Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Most tettem le Benit, sajna nem birta tovább, igy csak apa vitte Blanit a fellépésre, legalább lerattja a babérokat-szólót balettozik a csajszi!

Csak néhány gyors, ma látott ingyen jelmez ötlet:
-focista(ex nyert)
-búvár-békatalppal
-szinkronúszó-ragtapaszból orrcsipesz, a kontyon zokni,fürdőruha
-bicajos-sisak, bicaj
-balettos
-orvos-1 fehér öpeny, szemüveg stb
-kosaras

Ilyesmiket láttam amihez nem kell semmi különleges.
pusszancs

Ui: Meteor! Pont most fprditottam meg az ágyat, jobbat alszik igy, mindig kerezstben feküdt, érezte az energiaáramlást, születésekor is igy volt é-d i áramlás, szóval engedtem a természetnek. Majd tezsek fel olyan képet is.

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianyu,
tehát akkor most már a fal mellett van? Én az energiákban annyira nem hiszek, de az úgy mindenképp egy nagyobb biztonságot nyújtó pozició: hiszen így két oldalról van védve.

Várom a képet!

meteor
 
 


Meteor! Nem, elvileg most van neki jól:kifelé volt amikor megszületett, aztán pont a hely miatt beforditottam a falnak, de folyton keresztbe feküdt az
ágyban-gondoltam úgy érzi arra jó ha van afeje, mert ágytól függetlenül egy irányba tette a fejét. Igy újra kiforditottam, de ezt már egyébként többször kipróbáltam.Magam sem tudom pár hete most miért forditottam ki megint, majd törpölök rajta.Talán, hogy a kis konyhája eldugttabban legyen, legyen egy kis kuckója az ágy mögött.
Kép

Ja, igen, elmlékszem, úgy a kosarak kintebb kell, hogy jöjjenek és a fal alatti játéktérből vesz el.
Kép

ÁÁÁ, próbálgattam én már ezt sokat, de a cucc ne m lesz kevesebb.
Pedig még a két zöld szőneyget is kidobtam, hogy nagyobb legyen a tér.Szóval itt meg a kosár miatt volt zsufi.
Kép

Akárhogyy is csűröm, csaarom, pont egy fél szobával van kevesebb. :cry:

benianya
ákosbenianya
 
 

 
 

Sziasztok!

Na, megjártuk a dokit. Szegénykémnek múlóban lévő tüdőgyuszija van. :( Mondjuk azon a dokinőnk is csodálkozott, hogy miért nem lehetett hallani… Sebaj. Szdjük tovább a ceclorettát ( már a második üveggel bontottam) meg a spiropentet. Remélem hamar túlleszünk rajta.
A jelmez ötleteket mindenkinek nagyon köszi! Van miből válogatni. Majd rakok fel képet a farsang után.

Viera: Nagyon sajnálom a gyerkőceid. Köhögésmentes éjszakákat kívánok nektek!

Alziza: Vicc nagyon tetszett!!! :P Továbbítottam.

Benianya: Jó zsufi napotok volt. Remélem jól sikerült a fellépés!


nancsa
 
 


Halihó!

Nagyon jó éjszakánk volt. Noémi fél kilenctől reggel fél tízig aludt. Egyetlen köhögés nélkül. Ehhez viszont kellett a párásító, lázkúp, Sinecod csepp, s a fűtés teljes nullára vétele.
Holnap viszont elolvasom az utasítását ennek a Fenisitil cseppnek, felizgattátok a fantáziámat vele. Én még soha nem hallottam erről. Csak azért van itthon, mert amikor a Zorán bárányhimlős lett, 4 éves korában, akkor azt is szednie kellett. (És még nem dobtam ki trehány módon. :roll: . Mármint a cseppet. :lol: )

Benia:
Írj majd, hogy milyen volt a mulatság.
Olyan rossz így, hogy nálunk szülők nem lehetnek bent. De majd a suliban más lesz biztos az ilyesmi.

Csajok:
Noémi ma egyetlen üveg bébikaját evett, de nem is valami kalóriadúsat: krumplifőzi pulykahússal. Asszem 5 hósnak való!!!
Sem reggeli, sem esti tápszer nem kell neki. Még meg sem kóstolja. Odaérintem a cumisüveget a szájához és elkezd öklendezni. De hát mitől? Még nem is jön belőle a tápi.
Ivással szerencsére még mindig nincs gond, mert a hársfateát azt vedeli.
Ma is lázas volt, na nem nagyon.
Elmentünk egy kicsit plázázni, gondoltuk nagy baj nem lehet, lázkúpot kapott, itthon beültünk az autóba, a pláza parkolójában meg kiszálltunk. Ott be a babakocsiba, tehát nem nagy megterhelés neki szerintem így betegen sem. Vittem váltásruhát, kaját, termoszban liter teát (elfogyott). Semmi gond nem volt, szuper volt minden.
Hazafelé meg telehányta az autót. Rájött a köhögés és amiatt. Igazából csak a tea jött ki belőle.

Ja, azt nem írtam, hogy most Cefzil-t kapott. Egy nap 2x4 ml-t kell adni belőle. De olyan kevés szuszpenzió van az üvegben, hogy csodálkozom, hogy fog ez kitartani kb. 3-4 napig. Szerintem sehogy.

Alziza:
Tényleg jókat írsz. Valahol olvasod ezeket a kis történeteket?

Ex:
Hát persze, hogy nem jöttél volna rá. De szerintem más sem. Még én sem, ha nem tudnám, hogy én vettem neki a jelmezt. Hát még szemüveg is van rajta. Tehát majdnem az egész pofija el van takarva, na meg a nagy kalap...

Erika

Kép
viera
 
 


Viera

A lényeg az ivás!Legalábbis a mi doktorbácsink ezt mondja!

Hiddd el,jó a fenistil!Én mindíg adom ha köhögnek!
Örülök,hogy jóltelt az éjszaka!

Viccek:Állt. kapom őket én is!
De van amit én találok! :lol:
Vendég
 


Helló!

fenistil: a mi dokinénik is mindíg ezzel kezdi és általában elég, ha nem múlik tőle a betegség akkor jöhet az antibiotikum.

lakás: június 30.-ig kötöttünk előszerződést addig el kell adnunk a mostani lakást, remélem jönnek majd az érdeklődők.
Köszönöm a drukkokat.

Ebéd után kimegyünk a nyaralónkba azt mondta a meteorológus, hogy itt 18 fok lesz, lehet, hogy még napozni is fogok :lol: .

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

A mi éjszakánk viszont rémes volt. Ugye a hasmenés elmúlt, nagyon jó az étvágya, viszont tegnap elkezdett szárazon köhögni. :shock: Ezt komolyan nem értem. Éjszaka gyakrolatilag egyfolytában köhögött, és semmi sem csillapította. :evil:
Viera, te tényleg felületesen olvasol, a fenistilről már volt szó nem is olyan régen. :wink: :D De sebaj, tisztára, mint ha magamról beszélnék. :lol: Nekünk is azt írták fel korábban, de én nem érzékeltem a jótékony hatását.

Katus, de klassz, hogy van nyaralótok. Megint jön az az időszak, mikor elkezdek sárgulni a családi házban élőkre. :oops:

Na megyek, összeszedem a családot és elmegyünk valamerre mi is. Szép napot Mindenkinek!
Vendég
 


sziasztok!

NAGYON KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A DRUKKOKAT!!!

Itthon vagyunk,tegnap jöttünk haza.Amelita elősör mikor ÍPetit kivettem ahordozóból nagyon sirt,de összességében véve eddig nem volt vészes a dolog,megsimogatja őt,meg beszél neki sokat.Nekem tegnap iszonyú fejfájásom volt,mert magas lett a vérnyomásom,ez kicsit beárnyékolta a hazatérés örömét,mert alig birtam mozogni is,annyira fájt a fejem.Éjszaka meg nem sokat aludtam,de reggelre a fejfájásom elmúlt legalább.

Most próbálunk egymáshoz szokni mindannyian,meg majd kialakitani a kis dolgainkat igy négyesben.

Szülés:
Hétfőn befeküdtem,keddre terveztük az inditást ezzel a méhszájérlelő zselével.(Töbet nem engedném)Du fél 3-kor feltette a dokim,és mondta hogy két órán át ctg,majd visszamegyek az osztályra,és m ajd fájdogál,meg minden,és majd szte olyan este 9 körül ha minden jól megy lesznek jó kis fájásaim.Na leszálltam a vizsgálóról és azt hittem megpusztulok.Olyan fájásaim lettek hogy hujjujjjujjj.Mondtam szülésznőnek hagy hivjam be a férjem,mert ezt nem birom ki nélküle,nézett nagyot hogy de hát erre nem szoktak bejönni,de azért szivesen beengedi.Jött Peti,a dokim meg csak nézett mit keres itt,pont ő nyitott neki ajtót.Megvizsgált,és kiderült hogy zárt méhszájról negyed óra alatt bő egy ujjnyi lett.Hivtuk a szülésznőmet,kicsit labdáztam,de a fájások folyamatosak voltak,és piszok erősek,teljesen más jellegű mint Amival volt(ez a zselé hatása mint később megtudtam),olyan volt mintha kiszakadna hasam.Peti kezét szoritottam végig,egy fájás közben burkot repesztettek,majd már nyomnom is kellett.NAgyon jól nyomtam,kb 4 nyomásra ki is bújt Petike.De sajnos nem sirt fel,át kellett őt ballonozni kicsit,utána már nem volt vele baj,szépen lélegzett.A varrás nem fájt szinte,Amival piszkosul fájt.Még a szülőszobán lezuhanyoztam olyan jól voltam.Ja és egyből tudtam ülni is.

Petike kicsit besárgult,meg emelkedett volt egy értéke,kicsit aluszékonyabb is,nehezebben indult a szopi is,és végül egy kezdőddő fertőzés miatt antibiotikumot is elkezdtek neki,de összeségében nincs nagy baj.Kicsit hipotoniás,erre lehet majd kell tornáztatni.Jövö hét csütörötkön megyünk kontrollra,nagyon aranyos volta dokinő,mindent megszervezett előre.

Hát nagyvonalakban ennyi.Szopival még kicsit küzdünk,mert elfárad és bealszik,egy óra múlva meg ugye reklamál:D







Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


A két tesó

:D

Kép

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil!

Nagy-nagy gratula a hazatéréshez!!!!
Nagyon édes Peti baba! Tisztára olyan, mint Ami ilyen kicsinek!
Amelita hol volt, amíg kórházban voltál? És hogy viselte a hiányodat?

Reni
Kép
prenata
 
 


PIL!!!!
GRATULAAAAA!!!!!
Jajj, de édesek vagytok!!!!!!!!!

Ez a fiú csoda kis pofis, tisztára mintha 2 hónapos lenne.Sehol semmi nyomás, arc,fej pirosság, kisimulva, bele a kamerába-épp hogy csak nem kacsint rám! :wink: Csuda pofa!!!!!
Húú, nem semmi lehetett ez a zselé. Tulképpen mi a csudáért kellett inditani, miért nem várják meg, mig egy gyerek magától meg akar születni?(nem száámolták el?
És már zuhiztál utána, hűűha!!!!!De jóóóóóó!!!!
Nagyon sok egésszéget és kitartást kivánok nektek!!!!!!FEl a tejjel!!!!!
Szegény Blani is meg volt zakkanva 5,5 évesen is, nemhogy a kis Ami, de megszokja majd.
Emlékszem én már császár utáni 14. nap mentem Blanival esti bulira, hogy legyen kettes programunk is(de én 3 hónapig nem voltam itthon vele). Igy is azt mondta, hogy most már mindenki csak a kistesóval foglalkozik és ő nem is számit.
Szegény kis Ami, megjött a trónfosztó, anya cici és anya időrabló.De milyen jó lesz majd pár év múlva az öcsivel játszani, meg nagykorában együtt bulizni, költözni stb.
Szóval kell most az erő és energia! Lesz segitséged?
Már ott megmondták, hogy hipotón? Lógatta a fejét? Nyaki, háti, vagy láb-mit irtak a zárójára?
Beni is sárga volt(+ ugye hipotón), 5 órát is aludt, de azt csak most tudtam meg, hogy 4 óránál tovább nem szabad hagyni aludni, szopiznia kell, mert attól is rosszabbodhat az agy vér-oxigén ellátása. :shock: Én simán hagytam aludni, bár 10 percenként mentünk be, mi a csuda van, hogy nem ébred.
Egyetek, igyatok, mulassatok, még a nap is kisütött és a tavasz is megérkezett a nagyfiú tiszteletére!!!!!!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Köszi,aranyosak vagytok.

Mindkettő alszik most :lol: :lol: ,szép is lenne igy.

Ami anyóssal volt nappal,meg du apóssal,este Petivel,meg éjszaka is vele.De anyósék a szomszéádban laknak,igy sokat itt voltak este is.
Tök jól viselte hogy nem voltam,én meg bent bőgtem. :D :oops:
Szerda este bejöttek hozzám,édes volt nagyon,mosolygott rám egyfolytában,én meg bőgtem mint egy hülye.

Ha tudtam volna hogy a zselé ilyen akkor nem engedem az tuti.És van akinek amúgy nem hat,meg fáj mint állat ,de elmúlik és másnap kezdik előlről.nekem mákom volt hogy két óra alatt megszültem,és igy hatott rám,mégha irtó intenziv volt is.

At irja a papiron hogy enyhe nyaki hipotónia és laza csipő.A kontroll után ha kell,megyünk gyógytornászhoz egyből.

Amúgy Preni,nagyon olyan mint Ami volt kicsinek,de a fénykép nem is adja ezt úgy vissza.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Hali.

Pil, én még csak az első adag képet böngésztem, és kapásból elmormogtam itt magamban, hogy Petike pont olyan, mint Ami volt! És ezt a páros kép meg is erősítette, mikor lejjebb tekertem! :D
Kitartást neked.
Pusza.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Nagyon szép, formás ez a babuci. És tiszta tesó! :)

Milán lázas, már alszik. És nagyon köhög. Csak tudnám mitől. Nem is vittük egész héten sehová. Ma délelőtt egy kicsit lementünk sétálni, de direkt nem a játszótérre, hanem a Duna partra. Nem értem. :shock: :roll:
Vendég
 


Jó estét!!

Pil:
Gyönyörű ez a kis Peti baba, egyszerűen gyönyörű. Még nem olvastam vissza, csak megláttam a képeket. Mindjárt vissza is olvasok.
Csak ezt gyorsan le akartam írni, mert tényleg csodaszép. Olyan kisimult a kis pofija, mintha már kb. 1 hónapja "kinti" kistesó lenne.
És olyan nagynak látszik. Szép formás pofija van.


- o -

Nekünk megint szar éjszakánk volt. Gyakorlatilag Noémi az egész végigköhögte. Most nem ugatósan, hanem hurutosan. Hát nem tudom mit tegyek. Megint a bébihordóban aludt. Szóval ülve. De ha fekve alszik itt közöttünk, akkor egyfolytában köhög. Így meg azért kétpercenként abbahagyja.
Pedig Sinecodot kapja.
A Fenistilt még mertem adni addig, amit dokibácsit megnem kérdezem róla. Nem mintha nem bíznék bennetek, de hát én ilyen parázós vagyok.
ami viszont aggaszt. Már írtam: reggeli és esti tápit látni sem akarja. Ha meglátja öklendezik. Ma délben egy fél üveg bébiételt evett meg, amit aztán még evés közben ki is hányt.
Szóval ma semmit sem evett és ivott teán kívül.
Rossz kedve nincs, csak hát aggaszt ez az evés.
És mi lesz a tápival. Most akkor végleg abbahagyta?
Van akinek este és reggel már nem iszik tápszert a babája? És tejet sem?
De hát mi ezzel sem vagyunk előrébb, mert ugye tejallergiás, tehát azt sem adhatok neki.
Tudnék adni rizstejet, kókusztejet, de hát a cumisüveg látványától, amiben fehér lötyi van, öklendezik.
Nem tudom miért.
Holnapra kigondoltam egy tervet: a tápit este beleteszem a szívószálas kulacsába, hátha úgy megissza. Szerintetek?
És ha többé nem iszik tápit, akkor mi lesz? Mert ugyebár tejet nem ihat. Ja, ezt már írtam.
Tiszta hülye vagyok már....
Help.
És már megint köhög.
Ha már nem jövök, akkor léptem hozzá.

Erika

Kép
viera
 
 


Pil:
Pedig én is azt mondom: ez a babó tisztára Ameli. Most ha ikrek lennének, én összekeverném őket. :D
Tényleg gyönyörű.
Most már visszaolvastam és látom, hogy szinte mindenki azt írja, hogy olyan, mintha nem is most született volna, hanem már egy-két hónapos lenne.
Puszi a kis pocijára, Amelinek pedig a kis édes pofijára.

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok

Pil

Mégegyszer:


Kép

Nagyon édi Peti baba!
A második képen komoly pasi! :wink:

Viera
Valóban aggasztó lehet,hogy nem eszik (én már csak tudom :roll: )!
De a lényeg tényleg az,hogy iszik!
Remélem a dokid is azt mondja a fenistilre amit mi!Hidd el segítene mert tényleg nagyon jól csillapítja a köhögést!
Vendég
 


Sziasztok!

Pil! Csoda gyönyörű és hatalmas Peti baba! És nagyon egyforma babák voltak Amival.

Rita! Igen, bérkötök, -horgolok... :)

Bocsi, még jövök!

Mesi taknyos...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Megint én :)
Gyönyörü a kis Peti baba,nagy GRATULA hozzá! :) !!!

A Fenistil mellé még az jutott eszembe,hogy ha ilyen köhögése van a babának , akkor jobb tejet nem is adni éjjelre (ha meginná se) mert nagyon sok nyákot csinál és az méginkább ingerli,lehet,h erre magától rájött Noémi,érezte, azért nem tápizik este!

Vagy ha mégis kap,akkor utána vizet is kell innia (ez csak az esti tejnél fontos).

A köptetök segitenek inkább,mert gyorsabban kiürül aminek ki kell, a hányás is sokat segit ezen (persze borzalmas,ha az ember kicsije hány, de gyorsabban túl van az egészen).

A Sinecodot lefekvés elött kicsivel a legjobb szerintem beadni,mert akkor hat majd,mikor aludnia kell (ált.2* dózist ir belöle a doki,igy este 6-re jön ki a beadás, de akkor már pont nem lesz olyan erös a hatása mire pihennie kéne).

A doki kérdezése nélkül én se (szerintem senki) nem adna be semmit,Ö ismeri a gyereket persze!


Jobbulást!!!

Ildikó
Vendég
 


Csajok! Babatalit nem csinálunk? VAlamikor tavasszal? Valami szabadtéri részen? Vagy csak én akarom ennyire?

Meteor! A nyaralóban az is érdekelne, hogy mennyiért? Sajna, fontos szempont!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok csajok!!!Húú, de jó idő lesz ma!!!!!
Viera!
Beni sem tápit, sem tejet nem kap, a cici meg jó ha 30 gr lehet(fogalmam sincs valójában mennyi)
Gyakorlatilag tejtermékből csak trapistát ezsik, de azt sokat. Szereti még atejfölt is, túrót csak heti egyszer keverek neki, nem is tudom miért, pedig szereti nagyon. a sajt egyszerűbb, gyorsabb nekünk.
Szerintem hagyd el a cumisüveget is és a tápit is, öklendezik a cumitól is? Megnőtt, nem kell már neki, tartsd tiszteletben.
Mig rendbe nem jön én még a fehérjeés a calcium miatt sem aggódnék.
Adnék sós krumpli, vagy édes répát, vagy brokkolit, kelkáposztát filézett csirkemellel, finomakat, valamelyik ize csak bejön neki. ezekben van fehérje és calcium is.
Főzzél neki hagymásan, fokhagymásan. Beni harapja a hagymát, eszi a fokhagymás piritóst, ezek nagyon jók köhögésre is!!!!!!
Pl. túróból csinálj kőrözöttet, hagymával-a nyers hagyma gyorsan hat!!!!!!
Próbálgasd ki milyen iz jö be neki. Szerintem egy adag tápiban sem lehet több tápanyag, mnit egy jó krupli, répa csirkemellben.

A brokkoliban, káposztában sok a calcium is.
Beni most épp a sav. céklát, sav káposztát, csalamádét zabálja, magában!!!!!Biztos ez hiányzik a szervezetéből, igy most zöldezek neki többet, a lényeg szerintem, hogy az ő igényeihez igazodjak. Pl 10 ig 4 banánt evett. :shock: Azt kért, csalamádéval, semmi mást.

Köhögés: a fenistillel ártani nem rtasz, de pl. most hallottam a keserűcsokit, llilag a kodeintartalma(?) miatt köhögéscsillapitó. Na ezt tuti nem utasitja vissza Nonó!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Tőlünk most ment el a dokinéni. Spiropentet írt fel +lázcsillapító, orrcsepp. Kezdem unni a betegeskedést. :evil: Szegény babucim olyan bágyadt és nyügi, kicsit most elszunnyadt.
Azt mondja a dokinéni, hogy sokkal több most a beteg, ahogy bejött ez a klassz idő.

Benianya, 4 banán csalamádéval? Ez komoly? :lol: :wink: Nem semmi a fiad. De kis tündér. :) Hány kiló?

Gabella, a talit én is szeretném, Colett is, nemrég volt róla szó. És szerintem tuti, hogy a többiek is. De ez az idő még csalóka, majd ha stabilan jó idő lesz, akkor kellene. Mikor már le lehet ülni a fűbe stb. :wink: És ha már nem lesz ennyi beteg gyerkőc. :( Jobbulást Mesinek is!

Mézgombi, olyan régen írtál. Hogy vagytok?
Vendég
 


Senki?????????????

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabi, ??? Előtted írtam.
Vendég
 


Kimike! Szia! Igen, persze, jóidőben, de gondoltam, fixáljuk le, hogy mondjuk májusban ki mikor ér rá előreláthatólag. Mert akkor már beindul a szülinap-szezon is...


Milánnak is gyors gyógyulást! Franc, most még gyógyszerre sincs pénzem...

Colett! Narancs színű fonalam van! Piros helyett esetleg?

Benianya! Beni nem semmi! Mesi a mandarint imádja még mindig, bár most valami gond lehet, szerintem nem úgy érzi az ízeket, vagy nem értem, mert tök finom mandarinra azt mondta: nem nó. Pedig tényleg jó volt!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Hali! Húú, kimike, szegény milán. Gyógyuljatok gyorsan!!!!!!!

Meteor, még azt akartam irni, hogy sajnálom az elrontott hétvégét. Legközelebb próbáld ki, hogy Te is csak barátnődde foglalkozol, éés apáé a gyerek. Nálunk minden kifakadásom után tök jó 2 hétig, aztán hiába van itthon megint csak én fürdetek stb., aztán megint kell szólnom, hogy héhahó, attól még mert hiradó van, a gyerekek fáradtak, nem
ll meg az élet, őket ne lehet kikapcsolni arra az időre. viszont vasárnap is vitte a reggelt, 8 ig aludtam! Dee jóóó is volt!!!!!!!!

Csajok4 Nem tudom mi van Benivel, pár hete olyan anyaragacs, azt hittem a foga, de hát éjjel nem ébred, valami történt belül, van valami 1,5 éves szpe. szorongásos izé mint 8 hósan? fél amotor hangjától, bújik alábam közé, a farsangon félt a sárkánytól, a hangos zenétől, nappal!!!is szopizza az ujját( eddog csak és kizárólag az ágyben önaltatáshoz), és napjában 4-7x cicizik. Mi a csuda ez??????
Nem történt semmi, nem változott semmi, fogalmam sincs miért van ez. Sötétben még nem fél,(ha sötét lesz a lépcsőházban menet közben pl.) de ha meghallja a motor hangját egy pillanaton belül a lábam között terem. A konyhában is kapaszkodik a lábamba,ha ülök a gép előtt odajön a szobájából és kéreckedik fel az ölembe.
Tapasztaltatok hasonlót? Mi lehet ez?
a játszóböliben meg tök vagány, az utcán is, sokat fejlődött, hosszú utakon sétál, fut szalad a babakocsi mellett, bátor, nyitott, kezdeménező, kiabál hogy kamion, busz stb. köszön a néniknek hogy ííjja, szóval nem értem ezt az anyaragacsságot. :shock: :?:

benianya
ákosbenianya
 
 


Bocs a sok elütésért, de persze megint lóg a cicimen, miközben fél kézzel autózik a klaviatúrán :roll:

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya! Nincs ötletem. Simán nyűgös. Vagy megijedt valami zajtól. Lackó egyszer (ilyen idősen) egy vadászgép bemutató után rettentően félt minden hirtelen hangos dologtól. Aztán elmúlt.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Én még mindig tanulok ezerrel. Már az agyamra megy a sok tanulás, álmomban is a tételeket fújom!

Móni!
Milánnak jobbulást! Már akartam kérdezni, hogy ilyenkor táppénzen vagy? A munkahelyed hogy kultíválja?

Benianya!
Mostanában sokat eszemben van Beni! Képzeld, amióta Peti jobban van folyamatosan zabál. Állandóan jön utánam és hajtogatja, hogy nyam-nyam!!!! Dupla annyit eszik, mint betegség előtt! :shock: :roll:

Tali nekem, sajnos, májusban és június elején kilőve. Mi ha megyünk Bp.-re min. 3 napra éri meg, mert rokonlátogatás stb. Szóval inkább utána, de ez még oly messze van!!!!!!!!

Csajok!
Sajna, megint mennem kell. Irány a suli Előbb Petit keltem, uzsi és sipirc a mamához!
Ma délelőtt 2 és fél órát levegőztünk! Olyan jó idő van!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni! Nekünk meg Ebes-Debrecen-Nyíregyháza vadaspark június végére be van ütemezve! Áll még az ottani minitali?

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Hali.

Viera, nem tudom, késői-e már a válasz. Szóval jó ötlet, ha pohárba teszed a tápiját, hátha. Nálunk a vízivással van úgy, hogy cumisüvegből nem kell, de sportkupakos üvegből vagy pohárból játszva megissza.
A nemevés miatt meg tényleg ne nagyon parázz, ha iszik, az jó!

Bénianyu, azta nem semmi fiad van. Mondjuk Peti is jól eszik...

Gab, tőlünk is jöhet a tali, de május elején, mivel 24-én Petiszülinap, 30-án meg megyünk Csehországba.
Mondjuk a júniusi nyíregyházi vadasparkos dologban lehet, hogy mi is bennelennénk.

Kimike, Milánnak javulást. Nálunk a kolléganőim betegedtek le, szóval biztos van abban valami, hogy most a jó idővel ismét elszapordtak a vírusok.

Preni, az már nagyon is jó, hogyha álmodban is fújod a tételeket. :) Én még ébren sem... :?

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy név szerint nem reagálok, de nagyon sokat írtatok.
Név szerint azért sem válaszolgatok, mert annyi jó tanácsot adtatok, hogy hihetetlen. Most pedig megint nyávog és lehet, hogy lépnem kell.

lényeg: Egész éjszaka nem aludtunk megint. Noémi egész délelőtt olyan bágyadt volt, hogy csak feküdt az ülőgarnitúrán, semmit nem csinált. EDdig azért jó kedve volt. Most pedig csak feküdt és feküdt.
Ja, és mindent kihányt. Mostmár a folyadék (tea) sem marad meg benne. EGy korty és jön is kifelé.
Adokival holnapra beszéltük meg a kontrolt, de felhívtam, hogy jöjjön ki, mert mostmár nagyon aggódok, soha nemvolt még ilyen bágyadt, ráadásul nemhogy négy napja egy fél üveg bébiételt evett (ami ki is jött belőle), de mostmár a folyadék is kijön.
Féltem nagyon attól, hogy nehogybeutaljon minket a kórházba.
Ja, vettem Fenistil cseppet.
Kijött a doki, megnézte, azt mondta, hogy valóban még csúnyább a garatja, de várjuk meg a holnapot és csak adjam neki nyugodtan a köptetőt. Egyébként a tüdeje teljesen tiszta, semmi zörej. Pont akkor köhögött egy akkorát N., hogy meg is kérdeztem, hogy erre a köhögésre még köhögtetőt? Na nem már! Azt mondta, hogy adjam, estére pedig a Sinecod. Az nem jön be mondtam. Akkor a Sedotussin.
Én hülye ELFELEJTETTEM SZÓBAHOZNI A FENISTILT!!!!!
Pedig meg is vettem.
Azt mondta, hogy nyugodjak meg, nem fog kiszáradni.
Most éjszakára Sedot.kúpot adtam, mivel a Sinecodot is kihányja abban a percben, tehát fel sem szívódoik.

Szerintetek ha most este 8-kor adtam a kúpot, akkor kb. 2 körül adhatok neki 10 csepp Sinecod-ot? mert tuti, hogy nem ússzuk meg a köhögést, kúppal meg nem akarom macerálni.

Jaj, Kimike, akkor még mindig betegek vagytok Ti is. Nem lehet, hogy ugyanaz a féle betegség? NEktek adott az orvos valami antibiotikumot?

Ildikó!
Ennek örülök amit írtál. Én nem tudtam, hogy a tápi nyákoldó vagy mi, és lehet, hogy ezért nem hajlandó meginni.

Szóltam azért a dokinak hogy mostmár az sem megy, erre azt mondta, hogy persze, nincs étvágya, fáj minden nyelés. Kínáljam meg minden este, majd ha meggyógyult, akkor megint elfogadja.
Hát majd meglátjuk.

Fú, ha még valami eszembe jut, akkor írok. Sokminden jár a fejemben én nem tudom összeszedni a gondolataimat, a kérdéseimet.

Erika

Kép
viera
 
 


Viera, szörnyű, amit leírsz. Az pedig nem jó, ha nem iszik, én se lennék nyugodt. Milán bölcsistársának volt hasonló, arra mondták, hogy rotavírus. De ez lehet, hogy nem az. Van pisis pelus? Azt figyeld.
Milán egész délután lázas volt, csak feküdt, ha felállt, akkor sírt. Mostanra ment le a láza, viszont olyan rondán köhög, hogy az nem emberi. Nem kaptunk semmi antibiotikumot. Végülis már harmadik hete beteg, elég durva.

Reni, nekem nagy szerencsém van, jól tolerálják a hiányzást. De úgy mennék én, csak ne lenne már beteg ez a kis manóka. :(
Vendég
 


Móni!

Noémi három napja 38 feletti lázas. Tegnap volt a csúcs, 38.7. levonva, mindennel együtt. Én ezt már 39-nek szoktam venni, mert az a 3 tized fok semmi. Pillanatok alatt felmegy.
és egész nap köhögött, amellett, hogy csak feküdt és fetrengett. Ráadásul most már össze is görnyed amikor köhög.
Szerintem ráhúzódott a kis gyormrára. De hát én mindig csak okoskodok.
Azt mondta azuram, hogyha ki meri jelenteni az orvos holnap, vagy akár holnapután, hogy menjünk a kórházba, kitekeri a nyakát. mert szóltunk neki időben, hogy sokkal rosszabbul van.

Erika

Kép
viera
 
 


Viera, ügyelet messze van tőletek? Lehet, hogy jó lenne, ha más valaki is ezt mondaná. Több szem többet lát ....
Tényleg figyeljétek a pelust, ha száraz, inkább vigyétek be.
Vendég
 


Sziasztok!

Viera
Hát legalább eddig ivott,most már azt sem?Szegény!
Remélem tényleg nem lesz semmi gáz,a férjednek pedig igaza van!
Szerintem is elvihetnétek az ügyeletre!


Benianya!
Biztos nem ilyedt meg?A TV-ben sem volt ilyesmi?
Csak azért mert Zalánnak Pl. karácsonykor volt ilyen (anyósom testvérétől rémült meg szenteste.Attól ahogy hozzászólt!)
Hetekig nem tudtam vele bemenni egy üzletbe sem mert rögtön üvöltött,ha hozzászólt valaki!
:shock:
Nagyon soká múlt el!

Kép
Jó éjt!
Vendég
 


Sziasztok!

Pil: Mégegyszer gratula Petihez! :P Nagyon szép baba, és valóban Ami ikertestvére lehetne. Sok tejcsit, jó éjszakákat és féltékenységmentes nagytesót kívánok! :)

Benianya: Zoló is ragacs már két hete. Mondjuk én féltékenységre tippelek, mert mostanában sokat találkoztunk a tesómékkal és én sokat babáztam. A kis dinnye megcsinálta azt (miután rájött, hogy Szilvi rögtön rázendít, ha hangoskodik), hogy odahajolt 2 centire a kicsi arcához és szó szerint beleordított a képébe! :shock: Azt hittem elájulok! Nem tudtuk, hogy sírjunk, vagy röhögjünk! :P Persze én rögtön ölbe vettem a kiscsajt és nagyon látványosan vigasztaltam.
Persze Beninél más lehet az ok. Szerintem sokat ölelgesd, szeretgesd és majd szépen lassan enyhül.

Viera: Ez nagyon rosszul hangzik! :( Én is osztom a csajok véleményét, ha megint ”mindent rendben” talál a doki, akkor este vidd el az ügyeletre, hogy más is lássa. Engem ez megnyugtatna a helyedben.

Kimike: Nektek is jobbulást! Szegénykéket úgy le tudja dönteni a magas láz, és olyan rossz látni, ha az örökmozgó gyereked csak fekszik ide-oda. :(

Küldtem gyógymanókat mindenhova!!! :P :P :P


nancsa
 
 


sziasztok!
Csatlakozom... Mesi nagyon szarul néz ki, taknya-nyála-könnye egybe...
10.25-kor doki... Nem sokat aludtunk. Én is kész vagyok.

Gyógyuljon gyorsan mindenki!

Pusszanat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a dicsiket!Szokunk össze,nem megy könnyen,bár nem is gondoltam hogy majd pikk pakk megy minden elsőre.Egy biztos,nem etetem összevissza,ezt Amival eljátszottam,és kikészültem tőle.
Szerencsére Petike nem is igényli a nonstop cicit.

Kis betegeknek jobbulást!!!

Viera:nem tudtam visszaolvasni,de mi akérédés fenistil cseppel kapcsolatban?
Én adtam már többször Aminak.Egyszer régen a fül orr gégész irta fel neki,és utána sokszor volt hogy csak attól gyógyult meg amikor azt el kezdtem adni.Csak aztán lejárt,és azóta nem használtuk.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Gyógymanók tőlem is kirobbantak, űrsebességgel minfden beteg családhoz!!!!!Majd nyissatok ablakot nekik!!!!!! :wink:

Aliza! Fúú, ez az ijedség furi lehetett. Olyan mély volt a hangja? Vagy mi?
Hát semmi ilyesmi nem ugrik be, sőt ugye náluk a Tv is kilőve, semmi furi nem történt. És az az érdekes, hogy csak itthon ilyen. Pl a játszóböliben, játszótéren vag
ny, jön megy, ki vagyok akadva, mert mindenhová felmászik, beleköt még a nagyokba is, simán elvezsi a lapátot a nagyoktól is stb. Itthon meg a teraszon is fél, ha én belépek fél lábbal a vödörért. És ami a legfeltűnőbb, hogy napközben egy csomószor szopizza az ujját, amit eddig nem csinált. Most fognak áttörni a metszői, 4 db, apa szerint az lehet. De ami még érdekes és nem támasztja alá sem a fogfájást, sem az ijedságet, hogy maximálisan kiegyensúlyozott, vigyorog, jókat alszik, nem sir, nem riad fel, szóval ezen kivül semmi sem jelzi, hogy valami megváltozott. Bújik, felvezsem, sokszor odajön emeli a kezét, cicizik, bizgerál. Tisztára oylan mintha a 8 hós szeparációs szorongás lenne, de enm akkor ha kimegyek a szobából, hanem akkor jön ha lát, ott vagyok, csak épp főzök, teregetek stb. szóval nem nagyon lehet most mellette semmits em csinálni, de ahogy Nancsa is javasoltad, sokat ölelgetem, ugye a cicizés már önmagában is sokkal több, énekelek, stb.
Viera! Hát ha a torka fáj a legfinomabb husit sem nyeli le, akkor ott a bibi s nem az izen. Bár a cimusüveg szájhoz érés-öklendezés nem a torok miatt lehet-próbálkozz pohárral ahogy a csajok irták. Reméljük nem kell kórházba menni, csak megmarad már benne valami. Én is megmutatnám másik dokinak, és sajna ez a felújitás sem tesz most jót a köhögésének.
Egy nagyvérképet is csináltatnék, feltűnően sokat beteg Nonó mostanában.

Van egy Bronho-Vaxom nevű legyengitett kórokozókból álló szer, amit ilyen sűrűn beteg babóknak ajánlanak, 3 dobozzal kell bezsedni, bizonyos időtartam alatt. Erősiti, ellenállóvá teszi az immunrendszerét. Meg kéne kérdezned a dokit. Egy ismerősöm, sok betegség után homeopatához vitte, aki hosszas vizsgálatok, kérdőivek után megtalálta az alkati szerét és azóta azt szedi és nem lesz beteg, tök régóta nem beteg a kissrác.
Szóval van még számos út amin léphetsz. Gyógyuljatok!!!!

Kimike! Ti is estek egyikből a másikba-bölcsi?Gyógymanóknak nyiss Te is ablakot!!!!

Dani nem beteg? Oriandy!!!???

Pil! Ami hogy szopizott? miért irtad ezt?
Ami most nem kér cicit? Blanira rájött és vasárnap ő is szopizott és spricelnem kellett a szájába a tejet. Kicsit visszaregreált a drágám. Ilyenkor mindig nyunyuzom is hetekig többet, jobban, mert vannak ilyen időszakai, biztosan nehéz lehet majd 6 év egykeség után tesóval.
Beni a sárgaság és a fáradtság miatt eleinte óránként, majd 2 óránként éhes lett, viszont volt, hogy 5órára bealudt. Én csak ciciztettem, semmi tea, stb. Belejött, aztán majd 3 óránként lett éhes.
De először vagy 40 percig szopizott. Húúú, de nehéz az eleje, egybe érnek a napok.Kitartás!!!!

Gab! Megint? Gyógyuljatok ti is!!!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya, nagyon köszi, ablakok tárva-nyitva. :lol:

Viera, hogy vagytok? Jelentkezz!

Gabella, szegény Mesi. :( Majd írj mit mondott a doki!

Benianya, Milán is anyaragacs. Mondja, hogy ölbe. És bújik. Nem csak most, hogy beteg, amúgy is. Szerintem ez megint valamiféle szeparációs izé lehet.

Nancsa, a történetről eszembe jutott, hogy nemrég éjszakás volt a férjem. Reggel aludt, mondom Milánnak, hogy csendbe legyél, mert apa alszik. Erre odabújik az apjához, és közvetlen közelről a fülébe ordít, hogy "apa alsik, cenbeeeee. " Hát én akkorát röhögtem, na a férjem nem volt ennyire vidám. :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Jaj! Mesi nagyon vackul néz ki még mindig. De a kedve jó. Aktil duót kapott, mert nagyon piros a torka, és folyamatosan folyik az orra meg a könnye.

Lackó vitaminra meg ipekakuánára van ítélve, ő tényleg nem vészes. Ha hétfőig nem romlik, mehet oviba.

Ez a bronco izé drága dolog? Hallottam már én is róla. Viszont néha úgy érzem, már kár beléjük a sok vitamin meg akármi, mert úgyis letaknyosodnak.

Jaj, csajok, én most kicsit kész vagyok. Apánk mondja, hogy nem elég, hogy szombaton szolgálatban lesz, ami ugye ottalvós, hanem március 5-től 28-ig Pesten lesz angol vizsga előkészítőn. Hót hülyeség, napi 4 óra miatt... Hétfőn elmegy, pénteken jön... 3 és fél hét! Mióta megvan Mesi, nem is nagyon volt távol. Vagyis egyszer már volt pesti buli, de csak néhány nap volt, nem egy hónap! Jaaaaaaaaaaaaj!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kimike! Ez az apa alsik történet nagyon jóóóóóóóóóóó! Azóta gondolom, apa is nevet rajta! :wink:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Bocsika csajok, eltűntünk...

Na nem önszántunkból :twisted:

Most sem olvastam vissza, majd pótolom, épp csak Pil fotóján akadt meg a szemem: nagyon szépek vagytok, gyönyörűek a gyerekeid, gratulálok!

Rólunk: jelentem, hogy dögrováson vagyunk....

Bálinttal szombaton ügyelet, mert köhögött, reméltem még idejében elkapjuk, amit kell....nem sikerült. Gyakorlatilag szombat éjjeltől tegnap estig nem bírtam a lázát 38 alá szorítani, iszonyúan köhög, állandóan felköhögi magát, szakadozik fel, és persze megijed, nem érti, meg gondolom fáj is. Hétfőn visszavittem doktornénihez, az eddig javasolt Acc és Nurofen/avagy Panadol mellé megkaptuk az ospamoxot, tök gyulladt a torka, a gyulladás elérte a gégefőt és a hangszalakat is....Tegnap fél négy óta fent voltunk.

Ja, nekem arcüreg-gyulladásom van....... :? :shock:

A férjem tegnap reggel 3 napra Németországba utazott, így most a szüleim abajgatnak/tutujgatnak/babusgatnak minket....

Én mára egész jól vagyok (elvégre érjen már valamit az 5 darabos 3000 Ft-os gyógyszer :twisted: ), végre 4 nap után már nem fáj a torkom és tudok enni, inni, beszélni.

Bálint szerencsére éjjel 5ig aludt, csak akkor ébredt meg, hála láztalan, és már nem sír minden köhögés után. Viszont tegnap este a 3 deci vacsiját sugárban hányta ki, gondolom a sok torkán lefolyó cucc miatt. Sajna pont a gyógyszert vette volna be, mikor jött ki minden, így ma már semmit nem akart bevenni (holott "híresek voltunk arról, hogy kiskanálból mindent....), aztán csak sikerült vele "üzletet" kötnöm :wink: : ha beszi a gyógyszert, nézheti a Thomas a gőzmozdonyt. Elég cumis lett, dehát jön a foga is. Enni nagyon nem akar, tegnap tulajdonképp üres hassal feküdt le, reggelire 160 kakaó, ebéd kb. 7-8 kiskanál főzelék. De legalább iszik.

Mivel lázatalan, doktornéni leengedett minket egy kis sétára. Ez a szép idő csak jót tehet nekünk!

Bálint tök jól elvan anyuékkal: végre van kit húzkodni ide-oda. Persze ha valami nyomora van, akkor egyből aja-aja.

Ígérem, amint jobban leszünk, visszaolvasok mindent!

Remélem Ti jobban vagytok, élvezzétek ezt a csodás időt!

Pussz

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Gabi, dehogy! Apa azóta retteg mikor ismétlődik meg a szitu. :lol:

Vicky, látom ti sem maradtatok ki a szórásból. :( Jobbulást!
Vendég
 


A kismamaújságban van egy hozzászólásom! :wink:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Csajok! S.O.S. segítség kéne! Mit csináljak Mesivel, hogy legalább addig elálljon az orrfolyása, amíg elalszik? Most a levegőn se jobb a helyzet, már esik-bukik, de nem tud elaludni, mert folyton csurog az orra! :cry: :cry: :cry:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Vicky! Sajnálom, hogy ti is beleestetek!
Ráadásul apa nélkül, az arcüreg meg durva lehet, nem eshet túl jól a hajolgatás. :shock:
Gyógymanók mennek!!!!!

Gab! Mit szóltál hozzá? Nem járatom már a kismamát.
Fenistil?
Hát lehet hogy durva, de én amikor ennyire folyósan taknyos voltam puha sminklemosó vattapamaccsal dugtam be az orrom, hogy ne csikizzen a folyás, úgy is a számon vettem a levegőt. Ezt Blani is szokta magának, de nem tudom Meske nem túl kicsi-e még hozzá.

Annyira jóó idő van, napoztam mig Beni aludt!
Megyünk a suliba , onnan meg balettra, a téren meg megfuttatom ezt az energiabombát. :wink:

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya! Cumiellenesség ügyben szóltam hozzá, bár inkább az ujjszopás ellenesség oldaláról. Mert nekem azért áll el úgy a fogsorom... Gondolom, láttátok... Szóval inkább cumi, ez a lényeg. De amúgy meg útálom, csak végszükségben van cumi, hátha most hogy nem kap máshogy levegőt Mesi, alváshoz se kell majd neki...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?