Új privát üzeneted érkezett!

Sagi! Nem biztos, hogy kevesebb a tejed attól még, hogy már nem feszül. Pont az a jó, mert akkor előzőleg mindent kiszívott. Nyüstöld Te is ahogy én. Én azt szoktam csinálni, hogy úgy csinálok, mintha ki akarnám venni a szájából a cicit, na erre úgy elkezdi szívni! Így elég jól kiszipkázza. Igaz rohadt sokáig tart. Én sem merem sem cumiból adni, sem hozzátápozni mert félek, hogy utána elutasítja a cicit. Amíg bírjuk húzzuk! 4 hós koráig jó lenne, onnan jöhet a kiegészítés. Amúgy szerintem mi sem híztunk most annyit. Nem tudtuk megmérni tegnap mert jobbra balra rúgkapált közben, de ha jó volt az egyik mérés, akkor 160at híztunk 1 hét alatt. Eddig 300ak voltak, előző héten 200, most 160... Hát meglátjuk. Amúgy ezért sem hiszem, hogy éhes, vagy rossz a tejem. Nem hízna ennyit sem. Éhség téma lezárva. Megint ezzel jövök, üssetek le! :D

Kép
Kép
sleepin

Sági, akkor ott valami gond van, a napi 5 kaja jó ennyi idősen, mi is ekkor váltottunk 5x kajára, de ha azt írod megeszi a 160-at és csak annyit hízik, ott gond van....

sleepin, ne adj neki vizet két etetés között, nem szomjas!ha vizet adsz neki és issza, akkor éhes!tej elég, nem kell víz, ha pedig két etetés között mégis kéri, hidd el, éhes....A vízzel becsapod magad is!
Gripe watert mindig adok neki délben és este kis gyümilével mert marha szar a szaga és íze is...mégha nem is fáj a hasa, de szépen kakil tőle.

voltunk ma uhun, koponya-has-csípő negatív és azt mondta a drnő, hogy szép baba nagyon és látszik, hogy eszik szépen. a gyomra teli volt akkor, mondtam is Hunornak, ne rinyálj, bizonyíték van rá, hogy kaja van a gyomrodban! :lol: Ja,és bakakilt..........ki kellett nyitnia rendelő ajtaját olyan büdi volt....tök ciki, de a drnő nem szólt semmit csak mosolygott.
Vendég

Csibe Szaffinak boldog 1. hót!(mivel 30-a nincs, így most írom...)
Vendég

5 kaja??? Mi 7-8szor eszünk egy nap. Akokr ez mit jelent?

Lafi, hát aTe pasid igazi kemény pasi. (olyan mint te :) )

Sleepin, miért ne lennél jó anya, különben nem irkálnál ide... viszont én néha azt érzem, hogy az én férjem nem tart jó anyának, mivel én tudok lazább lenni, így szerintem engem felelőtlennek tart... pl, ő előbb felveszi ha sír, vagy ha nincs itthon, akkor szól, hogy ezt vagy azt így-úgy csináljak, vagy mit ne csináljak. ma is ugye mint írtam a kocsiban fel-fel sírt, de mindig visszaaludt magától. térültem-fordultam és az egyik sírás után a férjem kikapta, de a gyerek még aludt utána fél órát a kanapén (de én ugye nem ugrottam a sírásra...)

Ma este mekkora hiszti volt, mivel a bal mellem szarabb és ez jött ki fürcsi utáni vacsira, de hát ha nem szívja a kis lüke, akkor ugye egy idő után nem jön könnyen, na így volt ám ciciverés, meg sikítás, meg rugdosás, meg őrült cici huzogatás, rágás... vagy 3szor cseréltem át egyikről a másikra...
Tényleg csajok, aki hozzátápozik pl Vörösbegy, Norma: hogy szoptattok? egyszerre csak egy mellből vagy kettőből?

Akinek sokat sír a babája, vagy nyügibb, vagy jön a foga és szoptatja az egyen sok édességet, sütit! Ez nyugtatja a babát! Én mostanában halomra zabálom a krémest és végülis a napi 1 szokásos esti 1-2 órás hisztinket nem is sokallom. Este alszik, nappal elvan, ami gáz és veszélyes időszak az a 6-8ig... de amint bemegyünk a fürdőszobába úgy vége a hisztinek.

Mi holnap leszünk 7 hetesek és a 3470 születési súlyról és 3390es visszafogyási súlyról 5670-re híztunk fel. De azt sose figyelem, hogy egy hét alatt mennyit hízott. De úgy látom hogy jó lenne figyelni??? De egy idő után úgy is leáll a hízása nem? 6 kiló után nehezebben híznak.

Kép
Kép
Kép
konkri

Légyszi írjátok meg, hogy mi van akkor ha mi egy nap 7-8szor eszünk? mennyinek kell lenni? és mennyit kell hízni egy héten? mikor fog ez lassulni?

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, azt jelenti, hogy szép nagy fiad lesz és lesz miből enerdzsit találnia ha járni óhajt!
Én sem veszem fel ha csak hisztizik...a dr is ezt mondta, bár magam is így cselekedtem...
és örülök, hogy a "keménységet" tőlem örökölte :lol:
Vendég

Sziasztok!

Csajok,segítsetek!
Ma reggelre fáj a torkom,meg érzem h telik az orrom:(Mit csináljak h Manó ne kapja el??

KépKép
pocok81

Konkri,én reggel meg este szoptatom és mindkét cicimet megkapja,de igy se jön neki,vagyis inkább neki nem kell:(Csavarodik össze vissza,fürcsi után meg csak megnyugtatja túlságosan is és nem easzik annyit tápból,mert elalszik közbe:(
Uh én ugy gondolom abba hagyoma szoptatást,mert nem látom értelmét igy,de még igy is lelekiimeretfudalásom van nagyon,h azt a kicsit se kapja "belőlem".De ha nem kell neki?

Mi 4230g-ról 3880-as visszafogyással 5580g voltunk tegnap(hetente mérem).

KépKép
pocok81

Sziasztok!
Nekem tegnap lett tele a bugyrom :lol:
Jelentem ma elkezdtem a kiskrumplit hozzátáplálni, elegem van a tápok okozta nyűgből.
Kezdjük az almapürével. Azért egy kis drukk jól jönne!
Puszika
Vendég

blo, minden elismerésem a tiéd!!!!!!!!!!!nem lesz gond, hidd el, aztán majd úgy jártok mint mi,. hogy már mindent eszik és nem tudok újat kitalálni :lol: ne add fel, nehéz lesz vele a gyomra miatt, de jobban fog neki ízleni mint az a szar íztelen táp!
mi már tényleg mindent eszünk, jövő héten leszünk 3 hósak (Blo, telik az idő) és akkor húst adok...tegnap mangót ettünk...odavolt!!!még én sem ettem ennyi mangót mint ő! :lol:
Vendég

Szia Lafi!
Én is tartok a pocófájástól, de...csóró gyerek nem tud kaksizni, állandóan az inafcolt nem akarom adni neki.
A leavolac-ot meg be sem merem adni neki, durva a használati utsó.

Te, most csak az elismersét nem értem.. :oops:

Bocsi az elütésekért , de piszok fáradt vagyok
Vendég

Ja, Lafi!
Úgy emléxem,hogy amikor Tiu kezdtetek, akkor a szilár után adtál neki tápot is?!
Vendég

csak a vacsinál adtam neki tápot, mert ott nem ette meg teljesen a főzit, túl fáradt volt, de ez is elmúlt és így napi 2 főzi van és 2 gyümi van!

az elismerés azért volt, mert meglépted ezt!hisz hasfájós szegény és mégis megléped!ezért elismerésem és ezért írtam, tarts ki, szépen megszokja!
Vendég

na, most jól rámhoztad a frászt!!! :lol: De megpróbálom a tízóraira ás uzsira ezt adni! Köszi!!
Vendég

Sleepin: köszi a tippet, de alkalmazok én mindenféle trükköket, hogy egyen, hidd el! Nálam is sokszor van a "kihúzom a cicit a szádból" trükk, aztán meg a fejsimi, hogy felébredjen, illetve időnként kicsit megfújkálom az arcocskáját. :oops: A kórházban a fülüket húzgálták, na azt nem csinálom...

Lafi: félreértettél, vszínűleg rosszul írtam, nem mindig eszi meg a 160-at, csak van olyan, hogy eszik annyit, kb. egy nap egyszer. Az átlag evésünk olyan 120.

Konkri: ne aggódj, az a normális, hogy 7-8 alkalommal esztek!! ebben a korban még ez tök oké! Az én kisfiam a különleges, hogy nem kér többször, sajna. Ezért is nem hízik nagyon.:( Tegnap mértük, a heti hízásunk megint csak 100 gramm. :( Éppen csak a kötelezőket hízza meg :(
Az apukák szeretnek beleokoskodni dolgokba. Az egyik barátnőm párja pl. állandóan azt mondja a szopi után a barátnőmnek: Pici, éhes még a gyerek, tedd még mellre!! Szegény Gabi már teljesen kivan, mert a gyerek nem éhes már olyankor...
Egyébként asszem én is kicsit lazább vagyok, legalábbis a külső személők szemében, mert nem gagyarászok szerelmesen a fiamhoz, hanem szépen, normálisan beszélek hozzá, persze meg-meg simogatva az arcát és sok puszit is kap. MÁsnál meg látom,hogy gagyarászik a gyereknek veszettül!:)
Ja és anyósom szerint TÚL NAGY puszikat adunk Marcinak :)

Blo: HAJRÁ, HAJRÁ, HAJRÁ!! Drukkolok nektek, aztán majd mesélj, hogy hogyan fogadta Milu!

Pocok: nyomjad a homeos bogyókat! Én szoptatáskor és a gyerekkel való tevékenységek során szájmaszkot is használtam. Marci hülyén is nézett rám!:)

Norma, Bingii, Tóthzsu, többiek, akik el vannak tűnve???
sagi1

Sági,mikor használtál maszkot,mikor meg voltál fázva v amugy is? :oops:
Milyen homeós bogyot?Megfázásra?

KépKép
pocok81

én nem tudok nagy napirendet felmutatni,az gáz?

Nektek mennyit sír a buba? én nem bírom eldönteni,hogy sokat v keveset.

nekem nem nagyon "jelez" ,úgy jelez,hogy nyekereg egy kicsit és rákezd az üvöltésre amíg meg nem kapja amit akar.dettó éjjel.de akkor abbahagyja.nem nagyon nézelődik 10-15 percnél tovább.utána bőg.(max az ágyába elalvás előtt) nekem ha elalszik 9-kor akkor éjfélkor vagy egykor ébred,aztán fél 4 fél 5 fél 6 :shock:
ezt nem értem.tápot kap és kiköpi.lehet a puki?

60 nál többet nem eszik egyszerre.kiszámolhatjátok hányszor eszik :)
ndombi

Oké, oké, Víz kizárva, csak akkor kapja, ha útközben vagyunk, ott mégse szpotathatok! :D
Amúgy tegnap nem is nagyon kellett semmi ilyen trükkhöz folyamodnom. Csak a babkocsiban adtam neki kicsit, mert nyűgös volt (éljen a viharos erejű szél). Amúgy egész tűrhető, mondhatni napról napra jobb a helyzet, vagy csak megszoktam??? :shock:

Ja és amúgy rosszul mértük, megint 200 gr-ot híztunk 1 hét alatt, úgyhogy semmi probléma a kajcsival. :) Már 4400 gr-ok vagyunk (Kezdeti 2900-ról (születési) nem rossz szerintem)!

Sagi :) a 120as evések nem rosszak. Szerintem. A védőnővel ne fogalakozz mit mond! Hízik a babád, más nem számít. Úgyis üvölt ha éhes! :D

Blo!!! Kitartás és sok sikert!!! :D Már én is várom a hozzátápit. Kicsit én is nyűglődésnek tartom ezt a szoptatás dolgot. Minden kaját nem mérhetek, így meg ki tudja, jóllakott-e vagy sem. Ma reggel is bekajált, böfi ez az amaz, majd vuisszatettem, elszüttyögött még, de szépeket bukott is utána, magyarul szerintem rohadtul nem kellett már neki. Szenvedés, de amíg bírjuk csináljuk.

Megyek mert délben kaja! :D

Kép
Kép
sleepin

Sziasztok!
Megvolt a tízórai almapüré!
Nevetett 7 kapura, ízlett neki szerintem :wink: De nem evett csak 3-4 kiskanálnyit, utána már kitúrta a kaját.
Evett utána tápit is 70 gr-ot.
No, megyek a nagyobbért az oviba.
Vendég

Blongyi, ez nagyon jó!Mi még két hete 5 kiskanálnyit ettünk, ezért kellett a tápszer, de most már 10 kiskanálnyit!Szép!Gratulálok!
Még jó hogy ízlik neki, gyerek, nem hülye, az a szar tápszer uncsi, ez meg finom.
Én mindent úgy ízesítek, ahoy én is megenném, ha nekem nem ízlik, még rakok bele cukrot és ha én azt a főzi megenném már úgy, akkor adom a gyereknek, mert ha én sem enném meg akkor miért várnám el tőle, hogy megegye....
Vendég

Sleepin,
Ha kell ez a Gripe Water, nekem van egy felesleges üveggel.

Blongyi,
Nem csináltatok róla képet ahogy hamizik? Megnézném, olyan édesek az új ízeknél :D

Konkri,
Nekem azt mondta a doki és a védőnő is, hogy napi 6 kajának azért kell lennie, szóval a 7-8 biztos hogy jó nyugi.

Dorka 3-án 3850-el született, 6-án 3620g volt, 27-én pedig 4590g, szóval 3 hét alatt hízott 970 grammot :D Van étvágya rendesen :D

Ma elmentünk a Brendonba, és vettünk egy hintát Dorkának. Nem jött meg a pihiszék amit rendeltem, így lemondtam, nem akarok rá hetekig várni. Pihiszéket akartunk venni, de megtetszett ez a hinta. Összeszereltük, tök jó :D zenél, rezeg, hintáztat stb.

Kép
Vendég

sziasztok!
Konkri! én úgy pótlom, hogy először mindig cicit kap, ebből nem engedek :lol: utána látom rajta, hogy jól lakott-e vagy sem, és akkor még kap tápszert...vagy ha nagyon tekereg a cicin, akkor tudom, hogy már jóllakott :lol: ha tekereg és morog is, akkor meg nem jön már úgy, ahogy ő szeretné :lol:

Blo: ügyesek vagytok, én is ha még kell táp, majd inkább mással pótlom...5 kanál az nagyon jó első alkalommal...ügyik vagytok!

na nem tudom folytatni, Donátnak megint 40 fok a láza :? tüszös mandula, csak a pici el ne kapja :roll:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Blo gratula!!! a Szurokról már lemaradtam, de azért még elkél a szurka továbbra is... :) Hajrá Blo és főleg Hajrá Milu!
Már én is szemezgetek a polcokon a különböző kajákkal... jól körül nézek, hogy mire odakerülünk, addigra kiválasszam a legszimpibbet. Mindig amit látok utána olvasok.

Nekünk is kell a szurka! Holnap egy evést megpróbálunk a mamával kanállal/cumiból adni és ha sikerül, akkor jövő héten el tudok menni a férjemmel nagy bevásárlásra, meg ruhát venni (mert akkor is a mama fogja etetni) így 11től 16óráig ki fogok tudni mozdulni és nem kell lóhalálba felrohanni budaörsre és vissza. (fél óra oda, fél vissza és fél a vásárlás)

Köszi a nyugtatást csajok! Látom már Pocok Nóri babáját is túlszárnyaltuk, pedig ő nagyobbnak született. Pocok/Betty: szerintem is maszk. Mikor náthásak voltunk mi azt hordtunk, de csak akkor mikor ép vele foglalkoztam. És persze no puszi. DE az hogy ő elkapja attól függ hogy a torkodban gyuszi vagy vírus van e? Ha vírus az gáz, ha gyuszi akkor az nem, mert az a sajátod. (a nátha is saját így az se kapható) Ha lázas vagy akkor rubhopent szedjél, ezzel szoptathatsz is. Nekem volt 2 doki aki azt mondta hogy nem szabad, de másikak meg azt hogyszabad és kell is. Szoptattam és nem is lett baja. A tejjel kap védettséget.

Ndombi: amit az éjjelrő írtál, az már végül is napirend!!! Hurrá! És amúgy se úgy képzeld a napirendet hogy tizet üt az óra és a gyerek tátja száját, mert ez lehet egy órás eltérés is! Majd idővel alakul! Ha rendszertelenül élsz, akkor te se fogsz egyik napról a másikra menetrendszerűen reggelizni, ebédelni vacsorázni! Két lehetőség van, vagy drasztikus vagy, vagy ráhagyod... a te döntésed! Én úgy érzem, hogy megoldottuk közösen a Manóval, pl 5 és 8 között én vettem el tőle az evést, mikor épp nem is sírt érte annyira és két nap múlva már frankó is volt. Mára már tudom, hogy a kétórás evés alatt kakil akkorát mint a ház! holnap már nem is teszem tisztába evés előtt, mert evés közben úgyis kijön a rigófütty nagy grimaszok közepette. Ajaj, jön az 5 órás evés,utána meg a hiszti. Tegnap anyósék először látták az esti műsort - hát már mindent kitaláltak, hogy mi baja a gyereknek, hiába mondtuk hogy ez megy minden nap és higyjék el, nem vagyunk rossz szülők... ha bevisszük a fürdőszobába és jön a fürcsi utána úgy is minden szép lesz... így is lett, ott már volt gagyogás, nevetés...

Sagi: nálunk nem huzogatták a fülét, viszont a füle alatt az álkapocs izmot kellett hátulról előre maszírozni és úgy szopott. + láb piszka :)

Igen-igen Tóthzsuék nagyon eltűntek!

Na bejelentkeztem a dokihoz, hát csak 11én fogok tudni menni... az már 8 hét!!! :shock:

Képzeljétek, tegnap volt a reggelibe, hogy a csírák és a magakok növelik a nők libidóját, így este viccből meg is jegyeztem a férjemnek, hogy lássa hogy mogyorót eszek, persze nem szánt szándékkal... na este meg is volt az első :oops: ... hát valami csodás volt és újra szerelmes is lettem! Pedig már én úgy voltam, mint a barátok.
Kérdeztem az uramtól, hogy mi lettvolna ha még bent vannak a varratok és egyszercsak ezt hallottuk volna: Tingggg-tinggg-tingg-ting.... :lol:

Kép
Kép
Kép
konkri

Donátnak jobbulást!!! :(
Vörösbegy arra lennék kiváncsi, hogy akokr szopikor te válva szoptatsz vagy minden evésnél mind a kettőt kiszívja, mint Pocoknak? Vagy egyszerre csak egy cici?

Uh az akkor-t már megint hogy írtam???

Panda: nekem a hinta áldás!!! Már elemet cseréltünk...

Kép
Kép
Kép
konkri

Jah és majd elfelejtettem, tegnap fürcsi evés után 3kor kelt... de ez bizti kivételes alkalom volt.

Kép
Kép
Kép
konkri

Hát, mi kb 10x szopizunk 24 óra alatt. Éjjel 4-5x és nappal is 4-5x. Rohadt fárasztó és néha tápit is adok, leginkább akkor ha le szeretnék menni Botossal sétálni v. boltba, hogy a 3 órát kibirja Zsombor mig visszaérünk. Biztosan jó dolgo a szoptatás, ha dől a tejed és a gyerek normáisan eszik. Én nem sok anyukát ismerek akinek ez az ideális állapot volt :(. Megvallom, alig várom, hogy nőjön és elkezdhessem a hozzátáplálást meg ne legyen lelkifurim ha több tápot kap.

Ez ám a hinta!

Ja és én össze-vissza rakom mellre, van, hogy csak egyre ha nem elég átteszem, oda-vissza, hogy stimulálja minél többet. A homeost nem szedem, nekem nem csinált semmit érzésem szerint és ehhez meg kissé sokba kerül. A kapszulából még szedek, bár sztem a gyerek az aki tejet tud gyártani.

na megyek, ismét éhes. ja, a táptól irtó jókat tud bukni, tegnap 85-öt megevett és sztem olyan 50 visszajött belőle a köv. egy óra alatt. Szrencsére a tejem bennemarad.

Kép
Kép
normajeane

Sziasztok!
Konkri: nekem azt mondta a védőnő hogy a 200-250 hízás az jó. Hát mi hozzuk is a kötelezőt eddíg. Igaz most hogy picit piros a torka nyugtalanabb. Meg hát ugye én is adom a tápot. Azt csinálja mint Barni Vörösbegynek. Először cicit kap, mind a kettőből, hogy kevesebb táp kelljen. Aztán ha már sikogat és verekszik a mellemmel akkor tudom hogy alig van bent, jöhet a táp. Szerenecsére van hogy eszik belőle 10et aztán elég is neki én meg önthetem ki a többit. Lili...hát nem is tudom mennyit eszik egy nap.
Napközben nincs napirendünk eszik amikor akar. Fürcsi után aztán beáll egy kicsit. Ha nem fáj a pocak akkor eszik, elalszik és éjjel 2x kel. Vele az a gond hogy néha annyira éber éjjel hogy nem akar visszaaludni. Csak nézelődik. Én meg már úgy aludnék. De ha leteszem csak ritkán alszik el magától. Azért nem panaszkodom ha ilyen marad akkor szuper.
Ma vettem Gripp watert. Kíváncsi leszek bejön-e. Mostanában nehezen jöna kaki.Tegnap itattam vele jó langyos cukros kamillateát. Na meg is lett a hatása. Ruhacsere. :lol: Kiscsajnak még a feje is kakis volt. :lol:
Küéönben már én is alig várom a hozzátáplálást. Mindenhol olvasom hogy 6 hónapos korig legjobb az anyatej..ilyenkor olyan mérges tudok lenni. persze hogy az de ha egyszer nincs elég akkor nincs. Ettől még nem lesz az ember rosszabb anya. Kikakadtam mikor sétálásnál ha valaki megnézte az volt az első kérdés: ugye szoptatsz? Nem már pörköltete kap!!!! :evil: Miért ha tápot kap akkor nem is ugyanolyan gyerek? :evil: :evil:
juj panda beleszeretten a hintátokba. Én is akarok egyet!!!
Megjött a hordozónk. Meitai melett döntöttem. Elég jó nem kell annyit kötözgetni, de sztem csak akkor teszem bele ha már tartja a fejét. Így még nem tűnik olyan stabilnak. Ja és fejtertás: ma már 4x sikerült megtartania ülésben. :lol:
Voltunk csípőuhun. Terpeszpelus kell, de neg a csípő. Csak a lábacskája kicsit befelé áll uh tornáztatni kell.
Jaj és olyan júóó volt. Kedden anyu vigyázott lilire mi meg apával elmentünk shopingolni. Imádtam!!! :D
Na megyek mert lassan fürcsi lesz.

Kép
móni86

Bingii te is hol vagy? és a blogba se írtál már egy ideje!!! ugye minden rendben?!

Kép
Kép
Kép
konkri

Látjátok tápos csajok, a szopi se egy leányálom, csak tényleg akkor ha dől a tej! Nekem pont annyi van, ami kell, mert eltenni is csak időnként tudok, eddig csak 8 adagom van.
Csibe is jól eltűnt - ő most a tejről jutott eszembe, mert ha jól tudom, nála dől a tej. Pandánál? Te is szoptatsz ugye? És Lorcsi?
Tényleg, van itt olyan akinél dől a tej???

Ha hisztizik a cicin: én hagyom még akkor is hogy szívja! Mert azt is ki kell szívni, ami nehezen jön, sőt attól hízik igazán. És mikor még így hagyom akkor közben érzem is, hogy belövell a tej (a másik meg csöpög közben)úgyhogy szívja csak, arról nem ő tehet hogy olyan akarnok mint az anyja, hogy mindent hirtelen akar :)

Melltartóbetét: a múltkor elküldtem a férjem, de minden vásárlás előtt rákötöm a lelkére hogy az olcsót vegye (mert a férfiak hajlamosak úgy vásárolni, hogy meglátják amit venni kell és meg se vizsgálják, megveszik az elsőt...) szóval még is nuby betétet vett, pedig mondtam, hogy a rossmanos vegye. Na elmondhatom hogy a rossmanos 400ft és jó. A nuby tiszta szívás, ne vegyetek! 1700ft, minden darab egyenként be van csomagolva kibonthatatlan zacsiba és utána a mellbimbón olyan pelyhek maradnak, amit alig lehet letörölni... katasztrófa 1700 forintért szerintem...

Kép
Kép
Kép
konkri

Első babások: sajna saját tapasztalat. Akárki kérdezi a játszón vagy bárhol,hogy mennyi a tejed, szoptatsz-e...stb? Akkor határozott IGEN legyen a válasz, pont annyit hízik amennyit kell stb.
Rögtön jön a kioktatás, vagy a lesajnálás, vagy a szemrehányás,hogy bezzeg ő mennyire mindent megtett ,hogy teje legyen stb.
Vendég

Konkri, azért én azt a picit is szerettem volna, mégha macerás is, mert nekem sem nyákdugó távozás, sem normális fájások, sem szülésélményem nem volt és még egy percet sem szoptattam....

Blo, milyen volt az uzsi?mi reszelt almát eszünk banánnal vacsira.én nem csináltam még almafőzit, mert helyette vettem olyan üvegalmareszelőt amivel annyira lereszelem hogy leve is van és nem darabos, annyira lereszelo, és valahogy ez nekem jobban bejön mintha főzi lenne...
Vendég

Engem nem érdekel,ha megkérdezik azt mondom,hogy már alig van..kb 80 ml/nap :shock: Dorcicababa már nem is szívja,csak én lefejem. megmondom,hogy elcsesztem azt kész+valszínüleg nemis lett volna sok.(ami röhely mert a mellem akkora min a ház :lol:

Valamint azt is meg szoktam mondani,hogy Igen kértem epidurált a végére és nem élveztem az első 2 hetet,hanem ritka szar volt és mindíg sírtam és néha most sem élvezem ha bömöl,ha meg rámmosolyog elfelejtem az egészet.

SÖT élvezem,ha megmondhatom,mert aki ilyenekért lesajnál az szánalmas.
Szerintem jó anya vagyok,százszor jobb mint aki mártírkodik és majd azt monja a gyerekének,hogy jól van kislányom mennyél csak a barátaiddal ha akarsz,de 25 órát vajúdtam veled érzéstelenítés nélkül és 5 évig szoptattalak ezért egész életedben a szemedre vetem,hogy mennyi áldozatot hoztam érted....

na felhúztam magam!!!

Utálom ha valaki a szoptatással önigazol.

ha valaki mindent megtesz a szoptatásért és 80 szor fej és kel éjjel az tök jó és minden tiszteletem az övé,de akik másokat elítélnek az ellenkezőjéért...épp elég,hoy nincs tej,még a kioktatás is....

szerintem sok olyan ember ilyen aki az élet más területén semmit nem ért el és most ebben kiteljesedik....

senki se válaszolt a sírásos kérdésemre...
ndombi

Ndombi, szívemből szóltál!!!!
és a sírásos kérdésedre nincs jó válasz, mert Huni szerintem sokat sír, de ha mások hallanák, lehet hogy azt mondannák, milyen keveset sír...
amúgy sokat sír, ha éhes, ha unatkozik, ha este 9 ór avan és fáradt, az este 9es sírás menetrendszerű, addgra mindennel el kell készülni, hogy aludhasson, mert ha nem........akkor üvöltés....
Vendég

Lafi (először nem értettem mire írod, de összejött... :) ) megértelek, de meg van mindennek előnye, hátránya... fosok ám én is rendesen, mert tegnap óta iszonyú hisztit ver le a szopi végén (mikor jobban kéne szívni - ilyenkor is jön még tej, mert többször mérem szegény gyereket és látom, hogy az alapra szív még 10-30akat) szóval tegnap óta iszonyúan vagdalkozik, és már szinte engem is ver, és sikít, ma meg már bőgött is (de még ezután is jött neki 20) és így elkeseredek, hogy kevés a tej, de akkor mi lesz, akkor táppal kell kiegészítenem, de mikor azt evett, akkor majd belehalt a hasfájásba... én nagyon félek attól, hogy mi lesz akkor ha nem lesz elég neki a tej! nagy feleősség hogy az én testemen múlik az ő tápláléka és nincs menekülés, 2-3 órád van a cselekvésre ha baj van (ebben volt részem). és ne érezd magad felelősnek, vagy szarnak, ha megkérdezik, hogy kap e enni rendesen a gyerek (hisz a te teljesítő képességedről van szó, de közben mégse) vagy attól fáj a gyerek hasa, mert te valamit felelőtlenül ettél. Sajnálom, hogy nem volt részed a szülésben és a szoptatásban de én próbálok nem is különleges kapocs dolgot titulálni ennek, pont ezért, mert látod, hogy szoptatás nélkül is jól megvagytok és összhangban vagytok Hunorral. A szülést is sajnálom, mert nekem jó volt, de biztos van aki azt mondja hogy jobb a császár. Sajnálhatod ezt is azt is, de nem érdemes. Mikor Hollandiában voltam azt nagyon megtanította nekem a pasi akinél dolgoztam, hogy: akkor leszel igazán boldog ha azzal vagy boldog ami a tiéd... valami ilyesmit jelenthetett, angolul mondta és az angol ugyebár szegényesebb nyelv, mint a mienk.

Ndombi: bocs hogy én is beleugatok, de te csak fejsz? mert én úgy vettem észre hogy a mellbimbót ért hatás is fontos és ezt a mellszívó nem teszi meg ugyebár. pl mikor Marcus piszkálja a nyelvével akkor beindul, vagy észrevettem már ha én érekhozz a bimbóhoz akkor is elkezd csöpögni és belövell. De lehet jobb ha túl teszed magad tényleg ezen és te is nyugisabb leszel és akkor ő is. Sírás - szerintem se lehet így megmondani, de ne is más babához viszonyítsd, viszonyítsd saját magához - mennyit sírt tegnap, tegnap előtt... de ne húzd fel magad semmin!!! jó minden és kész :)
Hát pont tegnap mondtam a férjemnek, hogy tényleg mindenki ezzel a tej dologgal basztat... De miért? Mikor gondoljatok bele, hogy sok más országba a nők csak 6 hetet vagy pár hónapot lehetnek otthon a babával... hát azok se tejet isznak akkor... és hiába nyomják azt hogy 6 hóig csak tejet kapjon a baba, érdekes módon mégsincs olyan statisztika hogy a magyar babák sokkal egészségessebbek, mint a hollandok (ott csak 2hónapot lehet vele az anya). de anyósom is mondta hogy a lányát szoptatta és még is göthös volt sokat.
Szerintem se ettől lesz úgymondd "dicső anya" az anya - pl hogy ne menjek messzire mi 3an vagyunk tesók de anyu rajtunk kívül még 5 gyereknek adott tejet, de mégsem mondom azt hogy olyan anya szeretnék lenni mint ő.

Kép
Kép
Kép
konkri

Ndombi: amit írtál - hát ahogy kétféle nagymama úgy kétféle anyuka is van. Nagymama: az egyik típus aki mesét olvas és folyton azon van, hogy a kisnyugdíjból még az unokáit is segíten tudja a másik aki folyton panaszkodik, hogy itt fáj ott fáj ésmajd egyszer mi is megtudjuk, hogy milyen szar.
Anyuka: aki örök életében a boldogságot is félre téve csak a gyerekeiért él (és ez neki a boldogság) a másik pedig aki egy idő után elvárja hogy a gyerekei segítsék, mert ő már megtette amit kell, és megérdemel bármit, mert ő szülte...

Kép
Kép
Kép
konkri

szerencsére az én szüleim mindíg mondták,h ogy mit csinálok abba fektessek bele minden energiát.ha mégse sikerült azt mondták akkor szarjak bele. sose mondták,hogy megmondtam, vagy hogy így kellett volna csinálni.

Konkri: kézzel fejek, géppel nem jön nekem semmi. dorka nem szív. rárakom a mellemre és nem szív csak cuppog. az elején szívott, tudom milyen az mikor szív.sajnos elcsesztem azt gondolom.

szerintem ott volt a gond, hogy 4660 g volt.a korházban mondták,hogy adjak tápot.adtam.így az igénye alatt volt mindíg a tejem. szerintem szerdáig megpróbálok kb 100 ml-t fejni naponta. akkor lesz 6 hetes és befejeztem.ennek nem látom értelmét.

lelkiismeretfurdalásom van,de ha 2 hét múlva hagyom abba akkor is az lesz. szerintem ennek sincs már értelme,csak az ember úgy csinál mintha lenne, hogy magát nyugtassa.

a jobb mellemben már semmi sincs...

mindegy... legalább edzeni fogok és fogyózni és azt eszek amit akarok...mindennek megvan az előnye. 10 kg van mér rajtam a 23-ból azt így majd ledobom 3 hónap alatt kb.ahogy szoktam ( éljen a jojó !!!)

parázok a ma miatt mert szél van !! dorka nyilván most is sír!

beszéltem a barátnőmmel,azt mondta az ő gyereke sose sírt. akkor se ha fáradt vagy éhes volt.... :shock:
ndombi

Sziasztok!

Lafi: többet ettünk kb kiskanállal uzsira....nem merek neki többet adni a pocófájás miatt. Utána kap tápot. Abból még lehúz 70-et :roll: Lehet,hogy kezdetben csak 1 étkezést kellene helyettesíteni, de akkor az lenne csak szilárd? Tök jól elfelejtettem ,hogy mit csináltam a Vininél :oops:

Szopi: én is úgy gondolom,hogy ez csak azoknak örömteli akiknél ömlik a tej. A kis ismerősömnél nem ömlik, de elég a babájának és már ő is kivan a szoptatástól. Alig várja a hozzátáplálást.

Nagymamák: az én gyerekeimnek is a 2 véglet van meg. Sőt, mondhatnám,hogy csak egyetlen mamájuk van, az az én anyukám.
No, ebbe nem megyek bele, mert agyvérzést kapok :roll:
Vendég

Sziasztok!

Nem volt netünk,telefonunk 1 hétig...talán hallottátok a híradóban,h ellopták a T-mobil kábeljét és egy hetükbe került, hogy pótolják a kábelt. Úgyhogy gyors helyzetjelentés aztán próbálok visszaolvasni...

Maja is már 5kg fölött van, de pontosat majd kedden tudok, akkor megyünk dokihoz.
Hétfőn megyünk csípőszűrésre...remélem, hogy minden rendben lesz.

Amúgy kezdtünk beállni a 4óránkénti evészetre aztán most 2 napja vmi hihetetlen összevisszasággal eszünk, alszunk...mintha kicserélték volna a gyerekemet..nem tudom mire vélni...talán a frontok?? Tegnap pl. 2 óránként kellett neki a cici és este 10-ig szinte semmit nem aludt...mivel nem ehhez vagyok hozzászokva kicsit kivoltam már, pláne, hogy vendégek jöttek tegnap és ezer dolgom volt.... :?

Anyukám szerint pár hét múlva adhatnék Majának almapürét, mert állítólag én már 6 hónaposan bablevest ettem... :shock: Igaz neki nem volt teje, de ti mit gondoltok erről a 6hónapig csak anyatej dologról?!!?

bingii

sziasztok!

Na,én is csatlakozok hozzátok,vagyis a szólásokhoz!

Lafi!Én szültem is meg nem is.Nekem nem volt jó élmény,mert császárra készültünk az utólsó hetekben tudod,és a dokim kérte is a vezetőt,de nem engedte,kínlódtunk végig,és amikor már ugy látszott hogy baj lesz,akkor rohantak velem,és semmire nem volt színte idő,én meg azon izgultam,nehogy baja legyen a babának.

És a dokim bocsánatot kért tőlünk,hogy így lett a szülés,holott ő nem is volt híbás,sőt nagyon is toppon volt,hanem az osztályvezető volt a szemét,mert előző napon több olyan császár volt állítólag,ami nem teljesen indokolt.De ha baja lett volna Orsinak nem is tudom kinek mentem volna
neki.

Szopi!Hát nem tudom.Tegnap vpltunk vizsgálatokon,és volt egy csomó kisbabás anyuka,és tényleg azt kérdezik egyből hogy szopik-e,és mennyit.Fejsz-e le.......És ha valaki mondta hogy kap tápit is,akkor ugy néztek rá,mint a nem is tudom.

Ezt a dolgot én is utálom.
Sajna nekem sincs már sok tejem,veszekszik a cicimmel,nem alszik rendesen,nyugtalan időnként.Vagyis lenne,de nem szívja egyáltalán.

Anyósom is azzal cseszeget,hogy meg ne próbáljam pótólni a tejet tápival.És hogy 6 hós koráig csak szopjon,mert a lánya is azt csinálta.
Örülök ha még egy hétig tudom szoptatni.

Na sikerült engem is felhúzni a kajával :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

És mindjárt jön a drága anyos.

Lafi!Könnyek mególdódtak?

Kép
csiperke

Na, ezért mondom én,hogy lárva arccal a pofájukba kell mondani, hogy igen szopik..stb. Ha meg a cumisüvegből kell éppen akkor megetetni, na bumm. Fejtél otthon,mert nem tudtad,hogy pontosan hol ér a kaja idő.
Az a szemétség ebben,hogy amúgy is kivagy ,hogy van tejed vagy nincs tejed, és akkor még ők is rátesznek egy lapáttal.

Jelentem: mi ma igencsak nyűgösek vagyunk, alig alszik, ha alszik,akkor is csak kézben hajlandó. Becsempészem az ágyába és ott még kemény fél órát ráhúz.
Most éppen hagyon bömbikézni egy kicsit..... :roll:

A hozzátáplálásról olvastam. Egyikben egy gyermekorvos a szorulásos gyerkőcöknek ajánlotta a gyümipépeket. Leírta,hogy 10 évvel ezelőtt már az 1 hónapos babáknak is adták,és hogy meg tudták emészteni.
Vendég

Jesszusom! Lafi! Mi van a könnyekkel?
Vendég

Könny rendben, már láttam könnyezni!!!!

Bingii, hozzátápiról mindenki máshogy gondolja, mi már jó ideje etetjük, és semmi baja.

Blo, mi kettőször adunk neki!!!!és néha egy két fali gyümi reszelve ha menetközben éhes!!!
Vendég

Aha...
Én úgy láttam,hogy éhes maradt a gyümi után, de tudod nem merek neki többet adni. :roll:
Vendég

Egyik gyerkőcöm sem akar aludni, bezzeg én!!! :twisted:
Vendég

Ja és Bingii, én dec 24-én voltam pont 6 hós, és karácsonyi halászlét ettem...

ma fini spenót volt, a végén be ia kakiltunk...mindig délben a főzi után kakilunk :lol: ez mára hagyománnyá vált.

én sem fogom elárulni hogy hozzátáplálok, azt mondom, persze annyi tejem van hogy csak na!észrevettem, hogy ekkor tartják jó anyának az anyát, hát akkor tessék!kivi vagyok, azok is hazudnak-e....tutti.

olvastam egy topikon, hogy ők 6 hó után táplálnak hozzá, szép lassan, ami még oké, ők ezt a divatot követik, DE HOGY ÚGY CSINÁLJÁK A FŐZIT HOGY SE SÓ, SE CUKOR, CSAK ÚGY ALANATÚR....hááát én nem enném meg...az enyém olyan finom, sós és cukros hogy a gyerek csak úgy cuppog és még én is megenném........mit várjak el egy gyerektől ha magam sem enném meg.........

Blo, szóval mi úgy etetünk hogy regel táp, 1kor főzi (sütőtök répával, spernó-sóska-saláta csicsókával vagy krumplival, ha csicsókávl akkor nem kell sózni, mert az sós eleve, paradicsom csicsókával v krumplival, borsó csicsókával v krumplival, cukkini-padlizsán csicsókával v krumplival...eddig ezeket ettük, mert más nem volt a piacon...sáragrépát krumplival v csicsókával nem eszi meg,mint ahogy a céklát krumpliva v csicsókával sem), aztán 17 órakor tápi, 20.30 gyümiturmix....közben ha éhes valami gyümi, de nem turmix, tehát nem mixgyümi, hanem csak egyféle!

Csipi, ne foglalkozz vele, írtam korábban én úgy oldom meg, hogy ha itt van, mindig bólogatok, helyeslek neki , így nyugi van!
Vendég

Tényleg letagadjátok??? Zsír!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Lehet, hogy senkinek sincs teje csak mindenki hazudik!!!!!

Én akkor majd ha megyünk ultrahangra akkor egy kurva nagy félliteres korsú vizet fogok ráönteni a mellemre és azt mondom, hogy eláztatta a tejem annyi van!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pedig már ma 3 litert leadtam a tejgyűjtőbe és még így is!!!

Nálunk Dorci dettó mint blongyinál,csak kézben, ahogy lerakom vége... a szél...

Én beleraktam egy fél kanál cukrot a tápjába ,hogy egye ,mert 50 max amit eszik lenyomott 100-at. úgyhogy vérrossz anya vagyok. :lol:

megkóstoltam a tejem és hozzá igazítottam az ízét...
ndombi

ndombi: na látod Anyatárs! megy ez neked!!!
Ezzel kapcsolatban meg ezt a leírást találtam a 3 hónapos kornál, vicces :D

Alvás
A szakkönyvek és a szomszédasszonyok, továbbá anyósod szerint ilyenkor már át KELL aludnia az éjszakát. Na persze... De hiszen azért van két füled, hogy az ilyesmi az egyiken bemenjen, a másikon meg kijöjjön. Nem fogja átaludni az éjszakát. Miért, te sosem ébredsz fel? És mindig sikerül visszaaludnod? Soha nem keltél még fel pisilni, tévézni, inni valamit vagy csak olvasgatni? Ne gyötörd magad önváddal, marcangolással. Minek? Akkor aludni fog a baba? Ne bosszankodj. Mire kamasz lesz, vaslapáttal sem fogod tudni kiverni az ágyból. Azt a kis időt pedig féllábon is ki lehet bírni - akár hiszed, akár nem (nyilván MÉG nem).

De ha végképp nem tudod elviselni a sok hihetetlen történetet csodálatosan alvó csecsemőkről - találj ki te is egyet, nagyon vadat, és terjeszd. Körülbelül uigyanannyi lesz a valóságtartalma, mint az övéknek...

Viccesen van leírva jó pár dolog....
Vendég

Lafi: ahogy leírod ezeket a kajákat komolyan mondom, hogy megéhezek tőlük és csurog a nyálam :lol:

Tej: ha rendesen eszek akkor van tejem és "ömlik". Szegény gyerek amilyen mohó olykor fulladozik annyira folyik a mellemből. De amint nem eszek, egyből vizes lesz a tej vhogy és hiába eszik a gyerek átfolyik rajta szerintem...rájöttem, hogy tegnap is ez lehetett, mert ma ettem és kaja, játszás után alszik mint a bunda...szóval muszáj enni!

bingii

Csajok!

Jó ez a tejes hozzászólás!de tényleg azt kell mondani,tegnap tapasztaltam.
Akkor én is hazudok ezek után. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja,és az alvásról is töröm a fejem a tőrténrthez.

Komolyan:Tényleg enni kell ez is igaz,én is észrevettem,meg inni is,ami nekem nagyon nem erősségem,régen egy pohár vízzel kibírtam.

Lafi!Nekem ez nem megy.mosolyogni,bólógatni.írigyellek érte nagyon,téged biztos imád anyósod.tényleg bírjátok egymást?

Jó hétvégét.

Kép
csiperke

Blo én eszerint a hozzátápi tábla szerint haladok szó szerint kivéve a húst:
http://www.nlcafe.hu/kalkulatorok
itt van középütt mit ehet a baba címszó és ott kereshetsz kajákra, gyümikre és kidobja, leghamarabb mikor lehet adni enni.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?