Új privát üzeneted érkezett!

hát sajnos Fanetta, ezek a lyányok ilyen ráérősek....

KépKép
judit18

Jó van - nem vagánykodok, most, hogy így már túl vagyunk az egészen - de azért jó, hogy így van. Bár azért a 37 hetet szerintem nyugodtan várja meg mindenki - megszabadulhat ezáltal jónéhány szivatástól!!!

Nem ígérem, hogy mind visszaolvasok -és igyekszem a szüléstörténetet is megírni. Most csak egy (két) képet.

Kép Kép

Kép Kép Kép
fanetta

Judit18: látom, végül te se mentél jógára. Na majd jövő héten ;) ha majd kérdezik hol tartotok, mondhatjuk: 40. héten :) :) :)
A bdt: fejkörfogat.
A vérnyomással én is így vagyok - amióta itt a többieknek így felszaladt, én is mérem, persze előszörre rohadt magas, aztán kicsit lenyugszom és nekem is 120 körüli lesz... Ja, és elkezdtem vizesedni - idáig ez elkerült. Tegnap papucsban császkáltam a városban, másba nem fért bele a lábam. :(
linocs

Fanetta: Helyes ez a Nimród fiú! És látom, a tesó ismerkedik :)
linocs

Sziasztok!

Olvastam, aztán csak gyors helyzetjelentés!

Sajnos elkiabáltam magam a betegséggel kapcsolatban. Tegnap du. 5-kor én kezdtem a WC-re rohangálni, este fél 11-kor a férjem. Alul-felül jött a cucc. :oops: :cry: :cry: :cry:
Alexának éjjel volt egy hányása + reggel egy hasmenés, azóta semmi. Mi Apával váltogatjuk egymást a klotyón. :(
Ma mindannyian fél szelet vajas kenyeret tuszkoltunk magunkba, majdnem elsírtam magam itt a jobbnál-jobb kajákat olvasva.
Egész nap csak feküdtünk, most bírtam kikelni az ágyból.
Holnap kellene mennem UH-ra, CTG-re, vizsgálatra, de annyi erőm sincs, hogy kettőt lépjek!

Niki, gondolok Rátok holnap, minden rendben lesz!!! :lol: :lol: :lol:

Mpatr, Eszterxx, szépek a srácok!
Kölyök, csini a pocid! És köszi a képet!

Többre most nem vagyok képes, megyek vissza vízszintesbe! :?
Vendég

Megjöttünk tanácsadásról.
Nem híztam semmiot, tartom a +11 kg-t. A doki átadott a terhespatológiára, hogy mostmár csak ott lábatlankodjak holnaptól... :)
Vérnyomi 120/80.

Fanetta!
De jó már otthon vagytok!!!! Még egy gyönyörű kisfiú!!!!!!
Fanni első reakciói?

Zsu!
Jobbulást nektek! Rajtunk is így ment át egyszer, de ez hasonlít a rota vírusra vagy lehet az is volt. Mi voltunk orvosnál írt is gyógyszert, meg Ádinak kúpot. Akkor én voltam a leg sz@rabbul, fel sem bírtam kelni. A doktornő mondta, hogy gyakori hypos kézmosás, fertőtlenítés, de biztos, hogy rajtunk is átmegy. Hát átment. Azért vigyázzatok nagyon!!!!!

Márti
NST holnap lesz. Te mikor voltál, vagy mész?
Én vacilálok a neveken ezért kértem a véleményeket.

Kép
Kép
tündérmanó27

Szia Fanetta!!! ÉDIBÉDI BABÁD VAN!!!
Annyit azért árulj el, még mindig Vida rajongó vagy??? :wink: Tessék csak szépen visszaolvasni, hidd el megéri!!!!!! De cuki ez a Nimród gyerek, és már kantárosban nyomja!!Én is azt készítettem most ki a Marcinak a kórházból hazajövetlere, de attól tartok fel sem tudom majd rá adni, meg amúgy is júniusban, mire odakerülünk, már ráolvadna.... :evil:
Kölyök: nagyon kis helyes vagy ezeken a képeken!!
Linocs: nagyon gyorsan gyógyuljál megfele, aztán szombaton sétáljunk, vasárnap meg szüljünk egyet, akarom mondani kettőt.
Mpatr, Pumperka: Ne paráztossátok magatokat, babócákkal minden rendben, aki így mogyorózik, annak aztán jöhet magas vérnyomitól bármi!! Patr: köszi a dicsérő szavakat császár fronton.
Zsu, te szegény, jobbulást nektek!
Judit18, , rád is vonatkozik, ami Linocsra!!Pénteken hányra mész? Én is úgy vagyok az etetőszékkel, mint te meg a PatóPál.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

FANETTA!!!!!!! Üdv újra itt, nagyon éds a kisbabód!!!!

Nálam is pörgés van, itt a fiam, nem tudok betelni vele.

Nálunk 24 órát az örzőben kellett feküdni csaszi után, de szerintem mindenhol így van! Nem mozdulhatsz, nem emelheted a fejed, nem ehetsz semmit. Hédike azért kikuncsorgott egy kis rántott levest. Sugárban hánytam össze magam fekve, azt hittem megfulladok. Szép műsor volt. Mni, remélem azért nem rettentettelek el mégjobban. puszi, szorítok nagyon!
Vendég

Jim :shock: , most nem császár lesz?

Fanetta, jaj, de cuki! Ha nem tudnám a nemét, akkor is kitaláltam volna, hogy kispasi! :)

Szilvánusz, húúúúúúúúúúúú, de sokat mutat a mércéd! Mostmár tessék már megszülni, mert a rokonság úgyis az agyadra megy az állandó telefonálgatással!

Kép

Kép
mzx

Azta, Laura már két hetes! :shock:

Kép

Kép
mzx

Szilvánusz: okés, menjünk szombaton sétálni! Hozd te is a cuccod, én kocsival megyek, és beviszem magunkat, ha akció van ;)
Apropó: hova is megyünk sétálni????
linocs

mzx: pont gratulálni akartam, hogy hihetetlen, már 2 hetes a babucikád! Nekem nagy valószínűséggel most is csaszi lesz, de én nagyon bízom, hogy simán megy. Iszom a málnalevelet, hátha bejön. Meg van a Gynex, 5 csepp szülés előtt (mármint amikor már biztos vagyok benne, hogy akció van és beérek a kórházba) és max 2 óra vajúdást kell kibírni. Legalábbis ezt ígéri. De azt mondta egy fitoterapeuta ismerős csaj, más homeóst ne nyomjak, mert egy csaj is így kavart be.
Na megyek, mert Milán nem hagyja, hogy itt üljek.
Vendég

Fanetta, tényleg nagyon vagány Nimród, már az előző képeknél is akartam mondani, hogy nem is tűnik koraszülöttnek, nagyon kis kisimult pofija van....

Mzx, tényleg hihetetlen, hogy már 2 hetes Laura!! mi meg csak itt malmozunk....

Szilvánusz,
n10-re megyek, és most már UHt is ígért Vida!! behajtom rajta
ha őrzőben lesz Niki akkor sajnos nem sanszos, hogy meg tudjuk őket nézni, de azért próbálkozhatunk. hátha ekkora kismamák már feltűnés nélkül bejuthatnak a tiltott folyosókra is :)

Kiszsazsu,
hű ez rosszul hangzik, pedig most már muszáj ctg-re menned, hogy ne aggódj, hogy még nem voltál!!

KépKép
judit18

Linocs: Tőlem mehetünk bárhová, bár valami orkánerejű szelet mondtak szombatra. Eddig van a Gellérthegy,. Városliget, Daubner, Római. Eszterxx, Judit18, Pumpi többiek ti mit montok?
MXZ: Bizony, bizony. Kíváncsi vagyok szombattól mit ír majd ki? Lehet, hogy már meg kellett volna születnem? :lol: Laura meg már két hetes!! Repül az idő.
Judit18: Akkor pénteken azért majd megvárlak, hátha megengedik, hogy bekuksizzunk. Meg nekem is kéne úgyis beszélnem doktorunkkal, hogy mi van 40. után?

Nektek "leszállt" már a hasatok egyébként? Azt muszáj?? Mer nálnunk semmi jele.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Érdekes, amit a császárról írtok!

Mint már írtam (engem altattak) 4 óra múlva zuhanyoztam (a nővér mellettem állt) és utána sem mondták hogy nem ehetek. Emlékszem hogy szinte rögtön ettem abból a túrós kuglófból, amit kaptam unokatesómtól. Semmi bajom nem volt. Mást is ettem, és ittam is. Olyan jól esett mint még soha....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Dél körül nálunkt járt Judit18, együtt ebédeltünk, aztán pedig elfogyasztottuk a finom sütiket, amiket hozott Judit. Próbáltunk egy kis életet és jókedvet verni Nikibe, talán sikerült ;)

Amúgy most értünk haza a kis délutáni sétánkról - ezekkel a képekkel búcsúzunk a pocaktól :)

Kép

Kép

Kép

Kép
feri (mni)

ja, és nem volt semmiféle őrző, a saját szobámba vittek, ahogy másokat is (akiket gerincérzéstelenítették), igaz ők csak másnap kelhettek fel.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

feri (mni): szép lehetett ez a pocakbúcsúztató séta!!! Nikinek (és persze neked is) sok-sok erőt holnapra!!! Gondolok Rátok!!!
linocs

Szervusztok!!!

Tegnap szülésznőnél voltam ctg-n! Tisztességes, rendeződő fájások vannak, én még csak keményedéseknek élem meg őket, amolyan igazi, kifeszülős keményedéseknek, nem is paráztam eddig miatta. Most már kezdek, Rita szerint kb. még 2 hét, és ennyi, biztosan hamarabb fog érkezni Nóri!

A vérvételi eredményeim szerint vérszegény vagyok, felírta nekem a Ferrum phosphoricumot, hamar-gyorsan még a szülés előtt egy kis vaspótlásra. A többi eredményem többé-kevésbé rendben van, kiugróan alacsony vagy magas értékek sehol nincsenek, így a májfunkció zavar miatti viszketést kizárhatjuk, illetve ha van is, Nórira nem lehet veszélyes, ez a lényeg, a többi nem is érdekel! A viszketésre Sulphurt írt, ez is homeos, remélem beválik, mert borzasztó ez már.

Mni! DRUKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

Judiitkecsk. Hatalmas ölelést küldök neked. Bár biztosan sokat nem fog segíteni, de az energiát küldöm most neked!

Pati, Pumperka! Remélem rendeződtök valamennyire a gyógyszer mellett!

Többiek!! Hulla vagyok, ne haragudjatok! :shock: :wink: :roll:

Leghamarabb vasárnap körül fogok majd csak érkezni, remélhetőleg már képekkel! :)

Millió csók és ölelés! Babáknak, akik nem várnak addig sok tejcit és jó egészséget kívánok!!!
Vendég

Hello csajok!

csak gyors helyzet-jelentésre jöttem én is, tiszta depi vagyok már megint..nem tudom, hogy a hidegfront teszi vagy mi, de legszívesebben állandóan bőgnék...frankó életérzés!!!

Judit(Kmét),
volt ma nst?? én voltam 9kor, gondoltam Rád, mert most nekem se akart megmozdulni Pankababa, aztán 25 perc után nyomtam egy csokit, arra nagy kegyesen nyújtózott párat..pénteken megyek megint..Ja, és megvolt az 5-ik emeletre való felrohanás ismét, a dokim a műtő előtt nézte meg a papírt..most még örültem is, de nem lett semmi szülésindító eredménye a lépcsőnek :( Én a BioSpaban voltam itt Kméten 4d-n, 10ezerért csinálták, amiben benne volt a fotó és a dvd.

Kavics,
jobbulást!!! Képzeld, elfelejtettem a 25ei szoptatós tanácsadást!!! annyira hülye vagyok!!! pedig úgy készültem, másnap jutott eszembe, még bőgtem is, hogy lemaradtam (mondjuk mostanában mindenen bőgök)!

Niki,
nagy-nagy drukk holnapra!

Zsu,
azt hiszem, Te kérdezted Mézgombiékat: köszi, jól vannak, lassan költöznek haza Kiskunfélegyházára, mert a kistesó is ott fog születni, mint Julcsi. Ha van náluk bmi fejlemény, beszámolok!

vezetés:
fúúúú, már nekem is nagyon nehezen megy, és annyira dekoncentrált vagyok, hogy folyton parázok egy balesettől. de egyébként meg még nagyobb lenne a bezártság érzetem..szóval csökkentett üzemmódban még nyomom neki....

bpd: én úgy tudom, nem fejkörfogat, hanem a két fül közötti távolság, azaz kvázi fejszélesség szemből.

na nem is lett annyira rövid, jövök, amint egy picit vidámabbra hangolnak a hormonjaim...
pusz mindenkinek!!
ja és nagyon cukik a babók!!!!!

KépKép
kmanna

Kmanna!
Ma 10.20 -ra mentem NST-re. 7.15-ről tetettem át az időpontot, mert Levire nem tudott vigyázni senki és játszóházba kellett vinnem.
Épphogy elkerültük egymást. :(
A kórház udvarán benyomtam egy jégkrémet, (csokisat), a tanácsodra (azt hiszem Te javasoltad) és csodák csodájára Nimi mozgolódott az NST ideje alatt. :D :D
A jégkrém nem esett jól (nem nagyon szeretem az ilyesmit, fagyit sem) de mivel bevált, legközelebb is ezt fogom tenni.
Márc. 4-én 9.40 a következő időpontom. Akkor megyek UH-ra is.

Niki! (Feri).
Nagyon szépek a képek.
Niki ne izgulj én már nagyon lennék a helyedben. Már rég otthon leszel, mikor én még mindig NST-re járok és várom a 10-ét. Hidd el minden rendben lesz.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Így jár aki halogatja a fogorvost!!! :cry: :cry:
Az előbb banáncsipsz evés közben egy jó nagy darab letört a fogamból, pont az egyetlen fájós fogam mellett. Az sem régóta kezdett el fájni, kb. 2 hete. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy egymás mellett van a kettő, hátha megoldható egyszerre. Mondanom sem kell, hogy nem örültek, amikor bejelentettem hogy eléggé sürgős a dolog, mert a 38. hétben vagyok...Holnap 10-re megyek de azt mondták készüljek fel, hogy várni kell.....
Játszóház lesz belőle holnap is Levinek....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Csak bekukk, nincs többre erőm.

Szerintem hamarosan szülni fogok. De legalábbis reménykedem.
Délután a vérnyomim rendeződése után elkapott a harci láz és végigtakarítottam a lakást, most pedig mozdulni sincs kedvem.

Feeling:
Egy patikai tisztaságúra viksz-vaxolt lakatlan szigeten bíbelődnék a magam dolgaival és pihennék. Fáraszt és untat a környezetemmel való bármilyen kommunikáció, legyen szó a páromról vagy a fiamról, vagy a kedvesen érdeklődő, de agyrémes telefonon érdeklődőkről.
Aztán lehet, hogy ez nem szülési előjel, csak átmeneti depresszió, hormonális vagy gyógyszeriális eredetű...dehát a remény hal meg utoljára.
És a pocim is nagyon-nagyon lent van, lassan nem csak a cicim hanem a bordaívem alja alá is befér a kezem, bár ez változik.

Csak egy (két) valakinek üzennék:
Mni és Feri!
Kölyök után szabadon, nekem is a szívem csücskei vagytok, hiszen Nikivel egy idős a pocakunk. Csodálatosak és meghatóak a pocakbúcsúztató képeitek. Holnap elveszítetek egy pocakot és megkapjátok a gyermeketeket.
Szívem minden szeretetével drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Én a spinál miatt voltam örzőben és nem kelhettem fel.

Annyira hülye vagyok, 2 órán keresztül kapáltam Milánnal a kertben. Megmozdulni sem bírok, úgyhogy Jó éjszakát mindenkinek.

ui: Meli te kihúzod a 40 hetet :wink:
Vendég

Niki és Feri!

Mikor kell bemennetek? Nagyon-nagyon szorítok, hogy villámgyorsan egy gyönyörű babát tarthassatok a karotokban! :D Aztán várjuk majd Feri beszámolóját!!!

Kép

Kép
mzx

Halihó!

Most beszéltem a szomszéd lánnyal, Ő is ennél a dokinál szült és Ő is kamu indokkal ment be a császár előtt. Azt mondta, az egész nem több, mint 20 perc és nyugodjak meg. A doki holnap de. 11-től péntek reggel 8-ig van ott, de azt tudom, hogy du. 2-től rendel, szóval szerintem reggel 11-re bemegyünk. Remélem nem azt fogja mondani, hogy ücsörögjek és majd este 8-kor megcsászároz a rendelése után. Köszi a sok-sok drukkot, majd még jelentkezem! :)

KépKép
KépKép
mni

Niki!
Tényleg nyugodj meg, mi pedig drukkolunk!

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

[quote="jimmorrison"]m írta:jimmorrisonommyt akartam már tegnap is kérdezni, hogy figyelemmel kísérem az amerikai elnökjelölést, most aktuális a texasi. Ti kivel vagytok Clintonnével, vagy Obamával? Csak úgy kiváncsi vagyok.

Obama :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Mni
Nagy drukk holnapra!

BPD= a két fül távolsága egyszerűen... (nem a teljes fejkörfogat)

Fanetta
Nagyon pasi :lol:
Vendég

Sziasztok!
Megszülettek Erika ikrei. A fiú Martin 2900 gr, a lány Kíra 2600gr (ez még pontosításra szorul.)
Kinn van kórteremben.

Jöhet a következő! :D

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Gratulálunk Erikának a két csöppséghez! :) Remélem majd felkerülnek a János kórház honlapjára és ott meg tudjuk őket nézni. :)

KépKép
KépKép
mni

Gratulálunk Erikának!
Nagyon sok boldogságot és sok-sok tejcsit kívánunk!
Vendég

Gratula Erikának!Ikrekhez képest szép nagy babák lettek :wink: :arrow:

Jim:mi az a Gynex??és mire jó??érdekelne!

Fanetta!
Nagyon édi a kis babucid(meg a nagy is :wink: )!!

Juditkecskemét:na nekem is pont így kezdődött...nekem is letört a fogamból pont 2 hete egy darab...ma már túl vagyok egy gyökérkezelésen :? de így sokkal jobb már...örülök hogy én is elmentem és neked is minden jót holnapra a fogászaton!!!Túl leszel és jobb lesz!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Fanetta,
végre otthon! :) Nagyon szép Nimi! :)

Zsu,
jobbulást mindhármótoknak!!!

Tündérmanó,
örülök, hogy nem híztál és a vérnyomid is oké! :)

Szilvánusz,
anyukámnak bátyámnál és nálam se ment le a hasa, úgyhogy nem törvényszerű, hogy leszálljon a poci. Lehet, hogy nekem se fog lemenni.

Niki,
hatalmas drukk holnapra, gondolni fogok Rád!
Meghittek lettek a képek!

Jim,
köszi a tippet, azért én jövő héten már szeretnék szülni. :wink:

Erika,
gratulálok a babákhoz, nagyon szép súllyal jöttek világra. Minden jót kívánok nektek! :D

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Linoccsal már találkoztunk a Kútvölgyis topikban. Látom, még nincs szülés nálad sem! :)
Most ide írnék egy kicsit, mert kíváncsi vagyok, hogy a szintén márciusban szülő kismamik méhszájilag hogy állnak? És vajon mire számíthatok, ha a mai vizsgálat szerint a méhszáj nagyon lent van már, majdnem teljesen elsímult, talán, ha fél centis, de teljesen zárt.
Mondjuk 2 hete is még talán 1 cm-t sem érte el a méhszáj és teljesen zárt volt. Sokat nem változott a dolog.
30. hét környékén jó sok keményedésem volt, most már szinte semmi... Vajon mire számíthatok? Persze még a doki sem tud erre mit mondani, csak hátha vannak ilyenekre tapasztalatok, vagy hasonló helyzetre mondtak már nektek valamit.

biribon

Köszke csajok a gratulát!!!

Képzeljétek: utolsó alkalommal szólt a védőnő, hogy még egyszer meglátogat szülés előtt. És jött ma. Egy kicsit meglepődött, hogy kívülről láthatja már Bödönkét!

A császárosokat a babaszoba utáni szobába rakják az első nap -a második nap átköltöztetik a többiek közé, egy másik szobába. Az ajtó többnyire niytva van - és szerintem bárki besurranhat oda szinte bármikor. A lábadra veszel olyan kék izét (zsacsiféleséget) és egy zöld látogatóköpenyt ( közvetlenül jobbra vannak ezek az ajtó után), és még rád sem szól senki.

Niki: gondolj arra erősen, hogy tutira rendben lesz minden!!

Jim: az utolsó hetekben a csak zsírt szed magára a pici - de a koponyamérete nem változik. És ha már a feje kint van, a többi csak úgy kicsusszan. Szóval nem lesz nehezebb attól a szülés ilyen szempontból. Én így tudom.

188-ig visszaolvastam!!! A többit majd holnap!

Kép Kép Kép
fanetta

Üdv biribon itt is! hát igen, még mindig egyben :) Látom te is! A méhszájról nem tudok semmit mondani, a dokim 3 hete kukkantott be, akkor is csak a strepto mintavétel miatt... nem akar pisztergálni, úgyhogy csak jövő héten néz meg. Nekem jóslóim ma pl. egész nap voltak össze-vissza, a nyákdugó tegnap este, meg ma reggel el - szóval fogalmam nincs, mit mire véljek...
Majd holnap a többiek mondanak valamit neked!

Erika, gratulálok a babákhoz!

mommy82: igen, ezt jól elírtam :oops: a bdt a fültől fülig távolság. Az elnökválasztásra én is kiváncsi voltam... így kívülről, minden mindegy alapon én is Obamának szurkolok.
linocs

Jó reggelt :!:

Fanetta: hatalmas gratuláció a cseppséghez , gyönyörű baba :P
kiszazsu: mihamarabb gyógyulj meg :!:
mzx: hogy rohan az idő, Laura már milyen nagy :P
feri és niki : a képek csodaszépek nektek pedig megy a drukk ezerrel a mai napra, aztán értesítsetek itt minket :D
Erikának is grat :)

Anita
Kép
boszi30

Judit(kmét),
de örülök, hogy végre te is nyomkodhattál! :D :D Igen,a jégkrémet én mondtam :D Hát akkor jól elkerültük egymást!

Biribon,
a méhszájról én se tudok nagyon többet, nekem fel van puhulva, vagy mi...és ettől már szülhetnék, ennyi az infóm..

MEGINT SÜT A NAP!!!!!!!!!! :D :D :D :D

KépKép
kmanna

Fanetta, köszi a tippet, akkor majd megpróbálunk bekúszni valahogy holnap :)

Biribon,
nekem múlt hét végén volt egy kis szülés-ijedelmem (mármint azt hittem, hogy fogok) és akkor azt mondta az ügyeletes orvos, hogy le van már rövidülve a mésznyak (ez gondolom ugyanaz mintha lent lenne a méhszáj), de tök zárt a méhszáj.
azt mondta, hogy ettől még simán végighúzhatom a hátralevő 2 hetet, ez nem jelent semmit...

Jim, Dany - én is Obama párti vagyok, amennyire meg tudom ígélni a nézeteit, ő még egy fokkal liberálisabb demokrata mint Clinton. meg is lep, hogy ilyen jól áll azok után, hogy a Busht kétszer is meg bírták választani. brr...
volt egy jó poénja a Jon Stewartnak az Oscar-díjkiosztón vele kapcsolatban - azt mondta, hogy azért lesz érdekes ha nyert mert eddig még csak akkor volt fekete elnöke Amerikában amikor épp egy aszteroida készült elpusztítani az országot :) (és tényleg, az ilyen katasztrófa filmekben sokszor)

KépKép
judit18

méhnyak...

KépKép
judit18

Jó reggelt!
Erika!
Gratulálok a babákhoz! Igazán jól kibírtad sokáig, de meg is lett az eredménye, szép súllyal születtek a babák...

Reggel nézegettem az időjárásjelentést, hát nem tudom szombaton kinek lesz kedvesétálgatni. De az biztos, hogy ilyen markáns front mellett meg kell születnie egy-két babának. :D
Ezt nézzétek:
http://www.koponyeg.hu/

Milyen pontokon vezethet az időjárás a lebabázás beindulásához? Az egyik lehetséges magyarázat: a légnyomás magzatburokra gyakorolt hatása. Alacsony nyomású, csapadékos, esős idoben a tapasztalatok szerint gyakrabban jelentkeznek a várandósok a szülészeteken burokrepedéssel. A magyarázat a légköri nyomás csökkenése, ami a magzatburkon belüli nyomás viszonylagos növekedését idézi elő, és a kialakuló nyomáskülönbség a burok megrepedéséhez vezet.

Szóval hajrá!

Ui: még bemásolom, hogy milyen időjárási hatásokra indulhat el fájással a szülés.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

úgy izgulok Nikiért!!!
és várom Feri sms-ét!!

remélem nem váratják őket estig és minél hamarabb meglesz Lilla!!

ja és én is gratulálok Erikának az ikreknek!!
nem találom a legutolsó táblázatot, hány hétre is jöttek a babák?

tényleg Kölyök, elküldte neked Niki a táblázatot? tök jó lenne ha tudnád folytatni!

KépKép
judit18

Most csak röviden:

Niki, Feri, a topik szíve Veletek! Drukk+++++

(nem kaptam sajnos táblázatot, ha még van idő elküldeni, priviben megy a mailcimem.... ;) )

Kép

Kép
kolyok28

Jó reggelt! Tök jól aludtam, leszámítva, hogy reggel epét hánytam :shock: Amúgy jól vagyok, és továbbra is jó a kedvem! Nem tudom, kezd gyanús lenni, itt a sok befordulás után.
Mni-nak megy a sok-sok drukk mára!

Pati, előbb írt Anna, hogy holnap mgeyek -e úszni. Írtam neki, hogy igen, úgyhogy gyere te is. Tudod, jövő hét elején már úgyis szülni fogsz :wink:

Judit, Dany: nekem is Obama a szimpibb, Clintonné kicsit erőltetett. Judit, amit írtál az Oscarról, tök vicces. Mert azt nem néztük és pont Robi vmi hasonlót mondott, hogy "mikor volt utoljára" fekete elnök Amerikában :D

panny: a Gynex gyógynövényes koncentrátum, babaproject kezdetén fogyasztottam, szupi kis készítmény, nagyon sok dologra jó. (pl nekem örökké hólyaghurutom volt, Robinak prosztatabajai, és azt is helyrevágta, semmi bajunk....koppkopp) Sok olyan csajszival, párokkal foglalkozom, akik szeretnének babát, nekik szoktam ajánlani a más egyebek mellé. Azt tudtam, hogy tejszaporítónak is lehet majd szülés után szedni napi 3*1 cseppet, de most hallottam nemrég, hogy amikor érzed, hogy beindul a szülés, 5 cseppet azonnal bevenni és könnyebb szülésre lehet számítani. Ha a keresőben rákeresel sok jót olvashatsz még róla.
Vendég

Az ikrekhez nagy gratula, nem semmi milyen szép tömeggel jöttek a világra! Nagyon várom a fotókat!
Vendég

Az időjárási frontok gyakorta okozzák a paraszimpatikus tónus jelentős felerősödését: ilyenkor fejfájásra, alacsony vérnyomásra, kedvetlenségre, "nyomott" közérzetre panaszkodunk. Ez az időjárási állapot, illetve következményes hatása nyilvánvalóan kedvez a szülés megindulásának: ilyen esetekben az többnyire fájásokkal kezdődik, a paraszimpatikus idegrendszer tónusfokozódásának megfelelően. (Érdekes párhuzam: a szülések nagyobb hányada indul meg éjszaka. Az éj sötétje, a biztonság, a paraszimpatikus idegrendszer nagyobb aktivitását eredményezi, ez szolgálhat "tudományos" magyarázatául a gyakoribb éjszakai szülés megindulásának.)

Ebben inkább az az érdekes, hogy miért éjszaka indul meg több szülés... :D

A paraszimpatikus idegrendszer a szervezet kevésbé fontos működési egységeit aktivizálja.Fontos ugye a keringés légzés. De kevésbé fontos pl a méhtevékenység.De ha a paraszimpatikus idegrendszer valamilyen hatásra (pl időjárás) felerősödik,akkor hatására a keringés lassul, a belek működése gyorsul, és fokozódik a méhtevékenység is.

Pati!
Majd kijavítasz, ha nagy hülyeséget írtam. :lol:

Nos, ma reggel ezeket az érdekességeket találtam. Bár nekem ebből konkrétan nem derült ki milyen időjárási esemény aktivizálja a paraszimpi idegrendszert inkább.

Eszter!
Intézkedj, hogy legalább az RTL-en mondjanak kismama-időjárásjelentést. :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Csodálkoztam, hogy nem mondott az orvos konkrét időpontot Nikiéknek, meg azt hittem előző nap már be kell vonulni. Na persze ez jó, hogy nem kellett, de a bizonytalanság, hogy meddig kell várni az rossz. Bár lehet, ha most bemennek, már meg tudják mondani, mikor szabad a műtő stb.. Gondolom azért van mára oda betervezve még egy két más beavatkozás is.

Úgy látszik, ma reggel nagyon önmagambaelmélkedő lettem. Ez a befeléfordulás jele?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Mni
Nagy drukk...
Vendég

Jim!

Nem riogatás képpen, csak úgy eszembe jutott: Mivan ha az egy óra pancsizás alatt kezd elfolyni a magzatvíz? Csak úgy felmerült bennem, de valószínűleg, annyi idő alatt az összesúgy se tud elfolyni, utánna meg észrevennéd. Az aqanatalos medencékről meg azt hallottam hiperszuper sterilek....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?