Új privát üzeneted érkezett!

Mzx,
nem semmi, hogy a pici Laura már így nyúl azért a repülőért. Ezt majd én is kipróbálom Dórival. :)

Melinda

Kép
melinda80

Pati - :lol:
Lusie - Pati nagyon jól tudja, hogy kell ön-méhszájvizsgálatot csinálni, kérdezd őt :lol: Ha semmi egyéb, akkor ha nincs rettenetesen messze a kórház, én inkább otthon maradnék, mnithogy túl sokáig benn kelljen lennem...

Mommy - gyönyörű Jo, még-még-még képet! És ez természetesen mindenkire vonatkozik, Laurára különösen, de vele amúgy is elfogult vagyok... vele együtt kellett volna Andrisnak is kijönni és már repülúkért nyulkálni - HALLOD, FIAM??? Tudjátok, mi után nyulkál ő itt benn... na mindegy... Ja, amúgy néha kitalálja, hogy a hugyhólyagomat tök jól lehet nyugilabdának használni és akkor azt gyurogatja percekig, én meg csillagokat látok. Nektek nem csinálnak hasonlokat?

Mni, köszi a táblázatot is, meg gyönyörűek a pocakfotók, csináljatok mééééég!!!!

Kiszazsu, azta, nem semmi!!!!!!! Jól belehúztatok a végére!!!!!!!

Tuti, hogy kihagytam valakit, de akkor bocs, nem semmi volt ez a termés!!!

Ja, Jim, lököttként szeretünk, ne is változz meg.

Azért olyan jó ám olvasni, hogy mindenki sárkányosodik, nem csak én!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Niki, szuperek a képek!
És köszike a receptet. Majd beszerzek kuglófsütőt és kipróbálom. De a fahéjat mindenesetre úgy megkívántam, hogy sütöttem fahéjas csigát. Csak az a baj, hogy túl-túl-kívántam, és nem bírtam kivárni, míg rendesen megkel, így kis laposak lettek. :shock: :? De így is bevágtam fél tepsivel :oops: , most meg alig kapok levegőt. :lol:
Tényleg, én is akartam már kérdezni, hogy Feri már nem is olvas minket?

Lusie, úgy látom, neked is kell a drukk! ++++++++++++++++

Asszem a vér az agyamból teljesen a gyomromba költözött. :oops: :oops: :oops:
Semmi értelmes nem jut eszembe!

Jó éjszakát minden babának (kint és bent) és minden mamának!
Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

nem vagyok nagyon mostoha ám.... csak végre meggyógyultam és van energiám. Gondolhatjátok egy hetes lemaradás a mosásban, a mosogatásban. No meg végre főzőcskézni is volt erőm. ÉS sütöttem is végre. :) Első süti az új lakásban.

Látom voltak itt nagy izgulások, igazából napközben ide-ide néztem és izgultam is rendesen mindenkivel....

Pepike, pihipihi és drukkdrukk. Örülök, hogy nem kellett az ügyeletesnél sem a méregdrága kórházba szülnöd. Tudja a kiscsaj hogy most még nem jött el az ideje ;)

Judit18, köszönjük a hireket Fanettáról, megy a drukkdrukk neki is. Meg persze neked is, bár ezek szerint van még egy kis időd ;)

Melinda, én azt hittem, hogy 36dik hét után már mindenki felkészül lelkiekben hogy bármikor szülhet. :) De még ezek szerint van egy heted :)

Mni, nagyon szépek a képek! Énisénisénis akarok ilyet! ;)
Ésmár én is gondolkodtam,hogy Feri vajon miért nem ir mostanában ide. pedig jó lenne tudni egy kispapa mit érez igy pár nappal az apaság előtt.... ;)
De Te is tolmácsolhatod, hogy szerinted mit érez ő?

Dany, olyan édes a ki Joseph, jójó tudom, már biztos uncsi ezt olvasni, de akkor is.... nem ér, én itt fogok minden kiskölyökre irigykedni, mire az én Maszatom megszületik.... :roll:

Eszterxx elhiszem én hogy inkább a hegyekbe vágysz mint a JA lakótelepre... :roll: de ha emlékeim nem csalnak pl a Gellérthegyen jó sok lépcső van, ha gondolod ;)

Pati, gondolom nem nyugtat meg, de 10 napja én is kaptam hüvelybe felrakó bigyot, de sokkal viccesebbet mint egy kúpot. kenőcsöt, amihez adtak "fellövő" készüléket :P namármost az jó hosszú volt és mondták, hogy amilyen mélyre csak lehet :shock: akkor én télleg féltem, hogy megbirizgálom a kis porontyot odabent. No ráadásul nekem még korai is lett volna 10 napja is az inditatás...

Gratula Nikolnak a kissráchoz és legyen benne soksok öröme!! :lol: és sok tejcsije is legyen nekije :)

Pumperka, örülök, hogy jól sikerült a színház :) kicst elszomorodtam és elszégyeltem magam, mert mi jó rég voltunk utoljára és most egy darabig nem is megyünk majd.... :(

jaj, szegény Bosek.... de legalább jövő héten anyuka lesz :) remélem minden rendben lesz vele :) drukkdrukk

Monácska, nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!! Sőt, minden rendben lesz, Nóribaba makk egészségesen fog születni, de csak hetek múlva. Rád elsőnek vár a nagy nap! Szval no para :)

Zsuuu, jól megnőtt a pocid ;) azon morfondirozom, hogy nekem vajon ennél kisebb van-e de én nem tudom eldönteni. kéne egy fotót csinálnom... már aktuális lenne... az elmúlt 2-3 hétben nem is csináltam :oops: na, majd holnap, vakuval nem a legizgibb...

Jim, ezek szerint meggyógyultál? ezt örömmel hallom. A hisztid meg teljesen jogos volt, én is bőgtem volna a helyedben. viszont veled örülünk a pelenkázótáskának :)

Csujzi, remélem fincsi volt vacsi, tök jó fejek a párod haverjai!!!

Mzx, ez a repülős dolog télleg hihetetlen. Én azt gondoltam volna, hogy hetekbe tellik, mig ennyire rákoncentrál valamire, és még érte is nyúl!!! Hihetetlen!!!! gratula!

Lusie.... sokat gondolok Rád!!! (tudod, ha otthon lennék, én is Járányinál szülnék. nem féltelek, szerintem a legjobb kezekben leszel. ) Szval minden rendben lesz! Adj hirt, mi történt az éjszaka és holnap is jelentkezz!!! :)

na elteszem magam holnapra, ma azért csak nem bírtam ki és kipakoltam 3 dobozt :) nemis, 4et! :lol: a többibe viszont már könyvek vannak ahoz könyvespolc is kell, no türelem...

Kép

Kép
kolyok28

ja majd elfelejtettem:
Beuska köszi a videót könnyesre nevettem magam :lol: :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok, kedves Hölgyek, Leányok…!
(Majdnem kimondtam, ugye nincsenek köztetek néha sem boszorkányok?)

Szóval Fanetta, ki feleségem, (és ő tényleg nem a vereségem…) tegnap, ami nem ma, megörvendeztette a világot 9:40-kor László Nimród kisherceggel.

Beszámolok Nektek most némi képpel, (este van, de nincs még éjjel??) és mindenkit nyugtatok, bírjátok ki egészséggel…

Mert a várakozás, és a várandóság meghozza gyümölcsét, mint Fanninak a kisöccsét!

Üdv.: N.L.

Ui.: olvasgattam, s láttam, kérdezgetitek Anetta sms-számait: 20/3323932
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
fanetta

Éjszakai-virrasztós műszak!

És mit látok! BABÁT!!! :lol: :lol: :lol:
Fanetta, nagyon édi a kissrác és az az arckifejezés!!! Zabálnivaló!!!

Kedves "Fanetta férje" N.L. (Laci? :oops: ), köszönjük szépen a képeket!

Hát, én fél 2 óta fenn vagyok, Alexa azóta forgolódik, nyöszörög :( ... aztán 3-kor hányt egy kicsit :cry: ... utána egy óra alvás...megint hányás :cry: ... most megint elaludt, de én még nem merek... gondoltam belesek ide.

Remélem csak elrontotta a gyomrát (bár semmi olyat nem evett, amire gyanakodnék). Nem szeretném, ha megint beteg lenne.

Kép
Vendég

Sziasztok!

Fanetta!
Gyönyörűek vagytok! :D
Kedves Fanettaférj, köszönjük a fotókat! :D

Zsu!
Te sem alszol? :?
Én sem.Én három óta. akkor arra ébredtem, hogy megfulladok. Halálfélelemmel keltem. Olyan hirtelen mozdulattal, hogy a párom is felébredt!
Azóta nincs alvás. Az orrom próbálom kidugítani, de nem sok eséllyel. Totál kiszáradt, fáj és mégis dugult és fáj a torkom és nem kapok elég levegőt. Nem érzek most semmilyen szagot. :roll:
Totál kivagyok. Mára sok program volt betervezve (de felét kihagyom). Egyszerűen nincs erőm, úgy érzem. :?

Kislányodnak gyógyulást/jobbulást kívánok!

Kölyök!
Örülök, hogy te kilábaltál ebből az állapotból. Én úgy érzem, hogy napról napra zuhanok bele egy megfoghatatlan betegségbe!
Döbbetes. Elmúlik az influenza járvány és én most kínlódok vele! :( Vagyis ez nem influenza, csak valami sz.r állapot!

Csak már nem megy miatta az alvás. Rettenetes! :( :cry:

Ami nem öl meg, az megerősít!
Ezzel vigasztalom magam. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Fanetta, és Fanettaférj! :) Nagy-nagy gratuláció, nagyon édes, és nagyon fiús! A keze is milyen nagy Laurájéhoz képest! :D Drukkolunk nagyon, hogy minden rendben legyen veletek!

Zsuzsi, remélem jobban van Alexa!

Aranykavics, C-vitamin, meleg mézes tea, homeos bogyó? Hátha segítene valami...

Csajok, most hogy végigolvastam a repülős beszámolómat, remélem nem úgy jött le, hogy "Bibiiiii, az én gyerekem sokkal ügyesebb, mint a Tiéd" :shock: :oops: :D ! Főleg, hogy még bent növesztik a popójukat a többiek :D , amit nagyon jól tesznek, soha olyan jó dolguk nem lesz ezután, mint ami bent van! :wink:

Egyébként meg szerintem teljesen mindegy, hogy melyik gyerek mikor kezd el ezt vagy azt csinálni. Erik pl. mindent nagyon későn kezdett el csinálni, még gyógytornászhoz is vittük, hogy lehet, hogy valami baja van, a kúszás után nála rögtön a felállás jött, és csak egy hónapra rá kezdett négykézláb mászni, stb. Aztán mostanra mindenben nagyon ügyes, okos, szép, és egyébként is tökéletes :lol: , bár apukája fájlalja, hogy oldalt még most sem nő a haja (másfél évesen még szinte teljesen kopasz volt ) :roll: . Krisznek szép, dús szőke haja volt, úgy nézett ki, mint aki egy gomba kalapját hordja a fején, úgyhogy most nagyon drukkol, hogy legalább Laura kapjon egy kicsit több hajat. :D (Én meg azért drukkoltam, hogy ne az apja orrát örökölje, mert egy lányon az az orr a plasztikai sebészek álma lett volna... :wink: )

Kép

Kép
mzx

Fanetta :D :D :D :D :D
azok a lábikók :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sajnos a méhszájamon kívül a vérnyomim is bebetonozta magát... :( :( bár a fehérje megy le de a nyomika 130-140/80-100 körül- továbbra is. Ódákat könyörgöm a fiamnak, hogy induljon kifelé.
NEM ÉS NEM akarok kórházba menni!!!!!! Csak a cirkusz menne hogy mikor mit írok alá, amire saját felelősségre nem tartok igényt (pl gyógyszerre...Boseket is KO-ra kiütötték vele).... :oops: bakkamegabéka :evil: na erre mondják, hogy az orvos a legrosszabb beteg... hátha még féllábbal természetgyógyász is :roll:
Attól parázom, hogy csütörtökön a ctg után kiderül a törpösség, hogy még mindig magas és nem mentem kórházba, mert ott mindig mérnek, ráadásul a doktornő írta fel a gyógyit- amit cseszek beszedni... MI A FRANCOT MONDOK????? Addig majd kiötlök még valamit csak most kicsit ledobtam a láncot.
Szerencse a bajban, hogy mától TÉNYLEG semmi dolgom, se itthon, se máshol (értsd: halálra unhatom magamat a szülésig :roll: ), tudok pihenni. Tudok, ja. Csak alkalmatlan vagyok rá..... :roll:

Feri, drága, verset kérek Mi is az áldott pihenés címmel. Hiányzol!!

:? :? :? :?

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Sziasztok!

Kölyök,
belelendültél ám a pakolásba, rendezkedésbe, jó munkát. :) Azért óvatosan!

Zsu,
hogy van Alexa?

Fanetta és párja,
köszönjük a képeket, nagyon aranyos a kis Nimród! :) Édik azok a kis tappancsok! :)

Aranykavics,
jobbulást!!!

Mzx,
szerintem itt senki se úgy értelmezte a repülős beszámolódat, mintha dicsekednél vele. Inkább egy meglepett és büszke anyuka szólt belőled. Én személy szerint örülök, hogy leírod a tapasztalataidat! :)

Melinda

Kép
melinda80

Pati,
próbálj azért pihizni, hátha jót teszel a vérnyomidnak vele! Drukkolok!!!

Melinda

Kép
melinda80

Jó reggelt!

Fanetta férj!
Köszönjük a tündéri képecskéket. Remélem minél előbb hazajöhetnek hozzátok!

Zsu!
Alexa jobban lett reggelre?

Pati!
Nomármost mi ketten ötöljünk már ki valamit a vérnyomásos sztorira. :wink:
Gyogyi nélkül a legmagasabb mért értékem itthon!!!! 130/90. Na én bepróbálkoztam a gyogyival,, én is félvén a doki haragjától, ill. hogy rosszul mérem esetleg. Fél szem gyógyszer levitte 100/70, 110/80 körülire. Ez úgy gyógyszer után egy órával mérve. Ezzel már nem is éreztem jól magam. Pár óra múlva beáll 120/75,80-ra. Na ezért szerinted érdemes mérgeznem magam???? Szinte biztos vagyok, hogy azt a 160/110-et a kórház, az első nst drukkja hozta ki belőlem, plusz már nagyon éhes voltam, mert addig nem is ettem semmit aznap.
Pihenni nem nagyon van kedvem, aznap amikor meg újra kórházba megyek, úgyis csak rohanás lesz reggel, szóval oda se a pihent állapotomba kerülök... :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Mi történt, itt a jó idő és senki nem szült még ma???????????????????????????? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁh, ez a reggel sem úgy indul, ahogy kéne :lol:

Fanettaférj, nagyon köszönjük a képeket, Nimródra is büszkék vagyunk!!!!!!! Kérdésedre a válasz: vagyunk itt jó páran boszorkák és ez még a legfinomabb kifejezés...

Vérnyomásosok: nem mondjátok, hogy a 130-ra kellene gyógyszert bevenni? De az csak 10-vel több, mint a normális, na nehogy már......... én szimplán bevallanám a dokinak, hogy otthon is mértem, ott nem volt kiugróan magas, igy nem szedtem. Felnőtt emberek vagyunk, mit tud csinálni? Megszid? Ééééés? A mi gyerekünkről van szó odabenn... jó, a 160-nál paráznék rendesen, de amig azt nem érzem, hogy baj van, én tuti nem szednék be ilyeneket.

Mzx: neked is túl sok időd van, úgy tűnik :lol: ... rajtad kivül senki nem gondolta úgy, ahogy te leirod, mindannyian meglepődve olvastuk, irgykedtünk, mint mindig és szerintem többen feljegyeztük kis papirkánkra, hogy mi mindent kell kipróbálni a gyereken, ha végre méltóztatik megnézni a napsütést idekintről is...

Pati, megnézem én azt, amikor te pihensz! Én próbáltam, egy nap után mentem a saját idegeimre (másokéra csak azért nem, mert egyedül voltam itthon...), nekem a pihenés az aktiv pihenés. Nem birok egész nap semmit tenni itthon, de irigylem nagyon azokat, akik tudnak örülni ennek a pár, tényleg felhőtlen napnak. Én őszintén nem. Én türelmetlen vagyok, hisztis, történjen már valami!!!!!!!

Na, megyek, készülődök, beugrom a kórházba egy jó kis ctg-re, aztán úgy gondoltam, hogy ma kimegyek a Margit Szigetre, az legalább vizszintes és ott sétálgatok. Mint a nyugdijas nénik!

Kölyök, köszi a tippet, a Gellért hegy jó ötlet, apát elviszem oda este sétálni... aztán jaj, véletlen jönnek a lépcsők, de akkor már menjünk fel :lol: (mégse abból legyen a sajtóhir, hogy a Gellért hegyen, a bokrok közt egyedül szülte meg gyermekét... amikor segiteni akartak, akkor elkezdett mindenkivel orditozni, hogy hagyják magára, épp ezért nem megy a túlzsúfolt kórházba :lol: )

Na jó, megyek, mert magamnak is kezdek sok lenni!

Kép

KépKép
eszterxx

Jó reggelt Mindenkinek!

Senki nem tud aludni? Én mondtam este Ferinek, hogy hurrá majd nézem éjszaka az Oscart, ha nem tudok aludni, de pont ma fel sem ébredtem. :)

Fanetta, nagyon aranyos a kis László Nimród, milyen picike a lába... :) És Te milyen hihetetlenül vidám vagy a képeken! :)
Kiszazsu, szerintem egy sima tepsiben is meg lehet sütni és valami vaníliás krémmel megtölteni... nem biztos, hogy kell hozzá kuglófforma. Jobban van már Alexa?
Kölyök, nem kell egy nap alatt behozni az egy heti lemaradást! Csak szépen lassan... :)
Aranykavics, jobbulást Neked! Te aki mindenkinek adod a jótanácsokat, pont magadat nem tudod meggyógyítani? :wink:
Lusie, már Te is nagyon türelmetlen vagy... :lol: ha valami van értesíts minket! :)
Mommy, annyira édes a picifiú! :) Ez a ruha nagyon csini! :)

Köszi a képdicséreteket! :) Ferinek, mondtam, hogy nagyon hiányoljátok, olvasni szokott mindent... szerintem, ha én kórházban leszek tuti fog írni és majd hozza nekem a híreket! :)

KépKép
KépKép
mni

Hali csajok!!!

Látom, mindenkire ráfér egy nagy drukk!!!!!!!!!!!!!!!!

Én meg már hetek óta lógok egy pocifotóval, szóval itt egy ilyen volt és lett kombináció (12 hetes és 38 hetesen)
Kép

Mi most indulunk kicsit kirándulni :D :D
tessék egy kicsit kimenni a napsütésbe, hátha jókedvre derít (engem biztosan)!!!
szép napot nektek!!
Manna

KépKép
kmanna

Tisztázandó:
sajnos a stabilan 145/100 terhesekben már kórházi beutalót jelent.
Nálam 150/100 a határ, akkor azonnal bemegyek és igába hajtom a fejemet. Ha imígyen törtnne, kéretik a sétáitokat a Szent Imre (nem a főherceg, hanem az eü intézmény, ex "Tétényi") felé tenni, különben súlyosbító tényező lesz az elvonási rohamom. De imígyen nem fog történni.

De!!!! Pumperka, Ügynöknő: NEM 160 a határ, akkor már nagy baj van. Sajnos a baba életét is veszélyeztetheti a dolog, ezzel nem lehet szórakozni. Még nekem sem.
De abban viszont egyetértek, hogy 130 körül ippegcsak fölötte táncikál az érték.

SAjna nekem stabilan 117-120/ 75-80 volt eddig, ha ebből indulunk ki, bizony kórosan magas a mostani.

Hülye picsa vagyok, na.
A 150-es határt tűztem ki, akkor bemegyek, vita nélkül.

Valaki bűvölje ki belőlem sürgősbe ezt a gyerekeeeeeet!!!!!!

Kép
Kép

mpatr

Jók ezek az összehasonlító képek! Kmanna, hatalmas a pocid, de Neked sincs már sok hátra. :)
Jó kirándulást Nektek és Eszterxx-nek is! Mi ma CTG-re, UH-ra és aneszteshez kirándulunk. :) Ja, és Feri azt álmodta, hogy már ma megszületik Lilla... remélem nem tartanak ma bent... :o

KépKép
KépKép
mni

Pati,

Apáva beszéltél már, állitolag ők "behatóan" tudnak segiteni!!!

Amúgy ahogy dobsz sms-t, már indulok is a tétényibe, szerintem én még úgysem szülök a héten....

Kép

KépKép
eszterxx

Ügynöknő és Kvaszéva, egy lájtos sétát nyomathatnánk együtt is, ha van kedvetek. De csak 1-2 nap múlva, mert egyelőre nem merek kocsiba ülni... :?

Apával nemcsak beszéltem, de most még mindig jön az a vakolatos truttyó, nem akarom, hogy beleragadjon szegényke :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: úgyhogy ez a variáns még 1-2 napig kilőve... :oops: :oops: szerintem bábakoktél még korai, marad a könyörgés: édeskisfiamlégyszíveshogyazanyádúristenit.......
meg ilyenek :roll:

Másik topikba belestem, a toxémiások, akiknek meg kellett végül indítani a szülést, kivétel nélkül 160-as felső értékekkel voltak és vizesedtek.
Nekem 10 kiló jött fel eddig és semmi vizesedés.

Mindenesetre a sószegény (mentes) diétával maximálisan egyetértek.

Kép
Kép

mpatr

Én vizesedem helyetted is, úgyhogy ketten együtt már mérgező elegyet alkotunk :lol: !

Olyan hülye vagy, Pati, én pedig vizuális tipus vagyok... Norton befalazva, apa beleragadva és igy visz hármotokat a mentő a Tétényibe :lol: !!!

Sétába én is benne vagyok, bárhol, bármikor... szerdán szülésfelkészitőnk van Évával, délután 3-tól, de csütörtök nekem pl. tökéletes.

A héten már csak fodrász, kozmetikushoz kell eljutnom, de közben végig azon gondolkodom, hogy mi van akkor, ha csak 12-én jön ki, akkor nem is ér az egész semmit... na, majd ezt még megálmodom...

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

Velem minden ok, de a szivárgás ( ami szerintem az ) még mindig tart.

Úgy látom a fiúcskák lustulnak, ANDRIS ÉS NORTON TESSÉK kijönni olyan szép az idő!!!!!:wink:

Fanetta!!Nagyon édi a baba!!

Mni!

Szuperek a képek szerintem kéne egy fotós vállalkozást indítanotok sokan fizetnének ilyen képekért!!!!!!

Most megyek mert írnom kell a szakdogám tovább hátha Alízka még is úgy dönt hogy kijön, jó lenne előtte leadni!

pussz Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Szép napot!

Végre végigaludtam az éjszakát!!! :D Én is nézni akartam az Oscart. :? :wink:

Most pedig már pörgök reggel 7 óta, mert ma jönnek haza az Anyumék Angliából, gondoltam összedobok nekik némi ebédet. Töltött krumpli lesz. Már csak annyi van hátra, hogy meg kell sütni, de azzal még bőven ráérek.

Fanetta férje! Köszönjük a képeket! Nagyon édes a törpi és Fanetta sem tűnik túl megviseltnek. Várjuk vissza a beszámolóval!

Eddig úgy voltam, hogy csak ámuldozva olvastam a vizesedésről szóló beszámolókat, erre most két nap alatt 3! kg vizet szedtem magamra. :evil: :evil: A bokám elefántéra hasonlít, a gyűrűim fel sem jönnek egyik kezemre sem. :( :shock: Na f.sza. A vérnyomim teljesen rendben, fehérjét, majd este néznek a vizeletben a dokinál. Remélem, nem találnak!

Eszterxx! Te még akarsz menni szülésfelkészítőre? Ettől a héttől újra kezdődik elölről. Felőlem mehetünk, időmbe belefér. :wink: :lol:

Pati! Aha, Te meg a pihenés!? Ne röhögtess! :)
Naná! Menjünk sétálni! Még kedden és szerdán lesz ilyen szép idő. Ne hagyjuk ki! 8)

Évi

KépKép
kvaszeva

Titeket receptre kéne felírni búbánat ellen :lol:

felkelek, kómásan, éhesen, -megjegyzem még mindig korog a gyomrom.... - és rögtön szembetalálom magam Fanetta mosolygó arcával, gyönyörűséges babájával, és mint kiderült fantasztikus férjével :) köszönjük a képeket és a jelentkezést, :)

Zsuuu, jobbulást a kis Alexának!!! Szegény, gyerkőcöknél olyan nehéz nézni a betegséget... :( +++++ gyógyuljon meg mihamarabb!!!

Aranykavics, teljesen megértelek, amikor csütörtökön arra ébredtem, hogy kiköpöm a tüdőm, pénteken már hasizom lázam volt tőle, én is megijedtem rendesen. még van egy kis utóköhögésem...
Szval meg a drukk Neked is +++++++!!!!! nem vagyok nagy orvos és gyógyszerrajongó, de irány egy patika, hátha tudnak adni valami gyógynövényes csodaszert Neked is!!! Levegőre márpedig szükséged van!!!

Mzx, ne kezd Te is itt a butaságokat :) Eszünkbe sem jutott semmi olyan. Az természetes,hogy irigykedünk, főleg a türelmetlen márciuselejiek (de szenya vagyok, majd mutogathattok március közepén, hogy nesze Neked türelmetlen.... :P ), szval a március elejiek akik már nem férnek meg egy bőrben az utóddal, hiszen elnézve Laurát olyan aranyos ;) De nyugi, lesz nekünk is szép babánk :lol: a mi szemeinknek még szebb lesz, mint Laura :lol:
Amúgy én is kiváncsi vagyok Maszat hajára, :) férjuramnak és nekem is egész jó hajzatunk van úgy általában :lol: De Krisz szőke hajkoronájára kiváncsi lennék :D

Pati, nem tudom a vérnyomi ellen nincs valami hoemo bigyo? Én nem értek hozzá (és jöhetnek a kövek.... ) nem hiszek benne, de Te ha jól rémlik igen. csak van valami...
azt hogy nem fogsz tudni pihenni, sejtettem, mondhatnám, hogy kezd el kötögetni :P de a séta tényleg jó ötlet. Látogasd meg Ügynöknőt, de szigorúan a liftet mellőzve :P (remélem Eszterxx legalább a 7diken deinkább a 10diken laksz :P )
A szülésznő koktélját mért nem kezded még el? vagy ez buta kérdés,még nem szabad?

Pumperka, Neked is megy a drukkdrukk hogy menjen lejjebb az a fránya vérnyomi!!!!

Eszterxx, elképzeltem, ahogy a Gellérhegy egy bokrában szülsz.... :lol: azért is volt irónikus, mert én anno majdnem ott vesztettem el... :oops: na nem a kulcsom :roll:
szval örülök, hogy tetszik az ötlet, remélem hatásos is lesz :)

Niki, örülök, hogy végre jól aludtál :) kellenek az átaludt éjszakák - mondom én akinek alig lehet panasza az éjszakákra. én nem tudom mi az az éjszakai pisilés :P Majd várjuk a mai kirándulásotok eredményeit :)

Pepike, sok ihletet a szakdoli iráshoz. Tényleg sikerült soksok rajzot összeszedned?

na megyek, ez a poci még mindig korog... szerencsére tegnap sütöttem, és még van belőle :P nyamnyam

Kmanna, jól megnőtt a pocakod :) igazad van, olyan szép idő van (itt is :P ) menjetek,kirándulni :)

Kép

Kép
kolyok28

Evi, közben megelőztél, látom Te is jót aludtál :)
ez az oscaréjszaka, valami lehetett a levegőben... :P

Kép

Kép
kolyok28

Kmanna, gyönyörű a pocid!
Fanettaférj!!!! Csodaszép fanetta és a kis Nimi!!! Gondolom, már alig várod, hogy otthon lehessenek :wink:

kolyok, nagyjából meggyógyultam, már nem köpök véreset, csak sárgás-zöldet, fúúúúúúúúúúj.

jól felhúztam magam a kórházban ma, minek adnak ctg-re időpontot, ha várni kell....a labor az még elment,(de senki nem adta volna át a helyét, mikor félájultan kivánszorogtam :x ). A bébim a ctg-én aludt, úgy kaptam a vége felé vmi ébresztőkészüléket, na attól beindult. Aztán 5 perc múlva lekapcsoltak. Majd ámentem a szájsebészetre a fogam miatt, ott is ült 15 ember, egyik sem állt volna fel! Fele halálközeli banya és tata volt, úgyhogy én arra fogok szavazni, hogy legyen 5000 a vizitdíj és mindenki maradjon otthon a valagán!!! Egyik ember sem állt volna fel és amikor be akartam kopogni, hogy időpontot kérjek, még pampogtak is a vén hülyék. Úgyhogy elmentem durrogva, marad a fogam olyannak, amilyen. :evil: Tényleg, szájsebészet nincs magán-úton?

mni, nagyon klassz képeket csinált Feri rólad! Gondolkodtam, hogy elmegyek majd én is a régi bevált fotósomhoz, csak nem nagyon ér rá, amikro meg igen, akkor általában nekem nem jó :? Ti nem vállalnátok el? Nem akarok sok képet, de azért jó lenne 1-2 profi fotó, Robi a legbénább, legelőnytelenebb képeket készíti rólam.....

pepike, szorítok neked nagyon.

Tand, Kikó, Márti, Pété: hol vagytok????
Vendég

jó reggelt!

Fanetta, kedves Fanetta férje, Nimród nagyon tündér, biztos minden rendben lesz!!

egyébként Fanetta akkor is nagyon vidám volt a körülmények ellenére amikor találkoztunk, és el is felejtettem írni, hogy sikerült a gátvédelem neki, szóval nyugisan ücsörgött kint a széken

Luise!! mihír???

Melinda, tegnap nekem is fájt amikor az ügyeletes orvos megvizsgált, de ahogy írtam nem is volt szimpi biztos nem figyelt oda rendeen

Aranykavics, Pati, jobbulást!! csak javulhat a vérnyomás is, nem?
úgy rápörgettetek a témára, hogy most meg mértem és 130/80 pedig mindig alacsonyabb szokott lenni

Niki, tényleg szépek a képek, én is gondolkoztam, hogy csináltatok ilyesmit mielőtt még eltorzult a fejem... most már hagyom asszem

írj, hogy mi volt a kórházban, hacsak ott nem tartanak!
ha otttartanak akkor smst!

ja én tegnap este megcsináltam a kuglófot és finom lett. 90%ban kijött a formából :) ugyan valamiért 4 tojás helyett 6ot tettem bele és cukrot pedig az utolsó percben, mert elfelejtettem, de fincsi. 60 percig sütöttem

Dany, akartam kérdezni, mert Joseph az egyik képen be volt tekerve takaróba - hogy szeret így aludni? mert a Suttogó című könyvben azt írják, hogy ez a tuti, és, hogy Amerikában ezt a "bebugyolálást" tanítják is a kórházban

én még mindig nem vagyok olyan jól, a fene sem érti mi van. éjjel sokszor fájt odalent, és ahányszor megfordultam Eszter olyan hisztit csapott, hogy azt hittem hasirányban fog kijönni... aztán reggel meg egy orrfújástól percekig szurkált lent valami.
lehet, hogy ma kihagyom a jógát inkább pihengetek

most az Oscar átadót nézem. nálam ez már hagyomány, fent szoktam maradni, de most nincs PRO7ünk ahol eredetiben adják (a magyar RTLen képtelen vagyok nézni, mert úgy fordítanak, hogy csak a lényeget nem és a poénokat pláne nem képesek) szóval édes papám felvette nekem és reggel el is hozta. meg így sokkal, lehet tekerni a reklámokat...

KépKép
judit18

mzx: nem semmi a kis Laura! Igen, általában a lányok ügyesebbek, azt mondják. Nálunk Milán inkább minden későn csinált. Volt olyan vele egyidős kiscsaj, aki már 10 hónaposan ment, Miló meg 14 hónapos volt, mikor elindult.
Vendég

Rakok fel 2 képet, nem vmi jó minőségűek, mert telefonnal fotózta Robi.
Az első képen Miló talált az udvaron egy labdát és berakta a pulcsija alá (Balatoni nyaralóban készült), hogy neki is lesz babája :D A másik fotó fodrásznál készült a múlt héten, meg kellett örökíteni, hogy nem visított :D

Kép

Kép
Vendég

ejnye kölyök kislányom , Gellért hegy bokrában majdnem elvesztetedd, mi???!!! :lol: és miért csak majdnem? :wink:
Vendég

Mindjárt lelépek, Pati, azt akartam tőled kérdezni, hogy te elvégezted a természetgyógyász tanfolyamot? Ha igen, akkor volna néhány kérdésem, mert gondolkodom rajta, hogy megcsinálom én is. Most ne röhögjetek, de egészségpszihológia Msc-re akartam beadni, biosszal nem lehet, csak orvosival vagy eü szoc munkával. Eü szoc munka MSc-re meg beadhatom a biosszal+közgázzal. (meg van levelezőn, államin) Tudom, hogy néha nekem lenne szükségem pszichológusra, de engem nagyon érdekel a téma!
Vendég

bakker, hogy mennyire nem tudok írni?????!!!! :shock:
Vendég

Képzeljétek 1 órája felhívott a védőnő, hogy 10 perc múlva jön. Eddig egyszer se :shock: És hoz mindent, tesztcsíkot szívhang hallgatót, vérnyomásmérőt. :shock: :shock: :shock: Erre a szóra persze egyből berezeltem. Gondoltam: mér majd ő is 160-at. :?
Na a 10 perc az arra volt elég, hogy röptében beágyazzak, néhány játékot a hellyére dobáljak, morzsát reggeli után összeporszívózzak. Persze 10-szer rohantam fel a lépcsőn, és lihegtem rendesen, és rimánkodtam csak ne a vérnyomásméréssel kezdje. Megjött és 3 mondat után elő is kapta azt az iszonytató szörnyedvényt.... :shock:
Mondtam magamnak, hogy relax.....pedig éreztem, hogy dobog rendesen.
Csodák csodája "csak" 140/80-at mért, és azt mondta ez jó, mert hát tudja, hogy szinte végig csak 10-zel volt kevesebb, a végén meg egy picit mindenkinek emelkedik. Aztán fehérjét is nézett, abszolut negatív. :D Szívhang is okés.
Na ezeket az értékeket gyorsan bele is írattam a kiskönyvembe, hogy tudjam lobogtatni a dokinak, majd ha megyek.... :D
Na ezek után végképp nem szedem be a gyógyszert.

Pati!
Igen én is toxémiásoknál olvasgattam, hogy mindenkinek a miénknél magasabb volt a vérnyomijuk, Plussz volt más tünet :!:
A kórházban beszélgettem egy csajjal, aki az előző terhességénél toxémiás lett, de akkor fektették be amikor 180/110 volt a vérnyomija 40 kg-nál járt, abból 10 az utolsó 10 napbasn, és rengeteg fehérje a vizeletben.... Na ettől még igen messze vagyunk. Persze nem eddig kell várni, de akkor is mi messze vagyunk. Szóval nyugi :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Bocsi lányok, hogy most én erről írok ennyit, de én eddig igazán nem voltam túl panaszkodós úgy érzem, és sajna ez most nagyon foglalkoztat. Lehet túlságosan is. :oops: :oops: :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Ha hiányzik még valami a kelengyéből, nézzetek körül oldalamon! :)

Ha nem, akkor is térjetek be, hoiz sok hasznos dolgot olvashattok a védőoltásokról, tejserkentésről (ezt nem árt könyvjelzőbe is helyezni :)) :) :)

Ilyen rucik (is) vannak:

Kép Kép

Gartulálok a babákhoz és kirartást kívánok az utolsó napokra-hetekre! :) :)

KépKépKép
bogyra

Kölyök!

Örülök, hogy mégjobban vagy, és az írásod is vidám.

Jim!
Nálatok is birkanyírás volt tegnap?
Én is tegnap vágtam le a fiam haját. :D
Azon, hogy a rendelőben felmérgelted magad semmi meglepő nincs, a Te habitusodat, és a kórházi állapotokat ismerve. :D
Eresztd ki nekünk nyugodtan a gőzt bármikor. :wink:

Aranykavics!
Tényleg nem ér járvány után influenzásnak lenned. :?
Márti Pété Luise, Kecskeméti Judit merre vagytok?

Niki!
Kiváncsi vagyok mi van veletek. Írj rögtön! Császár, nem császár. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Igen pumperka, én már csak ilyen vagyok. De van itthon jó sok süti, úgyhogy most teljes nyugalomban vagyok. (de akkor is utálom az embereket :evil: :wink: )

Örülök, hogy jó lett a vérnyomid, azért elég gáz ez a védőnő, hogy csak így fogja magát és 10 perc múlva jön... Milusról csüt-öm készült a fotó, mert még az apjánál van....nem hívom, kibírom.

kérdeztétek többen, mennyit van apunál, na most 2 hetente péntek 16-tól szerda 8-ig. (ehelyett délben hozza vissza) Ő úgy perelt, hogy 1 hétig legyen nálma-1 hétig nála, és nála helyezzék el...én meg úgy pereltem, hogy 2 hetente péntek-szombat lehet vele és marad nálam elhelyezésben. Remélem, mihamarabb hoz a bíróság döntést. Kvaszévi, szerinted meddig húzódhat egy ilyen picinél? Amúgy ex nem tudom mit akar, 10 éve munkanélküli, adócsaló, és a kis roma cafkája van neki, azt sem tudom, hol lakik éppen. Na mindegy, majd biztos tart még meglepetéseket.
Vendég

Pumperka! Ennek nagyonnagyon örülök, hogy ilyen eredményekkel zárt a hirtelen jövő védőnő :)
és irj csak magadról, főleg ilyen jó hireket :)
Pati, tessék követni Pumperkát, semmi magas vérnyomás ;) No para, Ti egészségesek vagytok :) max türelmetlenek. De ezt megbocsájtjuk. :)

Jim, a sárgászöldesmár sokkal szebb szín :) remélem hamar kiköpöd ami még bent van és utána már jobb lesz.
Aranyos nagyon a nagyfiad!!!! :)

Hajnyírás: nálunk a férjuramra férne rá egy, de itt nem mer elmenni, nekem még nem engedi. Lehet hogy újra megnöveszti? Jaj, olyan szép haja van! Göndör erős :) amikor megismerkedtünk akkor hosszabb haja volt mint nekem :P (naja, mert rövid volt akkor is a hajam, csak aztán én megnövesztettem. volt egy idő, amikor mindkettőnknek ugyanolyan hosszú volt és mert nem bírtam a félhosszú hajammal mit kezdeni, bedaueroltattam. hátulról ugyanúgy néztünk ki :lol: merthogy még kb egymagasak is vagyunk, na majd ha beüzemelődik az asztali gépünk keresek képet :P ja igen, valaki egyszer kérdezte mért vágattam le, én mindig igy vagyok, megnövesztem, aztán pár év múlva levágatom, aztán megnövesztem stbstb. És most így praktikusabb :lol: de most megyek is hajat mosni, a betegség alatt nem volt energiám rá,m gondolhatjátok milyen fejem van :shock: )

Jim, látom érdekel a téma :lol: egy hippi inkább a Tabánba megy a Gellérhegy helyett :lol: de ezt majd Maszatnak úgyis letagadom...
Miért is kell neked szájsebészet?

na már megint rámjött a szófosás.... az a baj csajok, hogy egy hét alatt hozzá lehet szokni hogy kicsit lustizzon az ember délelőtt. de most már mindjárt dél :shock: mennem kéne vásárolni, meg mosni, pakolni. tudomtudom, óvatosan :) igérem az leszek!!! :)
na puszka mindenkinek

télleg, Juditkecskemét, hogy vagytok?????????

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok Lányok!

Hány márciusi babátok van már? 4? 5? Néha belesünk, mi, április-májusiak .. és vadul csomagolunk a látottak miatt :D
Gyönyörűek a picik :)

Gratulálunk Fanettának :)
Édes a Pinduri - és milyen picike :) :)

Kép
szösszenet

Szia szösszenet! Már van Joseph, Laura, Nimród és cicuka babájának elfelejtettema nevét... :oops: :oops: szóval van 4 babucink! Csomagoljatok csak :wink:

Lányok, most lehet hogy hülyeséget kérdezek, de nézzétek el nekem. A méhösszehúzódásokat hol kell nézni a ctg-én? Nekem úgy néz ki, hogy a felső görbe 160-170 körül mozog (ekkor tentizett), majd 150-190 között lengett ki aztán lement 130-ra, akkor lett vége a vizsgálatnak. Gondolom ez a baba pulzusa volt. No, akkor a méhösszehúzódásoknak a 0-100 közöti koordinátán kéne lennie, ott alul? Mert ott nekem tök üres minden. Azt nem mérték, vagy nem volt méhösszehúzódás? (egy tappancsot nyomtam a hasamra, nekem kellett fogni)
Vendég

kolyok, nekem is lesz mit letagadni a gyerkőcöknek :oops: :wink: 8)
Vendég

Sziasztok kismamák!

Mi még egyben, de asszem az én türelmem is a végét járja, főként, hogy már most kb. 10 percenként csörög a telefonom, hogy mi van már. Ja, biztos megszültem egy hete, csak mellesleg elfeljetettem szólni nekik, nem? Az alvás is egyre katasztrófálisabb, és rájöttem, hogy csomó mindent el kéne még intéznem.
Nálam továbbra is annyi jele van összvissz annak, hogy közeledik a nap, hogy mostanában kicsit fájdogál a hasam, és csendesebb a babó. Ez utóbbi jelent valamit? Viszont még mindig magasan van a hasam és a fejem sincs eltorzulva (csak a szokásos módon), pedig azt mondják az számít, szal nem tom. Szerintetek?

Fanetta Nagy (költő) László férj:
köszönjük a képeket, hát azok a kistappancsok nem semmik. Mond meg a kedvesednek, hogy ha hazajön várjuk tőle a születéssztorit.
Cicuka: ez rád is igaz, ha lesz időd, leírod, hogy milyen volt?
Judit18: ki volt ez a kedves aki megvizsgált, ha gondolod, jöhet privibe.
Mni: szép vagy és sugárzik rólad a kiegyensúlyozottság ezeken a képeken. És azok a kis topánkák!! :lol: Jelentkezz, hogy mi volt ma, és ha Bosekről van híred, feltétlen írd meg.
Esztexx, Mpatr: beszarás, milyen jó stílusban nyomjátok. Ezen a Margitszigeten én is gondolkodtam, ha elvégzem időben a munkákat kiugrom délután és ha látok egy óriáspocakos 15 km/h sebességgel a 6. körét megtévő, lihegő kismamát leszólítom, hogy csak nem a mi türelmetlen ügynöknőnk teccik lenni? :P
Kölyök: tök jó, hogy jobban vagy, jobbkedvű a leveled is, meg szépen megjött a beszélhetnéked is :wink:
MXZ: na látom azért bírnak a szülés után is hülyeségekre gondolni az anyukák! Dehogy vettük dicsekvésnek, főleg hogy többen sztem azt sem tudjuk, hogy ez most ilyen korán ilyen meglepő? Uppsz. :oops:
Jim: Ja ezek szerint csak most váltatok, váltok el? Vagy csak a gyerekelhelyezésen nem tudtatok megegyezni? Ez a Milán olyan cuki és jóságos fejű kisfiú. Szted exed tömi a fejét ellened?
Pumperka, PAti: sztem se aggódjátok túl ezt a magas vérnyomásdit, mellesleg az én vizeletben valamennyi fehérje mindig van, szombaton meg 95 volt a pulzusom, de egyikkel sem törődtem igazán. Lehet, hogy én túl lazán veszem? :roll: Mindegy ebben a pár napban már nem vagyok hajlandó parázni. Irgumburgum. :evil:

És különben is tudod mit nyuszika, b..d meg a fűnyíródat! :twisted:

Na jó békén hagyok mindenkit, páá.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

szilvánusz, basszus már 39+2 :shock: tessék szülni :D amúgy a férjem totál kivan, hogy mit gerjedek a témán, hogy ki mikor szül, meg jaj, szüljünk már....szerinte egyik bébi sem marad bent és különben is minek akarunk előbb szülni, ott a kiírás :? lenne ő terhes! Már elváltam, meg újraházasodtam, gyerekelhelyezés is volt, csak beperelt a köcsög én meg vissza. :twisted:

szóval ctg -véleményt kérek!!!!
Vendég

Jim!
Ez érdekes! Tényleg alul kell lennie a méhösszehúzodásoknak. Nemtom miben mérik, de teljesen elernyedt állapotban nincs a méh, s ha semmi összehúzódás nincs akkor szinte egy egyenest mutat úgy 10-20 körül. Nekem volt néhány pici összehúzódáasom amit éreztem is ill. a gép kijelzője is mutatott, na nekem ezek kiugranak az egyenesből, de csak egy volt 50-es ami még nudli.... Lányomnál amikor kezdődtek a rendszeres fájások az olyan 80-90-esek voltak, de azok jól bírhatók.... A későbbieket meg már nem is figyeltem. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ezt a kistarcsi topikban olvastam, és totál kiakadtam. Ki nem adom a gyerekemet a kezemből a kórházban. :evil:

"a barátnőm sógornője a sote II-es klinikán szült, fertőzést kapott szülés közben a baba, ezért intenzívre került, ahol éjszakára a csecsemős nővér beragasztottaa cumit a szájába! ráadásul mikor reggel leszedték neki a tapaszt, az föltépte a bőrt a szája körül!"

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jim
Lehet maszek szájsebészt találni...
(Egyik barátnőm a Margitszigeten rendel :wink: )

Judit
Még nem mondta, hogy nem tetszik neki a becsomagolás... :lol: :wink:

MZX
Bibíííííííííííííí... az én fiam a kajás edényt :wink: fogja meg...
Pasi.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fanetta
Szépek vagytok :lol:
Vendég

Pumperka, köszi, hogy reagáltál.Mindjárt felszkennelem és akkor látod, hogy ott nincs semmi.
Nem semmi, amit a kistarcsai topikban olvastál. Én meg annyira hülye voltam tegnap este, néztem a Naplót és fél órán keresztül bömböltem, tudjátok, mohácsi komptragédia. Aztán olvasgattam fórumokat és találtam egy januári kismamit, akinek kromoszómarendellenesség miatt megindították a szülést, mikor kiderült. Hogy azon mennyit sírtam. Még rémálmaim is lettek. Legjobb be sem kapcsolni a TV-t, meg más fórumokat olvasgatni. :cry:
Vendég

mommy, ezt jó tudni. mondjuk most úgy elment tőle a kedvem, szerintem megvárom, míg kijön a babó és utána csináltatom meg. A beutalóm március 6-ig jó. (bölcsességet kéne kioperálni :( )
Vendég

A toxaemia tünetei:

A toxaemia három alaptünete a hypertonia, oedema, proteinuria.

A hypertonia az általános érszkület következménye. A terhességi toxicosis leggyakoribb és legfőbb tünete. Hypertoniáról beszélünk terhességben, ha a vérnyomás legalább három alkalommal mérve meghaladja a 140/90 Hgmm-t, illetve, ha a systoles vérnyomás 30 Hgmm-rel, a diastoles érték 15 Hgmm-rel magasabb a terhesség előtti értéknél. A diastoles érték emelkedése a fontosabb, mert a kórképre a magasabb diastoles vérnyomás a jellemző, ami a teljes perifériás ellenállás fokozódását tükrözi.

Az oedema a víz és a nátrium kóros visszatartásának a következménye. Csökkent glomerularis filtráció mellett fokozott a víz és a nátrium tubuláris reabszorpciója.

A fehérje megjelenése a vizeletben a vese morfológiai elváltozásai következtében alakul ki. Szignifikáns a proteinuria, ha eléri a 0,3 g/24 óra értéket.
Vendég

A toxaemiát előrejelző szrővizsgálat, mely a családorvosi praxisban is jól alkalmazható a Roll-over teszt (ROT):

A terhesség 28-32. hete között végezhető. A terhest a bal oldalára fektetjük és vérnyomását 5 percenként mérjük mindaddig, amíg a systoles és diastoles érték nem stabilizálódik. Ekkor, a terhes a hátára fekszik, s a vérnyomást ekkor is 5 percenként mérjük. Azoknál várható később toxaemia kifejlődése, akiknek diastoles értéke legalább 20 Hgmm-rel emelkedik.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?