Új privát üzeneted érkezett!

CSokinyuff,akkor köszi az ő nevében is :D .


Zsófi is hamarabb lett volna keresztelve,de sógoroméknál is született baba,így nem tudtak hazajönni.Messze laknak.Aztán úgy gondoltam,hogy ne kelljen annyit készülni,két legyet egy csapásra.KEresztelő,szülinap.

A menü:tyúkhúsleves
fokhagymástejben áztatott,sajtos rántotthús
sültcsirkecomb
rizibizi
krumplipüré
sültkrumpli
pacal
franciasaláta

Sütni már nem volt energiám,meg úgyis lesz torta is,de azért veszek még pár sütit.Ennyi.
Jó lenne már túl lenni rajta :oops: :roll:

Kép
Kép
huni
 
 


Jucu,köszi neked is :D .
Jobbulást az egész családnak!
És akkor Neked is Boldog Szülinapot!!!Biztos szép estétek lesz :) Drukkolok,hogy összejöjjön a hétvégétek :wink:

Kép
Kép
huni
 
 


Nekünk is együtt volt unokaöcsivel :lol:
Igaz nem volt nagy parádé....
:wink:
Vendég
 

 
 

Viki

Az a Huni akinek írni akartad :lol: :lol: :lol: nem?????? :P :P :P

CSokinyuff
Nekem is izgatja ez a fogkefemicsoda a fantáziám.Hol vetted?

Kép

Kép
jucu
 
 


Jucu DM-ben sajátmárkás babylove három van egy szettben koronként más...
Vendég
 


Jucu: :lol: bocsi, meg vagyok kergülve...

Közben voltam a Brendonban, megnéztem a fogkeféket, hát legalább 20 fajta volt 6 hónapos kortól:shock: Választottam egyet, most naponta egyszer megtisztitom majd neki. Igazából az is egy szett, amiben 3 fajta fogkefe van, 1500 Ft volt.

horvviki
 
 


Hello!

Viki: Sokhelyen azt írják, hogy elég akkor, ha már mind kijött! De evvel én sem értek egyet! Ha már pár kint van, esti fürcsinél szerintem is érdemes megtisztogatni, persze krém nélkül:)

Huni: 3 év, ez már nagyon komoly! Kellemes ünneplést!

mamiblue
 
 


Viki ez amit én vettem 900ft volt :D
A közelünkben nincs brendon sajnos :D
De mekem nincs vele semmi gondom :lol:
Vendég
 


Csokinyufff: én sem szoktam semmit sem venni a Brendonban, mert drága, de most pont arra volt dolgom és közben benéztem. Ha már ott voltam, vettem. Egyébként olyan sok szép dolgot láttam... alig birtam megállni, hogy ne vegyek mást is...

horvviki
 
 


viki igen minden olyan drága... főleg a brendonba... és atöbbi márkás babaáruházba... bambino meg társai sajnos nekünk ez sok lenne...
Vendég
 


Csajok, aki eddig a melóhelytől kapta a családit, megkaptátok? Nekem azt mondták, hogy ettől a hónaptól a magyar államkincstártól kapjuk. De nem jött :roll: .
Valakinek van arról infója, hogy a babók mikortól ehetnek csirkemájat?

Kép
mona76
 
 


Mona az én babaszakácskönyvembe 7 honapos kor van :wink:
Nemtudom ez mennyire megbizható...
Igaz az egészséges :wink:
Vendég
 


Szájápolás
Akár már a fogak megjelenése előtt is javasolt. Nekünk ujjra húzható szilikonos fogkefénk van. A Dentinoxot ezzel kenem. Imádja. Gyógyszertári darab.

Máj
A védőnőtől kapott papír szerint 8-9 hó.

Ati egész délután sírdogált. Biztos a második alső metszőfog....hiába adtam bármit. Még egy étkezést ki is hagyott. Ráadásul a bal pofija kipattogott. Milupa Hatól esetleg? De miért csak az egyik??

Apa viccelt: "Ez a gyereknevelés dolog hülyén van megoldva. Össze kellene gyűjteni a gyerekeket, és mindig más vigyázna rájuk....." :shock: Igen Szivem, ez a bölcsi, meg az óvoda :lol: :lol:
Egyébként azt mondta, hogy olyan szinten nincs időnk egymásra.....tudjátok, nekünk senki sincs, aki segíthetne. Na de azért mondtam, hogy érdekes elképzelései vannak :lol: :lol: :lol:

mikegirl
 
 


Mona: én a munkahelytől kapom, és ebben a hónapban még ők utalták. Jövő hónaptól fogja nekem az államkincstár.

horvviki
 
 


Köszi Viki!
Hétfőn felhívom az államkincstárt, aztán a melóhelyem, lehet elakarják súnnyogni az útolsót :x (sajnos ez vall rájuk). Az anyasági lóvét már nem is tudom mennyi volt, azt sem adták volna magúktól, 3* telefonálnom kellett, hogy igenis az nekem jár.
Danusom már alszik, én meg sütök valamit, holnap vendégeket várunk.
Áttértünk a Gabi fürdetőre, nagyon bejött, de Dani mindig a habot akarja enni, szóval lehet hogy visszatérünk a gyógyszertárira.

Kép
mona76
 
 


Ezt találtam:
"A tájékoztatás szerint a legalább 100 főt foglalkoztató cégeknél januárban történik meg az átállás, az ott dolgozók a decemberi család pótlék januárban esedékes összegét még munkahelyüktől, a januárra járó, februárban esedékes összeget viszont már az államkincstártól kapják. A 200 és 500 munkavállalót foglalkoztatókat februárban érinti a változás, a nagyobb foglalkoztatók kezéből pedig márciusban kerül ki az utalás.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium álláspontja szerint a családtámogatási eljárások egységesítésével, a céges kifizetőhelyek megszüntetésével az ügyintézés gyorsabb, korszerűbb, a támogatások felhasználása pedig ellenőrizhetőbb lesz. A törvénymódosítással a csődbe ment munkahelyen dolgozók sem kerülnek többet kellemetlen helyzetbe, és a munkahelyváltás miatt sem kell több hónapig várni a pénzre.

Az ellátás folyósításának időpontja is egységes lesz, a munkahelyeknél ugyanis a munkabér kifizetésével egyidejűleg utalták a családi pótlékot, míg az államkincstárnak a jogszabály szerint bankszámlára utaláskor 3-áig, postai kifizetés esetén pedig 10-éig kell folyósítania az ellátást."

Szóval már az államkincstártól járt volna, aminek 3.-áig érkezni kellett volna. :x

Kép
mona76
 
 


Hello!

Mona: Én eddig is az állmakincstártól kaptam:) DE szégyeljék magukat, ha tényleg sunyiznak! :evil:

Nekünk van olyan bébiételünk, ami sütőtök máj és 5 hótól adható! :? Bár én még nem adtam neki! Nem is nagyon eszik húsosat, sem a többit is leginkább apától fogadja el! :roll:

Mi csak akciósat veszünk brendonban, meg ha éppen nagyon kell vmi és nem találunk máshol! De leginkább a bébioutletbe szeretek járni!

Mikegirl: Igazad lehet a fogápolással kapcsolatban, lehet hogy a krémmel való mosást javasolják akkor ha már kijött mind!

Szép estét! Tessék mindenkinek apával is foglalkozni!:D

mamiblue
 
 


Sziasztok!

csokinyuff: bocsi, igyekeztem visszaolvasni az előzményeket.... arra találtam célzást, hogy Edit ellenezte - ahogy én is - az "idegenkezűséget", de úgy olvastam, a többiek nem ellenzik. És itt kérem demokrácia van! :lol:

fogmosás: Csokinyuff tudja a frankót! Felesleges a fogkefe és fogkrém... csak pénzkidobás. Fogdoktornénink mondta, hogy nedves pelussal vagy gézzel jól áttörölni és ámen... :)

Nos lánykák, menek me apa híííí.... alszanak a gyerekek... mi meg.... hmmmm :oops: :oops: :twisted:

Jó éjt! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Ja, akkor a babatalin látjuk egymást!

Viki akkor ezúton ismét és véglegesen: kéretik jegyezni, Mandala és a plusz 5 jelen lészen!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Ja, csokinyuff: nem zrika vót ám, a babatalis dolog, ne vedd annak! És amúgy meg örülök h. ott lesztek, bár sztem természetes is ez, hiszen Te is topic-tag vagy! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


sziasztok,

ezer bocsánat, hogy idáig nem jelentkeztem,

Viki, tőled különösen, most láttam, hogy talit szervezel, de sajnos amúgy sem tudtunk volna menni, apukámmal kell fogalkozni mert azt mondták, ha nem sikerül semmit pár hónapja van csak hátra akkora rosszindulató májrákja van ,hogy nem is műthető :-(
szóval sajnos nem hanyagságból nem reagáltam a tali meghívásra,
minden nap legalább kétszer kórházi látogatás és egyfolytában tudakozódás, keresgélés mi az amit még meg lehetne próbálni :-(

de mindenkinek szívből kívánom, hogy érezzétek nagyon jól magatokat ! :-) gondolatban majd ellátogatunk mi is :-)

Eriknek még nincs kint egy foga sem, de nagyon rágja a kezét ... :-) már alig várom ,hogy egyszer "megharapjon" végre :-D
és még nem akar mászni, csak hason ugrál, szó szerint, kezét lábát felemeli és rugózik. Vagy külön - külön mozgatja, felemeli kitolja magát a kezével, aztán leengedi és a fenekét emeli.
Ez akinek már kezd mászni a babája így kezdődik vagy még nagyon sok idő van hátra és az én kicsi fiam csak "bohóckodik" ? :-)

puszi mindenkinek

Bogár
Kép
bogárka78
 
 


Igen ez igy van hogy a családi pótlék fél éves kora után már az államkincstártól jön. Ez egy igazi faszság, mindent túlvariálnak, és ráadásul mindent a mamáknak kell intézni.

Most értünk haza vendégségből, a kishölgy olyan szépen eljátszott, nagyon büszke voltam rá.! Mikegirl. Ez a vizes dolog nálunk úgy néz ki bevált, Hanguska tegnap este 9től reggel 5.30ig húzta a lóbőrt.

Képzeljétek azt találtam ki, hogy feliratom magunkat a bölcsire várokra, mert 1 évvel előtte szólni kell, na ezt májusban kell megejteni. Szeptembertől lehet menni, de én azt fogom csinálni hogy heti 3x fogom vinni max napi 4 órára, hadd szokja a társaságot (bár mi szinte minden nap úton vagyunk babákhoz vagy nálunk vannak babák) és igy tudok egy picit melozni vagy itthon apázni.

Máj: a mi védőnőnk azt javasolt h várjuk meg vele a 7 hónapot. Akkor is csak heti 1x.

Atis és Danika már mindjárt 7 hónaposak lesznek!!!!!!!!!!!!

Mandala: ÉN IS elleneztem hogy más jöjjön a buliba!!! Még amúgy az apák is neccesek, de hadd jöjjenek, legalább érzik h ők is számitanak vmit :D:D:D

Bogárka: kitartás, jó h benéztél!!!

OLVASÓ ÜZEMMÓDÚ Tagok!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tessék néha életjelet adni!!!!!!!!!


Amúgy ha valaki ismerősnek tudjátok adjátok léci tovább hogy van egy eladó PEG PEREGO Pliko P3 babakocsi rendszerem! Sajnos a kislányom már a 78 cm-t üti és 9800 gramm, a mózest és a bébihordozót kinőtte. Már beruháztam egy babaülésre a kocsiba, és most szeretnék neki venni egy új babakocsit is azért adom el a régit!

Na jó éjt csajok! Apa engem is magához hivatott én meg nem tudok nemet mondani :D:D:D:D:D Puszika
:lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
sziszike77
 
 


Maja ma fél éves szalad az idő :?
Foglalkoznék apával ha itt lenne :shock: :roll:
Na megyek sütök valamit Maja örömére egyenlőre csak nézni szabad persze neki hogy mi megeszzük :wink:
Vendég
 


Ja Mandala nem vagyok én olyan sértődős... :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Nekünk is van kisvideónk. :wink: http://s175.photobucket.com/albums/w151 ... CF3454.flv

Nagyon édesek a kisvideók. :D

Mi nem megyünk talira. Lehet idén nem is megyünk egyre sem. :( Építkezünk nyáron, és nekem kell az egészet felügyelnem, +a gyerekek. Már előre fáj a gyomrom tőle. :? :?

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Pattogo Kár :?
Vendég
 


Sziasztok!

Pattogo! De édes, ahogy nevet! Haragszom apára, hogy nem veszi fel Emmát. Bár ő meg rám fogja, hogy bezzeg én tettem el a kamerának az azt sem tudom milyen tartozákát! :? Ettől függetlenül lehet, hogy én voltam. :D Emma is úgy tud röhögni, hogy majdnem megfullad. :D De külön aranyos, hogy Vivi nevetteti. :lol:
Kár, hogy nem tudsz jönni. :(

Sziszike! A kocsitok nem alakítható sporttá? Milyet készülsz venni?
Jaj mi még mindig a hordozós autósülésben kínlódunk, mert aszonta a nő, hogy 1(!) éves korig ez a legegészségesebb... Hát nem tudom, azért addig bizti nem húzzuk, próbálok még várni vele egy pár hót!
Mikortól akarod vinni heti 3szor? Jó dolog a bölcsi, szocializálódni kell. Bár nálatok sok a baba a környéken. :D

Fog: tuti nem akkor, amikor már mind kijött. Ismerősünk gyerekének nagyon egészségtelenek és csúnyák a fogai, épp emiatt, hogy nem kezdte el időben tisztítani. A cukros dolgok (vagy akár gyümölcs) után is jó lenne, ha a kölkök lenyelnének egy kis vizet. De enyém nem akar. Meg úgy inni sem akar. Annyit kínlódunk, de semmi nem jön be neki. Pedig már vettem avent varázspoharat, de ááááá, azért mégsem tesz csodát! :(

Tegnap voltak vendégek, köztük egy 31 hetes terhes... Olyan jó volt tapiznia hasát, nekem még mindig úgy hiányzik az az érzés... Persze kaptunk helyette másikat, de mégis... :D

Szép napot! Nyomás kirándulni! :lol:

dincuska
 
 
 
 
 
 


Dincus ezt csodálom!
Maja már öthos kora óta csörös pohárból iszik és tetszik neki és beis jön...
Azt hiszem hasnlo az avent is mi tupperware-t használunl. olyan szilikonos végűt.

Sziszke nekünk van egy nagy babakocsi Ami rendesen bunkerként is szuperál ... de tényleg ugy néz ki ha rajta van minden...
Meg van egy pirre cardin ami szerintem nagyon jó ernyőre csukható és könnyű vele közlekedni boltba meg mindenhol és az ára se több 25000-nél :wink:
Vendég
 


ja pattogo édes a csajszi!!!
Vendég
 


Hát ezek a videók .......... :lol: :lol: Szétnevettük magunkat a gép előtt. Egész család itt ül, és gyönyörködnek a babákban!

Jajj Lányok, remélem minden rendbejön!!! Olyan szörnyű belegondolni ezekbe!!! Olyan jó, hogy ilyen depis hangulatban itt vannak mellettünk a gyerkőcök és csak egy mosolyukkal kárpótolnak mindenért!!!! KITARTÁS!!

Fogápolás: gyógyszertárban lehet kapni fogápoló kendőt, kifejezetten ilyen kis babáknak, mivel a kis fogacskéikhoz még nem nagyon lehet kefével hozzáférni! Mi is fogzunk ezerrel és ezzel törölgetem a kis ínyét, tetszik neki! Olyan mint a popsitörlőkendő.

Huhh már nagyon várom a talit!!!!! :P :D

Legyen szép napotok!

Kép
h.bogesz
 
 


Bővítettem, ha valakit érdekel. Új finomságok kerültek a blogba. http://pattogoeszik.blogspot.com/

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Tényleg, babakocsi kérdés! Tapasztalt anyukák, ti mit javasoltok?? Nyárra le kell cserélnünk a kocsit mert kinövi, meg amúgy is olyan bumszli. 3, vagy 4 kerekűt vegyünk? Milyen hasznos funkciói legyenek?
Én kinéztem egyet, ami tetszik:
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ts_id=1560

Mit ajánlotok??

Kép
h.bogesz
 
 


Na azéééééééééért ez már túlzás:

http://www.recontra.hu/index.php?pg=mar ... =STK512406

Nem csak mert már annyira futurisztikus, hogy nem is hasonlít babakocsira, hanem az ára :shock: :shock: Vazeeeeee

Kép
h.bogesz
 
 


nekünk ilyen van Kép csak más szinben.
Szerintem ez egyénileg változó nekünk pl a lényeg hogy beférjen a csomagtartóba is de lehessen bele pakolni a háttámla könnyen dönthető. És alapjában könyű babakocsi nyáron kitünő választás szerintem. Van hozzá lábzsák és esővédő semmi extra de én szeretem :wink:
A háromkerekű meg nem tetszik.
Többb anyukától is hallottam felesleges nagyon ilyenolyan méregdrága kocsit venni mert mire rájössz hogyan müködik ha egyeltalán rájössz már kinővi és nem is lehet sok funkciot kihasználni....
Vendég
 


Bogesz ez egyenesen brutális :D
nálunk itt falun közröhej tárgya lennék... :oops:
Vendég
 


Jó reggelt!

Akkor mostani állás szerint jönnek:

Mikegirl - Ati+anya+apa
Sziszike - Hanga+anya+apa
Kis Pupu - Máté+anya
Horvviki - Fanni+anya
Csokinyuff - Maja+anya+ikertesó+(keresztapu esetleg)
Agnesgoboly - Eszter+anya
Noémib - Luca+Csenge+anya+apa (14 órára jönnek)
Dincuska - Emma+anya + apa
Tuza Edit - Alex+anya+(apa+2 tesó?)
Mamiblue - Sebi+2 tesó+apa
Bkrisztike - Eszterke+anya+apa kérdéses
H.bogesz - Szaffi+anya
Zeze - nem tudom hányan jönnek???
Mandala - Emese+anya+apa+3 tesó

Még nem biztos hogy jönnek:
Leko - Csani+anya
Mirosz
Italoman

(Remélem mindenkit beírtam, aki jelzett, hogy jön...)

Bogárka: kitartást, és nagyon sajnálom ami veletek történik :(

Mona: ahol dolgozom az kb. 5000 főt foglalkoztat, szóval biztos azért kaptam még tőlük. De küldtek papírt, amiben felhivták a figyelmemet, hogy egyeztessük az adatokat, hogy ők helyesen tudják lejelenteni az adatokat. Legalábbis remélem jól értelmeztem, és ők intézik és nem nekem kell(ett volna) az államkincstárral felvenni a kapcsolatot... :shock:

Csokinyufff: boldog féléves szülinapot Majának! :lol:

Babakocsi: ilyen gyorsan kinővik??? :shock: Most vettem még csak... Nekünk Bergon van, ami sportkocsivá is alakitható, de én úgy láttam a méretek alapján, hogy az még jó lesz Fanninak egy-másfél éves koráig. Van valakinek Bergon kocsiban tapasztalata?
Hordozót viszont már mi is kinőttük, mi is autósülést használunk már, 0-18 kilósat, és nagyon jól bevált, Fanni sokkal jobban elvan benne, és végig nézelődik a kocsiban.
H.bogesz: a 2. babakocsi tényleg túlzás... meg nem venném. De én az elsőt is drágának találom egy kicsit, de ez csak az én véleményem. Nyáron Szaffi egy éves lesz, meddig fog még babakocsit használni? Szóval én egy olcsóbb esernyőkocsit választanék, de mondom az Én lennék :lol:

És Mikegirl módszeréről:
Képzeljétek Fanni az éjjel egyáltalán nem kért cicit, elég volt a gyümiléből pár korty :lol: Igaz, Fanni még felkelt inni, de legalább már nem kért cicit :lol: :lol: :lol: (Vizet nem fogadja el, de gyümilé mehet) És ivás után rögtön aludt is tovább :lol:

horvviki
 
 


Mike leirod nekem is ezt a modszert lemaradtam rola nekem már nagyon kéne legalább hogy két órát aludjon egyfolytába :cry: :roll:
Vendég
 


Viki!
Amelyik gyerek lusta menni, mint Benedekem, minimum 2 éves koráig használ babakocsit...
Májusban lesz 3, de most is leginkább tesófellépőn vagy motoron/biciklin közlekedik- gyalog keveset.

Mandala!
Én őszintén szólva nem is értem, amit kifogásoltál... úgy nézem, csak az itteni topic tagjai mennek a talira... vagy az a baj, hogy nem olvasok más topicot?
Mindenesetre biztosan élvezni fogjátok....

Na, megpróbálom becserkészni Benit, megyünk díszmadárkiállításra (bicivel), aztán remélem kirándulni is (gyalog)...

Kép
Kép
pfranciska
 
 


franciska az volt baj hogy felvetettem ha kevesen lennénk akkor jöhetnének máshonnan is de lettünk elgen.... :lol:
és ennyi :lol: :wink:
Vendég
 


Viki, nekünk egy 4 éves Bergon van, kintalvásra használom csak, mert egyrészt nagy és nehéz, másrészt nem bolygókerekes és nehezebb kezelni. De van bolygós is!! Nagy, tágas, sztem 1 éves korig Eszti abban fog kint alukálni. Ehhez is van minden kütyü. Van egy Cam is, az amolyan városi, könnyű, befér a csomagtartóba. Hasonló a Csokinyufff által feltettre.

Bogesz, múltkor a Camponában láttam olyan űrjárgányt. Élőben sztem még csúfabb. :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


leko jolenne ha jönnétek!!!!!
Kivi vagyok csanira meg rád is persze :wink:
Vendég
 


Hello!

Bogesz: Nekem vhogy jobbnak tünnek, amiknek elöl van karfája! Nekem ez túl nyitott. Ez nem tudom milyen, de szerintem még az a fontos, hogy hátra lehessen dönteni, amiben kényelmesen alszik!

Na szaladok vásárolni!:)

mamiblue
 
 


Gyors voltam!
Merre vagytok? Gondolom kint!:D Mi is megyünk!

mamiblue
 
 


Maja odakint!
Éppen most aludt el!!!
Kész a kis házisütije :lol: feledik szülcsinapra :wink:
Vendég
 


sziasztok!

na igen, mi is kint ejtőztünk a teraszon, nagyon élvezte a jó időt a drágám, meg be is aludt hamar, úgyhogy most kint alszik.
Addig anyu megfőzhet.... :)

Nagyon örülök ennek a tavaszi időnek, most már maradjon is így!

nekünk pierre cardin a babakocsink és nagyon meg vagyok vele elégedve,karfás ez is, meg mindenféle kütyü hozzá....

minden ok velünk, éjszakákat mint mindig átalusszuk, sokat nevet, mosolyog a babókám.

további szép napot! Kép
nora80
 
 


jajj mindenki átalussza az éjjelt csak mi nem :cry: :? :shock: :roll:
Vendég
 


és akkor a torta... Kép
Vendég
 


Csokinyuff: Nagyon szép! Nagyon ügyes vagy, én lusti vagyok sütni :cry:
Éjszaka: Mi sem:( Bár vannak jobbak, mikor csak 10-20 perc szopi és alvás!

Nora: Mikor indultok?

mamiblue
 
 


Csokinyufff: mi sem alusszuk át az éjszakát, csak odáig már eljutottunk, hogy éjszaka nincs szopi, csak gyümilé ivás...

horvviki
 
 


Hú, Csokinyufff, nagyon mutatós lett a torta :lol: Ötletes és szép!

horvviki
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?