Én zárok és nyitok???
Van újabb kisbaba???
Már unok panaszkodni, de tényleg segítségre szorulok.
Induljunk ki abból amit a barátnőm pár hete mondott.
Terhesség okozta orrdugulás.
Most utánna olvastam a neten (vagyis az éjszaka, mert aludni nem ment, lassan teljesen átmegyek zombiba
, gyúrok a gyereksírásra
, na de mégsincs ez így jól, mert már írtózom az éjzsakától és nem bírok vízszintesbe feküdni). Nagyon érdekes amiket írnak róla.
Lehet nagyon súlyos is, tüsszentés sorozattal, orrfolyással, dugulással stb. Ami a szülés után megszűnik!
Kétségtelen, hogy egy újabb megfázás durrantotta jobban be, DE hiába bármilyen tüneti kezelés (ami eddig mindig hatott), most nem érek vele semmit!
Paracetamol nudli!
Mézes citromos forró tea: nudli!
Három féle orrcseppem van: nudli!
Fiziológiás só oldattal mosom az orrom. Ideig óráig(?,) inkább percig jó. De aztán ez is nudli!
Nem úgy dugul el, hogy se ki se be a levegő. Hanem csont száraznak érzem a nyálkahártyát, pedig nem az, mert időnként folyik, szinte fáj már amikor levegőt veszek az orrom, szúr. Ha fent vagyok jó, mert kiegészül a szájlégzéssel és nem fulladozok. de ha vízszintesbe rakom magam, onnatól kezdve már nem tudok szájon lélegezni és az orr pedig nem elég.
A fiz. sóval átmosott orrom percek alatt mégjobban beszűkül és vége.
Véres pörkdarabokat sikerül kimosni az orromból.
A fiz. só jól átmossa és akkor nem érzem, hogy égne, hanem jól esik. Csak gyorsan "kiszárad" és dugul (szűkül)
Ráismer valaki hasonlóra??? Volt ilyen valakinek a terhessége végén???
Komolyan csajok, falnak megyek.
Sok "nyűgöm" volt már a terhességem alatt, de valahogy mindegyikkel jól elvoltam vagyok, nem foglalkoztam(zom) velük.
De ez kegyetlen, mert nem hagy aludni, pihenni.
Ha biztosra tudnám, hogy ez is terhességi akkor talán jobban viselném pszihésen, de már az éjszaka ott tartottam (hogy a gyerek aludjon legalább), félig ültem és paplanra tettem az összes kegyszert, hogy ne kelljen mászkálni, mert csorrikám már szombat éjszaka óta nem pihen. Velemmel együtt!
Az interneten két ötletet találtam: nagy mennyiségű C vitamin, és kamillateás gőzölés. Ennyi!
Meg egy Euphorbium nevű homeopátiás orrcsepp.
A klasszikus gyógyszertári orrcseppeket kimondottan ellenzik a terhesség okozta orrdugulásban. (akkor viszont jólé befürödtem velük!
)
Tényleg, minden ötletet, tapasztalatot szívesen fogadok. Mert nem tudom még hány éjzsakát bírok végigvirrasztani.