Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!!!!

nagyon szépek vagytok csajok és babócák is gyönyörűek!!!

kis ünneplőknek nagyon sok puszi! :) :)

Zsu, nekünk maxi-cosi-nk van és úgy látom, hogy nagyon kényelmes és ezt is lehet egy dönteni, így aludni is tud benne Bende, ha pl. nagy útra megyünk :)

mi jól vagyunk, hát igazatok van, amikor ilyen szép idő van kár lenne otthon ülni, most is csak azért vagyok a gépnél, mert Bende alszik :)
de mi is sokat csavargunk, de igaz, ahogy írjátok, hogy amikor még kisebb volt Bende is és nem járt, akkor mi is úgy alakítottuk a programokat, hogy otthon is tudjon terepezni :)

volt egy kemény hetünk, akkor bújt a 9. és a 10. fogacska, hát nem volt egyszerű, de most már minden a régi :)

Niki, nálunk akkor volt a nemevés, én sem vagyok paramami, de akkor már engem is idegesített a dolog..., de aztán egyik napról a másikra elmúlt....

bocsánat, hogy nem reagáltam mindenkinek, de olyan sokat írtatok, hogy már nem is aktuális sok dolog, amire írnék :) :)
mangó

Manósapis-dzsekis Samu, kiskerekdedarcú Luca és édesen néző Petra nagyon szépek!!!

Szép idő van! Süt a Napocska! HURRÁ!

Kép

Egész nap sétáltunk és élveztük, de azért benéztem. Ebédre sem jöttünk haza, vittem banános pépet. Beni aludni sem aludt, mostanában már nem alszik a babakocsiban annyira leköti a sok nézegetnivaló és dumál a járókelőknek. Ezért jöttünk csak haza, mert most már ideje legalább egy órát szunyálnia - és nekem sem ártana...

Este folyt köv.

Kép
viky30

Sziasztok!

M is kint, meg sok a dolog, de vagyok azért!!

Zsófi aranyos vagy :wink: :wink: És vigyázz magadra, pihenj amennyit még tudsz! Hűű én Julira ilyenkor még adok sapit, csak vékonyat. Nem merem sapi nélkül kivinni.

Képekkel majd igyekszem, de ahhoz még csinálni kéne párat. :oops:

Nelly én Fatimának is ismerős voltam :wink: Bár nála ez lehet hogy szakmai ártalom, egy idő után mindenki ismerősnek tűnik.

Megyek, holnap sokat leszek, Julimentes tanuló/szakdolgozó napom lesz.

Klári
Kép
ganti

Lányok én nem tudom mi van ma velem, de mindjárt elalszom.

Kép
niki30

Bocsi csajok, hogy most nem vagyok, de Tarek nagon nyügi már 2 napja. Semmi nem jó neki. :( Baromi nagyokat alszik és ha felébred semmihez nincsen igazán kedve. Tegnap is és ma is végigsírta a sétát (már ha ezt annak lehet nevezni). :(

Zsófi, Klári, Anzsi! Nálatok volt olyan, hogy amikor még azért annyira nem tudták élvezni a nem alvásos sétát, akkor hasonlóan hisztiztek? Csak mert nálunk idáig Tarek az esetek többségében aludt a babakocsiban, ha ébren volt elnézelődött, aztán persze elaludt. De most hogy baromira kipihenten megyünk ki, így úgy veszem észre, hogy nyűg neki az egész. :( Már arra is gondoltam, hogy melege van, de az sem segített ha lebetkőztettem.
Tippek???
Még egy valamire tudok gondolni- jön ki a 2. foga is. Talán az gyötri ennyire!?!

Na szóval kissé kikészít az egész napos nyüszítése!!! :evil:
És az, hogy ebben a jó időben nem tudunk kint lenni, mert ordít.

fatima

Niki! Tavaszi fáradtság!!!

fatima

Fatima én csak egy dologra tudok tippelni így hirtelen.
Nem lehet, h. mert nagyon kipihent, mozgásra vágyik és a babakocsi ebben korlátozza?
Pont tegnap írtam erről, h. pl. én nem tudom azt megcsinálni Emmával, h. alvás után egyből be a kocsiba v. babakocsiba, mert szüksége van a mozgásra, főleg alvás után.
Szal, most erre tippelnék, de persze ezeregy oka lehet.
Egyébként Emma is borzasztó nyűgös. Vagy inkább akaratos. Úgy üvölt az etetőszékben, h. nem akar enni, már azt hiszem valami baj van....aztán mikor a kölesgolyót adom, akkor meg rögtön kiül a mosoly az arcára.
Nagyon rafkós lett. Na meg ha nem vagyok mellette, már sír utánam.

Kép
niki30

Látom mindenki csavarog, mi is azt tettük ma (is). Olyan jó :D

Niki: ebben a melegben én is állandóan aludnék, pedig nem tudok napközben aludni, mégis az elmúlt két napban sikerült.

Fatima: szerintem a foga miatt nyügi.

Nelly

Kép
breeki

Hát nem tudom csajok! De az biztos, hogy ez nagyon kimerítő tud lenni.

Niki! Egyetértek veled mozgásügyileg. Ma pont direkt figyeltem arra,hogy nme rögtön ébredés után menjünk. Felkelt, mozgott egy picit, evett, aztán indultunk csak. Kb 1 óra telt el az ébrdése után. Lehet, hogy nem elég ennyi neki???? De az a baj, hogy ha nem akkor megyünk le, akkor meg ebédre nem érünk vissza. Azt meg szeretném, ha megmaradna, hogy ebéd után az ágyában alszik. És sajna miután olyankor is szunyál vagy 2 órát, így délután megint ugyanaz a problémánk. :(
Jajjjj, nem tudom hogy kéne csinálni. Az is lehet, hogy tényleg csak a foga. Majd pár nap múlva kiderül. :roll:

fatima

Nelly! Ti hol is laktok???

Niki! Basszus megértem, hogy ki vagy Emmának a nem evésétől. Én végig csináltam ezt Tarekkal és tudod, hogy mennyire ki voltam. :( Majd elmúlik. Egy biztos, ha érzi, hogy parázol, csak azértse fog enni. Tarek detto ilyen volt!!! Kis szemetek!!! :) :) :) Ja! És Tarek is iszonyat makacs, akaratos lett! Hiszti van, ha valami nem úgy van, ahogyan ő akarja.

fatima

Óbudán lakunk, de Zuglóból költöztünk ide, és időnként járunk arra, pl. ma is, mert Anyukámék ott laknak.

Szonja is nagyon akaratos, hisztis. Nem lehet, hogy ez életkori sajátosság? Így bontogatják a szárnyaikat? Ja, és a másik, hogy iszonyú anyás. Néha az Apja kezében sem jó, csak én kellek neki, pedig imádják egymást, és rengeteget foklalkozik vele.

Nelly

Kép
breeki

Fatima! De jó, h. nálatok megvan az ebédidő.
Bárcsak Emma is így étkezne. Nála akkor van ebéd, amikor ő akarja, vagyis max délután 4-kor hajlandó valamit enni.
De csajok, úgy telik el több óra, h. csak vizet iszik, max. pici cici. Ennyi.
Hogy nem éhes?

Kép
niki30

KI TUD VALAMI JÓ KIS PRÁGAI SZÁLLÁST?
A LÉNYEG, H. KÖZPONTBAN LEGYEN, ZÁRT PARKOLÓ ÉS TUDJUNK REGGELIZNI.

Kép
niki30

niki: samu 4x eszik egy nap kb 3 hónapos kora óta. volt olyan h nem etettem, hanem gondoltam kivárom, mikor kér ő enni magától, na 7 órányi idő után nem bírtam és adtam neki. most már azért éhes és van rendszer. marcsi elmesélhetné (ha jönne) h milyen kálváriájuk vlt nyáron. lolo konkrétan pár szál ropin és sinlacon élt. és nem halt éhen. amíg éjjel viszonylag jól alszik, sztem nincs gond.

fatima: én arra tippelek, amire niki, h tareknek már nem nagy élmény kipihenten sokáig tétlenül ülni. mi ilyenkor kezdtünk el füves játszóra játni, ott kúszott mászott samu óraszám. persze akkor sokkal melegebb volt. addig meg napi 1 séta, valamelyik alvásidőben. samu úgy aludt h egyszer délelőtt, egyszer délben (max 30 percet) és egyszer du. na a déli volt a babakocsis. amúgy meg csak ügyet intéztünk (vásárlás stb) és ültetve utazott már, h nézelődni tudjon.

persze lehet h a fog is bezavar.

én ma dolgoztam, éjjel nem bírtam 2-4ig aludni 8nem samu miatt, csak úgy :shock: :shock: ) szóval kivagyok mint a liba. samu cukormalac, imádom!!!
kerekpocak

nelly: a mi babakocsink 5.5 kiló én imádok samuval bkvzni, sztem ő is élvezi, néz nagyokat meg kommentál.

viki, anzsi: gyertek, meséljetek, mi a helyzet veletek?
kerekpocak

Niki! Hát az tény, hogy nagy előny nálunk a rendszer! :) Mindig tudja ő is és én is, hogy mikor mi van. Van reggeli (6-7), tízórai (10-11), ebéd (13:00-14:00), uzsi (17:00) és vacsi (19:30). Aztán éjjel még eszik egyet. Most amióta beteg volt össze-vissza. Akkor adok neki, amikor kéri. Úgy volt, hogy megragadom az alkalmat (mert diétáznia kellett, így éjjel csak teát kapott) és leszoktatom az éjjeli evésről, de nincs szívem. Most úgy lefogyott a betegség miatt. Előbb szedje össze magát, aztán majd leszoktatom. :)
Amúgy egy az egyben ezt kérdeztem én is magamtól (meg mindenkitől), amikor Tarek nem evett, hogy basszus hogy lehet az a kevés elég neki!?! Nem értem még most sem. :roll:
Sok sok erőt neked ehhez a borzalmas periódusához. Majd csak visszazökken valahogy. És ti most hányszor esztek Niki?

Nelly! De kár, hogy már nem vagytok Zuglóiak. :(

fatima

Sziasztok!

Olvasgatok de sajnos nem nagyon tudok irni. Vendegek voltak tobb mint egy hetig ki vagyok faradva, es pihenni nincs ido mert most meg a romokat kellene eltakaritani.... na de nem panaszkodni jottem.

Boldog hofordulot az unneplos csemeteknek!!!!

Niki kitartast mi is ateltuk az elso hetekben a nem eves problemat es tudom mit jelent

Fatima bar nem sok tapasztalatom van de szerintem is tobb ido kellene elteljen az ebredes es babakocsizas kozott, bar Anna meg kicsi de neki is kell 1,5-2 ora... mi lenne ha a babakocsiba lenne az egyik alvasa??? mondanom sem kell irigykedek amiert ilyen sokat alszik a fiad mi tovabbra is nagyon kicsit.

Mi is nagyon orvendunk a jo idonek es probaljuk kihasznalni.

most megyek szunyalni es igyekszem bekapcsolodni lassan

puszi mindenkinek
agi

Kép
cica_1

Már én is gondoltam arra, hogy valamelyik alvása lehetne séta közben, de melyik? Reggel 8-9 között még nincs sok erőm nekiindulni sétálni, arról nem beszélve, hogy olyankor én is vissza szoktam aludbni. :) A délutáni alvását meg szeretném, ha ágyban aludná, mert az fog valószínűleg megmaradni később. Ebéd utáni szieszta. Igazából régebben az volt a jó, hogy csak kb 1 órát aludt délelőtt (vagyis reggel), így a tízórai után már újra jól esett neki a séta közbeni alvás. Amúgy most is van úgy hogy elindulunk mondjuk 11:30-kor és simán bealszik egy rövidet még ebéd előtt és akkor tök jó az ebéd is, mert nem fáradt. Ma konkrétan olyan fáradt volt, hogy ordított az etetőszékben, tépte a fülét stb. Nem is evett főzeléket, csak tejet. Cserébe most vacsira először adtam neki főzit + tápit! :) És megette!!!! :)

Na megyek én is bezuhanok az ágyba. Hulla vagyok az egész napos nyaf-nyaftól! :)

fatima

Ez érdekes Szonja tépte a fülét ha fáradt volt, és hisztizett már kínjában, most hogy már hosszabb a haja hátul, a haját tépi. :shock:

Nálunk úgy van, hasonló Fatimáék napirendjéhez, 6-7 körül reggeli, 10 körül 10órai, gyümi sinlacal, 1-körül ebéd, főzi+tápi, 5körül uzsi, gyümi+tápi, 9körül vacsi, tápi. Na de az alvás az sajnos nem ilyen rendszeres. Az az egy, hogy 11-12 körül elalszik 1, 1,5 órára. aztán du. is még valamikor. :roll:

Zsófi: tudom hogy a gyerkőcök élvezik a bkv-zást. Én már évek óta nem bkv-zom, csak nagyon ritkán, ezért tudom nehezen elképzelni.

Nelly

Kép
breeki

Fatima: Juli sose aludt babakocsiban, csak mikor egész pici volt. Ezért sosem vittem olyankor mikor aludnia kellett, mert nyűglődés volt az egész, álmos volt, de nem tudott aludni.

Délelőtt alvás előtt mentünk, ez jól kifárasztotta, aztán meg délutáni alvás után, de nem azonnal, kb egy óra múlva hgy kicsit magához térjen. (asszem én sem örülnék, ha ébredés után kirángatnának az utcára :lol: )Így mindig tök vidám séták voltak.

Még valami: Amikor már végképp nem tudjátok mit kezdjetek a nem evéssel, nyafival stb akkor különösen fontos hogy belegondoljatok az ő helyzetébe. Sokszor csináljuk gépiesen a megszokott dolgokat, és örülünk hogy kialakult valami rendszer, és észre sem vesszük ha a baba már megint mást igényel. Nekem ez sokszor segített megértőbbnek, türelmesebbnek lenni, amikor már legszívesebben a saját hajamat tépkedtem volna hogy miért nem eszik. alszik, nevet, stb.:wink:

Klári
Kép
ganti

Hisztiről: Akármilyen szörnyen is hangzik, egy 7-8 hónapos bébi egyre inkább önálló akarattal rendelkezik (igen, sajnos ez ilyen hamar eljön :shock: ).

A hisztire szerintem egy megoldás van, miután megszüntetni nem lehet, csak kezelni: a végsőkig kitartóan következetesnek lenni. Ha engedsz neki, azzal az elkövetező évek halálos ítéletét írod alá, a gyerek vérmérsékletétől függő mértékben.

Én annak idején összeszedtem néhány pontban, hogy kezelem a hisztit, ez bevált, hátha ti is tudtok ötletet meríteni belőle:

1. felismerni hogy most nem tényleg baja van, hanem hisztizik
2. nem szabad neki közönséget biztosítani, tehát ha ordít, nyafog, stb., akkor megmondani neki (meglepő, de felfogják) hogy ezzel nem ér el semmit és mennyivel jobb lenne, ha a duzzogás helyett játszanátok egy jót. Ha folytatja, otthagyni, ha látja hogy nem ér el vele semmit akkor abbahagyja. És ez nem büntetés vagy ilyesmi, de ebből tanulja meg hogy ha így viselkedik, akkor nem éri el a célját.
3. kitartani amellett, hogy nem babusgatom, nem vesztem el a türelmem, mert ezekkel jutalmazzuk és büntetjük a babát, és egyik sem jó a hisztire (az egyik motiválja rá, a másikat nem érti miért van)

Ha te következetes vagy, akkor komolyan fog venni mindig, tudja hogy ha megígérted a fagyit meg fogja kapni, de azt is, hogy ha azt mondod nem, az nem azt jelenti hogy "talán", "később" "ha még ordítok kicsit úgyis megkapom".

És akármilyen furcsa, azzal hogy segítesz neki határokat szabni, még jobban meg fog benned bízni.

Én ezt Julinál végigcsináltam, és most amikor az IGAZI hiszti és dackorszak van, most látom hogy mennyire jó volt hogy következetes voltam. Sokszor már a nézésemből látja hogy túlfeszíti a húrt, és pontosan tudja, hogy ha azt mondom nem, akkor az azt is jelenti. (persze próbálkozik minden létező eszközzel, de valójában tudja mi lesz a vége, ezért kevésbé érinti rosszul ha ismét csatát veszt)

Ez az egész lehet hogy nagyon spártaian hangzik, de egyáltalán nem az. Nekem mindig sokkal nehezebb volt kitartanom, mint amennyire ő esetleg hisztizett. Egy.egy ilyen korszak után mindig azt éreztem, hogy egyre jobb a "kapcsolatunk", és hálás mert segítek neki eligazodni kis élete útvesztőin.

Na ez jó hosszú lett, de tudom min mentek keresztül, sok kitartást kívánok hozzá.

:wink:

Klári
Kép
ganti

Jaj Klári, látod, már megint milyen jó, hogy te ezeken már túl vagy. :wink: Köszi a jótanácsokat! Igyekszem majd használni őket. Bár az ember sokszor magától is tudja, mit kéne tenni, csak nem könnyű.

Nelly

Kép
breeki

Ja, és én ezt most elmentettem magamnak, csak hogy tudjam... :lol:

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok!

Nálunk amióta Petrus felült, nem megy a babakocsis alvás. Azóta előre tornázza magát és ül, nézeget, beszél... Az alvás persze a kicsiknek való és nem egy ilyen nagy lánynak (mármint ez van ráírva az arcára). Most ő is baromi anyás lett, mindenkinél ordít és jön vissza hozzám. Anyósom meg is jegyezte, h nagyon anyás lett ez a gyerek... Most erre mit mondjak???

Próbálkozik a felállással, de még nagyon remegnek a lábai. olyan kis cuki. Néha jól lefejel valamit, és ami a röhej, cssak röhög rajta én meg betojok, h nem esett-e vmi baja.

Klári! Tök jól összefoglaltad a hisztit! Én is elmentettem és próbálkozom vele.

Teri

KépKépKép
pruci

Klári, ez tetszik. Jól hangzik. :lol:

Kép
niki30

Klári! Na látod milyen jó, hogy vagy te nekünk! :) :) :) Ilyenkor el kellenek a tapasztalt anyucik! Köszönjük, hogy leírtad a véleményedet, melyet egyébként 100%-osan osztok. :) Én ugyanezt terveltem ki. Fő a határozottság és a következetesség!!! És ami egyszer nem, az máskor is az, különben csak összezavarodik a gyerek.
Az elmélettel (vagyis nálad már a gyakorlatban is működő elvvel) csak az a bajom, hogy azért 8 hósan még nem mindent ért meg úgy a baba. Pl őt azért még nem lehet ott hagyni a hisztijével, mert még nem érti azt, hogy "nincs közönség, nincs hiszti". Én ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy azt a dolgot, amiért elkezdett raplizni, azt továbbra is NEM, de úgy hogy ő ne vegye észre valami másra terelem a figyelmét. És ez be szokott jönni. Rögtöm mosolyog és már el is felejtette, hogy miért haragudott annyira. :) Persze később amikor már tutira érti azt amit mondok neki, már más lesz a helyzet. :wink: :wink: :wink:

fatima

Tudom, hogy ígéretet tettem, DE....

Hol vagy Bogi, Zizi, Marcsi???? :roll: :roll: :roll:

fatima

Hiszti - azt hiszem Anna is elkezdett mar hisztizni bar meg nem vagyok benne biztos :roll:

En is egyetertek az elottem szolokkal majd mi is kovetjuk a jol bevalt modszert :lol:

Kép
cica_1

Abban igazad van Fatima, hogy egy 8 hónapost tényleg nem lehet otthagyni (én se tettem), minden életkorban be kell vetni valami trükköt - ilyenkor a figyelemelterelés a legjobb.

A következetességet meg nem csak a gyerek miatt kell gyakorolni, hanem hogy amikor brutál szükség van rá, akkor Anyukának is csípőből menjen. Ez egy közös tanulási folyamat :roll:

Tegnap Julika (újabban közli hogy csak Júliának lehet szólítani

:shock: )

nekiállt porszívózni, de nem hiszitek el, frankón tologatta a porszívót (persze miután én már rendesen kitakarítottam). Imád "dolgozni", folyton hajt hogy munka munka (ezt kiabálja a kis sztahanov), adjak neki valami komoly feladatot. Látni kellett volna, már majdnem a porszívó rángatta őt, de irtó komoly képpel takarított. Aztán modtam neki hogy szép rend van, most már hagyja abba, persze nem akarta. ez így ment egy darabig, már tisztára rabszolgatartónak éreztem magam, én olvasok a 2 éves meg takarít :wink:

Mondtam neki hogy most vége - persze nem. Na akkor kicseleztem: Te akarod kikapcsolni a pórszívót, vagy én kapcsoljam ki? Hehe, erre ráharapott, mondta hogy majd ő. Aztán 10 percig sírt hogy miért nem porszívózhat tovább :shock:
Úgyhogy mielőtt még azt gondolnátok, mi túl vagyunk már mindenen :wink: :lol: hát attól tartok nem.
Lehet hogy csinálok egy vállalkozást, és bérbe adom a lányomat takarítani :lol:

Klári
Kép
ganti

Hiszti ügyben egyetértek, csak az a gondom, hogy néha nem tudom eldönteni, hogy hisztizik vagy pl. a fogacskája miatt sír :oops: :roll: (pedig már biztosan illene)

Júlia- komoly!!! :wink:

Ma voltunk először játszón. Tök hihetetlen volt, hogy lassan a sétákat felváltja majd a homokozás, hintázás, stb. :lol: Tényleg mikor kezdődik a homokozás? 1 éves kor körül?

Séta- mi is napi 2szer sétálunk ilyen szép időben. Emma szívesen alszik a babakocsiban egyelőre, persze nézeget is előtte- utána. Az ebéd utáni alvást én is a szobában szeretném, és majd késő délután megyünk ki mégegyszer, talán néha Apával együtt! :lol:

Zsu
svs

Klári, de aranyos lehetett Julia:)
Jah, előttetek is még jó sokminden áll. Hála isten. De nem?
Jó ezeket megélni, nah.
Mindent.

Kép
niki30

Hahó!

Jelentem nem volt hiszti sétánál! :lol: :lol: :lol:

8:30-tól aludt 10-ig, aztán tízóraiztunk, játszottunk + itt volt a védőnéni és neki produkálta magát Tarek, aztán 11:45-kor lementünk sétálni. Kicsit most is "mocorgott", de inkább nézelődött majd 12:30-kor bealudt! Juhééééjjjjj!!! :) :) :) Pont ez a kicsi alvás (kb 1 óra :)) kell ahhoz, hogy nyugodtan tudjon ebédelni, majd kicsit mozogni és kb 15:00-kor újra lepihenni!

Klári! Júlia nagyon komolyan nyomja! :) Előttem van, ahogy tologatj a porszívót. :) Bárcsak 10 év múlva is hasonló segítőkészséggel venné kezébe a porszívót! :wink: Ugye????
A következetességre visszatérve: még az is nagyon fontos, hogy mindkét szülő ugyanarra mondja, hogy nem és az legyen tuti!!! Nálunk anyukám volt szigorúbb, apukám az engedékenyebb. Apámnál mindig be lehetett próbálkozni, ha anya vmire nemet mondott. :) Persze először apa is nemet mondott, de addig addig hízelegtem neki, míg beadta a derekát. És ezt jól ki is használtam! :)

Zsu! De jó, hogy voltatok játszón!!! Hol voltatok? Mikor? Hogy hogy nem aldut Emma? És hintáztatok? Mesééélj!

Niki! Mizujs Emmácskával? Mikor talizunk megint??? :)

Ági! Előbb utóbb észre fogod venni, hogy hisztizik-e Anna vagy sem! :) Ebben biztos lehetsz....

fatima

Klári arakartam mondani, gyertek már át Julival aztán porszívózhat itt, én úgy utálok.:)

Kép
niki30

Haha! Nekem ugyan semmi bajom a porszívózással, de ha nagyon akar, akkor hozzánk is jöhet Júlia!

fatima

Nálunk Szonja el akarja kapni a pórszívó fejét, néha tök nehéz kicselezni!

Zsu: Ezzel én is sokáig így voltam. 2,5-3 hósan kijött 2 foga, aztán egy kis nyugi. Aztán jött egy iszonyatosan üvöltős időszak. Jaj, szegény hogy szendved a fogával, utyulu-putyulu, babusgatás, fog azóta se, de azt elérte hogy egy ideig újra a kezünkben nyugodott meg, aludt el. :roll:

Nelly

Kép
breeki

Pár kép:

Kép

Kép
Kép

Teri

KépKépKép
pruci

Fatima super, szerintem nagyon hamar vissza all a rend csak most ez a franya viros bezavart nektek

Hat ez a Juli lany nagyon jo pofa, mar nagyon kivancsi vagyok ra :)

Mi most egyelore 1X setalunk majd meglatjuk mert tenyleg jo lenne tobbszor is lemenni. Levegon eleg sokat van ma is 12:15-kor lementunk es most is az erkelyen van mert elaludt es nem akarom felebreszteni.

puszi agi

Kép
cica_1

Teri ezek a képek beszarás!!!

Én is én is!! Hol lehet babadollárt gyártani????

:lol: :lol: :lol: :lol:

Klári
Kép
ganti

Teri tok jok ezek a kepek nekem a reklam tabla a kedvencem Kép
Kép

Kép

agi

Kép
cica_1

Lányok, újabb problémát vetek fel...

Mióta Szonja kúszik, mászik, áll képtelenség bepelenkázni. Egyszerűen hasra vágja magát, és matat valamit. Mindent rá tudok már adni különböző poziciókban, csak a pelust nem, és az ötletekből is kifogytam, hogy tarthatnám hanyatt 1 percig. Olyan közelharcot vívunk, hogy mindketten leizzadunk benne.

Tutik a képek!!!

Nelly

Kép
breeki

Nelly - Az unokatesom ugy csinalta, hogy addig odaadta (a kulomben nem megengedett) sajtos dobozt hogy ragja :) valami ilyesmit probaltatok?

Kép
cica_1

Nelly- nálunk a figyelemelterelés a nyerő, konkrétan a Sudocreme dobozzal játszik :oops: , amikor a "popsikrém idő", akkor elkérem, majd visszaadom!

Zsu
svs

Nálunk zörgős papír, másik pelenka... vált be.

http://www.photofun.od.ua/

Teri

KépKépKép
pruci

Köszi lányok a tippeket, sajna ezek már nem kötik le. Kezdtük kis játékokkal, krémes tudus, a sudocrem neki is a kedvence, csak az a baj, hogy le tudja szedni a tetejét a fogával. :shock: Legutóbb az vált be, hogy kukucsoltunk amíg bepelusoztam, de most már 1 pillanat alatt lekapja az arcáról, és már fordul is hasra. Már addig sem tudtam ma du. eljutni, hogy levegyem róla a pelust!!! :roll:

Nelly

Kép
breeki

Nelly, próbáld a bugyis (gatyás) pelust! Azt csak felrántod rá és kész is!

Kép
niki30

Ja, köszi Niki ez a következő ötletem, csak az jóval drágább mint a sima pelus. Végszügség esetére azért asszem beszerzek egy csomaggal. :wink:

Nelly

Kép
breeki

Ja, kicsit szétszórt vagyok ma, a másik hogy a gatyás pelus csak 7kg-tól van, és Szonja még nincs annyi.

Nelly

Kép
breeki

Nelly! Hány kiló most Szonja???? Csak mert amíg Tarek nem érte el a 7kg-t, addig is használtunk nagyobb pelust. Pl a Liberonak a maxi-ját veszem neki, mert az éjjelre jó- több pisi fér el benne (igaz mi cserélünk pelust éjjel is amikor eszünk). Na szóval azért kipróbálhatod nyugodtan... :)

Nálunk amúgy kb 3 hónapos kora óta rémálom a pelenkázás. :twisted: Én már a körömvágó csipeszt is a kezébe adom, csak maradjon 1 másodpercig nyugodtan. :oops: :oops: A múltkor pont röhögött rajtam az egyik barátnőm, aki megjegyezte, hogy "jó hogy nem a konyhakést adod oda neki". Erre én magamban: 'majd ha neked lesznek hasonló gondjaid, ami így kívülről baromi vicces, de napi X-szer nem annyira az, akkor majd szellemeskedhetsz'.

Na szóval nem vagy egyedül Nelly! :) Mi is küzdünk, de ahogy írtam én mindent bevetek és nagyon résen vagyok! :)

fatima

Mar reg akartam kerdezni hogy is van ez a vedonovel? Nalunk tavaly novemberbe elejen volt utoljara :roll: :? mikor kell jonnie vagy egyaltalan kell vagy hogy is van ez nem ertem? :roll: :?: :?:

Kép
cica_1

Jujjjj Ági ez nagyon durva!!!! Utoljára november elején volt nálatok a védőnő??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Basszus eleinte hetente, majd két hetente, aztán kb havonta kell menniük.
Hozzánk a mai napig jön havonta. Igaz, semmi extrát nem mond, de azért ez a kötelessége. Pl már csak azért is ki kell járniuk, hogy megnézzék, hogy jó körülmények (higiénia stb) között nevelkedik-e a gyermek. Elvileg minden alkalommal le is kell vetkőztetni nekik a babákat, hogy megnézzék, hogy nincsenek-e ilyen-olyan nyomok. :roll: Na ezt nálunk azért nem kérte még soha. :) De pl az elmúlt 2 alkalommal pont akkor jött amikor tisztába tettem Tareket, így jól meg is vizslatta a popóját. :wink:

Szóval szerintem egészen nyugodtan hívd fel a védőnő szolgálatot és kérd meg, hogy jöjjön el hozzátok. Persze csak ha akarod...

fatima

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?