Na ezzeé a sószegény diétával lehet nálam kiverni a biztosítéket!!! Túlhaladott. Valamennyi só kell, még ha NaCl is, és ugye sók vannak az ásványvízben, péksütiben, ételben.
Kipróbáltam, semmi. Almanap. semmi. Zeller, sajt. semmi Túró semmi. Csalántea, háát talán. Fehérjedús diéta, talán hajszálnyit (bár mit értünk fehérjén? Felvágottak-> sósak, sajtok, tejtermékek dettó, csirkehúshoz is valamennyi csak kell.
Igazándiból semmit sem lehet tenni, és az okok sem ismertek. Ez a sósegény diéta is már csak a megemelkedett vérnyomásnál kell, de nekem az már csak a jéghegy csúcsa volt.
Itt van egy érdekes cikk:
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=95&cid=611
Igazából csak annyit tudnak tenni, hogy figyelnek minden jelet, és ha gáz van, szó szerint kiveszik a gyereket.
Még egy adat: 36. héten: harmadfokban érett, meszes lepény. Ez is az egyik tünet. A szervezet 180%-on pörög, hogy a kölök kibírja, túlhajtja a szivet, veséket, májat, és ezért írom, hogy a sószegény diéta csak smafu. Ja másik elterjedt tévhit, hogy ne igyon a toxémiás kismama, csak amennyitől még nem szárad ki. Egy túlpörgetett vesének még az kell, hogy vizet se kapjon, és a sűrű vért kelljen többször szűrnie... Gondolom nemsokára kitalálnak erre is valamit, de azt látom ma még nagy a tanácstalanság. Én a terhesség végén nem tudtam pisilni csak cseppeket. A lábam tiszta ödéma volt, de nem tudtam pisilni, hiába hajtották mindenféle természetes cuccal.
Na ezért félek, mert a 18. héten 14-15 fokban még nem szabadna, hogy úgy nézzen ki este a lábam, ahogyan kinéz.