Sziasztok!
No én is megjöttem a szokásos pénteki fogorvosi látogatásomból. Most csak a múltkori tömésen igazított (de még kell, mert magasnak érzem, de majd jövőhéten) viszont így tudtunk kicsit beszélgetni, nem kaptam érzéstelenítőt. Én ugyebár szedek kalcium tablettát, mert meggyőződésem, hogy hamar romlanak a fogaim. Most rákérdeztem, és azt mondta a doki, hogy felejtsem el, mert vesekövem lesz.
Esetleg terhesség és szoptatás alatt szedjem a baba miatt, de azt is kérdezzem előtte meg a nőgyógyászomtól. Szóval kifejezetten az én fogaim miatt ne szedje, és amúgy is szépek a fogaim és egyáltalán nem romlanak gyorsan. Azok a lyukak egészen pici lyukak, úgyhogy ne aggódjak.
Mostantól megpróbálom ezt magambabeszélni, hogy igenis jók a fogaim! Ha ő mondja!
Amúgy mondtam neki azt is, hogy érzékeny az a fogam még mindig, amelyiket a múltkor betömött. Bólogatott, hogy igen ez a kompozit tömés (fehér tömés) átka. Mert ez a fajta tömés csak úgy ragad meg a fogban, ha előtte valamilyen savval felmaratják a lyuk belsejét, hogy barázdált legyen és így ragadjon meg benne a tömés. És ettől a savazástól lehet később érzékeny a fog. Mondta, hogy mióta kicseréltette ő is az amalgám töméseit kompozitra, egy almát nem tud normálisan megenni, hogy ne nyilallna bele néha-néha. Érdekes, nekem is ez van, hidegnél, savanyúnál, meg tömény édesnél, csokinál is. Legalább már tudom, hogy attól még nem rosz a fogam. Azt mondta, hogy épp ezért ajánlja, hogy a hátsó fogakat, ahol úgysem látszik, amalgámmal tömjük. Bár az meg fém, allergizál, az sem a legjobb, de jelenleg még nem fejlesztettek ki olyan tömést, ami megfelelne tökéletesen, amivel nincs
gond.
szia momi!
Azért örülünk annak is ha néha benézel!
Ricsizzél, meg ő is hagy szerezen barátokat, csajozzon
, legyetek a szabadban, amíg lehet. Ki kell használni, majd ha esős idő lesz irogatsz nekünk kicsit többet. Vagy naív vagyok megint?
Megnézem azt a naptárt már én is, bár nem nagyon hiszek benne én sem.
pruci!
Szép a kontyod! Én is szeretnék bele ilyen kis fehér virágokat.
Így már teljesen értem. Informatika tanárként persze, hogy könnyebben talál munkát. Ez tényleg egyértelmű. A mai világban ez kell a fiataloknak.
ósió!
Sajnos a párom most kicsit felfázott. és az neki egy pici gyulladással jár (de a rosszban is van jó, hogy most van ez, és nem kellett megint kihagynunk egy ciklust) , úgyhogy borogatjuk, meg egy kicsit ilyenkor a férfiakat abajgatni kell, úgyhogy a pörihez vettem neki még hagymasalátát, mert imádja. Ma úgy volt, hogy osztálytalira megy, de lehet, hogy kihagyja emiatt, még nem tudom, hogy döntött.
Ja!
Anyósomnál is lehetne főzni, csak nem bírja ki, hogy ne lábatlankodjon néha be a konyhába, meg én is olyan vagyok, hogy mindet inkább kérdezek, hogy nehogy az legyen, hogy elszúrjak valamit. Persze nem kéne, mert itt is megoldom egyedül, meg anyósom sem akar beleszólni, de megszokta, hogy eddig mindent ő csinált (két fia van), senki nem segített neki. Egy szó, mint száz, egyedül szeretek főzni, de ,még a lakásban se legyen nőszemély rajtam kívül.
Így viszont elvagyok és nagyon jólesik.