Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Andi: sz'al köszi a talit! Irtó jó volt, csak rövid (nekünk)! No, majd legközelebb :lol: Sütit én is akartam enni, de későn jutott eszembe.. Meg most fogyózom. De a csokis muffinnal kivételt tettem :lol:

Jééé, nekem tegnap fájt a fejem, de úgy h majd szétesett.

4-kor kivittem Vilkót még egy röpisétára, fél 8-ig aludt!!! Máskor is legyen tali :lol: 8)

Minden baba még cukibb élőben, mint a képeken! És volt ám nagy hangzavar :lol: Dumálás, nyögés, brummogás, nyüszi :lol:

És megnyugodtam, h hülye szopi-szokás másnál is van, bocs!

Jankának boldog hófordulót :lol:

Jutta!!!! Nagyon ügyi Dorka, meg a mamája is. Nagyon drukkolok. Légy kitartó! Ha már este megy, majd vhogy megy napközben is!

Marek! Szuper hírek!!!! Czeizi (Czeizel) már tudja?

KépKép
1macsek

Az ikrekről sajna nekem nincs, mert még idő előtt elmentek szunnyantani és Vilkot se sikerült lencsevégre kapni :?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Csajok, még mindig szupik a képek!

Ja és nálunk is lehet majd tali, főleg jóidőben, kert van. Annyi babakocsit rakhatunk bele, amennyit akarunk! :lol:

Mondjuk vmikor tavasszal? Hmm...
Meg mehetünk macifarmra is!

Jutta

KépKép
jutta

Andi, az ikrek a vendégség közepette alukáltak???? Hááááát ez hogy csinálod??? nem semmi! Na mind1

Jutta

KépKép
jutta

Marek:
gratulálok. :lol:
Gyere, mesélj.

Taliképek nagyon jók. :)

Gabcii:
délben 40 ml babyfit, majd adtam neki pépet,este 140 ml, vettem más cumit/üvegeket... sztem ízlik neki...

Kerti:
nem gondolom, h rámszálltál. :lol:
---- és nem is Te írtad a cumit. :wink:

Jutta:
ügyes vagy.

ma lecseréltük a gépem (megint), megkell szoknom. :?

jóéjt. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

És ha már igy benne vagyok, akkor rakok néhány képet a múlt heti kiruccanásunkról:

Panka és unokatesója:
Kép
Nézzük, mit is mond a béka?
Kép
De jó viccek vannak ebben a könyvben :D
Kép
Jaj, még nem ér le a lábam :lol:
Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na eldugulok mára, mielőtt beleraknám az oldalt, bocs :oops:
Jó éjt!

Jutta, az jó lenne, ha nálad lenne a köv tali, nem kéne messzire menni :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu: Ajjaj! Ez volt a jobbik kép? :cry: :lol:

Azért látszik, hogy Marci mennyi időt töltött a gyerkőcök között. :D

Jutta, nekünk jó messze lenne, de már olyan jól belejöttünk a nagy utazásba, hogy bevállalnánk. 8)

Vicuska, azért remélhetőleg Rami visszaáll az éjszakai alvásra, bár Rókica irománya szerint az igazi szopis babáknál ebben az időszakban ez természetes. Kérdés, te mennyire bírod.
Az alma-sütőtök védőnéni szerint népszerű a gyerekek között, nekem is az lesz a következő próbálkozás, mert a kettő külön-külön már jól megy.

Na, akkor átadom a terepet az éjszakai műszaknak. Prücsi, mi újság? :)

Jó éjszakát.

ukati74

UKati, Te honnan tudtad,hogy itt vagyok? :lol: :lol: :lol:

De csak azért jöttem, hogy megcsodáljam a talifotókat és jó sárga legyek. De jó volt nektek!

Én Á-babám ma kicsit nyügi volt biztos ő is menni akart a talira, ehelyett jött a gyógytornász... Alma megint nem ízlett,csakúgy lökte ki a nyelvével. Viszont elég jól aludt délelőtt is és délután is (na, mondjuk a torna után nem csoda). Igaz ma nem mentünk ki és ő bent sokkal jobban alszik (bocs Jutta :wink: , ugye azért nem utálsz?)

Andi, ebből is látszik, hogy a tacskón kívül nem ismerem meg a kutyákat, szóval ez a bobtail. Tényleg a Megvagyhadnagy,aki a gumibotját eszegette ... tudtam ,hogy rád számíthatok. 8) És eszembe jutott Számbácsi is, de a kutyát hogy az ördögbe hívták??? Van még itt más "Jamie és a csodalámpa"-rajongó? (Már látom,hogy ezt meg kell szereznem dvd-n a gyerekeknek)

Gabci, Benedek majdnem 10 hósan ült fel magától, amikor a kúszásból mászásra váltott, addig én nem is ültettem a babakocsiban. De ez is, mint minden gyerek-függő (ld Bea-Réka esete). Szóval ne aggódj!

Marek, hurrá!!!! Fölös parákat én is szívesen átveszek, hogy neked nyugisabb legyen az elkövetkező pár hónap.

Jutta, tényleg nálatok vannak macik!!! Nagyon ügyik vagytok...hajrá cumimentesség!

Na, jó éjt!

KépKép
KépKép
prücsi

SAJÓ!!!! :D :D :D

Kép
waterlilly

Prücsi, almát hogy adod Ábelnek? Nyersen lereszelve? Mert úgy nálunk se jött be, konkrétan Pankát a hideg rázta tőle és tolta ki a nyelvével. Főzve viszont megette és bébiételben is rögtön elfogadta.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

No mi az a sajó???

Bent alszik jobban.... khm... ilyen is van?
Amúgy Dorka kint sem alszik már úgy, hiszen minden érdekli, hamarabb felkel. Gondolom mostmár ő is bent aludna jobban, ha tudna... ezt (is) jól elb@sztam na...

Ma fél 8-kor keltünk!

Tudom, hogy minden szoptatási tanácsadó meg fog ölni, de pl az éjszakai ébredések (ha már volt olyan, hogy nem ébredt) 4-6 hó között annak a jele, hogy hozzátápi kellene, mondjuk inkább 5 hó felett. Ez a 6 hósan hozzátápi sem úgy van, hogy 6 hóig semmi, és napra pontosan 6 hósan az első kanál alma... 5 hó felett érdemes figyelni... szerintem...

De pl. Dorka köszöni szépen, de a tízórai gyümijével most jól elvan és főzi, tejpép az felejtős... hát mi most feletjük is 2 hétre, utána meg újra próbálom!

Jutta

KépKép
jutta

Jamie-t én is szerettem. Meg Babart és Barba papát is. Nemrég láttam mind a kettőt és olyan primitivnek tűnt, dehát gyerek fejjel ugye minden más :)
Ja, és a kockás fülű nyúl is bejött.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Lányok
, olyan helyesek vagytok, és tényleg látom a farmer kötelező! :lol:
Legközelebb már tényleg szeretnék én is elmenni, akkor remélem a férjem másképp áll majd az engem való szállításhoz.. :roll:
Tele van a hócipőm, hogy úgy kell könyörögnöm, ha dolgom van és kellene hogy vigyen minket vagy adja oda az autót. Mindíg éppen akkor van "futkosós" napja...na, hagyjuk is!

Jutta, én is totál úgy gondolom, hogy Raminak már kell más is anyatejen kívül. És mivel a sima reszelt alma nem vált be én magam úgy döntöttem, hogy veszek kecskeméti alma-sütőtök párost és láss csodát alig bírtam vele, úgy ízlett neki! Rami amúgy is már olyan nagy, szerintem tuti 8 kg. megvan szóval szerintem nem csak kor hanem érettség kérdése is. Én a védőnőt meg sem kérdeztem. Látom Ramin, hogy ízlik neki, egyenlőre baja sincs tőle és remélem nem is lesz! És remélem ennek köszönhetően 9-kor leraktuk és "csak" fél 3-kor kelt egyszer és még mindíg alszik.

:P

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Sziasztok!

Nálunk ma hiszti nap van most is nyöszörög a lakás a fejetetjén mert tavaszi nagy takarítás van na lépek is.

Andi
KépKép[/url]
andi005

Na 1 óra volt, hogy elaltattam...

Gondolom az a nagy különbség az esti elalvás és a nappali között, hogy ilyenkor nincs totál sötét még redőny mellett sem és nem bír kikapcsolni a csaj...

Vicuska, a főzi az más, az laktat, az alma meg azért tízórai, mert hamar újra éhes utána a gyerkőc. Krumplis cuccok szerintem méginkább laktatnak, csak nem bizti, hogy rajong majd érte Rami.
De abban totál igazad van, hogy fokozatosság kell!

Jutta

KépKép
jutta

Ja felületesen olvasok, Sajó már értem!

Én rajzfilmekből a Mézgáékat szerettem. Meg dián az Öreg nénje őzikéjét! Tényleg diavetitőzni majd akarok a lánynak, bár már vetítőt alig lehet kapni (tesómék is a mi réginket használták - mármint gyerekkori réginket) de az tök jó!!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, ha van türelmed, akkor erőltesd az altatást, nem lesz ez mindig 1 óra, meglátod, egyre csökken az idő!
Én ma reggel már "csak" 20 percig altattam kiságyban, tegnap még 1 óra volt. Próbáltad, hogy paskolgatod a popsiját? Pankának az bejön :) És visszaálltunk cumis alvásra, könnyebben elalszik cumival. De ahogy elalszik, ki is köpi.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Túl vagyunk a mai gyógytornán, képzeljétek, az első fél órában nem sirt!!! Tök büszke vagyok a csajra!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu!

Tök ügyik vagytok!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Zsu: nagyon édes Panka!
gratula a tornához. :)

Jutta:
sztem is napról napra jobb lesz majd az altatás.

-mi változatlanul hol eszünk, hol nem.
Este 140 ml, hajnal 60 ml, 9kor 140 ml. ebédre 200 ml sinlac.
Szval asszem ez a banános tápi talán jobban bejön, de mivel ez már 2-es ( 1-es nem volt a gyógyszertárben) és töményebb, nem bír annyit enni. Meglássuk...

Csak van még humana ha startom is 3.5 doboz, most dobjam ki??
sztetek lehet keverni a 2 félét??
Így is van 2 doboz tápim, ami nem kell neki. :( ( milumil1, mildibé2).
Tiszta pazarlás, asszem megpróbálom elpasszolni féláron...

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Jó lehetett a tali!

Ákosnak boldog névnapot kivánunk!

Jutta: nállunk a játékboltban lehet kapni diavetitőt meg hozzzá meséket is!

Kép

Kép
mogyoland

Mese: hát én az új meséket is nagyon szeretem!
De a régiet ki Mézga család,Pom-Pom örök Vuk.

Kép

Kép
mogyoland

Hajni, amióta Lilla megkóstolt mást is, lehet nem kell már neki a ha tápi, tudja h van finomabb?

Zsu, ügyes nagyon Panka, mi is büszkék vagyunk rá! :lol:

Gabci, édes nagyon a forgóletépő Ádi :D

Nadin elszabadult. Pelenkázásra nem ér rá, öltözni meg pláne (legyintős szmájli), a járóka ideje pedig leáldozott. Jó lesz később ketrecnek. Hétvégén indulunk habtapi beszerző körútra, meg remélem találunk rolót is az autóba. Holnap még a munkahelyemre is bemegyek vele, szombaton meg Utazás Kiállítás lesz a program.

Jutta, hogy megy a délutáni alvás?

Anett, mi a helyzet?

Móni, elmúlt a fejfájásod?

KépKép
kertikiri

Háááát, most babakocsiban se aludt el! Másfél órát köröztem vele, de 3 perce bent alszik, a délelőtti nagy alvás kemény 10 percig tartott! 10 óta ásitozik, de nem alszik... no néha nem csak ásítozik, hanem sikít is!

De a végén én is azt hittem, hogy sikítok! Fáj a fejem, a hátam és álmos vagyok.... alszm is amíg lehet!

Jutta

KépKép
jutta

Hát én nem tom mivan a nyöszörgésből egésznapos odítás lett semmi nem jó,ordít ha éhes ha nem látt engem ha hasra fordul ha vissza a hátára.Normális ez ilyen korban?
Az elalvás nálunk is egyre nehezebb most 15:15 óta alszik de ugy hogy ott feküdtem vele a nagy ágyon még el nem aludt.
Jutta!Neked még van vmi ötleted altatás ügyileg?Ti hogy álltok a sütötök és egyebekkel?
Petra max 20 kanállal eszik oszt azt mondja prrrrrrr és kifújja az egészet utánna meg jöhet megint a tápi mert azzal lakik jó
A teát + a vizet se hajlandó meginn szerintetek, hogy szoktasam rá?

Andi
KépKép[/url]
andi005

Én holnap megyek védőnőhöz és megkérdezem, hogy mi ez a álmosan nem elalvás ügy!

Mi most csak gyümizünk tízóraira!

(40 perc alvás volt, és ébredt enni!
Tehát mai napi alvás: 10 perc délelőtt, 20 perc babakocsiban, 40 perc délután kiságyban... közben maratoni altatások, miközben a gyerek akkorát ásít, hogy majdnem lenyel, de nem alszik)

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok
hát nálunk zajlik az élet ezerrel: vannak jó és rossz hírek is. voltam fodrásznál, kiszedettem a csita-szemöldökömet végre, átadtuk a régi lakásunk kulcsait az új tulajoknak, Gyulát ki fogják rúgni, meg ilyesmik.

Andi, nem értem v nem figyeltem, h miért kellene Petrának sütőtököt ennie? mi a baj a tápival? :roll:

Kép
an°°di

öööö, mi a foglalkozása Gyulának? nemmintha fejvadász lennék, de hátha vki bármilyen tippet tud...

Jutta

KépKép
jutta

Macsek, kipróbáltam, h Hubával az ölemben forogtunk a fotöjben erre 5öt meg arra. én elszédültem, az okés, de Neki mit kéne csinálnia? :roll: 8)

Kép
an°°di

rencergazda

Kép
an°°di

Sziasztok!

Irtó cukik a talis képek. Nadinnak micsoda sérója van. Janka és Panka meg akkora... meglepődtem. Farmeros anyucik is szépek.
(most, hogy szóba került, én is farmerban nyomom örökké. Sőőőt, a "régi" farosomban. Öv még nem kell hozzá mondjuk, de lesz ez még igy se)
Zsu: Panka is ki tudja kenni magát. De édike. AZ unokatesó mennyi idős? És micsoda szupi kis járgánya van. Nagyszülőktől kapta?
Prücsi: köszi neked is az ülős infót. Nem fogok ezen parázni, megértettem, hogyNEM kell még egyedül ülnie.
Hajni: mennyivel töményebb a 2-s Baby fit?
Jutta: ha leteszed Dorkát és kijössz a szobából, esélytelen, hogy elalugyon?
Megmondom őszintén, én nappal SOHA nem altattam. Ha álmos alszik, ha nem hát nem. Nálunk is nyüglődés van a nappali alvás elött. Fogalmam sincs miért van így

Diavetítőzni én is úgy szerettem. És bocccss Jutta, de nem öreg nénje őzikéje, hanem öreg néne őzikéje :P :wink:
Imádtam.
Viszont nálam a Vuk verhetetlen!
Nálunk ma álomkór van. Délelött kimaradt az alvás, mert Ádi elkísért a körutamra. Mostanában ha sétálunk, max fél órát aslzik
Délután 3 órát aludt és most megint szunya. Mi lesz így éjjel?

Kép
Kép
gabcii

Lillának már vacsira sem kell a tápi, 80 ml-t ivott, nem túl lelkesen. Bezzeg a tejpép lecsúszott neki utána. :evil: :evil:
Rájöttem én, neki a cumisüveg nem kell, nem az étvágyával van baja.
sztetek gáz a 250 ml/ nap a többi pép??

Gabcii:
nem tom, a humana ha starthoz képest sűrű, az 1-es baby fit-et meg nem ismerem.

Andi:
méé rúgják ki? :cry: :cry: :?

Kép
Kép
h@jni

majd megírom a gmailre, ha.... nem akarok itt Gyuláról.
most megyek olvasni. találtam egy pöttyös szabó magda könyvet ;)
olyan fincsi hangulata van.. :D
majd talán holnap
mindenkinek szép estét!
:arrow:

Kép
an°°di

hankiss elemérnek boldog névnapot! :wink:

Kép
an°°di

Hajni: egy doboz HA start jöhet Vilkónak. Meg az a fél. Illetve ha nem gond, akkor el tudod küldeni? És vagy utalok vagy utánvét! Ééés, lehet, h Lilla nagy lány már, és vmi másféle kajára feni a (mégnemlétező) fogát... És már a hatodik élethónapban van, v mi... Vmi ilyesmi kifejezést olvatam. Szóval már csak három hét... Na de nem győzködlek a tudodmiről. Ja, és lehet h ha nem Gergely pápa hanem mondjuk XVI. Benedek csinálja a naptárreformot, akkor már hat hónapos lenne... :wink:

Andi: tehát jobbra 10, balra 10, és úgy kell járnia a szemének jobbról balra (meg vissza), mintha elsuhanó vonatokat nézne. Ha ez megvan, akkor jó. Ha nem, akkor több kell. Nekem nem tűnt fel h csitoid lenne a szemöldököd :lol: És ma még rakattam szőkét a hajamba, mert túl setét voltam tőle :wink:
Gyula munkahelye :evil: :evil:

Nálunk most "anyukám átlátszó"-t játszik Vilmos. Mindenkire mosolyog... Rám nem. Emlékszem mikor Gabci írt ilyet. Hát nem gondoltam volna, h ez ilyen szar érzés... Lehet, h rólam csak a torna jut eszébe...

Móni: a férjednek igaza van, h Janka megtfontolt :lol: Bár az elefántot jól meggyepálta ám :lol: :lol:

Prücsi: veled mit művelt a fogorvos? Lehet szoptatás közben vmit fogorvosizálni? Vagy csak érzéstelenítés nélkül?

Ma meg tegnap (ezúttal csak két részletben) megnéztük a Mad Max 2-t. És minden véres jelenet ki volt vágva. Egy akció filmből!!!! :shock: Gyakorlatilag érthetetlen volt a vége a sztorinak. Szerencsére már láttuk :lol: Most a Rambokat akarjuk feldolgozni.

És mesék... Gyerekkoromban sem volt tv-nk, így nagy lemaradásom van e téren. De az összes kiadott Pom-Pom könyv megvolt, azt szerettem. Meg később igyekeztem behozni a lemaradást, szóval sokat ismerek már, de sokat nem :oops: Így alakult...

'Cakát mindenkinek!

KépKép
1macsek

Andi: gondolod h Elemér benézeget hozzánk és olvas? És Lee Harvey Oswald? Lehe h ő is olvassa!

KépKép
1macsek

Hajni, azért ezek már elég jó adagok ahhoz képest, ami 2 hete volt! Egyébként most Panka is ezt játssza. Tápszer nem kell. Én is arra gyanakszom, hogy mióta tudja, hogy van jobb is, azóta a szar tápi nem kell. Tudod mennyit evett este? 80-at, azt is kinkeservvel. És az elmúlt héten ő se hizott semmit. De most mi a szart csináljak? Aggódjam halálra magam? Mert különben minden ok, nem sir, játszik, alszik.
És hogy birsz 200 Sinlac-ot belekanalazni Lillába? Én ma 90-et alig birtam, megint folyt még a térdén is, de szó szerint. Olyan szar állaga van ennek a trutymónak, pedig ma sűrűbbre csináltam. Egyébként izlik a csajnak, pedig szerintem ritka szar ize van :shock:
Miért ne lehetne keverni a tápit?

Kriszti, ird majd meg lszi, hogy hol kaptál a kocsiba rolót.
Ja, a tali után még én is beszaladtam a régi munkahelyemre, ami egyben apa munkahelye is, mert 5 percre van Andiéktól. Még ott is csuda jól viseledett, pedig körülálták vagy 20-an egyszerre :lol:

Móni, azt elelejtettem kérdezni, hogy ezt a rolót hogy kell felszerelni az ablakra?

Jutta, nem kávézol te véletlenül? Esetleg azért nem alszik Dorka? Egyszer benyomtam déltunán egy kávét és Panka éjjel fél 12-ig nem aludt el, pedig nagyon nyűgös volt, de mindig kipattant a szeme!

Andi, sajnálom Gyulát :( Leépités van a cégnél, vagy mi történt???

Gabci, uncsitesó 4 héttel fiatalabb :D Igen, a járgány a nagyszülőktől van, már megvolt mikor terhes voltam :lol:
"Alszik, mikor álmos"???? Na ne borzoljuk a kedélyeket :lol: :lol: :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hajni, mééé nem adsz már végre valami főzeléket a csajnak??? Már csak 3 hét van fél éves koráig...szerintem azt tuti benyomná ezerrel és akkor nem kéne ennyi pépet adni neki.

Panka egyelőre csak gyümit eszik, azt már irtam, hogy "Finom vegyeszoldség" nem kellett. Ma adtam répát, azt modta, hogy blááá és utána teli szájjal elkezdett köpködni a képembe :lol: Pedig a dokinő szerint erőltetni kell a főzeléket, gyümölcs nem elég. A sütőtök szerintetek zöldség vagy gyümölcs? Mert a kecskeméti szerint zöldség, de a Hipp sütőtök-alma az gyümölcs-nek van irva :shock: Csak mert azt legalább szereti!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Próbálok sorban reagálni, de előre is bocs, ha valaki kimaradna....

Móni: babauszis képek fantasztikusan jók. Az a mini-úszósapis kis hableány tüneményes. És én is olyan vékony kart akarok, mint amilyen a tiéd! A fürdőruháim rám se jók... de nem csak a felsőrészek, sajna! :?

Talis-képek: hát kérem szépen, hogy Ti milyen jól néztek ki! Macsek, Kati, nektek külön tetszik a hajatok. Meg a Zsué, mert az még szép hosszú is, meg szőkés is. A babák meg nagyon édesek!

Zsu: Panka olyan gyönyörű!!! Az a kép a kedvencem, amelyiken nevet a könyvre, hason.

Jutta: Bakker, akkor ma jó napod volt... :( Én ki sem bírnék ilyen napot. Azt nem próbáltad, hogy nappal, de csak nappal, kapjon cumit az elalváshoz? Nálunk ugyanis az van 2 napja, hogy este nem kell neki a cumi! Bedugom a szájába, és kiköpi! Oldalra fordul, és elalszik. Az első éjjel azért hajnalban még kellett neki a cumi, de tegnap éjjel már nem, és este 1/4 9-től reggel 1/4 8-ig aludt! :shock: Napközben viszont cumikával alszik el. Nincs kézhez szoktatva, csak ha elálmosodik és nyűgizni kezd, akkor veszem fel 20-30 percre, vagy ölbe, vagy a hordozókendőbe. Úgy le tud ettől nyugodni, hogy utána már nyikkanás nélkül elalszik, amikor leteszem.

Andi:jaj, ez az állás-elvesztősdi nem hangzik jól! :shock: Nosztalgiából olykor én is előveszek egy pöttyöst vagy egy csíkost...

Gabci, séta közben már nálunk sincs nagy alvás, max 20-30 perc szundika. Utána viszont annál jobban alszik otthon! Szerencsére!

Diavetítő: a Duna Pláza játékboltjában lehet kapni. Én anno imádtam!

Mesék: hú, hát a Frakk, a Pom-Pom, a Vizipók, a Mazsola, a Pityke őrmester az nagyon bejött, örök kedvenc pedig (a sírós részek ellenére...) a Vuk.

Macsek, én is úgy gondolom, hogy a hozzátápival kapcsolatban rugalmasnak kell lenni - mindkét irányban. Ha Eszti bemondaná az unalmast a tápszerre, akkor biztosan előrébb hoznám a hozzátápit a tervezettnél. Annyiban könnyű a helyzetem, hogy a mi családunkban nincsen ételallergia. De ismerek olyan kislányt is, aki 8 hónapos koráig nem kért mást, csak anyatejet.

Kriszti: Nadin elszabadult... :lol: Ezen rötyögtem egy jót. Úgy tűnik, azért próbálsz pozitívan hozzáálni a dorbézolásához... :D

Vicuska, neked meg már régen meg akartam írni, hogy az egyik kép (pihiszékes) annyira szép Ramiról! Nagyon szép kislány tényleg. És hasonlít rád.

Timi, nektek meg puszi! Miss Hiszty és Miss Nyaf-Nyaf hogy s mint?

Mogyo, Eszter újabban sikítozik, ilyenkor mindig Ágikára gondolok! :D Azt még nem is írtam neked, hogy az egyik barátnőm is Helvéciáról származik.

Ja, és képzeljétek, a terhesrucijaimat viszik, mint a cukrot! :D Csak az én szívem fáj picit... Szép volt az a pocakos-élet...

Szép, átalvós éjszakát!

Kép
waterlilly

Ja, tudom mi maradt ki!

Gabci, nagyon tetszett a körforgó csúfos végének fotódokumentációja. Hát, nem semmi ahogy Ádika lealázta... Édes pofám! Imádom!
És tényleg nem kell még 6 hósan ülni tudni, sőt, még 7 hósan se (ezt konkrétan egy 7 hós kislány anyukájától tudom.)

Kép
waterlilly

Sziasztok!
Csak beköszönök, mert már föllőtték a pizsim...
Janka mindenkinek puszit dob (egyelőre jó nyálasat!) a köszöntésért!
Kriszti, beletrafáltál: egésznap fájt a fejem. A qrva szél engem mindig meggyötör. Asszittem meghülyülök!
Zsu! Tapadókoronggal és egyik oldalán tapadó tépőzárral!
Andi, hát a szemöldökszedéshez gratula, Gyulát meg sajnálom. És van valami ötlet, lehetőség? Ha asztat gondolod, h esetleg tudok segíteni, akkor körbekérdezek, hátha... gmailen tárgyaljunk, ha szükség van rá! Melyik pöttyös? Csak nem a Születésnap?
Zsu, gondolod, h Dorkát zavarja Jutta kávézása? :) Sztem a tápiómixelésre nincs túl nagy hatással. Bár lehet, h almát gyorsabban tud reszelni Jutta kávéval! :wink:
Mese: hát nekem Kisvakond, Lolka Bolka, Rumcájsz, Füles mackó, Mézgáék, Vízipók, fú és még rengeteg van! És megőriztük a diafilmgyűjteményt is (kb. 100 db!), és még a vetítő is működik! Királyság! :wink:
Bea! Milyen volt a torna?
Anett, Mogyo nagyon elszótlanodtatok!
És Jolka, Ti?
Hajni, én nem értek ezekhez a pépekhez! Nem tudom, h ez jó-e vagy sem! :oops: Van itt tőlem okosabb! :wink:
Macsek! Megfontolt, igen! :lol: De ugye most Te nem cikizni akartál? :lol: Megy a kendőkötés?
Talán holnap, de az van, h az emberem döglődik. Így sztem holnap betegápolással bővül a csecsemőellátás, háztartásvezetés! Klassz!
Na álmodjatok szépeket!

Kép
ermoni

Anett közben előkerült... :wink:

Kép
ermoni

Jaj, de hülye vagyok! :lol: Elfelejtettem, hogy Jutta már nem szoptat :lol: :lol: :lol: Na jó, úgy látszik fáradt vagyok, megyek aludni!
Jóéjt!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Andi: talán az Álarcosbál? Azt én is nagyon szeretem. :)
Gyula állása: :cry: , de gyorsan talál majd egy sokkal jobbat. +++

Én nagyon sajnálom, de már feladtam, hogy reagáljak mindenre, esküszöm nem bunkóságból. Képben vagyok, csak semmi újat nem tudok mondani. :oops:

Csak gyorsan felteszek egy képet aztán húzok alukálni.

Jutta rád gondoltam, miután ezt megláttam. Apukám csinálta, miután fél órán kersztül hiába tologatta Marcit, neki eszébe se jutott aludni. Látszik a cumi sorsa nálunk is mi. :D

Kép a kocsiban

Jó éjt.

ukati74

Jöttem egy kicsit pihenni ide... Anyósom megérkezett, aztán már megint nem számoltam 10-ig, pedig kellett volna,mielőtt reagálok. Áááá, pedig én úgy próbálkozom...

Sajó! Hát persze! Anett, tiéd a hangszóró! :lol:

Zsu, eddig nyersen adtam az almát. Védőnő kicsit ellenezte a párolt változatot. Hogy miért nem tom. Megpróbálom akkor párolva.

Jutta, ma volt valami a levegőben ( vagy csak Gabciékhoz költöztek az álommanók), mert Ábel is keveset aludt, a kocsiban délelőtt 20 percet, majd még 10-et, délután pedig 45 percet.Oszt ennyi. Igaz vendégsereg (egy 1 éves kisleány) volt nálunk délután és lehet, hogy nem akart kimaradni a buliból... :wink:

Na, én sem tudom meg, hogy mi van Gyulával...kivéve persze, ha bevesztek a gmailes táborba 8) Jó, jó, nem Gyula miatt,... de azért drukkolok neki, hogy nehogy gazda nélkül maradjon a rendszer ott, ahol dolgozik.

Andi005, 20 kanállal eszik Petra :shock: ? Az tök jó! vagy nálatok nem?

Vicuska, szóval Kecskeméti alma-sütőtök a nyerő? Akkor majd kipróbálom. Fene gondolta, hogy másodikra ilyen válogatós gyerekem lesz...

Diavetítő. Én a Régióban vettem nemrég, bár ez kínai műanyag gagyi kategória,de másfélét nem lehetett kapni égen-földön karácsony előtt. Valahol viszont láttam a net-en magyar változatot. Majd előkeresem a linket, ha valakit érdekel.
AZtán hallottam Vekerdyvel egy beszélgetést, aki azt mondta,hogy max 4 év fölött javasolja a diavetítőzést, de semmiképpen nem az estimese kiváltásaként. A legjobb szte az olvasott mese képek nélkül, vagy kevés képpel (mert ekkor működik és fejlődik a gyerek fantáziája, tehát neki kell a képeket a kis buksijában előállítani az elhangzottakhoz).A diavetítő, és a TV viszont nem készteti gondolkodásra a gyereket. Hát ezen elgondolkodtam. De Benedek nem is volt annyira megesve a diavetítőért,mint mi a férjemmel. Hát persze,mert a mi időnkben még nem volt Minimax meg mesedvd-k, így nekünk az olvasott mesén és a TVben az esti mesén kívül csak a diavetítő maradt.

Macsek, fogorvossal felavattuk az első hidamat :wink: És kérdeztem, hogy mi újság az érzéstelenítővel, mert ugye két fogamat lecsiszolt, ahhoz meg kell. Azt mondta, hogy ez helyileg hat, tehát nem megy át a tejbe. Ráadásul dupla adagot kaptam, mert az első után még éreztem szinte mindent.

Gabci, eszembe jutott Ádi alvászata a földön. Ábel tegnap játszadozott,aztán arra lettem figyelmes, hogy nagy a csönd (semmi sikongatás, berregés, nyálfújás - ez most a legújabb tudomány, oroszláhörgés - jaj ez annyira édes), hát nem elaludt a nagy erőlködésben, hogy elérjen egy rágókát. Persze a bátyja tett róla, hogy ez az idill ne tartson sokáig.

Jolka? Ukati? Bea? És a többiek?

KépKép
KépKép
prücsi

Sziasztok!

Nagyon jók a talis képek! Zsu, Pankás képek is édik! :wink: :D
Ja akartam én is írni, hogy nálunk is lehet majd tali, és itt is van kert, meg homokozó, majd később, ill. ha tesó is jön lehet homokozni.

Na tök korán keltem, és Matyi már dumál +énekel!

Na barba papa, kockás fülű nyúl, pom-pom VUK, Frakk és társai...olyan jó kis mesék voltak!

Pont a héten beszéltünk anyuval, hogy kéne diavetítőzni. az annyira más, és olyan mint egy szép mesekönyv, mi imádtuk gyerekkorunkban.

Geri már most 2 évesen igényli, hogy meséljek! Sokszor oda ül hozzám, átölteli a nyakam, és azt mondja, anya, mesélj!!! szóval fel kell készülni, hogy legyen mit!

Matyikát felmérte az itteni gyógytornász, azt mondta, egy kis feszességet érez a nyakánál és a csípőjénél, a fejét nem mindig emeli ki kellőképpen, így még szeretne adni egy kis időt 5 hós koráig, aztán megint megnézi. Addig kaptunk tornagyakorlatokat, amit csinélni kell, és amit minden babának javasol, hogy sokat legyen hason, persze ne addig, hogy bőgjön, és vörösödjön a feje.

Ákoskának BOLDOG NÉVNAPOT! :!: :!: :D :wink:

Kép

Kép
katherina

Ja, és Gyulának megy a drukk!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép
katherina

Jó reggelt!

Hajnalban megivott 140 ml-t. De nem ám a banánosból, hanem a régi Ha-s ból. Ki érti ezt a gyereket?? :twisted: :twisted:

Zsu:
Nekem nem az a bajom, h pépeket eszik, hanem, h tápszert nem. Ha reggel-este 200 ml körül meginna, bánom is én, h nappal nem iszik. Én attól avgyok ki, mikor egész nap bír 2x60 ml-t inni belőle.
szval, ha főzeléket adok attól sem leszel beljebb, mert attól nem tfogja meginni a tápit... :? És az, h pép vagy főzelék mindegy...
Lilla a 200 g-ot úgy 15-20 perc alatt eszi meg... Majd egyszer lefotózom, de őmég maszatos sem nagyon szokott lenni. Biztos, h elég sűrűre csinálod??

Macsek:
köszi, aranyos vagy, h átvennéd, de így akkor asszem várok, mert úgy látszik, most megint az kell neki. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Lilly:
és én is rugalmas vagyok ám a hozzátáival. :lol: :lol: :wink:
Kap tejpépet!! pedig ha visszaolvasol, akkor láthatod, h megvolt/van róla a véleményem!

És igenis megvolt bennem a hajlandóság, adtam neki almát, de még a hideg is kirázta tőle. Nagyra nyitotta a száját, azt hitte biztos, h tejpép/ Sinlac én meg belerakom az almát..
Hát.. nem úgy nézett ki,mint aki ezt akarja. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?