Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Nem nagyon értem a gyerekek ízlését, de azt levettem, hogy a nyers alma 90%-ban nem jön be. Mielött elkezdtem hozzátáplálni, a barátnőm figyelmeztetett, hogy ő úgy járt a nagyobbik fiával, hogy erőltette a nyers almát. A mai napig nem eszi meg a gyerek, pedig már 8 éves. A 2.-nál párolva kezdte, úgy elfogadta a pici.
Én is így csináltam és mostmár elfogadja Ádi nyersen is, bár nincs megveszve érte.
A sütőtök meg sztem zöldségnek minősül, mitöbb, főzeléknek... a védőnőtől tudom :shock:
Zsu: a sárgarépát Ádi sem eszi meg magában. keverj hozzá sárgabarackot.
A finomfőzit őszibarackal próbáltam, nálunk úgy sem jött be. Próbáld esetleg úgy, vagy ahhoz is sárgabarackot.
Én elkezdtem a húsos kajákat. Azt már írtam, hogy a burgonya- csirkehússal lett a legjobban utált étel. Viszont a sütőtök-csirkehússal bejött.
És megmondja a dokid azt is, milyen formában juttasd be a gyerekbe a "nem eszem meg" kaját? Ettől a csirkehúsos krumlitól Ádi ökölődött, nem volt hajlandó lenyelni sem. Az a véleményem inkább, hogy más ízekkel keverve kell próbálkozni, nem erőltetni magában, mert ha nem esik jól neki, még hányni is fog.
(ha nekem meg kéne ennem a nokedlit csirkepörköltel, sztem még be is sárgulnék. A gyerekek is hasonlót élhetnek át)
Panka sokkal nagyobb, mint unokatesó. Asztem sokkal idősebb is nála.
Macsek: aham, én írtam az anyára nem mosolygunk. Hamar el fog múlni. Valszeg a többiek akiket kevesebbet lát most érdekesebbek.
Kati: van ám pofavágás. Édes Marci :D
Prücsi: egy hős vagy a szememben, hogy önként elmerészkedsz fogorvoshoz és még ki is bírod a bizergálását.
Hajni: de kiszámíthatatlan Lilla. A sinlacra nem szomjasabb? Mennyiben más az összetétele, mint a tápinak? Ha nem sokban, sztem nem gáz, hogy csak ennyi tápit eszik meg.

Ha álmos elalszik, ne borzoljuk az idegeket...Dehát evvan! :wink:
Viszont van mellette az Anya, ne hagyj egyedül, mert nyöszörgök, utánna ordításba kezdek. És ez egész napos program.

Kép
Kép
gabcii

No, sziasztok! Tegnap megjártuk Debrecent a két kicsivel, Levi oviban volt.

Ákosnak tegnapra boldog névnapot!

Mi vettünk asszem 2 éve Levinek karácsonyra egy diavetítőt, mert az én gyerekkori diafilmjeim is megvannak. Vicces, hogy mindegyiknek a végén ott van, hogy 13 vagy 14 Ft. :lol: Most meg láttam, hogy újonnan 900-1000 Ft-ot is elkérnek egyért...A diavetítő sem volt olcsó, úgy emlékszem, hogy 10000 Ft körül volt. De megérte, nálunk este van, hogy azt választják, hogy vetítsünk. Külön élvezet, hogy megengedem, hogy tekerjék, és már Réka is ügyesen odatekeri a következő kockához.

Talis képek nagyon tetszenek, még mindig irigy vagyok... :(

Zsu! Panka is nagyon cuki a képeken! És igazi kis álombaba lett, ha még a tali után is jókedvű volt a férjed munkahleyén!!! :lol:

Kati! Boti ugyanígy szopja a mutatóujját. Nálunk Levi nem szopja az ujját, Réka a középsőt és gyűrűst egyszerre, Boti a mutatót, elég vicces.

Kat! Hogy haladsz a szakdogával? És meggyógyultatok? (Én is 3/4 6-kor keltem, azaz Boti keltett.)

Bocs, többre most nincs időm. Holnap elutazunk 1 hétre Miskolcra a nagybátyámékhoz, mondanom sem kell 3 gyereket meg magunkat összepakolni nem lesz egy rövid menet...Úgyhogy lépek mosni, vasalni stb...De nem szabadultok meg tőlem, onnan is fogok tudni írni, már ha hozzájutok a géphez. :roll: Pá!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Bea: jó utat nektek. A nagybáttyádéknál mekkora a család? Hogy fogtok elférni?

Tudom it felejtettem el!
Ákosnak tegnapra Boldog első Névnapot!
Valami van a levegőben. Fél nyolc helyett, fél 7-kor keltünk. Mostanáig nagy munka folyt, aztán csönd lett. :D
Móni: te férjed is beteg? Enyim párom is. Jobbulást neki(k)
Aszonta , csak egy rövid leltár erejéig megy be... kíváncsi leszek.

Kép
Kép
gabcii

Ja, tudom, még mit akartam...Szerdán megint szuper volt a torna, a hátizmokra mentünk rá, most olyan jó kis izomlázam van a hátamban! Tényleg már az jó, hogy kimozdulok, és a férjem is egy drága, mert rohant haza, hogy odaérjek, és mire hazaértem a 2 kisebbik már megfürdött, Levinek meg már megy magától is, úgyhogy már csak altatnom kellet a kölköket!

Andi! Sajnálom a rossz hírt, és megy a drukk, hogy Gyula találjon új munkát! Rossz lehet a bizonytalanság a 2 kicsivel, az új lakással, de remélem, megoldódik hamar a dolog!

Hajni! Ha Lilla hízik, sztem nem lehet gond. És ha jól emlékszem, hízik, ugye?

No, tényleg léptem, a mai napom elég sűrű lesz! :arrow:

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Szasztok!

Este elaludt, sírás nélkül, némi nyöszivel... ki érti ezt?

És vmi tényleg van a levegőben mert mi is fél 7-kor keltünk, pedig már kezdetfél 8-ra visszaállni!

Ákosnak én is boldog névnapot kívánok utólag!

Ja állítólag nagy mozgásfejlődéskor se bírnak jól aludni a gyerkőcök, hááát Dorka lehet, hogy ezzel küzd.
Ma megpróbáltam visszaaltatni és a szobájában maradtam... nyöszörgött, bealudt 2 percre, majd elkezdett rugkapálni és álmában oldalra fordulni... (ágya mögötti heverőn feküdtem és néha leskelődtem) remélem hamar megfordul és addig is nem kelti magát a forgás-próbálgatással.

Jutta

KépKép
jutta

Na, utolsó, mire megírom, mindig ír valaki! Gabci! Már csak ketten vannak a nagynénémmel, unokatesómék már külön laknak 2 kislánnyal, akikkel az enyémek olyan jól eljátszanak! Elég nagy a lakás, 2 szobát is ide tudnak adni, úgyhogy én leszek Botival, a 2 nagy együtt, és persze majd ott is megy a vándorlás, mint itthon... :lol: És még ki kell használnom, hogy mehetünk, mert az oviból még lehet egy-egy hetet hiányozni, de jövőre az iskolából már csak indolkolt esetben...Szép napot!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Fejjel lefelé is megnézem a világot!

Kép

Hé hát ne fényképezzél hát pucéran vagyok!
Kép

Narancsozok egyet!BIBI!

Kép

Anya szelőzteti a szobát! Kép

Apával tévézünk anyának egy szót se!
Kép

Kép

Kép
mogyoland

Bea: Botondnak boldog miniszülinapot!

Kép

Kép
mogyoland

Mogyo! Ágikának is! Puszi a mosolygós arcára!!! Ismét jók a képek! A TV-zős tetszik a legjobban, mintha tényleg ezt gondolná Ágika! :lol: Jaj, nem akaródzik ez a pakolás, nagyon nyomott vagyok, és így még jobban utálok vasalni. Pedig muszáj lesz, ha menni akarok. Márpedig akarok nagyon! Na, megyek, ráveszem magam valahogy. Még egy kávét csak nem akarok, csak szoptatok, vagymi...

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Kati, mééé altatjátok szegény gyereket, ha nem is álmos? :lol: :lol: :lol: Nagyon cuki Marci a kis duci kezével!

A diavetitésnek szerintem a hangulata nagyon jó! Lesötétitett szoba, a diavetitő fénye és illata (mert emlékeim szerint annak olyan egyedi illata volt, ahogy az ember bekapcsolta), a film gondos kiválasztása, befűzése, tekerése, szóval minden apró részlet. Ezt egy mese a TV-ben nem helyettesitheti.

Hajni, nemtom, hogy elég sűrűre csinálom-e, többet raktam, mint az előirt, de még igy is folyt. Azért nem merek többet, mert a tápszerekre rá van irva, hogy a nem előirás szerinti keveréstől baja lehet a gyereknek. Mondjuk ezt is furcsállom, de a Sinlac-ra ez nem igaz??? :roll:

Gabci, dokinő is ezt mondta, hogy keverjem gyümölccsel a zöldséget. Csak nekem olyan furán hangzik répa barackkal :roll: Persze az ő izlésük még más, ki fogom próbálni. Fura,hogy Ádi a krumplit csirkével nem eszi, pedig a krumpli olyan semleges izű. Arra is gondoltam, hogy a főzelék sűrűbb, más az állaga, talán azért nem eszi Panka. Mert ahogy a szájába teszem, szinte megmerevedik, rázza a hideg és nagyon szerencsétlen pofikát vág. A gyümi higabb, levesebb. Nemtom.
Az "anya ne hagyj egyedül" játék nálunk is állandó, szóval ettől még a "ha álmos, alszik"-ért nem utállak kevésbé :lol: :lol: :lol:

Bea, jó utat nektek! Nem irigyellek a pakolásért! El se tudom képzelni hogy fértek be a kocsiba, 3 gyerek + a cuccok. Mi amikor Pápára mentünk, annyi cuccunk volt csak az 1 gyerekkel,hogy már egy gombostű nem fért volna be :shock:
És te tornázni jársz 3 gyerek mellett??? Ügyes vagy, hogy igy be tudod osztani az időd! És a férjed nagyon rendes, hogy igy ellátja a gyerkőket addig!

Mi mostanában 5 és 6 között kelünk, tudj' Isten miért. És nem is alszik vissza.

Viszont elkezdtem a 'nevelését'. Tegnap 1x se volt ölben altatás, csak kiságyban. Ma reggel már szépen elaludt kb 10 perc alatt. Előtte picit játszom vele a kiságyban, aztán cumi be, popsi paskolgatás, dünnyögés indul és már alszik is.

Ja, és beléptünk a sikitozósok táborába. Tegnap rájött, hogy tud sikoltozni, azóta azt próbálgatja állandóan :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ágikának és Botinak boldog hófordulót és Ákosnak utólag boldog névnapot!
Jolka, merre vagy?

Ágika nagyon cuki a képeken, mint mindig, de a legjobb a nagyágyas-szellőztetős. Kis minimanó :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Köszi szépen!

Szerintem csak akkor lenne gond ezzel a higitással ha nagyon higra csinálná valaki folyamatosan!

Én rend szerint 6 és kb. fél kanál tápszert keverek be 200 millinek ,hogy sűrűbb és laktatóbnb legyen !De csak estére!

Kép

Kép
mogyoland

Mogyo:
nagyon édes Ágika!

Zsu:
a tápszerre ez azért van ráírva, mert ha több port raksz bele, akkor kiszáradhat a gyerek, mert, h kevés a folyadék neki vagy valami ilyesmit mondott a doki. De mondjuk szte ezzel sem kell foglalkozni. Pl. nagyzabás gyerekeknek ő azt szokta javasolni, h több vízhez rakjon tápit. pl 180 ml-hez 6 kell és ő rakjon 200 ml-hez 6-ot.
Sinlac:
igazából, ezt már írtam, az van rajta h x evőkanál.
Nekem van olyan kanalam,ami kb duplája a másiknak. Akkor melyikből is kell az x kanál? :wink:

Kép
Kép
h@jni

Mogyo, mivel adod? Kanállal? Mert úgy nagyon folyós lesz!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hát én tápiról beszélek és ahoz van ilyen mérce vagy mi!

Kép

Kép
mogyoland

Ok, de mivel eteted meg Ágikával? Üvegből vagy kanállal?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Tápszer üvegből!

Bébiétel meg tejpép kanál!

Hajni: azon gondolkodtam ,hogy van az aventnek tanulóivós csörős pohár (végül is szett az átszoktatáshoz)
Ha azzal probálnád meg a tápit lehet ,hogy nagyon érzékeny az inye, és abból csak jönnek!
Vagy hülye vagyok és ugyanaz mintha pohárból itatnád végül is!

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok,
Na a "valami van ma a levegőben mert mindenki korábban kel": mi 3/4 5-kor, és nem aludt vissza, és éjjel is kelt. Jutta, jó hogy írtad a mozgásfejlődést, én is rögtön erre gondoltam, mert ugye tegnap megkezdte a kúszást hátrafelé, meg többet is evett jóval a szokásosnál. De lehet megint a hidegfont, az van ugye?
Lányok, ezeket a kajakeveréseket hogy csináljátok? Kétféle üveges bébiételt kevertek össze, ha az egyiket magában nem eszi?
Egy neten talált babaszakácskönyv szerint ha a babának nem megy a kanállal evés, akkor nem érett még meg a hozzátápira, és fordítva is igaz.
Bocsánat, hogy most nem reagálok, de délután rendesebben visszaolvasok.

KépKép
kertikiri

Hát nállunk nagyon gyönyörűen eszik kiskanálból!

Én nem keverek semmit igaz nállunk eddig minden izlet neki!

Múltkor nállnuk is extremen evett de megint visszavett!
Bár egy üveg bébiétel simán lemegy a pociba!

Kép

Kép
mogyoland

Kanállal evés nálunk is szépen meg, kivéve a Sinlac és az emlitett bébiételek. A gyümölcs és a sütőtök az jöhet :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hát én most az alma-őszibarack-rizst akarom kiprobálni neki az mégis laktatobb!

Kép

Kép
mogyoland

Kriszti: jó is, hogy felhoztad ezt a kanállal evést. Nem tudom ki kérdezte még jó régen ( talán gömbi), melyik gyerkőc hogy eszik kanállal.
Nálunk is megy szépen, illetve csúnyán, de nem a teknikával van a baj, hanem az evés közbeni cica csodálással és minden más nézegetésével.
Nem lecuppogja Ádi a kanálról a pépet, hanem én már kezdettől belerakom a szájába és szépen le nyeli.
Hajni: még arra gondoltam, hogy adhatnál Lillának alma levet (hippest pl) tea helyett. Finom az íze, hátha megissza. és akkor a folyadékpótlás kipipálva. ( vagy hülyeség?)
Zsu: nekem is bizarr ez a kevergetés, de ízre nem rossz(abb, mint magában). És úgy bejön a gyereknek.
Kriszti: fél-fél üveg bébiételt szoktam össze keverni.
Mogyo: nekem a ne fényképezzél, pucér vagyok a kedvencem :lol:
Ágikának és Botondnak mi is Boldog 5. hónapot kívánunk!
Zsu: sztem Panka is az édes ízt keresi, nem az állaggal van baja. A sütőtök is elég sűrű, mégis szereti...

Kép
Kép
gabcii

Még ezt a képet szeretném megmutizni. Sztem olyan aranyos :D

Pihi Apával
Kép

Kép
Kép
gabcii

Gabcii:
próbáltam én már őszilevet, almalevet, simán, vízzel higítva. De semmit!!
Még vizet, ha kanalazom pár kanállal...
Marci ugyan ilyen volt...

Most fizettem a patikában 50 ezert. :evil: :evil: :evil:

Mogyo:
a csőrös poharat is szívni kell nem?
Sztem még jobban, mint a cumisüveget.
Rendeltem egy tuppert még 2 hete, elvileg jövő héten megjön..

Kép
Kép
h@jni

GAbcii: nagyon édi Ádi az apukájával :lol: :lol:

Nézzétek meg ezt az oldalt, h a érdekel vkit. Én asszem rendelek egy ilyen pokrócot Vilkónak névnapjára :lol:

www.takoo.hu

Na, lépek is. Most üvöltés-mentesen aludt el Vilkó, kapott egy plüss egeret, azt gyömöszölte elalvás közben...

Időjárás: :evil: :evil:

Pá!

KépKép
1macsek

Zsu:
Te a sinlacot magában adod??
Mert azt lehet ám gyümivel, szval ha Lilla is enni fog már gyümit, akkor én is keverni fogom. fele-fele arányban.
Marcival is így csináltam, amíg megette a gyümit. Utána kaptam magában...

Kép
Kép
h@jni

sziasztok
mi is lassan lelépünk hétvégézni a szüleimhez, de én nem is elszek hétvégén.

tápi: én nem merek eltérni a dobozra írt keverési aránytól, Mogyó. miért kellene sűrűbbre? :roll: :shock: :shock: :shock:

Hajni, 50e? tyű! hagytál a nyugdíjasoknak is vmit? ;)

Gyula nevében köszi a drukkokat.

narancsevés: Mogyó, a képek irtó cukik, de nem értem a hozzátápis hozzáállásod, h őszinte legyek. ha jól tudom, a narancsféléket nem javasolják kb 1 éves korig. de persze Te tudod....

névre szóló takaró: haversrácnak van és nagyon tutkó. én névnapra ajándékba kérnék a helyedben, Macsek... hihihi.
filmek cenzúráva: láttam múltkor egy kb Z kategóriás zombis sci-fit (sztem paródia volt), és abból is hiányoztak a véres részek. egyáltalán nem lehetett érteni. azt hittem, én vagyok a hülye, de Gyula elmondta, h működik ez manapság. én ehzt nem értem, no. Móni?
ja, Macsek a plüss egérrel próbálod kiváltani a piros cumit? üttttyes ;)

na, ébredezés van. lassan indulunk is. mindenkinek egészséges férjes, üvöltésmentes szép hétvégét!
:arrow:

Kép
an°°di

Sziasztok!
Máskor is emeljétek ki légy'szi, h kinek mije van, így nem tudok elsiklani felette!
Szal: Ágikának és Botinak üdv az 5 hónapos klubban! :wink:
Bea, jó utat Miskolcra! (A fél családom ott lakik! :wink: )
Gabci! Szupi a kép (apával)! Jól van az embered?
Mogyo! Hű, ti már a narancsnál jártok? :shock: Az én Jankám meg még azt se tudja mi az az alma! Van itt rajtunk kívül még ilyen lurkó? Már mint aki még semmit nem is kóstoltatott?
Mer' hogy lassan kiszorulunk a beszélgetésből... Mit-mivel-hogyan... Nálunk egyelőre a ciciből tápival, vagy csak ciciből a kérdés! Szerencsére! (Bár tud kanállal enni, szopisztrájk idején próbáltam, ugyi! Vagyis akkor kéne neki a hozzátápi. Viszont éjszaka meg alszik... Akkor meg mégsem kell neki... Hű, most légy okos Domokos! Majd kap, eljön mindennek az ideje! :wink: )
És csak lesek itt a pépes, meg hogyan keverjem a dolgokat részen. Én a leírás alapján keverem a tápit. (Arra gondoltam, tán nem véletlenül írták rá... :roll: ) És ennyi! És én hülye vagyok, mert én még sterilizálok is. Bár megjegyzem: nekem nem túl nagy fáradtság, akkor meg mér'ne! :wink: Mondjuk ha úton vagyunk, akkor előfordul, h hideg (szobahőmérsékletű) vízbe keverem a tápit, ennyi a lazaság. De akkor előtte úgyis szopizik, vagyis kap "főtt ételt". ( :wink: Jolka) Szal kicsit szögletes vagyok ebben, mi? (Vagy ebben is?)
Ja és a súly meg a fejlettség között nincs egyenes arányosság! Pl. Ákosnak már hónapokkal ezelőtt kellett volna hozzátápiznia! Tényleg Jolka, mikor kezdted/kezded a hozzátápit?
És végre legyen már egy lány is a Jankán kívül a 8 kg fölötti klubban! (Hát ugye a talin mondtam, de itt is kihirdetem, h Janka már több mint 8300 gr!) És Andi mérése szerint kb. 71 cm. :wink:
Na megyek és a hétvégén még mindig vendégjárás lesz nálunk! (Ugye, ha az ember vénül azt lehet sokáig is ünnepelni! :wink: )
Macsek! Nagyon helyesek a takarók!

Kép
ermoni

Andi:
jahhh
2 oltás, cebion csepp, Marcinak fürdőolaj, 1 tejpép azt szeva 50 ezer. :evil: :evil: :evil:
Utána voltam postán, hülye csekket..
tényleg csajok, Ti mennyit fizettetek februárban fűtésre?
nekem január 44 ezer, most 56 ezer. Azt hittem seggreülök. :x :x
a fűtés 21-22 fokon van, gáz.

Kép
Kép
h@jni

Hajni! Egyszerre írtunk! :wink:
Öööö én nemtom mennyi a fűtésszámlánk, mer' a férjem fizeti a csekkeket! :oops: Jó dolgom van, mi? (Mondjuk kicsit sokallom a Tiéteket Hajni, mer' hogy nem vonyítottak a farkasok a kert alatt...)
És lesz új telefonom! 8)
Na, balra el! Talán este... :arrow:

Kép
ermoni

Hajni :shock: mit vettél, Lillának kaját? :shock:
Mogyó, arik a képek, nekem is a tiltakozós a kedvencem :-)
Csőrös pohár: elvileg nem kell és nem is lehet szívni. Ez a normál poharazás előszobája, ill a cumisüveg kiváltása. De aki tud rendes pohárból inni, annak szerintem kár lehet a csőröshöz visszalépni. Mi nem tudunk még kanalazni sem, mert tolja ki a nyelvével a cuccot a szájából. De szerintem kezdem a gyakorlást, eleinte vigantolos tejjel (azt mostanában cseppentettem, pedig lehet jobb lett volna ha szokja a kanalat).
Hajni, milyen oldalon rendelted a tupperes poharat?
Gabci, hány csomag az a habtapi ami múltkor a képen volt?
Andi, jó hétvégézést, Gyulának meg drukk.

KépKép
kertikiri

Móni, mi még nem kóstoltunk semmit sem.
És még hónapokig nem leszünk szerintem 8 kiló felett sem :lol: Szerintem duplázni sem fogunk 6 hósan.
Fűtés nálunk tuti kevesebb, de nálunk is Csabi fizeti, mondjuk szerintem biztos kisebb is a lakásunk.

KépKép
kertikiri

Nem tudom mi van. Ádinak majd 1 órája ennie kellett volna, helyette szunnyant.
Hajni: nálunk nem az az érdekes eddig mennyit fizettünk, mennyi lett a végelszámolás?! Hú, le sem írom.
Pont ma beszélgettünk Apával, milyen szemét dolog, hogy egyes betegségekre megvan a védőoltás és csak pénzért kaphatod meg... :evil:
Móni: Janka nagyobb, mint Ádi :wink: Hosszra enyém gyerek olyan 73 körül, de "csak" 8 kiló. :wink: Jó nehéz a kis seggük. Nekem gyakran fáj a derekam és a kenguru sajna már régóta szóba sem jöhet.
Apa meg nem tudom hogy van, még nem ért haza... gondoltam én, hogy mennyire lesz rövid a munkanapja ma.
Macsek: nekem is nagyon tetszik a takaró.
Andi: jó utat, kellemes hétvégét.
Timi, Jolka, merre???

Kép
Kép
gabcii

Kriszti: Sparos habtapi. 10 db-os csomagolásban van és 3 csomag
Valszeg azért ment nálunk ilyen hamar a kanalazás, mert egész picikéntis kénytelen volt kanálból lenyelni a gyógyszert.
( a hasfájásra a papaverines oldatot)

Kép
Kép
gabcii

Móni:
hehe, ha az 1 negyed kanál reszelt alma amit kiköpött hozzátápinak számít, akkor egyedül maradtál. :lol: :lol: :lol:
sztem ha van tejed, megissz a tápit és 8 kg felett van, akkor még nem igazán igényli a hozzátáplálást. De ezt úgyis tudtad, nem??
Mármint, h ez a véleményem. Ha meginná a büdös kölke a tápit és nem bukna tele 2 pelenkát akkor én sem adnék neki se sinlacot,se tejpépet...

Kertikiri:
milyen kaját és hol vettem?? vagy mivann?
szőke vagyok, de ezt már mondtam. :wink:
tupper: anyum barátnőjétől rendeltem.
És Lilla nem tud pohárból inni, kanalazni meg nekem nincs ingerem. :oops:

Csőrös pohár: nekünk Marcinak Nuby volt, de annak pont az a lényege, h nem csöpög, szval ha lefordítom semmi nem jön belőle, most akkor ha nem szívja, akkor hogy jön ki belőle??

Kép
Kép
h@jni

feladtam, cumi a szájában és alszik... remélem legalább éjszaka maradnak az átalvások...

Jutta

KépKép
jutta

na jó sokat írtatok reggel óta!
A lényeg, Matyikának már nincs húemelkedése sem, szóval tuti az oltástól volt lázas.

Móni, Maty se kóstolt még semmit anyatejen kívül, és ő még tápit sem. szóval nem maradsz le semmiről. Én még nem érzem, hogy kéne neki a hozzátápi. És Húsvét előtt semmiképp nem akarom elkezdeni, mert megyünk anyósomékhoz, és ha nem vagyok otthon, nem igazán szeretek még egyéb cuccokat is vinni, hogy etetni tudjak, kicsit macerás. Egyszerűbb a "ha kell előveszem". és cuppanás a cickóra. Ja, és TT cumisüvegből eddig csak anyu tudta megetetni. Tőlem abból nem fogadja el a tejcit.

Sinlacot én is mindig gyümivel adtam Gerinek. Ez igaz az összes pépre is, oda is lehet gyümit nyomatni.

mi is 2x keltünk az éjjel. Pedig mostanában voltak átalvós éjszakáink

Gabci, köszi a kérdésed, haladok a dogával. Amit még tavaly írtam, vagy 40 oldal annak a fele elment, mert most olvasva már nem állja meg a helyét. Most meg jól benne vagyok a sűrűjébe.
apucis kép nagyon ari! :wink:

Mogyó, aranyosak a képek, az apucis is nagyon édi! :wink:

Bea, jó utat, vigyázzatok magatokra!

Na el :arrow: tanulok!

Kép

Kép
katherina

elég hideg van, 10 perc után behoztam Matyikát az erkélyről, most rányitottam az ablakot, így alszik

Kép

Kép
katherina

Állj, nem kap narancsot csak pár cseppet és leraktam az ágyra Ő odanyúlt felvette és már szívta is!

Csak estére szoktam egy picivel többet rakni a tápiból kb.fél kanállal ,hogy laktatóbb legyen de nem mindig!

Gabciirtó jó kép AMIT FELRAKTÁL!

Kép

Kép
mogyoland

Nadi kint van, itt 12 fok van. Kat, miről írod a dogát?
Hajni, a gyógyszertárra gondoltam, hogy ennyiért mit vettél, de közben már írtad, hogy az oltások kerültek ennyibe. Azt gondoltam megint mindenféle tápikat meg teákat próbálgatsz Lillának.
Csőrös pohár: na mindjárt felteszem azt a könyvet amiben olvastam.

http://www.kismamablog.hu/konyv/babaszakacskonyv.pdf

Gabci, köszi a habtapi választ.
Apával kép nagyon idilli! Nekem a Kati-Marci képek is nagyon tetszenek. Imádom az ilyen bújos képeket, Nadi valahogy nem ilyen már. Talán majd ha nagyobb lesz, és jön a szepa korszak :) Az mikor lesz akutális, tudja valaki?
Szerintetek mennyire gáz az, ha nem duplázunk 6 hósan? Figyelembe véve, hogy Nadi mekkora súllyal született, remélem h nem gáz. De már hetek óta 10 és 14 deka között van csak a heti gyarapodása, és most, hogy elkezdett így mozogni már ennyire sem számítok. Így éppencsak megközelítjük majd a duplát számításaim szerint. Védőnéni volt tegnap (tök rendi, szerdán mennem kellett volna de a tali miatt nem mentem, meg azért is mert nem volt a vakcina a gyógyszertárban, erre eljött, h mi van velünk.) Szóval azt mondta, hogy a 10 deka / hét az még simán jó, az az alsó határ, és egyszer-egyszer belefér ha nincs annyi se, de ha heteken át nem hízza meg a tizet, akkor már gondolkodni kell a következő lépésen. Egyébként fel vagyok már tankolva hippes 4 hós kajákkal, mert anyósom 3 hós kora óta szállítja :lol: persze én az az elvetemült vagyok, aki maga akar pepecselni azokból, amiket lehet a bio piacon kapni. És bár látom, hogy mindenkinél negatív elsőre az alma, én mégis azt fogom szerintem elsőre adni.

KépKép
kertikiri

És Ágikának és Botinak boldog hófordulót!!!

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Köszönöm Ákos nevében is a névnapi köszöntést!!!

Nálunk minden ok, most Mutiék töltődünk fel.

Ja visszaolvsasás = a 0-val. Csak csippegetés van.

Tehát, Hajni, nem rád gondoltam mikor írtam. :) Hanem magamra. Hogy milyen jó volt anno cumizni. :) 3 évesen meg volt annyi eszünk, hogy ne lógjon a szánkba, csak lefekvéskor itthon. :) Oviba pl. én sem engedném, na meg nálunk anno nem is engedték.

Andi!
Na ez most nem jött jól nálatok. De szeritnem most szerencsés csillagzat alatt vagytok, Gyula talál sokkal jobb állást, meglásd. ;)

Talis, és egyéni képeket megnéztem, nagyon tetszik!!!!

Bocsi, csajok, de lassan építgettem lefelé a fórumokat....:( Időm sincs, más elfoglaltságok is jönnek. :) Nem gondoltam volna valaha, hogy ilyen jól bírom nélküle. Pár hónapja belepusztultam volna, ha egy hsz-t is kihagytam volna. :)

Móni, csak a kedvedért csináltam a srácokról képet. :).....
bocsi, az öcsém kábele nem jó az én gépemhez...
Na majd legközelebb.

Nálunk, Ákos és Manó jól van. Ákos az ágyrácsba vagy a tornázóba kapaszkodik és húzza fel magát ülő helyzetbe. Minden nagyon érdekli, azért még kell gyakarolnia. A puszit dobunk, cuppog visssza. :) Imádja Manót. Most kapott Márkó egy dokis táskát, Ákoson gyakorol, aki nagyon élvezi, hogy foglalkozik vele.
Hozzátápival leáltunk...
Pár napja, dokinál voltunk (tanácsadáson csak), mert Ákos majdnem 1 hétig nem nagy dolgozott. MÁr idegeskedtem, mert nálunk naponta 2-3 x van. Ilyen egyik fiúnál nem volt. Tehát kaptunk kúpot, az alternatívákat már itthon kipróbáltam de semmi. Szerencsére a kúp megoldotta, az én problámámat. Mivel Ákosnak semmi gondott nem okozott, ugyan olyan volt mindt mindig, boldog , mosolygós baba.

Kellemes hétvégét mindnekinek!
SZiasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Lehet, hogy 12 fok van (nincs külső hőmérőm) de mivel nem süt a nap, talán hidegebbnek érezzük. És valami h... autó egyfolytában nyomta a dudát, no meg a postás... szóval jó volt ez így, már felkelt, most szopiztunk, addig tanulást felfüggesztettem

A dogám a globális ill. a magyar energiagazdalkádásról szól, olajról, környezeti problémákról, megújuló energiáról...szóval nem könnyű a téma, de csak megleszek 1x :?

Bea Botijának és Mogyó Ágikájának BODLOG 5 hós MINISZÜLINAPOT! :D :D :!: :!:

Kép

Kép
katherina

Csak 2 hsz, mert másra nincs időm, este sem jövök!
Jutta! Én mélyen hallgattam anno is, de sztem ez a játszócumi-zavar hülyeség! A cumi-cici zavar az tökre más! És sztem nyugodtan add neki a cumit, valamin kell rágódnia! (Még pont Te írtad, h valamit kell cumiznia. Az ujját/öklét még csak rágja, nem?) És ha meg éjszaka is kell, akkor kell! Ugyan nekem nem kel Janka, de van amikor 1,5 órát lóg a cicimen. De hagyom, mert olyankor az kell neki (van, h 10-15 perc után már kész és le se sz*rja!). Szóval nyugodj bele a cumizásba! Majd kiveszed a szájából ha nagyobb lesz!
Kriszti! Én Téged sem akartalak zaklatni ezzel a súly dologgal, de Te kérdeztél rá! Igazából a legújabb trend szerint 4 hós kor körül kell duplázniuk, nem 6! Csak zárójelben: Janka sem érte el 4 hóra a dupláját, és láttad: úgy néz ki, mint aki éhezik? :wink: Sztem olyan is van, h egyszerűen ilyen alkat! Amúgy azért még a nagy mozgástól még azért Nadin is odébb van, bár kétségtelen tény, h ő a legügyesebb a babák közül. Sztem! Szóval, eszedbe ne jusson aggódni a súlya miatt! (És tényleg nem akarsz egy kicsit kevesebbet hozzáolvasni a dolgokhoz? :wink: Na, nem bántásból mondom!)
Mogyo! Pedig én már készítettem a követ, h megkövezzelek! :wink:
:arrow:

Kép
ermoni

Sziasztok!

Hideg van, bundazsák van, cumi van, alvás van!

komolyan mondom ezt nem hiszem el!

Gabciii, Mogyo jók a képek!!

Szerintem az édes szájú kölköknél próbálkozzatok a sütőtök-krumplival... az már kevésbé édes, hátha idővel elfogadja a kevésbé édeset is.

Ja voltunk védőnőnél: 7,04 kg és 64 cm a csaj (na most veresen vagy máshogy mérik mint a dokinknál, vagy most nyúlt ennyit)
Zsu, szerintem Te is méresd meg a kiscsajt Veresen is, ha őt is jóval hosszabbnak mérik, akkor gyanús a dolog!

Jolka, 2 fiú mellett nem is csodállak!! (mármint hogy nem netezel)

Móni, nem vagy kocka, csak szerencsés:
1.) van tejed és megeszi (no azért ez nem csak szerencse nálad!!!! ezért rengeteget tettél!!!)
2.) tápit is megeszi
3.) nincsenek gondok a pocival és az átalvással

Ha csak tápis lenne, akkor szerintem a doki nálatok is erőltetné (pl. a mi dokinőnk már konkrétan állandóan a hozzátápival nyüstöl), ha olyan lenne mint Lilla, akkor szerintem is lassan mindent kipróbáltál volna, ha pedig ébredne állandóan éjszaka Te is azt gondolnád, hogy vmi laktatóbb kell neki (ezt védőnő és doki is mondja ált. ilyenkor)

Őszintén, Ágikának akár narancsot is... azt hiszem ő az abszolut mindenevő és nem hasfájós stb. fajta... én szigorúan csak a 4 hós kajákat adom, abból is csak az almát ill. banánt - de a mi előéletünkkel... :roll:
Ezen kívül Sinlac és tejpép próba volt, köszöni - nem kéri reakciókkal, pedig azok édesek!!!

Ma mondjuk sokkal szívesebben nyomta az almát (végre megint), tehát ha visszaállunk a régi tápszerre (hétvége) és nincs gond a pocival megint próbáljuk a főziket is (orvosi nyomásra)

Ja és almát nem evős babák! Hippben van sima alma is, azt Dorka jobban szereti mint a sima reszeltet (szerintem pépesebb és hőkezelt - tehát olyan mintha párolnám) azt próbáltátok már?

Jutta

KépKép
jutta

Tényleg egy pár csepp mandarin meg narancslét kap de attól semmi baja nincs !

Ma megette a rizses kajcsit és izlett neki!

Jutta: remélem hamar megoldodik ez a dolgo nállatok,cumi,kaja!

Kép

Kép
mogyoland

Hahó! Csak muszáj pihiznem is pakolás közben. Mi sem eszünk még semmit, csak anyatejet. Azért is megyünk el most, mert még most eccerűbb!

Köszi a köszöntéseket!

És: az én első 2 gyerekemnél bejött az alma nyersen (pedig csak 6 hósan kezdték), úgyhogy ez sem törvényszerű. Botinál meg majd meglátjuk!

No, pá, többire nem tudok reagálni!

Jó hétvégét mindenkinek! Majd jövök!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Gabci, tényleg édes a kép :lol:

Hajni, 50 ezer??? :shock:
Gyümivel keverem én is a Sinlacot...de viz akkor is kell bele,nem?
Ez a gázszámla durva. Mi 23 fokot csinálunk, de ennyi még sose volt a számla. És most fogják még emelni 6%-kal, ma hallottam :evil:
Mi az a tupperes pohár??? :roll:

Macsek, tényleg jó ez a takaró! Pont most vettünk Pankának katicás falilámpát, lehet, hogy kap hozzá katicás takarót és diszpárnát húsvétra :)

Andi, jó utat!

Hallottam már erről, hogy 4 hós korban kell duplázni a súlyt, rákérdeztem a védőnőnél is és a gyerekorvosnál is, mind a kettő azt mondta, hogy ez hülyeség, nem cél az, hogy felfújjuk a gyerekeket, mert annál lassabban haladnak a mozgással! Szóval 6 hóra illikk, de az se gáz, ha nincs meg. Lényeg, hogy haladjon egyenletesen a fejlődésben.

Jutta, miért is nem akarod Dorkának a cumit adni? Lemaradtam valamiről asszem.
Panka nagyon szereti bébiételben az almát, csak nyersen nem eszi meg. Nameg az alma mindenféle kombinációját is (sütőtök-alma, alma-szőlő, barack-alma-rizs).

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jutta, ez a hossz méregetés nem érdekel, én látom, hogy szépen fejlődik, már 1-2 68-as rucija kezd szűkös lenni. Most egy ideig úgyse fogják mérni, mert mostanában nem kell tanácsadásra menni.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kiri: a súly duplázás csak az átlag súlyú babáknál van, azt olvastam. 3,1-3,6 ezer gr közöttiekre igaz.

Jutta: azért én dukkolok. biztos, h a cumi miatt ébred? Mert az ok, h azzal alszik vissza, de talán más miatt kel.

Kat: hajrá szakdoga! Férjed megkapta a melót? boldog névnapot Matyikának! Mi voltunk sétálni, de itt a szmog miatt biztos jobb az idő :evil:

A hófordulósóknak boldogat!!!!!

És bizony William pocakja sem "szűz". Került már bele alma, meg banán, meg tápi, olykor egy kis citromlé.

Szép hétvégét!

KépKép
1macsek

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?