Mazsi,
Mostantól senki nem kapja a fizetésével a családit, kifizetőhelytől függetlenük, központilag utalják.
Alvás:
Ahogy jól esik nekik. Ha beszorul valamilye és zavarja, azért azt kiszedem, de eddig sem mozgattam, ha aludt. Szabi sokáig aludt úgy, hogy ráfordult hason a bal karjára.
Formabedobós:
Van gyerkőc, aki egyáltalán nem találja vonzónak. Nati átugrotta ezt a szakaszt, nem értette, mire jó a bonyolult megoldás, amikor van egyszerű is. Én sem rakosgatom a lyukakba, gondolom látta.
A nehezebbeket azokat kedveli.
Bébiételes:
Nanica,
Az alapanyagok előírásait ismerem csak úgy-ahogy. Nem nulla toleranciáról van szó, nem muszáj teljesen vegyszermentesnek lennie, ahogy a bolti zöldség sem az, de még az otthon termesztett bio sem.
A tárolásra, technológiára is vonatkozik az előírás, pl hogy mennyi ideig lehet elkészítve a kaja, mielőtt sterilizálják, meg egy csomó más élelmiszertechnológiai biz-baz van. A bevizsgálás szigorúsága és ideje dönti el, hogy "bio" vagy sima, meg persze a talált mennyiség, ami mindenképp nagyon alacsony.
Dana,
Először Szabinak kell elálmosodnia. Amikor ő elaludt, akkor lehet Natit altatni a másik szobában. Elég sportos, ha egyedül vagyok rájuk, mert ha az adott ébredőt nem nyomom vissza egy percen belül, felébred, felébresztve a másikat. Ha nem aludták ki addigra magukat - Natinak 1,5-3 óra az átlagos adagja, akkor elég nehéz velük. Szabival így is küzdünk, hogy kibírja f9-9-ig este. Ha nem alszik eleget, már 7kor előadja a hattyú halálát.
Délután próbálok én is aludni, ha lehet.
Mi is poharaknak hívjuk a torony "alkatrészeit"
Mazsi,
Ti is kaptatok a kütyüvizsgálaton egy olyan papírt, ami a "megfeleltő" kritériumait tartalmazta? A miénken az van, hogy ha a két szem törőértékének különbsége kisebb, mint 1,5 dpt, a cilinder is, a szem szférikus értékei -1,5D és +2D közé esnek, akkor ok. Szabi lelet:
Törőérték(dpt)
0,00D -0.25 16° -0,25D -0,5 143°
Tágítás, lámpázás nem volt.
Nati már rég kapott héjjas borsót, mire megtudtam, hogy tán nem kéne.
Nem szólt.
Cuki cipi.
Fogalmam sincs, hogy jó-e, nekem biztos az lenne.
Lora,
Volt héjj és kápi is.
Kavicsok:
Nekem ezt egy doki mondta. Sok gyereket nem érdekel a kavics a játszin. Az a néhány, akit érdekel, beveszi, de szinte mindig kiköpi magától. Az a néhány kavics, amit mégis lenyelnek, szinte mindig probléma nélkül kijön a túloldalon. Ami nem, az a bélelzáródás.