Új privát üzeneted érkezett!

MONÁCSKA: SIKERÜLJÖN CSODÁLATOSAN A MAI NAPOTOK, MEGKÜZDÖTTÉL ÉRTE!!!!!

Kép Kép

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Rohanok, mert elkések!

PAti, miközben dumáltunk, azért csipogott a telcsi, mert Kikó írt!!!!!!!

majd írok délután, pussz
Vendég

Kiko!!!! Gratulálok Nektek! Minden szépet és jót kívánok!
linocs

:)

Hatalmas gratula Kikónak!
Látjátok csajok, csak beelőzött Titeket? ;)

Kivánok Nekik is sok örömöt és vidámságot! :)
És sok tejcsit :lol:

dejóóóóó :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Jaj, de jó, épp a telefonszámos listát kerestem, mert már nagyon aggódtam!!!!!!

KIKÓ,nagy-nagy gratula!!!!!! Megvan az első szökőnapi baby!!!!!!!!!!

És Monácska, nagyon sok boldogságot Nektek!!!

Fanetta, te is tiszta dinka vagy... amúgy "ha beindul a turistaszezon, vállalsz idegenvezetést..." - ezek szerint mi Patival még áprilisban sem???

Na, még szerencse, hogy Andrisnak nem vettem semmi ajándékot húsvétra, még úgyis benn húzza a lóbőrt...

Pati, Linocs: az is lehet, hogy alvás közben szültök, de akkor aztán már végképp irigy leszek... volt egy két fájásom, elaludtam, arra ébredtem, hogy nyomni kell, igy otthon 5 perc alatt megvolt a gyerek...

Ja, egyébként ma hallgattam a hirekben, hogy Indiában egy 7 hónapos anya a vonaton szülte meg a gyerekét a WC-ben, elájult, a gyerek meg kipottyant a lukon. 4 óra múlva találták meg és nem volt semmi baja. Na, és ez a Hiradóban volt... de sajna már semi médiának nem hiszünk... amúgy is, már rossz időnek kellene lennie!

Kép

KépKép
eszterxx

Ja, ugye Pati, hogy milyen idegesitő napokig a feliratunkat nézni? Pedig úgy vártam ezt is, de már nem... és a hivóktól is elegem van... úgyis szólok, ha megszületett... ha meg nem hivna senki, akkor azon sértődnék meg, hogy senkinek nem számitok már... ahhhh, helyet cseréltem Jimmel, most nekem van minden bajom. Elmegyek dokihoz, aztán elkezek én is Baileyezni :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

üGYNÖKNŐ, VIGYÉL TATYÓT :wink: A DÁTUMRA VALÓ TEKINTETTEL :wink: :wink:

Kép
Kép

mpatr

Kép Kép

ki lesz a következő? ;)

Kép

Kép
kolyok28

ÉLJEN KIKÓ! Gratulálok Nektek! Legyen nagyon sok örömötk egymásban! :D

Banyek! Az előző hsz után megmértem a vérnyomit. 145/92, b.ssza meg! Pihenésképpen gyorsan feltakarítottam a lakást, nehogy koszosan hagyjam már itt a hétvégére, mert ugyebár sok látogató várható ide, most meg alig kapok levegőt. Hát, én sem vagyok teljesen 100-s. :shock: :(

Évi

KépKép
kvaszeva

Jimmet hívtam reggel, de nektek is fontos lehet:
aki a baba születése előttől TGYÁS-ozik, az a kiskönyvben található várható szülési dátum előtt 30 nappal mehet el.
A dokinak adnia kell egy nagyobb négyzet alakú, rózsaszín nyomtatványt (Asszem terhesállományba vétel) és arra rá kell egyrészt írnia hogy szülési szabadság, másrészt a bal oldalán van egy üres hely, oda be kell írnia, hogy "a szülés várható időpontja:...." .
Aki táppénzen volt addig, annak egy táppénzes lezáró rózsaszín hosszúkás papírt is kapnia kell.
Ez(eke)t kell leadni a kitöltött igénylőlappal együtt, amiből egy részt a munkáltatónak is ki kell töltenie.

CSak azért írom le, mert az én dokimnak pl gőze nem volt róla, és teljesen más papírt adott, Szerencse volt, hogy előtte megérdeztem az oepnél, hogy mi kell, így is onnan kellett felhívjam a tb-t, hogy mondják már el neki, hogy milyen papít adjon, mert nekem nem hiszi el... tök gáz volt :roll: De nem volt kedvem 2-3x oda-vissza megjárnom Tatabányát, mert a főnököm székhelye miatt oda tartozom.

Kép
Kép

mpatr

Pati, köszi az infot, már el is küldtem anyukámnak, hogy ezt kell kapja majd :D

Kép

Kép
kolyok28

Na, gyere inkább Évi velünk a hegyre... tiszta dilis... neked semmi tanácsot nem adtak a vérnyomásméréskor? Vagy Patira hallgatsz, hogy "nyüzsgök sokat és közben hangosan imádkozom?"

Pati, babonából nem viszek táskát, majd apjuk utánam hozza (áprilisban). Viszont elértem, hogy annyira beparáztattam a 29-vel, hogy mára kivett egy nap szabit, kipakolta a szobáját és már festi is. Délután mehetek oda takaritani, lesz végre egy 13 négyzetméteres hely, ahova majd le lehet tenni Andrist aludni meg etetni lehet!!!!!!

Hurráááááááááá!!!! Hogy én ehhez mennyi női furfangot bevetettem már...

Na, megyek, rendet rakok és 11kor indulok a dokihoz...

Kép

KépKép
eszterxx

Kölyök és akarok lenni a következő!!!! 8 hónapot nyavalyogtam, hogy 29-én szeretnék szülni!!!!!! Aztán két hetet, hogy 15-én... na, a második már tuti nem jön össze... hátha a doktornő jól vizsgál :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

[quote]n írta:eked semmi tanácsot nem adtak a vérnyomásméréskor

De igen, ha holnapig nem változik a diéta hatására, akkor én is szedhetem a gyogyit. :?

[quote]V írta:agy Patira hallgatsz, hogy "nyüzsgök sokat és közben hangosan imádkozom?"

A jó példa is ragadós, nem csak a hülyeség... :roll: :wink: :lol: [/quote]

Évi

KépKép
kvaszeva

Kvszéva, Kicsi Drága Tyúkanyóm,
145/85 a kóros határ.

Mindenféle riogatás helyett, immár begyógyszerezve és higgadtan leírom, mit mondott a doki, akit felhívtam.

A terhességi magas vérnyomás és a toxémia súlyos, alattomos kóros állapotok, sajnos teljes egészéban maga a kialakulási folyamat még ma sem ismert. Bár a terhesség önmagában nem betegség, de ezt az állapotot már mindenképpen kórosnak kell tekinteni. Akár a magas vérnyomás, akár a vizesedés, akár a vizeletben megjelenő fehérje külön-külön is, vagy együttesen felhívják a figyelmet a bajra.
Amiért nem szabad vele játszani, és amiért nem elegendő a diéta és az alternatív gyógyászati megközelítés, hgy mindenféle riogatás nékül, reális statisztikai esély van arra, hogy a kezeletlen állapot BÁRMELYIK PILLANATBAN, akár hirtelen kiugorjon. Tehát nem biztos, hogy fokozatosan megy felfelé, sőt előfordul, hogy csak a határon táncol, vagy kicsit lejjebb megy, és a szülésnél az élettani folyamatok hatására felugrik. Ez életveszélye állapotot jelent (Ismétlem, NEM jelentHET, hanem jelent) az anyára és a kicsire is.

A gyógyszeres oldalt érdemes megtámogatni alternatív kezeléssel, vérnyomás-csökkentő hatású a fokhagyma, a fehér fagyöngy teája, kiemelten fontos ilyenkor a méregtelenítés és a további, hajlamosító testsúlynövekedés megállítása, nekem 3 nap léböjtkúrát+ csak nem édes gyümölcsök javasolt :shock: :wink:

EZ MOST NEM A DÖGÖLJÖN MEG A COMCÉD TEHENE IS!!!!
FÉLTELEK, TE KIS TYÚKANYÓCA!!!!

Kép

Kép
Kép

mpatr

Vérnyomisok! Zárjuk lábainkat, fel a magasba és pihenés!!!!! Szülni akaró vérnyomisok pedig hagyják el az első mozzanatot!!!

Kép

KépKép
eszterxx

OK. Meggyőztetek! Hívom a dokit, majd megyek a gyógyszertárba. Mégsem indulhatok így nek a hétvégének 200 km-re az orvosomtól. :roll: :?

Évi

KépKép
kvaszeva

Sziasztok!

Kikónak nagy gratula, egy már tuti nem fog gyorsan öregedni a bakó, 4 évente egy évet :wink: Ez így nekem is jó lenne!

Sajnos reggelre belázasodott a nagylány úgy hogy itthon maradt őt ápolgatom, remélem közben nem nyelem be én is a bacit.
Úgyhogy én a héten nem szülök, megbeszéltem a kislányommal hogy most kellek a nővérkéjének! :lol:

HAJRÁ ESZTERXX!!!!!!! Ha már a szobácskája is meg van, miután kitakarítottad tessék megmutatni a lakójának is!!

Pati!!!

Mielőtt néznem kell a kékfényt hogy lássalak, én inkább a kezedbe a kis Nortonnal nézegetnélek !!!!!

Szép napot jön a front csajok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

[quote="eszterxx"] egy 13 négyzetméteres hely, ahova majd le lehet tenni Andrist aludni meg etetni lehet!!!!!!
quote]

Ejnye, virtuális barátném, hova ez az elhatárolódás??? Szerintem kifejezetten jót tenne a mostohás viszonynak, ha a nagyfiúk nézhetnék, ahogy szoptatsz. :wink:

Kép

Kép
Kép

mpatr

Pati, nem parázom, de egy kis elefántláb miatt még ne rohanjak vérnyomásmérőt venni ugye? és az orvost is csak 2 hét múlva látom elvben... ugye nem baj?

Kép

Kép
kolyok28

Basszus, a gyerek 1-ig oviban, fájás egy gramm se, kitakarítva, megfőzve, a gyerekszobában már egy rohadt porszem sincs, amit levadászhatnék.
BE VAGYOK IDE ZÁRVA!!!
Úgyhogy reszkessetek, itt ülök egész délelőtt és titeket boldogítalak.

Évi, milyen gyógyszert kaptál?

Kép
Kép

mpatr

Kölyök, állatólag önmagában a vizesedés az utolsó hetekben nem akkora baj. SZóval ha ideális a nyomid, nincs fehérje, csak tuskólábaid lesznek, az nem gáz, de csak addig, amíg ez így marad. Viszont ilyenkor gyakrabban kell méretni. Mármint nem a lábad hanem a nyomit.
Nem tudom, mit csinálj. Két hét elég sok. De lehet, hogy teljesen rendben a nyomid. Te tudod a lehetőségeket ott nálatok. Ha nem macerás, nézess rá.

Szépen átavanzsálom magamat gyerekorvosból Tb- és vérnyomás-szakértővé.

Kép
Kép

mpatr

Köszi az infot, majd kitalálok valamit.

és a tegnapi hajtáspajtás és az esti elefántlábak köszöntése után ma én is pihire kárhoztatok egészen fél3ig, szval boldogítsuk egymást ;)

én, hogy leplezzem függőségemet egy játék a gépen - egy idekuksizást választottam. de már gyorsan megy a játék is :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Pati!

Köszi az infót, már megyek is a dokihoz a papírért, utána a postára!

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Lilla baba érkezése - apa szemszögéből - 2008.02.28

Aggodalmakkal teli napok után végre elérkezett a nagy nap, február 28. Nem vagyunk éppen nagy számmisztikusok, mindenesetre 28-án (június) ismerkedtünk meg és 28-án (április) volt az esküvőnk is.

Fél 11-kor elindultunk a kórházba, jól felmálházva, mintha Niki egy nagy külföldi útra készülne. No de ennyi baj legyen, inkább legyen meg mindene ott bent a kórházban, mint, hogy valamiben hiányt szenvedjen. 11-re már be is értünk a Kútvölgyibe, ahol is az ötödik emeleten szépen helyet foglaltunk a folyosón. A dokink 40 perc múlva feltűnt a színen, gyorsan le is támadtuk. Meg volt ugyebár beszélve előre, hogy mivel hivatalosan nem létezik programozott császár, valamilyen kamu indokkal megyünk be szülni. Niki: ˝doktor úr, úgy görcsölök és nagyon fáj a hátam is˝, erre a doki röhögve: ˝Hogy mik vannak, szegény kismama!˝. No erre aztán mi is jót mosolyogtunk. ;)

A doki leküldött a betegfelvételi osztályra, majd 5 perc múlva már újra fent voltunk az ötödiken. Niki bement egy utolsó vizsgálatra, ahol megállapították, hogy nem a feje, nem a popsija, hanem a lába van elől a babának. Jöhet a császár! Én ez idő alatt lerohantam a cuccokért, amit egy menetben sikerült is felvinnem, igaz a forgóajtóba majdnem beszorultam a sok csomival :)

Ezt követően Nikit átöltöztették, becuccoltatták egy háromágyas kórterembe, majd pedig mindketten áttipegtünk a szülőszobákhoz, olyan 13 óra magasságában. Engem leültettek a ˝Pirkadat˝ szobába, amíg a Nikit borotválták és beöntést kapott. A kötelező WC-túra után Niki zuhanyozott és befeküdt a szobában lévő ágyba. Megkapta az első infúziót, amit aztán a nap folyamán még legalább öt-hat követett. Talán 14 óra volt, amikor eljött a katéterezés ideje: ezt bizony nagyon megszenvedte az én kis feleségem, pityergett is egy picit, és erősen szorítottuk egymás kezét. Úgy izgult a Niki, hogy a teste remegett, mint a kocsonya. Óriási lelki támaszt nyújtott a kórház teljes személyzete, a szülésznőtől kezdve, a műtős srácon át, egészen az orvosokig. Mindenki nagyon kedves volt, válaszoltak az összes kérdésünkre, és rengeteget poénkodtak.

15 órakor Niki a műtős srác segítségével átsétált a műtőbe, én pedig annak előterében foglaltam helyet, egy zacskó cuccal (innivaló, papucs, szőlőcukor) és a nagy fényképezőtáskával. Míg az operáció zajlott, én az idő közben megérkezett gyermekorvos hölggyel beszélgettem, ő is nagyon kedves volt. Nikinek beadták a spinális érzéstelenítést, aztán leellenőrizték, hogy biztosan eltompultak-e az érzékei a lenti testtájakon. Végül egy függönyszerűséget húztak az arca és a pocakja közé, majd pedig hirtelen 15:33 perc lett, és a szülésznő már hozta is ki a pici Lilla babát, aki eleinte csak nyöszörgött, majd a hideg víztől sírt egy kicsit, de az én kezeimben azonnal kis angyal lett, és abbahagyta a sírást. Mennyei érzés volt! Én előre azon aggódtam, hogy félni fogok egy ilyen kis törékeny jövevénytől, de amikor már ott volt a kezemben, semmi félelem sem volt bennem, és csak csodáltam ezt a kis mini emberkét. Pár másodperc erejéig kivittem a babát megmutatni az előtérben várakozó szüleimnek, majd pedig 15:50 körül kitolták a Nikit a műtőből. Pár percet beszéltünk, aztán betolták a kórterembe, ahova aztán én is követhettem őt úgy félóra múlva, de csak azért, mert sikerült kifognom egy tündéri nővért, aki mindezt engedélyezte.

A háromágyas kórteremben egyedül volt a Niki és persze a babóca. Lilla azonnal megpróbált szopizni, valami hihetetlen lelkesedéssel, megállás nélkül tátogott, szürcsölt. Először azt hittük, hogy nem sikerül tejcsit szereznie, de aztán egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy az arcocskáján folyik lefelé a fehér tejecske. Nem gondoltuk, hogy azonnal lesz teje a Nikinek, hiszen császár után sokszor 4-5 napig nem szokott tej lenni. De volt, és ez a lényeg, illetve, hogy Lilla baba a kezdeti kudarcok ellenére sem adta fel a cici-keresgélést. Niki szinte meg sem tudott mozdulni, nem is volt szabad neki, így én adtam neki mindig egy kis kekszet és itókát (a hasán valami 1,5 kilós vasnehezék volt). Babanézőbe jöttek aztán a Niki szülei és a mi testvéreink is, akikhez én toltam ki Lillát, néhány pillantás és fotó erejéig. Este 7-kor jöttem el a kórházból - nehéz volt otthagyni őket, de meg kellett tennem, ráadásul az éhségtől és fáradtságtól már én is teljesen kivoltam.

Nikit ma reggel, illetve pontosabban hajnal 5-kor keltették, hogy gyerünk egy kicsit mozogni, időközben Lillát megfürdették, Niki szerint csudaszép lett a frizkója! :) Reggelire egy vajas zsömlét kapott a Niki, utána pedig egy Lilla babát, aki reggel mintegy 2 órát pihent nála. Itt tartunk most, én délután megyek be hozzá legközelebb. (A legnehezebb időszak egyébként a 13 és 15 óra közötti két óra volt, amikor csak vártunk és vártunk a sorunkra, közben csepegett az infúzió és jött az a hülye katéter...)

Summa summarum, csodálatos napunk volt tegnap, de a mai is az, és a holnapi, és a holnaputáni és az az utáni is ugyanolyan, vagy tán még szebb lesz!!! Tiszta happy hapi vagyok, de talán ez érthető :)
feri (mni)

Jajj de jó volt ezt olvasni :)
Gratulálok Nektek!
Én is császáros leszek, így főleg megnyugtatott az irományod, hogy lehet ezt ilyen nyugalomban, szeretetben is .. nem olyan dráma ez a műtét dolog. A katétertől meg ki nem fél?? :shock: :shock:
Lilla babához óriási Gratula még egyszer :) Sok boldogságot nektek :)

Kép
szösszenet

Feri! ámulunk is és bámulunk, milyen rendes vagy velünk :)
köszönjük, hogy elmeséltél mindent! És mégegyszer gratula!
(Én is a katétertől féltem volna a legjobban Niki helyébe, de hihetetlen milyen erősek és bátrak vagytok! le a kalappal és tényleg sok örömöt Lillában! :) )
és csúcs hogy szinte azonnal volt teje Nikinek, szuper :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Először is: nem ér 4 oldalt teleírni fél nap alatt!!!! :shock:

Feri, Niki, gyönyörű a pici lány, tényleg tökéletes!!! :D

Kikó, gratulálok, megnyerted a 29-ét! :)

Eszterxx, kapd el apát, mert lekésed a céldátumunkat! :wink:

Pati, Eszterxx, Kvaszévi, köszi , jól feldobtátok a reggelemet! :lol:

Most jön a panaszkodás:
Párom tiszta morcifej volt ma reggel (miután 9-ig osontunk a lakásban, hogy "szegény apa" tudjon még aludni :evil: ), ráadásul Laura tegnap délután óta hipernyügi, kezd emlékeztetni Erik állandóan ordítós-nemalvós első hónapjaira. Óránként eszik, bealszik max. fél órára, aztán ordítás a következő cicivel való randiig. :roll: Ráadául alig aludtam, mert éjszaka is többször kellett eteni, amikor meg aludt 3 órát egyben, akkor Erik ébredt föl, majd az egyik tapadókorongokra ragasztott fürdőjáték pottyant le a kádba a helyéről, úgyhogy majd frászt kaptam. Legközelebb kivágom a fenébe, a fiúk állandóan úgy hagyják fürdés után, aztán éjszaka hatalmas csörömpöléssel lepottyan :roll:, én meg rohanok ki a fürdőszobába mérgesen, hogy a másik hármat leszedjem még leesés előtt. :evil:

Aki hiányolta nálam a szülés utáni depis állapotot, annak üzenem, hogy még két ilyen nap, és az is meglesz :roll: , úgyhogy írjatok jó sok ökörséget, hogy jöhessek ide kikapcsolódni :).

No puszi, mert megint nyafi van :roll: .

Kép

Kép
mzx

9 fórum-babánál tartotok? Nagyon komoly .. és csak holnap kezdődik a hónap :) :) :)
Istenem - annyira édesek a babafotók .. itt pityergek tőlük a gép előtt .. ezek a fránya hormonok :D
Mindenkinek komplikáció-mentes, könnyű szülést, sok tejcit és gyönyörű babócákat kívánok :)
Aztán majd csatlakozunk lassan mi (áprilisiak) is :D

Kép
szösszenet

[quote="mpatr"] írta:mpatr
[quote="eszterxx"] írta:eszterxx
Szerintem kifejezetten jót tenne a mostohás viszonynak, ha a nagyfiúk nézhetnék, ahogy szoptatsz. :wink:

Kép

Sőt, ha a legnagyobbat hivom át, aki 30 éves...bár már a legkisebbért sem büntetnek, március 12-én betölti a 18-t :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

[quote="kolyok28"]K írta:kolyok28öszi az infot, majd kitalálok valamit.
én, hogy leplezzem függőségemet egy játék a gépen - egy idekuksizást választottam. de már gyorsan megy a játék is :lol:

Honfoglaló!!!!!!! Én csak azt tudom javasolni, órák röppennek el vele... www.honfoglalo.hu

Kép

KépKép
eszterxx

Feri, már megint zokogok!!!! De irj gyakran, olyan jó igy sirni!!!!!!!

Na, elhúztam fürdeni, mint látszik, sok kedvem nincs a mai orvososhoz... hacsak meg nem inditja :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

jaja, a Honfoglaló tök jó móka, egyszer már régen rá voltam kattanva. na majd lehet hogy most is ráfogok... ;)

most viszont kicsit jobb kedvem lett, bár még lehet hogy korai :)
utánakérdeztem a követségen, hogy is van ez a magyar anyakönyveztetés, mert azt hallottam hónapok alatt van csak meg, és mi nyáron otthon akartunk nagy családi keresztelőt, viszont a nővérkémék csak júliusi vannak otthon, aztán mennek vissza amcsiba....
szval a hivatalos konzulátusi emberke azt mondta:
hogy intézhetem a magyar anyakönyveztetést és a magyar útlevelet a konzulátuson keresztül, az beletellik 4-5 hónapba :shock:
vagy kérek egy ideiglenes útlevelet a gyerköcnek és az egész procedurát, anyakönyveztetés és útlevélcsinálás, otthon végzem.
az ideiglenes útlevélhez itt nem kell lefordittatni a szül anyakönyvi kivonatot és 1-2 hét alatt megvan. :lol:
és otthon az ügyintézés amúgy egész gyors.

Lehet hogy ez lesz akkor? csak meg kéne dumálni a férjemmel hogy ne várjunk sokáig, hogy minél hamarabb anyakönyvezzék otthon a kissrácot :) dejó, lehet hogy már hamarabb utazunk haza :lol:
ennek most nagyon örülök :)

Kép

Kép
kolyok28

Feri: te aztán nagyon gyors vagy!!! Máris megírtad a történetet!!!!
És tényleg szupi ügyi a kis Lilla!!! Hiába na, jól ki vannak találva ezek a csöppségek! Mostmár nagyon érdekelne az egész, Niki szemszögéből is! Asszem arra még egy kicsit várnunk kell - ugyanis valaki ellopta a laptopokat a Kútvölgyiből!!!

Mpatr: van nálam meg egy kis mosogatnivaló, ha gondolod!!! Jótékony célra felajánlom neked!!!
Tipp: mielőtt felveszed a telefont, robottal mondasd be, a köv. szöveget: " Jó napot. Minden harmadik állapotomról érdeklődőt lelövök.Ma már ketten érdeklődetek"

KIKO!!!!! ISTEN HOZOTT A TÚLOLDALON!!! GRATULA!!!!!ÉS SOK-SOK TEJCSE-PEJCSÉT NEKTEK IS!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok!

Kikó!
Nagy gratuláció Nektek! Zalán baba nagyon jól időzítette a dátumot! :lol:

Mzx!
Küldenék neked egy kis erőt, hogy bírd az éjszakázást, de az orrdugulásos nemalvások miatt nekemes nagyon kevéske van! :roll:
Depi hessss!!!!

Eszter! Pati!
Úgy látom a végefelé nagyon türelem játék az egész! :roll:
Hehh, nem tudom, de nekem nagyon távolinak tűnik még a szülés. :?

Ma front van. Nem jön! Már itt is van! Éjszaka is volt. Keményedek állandóan. De semmi periodicitást nem mutat. Csak össze vissza és nem esik túl jól. :lol: :lol:
No, de edzük a méhünket! :lol:
Vendég

Kikó!!! gratulálok én is!!! már nagyon izgultunk!!
még pont bent voltam reggel a kórházban amikor Niki küldte az smst Kikóról

lassan már én is jövök fel a listán a 6. helyre... hűha.
ma van a 39. hetem....

szóval most értem haza a Kútvölgyiből.
Niki pont hívott amikor beléptem a szülészetre a liftből és még Szilvánusz is ott volt kedves férjével, úgyhogy Niki kijött hozzánk.
nagyon fitt és csini volt a körülményekhez képest, nem is gondoltam, hogy ilyenkor már tud majd mászkálni

de mondta amit Feri is írt, hogy már 5kor kicsapták az ágyból, hogy edzzen.
azért nem volt teljesen feldobva a császár élményétől, főként azt a részt nem értettem, amikor áll. a szülőszobából pucéran kellett átcsoszognia másik szobába az infúziósállvánnyal....
hát igen, a katéterezés nemigen tetszett neki.
de az érdekes volt, hogy másokkal ellentétben azt mondta, hogy ő tényleg nem érzett közben semmit (hallottam olyat, hogy érezték, hogy pakolásznak bennük)
ja és szerinte elfelejtettek vacsorát adni neki, ma reggel evett tegnap reggel óta először szegény...

Lilla babát is sikerült előkeríteni közben (mert elvitték épp valahova) és őt is megnézhettük. hát élőben is egy kis angyal. már valóban rendezett a frizurája, meg is simogathatuk, annyira kis cuki puha volt a hajacskája. és tényleg nagyon hasonlít Nikire, csak a haja kicsit sötétebb...
már reggel is sikerült szoptatnia, utána volt is egy átöltöztetés a büfi miatt, és épp édesdeden aludt.

rólam meg annyi az info, hogy se ctg-n se UH-on semmi izgi, mármint jele a szülésnek zéró.
UH-on felhívta kedves dokink a figyelmemet Eszterkénk elálló fülére - na tényleg van ott valami kiálló a feje mellett, de remélem csak viccelt.... mondjuk Attila szerint sebaj majd leragasztjuk :)

és a súlybecslés már 3500 gr! de hozzátette, hogy ettől még 4 kg is lehet. gondolom ezt azt jelenti, hogy kevesebb viszont nem sanszos??
BPD - 97,2 mm - ez soknak számít??

tényleg Szilvánusz, neked most volt UH, mi is volt az utolsó súly amit nézett?
ja és kérdezte a Vida, hogy honnan ismerjük egymást...
mondtam neki, meg azt is, hogy egyszerre akarunk szülni. mondta, hogy részéről nem gond, megoldja...

Monácska, nagyon sok boldogságot kívánok és szuper esküvőt!!!

KépKép
judit18

Visszaértem a gyógyszertárból... :?

Dopegyt 125 mg napi 1x1/2 egyelőre, + diéta. Most bevettem. Elolvastam a mellékhatásait. Nem kellett volna... :oops: :shock: Legfeljebb végigalszom az utat Csabáig. :wink:

Kölyök, nem riogatni akarlak, de nálam is így kezdődött. 2-3 napig "csak" vizesedés, majd megnőtt a vérnyomi. :shock: :roll:
Kicsit figyuzz oda magadra!

Feri! Köszönjük! Igaz, hogy sírok (már megint, a változatosság gyönyörködtet :lol: ), de megéri! Írj nekünk gyakran ilyen szépeket! :wink:

Évi

KépKép
kvaszeva

Sziasztok!
Gratulálok Kikónak és Babájának! Minden jót, egészséget és sok tejcsit kívánok!

Kölyök, bocsánat, hogy tegnap már nem javítottam, de amint írtam az ikrek még kiegészítésre szorulnak: Kíra 2460gr és 47cm, Martin 2900 és 51cm. Szóval bocsi, és köszi a táblázatot.

Feri, nagyon szépen leírtad a szülést, nem is gondoltam, hogy ennyi szép pillanat is van egy császárban.
Mégegyszer gatulálok Nektek!

Pati doktornő, tudom mostanában sok a betege, nem zavarok nagyon, csak annyi nem világos számomra vérnyomás ügyben, hogy csak a szám szerint mért a magas vagy az is annak számít, ha valakinek a sajátjához képest magasabb lesz?

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

köszi Kissani az adatokat!
Tudsz róluk valamit? Hogy vannak? ;)

Mzx, nem is hittük volna el, ha állandóan csak jót hallunk Laurababáról. ;) túl szép lett volna, de azért tuti birni fogod :)
a fiúk meg igazán figyelhetnének arra a fürdőbigyóra!!!!

megyek is fürödni :P jobb későn mint soha :lol: hátha kiázik a víz az elefántlábamból :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Kép Kép

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Na én is itt vagyok ám.
Kikó: Gratulálok a pici babádhoz, jó egészséget és sok happyt kívánok hozzá.
Monácska: reggel felkeltem és belémnyilalt, hogy valakinek ma esküvője lesz, és aztán eszembe jutott, hogy neked. Legyen gyönyörűséges napod, kívánom hogy minden percét átéld és átérezd a napnak!
Fanetta: igaza volt a barátnődnek, téged tényleg feldob a szülés!! :lol: Nagyon belejöttél itten a viccesbe, szal szüljél még sok gyereket!!!
Zsu: Most hogy holnap 40+0 leszek, tedd már meg, hogy leírod, milyen volt az 41+1?? Jól jönnek a tapasztalatok, és biztos az Eszterxx meg a Pati is örülne neki :lol: :lol: :lol:
Pumperka: megvarrtad a cuccot?
Tündérmanó: Én is ilyenek szoktam rajzolgatni, de festéshez olyan béndzsó vagyok! De ezek nagyon szépek!
Linocs: Te csak ne hallgass senkire, csak rám,. aludjáá, gyógyuljáá, aztán hétvégén szüljünk!!! :)
Kölyök28: olyan kis lelkes vagy ezzel a táblázattal!!!Mni büszke lenne rád! Sőt lesz is!

Na hát velünk annyi, ahogy a Judit is mondta, hogy ma reggel minitaliztunk a Kútvölgyiben. Judit és Feri nagyon szépen beszámolt Nikiről, Lilla baba meg nagyon édi volt, pihipuhi fejjel. Azért halkan megjegyzem, és most biztos utálni fogtok, ezek a pasik kicsit mindig szebbnek és felhőtlenebbnek élik át ezeket a pillanatokat! :wink:

Az én mai ctg-m nem az Alföld volt, hanem maga a Death Valley (tengerszint alatt van, Amerika legmélyebb pontja) De most komolyan!!! Ha lenne szkennerem betenném! Na mindegy, ez van, mostantól 2 naponta kell mennem. Legközelebb már vasárnap, mert akkor úgyis ügyel a dokim.
Judit18: Most nem volt UH, vasárnap lesz sztem kukuccsal együtt. Legutóbb nekem 37+6- nál volt 3200gr. Akkor meg is jegyezte, hogy milyen szép 5 kilós baba... :shock: ...lesz májusban!
Te figyu!!Akkor innentől vagy jót vagy semmit róla, mert sztem már ma jön és visszaolvassa, hogy miket írtunk róla. :wink:

Üdv. doktor úr! Nagyon szeretjük, imádjuk ugye tudja, de ha tényleg elintézi, hogy egyszerre szüljünk és ráadásul most hétvégén, akkor fejet hajtunk maga előtt!!! :lol: , a többiről nem is beszélve... :wink:

Na hát én így, most megyek mert lefáradtam magamtól

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

ugyan, csakis csak jót és szépet a doktor úrról! :) de télleg

Kölyök, persze figyelj oda a vérnyomásra, de én vagyok pl. az ellenpélda. már január óta egy felpüffedt virsli vagyok de a vérnyomásom néha a béka feneke alatt.

néha már direkt benyomtam egy kólát hogy valami koffenihoz jussak (utálom a kávét). na ennek lett meg a fogorvosnál az eredménye is....

Pati
kedves vérnyomás és TB szakértőnk - köszi a tgyás infot. ha nem voltam szülési szabin csak táppénzen akkor gondolom csak a táppénzet lezáró papír kell majd, nem? remélem odaadják a férjemnek, szülés után nem tudom mikor jutnék el a körzetihez érte

ott amúgy is csak kretének dolgoznak, ma megint felb..ták az agyam. ugyanis megjött a táppénz utalás és az idióták megint csak feburuár első 2 hétére adták ki, pedig direkt 22én pénteken mentem el érte, hogy még a 3ik hetet is odaadják (mondván csak egész heteket adnak ki). mondjuk én vagyok az agyatlan, hogy miért nem néztem meg ott és vertem ki a balhét.
most megint 1 héttel kevesebb lóvé .... hrrrrrr

KépKép
judit18

Kissani, ez egy igen jó kérdés. :wink:
Ma említette pont Beuska, hogy neki mindig alacsony és most 120/80. És végre nem fáradt (annyira) és nem kimerült (annyira).

Szerintem ez a kiinduló értéktől is függ.
HA a véleményemre vagy kiváncsi, egy nagyon alacsony alapértéknél 135/85-öt már magasnak ítélnék, de a szakirodalom azt említi csak, amit Kavszévinek írtam.

Jó hírem van, ilyenkor, fél 1 körül szoktam romba dőlni a gyógyitól, egyelőre semmi, viszont a nyomim tankönyvi. Jupiájééé ha így is marad. Akkor 2x1/2-lel megoldódik minden. Bárha! :roll:

Szilvánusz, Linocs, Ügynöknő, Kmanna!!
betelik alattatok a táblázat!!!!
:wink: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Mzx, tök jó, hogy Te most depizel be, mert addigra fogsz kidepizni amire mi bedepizünk :wink: és akkor majd Dr. Mzx álnéven osztogathatod nekünk a remek tanácsokat. Azért arra vigyázzunk, hogy nehogy az egész topik egyszerre forduljon be, mert akkor nem lesz, aki a gödörből kihúz. :roll:
Ja, a tappancsos dolog nekünk is megvolt már :wink: :evil:

Apa dolgozik rajta, hogy elbaltázza a nyomim ilyetén szépséges alakulását. Beszólt olyat, hogy :evil: :evil: aztán közölte, hogy milyen érzékeny vagyok. :roll: :evil: :evil: :evil: :evil:
A HÜLYE TAPLÓ PASI!!!!!!
Hát mi a rezes franctól ne lennék már érzékeny???
7 napon belül (?) életet adok egy kisbabának. NAgyon várom, tűkön ülök. És félek, ott legeslegbelül. Nem, nem a fájdalomtól. Tegnap Gordon elsírta magát valami idétlen ürüggyel és úgy bújt hozzám, mint talán még sosem. Mi van, ha bármi történik a szülőszobán?? (ne írjátok meg, hogy nem fog, tudom!) és itt van ez a kis ötéves lurkó, akinek szüksége van a mamijára??? Szegénykém napok, hetek óta türelmesen nézi, ahogy anya változik, fordul el. Kicsi édesem!
Meg mi a franckarikától ne lennék érzékeny, amikor a nap minden pillanatában benne van a Bizonytalan, ami önmagában is Biztosan bekövetkezik.
Meg itt vagyok telenyomva gyógyival, én, aki még egy kurta algopirint se vesz be évek óta?
Itt vagyok bezárva, nem vezethetek, és csak várom a csodát.

FASZA, KEDVESEM. UGYE TE NEM LENNÉL ÉRZÉKENY???

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép

mpatr

Bocs, hogy kitörtem.
Amúgy nem vagyok ideges, inkább csak felbőszített a hülyesége.

Judit18, már csak ketten maradtunk, hogy Niki tegnap megszült... :wink:

Kép
Kép

mpatr

Szösszenet, úgy látom a vonalzódon, nem vagy nagyon lemaradva a márciusi topikról. :roll: :wink: hamarosan nálatok is beindul a babaeső ám :wink:
addig meg köszönjük nektek az érdeklődő bekukkantásokat és a drukkokat!!

Kép
Kép

mpatr

jaja, lehet téteket tenni a befutóra.... :)

télleg, még időben megnyithatnánk a márciusi topik fogadóirodáját... az előzmények alapján az esélyek kiszámíthatatlanok! izgi lenne!

KépKép
judit18

Pati, gyere nyugodtan, dühöngj itt nekünk, igazad van!!!!!
én is tegnap este majdnem elsírtam magam a férjemnek, aki nem értette, hogyha hazajön a munkából akkor nem kéne a szgép előtt dolgoznia, hanem velünk kéne foglalkozni.... és nem értékelte az egész napos tevékenységemet.... brrrr

Eszterxx nekem nem akar beengedni a honfoglaló..... :(

na mindegy, maradok a sudokunál.
vagy gitározom egy kicsit Maszatnak :lol: hadd szokja szegény a hamis hangomat :) azaz a gitár elnyomja a hamis hangomat juhéééé :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Mpatr: bennem is volt egy ilyen!!! És amikor meggyöződtem, és kimondtam magamnak, hogy csak én tudom a legjobban felnevelni Fannit -mindenki más csak halvány utánzat lehet a Fanni nevelésében velem szemben (nem is vagyok beképzelt egyáltalán) akkor hirtelen úgy éreztem, hogy nagyon megesősödött bennem az "élnem muszáj, mert rám szükség van" és a "semmi bajom nem lehet az elkövetkezendő húszévben" tudat.

Kép Kép Kép
fanetta

Na megint most ébredtem. A mai nap össz-vissz a reggeli idejére voltam ébren. A Kedves most hozza az ebédet, azt még megeszem, aztán alszom tovább... Mondom én, hogy mormota...

Pati: mi a pasival kb. egy hete voltunk így, azt hiszem, akkor itt panaszkodtam is... Most meg, mint egy angyal - mondjuk én múlt héten kezdtem felfogni, hogy bármikor szülhetek, és kezdtem el félni - én sem a szüléstől, hanem úgy mindentől - és a pasi épp nem volt befogadó a hülyeségeimre (amik annyira nem is voltak hülyeségek, csak a pasik nem úgy rezegnek érzelmileg, mint mi - kivéve Ferit :) ) Nyugi! mert aztán tényleg felmegy megint a vérnyomásod!!!!!!
linocs

Szerintem én leszek a következő, vasárnap reggelre. Na erre tegyetek téteket lyányok! Ha valaki rátesz 1 Ft-t, adok neki 5000-ret!!. :roll:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?