harcigázgént használták, erős méreg), de szerintem ez olyan messze áll az egészségestől, hogy na. És az íze is rossz, ha kint áll egy darabig, még akkor is klóros.
Más: van-e tapasztalatotok természetes hajfestékekkel kapcsolatban? A kereskedelemben kaphatók működnek? (pl. Logona növényi hajfestékek). Nem tudok sajnos beletörődni, hogy a harmincas éveim elején már erősen őszülök
Van valakinek tapasztalata joghurtkészítő géppel kapcsolatban? Lehet egyáltalán pasztőrözött tejből joghurtot készíteni?
Varrás: nem akar megválni véletlenül valaki Karin Neuschütz: STOFFTIERE című könyvétől? Nagyon keresem. Ez az a könyv, amiben a filcállatkák szabásmintái vannak és elsősorban waldorfos körökben szokott felbukkanni...
BABAVARRÁS: gyakorlott babavarró tanácsát kérném: a baba fejéhez először nemezeljek egy viszonylag kemény golyót, amit aztán gyapjúcsíkokkal körülölelek (aztán jöhet a csőanyag, meg a lekötés), vagy jobb, ha csak egy viszonylag tömör gyapjúlabdát tekerek, gyúrok, de nem nemezelek?
Aztán még egy utolsó: ÁLLVÁNYOS SZÖVŐKERETET keresek, használtat.
Előre is köszi, ha valaki segít, válaszol.
Szép napot mindenkinek!
Tejbemami - Kati