Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tök jó Blo, Barni tegnap kizárólag rajtam kendőben maradt meg, ma elvolt az autós hordozóban is. Feküdni nem hajlandó. :shock:

Lányok, megint vérzek :shock: , ugye mensi nem lehet??? Szoptatok, ráadásul gyakran, nem is 3 óránként...

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Lafi: próbáld ki nyugodtan!! Szerintem be fog jönni neki!!!
A múltkor akartam mondani, amikor írtad, hogy saját magát cucáztatta, hogy vigyázz nehogy kivegye a kezedből az irányítást!!!
De úgy látom már bepróbálkozott :lol:
Vendég

Blo, hát ja, bepróbálkozik. nagyon akaratos!és imád enni de nagyon finnyás is egyben, nehéz vele.
Ti???Kaja és pocifájás fronton?vagy múlóban és ezért nem kell elkiabálni???

Marina, nem elkeserítésképp, de attól, hogy szoptatsz simán mensizhetsz!!!!Egy csomó barátnőm mondta, hogy 10 hetesen sima mensijük volt, az egyiknek meg 6 hetesen. Nekem 4 hetesen, és azóta volt egy, most meg érzem, hogy pé időszak van....
Vendég

Ja Lafi, tudom, csak nem akarom elhinni, lányom után másfél évig mensinek híre sem volt, Tomi után fél évig.

Lányok, ti szoptatás alatt milyen fogamzásgátlást alkalmaztok? :oops:

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Hali Csajok!

Nem vagyok képben,bocsi.:( 2 gyerek csak 2 gyerek... Dorka is egész nap igényt tart rám... :?

Blo
Most rám hoztad a frászt...Elmexet használunk...Dorka is... :roll: Megkérdem csütörtökön a fogdokim....

Hédi épp cicin,tö jól elvagyunk.3-4 óránként cicizik és tök büszke vagyok,hogy semmi mást nem kap.:) Cumit se erőltetem. Sőt már fejni is tudtam,van 1-2 alkalomra tartalék.:)

Elkaptam vmi kis vírust apától,fáj a fejem,náthás vagyok...ez az én szerencsém.
Hédinél meg valószínű tényleg könnycsatorna elzáródás van,nem múlik a könnyezés.... :roll: :roll:

Hoztam képet is.:) Eszméletlen mennyit nőtt a kiscsaj.

Kép
Kép
Vendég

Tyú Lego!
Tegnap már arra gondoltam h felhívlak! De gondoltam, hogy a két gyerek... Már hiányoztál! De Dorkáról is tegyél képet! Néztem az iwiwen őket!
Ja és gyógyulj meg! Én is voltam náthás, és Marcus nem lett beteg.

Kép
Kép
Kép
konkri

Elmex: én sem hallottam erről

Mensi: hát, bármi lehet! Nekem épp elmúlt, pár napig nem jött vér és barna sem, erre amikor kereken 4 hetes lett Zsombor, megint vér jött és ma sutty elmúlt, tiszta olyan mintha 5 napos mensi lett volna :shock: . Mennyiségre nem volt annyi mint egy normál mensi, világospiros volt, de kitartóan jött az a kevéske.

Ma muszáj voltam tápit is adni, már két órát sem birt ki szegény :(, úgy bevágott 120 ml-t mint a huzat és ki sem dőlt tőle. De végre nem cuppogott a kezén. Lehet nálunk el is jött a 6 hetes ugrás egy héttel előbb.

Szernecsére nálunk ellmúlt a könnyezés.

Hulla fáradt vagyok, ma egész nap tanultam és most már éjjelig nyomom, muszáj. Igy is imádkozom magamban, hogy legyen kis szerencsém és ne a szivatós feladattipusokat adják majd.

Kép
Kép
normajeane

Úr isten Norma, hogy a fenébe bírod??????????? Te őrült vagy! :wink:
Mi lesz veled, ha nyugdíjas leszel? Ajánlom, hogy kérj a fiaidtól egy rakás unokát + nyiss valami iskolát is, mert te tuti nem leszel "csak ülök és kötök" típus!
Norma, te tudod hogy mi a pihenés???

Azért Csibe, Vörösbegy, Marina, Lego, Blo se panaszkodhat így látatlanban - persze a többiekről meg nem tudom, hogy kinek van még a babán kívűl más, sok dolga... Én nem is panaszkodom!

Kép
Kép
Kép
konkri

Élek... megpróbálok visszaolvasni és még írni is, ha sikerül... :? :shock:

Kép
Kép
sleepin

Legoooo: nagyon nagyot nőtt a babád!!! Tök édi!!! :D
Sleepin: hurrráááá!

Nekem baromi rossz éjszakám volt, a kölyök a csudának sem akart aludni, és sokat evett. :roll:
Vendég

Blo: mert elkiabáltad... :?:

Kép
Kép
Kép
konkri

Ja, ez így van ahogyan mondod, mostantól bekussolok! :D

Ma reggel mondták a TV-ben, hogy tarol a rotavírus :shock:
Vendég

de a rotavírus hogy terjed?

nekem is szarul aludt,de most se nagyon alszik,de nem üvölt.szerintem a szél. ilyenkor nem tud elaludni és egy idő után idegrohamot kap :)

a linea nigrás kérdésem? mikor múik?nem tudjátok?
ndombi

Ndombi: a linea nigra az a vonal, ami a köldöktől vezet lefelé az ágyékig?? Asszem... :oops: Szóval az még nekem is megvan, nem tudom mikor múlik el :(

Blo: nekem is mindig ez van! Elkiabálok valamit (van tejem, jó a gyerek, stb.) aztán másnapra minden gyökerestül megfordul. :?

Megvolt a kéthónapos szurink. Aránylag jól viselte, csak addig sírt, amíg szúrták, aztán már nem. Szépen növekszik a súlya, és most kb. 60 cm-nek mérte a doktornő. Kapott egy fél kúpot a popsiba, ahogy hazaértünk (a biztonság kedvéért), borogattam a szuri helyét, nem lázasodott be, hála az égnek.Egy hónap múlva újra szuri :cry: Szegény... A dokinő mikor szúrta inkább elfordultam, ne is lássam, úgy sajnáltam... :cry: De ő egy hős volt! :)

Norma: tényleg nagyon túlhajtod magad! Nem lehet, hogy azért is nincs annyi tejcsi, mert egy kicsit pihenni is kéne!?? Már bocsi, hogy beleugatok... :roll: Meddig tart még a sulid??

Könnyezés: nekünk is elmúlt a szemcseppezésre!

Lego: Hédi nagyon szép!Micsoda kék a szeme! :)
sagi1

ndombi: fogsincs... :(

Rota: közösségben... de hogy pontosan hogyan??? :shock: :shock: :shock: Egyébként eben a terjed a vírus hír dologban lehet, hogy van egy kis marketing is... Januárban a 'nem jut eszembe a neve annak a pasinak' 'gazdag amerikai' bejelentette, hogy jön a nagy gazdasági válság és a tőzsdén azonnal gáz volt... most azt mondják, hogy terjed a rota és szívesebben ad ki mindenki pénzt érte. Én nem tudom, hogy beadassam e, tulkép tanácsot se kaptam használhatót és még a vírussal se találkoztam.

nem alvás: jah, ez a 'kurvakölök' nem nagy alvás igényű, bezzeg mi anyukák tudnánk horpasztani... asszem kiküldöm kapálni :) Már elemet kellett cserélni a hintában, mert annyit ment már benne.

Kép
Kép
Kép
konkri

ndombi. linea nigra: talán a szoptatás alattig van és utána kezd majd fakulni... de nem biztos. nekem a köldököm is tök barna.

Kép
Kép
Kép
konkri

Blo, figyu, nem az van nektek mint nekünk???TEgnap üvöltött a gyerek, ha éhes azért, ha evett azért, ha aludt, akkor nem, aztán ha nem aludt azért, ha fogtam azért...a végén már én is sírtam...ma volt doki, azt mondta, jön a foga, mert mondtam láttam nyáladzani is, azt mondta, simán lehet hogy ennyi idősen érzi már a fogát.... :shock:
2 hét múlva 2. rota és 2. szuri!!!!

(nálunk, Kecskeméten és környékén van rota, anyu azt mondta, hogy iszonyat káosz van a kórházakban, nem tudják a gyerekeket ellátni, mert nincs üres ágy és a gyerekek egymást fertőzik emiatt, már szétteredt Bács megyében is!!!!!!!!!!!)
Én örülök, hogy beadattuk neki a rotát....

éééés 5920 gramm!!!!most többet hízott, mert 2 hete csak 150-et, egy hete meg csak 60-at hízott, most majd 200-at, és jövő héttőlk ehetünk húst, a doki mondta, hogy lehet.
Vendég

Ú Lafi, most jól megijesztettél a rotával. Bár nekem a rokon védőnő azt mondta hogy a babák nem kaphatják el, mert nincs kitől, nem megyünk közösségbe. Később meg nem tudom...
Lassan 6 kilósak vagytok?!

persze 3 hósan már jöhet a foga, na de mi baja Marcusnak??? :roll: :roll: :roll: ő iss zokot nyálzani + ő is hisztis, de neki még nem jöhet a foga.

ja védő oltások: mi van ha kibukja a gyerek??? az szííívás! ugye?

Kép
Kép
Kép
konkri

Na visszatértem. Megint több részletben fogok írni, ha elveszne, mert nyavajgás van, akkor legalább csak az a rész vesszen el. Na.

Cumisüveg fogás: Bende azt szokta játszani, hogy amikor itatom, az ujjamat fogja, és húzza magához. Ha eszik, akkor megmarkolja a pulcsimat és azt húzza magafelé, amolyan dőljön már jobban!!! :lol: De persze meg még nem fogta... :D

Blongyi, Lego! Gyönyörűek vagytok! :D

Blo :) Nagyon érdekes, a mi gyerekeink komolyan mondom ikrek lehetnének. Detto mindig ugyanazt olvasom Tőled, mint amit Bende művel. Ezek a nappali hisztirohamok, előtte a hasfájás... Remélem amit most írtál az is elkövetkezik mostmár, mert kikészít, hogy 1 hete üvölt nappal.
SEGÍTSÉG: Nappali nem alvás:
Most utánaolvastam, és lehetséges, hogy megugrott az étvágya? Mert ezzel az erővel 2 óránként szoptathatnék, mert gyakorlatilag alig alig alszik nappal. De éjszaka viszont elég sokat, 5 órát minimum kibír. Szóval a tejem nem hinném, hogy nem tápláló. Most délután megpróbáltam, hogy 2 órára az előző etetésre megetettem. Nem adtam neki teljes cicit, mert túlzabáltatni sem akartam, inkább adtam még egy kis vizet. Kínszenvedve elaludt (kop kop kop). Kíváncsi vagyok, meddig bírja. Szóval akkor igaz ez a 5-6-7 hetes kajamegugrás? Mert akkor tényleg sűrűbben kéne ciciztetnem. SEGÍTSEN, aki ért hozzá! A védőnő azt mondta, tuti nem éhes, mert jól hízik... Hát ma lesz heti mérés... Kíváncsi leszek.

Marina :) El kell, hogy szomorítsalak, nekem is megjött és én is szoptatok. Sőt, most talán még pé-t is éreztem, kíváncsi leszek, az volt-e. Védőnő is mondta, hogy a ritka anyukák egyike leszek, akik mensisni fognak szoptatás alatt? Marha jó, eddig 3 havonta jött, most rendesen, amikor a hátam közepére nem kívánom.

Rota elég durva. Párom is mondta, hogy utánakérdezünk. Lehet mi is beadatjuk, mert ha kezd terjedni Kecskemétről, akkor Bp elég nagy célpont...

Kép
Kép
sleepin

Konkri,
Nekem is ezt mondták, hogy amíg nem járunk közösségbe és nincs nagytesó aki ovis, addig nem kell félni ezektől a betegségektől.

Dombi,
A negra nekem is látszik még, kivi vagyok mikor múlik el :roll:

Lego,
Nagyon édesek ezek a tappancsok :wink:
Vendég

Konkri, nem bukja vissza, a rotát visszabukhatná, de annyi marad bent, azt mondta a dokink.

Sleepin, nem lehet, hogy vizes a tejed????
Vendég

Panda, igazad van, de viszed sétálni (ténylg milyen volt az első?) aztán meg bölcsi vagy ovi, de akkor már nem lehet rotát beadatni....én ezért döntöttem így, meg én beteges voltam, alig jártam oviba, minden sz@rt elkaptam, így őt próbálom megóvni...
Vendég

Lafi: Nem hiszem, hogy vizes a tejem, mert akkor éjszaka sem bírna ki ennyit. + amit lefejtem elég szép sűrű, "sötét" fehér színe van. Nem tudom, hogy ez mérvadó-e, de szerintem jó a tejcsim. + hízik is rendesen.

Ez az igény szerinti szoptatás is elég fura így. Mert: Honnan tudjam, hogy éhes, szomjas, fáradt, fáj a hasa stb.... épp miért sír. Vagy etessem meg amikor sír? Akkor egyfolytában etetném. Nem tudom, de tanácstalan vagyok, mi lehet a baj. Márpedig ha még a babkocsiban is üvölt néha, akkor baj van.

Amúgy honnan veszem észre, ha nem tápláló a tejem?

Mennem kell etetni...

Kép
Kép
sleepin

Szerintem az hogy üvölt folyamatosan nem túl jó....mert mi is üvöltünk, de azért nem mindig, csak néhanapján...nem tudom, mi lehet a megoldás....mennyit hízik egy héten?
amúgy vízzel ne csapd be, mert bár telít, nem táplál....aztán hamar éhes lesz.
én adok neki biztonságképp gripe watert ha fáj a hasa ha nem, hogy szépen pukizzon és iszik aloes termékeket is.
Éjjel már egyre többet fog aludni, szerintem ez nem mérvadó, mert mi már akkor is végigalusszuk 7-ig ha este kevesebbet eszik....
Amúgy meg én sohasem adtam neki igény szerint, időrend volt, van és így egyszerűbb az életem....
Vendég

Hello

Sleepin: én csináltam a Vinivel az igény szerinti szoptatást és 3 hónap múlva olyan voltam,mint a mosogatórongy, ez 1 dolog.
De meg vagyok győződve arról,hogy amiért így tettem, a gyerek 2 éves koráig min. 3-4X voltam fent,mert mindig problémája volt. Vagy inni,, vagy anya-közelség, vagy, vagy, vagy.
Megfogadtam,hogy a következő gyereknél nem így teszek.
Most,hogy a Milán tápszeres, saját maga beállt a 4-5 órai etetésekre. Persze ha kevessebbet eszik,akkor akár 3 óra múlva is éhes lehet.
Nekem is azt mondták,hogy akár éhes, akár szomja, akár vígaszra vár szoptassak.
Kijött a dokinéni , megnézte a szopi-naplónkat és megjegyezte, hogy: "Akkor maga egész nap csak etet !?" Háát, igen. Etettem.

Lafi: pontosan ahogyan írtad ezt éltem meg amikor itt kiborultam pár napja :roll:

De ma is tisztára kivan csórikám. Biztosan ez a hülye szél.....vagy ki tudha?
Vendég

Sziasztok!
Végre van egy kis időm, igaz visszaolvasni nem tudtam csak belekukkantottam egykét írásba.
Takony asszem elmúlt, de most meg picit piros a torka. Antiboitikum nem kell hál isten, annyira nem vészes.
Viszpnt 3 napja meg van örülve a kiscsaj. Lehet h a torka miatt de kaja közben üvölt. van amikor simán eszik rendesen aztán egyszercsak sikít egyet és bömböl. mikor cicit kínálok neki rákap de mintha nem tudná bekapni. ja éslusta a kiscsaj mert nem üríti ki rendesen. ahogy nehezzebben jön belőle elengedi és követeli a tápot. szerencsére nem kell neki sok. napi max 180 ml.
ma voltunk okinál. csípőjét ő negatívnak látta, remélem pénteki csípőszűrésen is az lesz. viszont a frászt hozta rám mert szerinte 6 hetesen már tartania kéne a fejét. gyakorolni kell, hogy felhúzzuk ülésbe a kezénél fogva. de lili nagyon hátrafeszíti mindíg fent kukkol vmit a plafonon. viszont hasonfekve simán emelgeti meg átfordítja. Fürdésnél mikor hason van felemeli és nézeget. akkor ülésben miért nem. :shock:
kontrollon még én sem voltam. be sem jelentkeztem :oops:
Sex: mint írtam már megvolt és nem volt vészes. azóta is csináljuk és imádom a férjem!!!! :lol: kicsit még fáj néha de kipróbáltuk sikosítóval és sokkal jobb volt, csak egy egész picit éreztem. :roll:
kérdés: lehet h hülyén hangzik, de szoptatás alatt honnan tudom meg ha terhes vagyok? ez úgy eszembe jutott, mert ugye van aki nem menszizik míg szoptat. nem szedek gyógyit mert ugye még nem voltam kontrollon, viszont a gumiban nem nagyon bízom. :oops:
Ja és majdnem elfelejtettem! Már 4335 grammosak vagyunk!!! :lol: :lol: Édes kis husi. Apa szerint tokaszallonnája van. :D
Nagyon nyügi, nincs kaki 2 napja. Nappal alig alszik azt is kézben vagy kint a babakocsiban. Most anyu ölében elaludt és megpróbáltuk a szopipárnára letenni. És bejött!!! 1 órája durmol itt mögöttem. :)

Kép
móni86

Sleepin, hát ha egész nap üvölt, akkor én se tudommi baja lehet... én szerintem 80%-ban tudom már hogy mi baja lehet a gyereknek, mikor fáj, mikor éhes, mikor kakis (mikor fog kakilni) és mikor csak nyügi... De Marcus üvölteni már leginkább akkor üvölt ha nyűgős.
Kajaugrás: majd ő kéri, igényli a többet, és akkor jössz rá, ha egy cici kevés neki egy evésre. Akkor adsz kettőből és sürűbben - azért kell sűrűbben, mert ugye nem termelődik egyben annyi, így kettőből kell adni. mindig azzal kell kezdeni, amelyikkel abbahagytad. aztán beáll és már egyben is fog elegendő termelődni.

Én a koriban 3 óránként szoptattam, de jött a dokinő és mondta hogy ha óránként kér akkor úgy adjak, és mintha meghallotta volna és sűrűbben evett, de mára már jól beállt. Az a mákom hogy bírom az éjszakát is.

Délelőtt Marcus is üvöltött, szerintem is a front.

Na nyöszög már...

Kép
Kép
Kép
konkri

Kép unokatesoval alukalunk Kép komolyan Kép vigyorogva Kép teleszajjal vigyori

Kép

Kép
marcsitita

jelenthetem,hogy a tejem egy szar!

ma 60-at bírtam kifejni,gondolom ennyit max szívott ki Dorka.

Pedig fejek is. mostmár nincs lelkifurim,megteszem amit tudok.

Én ígény szerint"tápozok" kb 30-60 ig eszik egyszerre.ha beállítom üvölt és jobban fáj a hasa azt észrevettem. ma kb óránként- 1, óránként evett egy kicsit de nem érdekel. éjjel van amikor kibír 5 órát,van amikor 3-at,de még csak 5 hetes.mit várjak? igaz olyan mint egy 3 hónapos szerintem.kb 62 cm(de lehet,hogy több,mivel ennyivel született) és már 5,3 kg,de attól még akkor is mini csak megzavar mindenkit és engem is,hogy nem csecsemő kinézetű.
szerintem tk cuki. azért látog benne rendszert,mert 6-tól alszik általában 2-3 órát.meg dél körül is 3-at.

3 napja hisztirohama volt egész nap és csak a kezemben volt hajlandó aludni.minden könyvet elolvastam és kiderült,hogy elkényeztettem és szoktassam be az ágyba ne nálam aludjon el.erre megpróbáltam.úgy visított mint egy vágómalac.nem maradt meg az ágyban.
tegnapelőtt,tegnap és ma meg brakom az ágyba tök éberen azt elalszik.Úgyhogy nem érdekel.majd beáll.ha következetlen vagyok akkor se érdekel.

Nézzétek meg: www.dorkababa.eoldal.hu

ma alig aludt,de most szerencsére alszik 2 órája....

de elég nyűgi volt. parázok,mert péntektől jön a viharos szél és dorka akkor elviselhetetlenül kiállhatatlanul elképesztő :shock:
ndombi

Kép Kép Kép

Annyira édik, nem?
ndombi

Nagggggggggggyon!
Vendég

Ndombi: tényleg kb 3 hósnak néz ki, tündér! Olvasd el a könyvet amit Vörösbegy is ajánlott, sztem ne lökd le a kiságyába.

Pihenni? hát, izé. Mondhatnám, hogy éjféltől fél7-ig alszom, de mivel tejszaporitás akció van ezért mellettem van ilyenkor Zsombor és igény szerint cicizik, azaz kb óránként v. hasonló és emiatt nem alszom rendesen. SEbaj, már csak 1 hét aztán pihi. Ha meg nem sikerül akkor pláne :(. Szóval inkább sikerüljön. Ha sikerül minden vizsgám elsőre (mint eddig) akkor is júliusban végzek csak. Ha meg nem, akkor plusz fél év, az szivás lenne.

Igen , az igény szerinti szoptatást és átneveztem már igény szerinti szivatásnak. Szívás a babának is meg a mamának is legfőképpen akkor ha nincsen elég tejci. Mert én is azt vettem észre, hogy van, hogy nem akar ő igazán cicit, elég a kendő v. egy peluscsere. Zsomborimádja a peluscserét! Ahogy rájön, hogy az jön, tök csendben marad és látoma fején az elégedettséget. A fürdést is tök szereti.

Ja! A nagy hir, hogy 240 gr-ot hizott!! És alig adtam tápit, ma 60 ml-t délelőtt, hogy kibirjon 3 órát, hogy le tudjunk menni sétálni hármasban. Igy is sirt mire hazaértünk. Délután meg másfél óránként kért enni, szóval nálunk tuti ugrás volt.

Kép
Kép
normajeane

Tényleg nagyon helyesek! :lol:
sagi1

Megnéztem az egész galériát Ndombi! Nagyon szépek vagytok!

Kép
Kép
Kép
konkri

Norma: gratulálok a hízáshoz, ez tök jó! :!:
sagi1

Norma a te galériádat is megnéztem tegnap!!! Ti is szépek vagytok és a virágok is az erkélyen! És szép a lakásotok is!

Peluscsere, fürdés... valóban szeretik. Marcell éjjel alig sír, csak nyöszmékel, van hogy az apja fel se ébred egész éjjel, én meg csak olvadozok, mert éjjel fel kell csavarni az állólámpát, hogy lássam a pelust, és az állólámpa a kis barátja és azonnal gügyög és vigyorog neki... én meg hiába vagyok nyimi-nyomi azonnal jó kedvem lesz éjnek idején :)

Tej: én nem értem, van hogy szerencsétlen gyerek alig tudja összeszipákolni a 140et, és volt hogy evett 130at majd még fejtem 80at... ezt érti valaki??? érti a fene :( de ez engem is aggodalommal tölt el. Én is parázok ám, hogy mi lesz ha elmegy, vagy nem lesz annyi tejem, mint kéne és tápozni kell... csóri gyerek nem eszik cumiból, deha nem ízlik neki akkor már a kanalat is kiköpi :(
így vígaszként mondom, hogy amelyikőtök pótlást ad tápból, hogy annak is van előnye, hogy vész esetén, ha csak tápot kell adni, akkor könnyebb beadni a gyereknek, míg nálam ha valami baj történne, akkor irtó botrányt csapna a gyerek + a hasfájás is tuti lenne...

Ha Vörösbegy betévedne, akkor kérdzeném tőle: most nehezebb a 3 gyerekkel, vagy anno a két picivel?

Kép
Kép
Kép
konkri

sziasztok!
Konkri: pont most tévedtem be :lol: hát ez jó kérdés...de talán anno nehezebb volt, hiszen mikor Dóri megszületett, akkor Donát pont elmúlt egy éves...és még ő is nagyon anyafüggő volt...nem is tudom, hogy éltem túl :shock: éjjelente, ha gyereksírást hallottam, mentem a szobába és füleltem merről jön a hang, tea kell, vagy cici :lol:
most azért könnyebb, lelkileg viszont nagyon nehéz, hogy nem tudok annyit foglalkozni a nagyokkal, mint eddig :?
de Barni napról-napra sokkal "jobb"...kijelenthetem, hogy maximálisan megismertük egymást, ismerem a sírásait, vagyis "szólásait" mert nem is sír, csak jelez, annyira édes...ha álmos, akkor dörgöli a szemét, akkor csak annyi kell neki, hogy tudja, hogy mellette vagyok, elalszik fekve, minden járkálás és ráncigálás nélkül :lol: sokat alszik...sokat eszik...sokat játszik és mosolyog, kacag...nem panaszkodhatok :lol:

megfőzök és próbálok visszaolvasni :P

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

persze könnyű nekem, sok segítségem van :lol:
Kép Kép Kép

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Vörösbegy: tegnap néztelek benneteket a blogodon, ott is látszott,hogy Barni óriásit nőtt, de most Dóri kezében ez még látványosabb!!!
Olvasom, hogy sikerült Dórit ügyesen bevonni a babázásba, nagyon ügyi vagy!
sagi1

Hello!

Gyönyörűek a babák!!! :)

Hát most megint úgy vagyok vele, hogy nyűg... Nem éhes... Most nyüstölöm, hogy szívja ki az egész cicit, ne csak a fincsi édes lötyit... Tegnap ez működött. Este evett 9kor, fél 4kor kelt először. Szóval biztos elég és jó a tejem. Tuti üvöltene akkor is ha éhes lenne. Az, hogy kitaláljam épp miért nyavajog, kicsit nehéz. Amikor elvileg tutira tudod, hogy nem has, akkor is néha bejátszik, hogy az. Nekem még nem sikerült kitalálnom melyik melyik.
Ma meg reggel az volt, hogy 8kor evett, elaludt, volt pici pocifájás, letettem még kb. fél-1 órát aludt és ébredt is. Most kivettem és a hordozóban van és rányitottam az ablakot. Most elnézelődik...
Ja meg látom rajta, hogy leragadnak a szemei, már fordulnak el, de csakazértsem alszik. Ez pl. szerintem nyűg...

Blongyi, nálatok kiderült miért volt ez a nagy kiabálós korszak? És meddig tartott, mert az energiáim kezdenek kimerülni...

Amúgy tömi az öklét a szájába, van hogy szopja az ujját, és Ő is nyáladzik. De este pl bekajált, láttam nem akar aludni, játszottunk vele picit, majd amikor nyűgös lett, megfordítottam hasra, és aludt is. De ez miért csak késő délután/este működik? Vagy én vagyok a hülye, és kicsit hagyni kéne nyekeregni? De van amikor nem abbahagyja, hanem mégjobban felhergeli magát és akkor jön az üvöltés. Amúgy leginkáb Ő is csak sír vagy ahogy Vörösbegy mondta, jelez. Odamegyek megsimi stb. de ha nem elég, kiveszem. Én csinálom rosszul???

Kép
Kép
sleepin

Ja és mielőtt elkezdődött volna ez a nyűgi korszak, előtte álltunk be pont tök szépen a 4 óránkénti evésre. Most próbálom tartani. Ha már nagyon nem megy, akkor kap cicit. Volt már rá példa, hogy 160-at evett. Na azon még én is meglepődtem!

Kép
Kép
sleepin

Sleepin: az én fiam éjjel szó nélkül alszik, de fürcsi után már a sötét szobában szoptatom, így amíg a nap fel nem kel, addig csitu is van, csak nyöszög, ha kell vmi. Igaz reggel 6-7kor kel, nincs redőnyünk :( mi esti evés után nem játszunk... nyitva a szeme, de vmiért tudja hogy akkor már csönd és alvás. (8kor van fürcsi)
hasfájás: sztem azt nem a sírásból hallani, hanem látszik a testén, ahogy feszeng, görcsöl, de sztem ők már nem hasfájósak, max ha picit többet esznek, de erre van a mérleg. ha sokat eszik, akkor várok még vele, megvárom hogy kibukja, de ez ritka (eddig tán 2-3volt), amúgy 6 hetesen már sztem nem fájhat a hasuk, de ha igen, akkor javaslom én is, megelőzés képen lafi tanácsát vagy teát (mecsek) adj neki minden nap... Szerintem Bende szivat :) de ete tudod jobban, lehet hogy érzékenyebb. Ja és vízzel tényleg ne itasd kaja helyett, egyen annyit ami jól esik neki, ha túl eszi magát, akkor vagy kibukja és rájön majd pár evés után hogy mennyit ehet, vagy tágul a gyomra és tényleg többet fog enni! Anyatejet eszik, had nőjön tőle!!!
Ha pedig tényleg a hasa fáj, akkor figyelj te is arra hogy mit eszel, pl kerüld a babot, nyers uborkát, fűszeres kaját... én azt vettem észre, hogy a gyerek hasa is úgy mortyog mint az enyém és akkor pukizik mikor én... :oops:
Ja és mi úgy húzzuk az időt még az alvással, hogy evés után nem jó neki hason, de később szoktam rajta fordítani... és így tovább alszik.

Kép
Kép
Kép
konkri

Sleepin: jól csinálod, ne aggódj, nálunk is ugyanez megy!

Akartam is már kérdezni tőletek, hogy hányszor eszik általában egy nap a babátok. Mert nálam Marci eleinte hatszor evett, de újabban kihagyja már az este 11 órás evés, mert alszik, és majd csak hajnal 4kor kel. Így egy nap ötször eszik.
DE: észrevettem, hogy csökken a tejem mennyisége! Utánaolvastam és ott írták, hogy hiába a homeos bogyó szedése, ill. a tejserkentő teák ivása, ha a mellet érő inger elmarad, így betoltam még egy etetést reggelre, mert az este 11 órás evést én sem akarom visszahozni (akkortól éljük az életünket a párommal, az nekünk is kell+a gyereket sem lehet felébreszteni, mert nem akar kelni:) Szóval így most megint napi hatszor kezdtünk enni, de így meg látszik, hogy semmi igénye rá, nem is éhes, ímmel-ámmal eszi ki a tej elejét, ahogy Sleepin is írta. A 4 órás evéseket szeretné, tudom, mert már ezt is próbáltam, de félő, hogy így meg a tejem fog elmenni, mert már kezdett csökkenni.
Ahogy Konkri is írta: nem értem ezt a tejmennyiség dolgot. Mindig minden szopi közt iszom, amennyit kell, és mindent ugyanúgy csinálok, de van, hogy alig van tejem :( egyszerűen nem értem...

Valaki írta, h nyugodtan adjak neki cumiból pótlást, ha nincs elég a ciciben. Na azt is próbáltuk, de utána üvölt, ha visszraknám a mellemre (pedig olyankor még van a ciciben), mert abból nem dől, mint a cumiból, így a cumisüveget nagyon szeretném mellőzni!!!!!

Egyre inkább érzem Konkri igazát, ez a szoptatás is egy nagy kálvária, de hát ahogy látom Lafi-Blongyi példáján, a tápi sem jobb... :( Ja, és a védőnő is azt mondja, hogy napi ötszöri kajálás az nem valami sok, hiába eszi meg időnként a 160-at is. És lehet benne valami, mert Marci hétről hétre nem hízik csak max. 100 g-ot, sajna, pedig tényleg megeszi a napi 600-at bizti.

Alvás: Nálunk is küzd az elalvás ellen napközben, háton fekve felcsapkodja magát a kezeivel, így ha már látom, hogy nagyon hulla fáradt, akkor én is hasra rakom, de csak bőven kaja után, ahogy Konkri is írta.
Ja, és este nálunk is könnyebben elalszik, gondolom tudja, hogy olyankor az következik.
sagi1

Sagi :) Detto ugyanez a sztorink! Napközben alig alszik, bár a mai nap lekopogom Istenes eddig. Most is bekajált, igaz 40 percig nyüsöltem hogy minden cseppet szívjon ki, de alszik, remélem! Este fürcsi 8-fél9 attól függ mikor evett. Majd kaja (akkor nekünk sincs játék) főleg hogy már üvölt a végén kajáért! És utána alvás szó nélkül. Éjszaka következőleg 4 körül kel. Eszik és alszik is. Most este Ő sem aludt be, de fogtam és beraktam az ágyba, szörcsögött egy ideig majd elaludt.

Felébredt...

Kép
Kép
sleepin

SÁgi, ebben is hasolnóak vagyunk, hogy ritkul az evés, de a mennyisége nem nő... 100-140 között eszik... nem értem...

Kép
Kép
Kép
konkri

A szörcsögésekkel mindig összezayvál, hogy felkelt e vagy se... na szóval nem értem ezt a tejet és tiszta para vagyok, hogy mi van ha elmegy így és ugye nem tápozunk, amit írtam már fentebb,hogy ha pótlásoznomkéne vagy bármi, akkor fingom sincs hogy hogy adnám be neki... és tuti hogy attól fájna a hasa is.

4 órás evések???? óóóóó!!! mi az??? :) na jó, néha, de csak néha. éjjel és talán egyszer nappal.

megint szörcsög és nyöszmög...

Kép
Kép
Kép
konkri

És megint nem kelt fel...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sagi KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!!!!! Kipróbáltam a háton hagytam kicsit aztán ha már nem akar úgy maradni, megfordítom, és úgy néz ki talán... inkább le sem írom! Az a vicc, hogy próbáltam már ezt, de eddig nem vált be. Hát mikor mi jó neki... Ezt kitalálni élmény... :)

Ne is mondd Konkri a szörcsögést... Volt már h reggel átmentem a másik szobába aludni mert nem bírtam elviselni... :) Vagy Apa horkolt, vagy a gyerek szörcsögött.

Amúgy olyan rossz visszaolvasni ezeket, amiket írtam, mert olyan mintha kínszenvedés lenne számomra a gyerek, ami abszolút nem igaz, csak nehéz ez az időszak, és eléggé kimeríti az embert. Amúgy amikor nézem majd szétolvadok úúúúúúúúúúúgy imádom. Ezt csak úgy azért, mert meg kell, hogy nyugtassam magam! Apát azzal tudom kiakasztani, ha közlöm, hogy biztos rossz anya vagyok, mert ennyire nem tudom, mi baja... Na ekkor repülne a pofon, ha kezet emelne rám...

Már Lafitól megkérdeztem, Mecsek tea gyógyszertár. És a Gripe water? Azt is ott kapok? És abból mennyit kell/lehet adni neki?

Kép
Kép
sleepin

Bocsánat, amit Saginak írtam az mind Konkrinak szólt... Összekevertem az írásokat! :oops:

Kép
Kép
sleepin

Amúgy félre ne értsétek, én a vizet nem kaja helyett adom neki, hanem 2 kaja között. 2 órára az előző kajára tuti nem éhes. Inkább az a baja néha, hogy lusta kiszívni mindent. 15 perc alatt nem is lehet! Ejnyebejnye. :D Hasfájás szerintem sem annyira játszik be. Már ritkább. Van még hogy meggyötri néha, de azt látom rajta egyértelműen, mert húzza össze magát. Kaja közben szokott olyanokat nyomni... :D

Kép
Kép
sleepin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?