Új privát üzeneted érkezett!

Tabati! Majd muszáj lesz kölcsönt felvenni. :cry: Van egy lakásunk amit el szeretnénk adni, m pici, és talán abból lehet vhol Pesten vagy a környékén egy telket kapni, a többi meg sajnos hitel lesz. Meg azért vannak a páromnak szülei, remélem ők is segítenek és akkor azért kevesebb hitelt kellene felvenni. Bár ha Pestre megyünk, akkor velem többet szóba sem állnak majd...

A ruhát muszáj volt megvenni, m amiket találtam mind 60000 feletti volt. A röhej az az, h egy ehhez tökre hasonlót néztem ki (csak azeekrű volt) és az is kölcsönözve 60000 lett volna. Nálam azért is lett így, m összesen volt 3 hetem ruhát találni. Nem kell azt elkapkodni. Ha lett volna még időm, akkor azért jobban körül tudtam volna nézni, de így... De ha minden igaz, az unokatesómnak kell majd nyáron, m beleszeretett. :lol:

Ilyen volt:
Kép

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


pruci!

Tényleg szép a ruhád, bár a felsőrésze nem nagyon látszik a csokortól, de a dekoltázs szép, meg a szoknya része is tetszik, hogy egyszerű, de mégis van keresztben rajta az a plusz csipke. Ami a válladon van, az a ruhához tartozott, vagy külön vetted, esetleg csináltátok?

A sminkem és a frizurám magam akartam megcsinálni, de lett egy ismerősöm, aki kozmetikusnak tanult, ő fog végül kifesteni, és még a fodrászon is gondolkozom, de azt jobban meg tudom magamnak csinálni, már van benne tapasztalatom, a smink viszont nem az erősségem.

Kép
Kép
tabati
 
 


A vállamon egy stóla volt. A menyecskeruhát varrattam és megkértem h varrjon egy fehéret is, és vmi 600 ft-ért megcsinálta.
Én magamnak csináltam a sminket, m a kozmetikusom lelépett Angliába pár hónapra, és idegenhez meg nem szívesen mentem volna, m nem ismer és féltem h esetleg csinál belőlem egy kikent-kifent paprikajancsit. :lol: :lol: :lol:

Teri

KépKépKép
pruci
 
 

 
 

Pruci!

Nektek mikor volt az esküvőtök?
Látom, sötét hajú vagy, és kissé a bőröd is sötétebb, neked a fehér szín nagyon jól állt. De tudod, én szőke vagyok, fehér bőrű (bár az esküvőre szeretnék egy kis színt szerezni), és rajtam a hófehér ruha furán állt volna.

Ma végre a fehérneműt is sikerült megvenni. Voltunk Pesten, és abban az üzletházban vettünk, ahol a cipőmet is találtuk januárban. Pánt nélkülire volt szükségem, ekrü színűre (ez is sokkal jobban mutat rajtam, mint a fehér- azt is próbáltam). Képzeljétek, 80C-et hordok egyébként, de ebből a pánt nélküliből D-s kosár kellett. Ez valóban sokkal jobban kiemeli a mellemet, és kényelmesebben is elférnek ebben, mint a C-ben. A pántját le lehet venni, mert mondtam a nőnek, hogy oylan kell, amit utána is tudok hordani, nemcsak egy nap. Ezért eleve olyat vettem, ami kényelmes a pánttal. Mert pánt nélkül folyton úgy érzem, kibukik belőle a mellem, de a menyaruha is fogja tartani valamennyire (fűzős hátul, így olyan erősre szorítom, ahogyan akarom és kibírom), azonban mégis egy-egy könnyű fölső vagy ing alá néztem, hiszen utána azok alatt hordom majd.
Szép bugyit is sikerült venni mellé, és még törtfehér gyűrűpárnát is. Ez majd megmarad emléknek, esetleg másnak is kölcsön tudjuk adni a családban.
Jövő héten is megyünk Pestre, remélem, addigra a meghívók is melgesznek.

Hát, ez a házkérdés mindig nagyon jó dolog... mi is annyit vacillálunk, csak mi a letelepedéssel. Mert ugye, ha egyszer belevág az ember (akár építkezik, akár vesz), azt nem tudja 1 perc alatt megváltoztatni. Lehet, hogy mi végül Pesten kötünk ki, de max. az esküvő után. Ezt nagy mértékben befolyásolja az elkövetkezendő pár hónap (nálam ugye a munka egy meglehetősen központi kérdés mostanság). Úgy hogy már végképp én se tudom, mit akarok... mert úgy érzem, annyi minden van bennem, és szívesen kipróbálnám magam a gyakorlatban, meg mégiscsak kellene a gyed a gyes helyett. Meg hát akkor miért tanultam, nem igaz? Jó, tudom, sok nő boldogan marad otthon (van oylan ismerősöm, aki még henceg is azzal, hogy mennyi mindent megengedhet magának, miközben a férje reggeltől estig dolgozik, hogy eltartsa a családját), én azért mégis szeretnék elhelyezkedni. Petsen meg azért jó lehetőségek vannak, ami vidéken egyáltalán nem adott. Itt jófáromán semmire nincs lehetőség.
:x

Pruci, miért nem állnak veled szóa többet anyósodék, ha Pestre mentek lakni? Hogy elcsalod a fiukat mellőlök? Vagy mi miatt? Csak mert a fiatalok fontosabb dolgok miatt döntenek az elköltözés mellett, nyilván munka befolyásolja sokszor a döntést.

Tabati!
Na, akkor gratula, hogy gyorsan halad a ház! Bár, azt mondják, hogy a falakig, illetve a tetőig nagyon gyorsan megy és látványos, de utána még kétszer annyi idő és pénz az egész, amikor belül kell munkálkodni... Azt viszont megértem, hogy nem akartok hitelt felvenni. Én nem is értem, sokan hogy mernek havi 80-100 ezret bevállalni. Ez iszonyú nagy pénz. Szerintem kb. olyan 30-40, esetleg 50 ezer forint az, ami még belefér "nyugodtabban" az életbe.
Vendég
 


Ósió! Tavaly januárban volt az esküvőnk és decemberben derült ki, h lesz és utána karácsony, újév, s emiatt volt csak 3 hetem bevásárolni :oops: :oops: :oops:


Amióta kiderült a terhességem, azóta érzem azt, h nem igazán szeretnek, és az esküvő környékén volt egy kérése anyósomnak, h csak azt az egyet kéri, h ne kérjem a páromtól, h hagyja el a munkáját. Akkor én kis naívan rávágtam, h én nem kérem. De most, h itt lent kell élnem, nem érzem jól magam, nem ismerek senkit, nem tudok kivel beszélgetni, és nem akarok hosszú távon itt leragadni. Meg hát Pesten ő mégiscsak könnyebben talál munkát m én itt Békés megyében. Itt nemhogy a szakmámban (tanító néni), de semmilyen munkakörben nicns esélyem. Pesten meg ott van az állásom. Miért nekem kéne azt feladni? És ezt tudják, de legalábbis sejtik anyósomék is. Csak minél előbb kell találni ott valami jó kis állást a páromnak.
Meg azért jócskán kaptam tőlük az elmúlt évben beszólásokat is...

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Sziasztok ma is.Na azt hiszem sikerült beszúrni.Köszönöm Ósió a segítséget. Már csak az aláírás menne....


Kép[/url]
kutyafüle
 
 


Na ez a vonalzó az én esetemben ugye kicsit vicces, de tetszett nagyon. Nekem tetszett a fátyol is és a csipke is. Ha valakit érdekel az oldalunkon van néhány kép.www.gportal.hu/stella15
kutyafüle
 
 


Kutyafüle!
Szívesen!
Most nem tudom megnézni a képeiteket, de majd este vagy valamelyik nap sort kerítek rá. Nemsoká indulunk a fogorvoshoz, merem remélni, hogy semmit nem talál. Nem félek, hanem azt nem szeretném, hogy a fogaimhoz hozzá kelljen nyúlni, úgyis van pár betömött fogam.
Az aláírást is ugyanúgy kell megcsinálni. Beírod a kívánt szöveget, majd alul rámész a változtatás gombra (a mentésre), és akkor onnantól kiírja automatikusan minden hozzászólásod után, amit akarsz. De előnéztben is megnézheted, hogy jól csinálted-e.

Pruci, ismerős a helyzet. Én ugyanígy vagyok vele, hogy én se találok a szakmámban itt állást (jogász), viszont más a felállás nálunk, mert párom apjának van egy cége, ő ott dolgozik, ez miatt nem tudunk könnyen döntést hozni. Meg aztán tudod, még mi aggaszt sokszor? Hogy végképp nem tudom, mit akarok. Nagyon-nagyon szeretnék babaát is, de nagyon szeretnék dolgozni is, kipróbálni magamat, de persze ez akor azt jelentené, hogy kb 1-2 évre a babatémát hanyagolni kellene. Viszont ezt se akarom, szóval már semmit se tudok... :? Persze, tudom, a legfontosabb az lenne, hogy legyen munkám a gyedhez, aztán a későbbiekben is "kiélhetem" magamat, és szakvizsgázhatok.
Azt hiszem, ahhoz fogom tartani magamat, amit a kedvesem mondott, hogy ne görcsöljek semmin, kialakulnak majd a dolgok, még jobban, mintha rágódnék rajta.

Te milyen tanító vagy? Általános alsós, mindent tanítasz?

Képzeljétek, március 6-án megyek fodrászhoz, próbafrizurát csinálunk nekem, illetve kísérletezgetünk, megbeszéljük, hogy a 28 szál hajammal mit lehetne kezdeni. :D valamivel hosszabb a vállamnál a hajam, és egy kis kontyot szeretnék a tarkóm fölé úgy, hogy alá be tudjam tűzni a fátylat. De semmi esetre sem lesznek fodraim, csigáim. Egyrészt a hajam se lenne meg hozzá túlságosan, másrészt az nekem nem áll jól, tudom. Szóval, van min izgulnom...
Vendég
 


Ja, még annyit, hogy megvannak a meghívóink. Jövő héten szerdán megyünk értük!
Vendég
 


Ósió! A párodék cégéhez nem tudsz menni dolgozni? Nehéz ez a munka vagy gyerek téma, én nem tudom h mit csinálnék ilyen helyzetben. De azt válaszd, amit a szíved mond! A baba meg úgyis tudja hogy mikor kell jönnie.
Nehéz ez a választás h hol is telepedjen le az ember, de azt kell nézni, hol van esély a munkára, és mennyire tudja elfogadni a változást. Én megpróbáltam a vidéki életet, de nekem itt nem megy. Az élet majd eldönti, de az biztos h Pesten.

Alsós tanító néni vagyok, utoljára matekot, rajzot, tornát és angolt tanítottam elsősöknek.

Az esküvői frizura is egy érdekes dolog. Nekem is van kb 3 szál hajam, váll alattig ért akkor, megkérdeztem a fodrászt h szerinte mi legyen és ő mondta a kontyot. El sem tudtam képzelni, h hogy is lesz ebből konty, aztán megcsinálta. Holnap teszek fel róla képet. Az esküvőre másik fodrász csinálta, de nem is lett olyan jó.

Kutyafüle! Megnéztem a képeket, nagyon szépek vagytok mindegyiken!

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Nekem meg rengeteg hajam van, épp csak annyira vékonyszálú, hogy egy erősebb fuvallat lefújja a fejemről! :lol:

Mi azóta már itt vagyunk a párom bátyjának lakásában, és annyira jó végre kicsit kettesben! :D Ma kivételesen dolgoznom sem kellett menni, csak egy órácskát, úgyhogy főztem fini zöldséglevest, meg bevásároltam hétvégére. Azt hiszem tavaszi pörit fogok csinálni pulykahusiból, meg meggylevest. Meg valamikor lesz reggelire tejbegríz is, másik nap meg melegszenyó, úgyhogy olyan jó, teljesen el fogom kényeztetni a párom. Végre enyém a konyha! :D

pruci!

Az nem jó, ha valakinek valahol nincs lehetősége munkát vállalni. Mondjuk én teljesen másképp gondolkozom, mint te, én tuti mennék a párom után bárhova, ahol ő jobb állást tud találni. Olyan jó látni, hogy imádja a munkáját, és neki fontos a karrier. Persze nekünk szerencsénk van, mert sikerült mindkettőnknek a közelben állást találnunk, úgyhogy ha a te helyedben lennék, lehet, hogy másképp látnám... :roll: Párod mit dolgozik? Jó, hogy ennyire szereted a munkád, nekem van egy szintén tanító ismerősöm, aki már csak arra vágyik, hogy a napközit vigye. Nem bírja már a rengeteg plusz munkát, hogy otthon is rengeteget kell készülnie, szóval neki egy nap nem csak a tanításból áll. De gondolom ezzel mind így vagytok, de ő megunta, hogy semmi másról nem szól az élete, csak hogy tanít, meg készül a tanításra. Ja! Meg hogy fegyelmezi a gyerekeket, mert már azt is egyre kevésbé bírja. :( Lehet, hogy a tanítás nem az ő szakmája...

Kép
Kép
tabati
 
 


Ósio!Remélem nem kellett csinálni a fogaiddal semmit. Én márciusban megyek majd. 1,5 éve rendszeresen járok és nézetem a fogaimat. Előtte 8 évig nem voltam, mikor végül rászántam magam és elmentem. Mert fájt az egyik fogam. Gondoltam betömik és kész. Na persze, megvizsgálták és kiderült 14!!!! lyukas fogam volt. Szóval kellett néhányszor mennem.Utáltam. Úgyhogy azóta nézetem.
Pruci,köszönjük szépen,már olyan régnek tűnik, pedig csak másfél éve.
Képzeljétek,ma bent volt az egyik kolléganőm lánya a 2 hónapos kisbabájával.Hát félelmetesen tündér volt.Hát úgy elszomorodtam, hogy nekünk vajon mikor lesz. Remélem nem sokára.
Jó éjt lányok!
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

http://lunarium.co.uk/jonas.php

Nekem lányt jósolt és Ricsi lett :roll: :lol: :lol: érdekes :o


Csak beugrottam, véletlenül leltem rá, hátha számoltok Ti is :wink:

Imádom ezt a jóidőt! Délelőtt 10-től délután 4-ig kint vagyunk csak enni járunk be :D Voltunk játszózni, babatalin, szomszédolunk a gyerekek miatt, találtam egy tavat a közelünkben és vannak hattyúk is..., szóval zajlik az életünk...viszont nem igen van időm mostanság írni :? :?

Üdv az újjaknak! :D

Most megye aludni, bár a Ricsi fekszik egyenlőre a helyemen :roll: :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Tabati! A párom is tanít, de ő gimiben. Ő matek- infó szakos tanár. Az az egyik baj, h nálunk a polgármester kijelentette, h 2 éven belül összevonják az általánost a gimivel és csak helyi tanárokat fognak alkalmazni. Ő pedig nem helyi, így előbb-utóbb lapátra kerül. És akkor meg ott lent biztosan nem fog találni semmit. A másik meg h én tényleg megtettem mindent, lementem, próbálok beilleszkedni, de sajnos nem érzem jól magam. Ha szeretnék ois ott maradni, akkor se nagyon találnék munkát. Én nagyon szeretek tanítani, imádom a gyerekeket, és ott lehetetlen a szakmában elhelyezkedni.Ő meg itt Pesten könnyebben talál tanári állást. Hát, majd meglátjuk mi lesz. Nem biztos, h az ismerősödnek nem ez a szakmája, lehet, h csak egyszerűen belefáradt. Nekem is voltak ilyen periódusaim, de aztán valahogy túl van rajta az ember.

Ósió! Hát ilyen volt az én próbafrizurám:
Olyan mintha tök sok hajam lenne, de nem...
Kép

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Sziasztok!

Kutyafüle! Végül nem talált a doki rossz fogat szerencsére, de az egyik első fogamban lévő tömés már 14 éves volt, ezért azt kicseréltettem, mivel már elszíneződött, és esztétikailag kicsit kifogáslható volt. Én pedig szeretem, mikor szép egyforma színűek a fogaim. Na, ez kicseréltettem, de megszenvedtem fele, mert közben az inyem elkezdtett vérezni, úgy hogy ki kellett ülnöm a váróba fél órára, hogy az inyösszehúzó hathasson. Így kb. dél felé végeztem, pedig 8-ra mentünk a párommal!
Aztán egész nap utána még hasogatott a fogam, lüktetett, elől amúgy is olyan érzékenyek. DE ma reggelre már elmúlt a fájás, remélem, szegényke most már megnyugszik, annyit fúrták-faragták... :?

Pruci, a hajad valóban szép lett, és úgy tűnik, tengernyi hajad van! Hát, az enyémből ilyet bizti nem fognak csinálni, mivel nekem nem elég, hogy viszonylag kevés hajam van, az a kevés még vékony szálú és egyenes is, úgy hogy egy falatka kis kontyom lesz, mondjuk, nem is szeretnék többet. Valószínűleg nekem teljesen sima kontyom lesz.
Apropó! Nekem is ilyen alulról induló fátylam lesz. Te ezt honnan szerezted? Volt a fodrásznak? Mert úgy az igazi a próbafrizura, hogy én is ki tudnám próbálni fátyollal, de én majd csak május végén mehetek a ruháért és kiegészítőkért.
Én is viszek majd gépet, ha nem felejtem el, és megkérem a fodrászt, fényképezzen le.

Tabati!
Akkor konyhatündér lettél, ha jól látom! Tetszik?
ÉN nagyon szeretem a háziasszonyi teendőket, soha nem érzek fáradtságot, ha meg kell csinálnom ilyen dolgokat, szeretek főzni a páromra, kedveskedni neki, stb. Én sokszor nem értem, hogy egyesek hogy képesek utálni az ilyen dolgokat, sőt, nemcsak utálni, hanem semmihez se érteni. De persze, mindenki maga tudja.
Na, persze, azért nem azt mondom, hogy van, hogy alig tudom kitalálni, mit főzzek, de azért mindig sikerül olyan ételt kreálnom, amit imád a párom.
És mennyi ideig lesztek a sógorod lakásán? Otthon az anyósódéknál nincsen lehetőséged főzni? Mindent ő csinál?
Mikor mi otthon laktunk, szinte mindig én főztem. Anyukám nem az a kifejezetten háziasszony-típus, nem az erőssége a főzés, és a többi munka se nagyon, de én soha nem bántam, hogy csinálhattam ezeket a dolgokat. 8)

Momi!
Én is nagyon élvezem a jó időt. De ma itt borult. A lényeg, hogy hideg ne legyen. Ma is megyek a nagyimhoz, és ha nem ered el az eső, kint leszek a kertben. Kb. három hét múlva veteményezés lesz, és még csak most ássuk a kertet (már mint ásom, mert egyedül csinálom, természetesen a mamám nem ásózik).
Vendég
 


Ósió! Én a fátylat is vettem. Próbafrizura meg az esküvő előtti napon volt, ezt sem kapkodtam el... :oops:
De nekem a fodrászom mondta h mindent vigyek amit a hajamba szeretnék aggatni.
De ne aggódjál a hajad miatt! Tök szépet fognak belőle kihozni! És ha hiszed, ha nem, tényleg alig van hajam, ráadásul ritka vékony szálú, és csak feltupírozta és úgy csavargatta, h baromi dúsnak tűnik. :lol:
Ugye teszel majd fel képet?

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Tabati,
A tanításból nekem is vannak olyan élményeim, hogy 7 előtt már bent vagyok, rohanok a nulladikra, a 8. óráig végignyomom, közben helyettesítéssel, mellessleg rohangálok a szünetekben az osztályom ügyes-bajos dolgai után, azután magánórák itthon sötétedésig, majd vacsora után dolgozatjavítás, készülés ezerrel, mert kedden is van nap. :twisted:

Pruci,
Szia :)
Anyósékkal azért jó lenne kibékülni, munkahely ide vagy oda. Ők is lehetnének egy kicsi megértőbbek, végülis mégiscsak a ti életetek. Nem egyezség kérdése, nincs beleszólási joguk. Megkérhetnek, ok, de számonkérni?!

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

No én is megjöttem a szokásos pénteki fogorvosi látogatásomból. Most csak a múltkori tömésen igazított (de még kell, mert magasnak érzem, de majd jövőhéten) viszont így tudtunk kicsit beszélgetni, nem kaptam érzéstelenítőt. Én ugyebár szedek kalcium tablettát, mert meggyőződésem, hogy hamar romlanak a fogaim. Most rákérdeztem, és azt mondta a doki, hogy felejtsem el, mert vesekövem lesz. :shock: Esetleg terhesség és szoptatás alatt szedjem a baba miatt, de azt is kérdezzem előtte meg a nőgyógyászomtól. Szóval kifejezetten az én fogaim miatt ne szedje, és amúgy is szépek a fogaim és egyáltalán nem romlanak gyorsan. Azok a lyukak egészen pici lyukak, úgyhogy ne aggódjak. :shock: Mostantól megpróbálom ezt magambabeszélni, hogy igenis jók a fogaim! Ha ő mondja! :D
Amúgy mondtam neki azt is, hogy érzékeny az a fogam még mindig, amelyiket a múltkor betömött. Bólogatott, hogy igen ez a kompozit tömés (fehér tömés) átka. Mert ez a fajta tömés csak úgy ragad meg a fogban, ha előtte valamilyen savval felmaratják a lyuk belsejét, hogy barázdált legyen és így ragadjon meg benne a tömés. És ettől a savazástól lehet később érzékeny a fog. Mondta, hogy mióta kicseréltette ő is az amalgám töméseit kompozitra, egy almát nem tud normálisan megenni, hogy ne nyilallna bele néha-néha. Érdekes, nekem is ez van, hidegnél, savanyúnál, meg tömény édesnél, csokinál is. Legalább már tudom, hogy attól még nem rosz a fogam. Azt mondta, hogy épp ezért ajánlja, hogy a hátsó fogakat, ahol úgysem látszik, amalgámmal tömjük. Bár az meg fém, allergizál, az sem a legjobb, de jelenleg még nem fejlesztettek ki olyan tömést, ami megfelelne tökéletesen, amivel nincs
gond. :shock:


szia momi!

Azért örülünk annak is ha néha benézel! :wink: Ricsizzél, meg ő is hagy szerezen barátokat, csajozzon :lol: , legyetek a szabadban, amíg lehet. Ki kell használni, majd ha esős idő lesz irogatsz nekünk kicsit többet. Vagy naív vagyok megint? :lol:

Megnézem azt a naptárt már én is, bár nem nagyon hiszek benne én sem.

pruci!

Szép a kontyod! Én is szeretnék bele ilyen kis fehér virágokat. :wink:

Így már teljesen értem. Informatika tanárként persze, hogy könnyebben talál munkát. Ez tényleg egyértelmű. A mai világban ez kell a fiataloknak.

ósió!

Sajnos a párom most kicsit felfázott. és az neki egy pici gyulladással jár (de a rosszban is van jó, hogy most van ez, és nem kellett megint kihagynunk egy ciklust) , úgyhogy borogatjuk, meg egy kicsit ilyenkor a férfiakat abajgatni kell, úgyhogy a pörihez vettem neki még hagymasalátát, mert imádja. Ma úgy volt, hogy osztálytalira megy, de lehet, hogy kihagyja emiatt, még nem tudom, hogy döntött.

Ja!

Anyósomnál is lehetne főzni, csak nem bírja ki, hogy ne lábatlankodjon néha be a konyhába, meg én is olyan vagyok, hogy mindet inkább kérdezek, hogy nehogy az legyen, hogy elszúrjak valamit. Persze nem kéne, mert itt is megoldom egyedül, meg anyósom sem akar beleszólni, de megszokta, hogy eddig mindent ő csinált (két fia van), senki nem segített neki. Egy szó, mint száz, egyedül szeretek főzni, de ,még a lakásban se legyen nőszemély rajtam kívül. :lol: Így viszont elvagyok és nagyon jólesik.

Kép
Kép
tabati
 
 


Megnéztem ezt a naptárt, de ha jól látom kell hozzá az óra meg a perc. Magamra kartam kiszámolni, de én ilyen pontosan nem tudom, mikor születte. Vagy rosszat néztem, csak futtában vltam fenn.

Kép
Kép
tabati
 
 


Jajj, kár volt megnéznem. Vagy fiam lesz a jövő héten vagy majd a jövő évben!!!!!!!
Na egyik sem bíztató.Tudom, hogy ilyet nem szabad mondani,és ha majd jön a baba,akkor ez már nem fog érdekelni,csak hogy egészséges legyen, de én nagyon lányt szeretnék.Én magamat ismerve olyan igazi fédűsülgetős, babázós lányos anyuka típus vagyok. No persze, ha fiam lesz,keményedni kell!! :evil:
[url]
Kép

Na,ha hiszek a vonalzónak,és feltételezzük, hogy téved az orvos és van peteérésem,akkor itt a remek alkalom a jövő hét.
Bár a férjem azt akarja, hogy majd úgy kezdjünk el próbálkozni, hogy akkor szülessen,ha végzek a sulival.Mert egy hete nyüszítek, hogy tanulnom kéne,de se fizikai,se lelki erőm nincs hozzá.És hiába magyarázom, hogy ennél,baba mellett se lesz nehezebb tanulnom. Hazaérek munkából durván 5-re általában. Elvégzem a háztartási munkákat,van olyan nap,mikor bevásárolok, van,amikor teljes lakást takarítok, szóval 5-ből jó esetben 3-ban 6 után van időm tanulni max 9-ig, mert aztán kipurcanok és alszok.De legtöbbször akkor sincs. Miért lenne ennél ennl nehezebb baba mellett.Így sincs erőm, úgy sem lesz.Nem áltatom magam.
De azt mondja,ha akarom akár próbálkozhazunk komolyan,csak ígérjem meg, hogy megcsinálom a sulit. Na ezt még így szólóóban is nehéz. Nem tudom tanul-e még valamelyikőtök, de olyan nehéz leülni és tanulni.Már annyira szeretnék végezni,és még másfél év!!!! :cry:
kutyafüle
 
 


Kutyafüle!

Szerintem is csináld végig a sulit! ha már idáig megcsináltad, ezt a másfél évet is meg kell csinálni. Szerintem később nagyon bánnád, ha ha most abbahagyod a gyerek miatt. Szülni utána is lehet, de gyerek mellett csinálni a sulit nemcsak az idő miatt nehéz (hiszen most sincs több idpd), hanem éppen azért, mert akkor végképp nem a tanulás fog érdekelni, ha ott szuszog majd melletted egy kisbaba. Szóval, hidd el, most kell tanulni!
Én teljesen megértelek, mert én 26 éves koromig tanultam, és valóban nagyon fáradt voltam már a végén, de végig előrelátó voltam, tudtam, ki kell bírnom, s csak utána jöhet minden más. Na, nem azt mondom, gyerek mellett is lehetne, csak éppen ha én any leszek, akkor nem diákot akarok játszani.

Tabati!
Az istenért se csináltass amalgámtömést, még hátul se! A higanytartalma miatt igen káros a szervezetre, főként a hipofízisre. Én direkt ez miatt szedettem ki két amalágmtömésemet, amelyek hátul voltak, fehérre. Szerintem érdemes hátul is szép fehéret csináltatni, akár lent, akár fent, hiszen pl. nevetéskor is minden látszik, még az ember zoknija is.
Tényleg, anyósodék nem szörnyülködtek, hogy elköltöztök egy hétre? Hogy hát mi végből? Milyen galád gondolataitok vannak? :lol:

Pruci, pesrze, teszek majd fel képeket, ha nem felejtem itthon a gépet. Remélem, igazad lesz, és valóban szép frizurát készít majd a fodrász. Úgy érzeném igazán jól magam, ha tudom, hogy szép, csinos a hajam, ráadásul a fátyolnak is meg kell állnia benne.
Én a fátylat nem veszem meg. Azt hiszem, olyan 20 körül lett volna, de csak bérlem.
Vendég
 


Na, végül párom mégiscsak itthon maradt, vagyis voltunk anyuéknál és jót beszélgettünk, aztán nem volt már kedve bemenni a városba. Most nézi a híradót!

ósió!

Nekem épp azt mondta a doki, hogy mindkettőnek megvan a hátránya, a fehérnek is. Írtam is. Nekem már ősidők óta van 2 amalgámtömésem azt akarom kicseréltetni újra. Nem tudom mi az a hipofízis :oops: , de engem huszon x ideje egyik sem zavart. Volt amikor azt hittem, hogy az államon a sok pattanás attól lehet, de végül azok is elmúltak egy bioptronlámpás kezelés hatására, és többé vissza sem jöttek szerencsére. Ez megint egy olyan dolog, hogy minden orvos mást mond. Viszont már nem ez az egyetlen doki, aki azt mondta, hogy nyugodt szívvel rakna be nekem amalgám tömést, (amikor bejött ez a fehér, és ki akartam arra cseréltetni)Akkor végül nem lett csere, de emlékszem, hogy ő is amalgámpárti volt. Megmondom őszíntén, hogy nekem nagyobb probléma most az, hogy emiatt a kompozitos tömés miatt érzékenyebbek lettek a fogaim. Úgyhogy ahova nem kell, oda inkább választom a régi jól beváltat. És hátul eddig sem látszott, vagy ha igen senkit sem zavart. Azt tényleg nem jó látni, ha egy kisebb mosolynál is kifigyel az amalgám valamelyik első fognál, ezért oda mindenképpen marad a fehér tömés. És vele együtt az érzékenység... :( Ha neked ilyen még nem volt, akkor szerencsés vagy, lehet, hogy ezt is embere válogatja, nekem alapból érzékenyebbek lehetnek a fogaim.

kutyafüle!

Miért nem illeszted be a vonalzód az aláíráshoz? Akkor nem kellene mindig feltenni, mert megjelenítené a program.

A tanulást meg megértem, én is elég sokáig voltam tanuló, és már alig vártam, hogy végezzek. Most angolt tanulok a páromtól, (most épp szünetel, mert ő mást tanul, nincs ideje), de amikor aktívan tanultam (elvileg nyáron folytatjuk) akkor is nehéz volt rávennem magam. Tanácsot viszont nem osztogatnék, mert én bármit kinézek magamból, nem tudom mit csinálnék a helyedben. Az viszont biztos, hogy ha úgy alakul, hogy halasztasz, akkor nagyon nehéz lesz újból leülni tanulni, otthagyni meg nem érdemes, ha már csak ilyen kevés van hátra. Meg azt úgyis megbánnád később.

Kép
Kép
tabati
 
 


ósió!

Még akartam válaszolni csak elfelejtettem, hogy az anyósék rendesek. Még örülnek is neki, ha van ilyen lehetőség és kettesben lehetünk. persze azért az az igazi, ha ott a közelükben megépül a ház, mert akkor kettesben vagyunk, de mégsincsenek ők sem annyira egyedül. Sőt, még egy kicsit lelkifurim is volt, hogy ott megy az építkezés, a mi házunk épül, és mi meg otthagyjuk őket és lelépünk. De megértik nem csinálnak belőle gondot. Még bíztattak, hogy nyáron is menjünk el nyaralni legalább egy hétre, mert kell a kikapcsolódás egész évi hajtás után. Úgyhogy valszeg Balcsi lesz, ha lesz.

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati!

Lehet, hogy mi vagyunk szerencsések a párommal, de egyikőnknek sem érzékenyek a fehértömésre a fogaink. Ha érzékeny a fogam, akkor pl. csak a nagyon hidegre vagy a nagyon melegre (forróra), bár ez természetes. Ha neked jó szívvel ajánlja a fogorvosod az amalgámtömést, akkor azt válaszd, amit a te szíved is diktál.

Képzeld, a fogorvosi rendelőben volt jócskán időm, és így különféle, fogtisztítással kapcsolatos kiadványt végigolvastam. Hogy milyen jókat derültem rajtuk! Ilyen kérdések, hogy pl: "mire jó a fogkefe?", meg hogy: "a fogkefével ne dörzsöljük a fogainkat." Hát, ezek annyira viccesek voltak:
:D

Csak vicceltem anyósodékkal kapcsolatban, hiszen látom, hogy jól megvagytok. Szerintem ez nagyon jó dolog. Az építkezés miatt meg ne aggódj, hiszen nem ti csináljátok, ha otthon lennétek, akkor is a munkások csinálnák.

A Balatonra hova jönnétek nyaralni?
Vendég
 


Ja, az angolt én is szeretném felfrissíteni az agyamban. Mostanában elég sok angol nyelvű jogi tanulmányt ovlastam, szeretném jól elsajátítani a jogi terminológiát, illetve az általánosat felfrissíteni. Nekem is a párom tanította anno az angolt, mikor a nyelvvizsgára készültem. Nagyon jól magyarázott, szinte mindent megértettem elsőre, és szeretem is ezt a nyelvet.
Vendég
 


Ósió! Én a fátylat is vettem.:oops: Ezek szerint jól jártam, m (ha jól emlékszem) 5500 ft volt.

http://www.taylor-eskuvoikellek.hu/

Balatonon merrefelé laktok?

Lorca! Próbálok én velük jóban lenni, csak hát nehéz. Múltkor is meghívtak ebédre, anyós meg sógornő nem ült le velünk enni, és amíg ott vopltunk hozzám se szóltak. Így elég nehéz. Apósom viszont jó fej. Nem tudom mit követtem el ellenük azon kívül, h feleségül mentem a fiukhoz...

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Jajj Ósió,nem akarom én otthagyni ténylegesen, csak nagyon nyüszis vagyok a héten. Nagyon fáj a drekem,meg hordónyi a hasan. A múlt hónapban is ugyanez lejátszódott.Akkor azt mondta az üzemdoki(pont akkor volt az éves vizsgálat),hogy ezt okozhatja a peteérés is. Utána meg azt mondta a nődoki, hogy nincs nekem olyan szerinte. Na most akkor mi van?Legyek okos ebben a kérdésben.De a nyűgösség ellenére kemény vagyok és írom a szakdogám most is.(Mondjuk most épp szünetet tartok),mert az idő keresztül húzta a terveimet.Anyuéknál akartam a kertet csinálni,mert ha beindul a vizsgaidőszak nem lesz időm.Bár ha olyan 4-ig még szárad föl,akkor leht még rólaszó.
kutyafüle
 
 


Kutyafüle!
Ha jól értem, akkor te jövő júniusban fogsz végezni, igaz? Nézd, ha szeptemberben álltok neki próbálkozni, akkor ha egyből terhes is leszel, pont végzéskor fogsz szülni, így nem kell választanod a tanulás és a gyerek között. Szeptemben meg fél év múlva itt van, nem olyan nagyon nagy idő, ki lehet várni. :)

Pruci, Siófokon.
Én nem vettem meg a fátylat. Végülis, minek? meg elég drága is lett volna.
Ma délután csináltam egy kis próbamanikűrt, hát, úgy felidegesítettem magamat! Persze, összevissza kentem mindent, még a pulóverem is olyan lett. Hiába, kijöttem a gyakorlatból. Régen mindig festettem a körmömet, de sajnos elég gyenge körmeim vannak, és a lakk még jobban tönkre tette őket, így abbahagytam. Most fura volt újra lakkozni. De már egészen biztos, hogy a lakk is ekrü lesz. Most is ilyennel csináltam a festést, és amit nem mázoltam szét, az elég jó lett. csak előtte a körmömet meg fogom kicsit növeszteni, mert amúgy a rövid vagy a kicsit megnövesztett körmöt szeretem.

Látom, mindenki sziesztázik. Engem is kerülget az álommanó. Párom meccset néz, úgy hogy éehet, hogy kicsit lefekszem addig.
További szép napot!
Vendég
 


Ósio,várni???Az a szó az én szótáramban nem szerepel. :lol: A szótárban a türelmetlenség címszó alatt az én képem szerepel.De a nyüszítés jelentem abbamaradt.Tegnap haladtam vele.Bár lassan megy,de senki sem mondta azt,hogy csak úgy ontotta volna magából az oldalakat. De lényeg az elszánás. Ma is csinálom még este.
Nem jött össze a tegnapi kertészkedés,mert csak rákezdett újra. Mindenki mondta mekkora viharos szél volt,de megmondom őszintén nekem nem tűnt fel,pedig zaj sem volt,mert írtam. Nálatok nagy vihar volt??Hátha jövő szombaton összejön. Holnap elkezdem a lakás tavaszi nagytakarítását is. De rengeteg kedvem van hozzá!!
Én nem tudom megint mi van, de annyira fájt estére a derekam, hogy majd be... Csak arra vártam,hogy Dani hazaérjen este és megmasszírozza. De az sem használt.Végül a melegítőpárna enyhített rajta.Mi a kutyafüle fájhat így?A vesém megint vagy más???? Ez egy ideig szerintem rejtély marad. :D
kutyafüle
 
 


Hát, igen, az a rohadta takarítás! Mire végeznék, kezdhetem újra. Mindig por van.
Hol tanulsz? Milyen témából írsz szakdogát?
Én nagyon szeretek írni, tanulmányokat, szakcikkeket, ha ezzel foglalkozom, sose érzek fáradtságot. Pedig a főiskolán kész katasztrófának indult az egész, sikerült olyan borzalmas témát választanom, de aztán cseréltem, s minden annyira jóra fordult, hogy álmomban se gondoltam volna, és ötöst kaptam. :D
Hát, a türelem, az nálam is el szokott fogyni. S akkor mindenfajta dolog jár az agyamban. Alig vártam, hogy itt legyen a tavasz, most meg kételkedek abban, hogy vajon most van-e itt az idő a babára, vajon bele merjünk-e vágni, ha nincs munkám, és teljesen más gondolatok járnak a fejemben (költözés, stb.)? Az már tuti, hogy az esküvőig szinte mással nem is foglalkozunk, csak azzal, de aztán utána döntéstkell hoznunk.
Te hány éves vagy?
Vendég
 


Gyöngyösön tanulok. A témám egy konkrét társaság átfogó gazdasági elemzése. Én arról a cégről,illetve a helyi kirendeltségéről írok,ahol dolgozom. Tetszik a téma és a fejemben egészen jól kialakult a terv róla.Csak a megvalósítás a kérdés. Amúgy 26 leszek a nyáron.
Tudod én úgy gondolom, hogy akkor jött el az idő,ha a nap 24 órájában vágysz rá.Nem bizonytalanít el a vágyban a babával kapcsolatban semmi. Már úgy értem a jövő, a terhességtől,szüléstől való félelem. Én így gondolom.Persze ezt mindenki maga tudja hogy itt e az idő. Neked is át kell gondolni,mennyire köt majd le fizikailag a költözés(mert ha agyilag leköt az szerintem kimondottan jó,mert addig sem azon gondolkodsz, egészséges lesz-e, milyen lesz a szülés,stb. ), aztán,ha nem lesz munkád el tud e a férjed hármótokat biztonsággal tartani,stb....
Én is felhozom az ellenérveket,de tudod az érvek is legalább ennyien vannak. Mert ha tökéletesnek is látszik minden,mégis közbejöhet valami.Akár egy tuti meló,előléptetés, férj elveszti a melóját és a többi előre nem látható dolog,ami végül oda vezet,hogy mikor úgy érzed,na most minden szuper, akkor esetleg késő lesz....
kutyafüle
 
 


Te hány éves vagy?
kutyafüle
 
 


Én 27 vagyok.

Tudod, nálunk nem arról van szó, hogy nem tudunk megélni, hiszen eddig is elvoltunk az én fizetésem nélkül, mivel még nem dolgoztam (tavaly végeztem az egyetemen, azóta hasztalan próbálok elhelyezkedni). Szóval, nemcsak a pénztől van itt szó. Hanem arról, hogy legalább félévet, évet jó lenne dolgozni (önmagam miatt), szóval, nem tudom, mennyire érthető ez. Mert rendben, azért húsz évre előre nem gondolkodok, hiszen felesleges is lenne, de azért az elkövetkező 4-5 év a fejemben van, s tudod, jogi diplomával, mondjuk 32-33 évesen pályakezdőként elhelyezkedni... hát, nem egy kilátás.
Tudom, érthetetlen, mert sokan úgy vannak vele, hogy ha el tudja tartani őket a férjük, akkor semmivel nem foglalkoznak, nem előrelátóak, hanem a mának élnek, azt mondják, megvagyunk, kész, aztán lesz ami lesz. De azért én megfontoltabb vagyok kicsit, és megpróbálok majd így döntést hozni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem vágyok a babára, éppen hogy igen, éppen ez miatt vannak bennem ilyen gondolatok. No, de azt hiszem, erről már túl sokat írtam itt, nem akarok senkit a saját gondolataimmal traktálni, már ennyiért is elnézést, úgy hogy le is zártam a témát.

Akkor te valamilyen gazdasági szakra jársz? Már most is a szakmádban dolgozol? Hát, tényleg jó összetett a témád, ha egy komplett céget kell bemutatnod, de legalább nem kell vért izzadnod, hogy kitalálj két mondatot. És mikor lesz a védés? A jövő tanévben?
Nektek kell nyelvvizsga a diplomához? Nekünk anno kellett. Én angolból mentem középfokúzni. Most ezzel kapcsolatban vannak újra terveim, úgy döntöttem, hogy elmegyek belőle felsőfokúzni, de egyelőre csak írásbelizni. Még nem döntöttem, hogy szeptemberben vagy jövő év januárjában menjek, de azt hiszem, megpróbálom már idén szeptemberben. Eddig is használtam az angolt, meg szükségem is lenne arra, hogy fejlesszem még "kicsit" a tudásomat.
Vendég
 


Sziasztok!

No, hazaköltöztünk, itt vagyunk újra! Úgy elrepült ez a hétvége, hogy csak na! :) Azért még szívesen ottmaradtam volna, nade majd legközelebb. Hazajöttünk és jönnek az építkezéssel kapcsolatos gondok sajna, de csak megoldódnak. Kijött a műszaki ellenőr (70 ezer forint, és minden héten jön ellenőrizni az építkezést. :evil: ,de kötelező sajna) és kicsit át kell variálni a tervet. Kiderült, hogy nem jól lett kimérve a telek, meg hogy lejt talaj, az üvegtéglákkal, meg a tetővel is van valami problémája. A héten összeülünk és megbeszéljük, hogy min kell változtatni. Mondjuk időbe nem kerül, mert most még úgyis csak az alappal foglalkoznak. Még jó, hogy most kiderült, és nem akkor amikor már munkára készen állnak mondjuk a tetőhöz. Csak azt nem értjük, hogy amikor beadtuk engedélyezésre a terveket, akkor mindent elfogadtak úgy ahogy van, most meg rájöttek, hogy pár dolog mégsem jó? :shock: Gondolom nem nagy ügy, de át kell variálni a tervet (egy fillért sem fogunk fizetni a mérnöknek, mert ezek szerint ő nem mérte jól le a telket), meg újra beadni a kijavított változatot (mondjuk azt már elfogadják, azzal nincs gond, csak remélem nem kell valami különeljárási díjat fizetni, bár szerintem nem ússzuk meg :evil: . Valaki azt mondta, hogy senki nem szúrt el semmit, csak az önkormányzat mindenbe beleköt, amibe bele tud. Hát anyjukat! :evil:

Látom itt nagyban folyik megint a munka téma, az sem egy könnyű dolog...

ósió!

Mi a helyzet a munkával amit megpályáztál? Mikor válaszolnak?

kutyafüle!

Ne aggódj, rám is rámtör néha a türelmetlenség, de főleg akkor amikor meg kéne jönnie. Úgyhogy egy picit most én is izgulok, de majd elmúlik. Tényleg nem szabad sürgetni semmit, minden eljön az ideje. Vannak itt nagyobb problémák is, amiken nehezebben segíteni. Egy régi barátnőmnek volt nyáron az esküvője, azóta a férje hozzá sem nyúl. :shock: Állítólag rengeteget dolgozik, ha otthon van fáradt, ő ezzel indokolja. Nagy veszekedések vannak e miatt. Találós kérdés következik! Vajon egy férfi kibírja ennyi ideig szex nélkül? Mi a diagnózis? Több variációt is elfogadok. :wink: Ez van sajna... :(

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati!
Még semmi nincs a munkával, eddig nem válaszotlak, de valszeg most már csak levelet fognak küldeni, ha eddig nem jelentkeztek, abban meg mindig elutasítás van. De ott egy a fene! Majd megpróbálom máshol, vagy ha nagyon beidegesedek, akkor már sehol, és leszarom!

Hát, nem semmi, ami van egy építkezéssel, de sajna ez van, tényleg! Gondolom, az önkormányzat is ott próbál pénzt szerezni, ahol tud, s akkor már nehogy ne kössön bele valamibe, amibe bele lehet. Ha mást ne, majd valamilyen eljárási díjat kell fizetni, és akkor csurran-cseppen az önkormányzatnak. De érdekes, hogy mindenki egymásra mutat, közben senki sem rontott.

Na, nekem ma megküldték a jó adóigazolványt. nem is tudom, hogyan lehetséges ez! Rájöttek, hogy mégse hazudoztam, mikor kértem az új adatokra való tekintettel a kártyát? Végül mégis jól nyilván vagyok tartva? Csak végülis háromszor kellett nekifutni a kártyának. :evil: Nem normálisak. Illetve de. Most már azok.

Tényleg, Tabati, neked 4 nap múlva kellene, hogy megjöjjön, amit nagyon remélsz, hogy nem fog, igaz? :o Érzel valamit? Jó, ez biztos hülyeség így, csak vannak, akik a beágyazódáskor is már éreznek ezt-azt.

Szegény barátnőd...hogy bírja? És a férje? Hétvégén se tudnak időt szakítani egymásra? Szóval, mert azért ez oylan "igény", vágy, szóval, ami előjön az emberben akkor is, ha fáradt, ha nem is minden este. Elég érdekes...
Vendég
 


Tabati! Nem semmi az építkezés. Azt nem értem, ha egyszer elfogadtak egy tervet, akkor miért csak utána kezdenek belekötni a dolgokba??? Bár valószínű, h így több pénzt le tudnak szedni az építkezőkről...
Hát, elég érdekes egy fickó a barátnőd férje. Szerintem a sok munka nem lehet igazi indok, m azért fél év alatt nem hiszem, h nincs a feleségére fél órája. Bár ki tudja, m nem ismerem őket, és megvádolni így senkit sem lehet. Az egyik barátnőméknél volt hasonló, de ott kb 1 évvel a házasságkötés után. Így éldegéltek még 2 évig, utána a srác közölte, h nem akar a barátnőmtől soha gyereket, és végül elváltak. Mondjuk náluk nagyon hamar volt az esküvő, kb fél év együttjárás után. Aztán később kiderült, h a srácnak viszonya volt az ex barátnőjével. Remélem a te barátnődéknél nem ez a helyzet!

Ósió! Igen, általában az ember megérzi ha terhes lesz, nálam csak egy gondolat jött, h mi van ha most lettem terhes... Azelőtt sem, azután sem volt soha ilyen. Bár mostanában volt egy ilyen gondolatom, de a szülés óta nekem még nem jött meg. Így viszont nem szeretném, h összejönne bármi is, legalább egyszer legyen, h ki lehessen számolni a szülés várható időpontját.

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Én ezt még nem hallottam, úgyhogy memhogy nem untattál,ép ellenkezőleg,örülök,hogy leírtad.A többi lány sem olyan,akit csak úgy untatná,ha valaki akár többedszerre írja le a problémáját.Nem :wink:
Megértelek és értem a dilemmádat.Viszont ha meg elhelyezkedsz,akkor nálad is jön majd az én dilemmám.Hát erre írtam én azt,hogy időben sose mondható,hogy na most van itt a tökéletes alkalom. Én azt mondom,amit magamnak is mondogatok:bízd a Jóistenre vagy a sorsra(ki hogy nevezi) és elrendezi ő majd a dolgokat. Lehet hogy egy szuper meló jön előbb,lehet hogy egy baba!Ki tudja.De annál is inkább értem a gondod,mert sajnos a jogászook helyzete nagyon mostoha. Az ismerőseim köréből okulva nagyon nehéz állást találni és a legszerencsésebbek kifognak egy olyan gyakhelyet még a suli alatt,ahol naradhatnak is dolgozni. És ez kb 1%-nak jön be.Mostoha pálya. De szinte mind az.Olyan szinten ontják az iskolák magukból a diákokat(diplomásokat) hogy elhelyezkedni a fele se tud hamar,szakmunkásból meg hiány van.
Igen kell hozzá egy középgokú,de az megvan.Igen,jó átfogó a téma,és van miről írni belőle.És szerencsére már elképzelésem is van. Persze csak jövőre kell majd védeni meg leadni,csak azért igyekszem vele,mert van egy váll gyak nevű tárgy,amit meg tudsz csinálni a szakdoga első 20 oldalával,ha olyan a témád. Csak picit átírod a címet,bevezetést és már kész is a beadandó!;) minek dolgozzak duplán,nem?
kutyafüle
 
 


Hát sajnos, nekem az volt az első gondolatom, hogy tuti csalja a férje... :( Sajnos a férfit nem ismerem annyira, csak azt hallottam a barátnőmtől, hogy milyen fantasztikus ember, meg láttam, hogy nagy a szerelem (persze ezt is csak egyoldalúan, a másik féllel nem nagyon találkoztam, csak párszor, én meg annyiból nem tudok megismerni egy embert) Szóval most lett kopp, szerintem... de azért kívánom neki, hogy ne így legyen, hanem valami más probléma, amit meg tudnak beszélni, és nem lesz válás a vége.

Hogy érzek e valamit? Őszintén...semmit... :lol: Vagyis valamit érzek, ami lehet az is, hogy meg fog jönni. A derekam nem szakad le, mint máskor (de már ilyen tünetek után is mensiztem, úgyhogy ez nem jelent semmit), nem puffadok, mint máskor (az még jöhet péntekig :lol: ) Hát így ezek...Amúgy érdekes, de amikor volt a méhenkívülim, mielőtt meg kellett volna jönnie, menstruációs tüneteim voltak ugyan (és hát végül meg is jött, vagy az a vetélés volt már, de mindegy), de mégis egész éjjel olyan érzésem volt, hogy nem fog megjönni, és baba van a dologban. Írtam is nektek, hogy de kár, hogy nem volt itthon tesztem, mert tuti megcsináltam volna már reggel. (így utólag viszont jó, hogy nem, mert akkor tévesen reménykedtem volna) Viszont sokan írják, hogy nem éreztek semmit. Csak egyszerűen nem jött meg. Meglátjuk.

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Befogadtok ide is :?: Hát sajna nagyon úgy néz ki, hogy idén már nem szülünk :cry: :cry: :cry: :cry:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Persze, hogy befogadunk! :wink:

Viszont nem kell ám ennyire elkeseredni! (ha jól számolom még egy decemberi baba összejöhet nem? :?: ) A 2009 is szép év! És igaz az a sokszor emlegetett mondat is, hogy akkor jön a baba, amikor jönnni akar. Úgyhogy nem kell türelmetlenkedni! :wink:

Inkább mesélj egy kicsit magadról! Férj, élettárs, vagy vőlegény? Mióta próbálkoztok? Első baba lesz? Meg ami még eszedbe jut! :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Kutyafüle!
Az az évfolyamdolgozat, nem? Nálunk is úgy volt, hogy harmadévben húszoldalas dolgozatot kellett leadni, de elfogadták pl. a szakdogád első felét is. Így én is hamarabb elhezdtem írni,pedig nekünk is csak szempetmerben kellett leadni. De nem is volt ez baj, mert leaglább nyáron már nem kellett olyan sokat írnom hozzá.
Hát, most úgy vagyok vele, ahogyan te is írod. Minek görcsölni annyit? Lehet, hogy végre tényleg le kellene szállnom a témáról, s nem foglalkozni vele egyideig. A sors...igen, érdekes dolog. Szóval, sokszor tényleg úgy történnek a dolgok, hogy az ember nem is számít rá, mégis megtörténik, és akkor mi az, ha nem sors...? Mindenesetre idén rámmosolyoghatna ebből a szempontból a szerencsek!
Nemcsak a jogászoknak nem könnyű, hanem senkinek. De őszintén, tudod, mit érzek? Ház az, hogy sajnos nem azért nincs munkám, mert jogász vagyok, akik túlképzettek sok melóra, meg sok van belőlük. Hanem teljesen más dolgok miatt, amiket már számtalanszor tapasztaltam, ezek pedig például: a felvételiztető félti a saját állását, mert neked ugyanazon szakmacsoprton belül egyetemi végezttséged van, neki meg csak főiskolai, aztán a másik a karakteres, határozott fellépés, sajnos hiába mondják, hogy az szükséges, ha jó megjelenésed van, bizony ez is hátulütő lehet, mert senki nem akar olyan határozott emberrel dolgozni, aki hosszútávon jobban bejön majd a cégnek, mint a felettes. Mindenki szereti, ha szürke kisegér a bepsztpttja, akinek pofázni lehet. Aztán van mééééég egy dolog...férfiak és nők között. Szóval, ha én olyan lennék, már valószínűleg lenne munkám....ilyen légkörrel is találkoztam már... szóval, nagyon sok minden közbe jön itt, csak sokszor épp az nem, amit unos-untalan folyik a tévéből, hogy sok a jogász. Pláne a közigazgatásban van ez így, olyan elavult az egész rendszer. Na, szóval próbáltam csokorba szedni az okokat.
De talán éppen az miatt, hogy én sokat nem tehetek a dologért, nem izgatom magam rajta annyira.

Tabati!
Akkor azért drukkolok, illetve gondolok rád. És aztán ha mégse, akkor nemoká nézhetsz menyaruhát. Abban is van izgalom!
De azért a hírekkel majd gyere!

Kuzsanna!
Látom, nagyon el vagy szomorodva, de miért? Ha nem idén, akkor majd övőre szülhetsz. Vagy olyan régóta próbálkoztok?

Érdekes, nem? Olyan sokan megfordultak már a topicunkban, aztán pár nap után le is léptek, vagy eleve, vagy csak más topicba mentek át. De azért vagyunk páran, akik ehhez a topichoz vagyunk "hűségesek".
Vendég
 


Ma nem ébredtem túl jól. :evil: Még aludtam volna, de a bőrgyógyász a honlap szerint ma reggel rendel. Ezt hallgassátok: Tulajdonképpen viszont CSAK kedd délután van rendelés. Itt tényleg teljesen kiakasztó a rendelés. Akkor inkább rohadjon le az ujjam. (egy szemölcs van a kisujjamon, de én hülye pénteken reflexből elkezdtem kapirgálni, oda se fihyeltem, mással voltam elfoglalva, és elkezdett vérezni. Már nem vérzik, de azért meg akartam nézetni) Így maradt az itthoni szemölcsirtó, az a bizonyos Wartner (4000ft), még jó, hogy volt itthon. De nem használnám most, mert rá van írva, hogy terhesség alatt nem lehet. Úgyhogy várok a hétvégéig, aztán vagy használom vagy nem.
Meg amúgy is úgy ébredtem, hogy leszakad a derekam, tiszta menstuáció előtti érzés. Kíváncsi leszek nagyon mi lesz ebből. :roll: Legrosszabb esetben tényleg egy esküvői ruha. :wink:

Munkán meg nehéz nem agyalni, mert hiába nem rajtunk múlik, de azért annyira akarjuk, hogy agyalunk.

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok

Teljesen új vagyok a babaneten. Babaprojekten gondolkodunk a párommal. Első gyerek lenne és mindketten túl vagyunk a harmincon.
Eszméletlenül parázom, holott még "csak" a felkészülős-orvostól orvosig időszakban vagyunk. Ősszel szeretnénk elkezdeni a tényleges akciót, hogy jövőre meglegyen a trónörökösnő.
Elég sok öröklött betegségem van, gyógyszerátállások, vizsgálatok hada, és nagyon félek, hogy nem tudnám kihordani a babát. Van esetleg valaki, aki hasonló cipőben jár?
Vendég
 


Jó reggelt mindenkinek4

Csajok: köszike a biztatást :wink: Hát rólam anniyt röviden,hogy márciusban lesz két éve, hogy nem szedek fogalmazásgátlót, mégsem jött a bébi. Aztán októberben elmentem a dokihoz és kiderült, hogy azért nem jön, mert a Prolactin nevű hormonom túl magas, és amíg le nem visszük, addig nem lesz. Szóval vérvételek :arrow: Bromocriptin nevű bogyó :arrow: még magasabb lett a hormon. Újabb vérvétel :arrow: Norprolac nevű bogyó :arrow: ez már a határ közelébe vitte. Aztán decemberben úgy döntött a dokim, hogy mivel már majdnem jó a hormonom, nem szedjek semmit. Aztán januári vérvétel, eredménye: szépen ment felfelé. A dokim erre azt mondta, hogy három ciklusig pihi, aztán visszatérünk. Közben utána olvastam, és kiderült, hogy erre a gondomra előírt napokon kell előírt hormonokat vizsgálni. (nem történt meg) És UH-al kéne nézni, hogy van-e PÉ? (nem volt) Aztán nem lett volna szabad abba hagynom a gyógyszert sem a terhesség 12. hetéig. Na ezek után orvost váltottam. És most kezdődik minden előlről. Már túl vagyok az első teljes hormonos panelen, majd 19-én kell vissza mennem a 21. napi vérvételre. Ha kész vannak az eredmények, akkor megyünk konzultációra. Aztán kiderül, hogy mi lesz a következő lépés. Elvileg majd vissza kell mennem a Norprolac nevő bogyóért, ami már segített egyszer. Plusz várható HSG is. Szóval így mindenképpen csak jövőre szülünk. De már túl vagyok a levertségen, a hisztiken, a depin. Már csak azt számolom, hogy hány nap van hátra a következő vérvételig :lol: :lol: :lol: :lol: Szóval azt hiszem, a nehezén és a görcsös ragaszkodáson már túl vagyok. Csak úgy vagyok. És most jól vagyok :lol: :lol: :lol: :lol:

Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyúltam :roll: :oops: 8)

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


kuzsanna!

Hát ha ennyi mindenen túl vagy már, akkor biztos nemsokára jön a baba. Az szuper, hogy végre találtál egy jó orvost, meg, hogy tudják, mi a bajod, mert akkor segítenek, és nincs is semmi probléma! :wink:

Üdv közöttünk anuk!

Hát így elég tömören írtál magadról! :shock: Ha már most azon aggódsz, hogy hogy tudod kihordani a babát, akkor mi lesz később? :shock: Párom mindig azt szokta mondani, hogy majd ha a hídhoz érünk, akkor megyünk át rajta. De miért is aggódsz ennyire? Milyen betegséged van? Az orvos mondta neked, hogy nehéz lesz kihordani egy gyereket?

Kép
Kép
tabati
 
 


Egy kis vicc, hogy ne szomorkodjatok:

Istenem, kérlek:
adj nekem bölcsességet, hogy megérthessem a páromat,
adj szeretetet, hogy megbocsáthassak neki,
és adj türelmet, hogy elviseljem a hibáit!

Mert ha erőt kérnék, akkor biztos agyonütném.
Ámen."

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


tabati

Az előző nőgyógyászom 80% esélyt adott rá, hogy nem tudom kihordani a leendő terhességem.
Asztmás vagyok, öröklött szívbetegséggel, ebből következőleg magas vérnyomással kombinálva. Gyógyszerallergia elég sok antibiotikumra. Nem túl jó kilátások. Most keresek másik orvost, mert egy véleménnyel nem vagyok hajlandó megelégedni.
A párom annyit mondott, csak akkor vállaljuk be a babát, ha legalább 3-4 orvos is rábólint.
A tüdőgondozóban már elkezdtük a tüdőgyógyászommal a gyógyszerátállítást, a kardiológusom viszont a nőgyógyász véleményétől tette függővé a módosítást.
Tisztában vagyok vele, hogy veszélyeztetett leszek, amennyiben sikerül, de hát már egy ideje bennem is buzognak az anyai ösztönök, és nem szeretnék kimaradni az anyaságból.
Vendég
 


Húha! :shock: Hát nem irigyellek! De azért tényleg jó, hogy így is bevállalnátok a babát. És igaza van a párodnak, mert azért az életeddel nem jó játszani. Remélem sikerül összehozni a babát, és akkor ha 9 hónapot végig kell feküdj, úgy is megéri szerintem. És ebben az esetben tényleg jó több dokival beszélni. Csak gondolom már így is rengeteg pénz van benne... :evil:

Kép
Kép
tabati
 
 


Igen, lelkileg próbálok ráállni a fekvős évre, bár nem vagyok egy nyugis típus. Ráadásul harmadik emeleten lakunk, így érdekes legy a "vigyázok magamra" dolog.
Próbálom a környék legjobb orvosait "beszerezni" a testvérem egészségügyis, sokat segít a dologban.
A pénz, hát igen. Inkább bele sem gondolok...

Csak reménykedem, hogy lehet egy egészséges vagy legalábbis nem túl beteg (magam öröklődő betegségeiből kiindulva) babánk.
Vendég
 


Anuk: Nem irigyellek téged :roll: De szerintem mindent meg lehet oldani, csak meg kell találni hozzá a megfelelő orvost. Azért nagyon remélem, hogy sikerülni fog nektek és összejön a kis bébi :wink: :wink:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?