Új privát üzeneted érkezett!

Szerintem ne frusztráld magad a teszttel. :wink: Baromira nem számít az sem, hogyha tudod, hogy egy hatszor hatos kockából, ha két oldalon kifúrsz egy egy oszlopot, meg egy átlót, akkor hány kiskocka potyog ki. :twisted: Az számít, ami vagy. Mákunk volt, de hosszasan sorolhatnám mi mindennel. :lol:

tjuca
 
 


Jelentem: IQ-m 134-es. :shock: Az jó???

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 



Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

 
 

Sziasztok!


Jajj de szörnyű nézni milyen kis betegek,bágyadtak ezek a "bébik".
MINDENKINEK SOK GYÓGYPUSZI!!

Én viszont világgá megyek!Ami egyszerűen kezelhetetlen.És nem amiatt hogy jött a tesó,mert ezt már hetek óta csinálja.
Olyan kényszeres dolgai vannak hogy már falnak megyek.Csak úgy lehetnek bizonyos dolgok ahogy Ő kigondolja.Képes a cumiját 15x letenni és elvenni ha nem úgy rakta oda ahogy kigondolta.És közbe visit.Mint a kismalac.
Meg mindent csak anya csinálhat.Apa semmit.Ha papa itt van ,akkor csk Ő.Ha én nem vagyok,akkor jó apa is,ha ő sincs akkor már mama is.
Mondjuk most lehet fél attól hogy megint eltünök,de mondom ezt nem most kezdte.

Pl.fél órája ez volt.
Rohangál fel-alá,de mint aki megkergült.És esik egyfolytában el,majd szét csapta már a lépcsőn a fejét számtalanszor.(sülyesztett a nappali,úgyhogy körbe lépcső van)A játék neki a rohangálás,a birkózás,az idétlenkedés.És közbe röhög mindenen,akármit csinálok semmi.De most nagyon mérges lettem.......

Mi a fenét csináljak vele?

Voltunk ma kontrollon peti babával,direkt vittük Őt is hogy ne az legyen hogy Őt itthon hagyjuk megint,de hát amit akórházban is művelt.

Benianya:Ami úgyszopizott hogy gyakorlatilag nonstop.Iszonyatosan sirós volt,egyfolytába orditott,mint a sakál,én meg nem birtam hallgatni és igy cicztettem.Órákig képes volt rajtam lógni.Egy darabig elvoltam igy én is,de igazából nekem ez nem jött be.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Gab!
Egyrészről tökéletesen igazad van és egyet értek veled-annál is inkább mert léteznek több diplomás faszok is, irtó alacsony értelmi és érzelmi IQ-val. (jujujj, de milyen sok!)
De azért irtam ezt pont most, mert 2 gyerekkel kibekkelem hogy azuram diplomát szerez, munka mellett, apaként 2 gyereket nevelve közel a 40 -hez, 52 hétvégéből 27 -et suliban van, 30 nap szabiból 5 jut ránk, mert a többi elmegy a sulira. Gürcöl, éjszakázik, nappal kómásan irja a szakdolgozatát..s mindezt a semmiért. Jól megünnepeljük majd, megsimogatom, de ettől nemhogy jobb munkája, de több pénze sem lesz, és még megbecsülése sem nagyon, a sajátján meg az enyémen kivül.
A gyereknek meg majd magyarázd meg az élethosszig tanulás előnyeit, amikor egy cicimutogatással külföldön nyaralhatsz, a diplomától meg ugyanúgy késve tudjuk csak befizetni az ebédet és nem mehetünk hétvégenként, sőt havonta sem étterembe.stb.

134-Az nagyon jó eredmény, tessék egekbe röpiteni az öbecsülésed!!!!!! :wink: :lol:

A Juca éneklő, szép hangú kozmiját pl. sokkal szivesebben nézném hallgatnám a Tv-ben, mint pl. győzikét. De ő sajna sem a kókuszba, sem az inaktivba nem kerül be.
A múltkor azon akadtam ki nagyon, hogy egy bébisintér a nagyobb gyerekekre vigyázás közben Mónika meg Balázs "sót" néz, és ugye vele nézik a kölkök is. Na nálam ez már majdnem gyermekbántalmazás kategória. :twisted:
Hol van már az álljunk meg egy szóra, a szép magyar beszéd, a helyesírás közvetítésével, a vers mindenkinek, a stúdió-a kultúraközvetítés-amikor örülhetünk ha foguk van az emlitett sókban szereplő fizetett népeknek. :twisted:

benianya
ákosbenianya
 
 


Vendég
 


Hali.

Örömmel jelentem, hogy még Sole-Mizo állományban vagyok. :) Juppé!

Bénianyu, a lakáskedvezményt nem tudod igénybevenni? Igényelte a férjed?
Abban biztos voltam, hogy Blaninál ez csak egy szeszély volt, de kicsit kiakadtam rajta. Na mindegy, ez van.

Viera, nyomasd Noinak a Normaflore-t, mert ugye a sok gyógyszer nem tett valszeg jót neki, főleg az antibiotikumok.
Nálunk most már vékonyabban van öltöztetve Peti. Én egyébként vinném, egyszerűen muszáj, főleg, hogy őt eddig úgy Isten igazából még semmi sem döntötte le a lábáról... Na jó, beteg már volt nem is egyszer, de a levegőn mintha kivirult volna.

Kmammy, egyszer elmegyek hozzátok egy ebédre...olyan gusztusosan tálalsz, hogy még tele hassal is megéhezek!

Juca, érdekes, nálunk a fotós viccet mesélt, így lett egy olyan képünk, amin tényleg őszinte a férjem vigyora...
Az általad felsorolt emberek valószínűleg azért nem szerepelnek a médiában, mert nincs mivel bekerüljenek. Mert...
Te, hány kiskocka esik ki????????

Vicky, sajnálom, hogy titeket is ledöntött a betegség. Mi még jól vagyunk...

Colett, biztos sikerült az a vizsga!
Hm, ez a cumisüveges dolog is igaz valamilyen szinten. Mondjuk nálunk Peti iváshoz már rég nem cumisüvegfüggő. :)

Gab, tényleg zabálnivaló a lányod, ahogy törli az orrát.
Az én IQ-m 128 lett, és 23 perc alatt végeztem. :)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Na! Akkor pozitívan!

Az esküvőn nekünk az volt a leginkább mák, hogy eleve 22 fős kisköltségvetésű otthoni ebédes buli volt, de pont az esküvőnkkel egyidőben szerepelt egy fúvószenekar a faluban, és mikor jöttünk ki a polgármesteri hivatalból, a polgármester szólt nekik, hogy zenéljenek már nekünk egyet. Olyan jól esett!

Volt még mákom más ügyben is, de most nem reklámozom, mert ez érzékenyen érinthet másokat.

Na, felébredtek... Majd még jövök!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Nem is keltek. Mesi biztos álmodott valamit, mert bemegyek, és aludt...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


De látom, még mindig csak magammal beszélgethetek...

Most mennem is kell, szép hétvégét nektek, szebbet, mint a miénk lesz!

Pusszantás!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!
Hétvégén minden babaó, anya és apa gyógyuljon meg!!!


Gab! A betegség miatt nem lesz a tiétek olyan jó hétvége?
Fel a fejjel!!!!!
Tök izgi lehetett a fúvószenekaros esküvő!Dobhatnál fotókat!!!!! :wink:

Colett! Hajráááá!

Ex! De jóóóó! Gratula, az tök jó munkahelynek tűnik! Megfizetik? Akkor át kell menned gyesre?(lakáshitelt apa iratja le az övéből, mint adóstárs. Hétfőn megyek az apeh-be egyeztetni, segitenek. :P

Kimike! jó a cikk!!!!

Oriandy! milyen a suli?

Ma a játszóböliben amikor kimentem pisilni, úgy orditott szegény Beni mint a sakál-egyszerűen nem értem hirtelen miért változott igy meg. Na mindegy, túl leszünk ezen is. Sokan mondták ott, hogy ők is tapasztaltak ilyen rabszódikusságot, oylkor a lábukat sem engedi el a gyerek.

---o-----
Bemásolok most ide valamit, amit egy ismerősöm nagy sokára talált csak meg. Azért teszem ezt, mert elegem van abból, hogy a nem teljesen egészséges (de nem is fogyi) babák szüleit csak nyugtatják szerte az országban az orvosok, ej ráérünk arra még, elveszítve így a korai fejlesztés később soha vissza nem térő lehetőségeit.
A lényeg, hogy egy kisfiúnak lehet hogy vannak autisztikus tünetei(nem autista), de az anyuka aggódik. Mindenhol mindenki azt mondta, hogy majd 3-5-6 éves korban lehet csak diagnosztizálni az autizmust. Addig várjon. Viszont ő tudja(mert Dévényeztek is mozgásfejl. elmeradás miatt), hogy csodákat lehet elérni a korai fejlesztéssel, igy lépne az ügyben, de mindenki csak toporog, legyint.
Hosszas keresgélés után találta meg ezt a tesztet, ami-ha ,megnézitek már 10 éve leíródott!!!!!

Azért teszem ezt fel ide, hogy ha bárkinek a környezetében van valaki akinek ez segít-segítsen.(itt, a babanetes autista gyanús topicon ennél sokkal több szuper infó van, hála a babanetnek, meg az ügyes anyukáknak :lol: ).
De úgy érzem az információ nagyon sokat számít, ha 10 év alatt az orvosokhoz sem jutott el ez a kutatási eredmény, hogyan tudhatnának róla a rászorultak?
Itt pedig olyan anyucik vannak, akikre érdemes rábízni ezt a tudást!
:P

Az autizmus korai diagnosztizálása
A Kaliforniaí Egyetem, Los Angeles (UCLA), kutatási programjának egyik kulcskérdése a korai fejlesztés, ahol a "korai" általában azt a hároméves kort jelenti, amikor az autista gyermeket tipikusan diagnosztizálják. Egy érdekfeszíto jelentés azonban azt állítja, hogy az autista gyermekekrol megfelelo diagnózis már 18 hónapos korban is felállítható, egy 14 kérdésbol álló ellenorzo kérdéssorozat (CHAT) megválaszolásával.

Simon Baron-Cohen, Jane Allen és Christopher Gillberg olyan kérdéssorozatot fejlesztett ki, amely a társas játszásra, a társasági érdeklodésre, az utánzásra, a közös figyelemfelkeltésére, a kommunikatív mutogatásra stb. vonatkozik. A szüloknek kilenc kérdést, az orvosoknak, védonoknek öt kérdést kell megválaszolniuk. (ld. melléklet).

A kutatók az ellenorzést 50, véletlenszeruen kiválasztott 18 hónapos gyermeknél, továbbá 41 olyan "nagyon valószínu" (kockázatos) 18 hónapos gyermeknél végezték el, akiknek autista ikertestvérei vannak. (Az autista ikreknek kb. 2%-os valószínuséggel autista testvére van.) A kontrollcsoportból (tehát azok közül, akiknek nem voltak autista ikertestvérei) egyetlen gyermekre sem vonatkozott egynél több állítás, míg a "nagyon valószínu" csoportból négy gyermekre vonatkozott két vagy több állítás.

30 hónapos korában mindegyik gyermeket újra megvizsgálták. 87 olyan gyermek (a kontrollcsoportból és a "nagyon valószínu" csoportból), aki négy vagy több kérdéscsoportnál 18 hónapos korában jól szerepelt, normálisan fejlodött. Ezzel szemben, mint a kutatók megállapították: "Négy kicsinél, akik 18 hónapos korban két vagy több kérdéscsoportnál fennakadak, 30 hónapos korban diagnosztizálták az autizmust." Más szóval, az ellenorzo kérdéssorozat mind a négy esetben megállapította az autizmust a 91 fos, 18 hónapos csoportban.

A csak néhány percet igénylo ellenorzo kérdéssorozat feltevése - a kutatók szerint - azt bizonyítja, hogy az autizmus korai megállapítása lehetséges és hatékony. Megjegyzik továbbá, hogy az ellenorzo kérdéssorozat magában foglal több olyan kérdést, amely csak az autista gyermekek számára érvényes, és amely más fogyatékos gyermekre nem illik, így a kérdéssorozat speciálisnak tekintheto az autistáknak.
A reprezentatív felmérés folyamatban van.


Részletesebb ismertetés: Can autism be detected at 18 month? The needle, the haystack and the CHAT. British Journal of Psychiatry, 1992. No. 161. pp. 839-843.


ELLENORZO KÉRDÉSSOROZAT AZ AUTIZMUS SZURÉSÉRE 18 HÓNAPOS KISGYERMEKEKNÉL

Általános orvosoknak vagy védonoknek a 18 hónapos fejlettségi szint meghatározására

Kérdések a szüloknek (igen/nem)
1. Élvezi-e gyermeke, ha a térdén lovagoltatja, hintáztatja stb.?

2. Mutat-e érdeklodést gyermeke más gyermekek iránt?

3. Szeret-e gyermeke felmászni bizonyos dolgokra, pl. lépcson felfelé?

4. Élvezi-e gyermeke a bújócskázást, eldugást/keresést?

5, Utánzott-e bármikor gyermeke már valamit, pl. telefonálást?

6. Használta-e gyermeke a mutatóujját annak jelzésére, hogy kérdezne valamit?

7. Használta-e gyermeke a mutatóujját annak jelzésére, hogy felkeltette valami az érdeklodését?

8. Tud-e gyermeke apró dolgokkal (pl. kisautó, építokocka) anélkül játszani, hogy azt a szájába venné, ledobná vagy csak babrálná?

9. Hozott-e gyermeke önhöz valaha is valamit csak azért, hogy megmutassa?

Kérdések az orvosnak vagy védőnőnek

1. Találkozás során létesített-e a gyermek szemkontaktust önnel?

2. Felfigyelt-e a gyermek, ha ön a szobában kissé távolabbról egy érdekes tárgyat felmutatott neki, mondván: "Nézd csak! Itt van egy (a játék neve)." Megfigyelve a gyermek tekintetét, arra irányult-e, amit ön felmutatott? (Csak akkor adjon igenlo választ, ha a gyermek valóban a tárgyra nézett és nem csak ön felé)

3. Felkeltette-e a gyermek érdeklodését, ha egy pohárkát adott a kezébe és megkérte, hogy inni adjon önnek? Utánozta-e a gyermek az ivást? Rá tudta-e bírni a gyermeket bármilyen cselekvés utánzására?

4. Szólítsa fel a gyermeket, hogy mutasson rá az égő lámpára. Mutat a gyermek a fény felé a mutatóujjával? (Ha bármi mással, pl. mackóval mutatásra tudja rábírni a gyermeket, akkor is adjon igenlo választ.)

5. Tud a gyermek építokockával tornyot építeni? Ha igen, hánnyal (mennyi az építokockák száma?)
Megjegyzések:
Látta már orvos a gyermeket?
Ha igen, ki és mikor?
(Szülok az autista gyermekek korai fejlesztéséért Information Pack /Információs csomag/ 1998. november)


Noha a fenti kérdések zöme a kapcsolatteremtes képességére, illetve a képzeleti játék elemi megnyilvánulásaira irányul, nem szabad azt gondolnunk, hogy ez a feladatsor önmagában elegendo a diagnózis felállításához. Ha a gyermek "furcsa" viselkedése gyanút kelt, mindig szakemberhez kell fordulni. (dr. G. Zs.)

benianya
ákosbenianya
 
 


Nem a betegség miatt, már egész jól vannak, az a kis orrfolyás már semmiség, csak apánk szoliban lesz... Bemelegítés az angoltanfolyamra.

Amihez egyébként neki sincs semmi kedve. Valahogy nem szereti az ilyen kiruccanásokat. Mert ez neki tényleg lehetne pihenés, de mivel ott nem tud számítógépet szerelni, telepíteni, programozni, vagy csak játszani, filmet nézni rajta, szét fogja unni az agyát. Én meg gályázhatok itthon...

Fotó. A zenekarról nincs fotó, csak videón látszanak, de az meg csak VHS-en van meg. Képek meg albumba, meg valahol cd-n, de a több ezer cd és dvd között én képtelen vagyok egyet megtalálni, nem is próbálkozom.

Autista felmérést meg nem olvasom el, nem akarok semmi gyanút elültetni magamban, bocsi!

Na, gyepálják egymást, mennem kell...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Helló!
Hát, mi is lefikuzódtunk, takonykór...Éjjel ordított, így velünk aludt, de közben a hasa is fájhatott, pukizott. Tényleg, van akit megvisel ha éjjel pukizik? Jajjj, gyerek, nem ti....Noit annyira, hogy azért is felsír.


Gabella: Én a szolira, azt hittem, hogy az urad tényleg szoliba megy? Nem tudtam, az mért tör le ennyire? :oops: Esküvő...Náunk olyan kis visszafogott volt, kivéve, amikor ordított a Gun's, mert arra táncoltunk, azért volt para, mert 5 hónapos voltam Mátéval, és tényleg rezgett a "kifőzde" (tényleg az volt, csak feljavították!).

"celebvilág": Én eléggé járatos vagyok benne, nővérem révén, de annyira azért nem vonz, múltkor se mentem Nagy Fogyi döntőre, ki a f...-érdekel, most őszintén....Annyira furi közeg, kérdeznek, de a válasz már nem érdekli őket....És életben eléggé kiábrándítóak(tisztelet a kivételnek).

Benianyu: Hát, nálunk ilyen egyik gyerekkel se volt...sajna is meg nem is. Mondjuk Noinak csak én vagyok jó éjszaka, élből Anyát kiabál, és ha uram megy, jobban rákezd....Igazi fiús anya (is) leszel, akit istenít a fia! Hát, Mátéra hatással volt a lányod, az tuti.

Diploma: Nekem nincs, de már nem tudnám elintézni, pedig most annyira tanulnék. amikor meg lehetett volna, mert otthon laktam, akkor már nem tudtam lemondani a fizetés kényelméről. Ki gondol 20 évesen arra, hogy mi lesz holnap....én nem, csak legyen pénz, cigi, buli...Én az Andrássy-n dolgoztam, és csomó színész járkált be, de egyik kolléganőm se tudta kik azok...ha VV. Anikó jött volna, azt tudták volna...

Kimike: Jéé, megújult az Nl. café. Gyermeked meggyagyult?

Én nem csinálok soha IQ. tesztet, parázok, hogy kaki lesz. ..

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Ja, nem tudtam, hogy a szoli az nem jelenti mindenkinek a szolgálatot, ellenben a szoláriumot igen. Vicces lenne, ahogy beszakad a gép a 120 kilója alatt! :roll:

Diploma. Hát, az úgy volt, hogy középiskolás éveim alatt folyt a szüleim válása. Még érettségi után elmentem egy ötödéves képzésre, alapítványi suli volt, azt a kemény 20 ezret nagynehezen még kinyögte anyu, de valahogy utána már senkinek nem akarózott velem foglalkozni, így inkább elkezdtem dolgozni. 97-ben kemény bruttó 21 ezer volt az induló fizum... 18 körül kaptam kézhez, még anyuéknak adtam belőle 5-öt, sose ellenkeztek... 2000-ben végre sikerült elköltözni, de akkor meg nem volt miből tanulni. Aztán meg jött Lackó. 1 éves még nem volt, elkezdtem egy okj-s tanfolyamot, GYES-esként ingyen, és ott volt a szomszédban. Fősulira már nem is pályázok, mert azt se tudom, mit lenne érdemes tanulni... Így jártam. Ha a szüleim nem válnak éppen, most talán lenne pénzügyi diplomám, mérlegképes végzettségem, vagy egy banktanácsadói felsőfokú vizsgám, de egyik sem jött össze. Most meg már nem is nagyon vonz ez a vonal...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok.

Az erkélyt akartam kitakarítani, de inkább írok. Olvasni már rég nem tudok. Ne haragudjatok.
Betegek voltunk meg küzdünk az alvással, elalvással. Tegnap éjfél után 15 perccel aludt el nagy küzdelmek árán és már 7.50-kor felkelt, közben 4x felsírt. Nappal sem akar aludni, van hogy 4-kor elalszik, mert ugye viszem játszóra stb. és elfárad, de ha nem engedem aludni, az sem jó. Sehogysem jó, de az, hogy hajnali negyed 1-kor kelljen kiteregetnem a ruhákat, az semmiképp. :(
Most elaludt ebéd után, és most felébredt:
Puszi mindenkinek

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy betolakodok hozzátok, de lenne egy nagy kérésem.
Kislányom szeptembertől Dunaharasztin fog oviba járni. S a közeljövőben el kell döntenem, melyik oviba menjen. De sajnos nem tudok egyikről sem semmit, ezért szeretnék róluk infót gyüjteni.
Kérlek benneteket, aki a Dunaharaszti óvodákat ismeri (Mese Óvoda és Hétszínvirág Óvoda) írjon nekem az e-mail címemre. neras@freemail.hu

Segítségeteket előre is köszönöm.

Erika
akiren
 
 


Mári :( Reméljük, helyrejöttök!

Colett! Nem jövök rá, írtad már, hogy ki a nővéred? Riporter? Újságíró? Egyáltalán ismerhetjük valahonnan?

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ja és a véreredmény szerint tojásallergiánk is van. Hát ezért nem javult az ekcémánk. Mindenben van tej meg tojás. Kiakadok

Mári

Kép
mári
 
 


visszaaludt. Kösz Gab. Olvastam egy kicsit.

Pil! : Gratulálok! :) Nagyon-nagyon. Nagyon szép kisfiú! Amili meg hasonló eset mint Vencus, főleg amit írtál szopival kapcsolatban. Nem tudom hogy viselne el egy kistesót, egy nővérkének viszont nagyon örülne, de arról már lekéstünk.

Sajnálom a beteg gyerkőket. Vencel 1 hétig volt beteg, az éjszakák rosszak voltak, mára már csak az orra folyik. De azért nem volt olyan vészes mint nektek!

Benianya: Vencelnek is most van szeparációs szorongása, de szerintem azért mert elhagytuk a cicit. Egy teát virslivel sem tudok visítás nélkül vacsira elkészíteni, pedig apa játszana addig vele.

Na megyek pisilni, bocs, de még erre sem volt időm mostanában.
Majd jövök, amint tudok.
Puszi mindenkinek!

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok!

Kaptunk végre antibiotikumot. Ma már nem volt láza, de az étvágya pocsék. Fél joghurt, 1 ropi. Pazar vacsi. :? Jövő héten még itthon dekkolunk, remélem már meggyógyul végre! Ma már rosszalkodott is, ennek is tudni kell örülni. :)

Mári, nem tudtam, hogy nektek még mindíg ilyen rosszak az éjszakák. :(

Ex, végre valami jó hír, gratula! :-)

Kmammy, szerintem neked végtelen türelmed van, ugye? :wink: És remek fantáziád, olyan klassz kajcsikat alkotsz! :) Remélem a tavaszi talira ti is jöttök és megismerhetünk személyesen is! :)

Jó éjt!
Vendég
 


Mári:köszönöm!

Kimike:ez olyan mintha én irtam volna Amiról.Pont ez megy nálunk.De azért hosszútávon kicsit fárasztó na.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Hali.

Bénianyu, igazából semmi különös nem kell a lakáshitel kedvezmény visszaigényléshez, mert most már CSAK az egyik fél igényelheti vissza, tehát hiába vagytok ketten adóstársak, már nem osztható meg a kedvezmény. Szerintem csak annyi, hogyha megvan az igazolás, akkor a párod írja be a kedvezmény összegét a bevallásába.
A cégnél könyvelek. Biztos vannak olyanok, akik ezért többet kapnak, de én úgy gondolom, hogy amit kapok, nekem egyelőre elég. Mellette még jön a GYES, egyébként eddig is azt kaptam. :)
De jó, hogy ezt a kérdéssort feltetted! Hál' Istennek nálunk Peti egy nagyon érdeklődő kiskrapek, remélem, nem is lesz nála gond. Engem már tényleg csak ez a fránya beszéd idegesít, de a legújabb kolléganőmnek van egy ismerőse, akinek a kisfia már négy éves, óvodás, és még mindig nem beszél, mert nagyon jól megérteti magát egyéb módon mind a szüleivel, rokonaival, mint a kis társaival.

Colett, nálunk is van ilyen mostanság. Régebben jól viselte, ha pukiznia kellett, de mostanság, ha este csikarja vmi a pociját, akkor felsír. Nem tudom, miért, fel is áll, akkor megsimizem, pukizik, és visszadől aludni.

Gab, vicces, de én sem egészen értettem a szoli dolgot...de úgy voltam vele, hogy majdcsak kiderül, hogy ez mit jelent nálatok, és lőn! :D

Mári, sajnálom, hogy ilyen rapszódikusak a napjaitok. Drukkolok, hogy javuljanak a dolgok! Az allergiát sajnálom. Akkor most szigorúan diétázik Vencus?

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok

Jó sokat írtatok! :roll:

Zalán nagyon rosszul aludt éjjel!
Jönnek a rágófogai!Gondoltam már délután,hogy ilyesmi éjszakánk lesz,mert nagyon nyügi volt és nyálzik mint egy kis bulldog! :roll:

Nálunk nagyon rossz az idő!
Pedig azt gondoltam ma sétálunk egy nagyot és a kutyát is hozzászoktatjuk a pórázhoz!
De ebből nem lesz semmi!
Esik az eső!! Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Itt gyönyörűen süt a nap. Igaz egy órája még szakadt az eső és ahogy az ég alját nézem egy óra múlva szintén fog. De addig is jókedvre derít! :P

Kmammy: Nagyon guszta a menü! Irigylem a kreativitásodat.

Tjuca: Szépek voltatok! Nosztalgiázok…

Gabella: Édes Meske!

Ex: Gratula!

Na jöttek anyósomék, mennem kell.


nancsa
 
 


Sziasztok!
Iszonyú esős szélvihar volt nálunk!!!!
Gab! Én értettema szoliba megynt-et, és eszembe sem jutott a szolárium, de hát nálunk ugye ismefrt ez a szakzsargon. :wink:

Kmammy!Bámulom a türelmed kaja ügyben is, az én fiam azt sem várja meg mig megpucolom az uborkát, répát, sőt azt sem hogy hazaérjünk, már a piacon hisztizik a nyers répáért, úgy koszosan harapná. Mennek a harcaink rendesen!!!!!Szóval esélyem sincs ilyen szépet csinálni, max. míg alszik, de önző dög vagyok és akkor biza én is alszom.

Ex, köszi :lol: , apa már oda is adta az igazolást, nekem meg kiderült, hogy valami jóváirást nem irt be a csaj, igy nem -118, hanem + 24 ezer. Az már jó, de hétfőn megyek az apehba-ellenőriztetni.
Azért furi volt látni, hogy bruttó 2 perc alatt megcsinálta azzal a programmal. Miért nem mentem könyvelőnek?

Örülök, hogy örülsz a kérdéssornak, nem azért tettem fel, hogy ti beparázzatok és megcsináljátok, hanem rátok biztam az infót, sosem lehet tudni mikor akadtok össze olyan anyuval akinek pont ez kell!!!!! :P

Colett! Ki-mi a tesód? Nagy fogyás táján?
Operatőr, szerkesztő stb?Hát tök igazad van és nagyon találó amit irtál, megkérdezik: hogy vagy mi van veled, de a válasz már nem érdekli őket. Egyebek mellett ezért is jöttem vissza vidékre abból a lufi világból. :?

Zalánnak kitartást a fogakhoz!

Nancsa jó anyósozást!

Pil! Kitartást neked is!!

Rólunk.
Vigaszul.
Blanival elmentünk a könyvtárba tavaszköszöntő játszóházba, virágokat varrtak. Benit is vittem, hogy felszabaditsam a szakdogát iró apát. Megbántam!
Letépte az üvegablakra kreált tavaszi diszitést, s amikor visszaoperáltam(égett a pofám), megint le akarta szedni, mondtam, hogy nem szabad, nézett rám, majd testtel visszafordult és a szemkontaktust megtartva újból leszedte. :shock: :twisted: :roll: Na azzal a lendülettel kötöttem be a babakocsiba. nálunk van babaszőnyeg, járóks, épitőkocka matraccal a gyermekkönyvtárban, lehet tök jót játszani.Könyveket nézegettünk, körbejártunk, érdekes hogy 3 teremnyire elszaladt tőlem, akkor bezzeg nem volt anyaragacs. Hát nekem egy stressz volt az egész. Mig Blanira próbáltam figyelni, megmentettem Benitől 2 ollót, 1 doboz gombostűt, 3x döntötte le a fiúk várát, mint egy háborús bevetésre kész kommandós, ugrásra készen megfeszült izmokkal és diónyi gyomorral figyeltem minden mozdulatát. Gondolhatjátok hogy kikapcsolódtam. És szegény Blaninak mennyi jutott belőlem.
Közben beirattam a kicsit is a könyvtárba, Blaninak kivettünk egy csomó könyvet, szóval jó volt nagyon, de magamban át kell értékelnem a köv. éveket, egy darabig nem lesz nyugi. Egyszerűen ez a fiú csupa tűz, energia,egy pillanatra sem lehet szem elől téveszteni áááááááá.
Egy pillanat allatt felméri a terepet, nem kell feloldódási idő, azonnal megy, ő akar a középpobtban lenni, mindent kipróbál, nincs tekintettel másokra, azonnal mindenki minket néz, én meg mentek vagy rosszabb esetben romeltakaritok. olyan ez a srác, mint egy gömbvillám. Bár aranyos, nem tör zúz, odamegy, vigyorog köszön, azonnal levesz mindenkit a lábáról, és büdös disznó, mert ha rászólok, hogy nem szabad, most mérges vagyok odajön puszit ad, rám néz igéző szemekkel, majd megy tovább!! :roll:

benianya
ákosbenianya
 
 


Helló!

Voltunk játszóházba, de Noika elég nyafka volt, igaz, elbénáztuk, és mire elindultunk....Aztán hazfelé aludt fél órát a kocsiban, itthon már semmit. Máté persze semennyit se.

Benianya: Noi is ilyen, de az a gáz, hogy Máté is ilyen volt. Néha nem tudom melyikhez rohanjak. Most is a játszóházban ha nincs ott uram is, akkor eléggé "kommandós" lett volna a szitu. Gabellának is, nővérem eléggé főszerkeszt két lapnál, de nem annyira szereti ha reklámozom, bár én büszke vagyok rá, szóval...Na, nevet nem írok, de ki lehet következtetni (az egyik a legfeministább lap)

Ex: Nálunk is úgy van, hogy nem annyira gáz a gáz (bio), csak azért be kell menni, cumi, simi, azt szunya. De van, hogy ezt 5-ször is eljátsza iccaka, én meg mióta gyermekeim vannak, nem is tudom milyen lehet igazán jót aludni, mondjuk 8-ig . Majd ha 20 évesek lesznek! :lol: Igaz, akkor meg azon parázok kikkel, merre mászkálnak...

Tali: Szerintem lehetne egy jó kis tavaszi tali, kezdjünk ötletelni...

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Colett! Iwiw segítségével kikövetkeztettem! Nagyon menő csaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


A mindenit, nálunk volt szélvihar, égdörgés, villámlás, eső, jég meg áramszünet is. Persze már 5 után, csak hogy gyertya után kelljen nyomoznom két ordító gyerek mellett... Izgis volt! Mért is ne, ez is akkor van, mikor kettesben vagyok velük. Lackó lezúgott hanyatt a kanapé karfájáról, akkorát zengett a feje, hogy azt hittem, szétrepedt. Ez is az én tiszteletemre. Na most meg vagyok edződve, de eddig egész jól bírom, már fürdenek, kész a vacsi is, lehet törölközni, öltözni, kajálni, játszani, és aludni. Csak azt nem tudom, én mikor tusolok...

Bocsi, hogy magammal vagyok elfoglalva...

Ja, Colett! Narancs színű pulcsika tavaszra? Vagy csak piros lehet?

Era! Hogy vagytok már? Gyere pár szóra, aggódom a kis beteg Noiért! Majdnem kész neki a kisruha, még a nyakát kell letűzni, meg az övet megkötni... Csini lett ám!

Többi kis beteg javul már? Milán? Bálint? Peti?

Többiek ugye jól vannak?

Tavaszi tali, hajrá! Gondolom, Bp. vagy környéke a fő játékos! Helyet valaki kitalálhatna, valami tágasat, vagy szabadtérit!

Május 24?

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Mi itt ma megúsztuk egy kis esővel és széllel. Így is rosszul esett, hogy a napi szokásos két séta helyett csak 1 volt, de helyette elmentünk a nagyszülőkhőz.
Tegnap Peti anyukámmal volt, én meg ugye az esküvőn. Az egész szertartás 10 perc volt, frapáns, rövid. Utána 3 órán át egy nagyon klassz kis étteremben ücsörögtünk. Nagyon szuper kajákat ettünk, ritka jó volt a kiszolgálás. Én még ilyen normálisan udvarias pincérel nem találkoztam.
Na, majdnem raktam fel a csokorról képet, amit én csináltattam, de közben rájöttem, kogy "nincs meg" a program, amivel kicsinyíteni tudok. A férjem ma szédszedte a gépet és még nem telepített fel mindent!

Benianya!
Nálunk hiszti van hisztivel fűszerezve!!! Mindenért bárhol, rögtön eltörik a mécses ha valami nem úgy van! Kiborító!!!! Főleg az utcán!!!!

Colett!
Én is rájöttem ám, hogy ki a tesód! SzP.

Ex!

Gratulálok, hogy túl vay a próbaidőn!

MARCY, WAVEL!
MERRE JÁRTOK?

Reni
Kép
prenata
 
 


Itt a csokor:
Kép

Nekem túl fehér, de a mennyasszonynak nagyon tetszett és ez a lényeg!

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni, nekem tetszik ez a csokor. Egy törékeny menyecskéhez tudom elképzelni, egyszerűen szabott ruhában. :) Biztosan klassz lehetett az esküvő.

Tali: május 24 nekünk jó. Helyszín? Ötletem egy szál se.

Milán kezd jobban lenni, hála az antibiotikumnak. Korábban is írhattak volna, akkor talán nem kellett volna közel 4 hétig itthon dekkolni, szegény gyereknek pedig szenvedni. :evil: Igaz, étvágya még nincs, de a kedve jó és nem lázas. 13.5 kg-ról 12 kg-ra fogyott. Olyan lapos a hasa, hogy kilátszanak a bordái.

Megyek pakolászni, írjatok! Ja, tegnap itt is akkora vihar volt, hogy kidöntött egy villanyoszlopott, és két fát kicsavart. Még jó, hogy sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem lett! Az autók pár méterre parkoltak csak, az emberek pedig szaladtak az utcán menedéket keresve. Döbbenetes látvány volt.
Vendég
 


Sziasztok!

Javulgatunk, csak baromi lassan. Szerencsére már két napja láztalan, lassan az étvágya is visszajön. csak az a fránya köhögés ne lenne... :twisted: Bár ma visszavittük doktornénihez, de azt mondta, hogy ez a felszakadós hurutos köhögés jó, mert jön fel.
Én még kínlódok, lehet holnap visszamegyek a dokihoz, mert még mindig be van dugulva a fülem, és picit megint kapar a torkom.

Ja, megnyírtuk a törpét:
Kép

Preni: hiszti hisztivel nálunk is, ráadásul gondolom a több mint egy hetes bezártság agresszivitásban jön ki a gyerekből, néha üt minket , mint a répát, csak olyat csinál napok óta, amit nem szabad: konnektor
Kép

(azóta már van benne védő), virág, szemetes, vitrin stb. Egyik este úgy felpörgött, hogy kihányta az uzsiját.... :shock: :?
Ja, csokor szerintem király! Az enyém ilyen volt:
Kép

Ma végre kimehettünk volna, sütött eddig a nap, erre most elkezdett fújni a szél.

Vettem a vaterán ajtórácsot, nem akarnám veréssel fegyelmezni, ha ennyire nem hallgat a szép szóra, mint most, megy a szobájába, aztán lehet gondolkodni....

Ma lett kész az új ágya (tényleg Oriandy, Dani az újban alszik? Nem jön ki? Hogy alszik el?). Félek, este hajcihő lesz..... Viszont ebben már tényleg nem fér el:
Kép
, vagy előbb-utóbb kimászik.

Viera: mi van Veletek?

És tényleg Marcy: voltál ultrahangon? Közérzeted?

Gab: nem irigyellek....két gyerekkel egyedül. Az áramszünet határozottan izgalmas, talán emlékszel, egyszer én is átéltem, pont fürdetés közben :wink:

Ja, megállapítottam, hogy valószínűleg nem vagyunk autisták.... :lol:

Cumi kontra ujjszopás: inkább az előbbi. Bár nekem is szabályozták a fogam, és cumis voltam :wink:

Ex: gratula, csak így tovább!

Benianya: miért vagy Benin meglepve???? Tipikus Oroszlán-gyerkőc :D Örülj, hogy nem sarokba bújós elveszett gyerek! Persze nem könnyű, tudom, Bálint is múltkor az orvosi rendelőben dobálta egy idegen kislány labdáját és állandóan be akart menni a wc-be :wink: :roll: :shock: :lol:

Na, sok belőlünk mára, és még falvédőt akarok tervezni a gyereknek az új ágyához (értsd: neten lévők közül összenézem, megírom nekik, hogy meg tudják-e csinálni és mennyiért)

Kimi: sajnálom, hogy Milán fogyott. Bálinton nem látom, hogy diétázott volna, pedig önmagához képest alig eszik, már abba is belementem, hogy megyek utána a nappaliban és etetem, csak egyen. Bár úgy nézem, hogy inkább most a pépesebb ételeket enné, a mai darabos ebédből alig evett. Gondolom ez a lassan talán áttörő szemfoga maitt van....

Megyek ébreszteni, tegnap is sokat aludt délután, aztán majd 22 óra volt, mire elaltattam este.....

Pussz

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Vicky, rajtad felbuzdulva felbontottam egy bébikaját. 3 kiskanálnyit evett belőle. Nem sok, de ennek is örülök. :) Tudom, hogy tejeset nem tanácsos, de nemrég kakaót kért, hát csináltam neki. Fél pohárnyit megivott. Meg ropit ropogtat. Juhéjjjjjjjjjj! :D
Nálunk is ma volt birkanyírás. :wink: Az első képen nagyon hasonlít Bálint Milánra. :wink:
A kiságytól megvállni, nagy dilemma. Mi is filóztunk rajta, de amíg lehet, mi nem váltunk. Nem szeretném, ha a lakásban mászkálna felügyelet nélkül. Arról nem beszélve, hogy az esti altatással problémák lennének.
Nagyon modern és csinos csokrod volt. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Örülök, hogy a kis betegek a gyógyulás útjára léptek. Bár szerintem szép lassan lépegetnek rajta.
Noémi is már jobban van. Köhögés már csak ilyen hurutos, felszakadós.
Ő is fogyott, de nem merem megmérni, csak a peluson látom, hogy jobban összeér a tépőzár rajta.
Itt is olyan vihar volt tegnap is meg ma is, hogy csak pislogtam. A gyerekek meg pont aludtak.
Zorán mellett mondjuk ágyút is lehet dörgetni, nem ébredtfel, pedig tetőtérben aludt és ráadásul elkezdett becsöpögni az eső. A tetőtér nálunk lambériás. Minden fából van, plafon is. Azon keresztül valahogy pont az ágyra kezdett el esni az eső. Én is ott feküdtem, de ígyis-úgyis fel kellett kelnem, mert Noémi meg úgy megijedt a menydörgéstől, hogy elkezdett szegénykém sírni. Pedig olyan jót aludt volna.

Igen, Kimike, nem tanácsos ilyenkor tejes dolgot adni. Én viszont már azon vagyok, hogy bárcsak meginná a tápszert. A betegsége elején nem akarta elfogadni és azóta sem. De akkor mivel pótoljam neki a tejterméket. Hiszen ő tejallergiás. Ez a gyógytápszer legalább itt volt és azt megitta reggel-este. Most nem. Most este teát, vagy gyümilevet iszik. De hát pont a cukros teát meg a gyümölcslevet nem akarom neki adni. A vizet meg nem issza meg. Meg aztán mindig nyugodt is voltam, hogyha nem is vacsizott rendesen, akkor is este még ivott 180 ml tápit. Most meg még azt sem. :cry:
Szerintem már vissza sem fog rá szokni.
Ő szereti a rizstejet, meg kókusztejet is, csak az a baj, hogyha meglátja a fehér cumisüveget, már a látványtól elkezd öklendezni. Fene tudja, hogy miért. :shock:

Reni:
Nekem is tetszik a csokor. Tényleg olyan kis egyszerűen magában szép, vagy hogy írjam. Én is nagyon szeretem az ilyen beülős, kajálós beszélgetéseket, főleg ilyen összejövetelen. Nekünk utoljára januárban volt egy ilyen, Noémi keresztelője után. Beültünk egy kis étterembe a keresztszülőkkel, meg a sógoromékkal, gyerekek még öten, nagyon jó volt.

Vicky:
Tényleg szép csokrod volt. Mikor volt az esküvőtök? A miénk 2000-ben. Akkor még a kicsit nagyobb csokor volt a divat, de nekem az enyém nagyon nem tetszett. Az tetszett benne, hogy hosszúkásra csináltattuk, de maga a csokor valahogy nem jött be. Szerintem a ruhámhoz sem illett.
Nekem ezüstös színű ruhám volt.
Mindjárt megpróbálok én is tenni egy képet.
A ruhámat viszont nagyon szerettem. 2000-ben az volt a legújabb tervezésű ruha Héjjától. Rajtam volt először. Meg is kérték az árát, pedig csak kölcsönöztük. De tényleg szép volt. Még az ékszereket is akkor csinálták hozzá, mindenféle drótokból állt a nyakláncom és a díszek a ruhán.
Na, keresek képet, amint látszik valami...
Hát nem igazán látszik belőle semmi, szóval ez a ruhám felső része:
Kép Na, a virág meg aztán nem is látszik.

Ez pedig az egész ruha:
Kép
Ez is csak hátulról. Fényképről fényképeztem, azért nem látszik jól.

Hát visszanéztem, ebből tényleg semmi nem látszik. Azért fent hagyom. Lényeg, hogy a fátyol széle ezüst szatén, a ruha alján felfelé futnak ezüst kis virágfélék, a kiegészítől is olyan finoman ezüstösek voltak....

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Na a vihar erre is járt, de nem volt nagyon komoly. Persze a sétánkat elfújta a szél akárcsak tegnap. De legalább nem vagyunk betegek! :)

Preni: Szép a csokor! Olyan előkelő, vagy nem is tudom hogy mondjam…olyan romantikus. :)

Kimike: Jól lefogyott Milán! :( Nem csoda ha lapos a pocak. Ne aggódj, hamarabb visszahízza mint gondolnád. Képzeld pont ma kívánta meg Zoló az unokahúgától a paradicsomos krumplit! És őt is úgy kellett etetnem mint a kicsit - minden kanálnál mondtuk hogy hamm. :P

Vicky: Nálunk is megy a rosszalkodás! Tudod az a huncut rosszaság, amikor nézi közben hogy figyeled-e. :? Hát ez az ágy tényleg szűkös már Bálintnak, főleg ha keresztbe fekszik! :) A te csokrod is tetszik!

Viera: Örülök, hogy javul Noi! Az esti tápszer engem is megnyugtat a rossz vacsi után, szóval megértem hogy aggódsz. Pár napig ne kínáld, aztán hátha megint elfogadja ha teljesen rendbejött. Vagy megpróbálhatsz egy kis kakót beletenni, vagy macikávét és akkor már nem lesz fehér. Hátha bejön. Szép menyasszony voltál! :) Tényleg nem nagyon látszik az ezüst a ruhán, de el tudom képzelni!

Teszek én is rólunk egy képet (én is csak a fotót fényképeztem le). Nekem kék rózsa csokrom volt. Ilyen volt az első virág amit Zolitól kaptam mikor udvarolt, azért választottuk.
Kép


nancsa
 
 


Hali.

Bénianyu, az Abev programmal még egy nem képzett embernek is két perc az adóbevallás. És azt még ellenőriztetni sem kell, mert a program megcsinálja. Jó, azt persze nem hivatott tudni, hogy adott kedvezményre jogosult vagy-e, de gondolom, ez nem az adócsalók fóruma. :)
Figyi, Peti is egy tűzvész, szombaton sepill alatt öntötte rá a keresztapja anyukájára a pohár fröccsöt...balra nézett, jobbra cselekedett...

Colett, na igen, most időben elalszunk (jobb esetben persze), és korán kelünk, majd később meg későn fekszünk (ugye hol van, merre jár, stb.), és időben kelünk, tehát az alvás mennyisége semmit nem fog változni. :D

Gab, nekünk az a nap kilőve, mi akkor szülinapozunk.

Preni, nagyon szép ez a csokor!!! Egyébként nem kell fehérnek lennie...az enyém kék volt!

Kimike, amit írtál a viharról, beleillett volna egy katasztrófafilmbe. Itt szinte alig volt valami, a férjem szerint egy kicsit jobban fújt a szél. Én azért nem tudok nyilatkozni, mert édesdeden szunyáltam Petivel karöltve.

Vicky, örülök, hogy javultok. Nekem most a torkom fájdogál...

Viera, ha azt akarod, hogy igyon Noi, akkor add neki a cukros izéket. Én nem panaszkodom ugyan, mert Peti a sportkupakos üvegből simán betörpöli a sima vizet, de abban biztos vagyok, hogyha azon múlna, én orrba-szájba adnám neki a cukros löttyöket, hogy igyon!
Tényleg, a cumisüveg helyett nem próbáltad a poharat?

Csokros, ruhás kép itt: http://www.freeweb.hu/exdeus0717/Kettesben031.jpg

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Nagyon eltűntem, de mindjárt megírom az okát. De először is

Phil: hatalmas gratula a gyönyörű Peti babához. Nagyon sok örömöt és boldogságot kívánok nektek!

Az Ok: most úgy tűnik tényleg jön a kistesó. Legalábbis eddig minden rendben. 9 hetes múlt, viszont nagyon rosszil viselem. Délutánra kidőlök. A wc csésze a leggyakrabban látott rész a lakásban. De majd ezen is túl leszek. Így ha egy kicsit ritkábban jövök elnézést (bár ezt már megszoktátok). De majd azért igyekszem minden apró részletről beszámolni. Rögtön megcsinálom a vonalzót is!

Remélem még nem korai, s minden rendben lesz, bár azért a műltkori eset miatt egy kicsit parázok, de Juca nagy erőt ad, és a többiek is.

Így most ajnos nem is tudok semmihez hozzászólni, amit írtatok, de azért az esküvői képeket megnézegettem és nagyon szép mindenki!

Szép napot!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Hú mennyit írtatok!

Vissza kellene olvasnom!

Viera
Örülök,hogy jobban vagytok!

Vihar nálunk is volt,szél,jégeső,dörgés,villámlás!
Zalán pánikolt is! :(

Esküvői képek jók!
Hűű..a miénk már jó régen volt!Nagyon régen!
Na majd megpróbálok én is fotót.Én is csak úgy tudok,hogy fényképet fényképezek!(az őskorban még nem volt digitális fényképező :shock: :wink: )
De most le merült a gép.majd feltöltöm!

Lányok!
A receptes topicba írjatok nekem gyors és egyszerű kajákat.Légyszi!!!
A gyerekek mától nem ebédesek a suliban!Nem fizettem be őket,mert úgysem eszik meg!Az önkormányzat leszerződött az egyik céggel és olyan sz@r a kaja,hogy még!!(penész ízű mák,felimerhetetlen kaja,stb)
Úgyhogy most egyszerű kajákat gyűjtök!
Vendég
 


Anita

Kép
Vendég
 


Anita

Kép
Vendég
 


Bocsi :oops:
2× ment el!
Vendég
 


Sziasztok,

bocsi, hogy egy ideje én sem jelentkeztem, de néha tényleg úgy összejönnek a dolgok, hogy nem nagyon tudok leülni a gép elé.
Takarítás ezerrel, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már kezdem unni...
Anyukámnak most dolgozom ki a tételeket, amit korábban írtam, mert 31-én vizsgázik, azzal is egy csomó idő elmegy. Marcival mi is próbálunk sokat a levegőn lenni. Múltkor csak kezdtem összekészíteni a homokozó cuccokat, hogy nem mindig máséval játszunk, hát már indulnunk is kellett a játszótérre, pedig még csak fél 10 volt...
Nekem is tanulnom kellene, bár ez a rész van a leginkább hanyagolva.
Picurral voltunk dokinál, minden rendben, legközelebb terhesgondozásra majd csak a 20. héten kell menni. Elötte ugye lesz AFP és a 18. heti UH. Már mind a kettőnek megvan az időpontja.
Szerdán fogdokihoz megyek, mert amióta meg lett csinálva (kb. 1 hónapja) a fogam, azóta nem tudok ráharapni, de mivel in-lay-t akarok bele tetetni és az nem 2 Ft, ezért vártam eddig...

Annyi mindent írtatok, amióta nem jelentkezte, de igazából a beteg babókák anyukájának nem igazán tudtam volna tanácsot adni, max. annyi, hogy minél elöbb gyógyuljanak meg.
Viera: ami szegény Noival volt, az nagyon durva!!! Remélem tényleg javulgat és nem marad semmi szövődmény hátra!!!
Kimike: remélem most már Milán is meggyógyul és én is sajnálom, hogy eddig nem írtak fel neki antigyogyit... nem is tudom miért???

Pil: hogy boldogulsz??? Kezd összeállni a kis családi harmónia? Én nagyon izgulok, hogy hogyan fognak nálunk is alakulni a dolgok.

Wawel: gratulálok és nem kisbetűvel, mert minden rendben lesz!!! Gondolom nagyon várod már a 12. heti UH-ot!!!

Reni: szerintem is szép volt a csokor, nekem hasonló volt, csak nyújtott fazon.
Viszont ha most mennék férjhez, olyan lenne a csokrom, mint Vickyé!!! Az tuti!!!
Mindenki nagyon szép az esküvői fotón, na és persze egyébként is :) :) :) !!!

Nancsa: úgy tetszik a hajad!!! Természetes göndör vagy hullámos???

Mári: sajnálom, hogy a napjaitok elég zűrösek. Biztos, hogy a cici hányától van??? Éppen az egyik barátnőm panaszkodott, hogy a kislánya belelépett a dackorszakba, de keményen. Kiakasztja!!!

Kistesó szépen fejlődik, már rendesen gömbölyödik a pocim :) ! Múltkor Marci véletlenül rálépett a pocimra játszás közben, na akkor ki is nyúlt a drága és kifejezte nemtetszését, pedig még nagyon picike!!! Marci mocorgását a 18. héten éreztem először, de már rutinosabb vagyok :wink: !
Tali: nekünk a máj. 24 biztos, hogy nem jó, mert lagzi lesz, de mi is nagyon szeretnénk menni. Remélem lesz más alternatíva!!!
Máj. 17. esetleg???

Teszek fel pár friss képet Marciról :) !

Kép
Kép Marci első bilibe kakija :oops: !
Kép Nagy a szerelem :) !
Kép Vagány Marci!!!

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!
Május 17-én mi szülinapozunk... Előtte hétvégén meg gondolom, Kimikéék... Vagy lehet, mi is átrakjuk 10-re, aztán lehet most is 17, pont fél évvel az előző tali után!

Mennyi csini menyasszony, és mennyi csodaszép csokor! Majd én is mutatok, bár nekünk tényleg nagyon lájtos volt... Házilagos ruha, 5 hós kismamapocival... Nagyon egyszerű kis csokor, és csak a parkban fényképezkedtünk... De nem volt rossz!

Ma nem leszek már, ma meg holnap itthon van apánk, aztán megy Pestre, és úgy néz ki, 28-áig a hétvégéket leszámítva ott is lesz. (Drukkoljatok, hogy ne így legyen, van némi remény, hogy 19-én hazajön, és nem megy vissza!)

Lackó szerencsére oviban van. Mesi is jól van. Mindkettőjüknek folyik minimálisan az orruk, de napi 3-4 orrfújás már szerintem nem vészes, és Mesinek se kell szívni alvás előtt, szóval juhé!

Többiek is remélem, gyorsan meggyógyulnak!

Anita! Gratu a kistesóhoz! Juhé!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marcy! Hú, de ügyes vagy, hogy már érzed a mozgást! Én Mesit csak 20 hetesen éreztem, amíg Lackót már 16-17 hetesen... Lehet, nyugisabb volt, vagy én nem értem rá úgy befelé fordulni, de nem volt igaz rám, amit mondanak, hogy a másodiknál már tudjuk, mit kell figyelni, és előbb érezzük... Vagy csak simán béna voltam! :D

Na megyek is, rakom aludni Mesit, aztán mosogatok meg takarítok. És persze kötök, mert azt muszáj, ha már fizetést nem kaptunk még ma!

Pusz mindenkinek, ha hamarabb nem is, szerdán biztosan jövök!

Sziasztok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


sziasztok!

Eni!
Nagyon vagány Marci!!!! Nem semmi, hogy már érzed a mocorgást!!
Anyukád mit tanul? És mi az az in-lay?

Anita!
Nagyon örülök! Vigyázz magadra!!!!!!! Kornélról egy sort sem írtál! Hogy van?

Benianyu, Gabi!
Sztájkoltok?! :lol:

Nekem holnap lesz az okj-s írásbeli vizsgám bankjegy és ügyintézői ismeretekből! Szorítsatok!!!!!!!!!!
Peti megint anyummal lesz! Szegénynek a szabijával is mi gazdálkodunk!

Reni
Kép
prenata
 
 


Látom, Gabi jelentkeztél közben! :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Marci nem aludt vmi sokat... 1 órácskát, de legalább nem nyűgösen ébredt :) !

Gab: döntsétek el az időpontot, aztán majd meglátjuk, nekem az az időszak nagyon sűrű lesz, ha éppen úgy jön ki a lépés, akkor megyünk, de nem akarok kavarni.

Reni: in-lay: kerámiabetét. Amikor már egy rágófogban nagyon nagy a tömés, akkor érdemes csináltatni. Nekem szerencsére nem túl rosszak a fogaim, de dec.-ben a mogyorós csokiban ráharaptam a mogyoróra és kitörte a tömésemet. Egy sima tömést tetettem bele, mert akkor túl sok volt a kiadás és nem engedhettem meg magamnak, de már bánom, mert így veszett a 7000 Ft-os tömésem is és ugyanúgy ki kell perkálnom a 30 -35.000 Ft-ot a kerámiabetétre...
Ez van, de legalább most már ne legyen semmi gond. Egy kicsit aggaszt, hogy baromira érzékeny a fogam!!!

Alziza: sajna és nem vagyok nagy szakács, de talán a többiek ellátnak majd jó kis receptekkel.

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Rég voltam, csak egy kérdés: ti milyen napszakban és milyen események előtt/után ültetitek bilire a gyereket?

Köszi a választ!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Klarka: én mindig fürdés elött este ültetem bilire Marcit. Neki nagyon tetszik, mindig pisil a bilibe, ha nem is kell neki, akkor is produkál pár cseppet, de jellemző a rendes adag pisi.

A kaki egyébként teljesen véletlen volt. Aznap nem kakilt (ez nagyon ritka nála) és a meleg víz meghozta az ingert. Sajna már belekakilt a fürcsivízbe, mire sikerült kikapni, de megkérdeztük, hogy rá akar-e még ülni a bilire és azt mondta, hogy jó. Utána még oda is produkált, hát ennek az eredményét láthatjátok az előző oldalon :) .

Már lehet, hogy kérdeztük, de tudjátok, hogy kisfiú lesz vagy kislány??? Nemsokára megszületik, de izgalmas :) !

Reni: bocsi, du. kimaradt, hogy anyukám közigazgatási alapvizsgára készül.

Gombi: hogy vagy??? Ha olvasol bennünket adhatnál füstjeleket :) !!!

Eni
marcy
 
 


Istit lefárasztom, mert már vagy 1 hete nézegetem az apartmanokat Zalakaroson (végül is úgy döntöttünk, hogy oda megyünk nyáron 1 hétre), de még mindig nem találtam meg az igazit. Férfiak, nem értik, hogy mi ebben olyan nehéz... :wink: !

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Wawel: Nagy –nagy gratula tesó babához!!! :P

Eni: Ez a Marci nagyon ügyes!!! És milyen huncutul néz az utolsó képen! :wink: Kistesó elég hamar reklamál! :) Köszi a dicséretet! A hajam dauerolt göndör (eredetileg egyenes), de azon a képen be van rakva. Nagyjából ilyen máskor is, csak kisebb tincsekbe áll. Zalakaros nagyon jól hangzik!

Preni: Mennek a drukkok!

Nálunk most semmi extra nincs. Az esti elalvásnál sem volt gond. Szegény gyerkőc hulla fáradt volt, ugyanis valaki kitalálta, hogy negyed kettőkor legyen a városi sziréna próba. Gondolhatjátok hogy a 14 gyerkőcből a fele riadt fel sírva! :evil:


nancsa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?