Új privát üzeneted érkezett!

Ági :) mehet az ecetes öblítés, igen

Nem tervezem venni ilyet, csak kíváncsi vagyok, milyen a szerkezet.
indianyo
 
 


Ági küldtem neked privit a tejjel kapcs!
csak a többieket nem akarom ezzel untatni.

Marica & Levi :)
marica75
 
 


Sziasztok!

Ezer éve nem jártam itt, mert nem tudok időt szakítani arra, hogy minden nap megnézzem, egy idő után meg kiesik az ember. De tegnap éjjel átolvastam augusztus óta mindent :wink: Úgyhogy most egy kicsit hosszú leszek...

Visszatérve a víz témához azért kérlek, hogyha valaki azóta vett olyan víztisztítót, ami nem fordított ozmózisos eljáráson alapul (szerintem ez ugyanis többet árt, mint használ), akkor légyszi ossza meg velem a tapasztalatait. Olvastam, hogy néhányan azt gondoljátok, hogy "nehogy már a víz is mérgező legyen, nem hiszem el", de szerintem ez az a bizonyos struccpolitika. Én azt nem hiszem el, hogy az a víz, amibe tonnaszám öntenek vegyszereket, mérgeket a háztartások és a gyárak, az csodálatos módon teljesen megtisztulva folyik ki újra a csapomon. Tudom, hogy olyan rétegekből nyerik a vizet, ahol elvileg "tiszta", aztán még jól meg is klórozzák (a németek a klórt harcigázgént használták, erős méreg), de szerintem ez olyan messze áll az egészségestől, hogy na. És az íze is rossz, ha kint áll egy darabig, még akkor is klóros.

Más: van-e tapasztalatotok természetes hajfestékekkel kapcsolatban? A kereskedelemben kaphatók működnek? (pl. Logona növényi hajfestékek). Nem tudok sajnos beletörődni, hogy a harmincas éveim elején már erősen őszülök :cry:

Van valakinek tapasztalata joghurtkészítő géppel kapcsolatban? Lehet egyáltalán pasztőrözött tejből joghurtot készíteni?

Varrás: nem akar megválni véletlenül valaki Karin Neuschütz: STOFFTIERE című könyvétől? Nagyon keresem. Ez az a könyv, amiben a filcállatkák szabásmintái vannak és elsősorban waldorfos körökben szokott felbukkanni... :roll:
BABAVARRÁS: gyakorlott babavarró tanácsát kérném: a baba fejéhez először nemezeljek egy viszonylag kemény golyót, amit aztán gyapjúcsíkokkal körülölelek (aztán jöhet a csőanyag, meg a lekötés), vagy jobb, ha csak egy viszonylag tömör gyapjúlabdát tekerek, gyúrok, de nem nemezelek?

Aztán még egy utolsó: ÁLLVÁNYOS SZÖVŐKERETET keresek, használtat.

Előre is köszi, ha valaki segít, válaszol.
Szép napot mindenkinek!

Tejbemami - Kati
tejbemami
 
 

 
 


Környezettudatos gyerkők Zöld túrazoknit válthatnak a Millenáris Parkban márciustól:
http://www.millenaris.hu/object.cf53384 ... 38eedf.ivy

(privát, term. magamhoz hűen OFF ajánlat: márc 11-én a Makám koncertezik itt, "Kimegyek holnap az állatkertbe" címmel. Mi már láttuk egyszer, megintmegintmegint!)
potter_76
 
 


potter_76
 
 


Kedves Mindenki!

Gondolkodtam, hogy melyik topikba írjam: ide vagy a pelusosba, esetleg a kendősbe...
Ide írom:
Február 8-án megszületett a kislányunk Boróka. Várakozásunkkal ellentétben farfekvéses maradt a pici lány, így császármetszésünk volt. Mostanra már mindketten jól vagyunk, az én császáros sebem is egyre inkább gyógyul, Borcsa pedig szorgalmasan teszi a dolgát.
Meglehet, hogy tele leszek kérdésekkel, mert hamarost indul a mosható pelusozás, ha begyógyul a köldököcske - de a kérdéseket majd az aktuális helyen... :)
Igyekszem idecsatolni egy képet Boriról...

Livi
Kép Boró-baba [/img]

Livi
Kép
picilivi
 
 


livi gyönyörű a baba :lol:
Vendég
 


Livi: épp a napokban gondoltam rá pelusos fórumozás közben, hogy lassan biztos újra jössz! Gratulálok Boróhoz, nagyon édes! :) Jó, hogy tettél képet is ;)

KépKép
livus
 
 


gratulálunk livi, nagyon kis aranyos!!!

Marica & Levi :)
marica75
 
 


SZia Livimama és gyönyörű hajasbabája :)

Tejbemami: babafejhez semmiképpen nem nemezelek, vagy tekerek egy kemény gombócot vagy keményre tömök egy pamutdarabot. Mindkettő használatos és jól használható eljárás.

Pasztőrözött tejből is tökéletes joghurt készíthető (még a tetrapackolttal is!), nem kell hozzá gép - ha már környezettudatos, akkor különösen, ez olyan, mint a szárítógép: a levegő ingyen van mindkettőhöz és nem használ energiát :-) elég hozzá egy vastag pulóver, takaró, szakajtó - ami van otthon, lényeg a lassú hűlés. Részletek a receptesben.
indianyo
 
 


Livi, gratulálok én is!

(Úgy érzem, a Borókák felül vannak reprezentálva ezen a fórumon. :))
pindi
 
 


Köszi, Indi! Melyik az a "receptes"? :roll: Esetleg tudsz mondani egy dátumot is, hogy hol találom, nincs időm átolvasni hónapokat sajna...

Clea, köszi, de fapados EU-ból (Magyarország) nem lehet rendelni az Amazonon. Már én is néztem. (Ha lenne egy Németországba ingázó ismerős, akkor igen, de nincs...) Amúgy itthon is kapható a könyv, de majdnem 5 ezer Ft, azt nagyon sokallom :? Tehát továbbra is keresem Karin Neuschütztől a STOFFTIERE c. könyvet. Na meg persze az állványos szövőkeretet :D Tényleg, itt szövöget valaki közületek?

Többi kérdésemhez valaki?? :wink:

Szép, tavaszias napot Mindenkinek!

Tejbemami


Képtelen vagyok avatart feltölteni. Sehogy sem tudok az egy megás képből 10KB-ost zsugorítani. A legkisebb, ami megy, az 27 KB-s, de az már nagyon gáz minőségű. Ötletek?
Azokat a cuki babamércéket hogy töltitek fel a hozzászólás alá?
tejbemami
 
 


TEjbemami :)

Én rendszeresen rendelek az Amazontól ide a fapados Európába és meg is jön, mondjuk drága a postaköltség és gyakran külön küldika rendelt könyveket, de még mindig megkaptam.

[/url=http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?t=435568&start=1350&postdays=0&postorder=asc&highlight=]Receptes topik[url]

Nem tudok dátumot, én magam legalább háromszor részleteztem a folyamatot már és mások is írtak róla

Mindenféle szövőkeret kapható a Katicában.[/url]
indianyo
 
 


receptes topik

na így jó lesz már
indianyo
 
 


Pindi, ezt h erted?:)

Biobaba
biobaba
 
 


meg a Guzsalyasban is vannak szovokeretek

Biobaba
biobaba
 
 


Biobaba: hát kapásból háromról tudok, pedig nem egy annyira gyakori név... ;)
pindi
 
 


Köszi, és mennyi a posta az Amazonból rendelt könyvekre, mert az oldalon a táblázatban az állt, hogy 3 EUR, az meg nem sok. Egyébként nem új könyvet rendelnék az Amazonról sem, mert újat itthonról is rendelhetek a bookline-ról és ugyanannyiba kerül, mint a kinti bolti ár. Erről a lehetőségről tudtok?

Szövőkeretet nem kicsit keresek, hanem állványosat és azért használtan, mert újonnan 30 ezer + ÁFA. :cry:

Tejbemami
tejbemami
 
 


Tejbemami!

Mit ertesz azon, hogy az ozmozisos viztisztito inkabb árt mint hasznal. Komolyan erdekel. 4 eve hasznalunk ilyet, de eddig csak a jo oldalát tapasztaltam.

Üdv,

Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető, LANA
http://hordoznijo.hu
laverne
 
 


Picilivi!
En is gratulalok a gyonyoru kis angyalhoz! Kerdesekkel csak nyugodtan gyere barmelyik forumba.

Üdv,

Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető, LANA
http://hordoznijo.hu
laverne
 
 


Picilivi,

Gratula! De vicces.. ugyanezt a babaképet csodáltam meg ma egy másik, általam olvasott levlistán. Hiába na, kicsi a világ :D

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Picilivi, gratulalok! Edes Boroka es nagyon szep neve van :)
Tobbszor jutottal eszembe mostanaban, udv ujra a fedelzeten!:)
saara
 
 


Anikó, csak azért írtam, mert úgy tudom, ez a szerkezet gyakorlatilag desztillált vizet állít elő, azaz a vízmolekulákon kívül semmi nem marad benne. Márpedig az embernek szüksége van a vízben oldott ásványi sókra is. Az ilyen víztisztítókhoz ezért lehet külön ásványvisszapótló patront kapni, ami már biztos javítja a víz minőségét, de gondolom jó drága és hogy mi van benne, azt nem tudja senki (legalábbis a mezei fogyasztó).
Ezért szeretnék én inkább olyan megoldást, ami csak a mérgeket szűri ki (köti meg), de a jó dolgokat a vízben hagyja. Az sem baj, ha nem száz százalékosan szűr.
Üdv
Tejbemami
tejbemami
 
 


Tejbemami, bár nem ástam bele magam a témába, de Brita ilyen nem? Mi ezt használjuk..

Zsófi
KépKép
zoka7
 
 


Tejbemami! Koszonom, hogy leirtad. Hivatalosan valoban csak a vizmolekulak jutnak at (ill. ami akkora vagy kisebb - ez az ozmozis lenyege). Azert ez nem desztillalt viz. Az asvanyi anyagokat a taplalekkal siman be lehet vinni (biztos vagyok benne, hogy a nagy része így jut a szervezetünkbe egyébként is), ez szerintem nem problema. Egyebkent nem tudom, mennyi van a vizben (marmint a csapvizben...) Egy tisztitonak elég intelligensnek kell lennie, ha kulonbseget tud tenni a molekulak kozott (marmint a méreten kívül: te jó vagy, jöhetsz, te nem, maradj kint). Az ozmózis egyszerű fizika, és mint ilyen: törvény és nem intelligencia. Ásványpótló patronokról én is hallottam már, sose néztem meg, hogy mit tudnak, nem is érdekelt különösebben. Azt se tudom, mennyibe kerülnek.

A Britát nem ismerem, a tisztítók többsége a mechanikus szennyeződéseket szűri ki, a szénszűrők megkötik a szerves szennyeződések egy részét is. Mostanában ionizáló készülékeket is forgalmaznak, azt nem ismerem annyira, azt állítják, jobb mint az ozmózisos. És lúgos vizet csinál, meg oxiénnel dúsított stb.

Üdv,

Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető, LANA
http://hordoznijo.hu
laverne
 
 


Tejbemami,

esetleg ez?

http://plaza.unas.hu/plaza_artdet.php?a ... nas_480991

Mellette van egy kis összefoglaló véleményezés (nyilván kissé elfogult persze) a víztisztító technikákról.
zsizsa
 
 


Tejbemami,
találtam egy ilyen oldalt, sokféle víztisztító is benne van.

http://209.85.135.104/search?q=cache:MR ... en|lang_hu

Livi,
Boróka gyönyörű! :)

Zsiza
zsizsa
 
 


Lányok, hát pont az a bajom, hogy csak a forgalmazók "kissé elfogult", megdönthetetlen bizonyítékaival találkozom a neten, ez meg számomra nem döntési alap. Ezért kértem a véleményeteket. Köszi, Anikó, hogy leírtad a tapasztalataidat, ez alapján is inkább a szűrőbetétesek között keresgélek, nekem az lenne a szimpatikusabb.
Zsizsa, köszi, a belinkelt készüléket is ismerem, jó is lenne, csak pofátlanságnak tartom, hogy úgy hirdetik, mint valami olcsó dolgot, aztán, ha jobban elolvasod, kiderül, hogy havi 9000 Ft a fenntartása (betétek cseréje).
Azt tudja esetleg valaki, hogy a Brita szűrőbetétjét hol lehet a legolcsóbban megkapni? Átmenetileg azt használjuk, de szeretnék egy hatékonyabb készüléket majd.
Üdv
Tejbemami

Szép Napot!

Tejbemami
tejbemami
 
 



Tejbemami,
és az ökoszolgálatos vízszűrő? Nekem úgy jött le, hogy abban nem kell két évig szűrőt cserélni, bár ez egy kissé fura. http://okoszolgalat.hu/main/tiszta_ivoviz

Amúgy hozzánk anyósék szereltettek be fordított ozmózisost, amihez akartunk ásványpótló patront szereltetni, aztán elmaradt. Én speciel nagyon sokára szoktam meg az ízét, elég kesernyés, most sem a kedvencem, de most már a csapvíz is fura ízűnek tűnik. Viszont eldöntöttük, hogy úgyis esedékes az éves karbantartás, és veszünk visszasózó patront.

A 9000 Ft tényleg sok havonta a szűrőcserére, disznóság, hogy ezt sehol sem említik... :?
zsizsa
 
 


Livi!
Gratulálok Borókához! Gyönyörű hajasbaba!
m_andi
 
 


Tejbemami,
még eszembe jutott, hogy az egyik ismerősöméknek ilyen PiMag-os szűrőjük van, és azt mondta, hogy azóta sokkal többet isznak, mert olyan finom, selymes a víz, valahogy itatja magát. Azt hiszem, nekik optimalizálójuk is van. A kettő együtt viszont már jó drága, főleg ha a havi szűrőcserét is hozzászámoljuk... Eh, ezek a fránya anyagiak!
zsizsa
 
 


Ha van köztünk egy energikus időmilliomos, akkor érdemes lenne a Kosár magazinnal felvenni a kapcsolatot és nekiállni egy víztisztító-tesztelésnek. Én vagy másfél éve beszélgettem az Ökosz-nál a leányokkal erről, ők ajánlották, mert nekik semmilyen (akkor még, most nem tudom, hogy áll a helyzet) összehasonlítási alapjuk nincs.

Kosár magazinnak egyébként remek, tematikus számaik vannak, alaposan körüljárják a témát.
indianyo
 
 


Víztisztítóhoz: megnéztem, a mienkbe 6500 Ft az ásványianyag visszasózó patron, amit bőven elég évente, másfél évente cserélni, de ha nem tesz bele az ember, akkor sincs semmi, csak más íze van a víznek.

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Lányok, segítsetek:
tudtok olyan lázcsillapítót, amit szoptatáskor is lehet szedni?
Minimum 2 napja 38C felett vagyok, és nem tudom, mivel nyomhatnám le....
Mondjuk azt sem tudom, mitől van a láz, mert más tünetem nem nagyon van. :(

Livi
Kép
picilivi
 
 


Livi: épp a minap olvastam utána: paracetamol tartalmúakat lehet szoptatás alatt is. Pl. Rubophen. Nem túl nagy mennyiségben mehet Algopyrin is. (Forrás: S. Diószegi Eszter)

Biztos jó (jobb) homeós is, de abban sajnos nem tudok segíteni :(

Nincs begyulladva a melled? Én akkor voltam nagyon lázas.

KépKép
livus
 
 


Livi, szülés után én is belázasodtam, sajnos vissza is kerültem a kórházba miatta.. :( Algopyrint kaptam, de az nem vitte le, aztán a csuklómra és a bokámra vizes zsepit kötöttem, egész nap úgy voltam. Ez lent tartotta annyira, hogy a csecsemősökkel csak napi pár órában kellett harcolnom, hogy de igenis én szoptatok! Nekem a császár után maradtak bent szövetdarabok, az okozta a gyulladást.
Homeós bogyiból van egy pár, ha leírod pontosan, hogy milyen magas, meddig tart, kedélyállapotod milyen, megmondom melyiket ajánlják.

Zsófi
KépKép
zoka7
 
 


[quote="livus"]N írta:livusincs begyulladva a melled? Én akkor voltam nagyon lázas.


Livus, hát ez az... lehet.... legalábbis az egyik elég érzékeny, és a párom szerint piros is egy helyen (ami alul van, így én nem látom)

Mit csináljak vele? Próbálok szoptatni, de a kisasszony eddig sem volt túl segítőkész, ha a 3 óránkénti szopiról volt szó... Most viszont jól jönne, csak hát nem bírom rávenni. :(

[quote="zoka7"]N írta:zoka7ekem a császár után maradtak bent szövetdarabok, az okozta a gyulladást.
Homeós bogyiból van egy pár, ha leírod pontosan, hogy milyen magas, meddig tart, kedélyállapotod milyen, megmondom melyiket ajánlják.


Zoka, nekem is császár volt, de remélem, nem azt cseszték el.... :( Ahogy írtam: gyanús a mellem.
Homeo-bogyira: 38,4 és 37,4 között mozog, este magasabb, mint napközben. Fáradtnak érzem magam és az hátizmaim fájnak. Ja és a mellem is, ha mozgok. Picit aggódom...Ezen kívül semmi különös.

Köszi: Livi

Livi
Kép
picilivi
 
 


Livi! Én azt ajánlom, nagyon gyorsan kérj segítséget valamelyik szoptatási tanácsadótól innen: www.lll.hu! Minden szoptatási problémára igaz, hogy minél előbb kerül jó kezekbe, annál könnyebb orvosolni.

hordozo
 
 


Livi!
Szerintem orvosnak kellene látni Téged! Elsősorban a nőgyogyónak. Többet ér, mint izgulni és találgatni.

Ha a melled gyulladt be, akkor legfontosabb kidugítani a tejcsatornát. Ha a baba nem partner ebben, akkor csak a mellszívó segíthet. Körkörös mozdulatokkal kell maszírozni a csomót, akkor is, ha nagyon fáj és közben szívni a tejet. Közben-közben melegvizes borogatás vagy zuhany. Hónalj alatti tartás a szoptatásnál (és közben is maszírozás).

Lehet, hogy egy fél napig kell csinálod ezt egyhuzamban. Nekem egyszer éjjel háromra dugult ki a csatorna.

Ha tényleg ez a probléma, és lázas is vagy, akkor nagyon gyorsan kezelni kell, mert nagyon eldurvulhat a helyzet.

Szóval szerintem próbáld meg kidugítani és ha nem megy - vagy ha nem is a melled a probléma, akkor minél előbb irány a doki!

Remélem, hamar meggyógyulsz.
Tejbemami

Szép Napot!

Tejbemami
tejbemami
 
 


Livi, homeo-bogyik: Belladonna C30 (1*5 golyó), Bryonia C12 (2*5 g), Pulsatilla C12 (2*5 g), az elsővel próbálkozz először.
Egyetértek, hogy orvosnak látnia kell. Hol szültél? Mert én a Schöpf-Méreiben, ott működött egy anyatejgyűjtő, 2 nagyon profi nővér segített a mamiknak fejésben, masszírozásban. Sokan hazamenetel után is visszamentek (pl tesóm is), hogy kimaszíroztassák a csomót. Esetleg érdeklődj a kórházadban.
Szoptatási problémával én is LLL-hoz fordultam, hívd őket bátran, olyan dolgokat javasolnak, amik tök egyszerűek és hatékonyak, de valahogy az embernek mégsem jut eszébe.
Ha meg a babó nem szopizik eleget, fejjél, fejjél, fejjél! És a meleg víz nagyon sokat segít!

Zsófi
KépKép
zoka7
 
 


Indi,
mivel elutazott a család fele, átolvastam az EGÉSZ receptes topikot, de nem találtam a joghurtkészítés részletes leírását, csak virágnyelven a hozzászólásokat, hogy ki hogy-smint-és most nyúlóslett... Én meg teljesen tudatlan vagyok, tehát a "kályhától" kellene magyarázni. Veszek pl. egy liter tejet és mit kell vele csinálni. Kérlek, ha van időd - valamikor - írd le nekem. Joghurtfüggő vagyok (Bakony natúr), de mindig lelkiismeretfurdalással eszem meg a keletkező szemét miatt :oops:

Előre is nagyon köszönöm, ha lesz időm, én is bepötyögök néhány receptet, ötletet a receptesbe.

Üdv
Tejbemami

Szép Napot!

Tejbemami
tejbemami
 
 


De jó, hogy ezt írod Tejbemami, mert én is átböngésztem, de nem találtam meg, és már kezdtem magamra dühös lenni, hogy ennyire béna nem lehetek!
Engem is nagyon érdekelne Indi!
A moszkva téren van egy kis biobolt, az eladó néni nagyon kedves, kommunikatív, vele beszéltem egyszer erről, és ő azzal beszélt le, hogy a levegőből más bacik is belekerülnek a joghurtba, ha házilag készíti az ember. Ezekszerint csak a saját terméke mellett lobbizott? :cry:

Zsófi
KépKép
zoka7
 
 


Livi,
nekem jó sok tapasztalatom van korai lázban. :? Nálam nem a gyulladt mell, hanem a kiszáradás okozta. :shock: A mellem így is olyan érzékeny volt, hogy az érintésre is fájt, helyenként piros is volt, de nem volt bedagadva, inkább üresnek tűnt. (Mellgyull.-om is volt, de arra itt mondtak már mások tippeket.) Szóval kiszáradásra, teljes erőtlenségre, vacogásra, izzadásra nekem a China jött be, D6-os.
Ha netán ez lenne veled is...
És a jövőben inni, inni, belefulladni majdhogynem a vízbe/gyümiteába, stb.
Jobbulást!
h_szilvi
 
 


Livi:

Én is azt javaslom, szoptatási tanácsadót érdemes felhívni.

Addig is néhány saját tapasztalat:

Én Rózsa Ibolya útmutatásai alapján szoktam kezelni a mellgyulladást: http://www.iboly.hu/faq_mastitis.htm
Piros folt: igen, azzal indul, aztán jön a fájdalom... :( hát, az első hetek ilyenek, aztán majd szépen beáll a kereslet-kínálat. :)

Ha Boró nem akar szopizni, de nagyon feszül a melled, akkor csak egy kicsit fejjél: addig, amíg megkönnyebbülsz, és már nem feszül. Tehát ne ürítsd ki fejéssel a melled teljesen, mert az azt az üzenetet küldi, hogy még sok-sok tejet kell termelni.
(Iszol szopis teát amúgy? Mert engem arról is leállított a tanácsadónő, mikor közöltem, hogy 3 hét alatt 4× gyulladt be a mellem :( Mondta, hogy akkor ezek szerint nem kell már tovább fokozni a tejtermelést :roll: )

KépKép
livus
 
 


Sziasztok!

Tejbemami,

múltkor kaptam valakitől egy jópofa linket, sok kézműves dolog van benne. Pont azt nem találtam, amit keresel, de hátha mégis megtetszik valami...

http://picasaweb.google.es/dongbacky

Üdv,
Nuska+
nuska1
 
 


Nuska: ez szuper!!! :)

KépKép
livus
 
 


Nuska, köszi szépen, a picasa tényleg egy aranybánya ebből a szempontból! Már nekem is volt néhány hasonló linkem, de ha elkezdesz keresgélni, akkor nincs is vége, olyan sok van.
Sajna, konkrét dolgot keresni nem egyszerű. Meg most sehogy sem sikerült egyben letölteni az albumokat.

Viszont szerzői jogvédelmi szempontból elég kellemetlen... :oops:

Tejbemami

Szép Napot!

Tejbemami
tejbemami
 
 


Ha Indi nem előzött még meg, leírom a receptes topicban, hogy csinálom a joghurtot.

hordozo
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?