Új privát üzeneted érkezett!

Bea!
Ezt az Anna és Peti sorozatot hol vettétek meg. :) Én most utánna néztem a neten, ott 2 -ről irnak, a kistestvér érkezik, és az irány az oviról. Nektek ezek vannak meg? :wink:
Köszi.

Szildéről még mindig nincs hir? :shock: :shock:

Én tegnap voltam a dokinál, szépen lassan nyilogatok, de amúgy minden rendben. Doki vett uh-ot, megnézte,még mindig punis. :wink: K II-es tartásba van, méretei a korának pont megfelelőek. :lol:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Anett!

Annyira édes csajszi már kész hölgy :D Jó nagy a haja.

Nikinek is megnőtt a haja nagyon még egyszer sem vágattuk.Nem nagyon szereti a fésűt de ha kipakolhatja a csatokat a helyéről akkor nem bánja :lol:

Zita!
Az alexandrában nézted már?Lehet hogy ma megyek oda megnézhetem ha gondolod...

Kép
Kép
zitacicu2

Zitacicu!
Hát ha megnézed, megköszönöm! :lol:
Mi most rááltunk a Klauzár téri könyvesboltra, mert bármit kérsz beszerzik, és 10 százalék kedveményt adnak. Márk tegnap kapott egy Sam a tűzoltós foglalkoztató, matricás fűzetet. :wink:
Egy csomó újságosnál megkérdeztem,. máshol nem hallottak róla. Nekik se volt, de 2 nap alatt beszerezték. :lol:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Lefotóztam ma egy kedves látogatót az utcánkban :lol:

Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zita: Én pár hete az Plázában az Alexandrában láttam mind a 4 részét. Kistestvér érkezik, Irány az óvoda, Nagycsalád lettünk, Irány az iskola...ezek vannak már meg. És előkészületben: Családi fészek, Játszunk együtt.
Az első kettőt az alexandra. hu-ról rendeltem, a második kettőt a Tescoban.
Örülök hogy minden rendben veletek, a nyiladozás mit jelent? Mennyire kell kímélned magad?

Zitacicu: Én nem is tudom mióta olvasok Grétinek, de nem kezdtem korán. Már tiszta lelkifurdalásom is volt miatta. Olyan 10-11 hós kora környékén már nézegettünk képeskönyveket, de nem olvastam, csak a képekről meséltem meg mutogattuk hogy mi micsoda. Ez tartott nálunk nagyon sokáig. Tavaly karácsonyra kapta az Anna és Peti első részét, erre emlékszem, tehát akkor volt kb. 1,5 éves, de még csak nézegettük abból is a képeket, nem meséltem. Aztán utána lassan, ahogy egyre értelmesebb lett, kevés volt neki a mutogatás, és amikor már figyelt a történetre, megértette, onnantól olvasok neki. De olyan könyvből nem olvasok amiben nincs kép és nem tudja nézni, attól frászt kap, nem szereti. Meg nagyon igyekszek az életkorának megfelelő meséket mondani. Erről van egy jó cikk itt:
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... le&sid=615
Erről jut eszembe, olyan 16 hós korától meséltük neki minden este lefekvéskor, hogy: Mit csinált a Gréti....és akkor elmondtuk hogy aznap mit csinált, merre jártunk, stb. Ezt imádta. Ezt váltotta fel az Anna-Peti sorozat.

Szilde???????? Nem tudja valaki a telefonszámát? Remélem minden rendben velük. Egy ismerősöm is kórházban van, aki április 5-re van kiírva, már 2x volt visszatartása 8 napon belül. Ezek a frontok iszonyatosan megviselik most a kismamákat. Én is érzem nagyon :(

Anett: Cuki a csajod :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!
Irok privit!

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Bea, el tudom képzelni, mennyire rosszak nektek a frontok, emlékszem még rá. :( Kitartás! Nekem 3X volt visszatartásom a 24. héttől. :(

Lali is érzi a frontot, meg ezt a rohadt (bocsánat) antibigyót. Nagyon fáj tőle a hasa, pedig adom a Normaflore-t, meg sokat kakil, ma már négynél tartunk, pedig eddig 2-3 napig nem is volt kaki. Szegényt úgy sajnálom,tegnap egész nap ordított, cicin se volt jó neki, nem aludt semmit, és éjfélkor dőlt ki, addigra meg berekedt az ordítástól. :cry: Ma viszont teljesen kész van, 3 óra óta alszik.

Bibi, sajnos nekünk nem fog menni a tali. :( Lalit viszem tanácsadásra fél 10-re, és ha jól lesz, megkapja a 2 hós szurit is. Majd legközelebb ott leszünk! :wink: A máltai az a Retek utcai szép bekerített játszó?

Zita, mennyire vagy kinyílva? Akkor most feküdnüd kell? Vagy kímélő életmód?

Enikő, szép a gólya, de még kicsit korán van, nem? Bár az ablakunk előtt kirügyezett a meggyfa... :shock:
Lali utálja a vihart, remélem, nem lesz félős tőle. Pont szopizott, bealudt, amikor jött az a nagy szél meg eső, hát kipattantak a szemei és elkezdett nyüszizni, úgy bújt hozzám.

Norus, a hűtőmágneses sztori nagyon jó! :lol: Édes lehetett Marcsi!

Anett, Málnának nagyon vagány frizuja van. :wink: Mikor tervezitek először vágatni a haját? Párom azt hajtogatja, hogy Lalinak le kellene vágni a haját, mert nagy, de nem engedem. :shock:

Apropó, hogy kell egy örökmozgó picurnak a lábán vágni a körmét??? Erre még nem jöttem rá, mondjuk nem is nagy, de lassan le kellene vágni. Ha ébren van, lehetetlen, ha meg alszik, felébred, mire szabaddá teszem a lábiját. :shock:

Gira, gyönyörűek a csajaid! :wink: :lol: Micsoda szemek! :lol: Kíváncsi leszek, mit mondanak neked a védőnők. M.É.-hoz jársz, vagy ki is írta, hogy hozzá jár? Én is nála voltam, szerintem szenzációsan jó fej nő.

Kép
szilcsi

sziasztok!

bejelentkezem!
mi jól vagyunk, most 34 hetesek vagyunk(csakhogy ne tévesszen meg senkit a vonalzó :lol: )
Enikő kérdezte, hogy még jól bírom-e. szerintem jól. időnként kicsit itt-ott ez-az fáj vagy nem jó, de ezek pár percig tartanak(vagy ameddig a pénztárhoz érek, ui állni egyhelyben nem jó). de bajom nincs, csak lassú vagyok, de még mindent megcsinálok.
homeósbogyót már addigra beszereztem, mire irtátok. szülésznővel beszéltem.
6-án megyek kp.-i védőnőkhöz(majd viszek könyvet, mert a múltkor több, mint 3 órát vártam)
10-én CTG meg doki.
új kérdésem is van:
1 a pelenkázótáska mire jó? :oops: mármint funkció, vagy csak cuki meg puha. ha én hátizsákot hordok, akkor ez ugyanaz? belerakom sétakor az én cuccom, meg a babának dolgokat, ami kellhet?
2 máshol olvastam haskötöt, hasszorítót. szülés utánra, hogy hamarabb visszamenjen a has. ez jó dolog vagy hülyeség?
köszi a válaszokat.
és egy pocakfotó 34hét
Kép
szép estét
toncsi

toncsi80

Toncsi!
Aranyos a pocid! :lol:
Nekem 30 hetesen nagyobb! :shock:

Szilcsi!
Hát próbálom magam kimélni, de szigorúan nincs előirva!
A méhszáj nak a külseje és a közepe van kicsit nyitva. Azt mondta doki, amig belűl zár, addig nincs nagy gond.

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Bibi: Ha normális idő lesz, nekünk jó kedden a játszós tali. Majd viszek párnát a fenekem alá :)

Toncsi: Pelenkázótáska....tökéletes lesz a hátizsák is, ha azt használsz. (én azóta félek a hátizsákoktól amióta egyszer a nyelvvizsgás tanfolyamomra kapott pénzzel együtt kilopták a pénztárcámat belőle....) De a pelenkázótáskának is ugyanaz a funkciója...táska, táska :)
Haskötő meg hasszorító nekem nem volt, most se lesz. Ha véletlenül császáros leszel akkor meg úgysem szabad ilyesmit használni, úgy tudom.
Édes kis pocakod van :)

Szilcsi: Nálunk nagyon sokáig altatásban volt a körömvágás :) Ha tudtam hogy a lábán is akarom vágni, akkor eleve úgy öltöztettem fel alvás előtt hogy hamar kifejtsem, pl. csak zoknit adtam rá.
Nekem M. É. a védőnőm....hát...nem a szívem csücske.

Én meg a pihenőszék hasznosságáról szeretnék közvéleményt kutatni :) Megéri venni????????? Gréti "felnőtt" a hordozójában, de most gondolkodtam pihenőszéken, a terhesség elején elhatároztam hogy most majd veszünk, de most eljutottam megint oda, hogy lehet hogy tök fölösleges, elég lesz megint a hordozó.....
Szerintetek?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Toncsi!

Jó marketingje van a pelenkázótáskának, de ennyi :) Én is mindig hátizsákot hordtam (főleg, hogy kendőben vittem a pöröntyöket).
Én hasszorítót nem használtam, de anyósom esküszik rá (ő csak tudja 8 gyerek után :lol: )
Vendég

Enikő!

Hogy csináltad olyan kicsire a vonalzóidat? Én is magyar vonalzót akarok, de nem akarom, hogy egy hozzászólásom betöltsön egy egész lapot a 3 vonalzó miatt.
Vendég

Gira: Csak a lilypie.com oldalon lehet "mini tickers"-eket csinálni! Ott mielőtt elkezded csinálni a vonalzót átváltasz minivonalzóra (-change to mini tickers-, a jobb felső sarokban van ez a funkció)
Még 4 is elfér egymás mellé kipróbáltam :wink:

Szépek a gyerekek. Gira klónjai is és Málnus is. Micsoda hajszerekzete van Málnusnak! :lol:

Toncsi: Azért nőtt a pocakod a múltkori pocakfotó óta! naná, hogy lassulsz, így a végén már lassított felvétel az ember :lol: Pelenkázótáska felesleges, inkább a hátizsák. Én a sima mezei táskámba pakolom be a cuccokat! Mondjuk ha nyár van és ezer fok, akkor jobb ha a bébjárgányon lóg a pelenkázótáska, de a hátizsákot is be tudod tenni a babakocsi bevásárlóhálóába, hogy ne izzadjon rád....... Szal mindent összevetve, sztem felesleges!

ceniko
Szeged

Sziasztok! :)

Tegnap extra nyűgös napunk volt, Noémi nem aludt egyszerre 10 percnél többet, azt is csak akkor, ha már beájult. Vagy evett, vagy rázni kellett a fenekét. Gondolom ez a hülye idő volt ilyen hatással az amúgy szuperul alvó lánykámra.
Este fürcsi után beájult - alig szopizott, és így aludt 9 től 3-ig! :shock:
Végre én is aludtam egyhuzamban 5 órát! :D Meg is volt a hatása, kidurrantak a cicijeim reggelre! :lol:

Gira :) Anett :)
Nagyon szépek a lányok! :D

Szilcsi :)
Inkább megadnám a sógornőm telószámát, mert ő tudna igazán pontosan informálni az árakról és egyebekről, én csak nagyjából tudom a dolgokat. :oops:
De ha van vmi konkrét kérdésed, akkor megpróbálom összeszedni rá a válaszokat! :oops:

Norus :)
Terveztek még babá(ka)t? Csak azért kérdem, mert azt álmodtam, hogy ikreket vársz! :shock: :lol: :shock: :lol:
Hűtőmágneses sztori aranyos! Édes lehetett Marcsi! :D :D

Zita :)
Én még nem olvasok Botinak, régebben próbáltam, de nem érdekelte, most meg a kicsi miatt hanyagolom, pedig mostmár sztem tetszene neki. :oops:
Ez az Anna és Peti sorozat jónak tűnik, lehet beszerezzük mi is!

Zsuzsu :)
Ugye jól emlékszem, hogy 11-én mész Sikóhoz?
Én is akkor megyek 6 hetes kontrollra! :wink:

Bea :)
Nekünk van pihenőszékünk! Már anno Botinál is használtuk, sokkal kényelmesebb a babának, mint a hordozó. Boti nagyokat aludt is benne.

Kép
Kép
zituska28

Csajok!

Köszi a dícséreteket!

Egy kérdés: Málnus ha megy a tévé örökké bámulja, tátott szájjal. Nem árt ez a szemének,vagy köze nincs hozzá???Ha meg úgy rakom le, hogy ne lássa,ordít és addig küzd míg nem látja a képernyőt!

Szilcsi!

Én nyáron tervezem levágatni a haját,de csak hátul,mert brutál rálóg a hátára és azt szeretném,ha összenőne a tetejével hogy egyforma hosszú legyen.Elöl felcsatolom vagy copf, mert belelóg a szemébe.
20140113113746

Sziasztok!!

Gira!
Tündériek a lányok!!! Szerintem az AFP nem mérvadó, a genetikai UH a fontos... Köszi a kedves szavakat, remélem mielőbb kiderül a babám neme és lesz időm megszokni...

Bea!
Neked is köszi!! Én a neved@msn.com-ra irtam neked anno...nézd meg lécci ha tudod!
A frontot én is érzem, fájok itt-ott és a vérnyomásom is vacakol :cry:

Zitacicu!

Nagggyyyyon talpraesett lánykád van!!! KÉPEKET LÉCCI...
Bízom benne, h én is megbarátkozom a gondolattal, de "titokban" nézegetem a rózsaszín rucikat... :oops: :oops:
Nálunk nincs meseolvasás, tépi, rágja a könyveket -az Anna és Petit is - :D , így várok vele...

Nóri!
Marcsi is tud ám dumcsizni! Édes!!!
Köszi a kedves szavakat, az a "baj", h tudom, h több babánk nem lsz. Emiatt szeretnék nagyon kislányt...

Anett!
Édes a csajod! Az a hajgumi.......na ezért is akarok csajszit... :)

A.T.Zita!
Örülök, h minden rendben Szandival!! Olvastam a juniusi topicban, h Csilla ott is népszerű szülésznő.. Asszem a nucha után felhívom.... :lol: :lol:

Enikő!

Kihez jött a gólya?? :lol: :lol: :lol: Tecccik nagyon!!

Toncsi!
Szépek vagytok!!! Mi lesz a neve a jövevénynek??? Mikorra vagy kiirva???
Én is hátizsákos vagyok, de nekünk van pelenkázótáska és használjuk is. Abban vannak Ábel cuccai. Többször van apával, amíg én ügyintézek, így Ők babatáskáznak, én meg hátizsákozhatok. nekem bevált, szeretem.....

Zituska!
Igen, 11.-én 17:45-re kaptam időpontot. Már görcsben a gyomrom, félek nagyon :cry: :cry: :cry: Ki az asszisztense?? kedves???
Ábel addig apázik, noha szívesen megmutattam volna a dokinak.

Csajok!
Egy barátnőmnek rossz lett a méhnyakrák eredménye. :cry: :cry: :cry: Kapott gyógyszert, 1 hónap múlva kontroll. Semmilyen tünete nem volt, csak rutinból ment el dokihoz. Tudom, h hülyeség, de félek...... ááááááááááááááá tiszta dinka vagyok!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu: Nekem is van egy bnőm, akit P3-as rákszűrés eredménnyel műtöttek. Csonkolták a méhnyakat, ki kellett vágni az elváltozott szövetrészeket. Rá kb. 1 évre terhes lett és egészséges babát szült hüvelyen :wink: szal ez miatt no para, főleg ha időben ecsípték. Szerencsés ha csak a gyógyszer elég rá és nem kell műteni!
Nemtom kihez jött a gólya :) Hozzám egyelőre nem kell, h jöjjön :D De azért gyönyörködtem benne én is :lol:
Mi lett a vérvétellel,a kromoszómavizsgálattal. Fogsz csináltatni? Vannak már infóid, hogy hol csinálják és mennyi az annyi? :roll:

Anett: kapcsold ki a tévét és akkor nem nézi folyton :) Szvsz nem tesz neki jót, sem a vibráló fények, se a sugárzás, se semmi gyakorlatilag! Ültesd a mosógép elé és nézze ahogy a szines ruhák pörögnek bent, azt szokták csípni a bébek :lol:

Zitus: Tegnap enyimek is nyűgösek voltak, biztos érezték a frontot, ma Zalán 10:15 óta alszik apájával. Levittem a csajokat a játszóra, hogy ne kiabálja fel Viola a Zalánt, és Viust fél 12kor felhoztam mert aszittem állva elalszik lent :shock: :lol: Úgyhogy most csend van és nyugalom :) Imádom :D

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Ha az alexandrától a neten rendeltek minden könyvből 20% kedvezmény, még postaköltséggel is megéri, 10e fölött pkg nulla. Lehet tudjátok, csak muszáj volt belekotyognom :) mert én rendszeresen onnan vásárolok.
Többgyerekes anyukák: igaz, hogy a 3. vagy. a többedik terhesség minden esetben nehezebb? Nekem 2 gyerkőm van, 3 ill. 1 évesek, gondolkodunk a harmadikon, max 2-3 év korkülönbséget szeretnénk a kisebbek között is... de a második terhesség nehéz volt, alig tudtam mozogni a csípőm miatt, és nagyon meggondolom kettő mellett.
Testvériszeretet: valóban hatványozódik, anyukám (én egyke vagyok) nem tudja elképzelni hogy lehet szeretni ugyanúgy (mi az, hogy jobban :)) két gyereket...
e.j.sz.e.

ejsze: nekem a 3. volt a legkönnyebb :lol: :lOl: Úgyhogy csak pozitív dolgokat tudok mondani, nem akarlak rábeszélni, de hajrá +++++++++++ :lol: :lol: Az első kettő fiúk/lányok neveik? Merre felé laktok???

ceniko
Szeged

Enikő!

Nálunk is csend vaaaaaaaaaaaaaaan :) Apa, és a csajok is húzzák a lóbőrt. :D :D :D

Anett!

2 éves kor alatt semmiképp sem javasolják a szakemberek a TV nézést.

e.j.sz.e!

Én nem vettem észre, hogy nehezebb lenne a többedik terhesség. Jó, a harmadiknak még csak az elején vagyok, (és kb akkora a hasam, mint Toncsinak :oops: ) De a másodikkal sem volt semmi bajom. Tavasszal felástam a kertet, nyáron meg cipeltem mindenhová a 14-15 hónapos nagyobbat, aztán augban szültem. A szülés és a gyerekágyas időszak meg összehasonlíthatatlanul könnyebb volt másodjára. De ez gondolom alkati kérdés is... meg regeneráltság kérdése :roll: Na meg az is igaz, hogy még csak 26 vagyok :oops:
Vendég

Ez megnyugtató, akkor lehet csak a felszedett kilók okozták, attól meg meg kell szabaduljak és kész :evil:
Ceniko: két fiúkám van, nem messze lakunk tőletek és már réges-régen beszéltünk itt a neten, meg néha szoktalak látni a csajszikkal :oops:
e.j.sz.e.

ejsze: Igen? Hol laktok (ha nem titok) jöhet privibe is :D És hogy hívják a pasikat?
Én is cipeltem a 18 kilós Viust nagy pocakkal. Habár előbb kezdett el nyílni a méhszáj, és fenyegettek, hogy koraszülök, ha nem pihenek, meg cipekedek, de nem lett semmi baj! Sőt! :D

Gira: Itt Zalán közbe felébredt. Bekakatnott, és arra mindig felkel,mert zavarja ha kakiba ül -még jó-
Most bepuszilt egy adag cékla-répát, és épp teázik...
Ügyi már fogja magának a cumisüveget 8)

ceniko
Szeged

Néhány tegnapi kép:

Itt voltak Zitáék. Zita pedikűrözött, ez itt nem a reklám helye, de nagyon szépen és ügyesen megdolgozta a lábamat! :wink:
A lányaim pedig Mátét dolgozták meg közbe :lol: Mege gy kép apáról és a fiáról, és még mondja valaki, hogy inkább rám hasonlít :lol:
Kép
Kép Kép

ceniko
Szeged

Enikő!

Jók a képek köszi hogy felraktad legalább Mátét látjátok(bár nem sok látszik belőle túl nagy a teher :lol: :lol: )és köszi a dícséretet este már nem volt erőm msn-re beugrani de nagyon kiváncsi voltam a véleményedre.annyira élveztem jó volt csinálni és legközelebb gyorsabb leszek... :lol: :wink:

Kép
Kép
zitacicu2

Enikő!

Jók a képek köszi hogy felraktad legalább Mátét látjátok(bár nem sok látszik belőle túl nagy a teher :lol: :lol: )és köszi a dícséretet este már nem volt erőm msn-re beugrani de nagyon kiváncsi voltam a véleményedre.annyira élveztem jó volt csinálni és legközelebb gyorsabb leszek... :lol: :wink:

Kép
Kép
zitacicu2

:oops: :oops: bocsi

Kép
Kép
zitacicu2

Zita itt van mégegy kép ezen picit jobban láccik Máté :D Nemtom ménem ezt raktam fel először :oops: :lol:
Kép

ceniko
Szeged

Gira,Anett! Tényleg nagyon szépek a lánykák!!

Enikö! Ez a gólya nagyon klassz:) Én utoljára akkor láttam közelröl gólyát amikor a munkahelyemen leszállt az udvarra, ott volt fél napig, aznap teszteltem pozitivat :lol: :lol: Máté látom jol birta a gyürödést! :lol: :lol:

Nórus! Marcsi nagyon aranyos volt a hűtőmégnesekkel :D

Szilcsi! én csak börvágó ollóval tudtam nekik körmöt vágni, babának a pelenkázon, kinyujtottam a lábát és probáltam kicsit erösebben megfogni aztán 1 köröm után kis pihenés neki :) Nekem védönö mondta hogy lekerekitett ollóval ne is probálkozzak, hát tényleg nem tudom azzal hogyan tud bármi levágni bármit is

E.j.sz.e! Hát nekem a második terhesség sokkal nehezebb volt mint az elsö, pedig nem gondoltam annál lehet ennyivel rosszabb is. Én többet biztosan nem. Dehát ez mindenkinél más.

Zsuzsu! Én ezért járok most már félévente szürésre, nekem is van fiatal anyuka ismerösöm, semmi gond nem volt, most meg... :( :( :(
Toncsi! Nekem nem volt pelenkázó táskám, én hátizsákot szeretem abban van egy eldobható (DM-es) pelenkázó alátét. Pocid hatalmas, kitartás!! A pelenkázó táska ugy tudom azért jobb, mert azt szét tudod nyitni és pelenkázó alátét lesz belöle.

Bea! A dokid a szobatársamnak császár elött irta fel a haskötöt, együtt vettük meg, ez biztos! Én Norbinak vettem pihenöszéket, hát utólag nagyon bántam Orsinak nem volt, én imádtam és Norbi is! Abban bármikor elvolt ha másképp nem akart megmaradni, v. ha nekem dolgom volt és nem akartam fektetni ágyába akkor ebben azért mégiscsak ült. Mi nagyon sokat használtuk, gyakorlatilag pont most nöttük csak ki mert már nem akar benne ülve maradni, fel akarna állni. Orsival hordozom volt, annak kemény a hátulja, merev ez meg felveszi a baba helyzetét ahogy fekszik benne.

Ja Norbi tegnap felállt, azota folyton ezt probálgatja! Készülhetek lassan szalad?? :lol: :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi!

Neked akartam még írni, hogy Málnusnak ha mondom, hogy levágom a körmét,megérti,hihetetlen,de tényleg, és még tartja is oda,és levágom kisollóval és meg is reszelem őket, hogy ne karcolja magát. :D És mindezt simán állja,még tetszik is neki,igazi kis csaj,imádom!Mindezt a kezén. A lábán a pelenkázón vágom azt erősebben meg kell fogni,ha elrántja hangosabban rászólok, hogy nem szabad és visszadugja a kis lábikóját hogy vágjam. De mondjuk kb 3 hós kora óta működik ez a dolog,előtte is tűrte,csak nem fogta még, hogy mit csinálok!Mond el Lalinak szerintem, hogy mire készülsz! :D

Tévé kiiktatva ezentúl,tiszta lelkifurdalásom van, remélem nem rontottam a szemét eddig! :oops: :cry:
20140113113746

sziasztok
köszi a válaszokat.

picilányt( Hédi) várunk, ha véletlen kisfiú akkor Samu(vagy nem, ezt majd akkor még megbeszéljük) és április 7-t mondtak szülésnek.

Enikő! tényleg hasonlítanak a fiúk, de még nagyobb lenne a hasonlóság plussz egy cumival :lol: :lol: :lol: na, nem rosszalkodom :wink:
toncsi

toncsi80

jó reggelt!

már megint én :?: ilyen sem gyakran van :D

kérdés: a 35. héttől szedhető homeopathiás bogyókból(pl Caulophillum C12 és társai) napi 5×1 vagy napi 1×5 golyó???
én és a párom különböző véleményen vagyunk, hogy hogy kéne ma elkezdenem szedni.
köszi
toncsi

toncsi80

Reggelt!
Toncsi: itt a babaneten a várandósság témakörben van egy homeopátiás topik. Ott Kicsijuci nagyon nagyon sok szuperjó infót beírt (hálás köszönet Neki érte :D ) Kukk meg ott minden infót megtalálsz! Sőt ha kérdésed van írj Neki privit, nagyon készségesen fog válaszolni! :wink:
Lépek suliba pusz 8)

ceniko
Szeged

Toncsi: A topik címe: Homeopátia a terhesség alatt!

ceniko
Szeged

Tegnap mértem a Barnit 15400gr,és 93cm! :wink: :D

Lányok,Beáékon kívűl más nem jönn jáccózni????,, :)

Kép
bibi226

Toncsi :)

Idemásolom Neked, amit nekem Kicsijuci írt a homeos bogyókról! :wink:

Amit neked most szedned kellene, szülésre felkészüléshez, az a Caullophyllum 5 CH vagy a Cumicifuga 5 CH.
Mindkettő segíti a méhnyak megérését, felpuhulását, a fájások rendszereződését, hatásosságát.
Valamelyiket még érdemes lenne beszerezned és naponta 1x5 golyócskát elszopogatni belőle.
Aztán ha beindult a vajúdás, akkor félóránként 5 golyócskát.

Az Arnica-t is tudod majd használni, nagyon jó, hogy kaptál, a vajúdás kezdetén szopogass el belőle 1x5 golyócskát, majd 2 órával a szülés után, még a szülőszobán 2x5 golyócskát.
(De én szedtem végig a 4 nap alatt, minden nap 1x5 golyócskát,amíg bent voltunk a kórházban!)
Az Arnica vérzéscsillapító, sebgyógyító hatású, enyhe antiszeptikus(fertőtlenítő) hatása is van.
A szülés alatt keletkezett esetleges sérülések is gyorsabban gyógyulnak tőle, ezért is nagyon jó pl., ha a szülés utáni néhány napban is szeded, mert az anyatejjel kap majd belőle a pici lányod is és az neki is nagyon jó!! Smile

Ha fájdalomcsillapításra is szükséged van (Smile ), akkor arra a Staphisagria C7 nagyon jó, ebből is két órával a szülés után kell 1x5 golyócskát elszopogatni és szedheted a szülés utáni napokban is, kb. egy hétig 2x5 golyócskát.
(Én szedtem! Smile)

Amit neked most szedned kellene, szülésre felkészüléshez, az a Caullophyllum 5 CH vagy a Cumicifuga 5 CH.
Mindkettő segíti a méhnyak megérését, felpuhulását, a fájások rendszereződését, hatásosságát.
Valamelyiket még érdemes lenne beszerezned és naponta 1x5 golyócskát elszopogatni belőle.
Aztán ha beindult a vajúdás, akkor félóránként 5 golyócskát.

Az Arnica-t is tudod majd használni, nagyon jó, hogy kaptál, a vajúdás kezdetén szopogass el belőle 1x5 golyócskát, majd 2 órával a szülés után, még a szülőszobán 2x5 golyócskát.
(De én szedtem végig a 4 nap alatt, minden nap 1x5 golyócskát,amíg bent voltunk a kórházban!)
Az Arnica vérzéscsillapító, sebgyógyító hatású, enyhe antiszeptikus(fertőtlenítő) hatása is van.
A szülés alatt keletkezett esetleges sérülések is gyorsabban gyógyulnak tőle, ezért is nagyon jó pl., ha a szülés utáni néhány napban is szeded, mert az anyatejjel kap majd belőle a pici lányod is és az neki is nagyon jó!! Smile

Ha fájdalomcsillapításra is szükséged van (Smile ), akkor arra a Staphisagria C7 nagyon jó, ebből is két órával a szülés után kell 1x5 golyócskát elszopogatni és szedheted a szülés utáni napokban is, kb. egy hétig 2x5 golyócskát.
(Én szedtem! Smile)

Zita(Tóth) :)
Összekészítettem Neked a cuccokat (homeos bogyókat is :wink: )
Csörgess meg, amikor jöttök érte!

Kép
Kép
zituska28

Dobok néhány mai képet ha nem baj :oops: Csak az aprónép van itthon Bogi ovizik, így ő most kimaradt :)
Kép Kép
Kép

ceniko
Szeged

Zita,
én is rendeltem az anna és peti könyveket, 1 nap alatt ideér, 2 hét múlva jelenik meg a következő rész, azt is előjegyeztem, Jozsó csak és kizálólag ezekből olvastat, kívülről fújja az egészet
Vendég

Sziasztok!

Jó régen voltam már megint! :oops: :oops: :oops:

Karmen: Ti voltatok úszni? Mi megint nem jutottunk el, ezen a héten ismét nem megyünk! :roll: Sajnálom a fogadat! Gondolom egy vagyont fizettél érte és mégsem jött rendbe! :evil: :( Gratulálok Norbinak a felálláshoz! Kezdődik a rohangálós-folyton hajlongós időszak! :wink: (legalábbis nálunk az volt!)

Anna: Nagyon édes Nóri! És csini a ruhája! :D

Enikő: Helyesek a gyerkőcök minden képen! :) Zalán tényleg hasonlít apájára is! :lol:

Zita: Márk nagyon helyes kispasi! :)

Zsuzsu: Ábel vagáááány!!! :D :D :D Nyugi, lány lesz!!! :wink: Ha mégsem, akkor egy nagyon szuper második kiskrapek, akit tutira istenként imádtok majd, mint az elsőszülöttet is! A betegségre meg ne is gondolj!!! A Tirza nagyon szép név szerintem, érdekes, különleges, és lehet becézni is.

Zitacicu: Nem semmi gyerekeid vannak! :lol: Le a kalappal! Niki nagyon édes dolgokat mond! :) Már alig váriom, hogy Dorottya is "dumáljon"! Máté helyes a képeken! :D A törpékről kép???

Binyek: Ajjaj! Elrémít, amit írsz a kamaszlányodról!!!! :shock: Valaki nyugtasson meg, hogy nem minden tininek megy el az esze!!!!! Persze nem a Te lányodra értettem, hanem általában a tinikre! Bár ha visszagondolok, én is biztosan okoztam álmatlan éjszakákat anyukámnak... :roll: :roll: :oops:

Gira: Nálatok apa beszerezte már a fegyvertartási engedélyt??? :lol: (Olyan szép lányaitok vannak... gondolom tömegével lesznek majd udvarlók!!!! ) :)

Nórus: Nagyon aranyos a lányod dumája! :) Pici csajszi miket csinál már?

Anett: Tiéd csaj zseniális! :lol: Olyan mimikája van már most... Tündérke!!! :D A szeme miatt ne aggódj, sztem. Inkább az idegrendszerét károsítja a TV, de nem hiszem, hogy pár alkalom miatt bármi baj érte volna!!!

Toncsi: Én is egyfolytában nézegettem a pelustáskákat, bár köztudottan táskabuzi vagyok! :) Jó az -a pelenkázó lap miatt,- de kétségtelen, hogy lehet helyettesíteni sokmindennel (pléd, eldobható pelenkázó stb)! Végül nem vettem és elvoltam nélküle is! 8) Poci kis filigrán! :lol:

Zituska: Nekem is álmodhatnál ikreket! :D :D :D

Szilcsi: Mi sokáig álmában vágtuk a körmöket, zoknis, lábfej nélküli tipegőben, kisnaciban altattam akkor. Mostanában szoktunk rá a nappali körömvágásra, simán tartja a kezét is meg a lábát is mostmár... :)

Bibi: Lehet, hogy mi is elnézünk holnap arra, ha jó idő lesz! Nyitva lesz már 9-kor a játszótér? Nem 10-kor nyit?

Mi jól vagyunk, még mindig nincs kész a kerti babaház, amin elég régóta dolgozgatunk apukámmal ketten... főleg apukám. :lol: Apróságok hiányoznak, ablak, meg festés egy része. Tervezünk még csúszdás-mászófalas valamit is, de csak később lesz megvalósítva. Dobok képet az elkészültről! Szóval az időnk nagy részét kint töltjük, a csajszi imádja! :lol: :lol: :lol:

Kép Kisház... Kép ...belakva... :D

Mindenkinek szép délutánt!

eszter

KépKépKépKép
hefe

Sziasztok!

Voltunk délelőtt a százszorszépben(köszi Emese!!! :wink: )a gyerekekkel .Jól lejátszottak,de az érkezés meg az indulás nagyon nem volt egyszerű a manókkal.Hároman ezer felé szaladtak azt sem tudtam melyiket kapjam el hirtelen....

Ma kihalgattam egy "beszélgetést"Norbi és Niki között.Főleg a Niki beszéltNorbika mit csinálsz?ejnye de csúnya vagy...

Jön utánnam és kérdezi hogy anya te mit csinálsz???Na ezt percenként... :shock: :lol: Ma szépen bemutatkozott és elmondta hogy hogy hívják a tesóit...

Kicsit szipogtam délelőtt erre a csaj:Anya gyere fújd ki az orrodat.... :lol: :lol:
Szóval ki lettem osztva. :lol:
Most meg szerzett egy sapit és közölte hogy na mehetünk haza :D

Kép
Kép
zitacicu2

Hefe!

Annyira jó ez a babaház.Tök jó hogy ki tudtok menni sokat,nekünk az emeletről nem egyszerű de általában a délutánokat mindig lent töltjük.
Van valami újdonságod kenyérgéppel kapcsolatban???

Kép
Kép
zitacicu2

sziasztok!

Kicsit javult a helyzet itthon, Dénes kezdi kiheverni a kórházat, napközben minden oké, de az alvás egy rémálom! :( :( :( Egy 2 órás délutáni alvás közben képes 3-4-szer felébredni, és panaszosan hív engem. :cry: Az éjszaka: no comment. Még rosszabb. Sose alszom többet, most úgy néz ki... :shock:
Azért már tényleg kezdi hozni a régi formáját, itt van egy-két Diniszáj:

Múlt héten bementem a múzeumba kicsit beszélgetni az ismerősökkel, én pletyiztem a könyvtárban, család nézelődött. A természetrajzi részen találtam meg őket, Dénes nagyon izgatott volt, nagyon tetszett neki minden, főleg a bánya makett. Futott elém, ahogy meglátott:
-Anya gyere, nézd ezt!
-Ez micsoda kisfiam?
-Bánya!
-Igazán? És mi van benne?
-Széna!
:lol: :lol: :lol:

Dávid barátunk egyik reggel megmakacsolta magát a lépcső tetején, nem akart gyalogolni, sírt, hogy én vagy az apja vigyük le a lépcsőn. Dénes pár lépcsőfokkal lejjebb állt, visszafordult a síró Dávidhoz, és nyújtotta felé a kezét:
-Gyere Dávid, ne félj, itt vagyok én is!
:):)

Dénes mostanában mindig szemrevételezi az eredményt, ha kakilt (ez csak pelusba megy), és kommentálja, mit látott. Egyik este két darabban volt a dolog, Déni már mondta is.
-Ez nagy kaka. Ez pici kaka. Pici kaka nagy kaka barátja!
:):)

Bibi! Barni szövege még mindig fantasztikus! De igaza is van, álljanak csak fel! :)
Mi elmegyünk holnap a talizni, ha Dini időben ébred! :):)

Bea! Szerintem a pihenőszék nagyon jó! Más tartásban tartja a baba hátát, mint a hordozó (sztem a hordozó nagyon ülőben tartja, hosszabb időre pl. Dininek nagyon fárasztó volt 3-4 hónaposan, de a pihenőszék több pozícióba állítható, nagyon sokat használtuk, szerette!
És az az 1 hónap tényleg mindjárt! :):) Pikk-pakk és itt van Levente! Már izgulok, de komolyan! :)

Zitacicu! Mi 9 hónaposan kezdtünk könyvből mesélni Dénesnek (előtte énekeltem neki esténként), először csak a képekröl beszéltünk, aztán egyre többet olvastunk, ahogy okosodott, ez szépen alakult magától. A kezdetektől nagyon élvezte, ketteskével majd előbb kezdjük!
Örülök, hogy Norbikának semmi baja, hősiesen viselte a vizsgálatot! :):)

Enikő! Apára is hasonlít Zalán, de a szeme meg az arcformája tuti a tied! :):) Nagyon szép a kiscsaládod! :):):)

Gira! Szépek a csajok, és egyre jobban hasonlítanak, hihetetlenül egyformák!

Szilde, Anna, Anett, Zsuzsu, Hefe (bocs, ha valakit kihagytam), nagyon szépek a gyerekek! :):):)

Zsuzsu! Örülök, hogy jól viseled a pocakosodást! Legyen végig így!
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok.
Gedói óvodába a nyilt nap március 8-án 10-12 től lesz.

Tudom kicsit el vagyok veszve, de igen sok dolog történt mostanában. Amint tudok jövök.
Sziasztok

Kép
Kép
szandra29

sziasztok!

köszi a homeos válaszokat is. hát elkezdtem.
meg nagyából összeraktam a kórházastáskám, bár még ráérek.

toncsi

toncsi80

Szerintetek a kicsik mikor mehetnek oviba?3 évesek lesznek márciusban.Akkor nekik szeptembertől kezdődik az ovi vagy márciusban már be lehet íratni,vagyis mehetnek akkor?na nem mintha annyira siettetném csak érdekel a dolog.

Kép
Kép
zitacicu2

toncsi,
én kihasználtam a pelenkázós táskát, szerettem, mert rá tudtam kapcsolni a babakocsinkra, ha veszel olyat vegyél aminek sok rekesze, zsebe van

Zita,
ovija válogatja, a mi ovinkba kizárólag szeptemberi kezdéssel lehet menni

Zsuzsi,
ez a kórház utáni cirkusz természetes és el fog múlni, nálunk most kezd talán rendeződni, de az éjszakáink nekünk is többnyire húzósak
Vendég

Kép

egy megkésett Boldi szülinap :)
Vendég

Csajok!

Képzeljétek, ma este a szokásos szónyegen "meztelenkedés" alkalmával (ilyenkor szoktunk babamasszázst csinálni) Nóri átfordult a hasáról a hátára. Először megszeppent, hogy mi is történt, majd 10 percen belül megismételte 5x is. Utána kifáradt és fürödtünk, de nagyon büszke vagyok rá.

Holnap lehet mi is kinézünk a játszóra.

Anna és Nóri

Kép

Kép
sznanna

Kép

Egy hete még csak gyakoroltuk, ma már sikerült a fordulás

A következő tortát én csináltam a férjem névnapjára (liszt és cukormentes torta) Még maradt bennem egy kicsi a tortadíszítő tanfolyam anyagából...

Kép Névnapi torta

Kép

Kép
sznanna

Csajok a holnapi játszóteres tali rossz idő esetén is megtartandó? értem ez alatt, hogy ott a jáccón van egy épület is nem? Oda be lehet menni? Ott mi van? :roll:

Anna. Nóri szenzációs ügyes :D Gratula :) És te is ügyes, szép a torta! :wink: Gyönyörű neve vana zuradnak :D Nekem naon tecc 8)

Dancsi: De édesek :D Hogy figyelik a tüzijátékot :)

Zsuzsi: örülök, hogy Dénes jobban van!

ceniko
Szeged

csajok!

Nem tudjátok hol lehet jó takarítógépet olcsón venni.?
illetve jó áron,mert olcsón ma már nem kapunk meg semmit.... :?

Kép
Kép
zitacicu2

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?